Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2016/17 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9662)

La Furia Dell' Est 01.12.2016 15:46

Jakie dajcie spokój?? Stara się? Mój syn się stara kopnąć prosto w szkółce piłkarskiej...Różnica jest taka, że jak mu nie wychodzi to nikt nie traci przez niego punktów i nie przelewa mu na konto niemałej kasy ( nawet jak z opóźnieniem).
Bądźmy poważni.....W normalnym przedsiębiorstwie jest tak, że pracownika się zatrudnia-weryfikuje jego zaangażowanie i profesjonalizm, a jak nie daje firmie nic a tylko przynosi straty- to się z nim rozstaje. Tyle.

mitmichael 01.12.2016 17:58

I po wymarzonym pucharze. Moze gdyby Glowa nie wypadł nie byłoby tak zle chociaz mielismy Mojte w składzie to raczej duzo by sie nie zmieniło. I nie, jemu nie mozna dac spokoju do czasu az sie w koncu opamieta. Szkoda PP, chyba ten puchar nas nie lubi i nie chce bysmy go zdobyli

SMOKE 8541 01.12.2016 18:50

Mójta tak to był dramat Załuska dobrze że był tylko jeden karny dla Lecha bo jakby skończyło się na rzutach karnych bo byłoby jeszcze gorzej Najgorszy był 12 bohater Lecha Mójta i Załuska nie przebije tego co zrobił Warszawiak za ewidentne starcie Burica z Brożkiem nie podyktował nawet rzutu wolnego dla Wisły ale za faul widmo obrońcy Wisły podarował Lechowi rzut karny Bravo dla Sobolewskiego za młodych w wyjściowym składzie Bravo za grę do końca nawet jak przegrywają to odrabiają.Cudu nie było ale walczyli do końca teraz walczyć do końca o komplet punktów w ostatnich ligowych meczach w tym roku. A w zimie wszystko dopracować poukładać i wrócić do gry o grupę mistrzowską w mocniejszym składzie.Będzie lepiej bo gorzej już było

piotek 01.12.2016 18:55

Naprawdę masz pretensje do Zaluski? Gdyby nie on, byloby z 6 dla Lecha.

Levis88 01.12.2016 18:59

Dzięki za walkę do końca!

wolfy 01.12.2016 22:12

Brawo za walkę dla naszych piłkarzy, naprawdę pokazali charakter.

Sędziemu wiadomo co wiadomo gdzie. Trybuny bardzo trafnie podsumowały kim jest Raczkowski i obym tej mendy nigdy więcej na Reymonta nie musiał oglądać.

piotek 01.12.2016 22:41

Co na plus dla Sobola, nie ma wielu trenerów, którzy namówiliby zawodników do zapieprzania przy 0-3 do przerwy.
Może to przesada, bo Lech wtedy już mocno spuścił z pary, ale imo Bartosz jako prawonożny chłopak z dosyć przecietną techniką lepiej się zaprezentował na LO niż Mójta. Wiadomo, ile on [Mójta] ma kontraktu?

AntyMod 01.12.2016 23:00

podniecacie sie jak ksieza nowymi ministrantami - a prawda jest taka ze jestesmy prawie najslabsza druzyna ligi , oj przepraszam , wygralismy z Arka 5-1 , no to juz jestesmy 7egia , nie , nie , nie jestesmy jedna z najgorszych druzyn ligi ... i widmo spadku jest duze ....rok temu te byl jeden koncert w Bielsku .....oprzytomnijcie , czy wy nie widzicie co sie w tym klubie dzieje ?? tyle kontuzji ? kartki - calkiem przypdakowe - itp ???? ochloncie i zacznijcie dzieciaki myslec o ........czynaprawde jeden hat-trick kulawego Boguskiego przeslania wam wszystko ??? bedzie lipa w przerwie zimowiej , jesli jakim s cudem utrzymamay w tym roku t w nastepnym sezonie .................specjalnie napisalem ten post o 23 - bo mysle ze 80 % dzieciakow juz probuje zasnac przed jutrzejsza klasowka ...

dj_ibutti 01.12.2016 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1458346)
podniecacie sie jak ksieza nowymi ministrantami - a prawda jest taka ze jestesmy prawie najslabsza druzyna ligi , oj przepraszam , wygralismy z Arka 5-1 , no to juz jestesmy 7egia , nie , nie , nie jestesmy jedna z najgorszych druzyn ligi ... i widmo spadku jest duze ....rok temu te byl jeden koncert w Bielsku .....oprzytomnijcie , czy wy nie widzicie co sie w tym klubie dzieje ?? tyle kontuzji ? kartki - calkiem przypdakowe - itp ???? ochloncie i zacznijcie dzieciaki myslec o ........czynaprawde jeden hat-trick kulawego Boguskiego przeslania wam wszystko ??? bedzie lipa w przerwie zimowiej , jesli jakim s cudem utrzymamay w tym roku t w nastepnym sezonie .................specjalnie napisalem ten post o 23 - bo mysle ze 80 % dzieciakow juz probuje zasnac przed jutrzejsza klasowka ...

A poza tym - wszyscy umrzemy.

piotek 01.12.2016 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1458346)

Zastanawiam się, czy kiedykolwiek zobaczyłem na tym forum jakikolwiek pozytywny wpis Twojego autorstwa.
Może Ci posłuży jako awatar, chociaż wymiary chyba nie stykną :D

http://static.prsa.pl/images/6fb7c55...00a855472d.jpg

Btw. wkurza mnie Boniek - 2/5 bramek w dwumeczu pada ze spalonego, ale problemu żadnego nie ma. Dodatkowo na TT napisał, że wygrała drużyna lepsza, więc w sumie to na jedno wyszło... Nie wiem, czy śmiać się, czy płakać

wolfy 02.12.2016 03:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1458354)
Btw. wkurza mnie Boniek - 2/5 bramek w dwumeczu pada ze spalonego, ale problemu żadnego nie ma. Dodatkowo na TT napisał, że wygrała drużyna lepsza, więc w sumie to na jedno wyszło... Nie wiem, czy śmiać się, czy płakać

Boniek już nie raz pokazał że patologie polskiej piłki mało go obchodzą.

Pamiętam do dziś rżnięcie głupa po bramce z metrowego autu bramkowego.

zuko1234 02.12.2016 08:32

Może i Boniek denerwuje, ale to tylko dobitnie pokazuje jak ten cały warszawski (tfu!) kur..widołek jest skorumpowany i jak bardzo nic na to nie można poradzić :(

Delgado 02.12.2016 14:58

Przecież jak nie wiadomo o co chodzi to o pieniążki. Po tym jak legiunia odpadła, trzeba jakoś doprowadzić, żeby na finał Pucharu sprzedało się dużo biletów, a tak może się stać w tym układzie jaki został tylko gdy w finale zagra Lech z Arką. Stąd też takie a nie inne pary półfinałowe. No i odpada ryzyko zadymy. "Sędzia" raczkowski pilnował odpowiedniego wyniku, ma ktoś jeszcze wątpliwości dlaczego??

For_FuN_ 02.12.2016 18:20

Raczkowski tak pilnował wyniku, że związał naszym kopaczom nogi(dzięki temu nie mogli zbliżyć się do pola karnego przeciwnika)... Pierwsze 45 minut było kompromitujące dla zawodowego klubu piłkarskiego. Amika robiła co chciała i 0 : 3, to był najniższy wymiar kary(bo było jeszcze kilka okazji, w tym Robaka sam na sam). Potwierdzenie tego, o co grają zespoły(MP vs utrzymanie).

_al3x 02.12.2016 19:32

Czemu SKWK nie złoży oficjalnego zażalenie do PZPN za te mecze pucharowe. Przecież Wisła notorycznie jest krzywdzona przez sędziów, nie tylko w pucharze. SKWK powinno mieć większą siłę przebicia niż pojedynczy kibic.

co do obrony. To czemu Panowie czepiacie się młodych stażem środkowych defensorów, a powiedzcie jakie oni mają zaplecze/wsparcie w postaci bramkarzy albo defensywnych pomocników. To tu leży wina bo nasi bramkarze mają najmniejszy odsetek obronionych strzałów w lidze. Nie wierzę że młody Zając puścił by więcej bramek w meczu niż robi to Załuska

PS. Mójta nie nadaję się na obronę.

arti 02.12.2016 19:43

Pytanie gdzie się nadaje tzw. grajek bez szybkości, zwrotności, techniki, a z dobrą wrzutką i strzałem? U nas o ile ma zdrowie do gonienia (nie wiem) to może za Ondraska do ataku (wiem-bardzo kotrowersyjne) albo... wcale (najpewniej).

Patryko 02.12.2016 20:08

Na orlika.

Blaszczu16 02.12.2016 20:24

Wydawalo mi sie ze Borek wolal aby to Wisla awansowala. Zupelnie inny komentarz niz w c+, gdzie z reguly sytuacje stykowe, komentatorzy oceniaja na korzysc rywali Wisly.

piotek 03.12.2016 00:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1458433)
Wydawalo mi sie ze Borek wolal aby to Wisla awansowala. Zupelnie inny komentarz niz w c+, gdzie z reguly sytuacje stykowe, komentatorzy oceniaja na korzysc rywali Wisly.

Jak to było? "Panowie, komisyjnie, to był spalony"?

JrQ- 03.12.2016 00:27

Po prostu Borek jest obiektywny, przynajmniej podczas komentarza.

bridgeburner 03.12.2016 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1458429)
Pytanie gdzie się nadaje tzw. grajek bez szybkości, zwrotności, techniki, a z dobrą wrzutką i strzałem? U nas o ile ma zdrowie do gonienia (nie wiem) to może za Ondraska do ataku (wiem-bardzo kotrowersyjne) albo... wcale (najpewniej).

do futbolu, tyle, ze amerykanskiego

pietruch 25.07.2017 11:50

Nazwę tematu można uaktualnić, ponieważ dziś wylosowano pary Pucharu Polski:
Cytat:

Dzisiaj na stadionie PGE Narodowy odbyło się losowanie 1/16, 1/8 i 1/4 finału Pucharu Polski.
1/16 finału - 9 sierpnia

1. Sokół Ostróda - ROW 1964 Rybnik / Górnik Zabrze
2. Miedź Legnica - Warta Sieradz / Sandecja Nowy Sącz
3. GKS Bełchatów - Chojniczanka Chojnice
4. Siarka Tarnobrzeg - Bruk-Bet Termalica Nieciecza - 8 sierpnia
5. Wisła Puławy - Legia Warszawa - 8 sierpnia
6. Ruch Zdzieszowice - Górnik Łęczna
7. Pogoń Szczecin - Lech Poznań
8. Bytovia Bytów - Lechia Gdańsk
9. Świt Nowy Dwór Mazowiecki - Podbeskidzie Bielsko-Biała
10. Arka Gdynia - Śląsk Wrocław (*)
11. Stal Mielec - Piast Gliwice - 8 sierpnia
12. Ruch Chorzów - Chrobry Głogów
13. GKS Tychy - Cracovia
14. Zagłębie Lubin - Jagiellonia Białystok
15. Zagłębie Sosnowiec - Korona Kielce - 10 sierpnia
16. Wisła Kraków - Wisła Płock

(*) mecz najprawdopodobniej odbędzie się w innym terminie

Gospodarzami meczów 1/16 finału są drużyny występujące w niższej klasie rozgrywkowej w sezonie 2017/18. W przypadku meczów z udziałem drużyn z tej samej klasy rozgrywkowej gospodarzami są zespoły zajmujące wyższą pozycję w schemacie rozgrywek.

1/8 finału - 20 września

17. zwycięzca meczu 1 - zwycięzca meczu 2
18. zwycięzca meczu 3 - zwycięzca meczu 4
19. zwycięzca meczu 5 - zwycięzca meczu 6
20. zwycięzca meczu 7 - zwycięzca meczu 8
21. zwycięzca meczu 9 - zwycięzca meczu 10
22. zwycięzca meczu 11 - zwycięzca meczu 12
23. zwycięzca meczu 13 - zwycięzca meczu 14
24. zwycięzca meczu 15 - zwycięzca meczu 16

Gospodarzami meczów 1/8 finału są zespoły występujące w niższej klasie rozgrywkowej w sezonie 2017/18. W przypadku meczów z udziałem drużyn z tej samej klasy rozgrywkowej gospodarza wyłoni losowanie przeprowadzone przez Departament Rozgrywek Krajowych PZPN po rozegraniu meczów 1/16 finału.

1/4 finału - 25 października, 29 listopada

zwycięzca meczu 17 - zwycięzca meczu 18
zwycięzca meczu 19 - zwycięzca meczu 20
zwycięzca meczu 21 - zwycięzca meczu 22
zwycięzca meczu 23 - zwycięzca meczu 24
Źródło: 90minut.pl

Pan Jotka 25.07.2017 11:55

Wychodzi na to, że z pejsami 3 mecze będą jesienią....O ile oczywiście i oni i MY awansujemy do 1/4 finału...

Markfire20 25.07.2017 12:35

4 mecze, w ćwierćfinale gra się systemem mecz i rewanż ;)

brylant17 25.07.2017 13:24

Mam nadziej,że Kiko nie odpuści PP i gramy na maksa

Uran235 25.07.2017 13:36

Mogło być lepiej, mogło być gorzej. Nasza ćwiartka drabinki jest potencjalnie dosyć trudna, ale w naszej połowie nie ma ani Legii, ani Lecha, ani Lechii. Za wcześnie, żeby otwierać szampany, ale szansa na finał nie jest mała.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl