Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [28. kolejka] LEGIA Warszawa - WISŁA Kraków, sobota 08.05.2010 16:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7232)

elomike 08.05.2010 08:46

Ja myślę, że każdy tu tak pisze że jaki to nie jest super kibic, że j**ać kibiców sukcesu i tak dalej. Ale tak podświadomie chyba każdy ma oczy i widzi jak gramy ostatnio...

szczebrzeszcz 08.05.2010 08:57

a tam każdy

ja powiem wprost
ze mnie to nawet piknik nie jest:p

PS. pączki pójdą do Wiślaków :-)

lucekj 08.05.2010 09:01

takich mamy piłkarzyków, że martwimy się o motywację

Legia ma szansę przeskoczyć Ruch i iść wyżej i się rzuci na nas jak Pudzian na tego pozero-pajaca.

zapomniałem, że my o nic nie walczymy, śmieszne jest to co się dzieje, obawiamy się o zaangażowanie drużyny, ale co oni nie wiedzą o co grają? To jest mecz o mistrzostwo, mam nadzieję że Małecki poprowadzi do boju swym charakterem tą bandę panienek.

Krzysiek Grabski 08.05.2010 10:39

Mecz zapowiada się ciekawie,jak zawsze pomiędzy tymi drużynami.
Chciałbym aby wygrała Legia.
Z drugiej strony wolę aby Mistrzem Polski została Wisła a nie Lech.
Tak to jest jak się olewa niektóre spotkania w sezonie i teraz na wariata szuka się punktów.
Pozdrawiam was wszystkich.
Szacunek za historię.
Wszystkiego dobrego.
Krzysiek z Warszawy.

szprotson 08.05.2010 10:40

jaka pogoda w stolicy?

toś mi pojasnił

leje czy nie

Krzysiek Grabski 08.05.2010 10:41

Pogoda meczowa,w porządku.
Pozdrawiam cię.

legol 08.05.2010 10:52

Wierzę ciągle w mistrzostwo, ale forma piłkarzy nie pozwala się oszukiwać. Niestety porażka dzisiaj na 90% przekreśla nasze szanse, dlatego musimy zagrać na pełnej piździe... Dawno nie wygraliśmy na Ł3, a dziś może to być największa szansa od lat, legioniści grają bez wsparcia kibiców i to może być dla nas duży +. Mam nadzieję, że nie skończy się 0:0 po takim meczu jak z Lechem. Nawet jeśli będzie porażka to niech przynajmniej po fajnym dla oka meczu...

Krzysiek Grabski 08.05.2010 10:53

Nie pada.
20 stopni.
Tylko grać.

Krzysiek Grabski 08.05.2010 11:04

Do legol.
Doping bardzo pomaga.
Zawodowy piłkarz powinien dobrze wykonywać swoją pracę,nawet wtedy,kiedy nie ma dopingu.
Powinien...
Stawiam w tym meczu na remis bezbramkowy.

Ogryzek 08.05.2010 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legol (Post 894588)
Wierzę ciągle w mistrzostwo, ale forma piłkarzy nie pozwala się oszukiwać. Niestety porażka dzisiaj na 90% przekreśla nasze szanse, dlatego musimy zagrać na pełnej piździe... Dawno nie wygraliśmy na Ł3, a dziś może to być największa szansa od lat, legioniści grają bez wsparcia kibiców i to może być dla nas duży +. Mam nadzieję, że nie skończy się 0:0 po takim meczu jak z Lechem. Nawet jeśli będzie porażka to niech przynajmniej po fajnym dla oka meczu...

A czy nie wydaje się wam że gra o zwycięstwo a ładna dla oka gra mogą się wykluczać? Albo przynajmniej nie iść ze sobą w parze w dzisiejszym meczu? Grając o zwycięstwo a mając takich a nie innych graczy (chodzi o ich formę) lepiej by było zagrać jak Włosi czy Niemcy. Podwójna garda i czekanie na błąd Legii niż walić na całego od początku i stracić bramke na początku meczu która wszystko ustawi. A czy to jest piękne? Wolę to niż pięknie polec....

I bez tekstów typu rewanż za Levadię, bo ten mecz trzeba dobrze taktycznie rozegrać i wygrać a nie mścić się przez piękną grę i przegraną

Trzeba walczyć:)

prober 08.05.2010 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elomike (Post 894549)
Ja myślę, że każdy tu tak pisze że jaki to nie jest super kibic, że j**ać kibiców sukcesu i tak dalej.

Tak to wszystko naturalnie działa, kibice uwielbiają sukcesy swoich faworytów. Przynajmniej 3/4 kibiców, często będąc tego nieświadomym, wspiera swój klub głównie ze względu na wyniki sportowe, nie znajdziesz bardzo słabego klubu (nawet z bogatą tradycją) który miałby większą liczbę fanów. I odwrotnie: każdy odnoszący sukcesy klub ma wsparcie adekwatne do liczby sukcesów. Proste.

Mario Nh 08.05.2010 11:29

Tak, tak, macie rację. Legia z Grzelakiem jest na ten moment poza naszym zasięgiem. W dodatku, że zagrają przy pełnych trybunach i gorącym dopingu, więc co poniektórzy nasi piłkarze mogą tego psychicznie nie wytrzymać. Sama Wisła zaś przystępuje do tego meczu z roli outsidera.

Więcej wiary panowie!
Walczyć, Wisła walczyć...!

kubawislak 08.05.2010 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 894607)
Tak to wszystko naturalnie działa, kibice uwielbiają sukcesy swoich faworytów. Przynajmniej 3/4 kibiców, często będąc tego nieświadomym, wspiera swój klub głównie ze względu na wyniki sportowe, nie znajdziesz bardzo słabego klubu (nawet z bogatą tradycją) który miałby większą liczbę fanów. I odwrotnie: każdy odnoszący sukcesy klub ma wsparcie adekwatne do liczby sukcesów. Proste.

Dokładnieczemu Real, Barca, ManU ma tyle kibiców... Czemu Chelsea nagle ma miliony kibiców, skoro wcześniej było... no każdy z nas wie jak było...
Serce mówi wygrana, ale rozum nudny i beznadziejny remis 0:0

Mareq 08.05.2010 11:35

Ja to widze tak , ze
1-2 dla Wisły
Mistrz , mistrz , nasz TS ! :)

Ravers 08.05.2010 11:46

Obie drużyny mocno umotywowane stawiam 1-1 lub 2-1 dla Wisły.

Areo 08.05.2010 11:51

Jest potwierdzenie, że Choto nie zagra: http://www.legia.net/wiadomosci,3703...a_z_wisla.html
Odżywają moje nadzieje na zwycięstwo. Z taką defensywą naprzeciw siebie na pewno będziemy mieć kilka sytuacji. Pozostaje wierzyć, że któryś z panów B. chociaż jedną z nich wykorzysta, a Juszczyk nie wpuści żadnej szmaty.
1:0 dla Wisły po ciężkim meczu. Grać na całego i walczyć do upadłego!

qchar90 08.05.2010 11:54

mam nadzieje ze dzis pokaza charakter i wygraja ten mecz, bramki strzela Marcelo i Małecki
wiecie moze czy Gargula dzis na lawce usiadzie?

Bartosz 08.05.2010 11:55

Legia Warszawa - Wisła Kraków 0-7

palladynTS 08.05.2010 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 894538)
Chłopie weź się zlituj i nie pisz tu już nic więcej.

P.S
A nawet jak z Legią przegramy, to ****a zyczę jej z całego serca by zdobyła mistrza, byle by nie ziemniaki.Może to zawiść, może to duma, ale lepiej by nas reprezentowała drużyna ze stolicy

ooo...następny najmądrzejszy...

Uran235 08.05.2010 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysiek Grabski (Post 894590)
Nie pada.
20 stopni.
Tylko grać.

20 stopni :shock:, no to będziemy mieli "tempo" w tym spotkaniu. Z jednej strony można się śmiać, bo piłkarze obydwu stron trzepią grubą kasę za wykonywanie swojego zawodu, ale z drugiej strony każdy kto kopał piłkę, wie, że jak się nagle podnosi temperatura to naprawdę organizm ciężko przystosowuje się do wysiłku. U amatora myślę, że wydatek energetyczny może być nawet dwukrotnie wyższy, biorąc pod uwagę jak przygotowani są piłkarze obydwu stron, poważnie zaczynam się zastanawiać czy jest sens się denerwować i oglądać ten mecz.

prober 08.05.2010 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 894621)
Legia Warszawa - Wisła Kraków 0-7

Widzę, że są jeszcze niepoprawni optymiści :D

Daja`n 08.05.2010 12:08

Muszę przyznać że nie mam zielonego pojęcia czego mogę spodziewać się po naszych kopaczach w tym meczu.Bo czy im się zechce biegać czy tylko potruchtać,czy powalczą czy tylko będą pozorować walkę?A może wzniosą się ponad swoje możliwości i zagrają piękny mecz dla nas kibiców Wisełki?!

krakfilm 08.05.2010 12:17

Najlepszy skład: Juszczyk-Alvarez,Głowacki,Marcelo,PiBrożek-Łobo,Sobol,Ba,Małecki-Brożek,Christow

Przedwczoraj miałem sen: była ostatnia kolejka, graliśmy z Lechem na Reymonta, mecz o mistrza, przegrywaliśmy 0:1 ale później ktoś wyrównał a w ostatniej minucie meczu potężną bombę w okienko z poza pola karnego strzelił Marek Zieńczuk ;)

LanceTS 08.05.2010 12:19

Legia - Wisła 1:2

Marcelo i BRożek.

kosaTS 08.05.2010 12:27

Niech sędzia wyłapuje każde "łokcie" Grzelaka i Astiza.

Tylko zwycięstwo

kubawislak 08.05.2010 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 894625)
20 stopni :shock:, no to będziemy mieli "tempo" w tym spotkaniu. Z jednej strony można się śmiać, bo piłkarze obydwu stron trzepią grubą kasę za wykonywanie swojego zawodu, ale z drugiej strony każdy kto kopał piłkę, wie, że jak się nagle podnosi temperatura to naprawdę organizm ciężko przystosowuje się do wysiłku. U amatora myślę, że wydatek energetyczny może być nawet dwukrotnie wyższy, biorąc pod uwagę jak przygotowani są piłkarze obydwu stron, poważnie zaczynam się zastanawiać czy jest sens się denerwować i oglądać ten mecz.

Dokładnie tym bardziej że calutki tydzień padało, ziemia paruje jak diabli.

palladynTS 08.05.2010 12:33

Idę o zakład że dziś Lech zremisuje z Polonią.Dlaczego?Ano dlatego że zagra pod potężną presją a bytomianie mając zapewnione utrzymanie zagrają z polotem i na totalnym luzie.
A co do naszego meczu bo to jest w tej chwili najważniejsze to jak wyjdziemy na totalnej piździe,z nastawieniem na końcowy sukces to nie daje Legii żadnych szans.
Pamiętajcie że "majstrem" w kontekscie zaprzepaszczonych szans w walce o MP ...jest Lokomotywa Wronki :-)

Adrenalinka już jest.Oby nie skończyło sie w myśl zasady..."duże zadęcie-małe pierdnięcie"...WIARA CZYNI CUDA!DZISIAJ ZNOWU NAM SIĘ UDA!!!

WISŁAZWE 08.05.2010 12:44

Jeszcze nie dawno stwierdziłeś że to Legia wyjdzie na pełnej k...wie i pojedzie z nami , szybko coś zmieniasz zdania.

masterlag 08.05.2010 12:47

Mnie tam nie interesuje jaka jest pogoda, czy mają dziurawe getry czy nie, czy płacą im na czas czy nie (nie powinni za takie... "cos" ;p). Jak dla mnie to sa DERBY POLSKI (Kraków i Warszawa największe miasta w Polsce, Wisła i Legia można rzec, że największe kluby w Polsce, a już na pewno w swoich miastach). Dziś się maja bić o Mistrza, o panowanie w Polsce i mają się bić dla nas kibiców WISŁY. (No, a w tygodniu o prymat w Krakowie)

Adrenaliny mi jakoś dziwnie brak, ale nadzieje ogromne

SpoXsteR 08.05.2010 12:52

alez Wy filozofujecie :))) niektorzy powinni pisac scenariusze do seriali romantycznych
pompowac baloniku tez nie ma potrzeby, bedzie co bedzie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl