![]() |
Cytat:
Bo już mieliśmy przykład tego, jak Rodado funkcjonował za Fernandezem, jako taka 10 - nie wyglądało to jakoś super w jego wykonaniu, z perspektywy liczb. I po odejściu Fernandeza, wszyscy pisali że nie mamy napastnika. |
Już wiadomo, z kim może zagrać Wisła Kraków w III rundzie kwalifikacji Ligi Konferencji. "Biała Gwiazda" trafi tutaj jeśli przegra rywalizację w II rundzie kwalifikacji Ligi Europy z Rapidem Wiedeń.
Losowania dokonano w szwajcarskim Nyonie. Przegrany z pary Wisła - Rapid zagra ze zwycięzcą pary FK Sarajewo - Spartak Trnawa. Pierwszy mecz rozegrany zostanie w Sarajewie lub Trnawie. Spotkania III rundy kwalifikacji Ligi Konferencji zaplanowano na 8 i 15 sierpnia. https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-18692331 |
Cytat:
W Rapidzie jest normalna tendencja do lekceważenia ogórów, a za takich nas mają. Zwłaszcza po remisie z Milanem, może się w ich głowach pojawić przeświadczenie, że niemożliwe żebyśmy ich przeszli. Tym bardziej. że mają rewanż u siebie. To jest nasza szansa. Cytat:
Przesyłam szczere wyrazy współczucia :D... |
Czy kibice z Wiednia przyjeżdżają na Wisłę ? Wiadomo ile biletów dostali ?
Ps Mecz z Sarajewem (jeśli do niego dojdzie) zwłaszcza tam zapowiada się grubo... Jeśli nie będzie zakazu za Wiedeń ;) |
W przypadku przejscia Rapidu, w III rundzie LE zagramy pierwszy mecz u siebie czy na wyjezdzie?
|
Czy już wiadomo na kogo możemy trafić w 4 rundzie jak wyeliminujemy Rapid i Trabzonspor?:)
|
Cytat:
pod "EL-PO: Play-off Round" |
Ja już interesowałbym się potencjalnym składem grupy :mysli:
|
Zarówno w LE jak i LK pierwsze mecze trzeciej rundy zagramy na wyjeżdzie.
|
Cytat:
W tych wszystkich szansach lub ich braku to i tak kluczem jest losowanie. Widać to po tym jak będąc nierozstawieni mamy 2 klasy łatwiejszych (co nie znaczy łatwych) rywali niż Legia w LKE. Ślask że Szwajcarii tez raczej polegnie. Jest spora szansa że wraz z Jagiellonia będziemy jedynymi drużynami w 4 rundzie eliminacyjnej. Jeśli i tam mielibyśmy "farta" to trafimy na Żalgirisa Wilno lub Omonie Nicosia. Reszta rywali wydaje się już znacznie poza zasięgiem. Grupa to wciąż max 3-5% szans. I to nawet bez względu na to czy powalczymy z Rapidem czy nie. |
Z pary Sarajewo - Trnawa kto wydaje się być faworytem?
|
jak zawsze starzy słowacy Panie Kako
|
Dwumecz z Rapidem jest bez znaczenia. Tzn fajnie byloby ich przejsc, bylby to ogromny sukces, ale realnie patrzac szans nie mamy zbyt duzych. Mysle, ze powinnismy na nich siasc od pierwszych minut i liczyc ze wpadnie jak najwiecej. Bo jak sie ogarna, ze jednak nie graja z albanskimi ogorkami to moze byc ciezko.
Natomiast kluczowa bedzie 3 runda LKE. Bo zakladam, ze tam wyladujemy. Mysle, ze to czy uda nam sie awansowac do IV rundy LKE i pozniej ewentualnie do grupy (tu tez wazne bedzie losowanie i unikniecie topowych druzyn) zalezec bedzie w duzej mierze od tego jak Duarte i Kiss wejda do druzyny. Ja wiem, ze zgranie, czas etc, ale jak zawodnik jest w dobrej dyspozycji to wchodzi na boisko i od razu gra sensownie (np Sukiennicki). Jesli oni dadza jakosc druzynie to jestem spokojny, ze cos bedzie wpadac. Faza grupowa to nie jest mokry sen. Zima pisalem, ze ten zespol, ktory byl zbudowany stac na walke w PP, teraz po tych transferach tez nas stac na walke w pucharach. Grupa bylaby czyms fantastycznym, nie tylko ze sportowego punktu widzenia :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nieee. FK wygląda znacznie lepiej od LLapi. Powiedziałbym nawet, że rywalizacji ze Słowakami są minimalnym faworytem. Przynajmniej tak mi wynika z mojej "profesjonalnej" analizy na transfermarkt hehe.
|
Cytat:
Drużyna 3 ligi słowackiej (24 w rankingu krajowym) Drużyna 4 ligi bośniackiej (38 w rankingu krajowym) Trnava w zeszłym sezonie ograła Lecha i Dnipro grając w grupie LKE, FK Sarajewo od 3 lat odpada w 1 rundzie el (w 22/23 się nawet nie zakwalifikowali). Takie 65 do 35 % na awans Słowaków. |
dlaczego martwicie sie o forme jakiegos Sarajewa, jak trafiamy na Ruzomberok lub Turkow?
|
https://www.goal.pl/liga-mistrzow/ja...kie-pieniadze/
Nie wiem na ile to wiarygodne, ale wrzucam i tak. |
Szlendak nie umieszcza niczego co nie jest wiarygodne.
|
Cytat:
|
Cytat:
Zawsze cos:D |
Cytat:
|
Między 3 a 4 runda jest 1.5 zł mln różnicy + zarobek z dnia meczu zapewne 500 kpln na czysto + jakąś premia od sponsorow. Jest o co grać.
|
Mimo wszystko, wieksze , choc minimalne mamy szanse powalczyc z rapidem niz pozniej z turasami
|
ehh, a mówimy o Trabzonsporze którego rozwalaliśmy 5:1 a króla strzelców PUEFA (dzisiejsza Liga Europy) dzieki tym bramkom zdobył Kulawik
|
Cytat:
Zgodnie z filozofią tego sezonu, myślmy o najbliższym meczu, a ten jesteśmy w stanie wygrać... |
Czytalem dzis jakies rozpracowanie Wisly przez kibica Rapidu i co mi się rzucilo w oczy to to ze gosc zauważył ze mamy straszna dysproporcje prawo i lewonożnych zawodników w podstawowym składzie w sumie tylko Kiakos i Rodado.
|
Cytat:
kącik humorystyczny: autor zakwalifikował odejście Ratona i Villara do ubytków "top performerów" |
UEFA postanowiła nałożyć na klub karę w wysokości 50 000 EUR (~215 000 zł) za wykorzystanie przez kibiców środkowych pirotechnicznych, a także 8 000 EUR (~24 400 zł) za blokowanie przez fanów wyjść ewakuacyjnych w poszczególnych sektorach
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...of,nId,7719413 "Gratulacje" za piro na C. |
Cytat:
P.s. Duarte i Kiss tez sa prawonożni. |
Cytat:
dla mnie to co najmniej dziwne - jest coraz więcej innowatorów którzy wystawiają skrzydłowych z przeciwną "nożnością" od pozycji, nie posądzałbym nas o takie taktyczne niuanse, za to przy dynamicznej akcji marnowanie ułamków sekund na szukanie właściwej nogi może zadecydować o jej powodzeniu, więc mam nadzieję, że ktoś przy projektowaniu algorytmu nie zapomniał o tej kluczowej zmiennej ;) |
Cytat:
Coś tam kopałem za dzieciaka, właśnie na skrzydłach, jako lewonożnemu lepiej grało mi się na prawej stronie, a na siłę mnie ustawiali na lewej, bo tak się kiedyś szkoliło młodych. W PL nadal jest podejście że skrzydłowy ma wrzucać piłkę na napastnika, ewentualnie dograć na wolne pole, i faktycznie przy takiej taktyce zawodnikowi jest łatwiej celnie dorzucić w biegu czy z pierwszej piłki. Z drugiej strony, jeśli masz zawodnika który niezły technicznie i ma w miarę ułożoną nogę, no to ustawienie go odwrotnie ma sporo plusów - zwykle w takim ustawieniu, zawodnik lepiej strzela zza pola karnego czy wrzuca nieprzyjemne dośrodkowania dokręcone do bramki, czy choćby łatwiej mu zejść do środka. Ogólnie dobry skrzydłowy poradzi sobie na obu stronach, w zależności od tego jak ma grać drużyna i jakie będzie miał zadania. |
Na pewno braliśmy przy transferach pod uwagę jaką nogą gra zawodnik, ale miejcie na uwadze, że każdy dodatkowy "filtr" zmniejsza ilość potencjalnych kandydatów, których i tak pewnie nie ma zbyt wielu. Tak więc niewykluczone, że ta dominująca prawonożność Wisły wynika z przymusu pójścia na kompromisy w wyszukiwaniu zawodników. W każdym razie tak jak napisaliście można to przy odpowiednim sposobie gry przekuć na atut.
|
jak wyglada nasza ścieżka prowadząca do grup LE / LKE ?
przyznam że pogubiłem sie w tym |
Cytat:
|
Dziś 1:3, tam 0:3 i jedziemy z tym Sarajevem ;)
|
Rusza sprzedaż na mecz wyjazdowy do Wiednia
Na mecz w Wiedniu dystrybuowane będą WYŁĄCZNIE pakiety w cenie 185 zł, w skład których wejdą: bilet i okolicznościowa koszulka. W pierwszej kolejności zakupu będą mogli dokonać karnetowicze SEZON 2024/2025 i JESIEŃ 2024 oraz członkowie SOCIOS. Sprzedaż rozpocznie się w czwartek 25 lipca o godzinie 14.00. Jeśli wejściówki nie zostaną wykupione, to wówczas trafią do otwartej sprzedaży. https://wislakrakow.com/posts/wisawp...o-wiednia/9992 |
Cytat:
Faza grupowa LE jeśli wygramy wszystkie trzy dwumecze które przed nami. Faza Grupowa LKE jeśli wygramy dwumecz z Rapidem, wygramy dwumecz w 3 rundzie kw. LE i przegramy play off o awans do LE. Faza Grupowa LKE jeśli wygramy dwumecz z Rapidem, przegramy dwumecz w 3 rundzie kw. LE, i wygramy play off o awans do LKE Faza Grupowa LKE jeśli przegramy dwumecz z Rapidem, wygramy dwumecz w 3 rundzie kw. LKE i wygramy play off o awans do LKE. Nie możemy przegrać dwóch dwumeczów z rzędu bo odpadamy. |
czyli grupa to jakby "piąta" runda ?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl