Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

Kibic_1906 13.06.2010 08:22

Najlepsze MŚ były chyba w Niemczech z tych które pamiętam , tam było czuć tą atmosferę , doping , pełne trybuny i silny gospodarz. A tutaj ? - łeb pęka od tych vuvuzeli , stadiony nie są wypelniane i w ogóle dziwnie jest jak tu jest 35 stopni a tam w kurtkach siedzą :P

Ogryzek 13.06.2010 09:55

Dzisiaj mecz Słowenia Algieria

Liczę że nasz skrzydłowy Kirm pokaże się z dobrej strony (nie ma tu hipokryzji w moich słowach)
Dzięki dobrej grze ma szansę albo:

1. odbudować się psychicznie i jest szansa że zacznie grać w Wiśle lepiej (dużo lepiej)
2. albo przynajmniej jego wartość wzrośnie (lub choćby nie spadnie) gdybyśmy go chcieli jednak sprzedać

Obie wersje korzystne dla Wisły ale lepsza 1 bo jak wiadomo wielkich wzmocnień nie będzie. Tak więc niech chłopak pogra jak najlepiej.... na chwałę Wisły:)

PS
Ocenę sezonu w wykonaniu Andraża nie zmienię nawet gdyby strzelił 5 bramek w tych MŚ. Ale może w przyszłym sezonie dzięki meczom w RPA nie będę miał powodu żeby go kąsać (jak niektórzy mi zarzucają). A ja nie robię to z niechęci do jego osoby.... ale po wnikliwej ocenie jego dokonań na bosiku.

Tak czy owak nawet ja będę trzymał kciuki za Andraża na MŚ:D

kubawislak 13.06.2010 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 913096)

Ja również:D

węgorz2 13.06.2010 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 913072)
Najlepsze MŚ były chyba w Niemczech z tych które pamiętam , tam było czuć tą atmosferę , doping , pełne trybuny i silny gospodarz. A tutaj ? - łeb pęka od tych vuvuzeli , stadiony nie są wypelniane i w ogóle dziwnie jest jak tu jest 35 stopni a tam w kurtkach siedzą :P

nie ma takich temperatur jak piszesz ,wczoraj na ostatnim meczu bylo 19, póżnym wieczorem spada do 2 a nawet niżej

Pan Jotka 13.06.2010 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 913062)
Jak narazie MŚ nie maja zadnego klimatu, zbyt duzo jest przypadkowych druzyn ktore graja antyfutbol, az strach pomyslec co bedzie w 2016 kiedy UEFA rozszerzy liczbe uczestnikow ME do 24.

Mam cichą nadzieję, że nie awansujemy, bo poziom swiatowy nie dla nas. Z drużyn do tej p[ory kopiących mielibyśmy szansę na remis jedynie z Grekami.Reszta to jakis inny poziom futbolu w porównaniu do Polski. Nawet słaba Francja skopała by nam tyłki.

Mahamed_isin Sahad 13.06.2010 10:28

Fakt jak narazie to mistrzostwa na średnim poziomie. Dobrze że Argentyna troche je rozruszała. Choć liczyłem na więcej bramek ale i tak miło oglądało się mecz.
Dużo akcji było i parady bramkarskie były więc pozytywnie.
Zawiedziony jestem postawą Anglików. Ale jeszcze nic straconego.
Cieszę się że Korea wygrała i antyfootbal greków został utęperowany. Bo jeśli myślą o strzelaniu bramek to muszą grać a nie kopać piłki w przód i czekać na Charisteasa czy Samarasa że strzelą. Zresztą i tak mogą tylko marzyć że uda im się nawiązać równorzędną walkę z Argentyną czy Nigerią
Co do Słoweni to trzymam mocno kciuki bo chetnie bym ich zobaczył w w dalszej fazie MŚ. Maja szansę wyjść z grupy za Anglikami i tak im życzę!

WISŁAZWE 13.06.2010 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 913096)

Liczę że nasz skrzydłowy Kirm pokaże się z dobrej strony (nie ma tu hipokryzji w moich słowach)
Dzięki dobrej grze ma szansę albo:

1. odbudować się psychicznie i jest szansa że zacznie grać w Wiśle lepiej (dużo lepiej)
2. albo przynajmniej jego wartość wzrośnie (lub choćby nie spadnie) gdybyśmy go chcieli jednak sprzedać

Obie wersje korzystne dla Wisły ale lepsza 1 bo jak wiadomo wielkich wzmocnień nie będzie. Tak więc niech chłopak pogra jak najlepiej.... na chwałę Wisły:)

PS
Ocenę sezonu w wykonaniu Andraża nie zmienię nawet gdyby strzelił 5 bramek w tych MŚ. Ale może w przyszłym sezonie dzięki meczom w RPA nie będę miał powodu żeby go kąsać (jak niektórzy mi zarzucają). A ja nie robię to z niechęci do jego osoby.... ale po wnikliwej ocenie jego dokonań na bosiku.

Różne wersję już słyszałem na temat Andraża Kirma, m.in taką, że w Wiśle się oszczędzał aby nie załapać kontuzji przed MŚ2010.
Następnie taką, że nawet grając piach w Wiśle i tak na MŚ pojedzie bo jest w dobrych stosunkach z trenerem, choć wydaje się to chore w jakimś stopniu możemy to sprawdzić na mundialu :)
Myślę , że po mistrzostwach Kirm będzie w Wiśle ważnym ogniwem- przynajmniej mam taką nadzieję.

Oczywiście, życzę mu jak najlepiej dziś trzymam kciuki za Słoweńców, liczę nawet że wyjdą z grupy i powalczą w dalszej fazie turnieju.

pawelwislak 13.06.2010 11:20

Oj wydaje mi się że kto jak kto ale Korea w tej grupie może trochę zamieszać i wydaje mi się że mają taktycznie najlepiej ustawiony zespół Argentynie może rady nie dadzą choć w sumie jak ich przycisną to Argentyna ma taką obronę że wszystko jest możliwe a z Nigerią czuje bardzo wyrównaną batalię póki co najbardziej mi się podobała Korea i Meksyk, ekipa Diego mnie zawiodła, USA i Anglii po prostu nie lubię... A dziś liczę że coś fajnego zagra Słowenia, Australia i Ghana. Choć w sumie obawiam się że Ghana bez Essiena może stać się chłopcem do bicia.

Mario Nh 13.06.2010 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 913131)
Myślę , że po mistrzostwach Kirm będzie w Wiśle ważnym ogniwem- przynajmniej mam taką nadzieję.

Ja również, mam nadzieje, że na nowym stadionie poziom kilku piłkarzy wystrzeli w górę.

http://teledyski.info/teledysk-hd-6529.html

:)

dynek.pl 13.06.2010 11:28

Jesli ktos tak jak ja nie ma w zwyczaju przelaczania TV kanal po kanale to mogl nie zauwazyc,
ze w UPC w koncu pojawilo sie TVP Sport (kanal 551) :)

wonski_eNHa 13.06.2010 11:32

Dokładnie, tak jak pisze dynek.pl w upc wrzucili kilka kanałów: TVP HD, TVP SPORT, TVN WARSZAWA('Nasza Legia'). Także w końcu można oglądać mecze w jakości HD.

Coś dzisiaj czuję że Słowenia rozwiąże worek z bramkami na tych mistrzostwach.

Sylwek1906 13.06.2010 11:45

Siedzą w kurtkach bo tam jest teraz zima! Wczoraj dzień bez zachwytu, dzis może być podobnie, ciekaw jestem Ghany bez Essiena, no i jak zagrają międzynarodowe Niemcy, w kadrze mają 11 piłkarzy innego pochodzenia :D Wiadomo czy Kirm wyjdzie w 1 składzie??

WISŁAZWE 13.06.2010 11:56

Za TVP 1 telegazeta:
Kirm w pierwszym składzie.

Dokładnie:
Handanovic- Brecko, Cesar, Suler, Jokic - Birsa, Koren, Radoslajevic, Kirm - Dedic, Novakovic

pan_premier 13.06.2010 12:07

za dużo narzekacie

wczoraj nie oglądałem ostatniego meczu, ale pierwszy był fajny
Korea pokazała dobry futbol, bardzo jestem ciekawy ich meczu z Argentyną, ale niestety na żywo go nie obejrzę :/
NIgeria zagrała na stojąco, dla mnei była to żenada, ale szczerze niczego wiecej, sie po nich nie spodziewałem.
Meli kupe szczęścia bo jakby było 5-0 to nie mogliby nic powiedzieć.

dzis uwaga na NIemców i Serbów, dwie niewiadome, które mogą napsuć krwi faworytom w tych mistrzostwach

Liczę że Słowenia dziś wygra i Angole będą sie musieli napocić :)

brylant17 13.06.2010 12:25

Jazda Jazda Andraž :D

1-3 dla Słowenii mam nadzieję, że Andraž coś ustrzeli i mecz nie będzie nudny :P

pikey 13.06.2010 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 913107)
Mam cichą nadzieję, że nie awansujemy, bo poziom swiatowy nie dla nas. Z drużyn do tej p[ory kopiących mielibyśmy szansę na remis jedynie z Grekami.Reszta to jakis inny poziom futbolu w porównaniu do Polski. Nawet słaba Francja skopała by nam tyłki.

To rzeczywiście jest przerażające, że nawet drużyny które do tej pory prezentowały się najsłabiej na tych mistrzostwach grają o niebo lepiej od Polski. Z tego wniosek- lepiej, że nas tam nie ma, bo by tylko była kupa nerwów, kompromitacja i zepsute mistrzostwa. I wniosek nr 2- wynikający z obserwacji gry Korei Płd- jak się nie ma piłkarskich wirtuozów, a zwykłych kopaczy ( z małymi wyjątkami), to żeby z nimi osiągnąc sukces trzeba ich nauczyć utrzymywania dyscypliny taktycznej i zapieprzania cały mecz. No ale my przecież nie będziemy grać jak wyrobnicy- my mamy Gwiazdy...

Kordel_Walker 13.06.2010 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 913107)
Nawet słaba Francja skopała by nam tyłki.

Jak już Francja by z nami wygrała to naprawdę źle z tą naszą reprezentacją:lol:

kreseq 13.06.2010 13:08

Anglikow mi szkoda... autentycznie.
David James,David Seaman,Paul Robinson,Scott Carson, Robert Green... Wszyscy zawalili w bardzo waznych meczach, a niektorzy ciagle wypominaja Kuszczaka i Boruca :D

prober 13.06.2010 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 913062)
Jak narazie MŚ nie maja zadnego klimatu,

Tak, oczywiscie nie maja ZADNEGO klimatu.

For_FuN_ 13.06.2010 13:34

Tego sie nie da ogladac...ci "pilkarze" kopia sie po czolach. Przypomina, to mecz polskiej ligi, gdzie sa trudnosci z wymienieniem 4-5 celnych podan. Braki w technice, w taktyce i przygotowaniu fizycznym. Anglicy i Amerykanie beda mieli ostre strzelanie. Zal patrzec. Zupelni outsiderzy tych mistrzostw, jak do tej pory.

ciacho 13.06.2010 13:38

Mecz na poziomie polskiej ligi, tylko nie jestem pewien czy ekstraklasy. Może tylko szybciej biegają.

Kordel_Walker 13.06.2010 13:40

Najbardziej wkurza te bzyczenie na każdym meczu. Powinni dać jakiś podkład z normalnego europejskiego stadionu + komentator:)

Sylwek1906 13.06.2010 13:44

Mecz słabiutki, Kirm jeden z lepszych, obie drużyny nie maja pomysłu na grę.

harthausen 13.06.2010 13:48

Ruscy muszą mieć jakiś cholerny kryzys z reprą, jeśli tak słaba (mimo całej sympatii choćby ze względu na Kirma) Słowenia wykopała ich w barażach.

Jak słyszę te trąby to przypomina mi się scena z Misia, jak kot przebrany za zająca uciekł na drzewo przed prześladowcami z pańskiego dworu i reżyser po wygłoszeniu swoich przemyśleń poprosił :
- niech on już nie miauczy.

Kamson 13.06.2010 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 913193)
Anglikow mi szkoda... autentycznie.
David James,David Seaman,Paul Robinson,Scott Carson, Robert Green... Wszyscy zawalili w bardzo waznych meczach

Ja tam doskonale wiem co czują Anglicy... Ivan Trabalík, Angelo Hugues, Radosław Majdan, Mariusz Pawełek...

elomike 13.06.2010 14:04

Masakra te mistrzostwa do tej pory. Mogliśmy grać w nich, bo poziom nie jest za wysoki. Abte vuvuzele to powinni zakazać.

Wojtator 13.06.2010 14:05

ale Algieria miała szanse..
Zaiste ogromny błąd bramkarza

GOOOOL!

gdsmk 13.06.2010 14:06

"słuchajcie, jest prośba! mam info telefoniczne, że świetnie nas słychać w TV, ale wiem, że potraficie trąbić głośniej ! teraz wszyscy, na pełnej ****ie ! jedziemy, bawimy sie ! TRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR"

GOL

WislakWiDoK 13.06.2010 14:07

Bramkarze na tej imprezie to totalne dno.

_ukoL 13.06.2010 14:08

Poziom tego meczu żenujący, czego podsumowaniem jest ta bramka "z dupy". Bramkarz Algierii "do Wisły go!". Eh... bida z nędzą, a my jeszcze gorzej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl