![]() |
Cytat:
To jest tzw. must have. W środku w 1 lidze Kuveljic z Fazlagiciem być może będą musieli wystarczyć. |
to jest skład że rywale będą sikać ale ze śmiechu
|
Cytat:
Jeśliby to tak wygladało to i tak byłoby rewelacyjnie. |
Czy ja wiem?
Biegański (Broda) Gruszkowski, Colley, Szota (Hoyo), Ring Kuveljic, Plewka, Duda Cisse, Fernandez, Mlynski. To nie jest sklad na awans ale też daleko od śmiesznego. |
Cytat:
To jest skład na walkę o utrzymanie w I lidze... poza Fernandezem kto ma kreować akcje i strzelać gole?! Wyobraźmi sobie, że z tego składu wypada Hiszpan... i robimy za czerwoną latarnie... |
To jest 1 liga, nie ekstraklapa...
Różnica poziomów jest naprawdę spora. |
Większość tych skórokopaczy swoją postawą na przestrzeni całego okresu gry w Wiśle nie zasłużyła na szacunek, więc najlepiej aby jak ich najwięcej odeszło, bo przyczynili się do największej kompromitacji w historii klubu.
Gdy przychodzili, to internet, a dokładniej media poświęcone Wiśle za sprawą kilku pożytecznych klakierów - idiotów aż grzały się do czerwoności. Przychodzili w wielkim triumfie (prawda Krzysiu?), odchodzą skompromitowani w ciszy. Ja jestem zwolennikiem twardego resetu, który w 2019 r. nie nastąpił. Teraz po spadku prawdopodobnie też nie. Niestety po raz kolejny zostanie zastosowana gruba kreska, czyli zapominamy o przeszłości i z tymi samymi szkodnikami dalej rządzimy. Śmieszyły mnie i dalej mnie śmieszą te ciągłe analizy, zestawienia dotyczące wyboru składu. Te przekonywania, który z parodystów powinien grać, a który nie. To szybciej i krócej określę - ci skórokopacze nie zasługują na grę w Wiśle. Mam nadzieję, że z tego całego zaciągu menedżerskiego szrotu zagranicznego praktycznie nikt nie zostanie, więc jeszcze sporo komunikatów o odejściu musi nastąpić. |
Cytat:
|
Skrzydła jesli zostaną Cisse, Fernandez, Starzyński i Młyński są ok. Wolałbym dobrego napadziora i kogoś do środka. Myślę, że tyle by wystarczyło.
|
Cytat:
|
My patrząc obiektywnie powinniśmy być nad kreską w Eklapie, a nie relegowani. Oczywiście popełniono szereg błędów w pionie sportowym, które ten spadek umozliwiły, ale wiekiem do trumny były poprzeczki i słupki oraz ręka boga Manu, głupie czerwo Fernandesa i przede wszystkim dymanie nas przez czarnych. No i oczywiście spieprzył też obecny trener. Uważam, że podany wyżej skład z dobrym napastnikiem powinien się plątać w czubie 1 ligi, jeśli trener to dobrze poukłada. Tyle, że ja akurat w niego mało wierzę.
|
Cytat:
Obecny skład na papierze wyglądał przyzwoicie i powinien był spokojnie utrzymać się w eklapie... Oczywiście spadliśmy m. in. z przyczyn które wymieniłeś wyżej... Dodatkowo uważam, że ci zawodnicy, z różnych względów nie stworzyli drużyny, nie było też większego zgrania... Tak naprawdę nikt w tej drużynie nie walczył jeden za drugiego... w efekcie spadliśmy z hukiem... Drużyna, która spadła, o ile została by odpowiednio wzmocniona mogłaby dopiero powalczyć o awans do eklapy.... Jakby jednak nie spojrzeć za chwilę przejdziemy kolejną rewolucję kadrową... odejdą zawodnicy z pierwszego składu... pozostaniemy z jeszcze gorszymi zawodnikami... spójrzmy na sprawę obiektywnie w tym sezonie z ławki nie miał kto wejść na mecz... bo zawodnicy na ławce byli wyraźnie za słabi... Wyobraźmy sobie teraz, że tymi własnie zawodnikami (z ławki z tego sezonu), lub zawodnikami tego pokroju mamy walczyć w I lidze? Jakim cudem ma to się udać? W drużynie w takim o to składzie: Biegański (Broda) Gruszkowski, Colley, Szota (Hoyo), Ring Kuveljic, Plewka, Duda Cisse, Fernandez, Mlynski. kto miałby być liderem poza Hiszpanem? Chyba nie Plewka... kto w tym składzie ma JAKIEKOLWIEK liczby ofensywne... jakiekolwiek! Kto ma asystować i strzelać bramki!!! Nagle Kuveljic, Plewka, Cisse, Młyński nauczą się strzelać bramki? Jeśli tak miałaby wyglądać nasza pierwsza 11 w I lidze to aż boje spytać się jakby miała wyglądać ławka rezerwowych... Kto miałby zostać liderem w tej drużynie... może Starzyński, który nawet w tej układance byłby na ławce?:) Już w tym sezonie wierzyliśmy, że odpali Kliemnet... i chyba wiemy jak to się skończyło... |
Cytat:
Tak więc nie ma sensu histeryzować, ani lekceważyć pierwszej ligi. Potrzebni nam piłkarze którzy coś umieją, ale poprzeczka jest jednak sporo niższa niż była w ekstraklasie. Dlatego zespoły które awansują często odbijają się jak od ściany. |
Cytat:
Na bogatosci. Dojdą kolejne kontuzje to będziemy mieć iście młodzieżowa Wisle jaka nam się nie śniła. |
Jaki Colley? Przecież on nie chce zostać.
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do Colleya - tak jak napisał @Karherop powyżej a dodatkowo - co takiego wyjątkowego pokazał w kilku meczach na wiosnę, że miałby teraz rozdawać karty i przebierać w ofertach? Niektóre spotkania fajne ale tak na szybko z pamięci rownież: asysta drugiego stopnia dla rywali w meczu z Mielcem (jak się okazało kluczowym), dwie bardzo ważne, przegrane główki z Piastem oraz słabiutki mecz z Pogonią. Gość ma potencjał ale żadną gwiazdą póki co nie jest. |
Niektórzy to chyba zapominają, że większość kontraktów obowiązuje albo były opcje ich przedłużenia (jak np. z Fernandezem).
To, że taki Colley podobno chce odejść nie jest równoznaczne z tym, że my mamy mu iść w tym na rękę. To samo dotyczy takiego Klimenta. To, że klub chciałby aby odszedł nie znaczy, że Janek się posłusznie spakuje i odejdzie. Kontrakty obowiązują i jedyne co pozostało to ewentualne negocjacje. |
Cytat:
|
Cytat:
Chodzi mi tylko o to ,że jak dla mnie nie pokazał nic wielkiego aby mu płacić nie wiadomo jakie pieniadze |
Cytat:
Jeśli Klimenta chce połowa klubów w Czechach to co ma robić w 1 lidze w Polsce? To ostatni moment na ratowanie swojej kariery Z drugiej strony Wisła ma czym jeszcze przekonać piłkarzy. Wielkość klubu zobaczyli w ekstraklasie, stadion, kibice, medialność, przypuszczam że dla wielu z nich to pierwszy i może jedyny taki "wielki" klub w karierze. Nie ma też w tym nic dziwnego, że nawet w 1 lidze możemy się podpierać swoją "marka", bo cóż nam innego zostało... |
Cytat:
|
Cytat:
Apeluje o wywalenie Colleya z Waszych składzików przypuszczalnych, bo 90%, że go nie będzie, więcej szans na Sadloka :> |
Cytat:
Co nie znaczy że nie będzie przeczekania i paru zawodnikow może do sierpnia u nas przebiedowac |
Ciekawe art o roznciach meidzy ekstraklasa i I liga.
Inna definicja mlodziezowca, limit obcokrajowcow obowiazuje dalej w I lidze https://transfery.info/ekstra/artyku...waniami/167446 |
Matko jedyna jak mnie śmieszą te zdania o dużej róznicy sportowej pomiędzy naszą ekstraklasą a 1 ligą xD Żyjecie na innej planecie chyba. 1 liga nas zje... tyle w temacie.
|
Cytat:
Czyli aktualnie przepis o młodzieżowcy wypełnia: Starzyński, Duda, Szywacz, Barton, Hoyo, Chmiel, Skrobanski, Gadek , sytuacja dużo trudniejsza niż przy analogicznym przepisie w ekstraklasie |
Cytat:
|
A to sytuacja nie jest taka zła, o ile Biegański zostanie.
Ciekawe na ile klub dozuje komunikaty, a na ile już pewne są kolejne rozstania. Dopiero 3 nazwiska out, a pierwszy trening za 4 dni. |
O ile zostanie Biegański, to sytuacja z młodzieżowcem jest w miarę komfortowa.
Oprócz niego Duda i Hoyo powalczą o skład. Co do obcokrajowców spoza UE: Poletanovic zostanie sprzedany a Hugi dostał pewnie wolną rękę w poszukiwaniu klubu. Zostaną nasze wieżowce, Młot i Fajtłapić ale wątpię, żeby byli razem na boisku. Basha ma bodajże szwajcarski paszport, więc się do limitu nie wlicza. Pytanie jak z Cisse, który ponoć również ma zostać. Czy on ma jakiś paszport UE? A co do pożegnań - są jeszcze 4 dni, więc spokojnie 4 komunikaty: Żukow, Kieszek, Savic i może Sadlok? |
Cytat:
|
Manu do widzenia. Jak myślicie czy wyglądałby lepiej po okresie przygotowawczym u Wujka? Czy dalej pojedyncze zrywy i stojanov na środku, głupie straty itd?
|
Czy po okresie przygotowawczym wuja to nie wiem, ale po dobrym okresie przygotowawczym na pewno.
|
Elvis Manu - ręka Boga :rotfl:
W sumie chłop się wydatnie przyczynił do spadku tą ręką i jak marnował sytuacje w meczu z Piastem. |
Nie tylko z Piastem ale i Jagiellonią.
|
Cytat:
Kolejne "największe kompromitacje" miały miejsce w okolicach 2018 za sprawą gości co "zawsze mają Wisłę w sercu". W 1985 roku zlecieliśmy z ostatniego miejsca w lidze. A teraz po prostu zlecieliśmy. I to nie pierwszy, a czwarty raz. |
No to bez licytacji są w TOP 4 największych kompromitacji.
|
Cytat:
Co ciekawe za dwa z wyżej wymienionych odpowiada Misiek. @Lucjusz - cieżko powiedzieć, bo koleś miał jakieś urazy i z jakiegoś powodu pozostawał bez klubu. Pytanie jak ze zdrowiem Elvisa. Poletanović oficjalnie sprzedany, podobno 400 tys. zł. |
Cytat:
|
Cytat:
Tzn., ja rozumiem że na tle naszych łamag się wyróżniał, ale to jest piłkarz ma środek tabeli, nie żadna gwiazda. Zainteresowane były Lechia, Śląsk i Zagłębie, czyli m.in. dwóch potencjalnych spadkowiczów. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl