![]() |
Dobra, a zna ktoś lub spotkał przepis na ciastko czekoladowe które podają w la scandale?
Co w nim jest mniej więcej wiem ale potrzebuje takie cos zrobić. |
Polecacie jakąś sprawdzoną restaurację/ bar w Krakowie lub okolicach, które słynie z danego dania?
Coś w stylu: Karczma pod Wielką Sola - placki po węgiersku, Kazimierz - zapiekanki, Kampania Kuflowa - wielki kotlet, etc. Np w okolicach Wieliczki / Skawiny/ ewentualnie Rynek (chociaż niechętnie) krakowski i Kazimierz. Z góry dzięki za odpowiedź. |
w Skawinie są dobre zapiekanki
w Krakowie pod halą targową kiełbaski w Krakowie przy moście dębnickim, na przeciwko chińczyka i przy przejściu podziemnym pizzeria Garden i pizza z szynką parmeńską Taurus golonka |
Cytat:
Skawina - Kebab koło Orlenu Kraków - chińska knajpa za błękitkiem koło Wiślanych Tarasów Kraków - Burgery z auta koło Kauflandu na Ruczaju Kraków - zapiekanki z okrąglaka na pl. żydowskim Kraków - placki po węgiersku w rest. "u Doroty" na Augustiańskiej Kraków - pizzeria CALDO na dąbiu (również w dostawie) |
Dzięki wielkie !
|
Dobrego Burgera gdzie polecacie? Rynek i okolice. Warunek jest taki żeby to był lokal. Słyszałem dobre opinie o MoaBurger.
A kebab też w tych samych okolicach, tu już nie musi być lokalu. Jadł ktoś w Efes przy ul. Basztowej? |
Jadlem w Efezie i mi smakowało. Dyskusja o kebsach była stronę wcześniej.
|
a co myślicie o Food Truck`ach ?
|
spróbuj na rogu Wawrzyńca i Wąskiej, fajna maczanka po krakowsku i burgery, wieczorem masz tam kilka foodtrucków
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Food Trucki (i burgery w ogóle) ostatnio się modne zrobiły w Krk i chyba ilość nie idzie w jakość. Corner Burger na Wawrzyńca wg mnie serwuje najlepsze burgery w Krk i są tańsze niż moa. Moa są trochę przereklamowane.
|
Co do burgerów polecam Well Done na Kazimierzu no i food trucka. Pycha. Moim zdaniem bije Moa na głowę.
Moa natomiast ma genialne frytki ;) |
Obydwa miejsca obczajałam. Wole Belgijskie, z frytka bar jadłam raz i akurat jakieś skwarki spalone dostałam :/
|
A dobrego 'chińczyka' gdzie zjem ? :) Już dawno nie byłem, naszła mnie chęć.
|
http://www.groupon.pl/oferty/dealban...olo-1/38260658
Naprawdę się opłaca 2 osoby nie będą w stanie jej zjeść a można wybrać jakakolwiek z karty. Byłem na głodnego i mogę polecić za taką cenę |
Cytat:
Może to nie rynek i okolice, ale Kazimierz, ul. Warszauera 1. BEEF Burger Bar, najlepsze burgery jakie jadlem w Krk. |
Rondo Cafe przy Grzegórzeckim - byłam kilka razy, nawet fajna opcja. Burgery całkiem dobre (ale tylko dwa do wyboru), pasta mi nie podeszła, za to pizza jest bardzo w porządku. Na cieniutkim cieście, bodajże za 15 złotych - jedna osoba spokojnie się ją naje (dla mnie to było aż za dużo ;)).
|
Witam,
jutro mam wyjazd służbowy do Warszawy, poleci ktoś coś do zjedzenie w okolicach pałacu kultury/dworca centralnego? |
Na słodko - naleśniki w Manekinie na Marszałkowskiej
Na szybko - frytki belgijskie albo burger na Siennej Do syta - lunch w CK Oberża na Chmielnej Wszystko do 5 minut z buta od DC |
Na Dajwór pojawiło się takie cosik o nazwie "Chrum Chrum". Kiedyś tam były kiełbaski ale zmienił się właściciel i menu. Jadłem frytki belgijskie i taką kanapkę na ciepło z grillowaną polędwicą (chrumkacz czy jakaś taka dziwna nazwa), do frytek sosy do wyboru - nawet dobre toto było.
|
Dawno temu na Karmelickiej chyba 28 przed tym parkingiem były dwie budki z jedzeniem miedzy innymi naleśniki na ostro które były mega!
Później zostało to zlikwidowane i stąd mam pytanie czy to zostało przeniesione w inne miejsce czy nie ma tego już wcale? |
kurczak i frytki
a mnie dzisiaj na pętli na krowodrzy dorwał mały głód i znalazłem tam taką budke co robi frytki ze świeżych ziemniaków. Zapłaciłem 6 zyli a porcje dostałem taką jak nigdzie do tego dostałem w gratisie mały kawałek piersi z kurczaka i najadłem się tak że ledwo kolacje zjadłem. Jutro wpadam tam na kurczaki bo megaaa dobre
PS. taka zielona budka kurczak i frytki się nazywa bodajże |
Jakieś adresy restauracji z dobrymi rybami. Kraków i okolice.
Ryby pieczone grilowane itp najlepiej z własnego łowiska? |
Cytat:
|
Wiem, że nie koło Krakowa, ale tak czy siak zarzucę, bo warto.
Jak Cię interesują rybki z własnego łowiska, to polecam restaurację Dolina Pstrąga na ekspresówce trochę za Tarnowem. Zdarza mi się, że specjalnie nie jadę autostradą, tylko po to, żeby się tam zatrzymać. http://www.dolinapstraga.pl/ Wiślackie pozdro! |
Cytat:
|
Bardzo duże porcje jedzenia bardzo tanio - bar Żłób na Pędzichowie, polecam.
|
Cytat:
|
Cytat:
LOL, zdecydowanie na tą rybkę, która występuje na talerzu. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl