Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Hip Hop, Jazz ,Elektronika itd - czyli z dala od komercji (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=232)

R33 03.04.2010 13:38

Ja od siebie dodam, że dla mnie ciekawie na ten rok zapowiadają się płyty Jurasa ,,Pokój z widokiem na wojnę" i Mixtape Prosto DJ 600V

Coach 03.04.2010 13:42

Nie jest to płyta Jurasa tylko Jurasa i Korasa ;) Co do Mixtapu Prosto to po tych 3 kawałkach wrzuconych do sieci zapowiada się bardzo fajnie. Premiera 26 kwietnia, w necie śmiga też od jakiegośczasu tracklista

R33 03.04.2010 13:50

26 kwietnia, na facebooku PROSTO ktoś pisał, że 16 chyba?

Edit:
Zapomniałem jescze o ,,Parias" Eldo, Włodiego i Pelsona - cieakawie się zapowiada.

Ofsajd 03.04.2010 13:54

a ja czekam na "Czarne Złoto", "Totem Leśnych Ludzi", na nowy projekt PIH'a, solo Fokusa, Daba, Słonia

igortsw 04.04.2010 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jachcik (Post 879980)
Bo za czasów K44 i paktofoniki był poziom wysoki potem spadł,gdyż tylko pare raperów poziom trzymało

To były tak dobre dla h-h czasy, że media podowała, iż h-h słucha przynajmniej tylu młodych ludzi, ile młodzieży mieszka w blokach. W sumie zawsze to stwierdzenie mnie intrygowało, bo ja np. nie mieszkam w bloku a h-h słucham od dawna, czyżby mnie nie policzyli ?:D Co nie zmienia faktu, że tamte lata, to może nie wyższy poziom, ale bardziej ciekawy przynajmniej dla mnie okres. Teraz jest paru ciekawych, młodych, zdolnych, pełnych weny, oby im się udało :-)

Coach 04.04.2010 09:04

W tym roku ma też wyjść trzeci Warszafski Deszcz, na koniec tego lub początek przyszłego roku zapowiadana jest też kolejna Zipera

Tuman 04.04.2010 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 880105)
Rzeczywiście jak ktoś myśli że Rychu umie tylko bluzgać oto kolejny przykład zajebistego dissu!
Czas hardcoru!

skończ już .......ić o tym beefie bo podniecasz sie tym peją jak byś codziennie rano miał pewne miejsce między jego udami.
Obiektywnie patrząc sie na to, to chciałbym żeby to sie już skończyło, już niech będzie że na remis. Za dużo, i przedewszystkim za długo to trwa. Ja już sie nie moge doczekać albumu Fokusa, i PiHa. No i mam też nadzieje że WFD coś nowego bedzie :)

TSW Fanatyk 04.04.2010 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tuman (Post 880693)
skończ już .......ić o tym beefie bo podniecasz sie tym peją jak byś codziennie rano miał pewne miejsce między jego udami.

ok, przepraszam w końcu jesteś wszechwiedzący i na pewno wiesz lepiej niż ja co mi się bardziej podoba i co ja uważam za lepsze...

nie dziwie się że masz taki nick

pozdrawiam

wislacki 04.04.2010 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ofsajd (Post 880170)
a ja czekam na nowy projekt PIH'a,

Wie ktoś coś więcej o Dowodzie rzeczowym nr 1? Jakaś data nowa się pojawiła?

Od 2 miesięcy płyta "wyjdzie na dniach", a biedny słuchacz obgryza paznokcie z niecierpliwości...

szprotson 04.04.2010 15:44

co do Totemu, to miał wyjsc do końca marca? Póki co to nowy kawałek wrzucili i tyle.
Dj G00 mixtape, z 40 kawałków z czego z 6 bitów 600v.żenada.
WFD mi sie nie podobał więc nawet nie czekam na nowy.

Smagalaz? ktos ma płytke najnowsza?

Tuman 04.04.2010 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 880719)
ok, przepraszam w końcu jesteś wszechwiedzący i na pewno wiesz lepiej niż ja co mi się bardziej podoba i co ja uważam za lepsze...

nie dziwie się że masz taki nick

pozdrawiam

Nie pisze o tym co ci sie podoba bo każdy może mieć swoje zdanie, tylko żeby pisac obiektywnie. A każdy twój post na temat tego beefu jest w stylu' Rysiek zajebiscie pojechał pedego!'. Troszke dystansu.

TSW Fanatyk 04.04.2010 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tuman (Post 880846)
Nie pisze o tym co ci sie podoba bo każdy może mieć swoje zdanie, tylko żeby pisac obiektywnie. A każdy twój post na temat tego beefu jest w stylu' Rysiek zajebiscie pojechał pedego!'. Troszke dystansu.

Do porozumienia nie dojdziemy, bo i tak tego pewnie nie zrozumiesz. (nie każdy musi mieć takie zdanie jak ty) Jak mi się cos podoba to o tym piszę (i tak jest w tym przypadku).

pozdro Wesołych Świąt Ci życzę..

jak coś to możesz priv - może odpowiem jak mi się będzie chciało

bebeto 04.04.2010 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tuman (Post 880693)
Obiektywnie patrząc sie na to, to chciałbym żeby to sie już skończyło, już niech będzie że na remis. Za dużo, i przedewszystkim za długo to trwa. Ja już sie nie moge doczekać albumu Fokusa, i PiHa. No i mam też nadzieje że WFD coś nowego bedzie :)

Żaden remis !! Każdy kto choć trochę siedzi w hh nie powie że "to" wypadło na remis...
Sam mam w aucie miedzy innymi płytę N.O.T.E.S. II jak i R P S i uważam iż rysiek pojechał Jacka po całości.

Nowohucianin^^ 05.04.2010 11:58

http://www.youtube.com/watch?v=o3zeuWDbiVQ RPS - Ludzie z mej rzeczywistości

"Lepiej weź podciągnij portki i z nogawek wytrzep gówno, pojechałem Ciebie równo, więc umyj dupe ****o!"
:Dhaha :D
Jutro premiera. Piona

szprotson 05.04.2010 12:21

RychuPeja, no prosze Was. Przeciez to kopia mini mini z Austina Powersa.
Od kiedy przypakował, jakos mi nie leży.

Za to nowa płytka Rahima ciekawa

Coach 05.04.2010 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nowohucianin^^ (Post 881029)
http://www.youtube.com/watch?v=o3zeuWDbiVQ RPS - Ludzie z mej rzeczywistości

"Lepiej weź podciągnij portki i z nogawek wytrzep gówno, pojechałem Ciebie równo, więc umyj dupe ****o!"
:D
Jutro premiera. Piona

A kurde ale go zjechał. Ryś miś w formie :rotfl:
Co do Mixtapu Prosto, żeby nie było, że 600 ma przy nim mały udział (liczba bitów) to miksuje on całość :) O poziom chyba się nie trzeba martwić skoro zgodził się go "patronować" :)

7 kotów 05.04.2010 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coach (Post 879626)
http://www.youtube.com/watch?v=Ix4a-PFQRjs Beefu ciag dalszy. Ciekawe czy Tede odpowie. O ile pierwszy numer w tym klipie moim zdaniem daje rade, to jednak ten drugi ... hmmm. W kazdym razie jesli ktos chce wiedzieć"dlaczego Tede ****ą jest" to posłuchajcie ;)

czy w czapeczce z daszkiem, za Ryszardem, stoi Jacek Wisniewski ?

BTW -
o co chodzi z tymi “dissami” ?
Czy - badz co badz - dorosli ludzie (gdzies w internecie wyczytalem ze Peja i ten Tebe maja po 30 lat) nie powinni sie odwiedzic nawzajem i dac sobie po pysku skoro sie nie lubia, zamiast wyzywac jeden drugiego w internecie ?
Przeciez to dziecinada.

:/

gress 05.04.2010 14:22

"o co chodzi z tymi “dissami” ?
Czy - badz co badz - dorosli ludzie (gdzies w internecie wyczytalem ze Peja i ten Tebe maja po 30 lat) nie powinni sie odwiedzic nawzajem i dac sobie po pysku skoro sie nie lubia, zamiast wyzywac jeden drugiego w internecie ?
Przeciez to dziecinada."

Reklama dźwignią handlu, a najlepsza reklama to goła panna lub afera. Jest afera, jest i dużo sprzedanych płyt. Tyczy się to zarówno Tedego jak i Peji.

edit:

żeby nie rozmywać:

http://www.youtube.com/watch?v=dcPezvpwqg8

GOalkeeper 05.04.2010 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ofsajd (Post 880170)
a ja czekam na "Czarne Złoto", "Totem Leśnych Ludzi", na nowy projekt PIH'a, solo Fokusa, Daba, Słonia

A propos "Czarnego Złota":

:D http://www.youtube.com/watch?v=RjxA4wrtlnQ

Ofsajd 05.04.2010 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GOalkeeper (Post 881219)
A propos "Czarnego Złota":

:D http://www.youtube.com/watch?v=RjxA4wrtlnQ

jeżeli cała płyta będzie zbliżona do poziomu tego pierwszego kawałka z Jaką i HSTem to płyta będzie kot! ;) a zwrotka Joki... masakra, no ale w sumie płyta wychodzi od ładnych kilku lat, na szczęście ostatnio coś się z nią ruszyło wiec już niedługo :)

http://www.youtube.com/watch?v=sDN6r...ture=topvideos
najpopularniejszy klip muzyczny dzisiaj na yt :) czy synku, jestem w budynku 2.

Nowohucianin^^ 06.04.2010 12:59

http://pejaslumsattack.pl/index.php?go=czarnywrzesien RPS - Czarny Wrzesień

Endorfinka 06.04.2010 14:15

"Peja został uznany za winnego publicznego namawiania do pobicia. Sąd Rejonowy w Zielonej Górze ogłosił we wtorek, 6 kwietnia 2010, wyrok wobec Ryszarda A. Raper nie stawił się w sądzie, reprezentował go adwokat.
Muzyk został ukarany grzywną w wysokości 6 tys. zł oraz nawiązką na cel społeczny. Wyrok nie jest prawomocny. Obok grzywny i nawiązki w kwocie 3 tys. zł na rzecz Ośrodka Integracji Społecznej w Zielonej Górze, raper ma pokryć koszty sądowe w wysokości 953,56 zł, zapłacić 1220 zł za pełnomocnika oskarżyciela posiłkowego. Sąd orzekł także wypłatę 5 tys. zł na rzecz powoda oraz 250 zł opłaty za wpis od pozwu cywilnego."

A Wy dalej jarajcie się takimi raperami ;)

bebeto 06.04.2010 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coach (Post 881058)
A kurde ale go zjechał. Ryś miś w formie :rotfl:
Co do Mixtapu Prosto, żeby nie było, że 600 ma przy nim mały udział (liczba bitów) to miksuje on całość :) O poziom chyba się nie trzeba martwić skoro zgodził się go "patronować" :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Endorfinka (Post 881396)
"Peja został uznany za winnego publicznego namawiania do pobicia. Sąd Rejonowy w Zielonej Górze ogłosił we wtorek, 6 kwietnia 2010, wyrok wobec Ryszarda A. Raper nie stawił się w sądzie, reprezentował go adwokat.
Muzyk został ukarany grzywną w wysokości 6 tys. zł oraz nawiązką na cel społeczny. Wyrok nie jest prawomocny. Obok grzywny i nawiązki w kwocie 3 tys. zł na rzecz Ośrodka Integracji Społecznej w Zielonej Górze, raper ma pokryć koszty sądowe w wysokości 953,56 zł, zapłacić 1220 zł za pełnomocnika oskarżyciela posiłkowego. Sąd orzekł także wypłatę 5 tys. zł na rzecz powoda oraz 250 zł opłaty za wpis od pozwu cywilnego."

A Wy dalej jarajcie się takimi raperami ;)

"Usiądź weź krzesło,kim jest ****a Pelson ,**** mnie obchodzi co powiedział Eldo,**** mnie obchodzi hipokrytów społeczeństwo które nigdy w życiu ze mną w jednym szeregu nie szło..." "... O to ja wróg publiczny, na pohybel tym co sapią-na deszcz się nie zanosi przejdzie bokiem-rzuć parasol... Hejterzy hejterzy słabiaki,społeczniaki wszyscy ci co cienko piszczą no ilu takich? Powiem wprost znaczna większość te cipy piszczą cienko bo żałoba ich zbliża tworzą przeciw mnie jedność.Spokojnie po kolei jestem sam się nie rozdwoje za racjami swymi stoje a ten numer już przebojem..."

Endorfinka 06.04.2010 14:33

Temat akcji z Zielonej był wielokrotonie poruszany, więc najlepiej zakończyć go, co nie zmienia faktu, że Peja to frajer.

walkeroo 06.04.2010 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 881401)
"Usiądź weź krzesło,kim jest ****a Pelson ,**** mnie obchodzi co powiedział Eldo,**** mnie obchodzi hipokrytów społeczeństwo które nigdy w życiu ze mną w jednym szeregu nie szło..." "... O to ja wróg publiczny, na pohybel tym co sapią-na deszcz się nie zanosi przejdzie bokiem-rzuć parasol... Hejterzy hejterzy słabiaki,społeczniaki wszyscy ci co cienko piszczą no ilu takich? Powiem wprost znaczna większość te cipy piszczą cienko bo żałoba ich zbliża tworzą przeciw mnie jedność.Spokojnie po kolei jestem sam się nie rozdwoje za racjami swymi stoje a ten numer już przebojem..."

Rychu ladnie pojechał....:)
Mistrzostwo:)!

Ofsajd 06.04.2010 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 881401)

hahahaha... kim jest Pelson? to ja powiem tak: kim jest Peja? **** mnie obchodzi co powiedział Eldo? to po **** odpowiada na jego teksty? hipokryci? i kto to mówi.

Rysiu mistrz pogrążania samego siebie

Jazda 06.04.2010 15:25

http://www.youtube.com/watch?v=oQohslhh4A8

Endorfinka 06.04.2010 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jazda (Post 881431)

A razem z Peją chuligani Amici ? Ciśnie wielu dobrych raperów, ciekawe, kto z nim będzie chciał coś jeszcze nagrac spoza Poznania.

Nowohucianin^^ 06.04.2010 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Endorfinka (Post 881452)
A razem z Peją huligani Amici ? Ciśnie wielu dobrych raperów, ciekawe, kto z nim będzie chciał coś jeszcze nagrac spoza Poznania.

Hemp-Gru ?

O gustach sie nie dyskutuje podobno ? a wy sie napinacie jeden na drugiego że ten słucha Peji a ten Tedego... ****a proszę was...
Ja Słucham Tedego trochę więcej Peji tak jak i Pelsona całą Moleste Eldo HG.... itp
i ni spinam się tak jak wy...
Piona

Jazda 06.04.2010 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Endorfinka (Post 881452)
A razem z Peją huligani Amici ? Ciśnie wielu dobrych raperów, ciekawe, kto z nim będzie chciał coś jeszcze nagrac spoza Poznania.

A niech tam sobie stoją nawet chuligani Nadnarwianka Pułtusk!!!!!! Nie masz pojęcia o czym piszesz,a piszesz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl