![]() |
Cytat:
|
To nie za czasów tych piłkarzy od "walki i gry na całego" zostało wymyślone TZNiM?
|
Fajny wywiad z Kulawikiem http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._to_duzo_.html
Między wierszami można wyczytać, że drużyna jest słabo przygotowana do sezonu - "jak się nie ma sił, to nie ma skąd ich wykrzesać". Czyli sprawdza sie to o czym mówimy od początku sezonu - każdy piłkarz gra gorzej niż grywał dawniej - są wolniejsi, gaśnie im światło po 60 min, nie mają startu do piłki itp. Dlatego nas zabiegują Piasty Gliwice i inne Pogonie Szczecin. Fajny pomysł z 2 treningami i rozmowami z zawodnikami - graczy technicznie mamy dobrych i jak każdy będzie w dobrej formie fizyczniej, i będzie grać to co umie najlepiej, to efekty powinny przyjść. Pierwsze 30 min z Legią wyglądało najładniej w tym sezonie - gdyby nie zdechli fizycznie, to kto wie jak by się ten mecz skończył. Może ten Kulawik to jakoś poukłada? Jakieś-tam światełko w tunelu widać. |
Cytat:
To forum ma przecież pamięć nie dłuższą niż 4 tygodnie... |
A dla mnie to ściema.To jest taka wyświechtana gadka - jak nie idzie to znaczy że źle przygotowani.Młode chłopy, 2 obozy i źle przygotowani, to co oni robili?Przerzucali gruz czy może zdobywali ośmiotysięczniki.
Groclin przez większość czasu biegał po parku a jakoś mają siłę biegać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
- Cupiała, bo zabrakło wzmocnień, które mogły zaowocować rywalizacją w składzie - Kasperczaka, który nie stawiał na młodych grając jednym składem (po Tibilisi, tylko wysoka pozycja w lidze i duża przewaga mogły uratować jego pozycję Cytat:
|
Cytat:
Genkov jest totalnie bezproduktywny przy naszej dyspozycji trzeba szukać innych rozwiązań. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A za Maaskanta potrafiliśmy zabiegać np Lecha. Tracimy dużo bramek i strzelamy mało. Kulawik stoi przed tymi samymi problemami, co Probierz. Mam nadzieję, że nie będzie za dużo psychologizował tylko doprowadzi ich do dobrej formy fizycznej i pozwoli grać, co umieją (to drugie zrobił już w meczu z Legią). Trzeba koniecznie znaleźć dwóch bocznych obrońców, bo to, co wyrabiają Jovanovic i Frederiksen to ..... Moim zdaniem obie bramki Koseckiego na Legii wzięły się z nieobecności Jovanovica. Niestety Burliga pod tym względem nie jest lepszy. Zaryzykowałbym na bokach obrony Jaliensa z Bunozą - gorzej nie powinno być. |
Cytat:
Współczuję serdecznie Kuli, bo poza młodymi nie ma z kim pracować. |
spokojnie, a może będzie dobrze? Dlaczego każdy tylko szuka minusów a nie plusów, moze Kula sie weźmie za nich odpowiedni i ulepi coś z tej gliny.
Wczoraj w magazynie ligowym na polszmacie, Kołton czy też Borek mówili o tym ze przychodza głosy z Krakow że Kulawik ma szanse być trenerem na dłużej. |
Cytat:
Szprotson, Kulawik już był trenerem i było bez rewelacji. Teraz będzie podobnie +/- deko lepiej lub deko gorzej. Wizja Klubu opiera się na założeniu iż mamy potencjał w piłkarzach aby utrzymać się w lidze. To nie trener ma coś zbudować tylko piłkarze maja zacząć grać. Kulawik to trener ani wybitny ani ambitny, acz bezpieczny. Ma zagwarantować stabilizacje, nic więcej. I niskie koszta. Tak się zastanawiam jak jego nowe plany treningowe przyjmie szatnia, czy Tomkowi do głowy sodowa nie uderzy i czy nie zechce się 'wykazać'. Oby nie dostał z góry polecenia że piłkarze mają dostać wycisk za dywersje i zwolnienie Probierza. Czyli: nie wierze w wolną rękę Kulawika i jego gadki o (jedynie) złym przygotowaniu kondycyjnym. Rozumiem że jak poprawimy kondycje to 'Wisła będzie ładniej grać'. Absurd :-p |
Cytat:
|
Apropos Bednarza to chyba ju wogole zmiekla mu rura...
Ogranicza sie do zdawkowych odpowiedzi, nie ma go za wiele z mediach - czyzby juz krew pot i lzy wychodzily Cupialowi bokiem? |
Kulawik ostro męczy piłkarzy i bardzo dobrze. Żeby po 20 minutach sił brakowało to tylko w B klasie. Ale też żeby trener ich nie zajechał bo efekt może być odwrotny.
|
ociec Ciemka masz całkowita racje.
Tylko dla mnie wypowiedź Kulawika jest niespójna. Dlaczego nie chciał skomentować co jest przyczyną słabej kondycji? Szacunek do rzemiosła kolegi Probierza? Zawodnicy? Czy może prozaicznie - nie wie gdzie jest problemi? Suma summarum wyszło że odpowiedz na to pytanie jest mało istotna lub... niewygodna. Przy okazji: Kulawik sugeruje iż piłkarze nie mają kondycji, są podłamani, bardzo chcą wygrać ale nie mogą. Taki obraz chęci i niemocy właśnie co zamieciony pod dywan. Nota bene najważniejsze to pograć klepką i uwierzyć w siebie. Co ciekawe przy tym otwarcie mówi o róznicy zdań między trenerem a zawodnikami, który zamierza zażegnać, cytuje: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wie co robić czy tez nie wie i chce się poradzić zawodników ? Może jednak to tylko gra pt. 'może porozmawiamy, Wy mnie zaakceptujecie a ja Was zrozumie'? |
Lukasz
Udzielił Kulawik jakiegoś wywiadu, ile z tego jest dosłownie jego wypowiedzi a ile domyślił dziennikarz nie wiadomo, bo takich wywiadór raczej się nie autoryzuje. Poza tym odpowiadał na zadane pytania, dziennikarz nie drążył, to i on nie. Zresztą, jak weźmiesz takie spontaniczne wypowiedzi kogokolwiek, to rzadko są one całkowicie spójne. Probierzowi też często bełkoty wychodziły. Treningi są chyba otwarte? To zawsze ktoś może podejść i potem wrzucić relację na forum (relacje ze strony oficjalnej są .... oficjalne właśnie). Więcej by się wiedziało. Choć wiadomo trenerów ocenia się zgodnie z kryterium biblijnym: "po owocach ich poznacie ich". I to chyba dobre kryterium. Pozdrawiam |
Odkąd to niejaki Piotr Jawor jest autorytetem dziennikarskim dla kibiców Wisły? Znając dokonania tego tego Pana z pewnością coś zostało podkolorowane coś pominięte etc...
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...nie_z_pilkami/
Brawo Tomek, trening powinien być przyjemnym dla piłkarzy. A także więcej gry piłką, mam nadzieje że zaprocentuje to w przyszłości |
Garguś przegrał trening strzelecki z Wilkiem? No nie wierzę :rotfl:
|
Mocny trening z piłkami, to dobrze.
Tak, jak być powinno. |
Biedny Sikorski :D Genkova musiał nosić :P
|
Było trafiac do bramki
|
Cytat:
|
patrzę na spokojnie na mecz na łazienkowskiej i zastanawiam się gdzie Kula popełnił błąd. Zacząłem od analizy pierwszej jedenastki i po 5-6 minutach analizy doszedłem do tego, że Wisła obecnie nie dysponuje 11 piłkarzami o umiejętnościach i w formie predestynującej do gry w Ekstraklasie. Nie da się zestawić optymalnie obrony, ponieważ pomimo nadmiaru piłkarzy bloku defensywnego nie ma czterech "jako takich". Tak samo w pomocy, o napastnikach nie wspominając.
Mecz wyglądał ździebko lepiej gdy Kula pozwolił grać "tiki-takę", od której odżegnywał się Michał Probierz. Myślę, że poniekąd gra u trenera Probierza tak wyglądała z powodu przekonania, że do "krakowskiej piłki" trzeba żelaznej kondycji i odpowiednich wykonawców. Tak czy siak analizę pracy trenera Kulawika zakończyłem po wspomnianych 5-6 minutach. Na dzień dzisiejszy nie ma znaczenia formacja czy podstawowe założenia taktyczne. Nasi grają piach w każdej konfiguracji. Podobnie jak Wam, podoba mi się to co piłkarzom zaaplikowano na treningach. Po siedmiu kolejkach jesteśmy najsłabszą drużyną w Ekstraklasie. Personalnie i mentalnie. Obawiam się, że trener Kulawik z całym wielkim szacunkiem tu nie pomoże. Będziemy się męczyć do końca sezonu. |
Cytat:
hehe wy sie jeszcze na to lapiecie? a co mialo byc,popoludnie bez piłek? piekne tytuły jak to Genkov cwiczy albo SIkorski trfia ,ok wszytsko pieknie panowie.....tylko w meczu to pokazcie. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl