Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Dean 05.09.2008 18:38

no i ograliśmy 5:1 borek fałęcki . :) byłem na tym meczu i śpiewało z 10 osób jak dobrze pójdzie?^
niestety piłkarze nie mogą rozdawać koszulek. ze znanych mi to Kowalski i Mączyński.

Maćko 05.09.2008 20:25

Paweł nie powiedział, że CHCIAŁBY grać w Koronie, a co najwyżej powiedział, że się nad tym nie zastanawiał, po czym spojrzał z perspektywy gracza urodzonego w Kielcach... Przyznać trzeba - wypowiedź niefortunna, gdyby miał wywiad i autoryzację - pewnie by nawet nie przeszło.
Nie odebrałem tego dobrze, ale mam nadzieję, że to tylko tak, ot, gorąca głowa...

fanTS1906 05.09.2008 20:30

Moim zdaniem Pawel zinterpretowal to mniej wiecej tak: zalozmy ze Wisla nie istnieje a ja chce zostac pilkarzem, jestem z Kielc wiec bede gral w Koronie

Przemo12 05.09.2008 20:36

http://www.sport.pl/pilka/1,65046,56..._w_sobote.html

tylko zeby Brozio tym wystepem nie spowodował poważniejszej kontuzji !!

Wi¶lak_358 05.09.2008 20:47

Paweł będzie chciał w tym meczu zagrać za wszelką cenę,bo nie pozwoli sobie czekać na kolejną szansę kilka miesięcy,oby wrócił z kadry cały i zdrowy.

Firo 05.09.2008 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 599015)
no i ograli¶my 5:1 borek fałęcki . :) byłem na tym meczu i ¶piewało z 10 osób jak dobrze pójdzie?^
niestety piłkarze nie mog± rozdawać koszulek. ze znanych mi to Kowalski i M±czyński.

A nie 6-1 ?
Je¶li mieliby potem za nie płacić to nie dziwne...
+ Cebanu :P sympatyczny chłopak z niego :)

dj_ibutti 05.09.2008 20:51

A moim zdaniem, to dobrze że Paweł to przyznał wprost, a nie jak pewni "bożyszcze tłumów" - "Dla mnie się liczy tylko Wisła"... No cóż, życie weryfikowało ich słowa.

felipe 05.09.2008 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 599060)
A moim zdaniem, to dobrze że Paweł to przyznał wprost, a nie jak pewni "bożyszcze tłumów" - "Dla mnie się liczy tylko Wisła"... No cóż, życie weryfikowało ich słowa.

Otóż to!
Bardzo wyważone słowa Pawła. Jest b±dĽ co b±dĽ Kielczaninem, trudno by z powodu niechęci kibiców Wisły i Korony oszukiwał wszystkich pustymi deklaracjami, że w jego sercu tylko Kraków itp

Maćko 05.09.2008 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 599060)

Tu masz rację, ale dlaczego akurat Korona, nie GKS Bełchatów czy Odra Wodzisław...
I nie chodzi o to, że Paweł pochodzi z Kielc, czy co¶, po prostu, troszeczkę to "zakłóciło mi odbiór" i tyle.

wisl@k_TS 05.09.2008 22:29

Jak dla mnie niefortunna wypowiedĽ. My¶lę, że nie to do końca chciał przekazać. Bo raczej w Kielcach atmosfera nie była by dla niego zbyt dobra :)

jachting 05.09.2008 23:10

A według mnie,jak najbardziej poprawna wypowiedz .Gdyby nie grał w Krakowie może zagrałby w Kielcach,rodzinne miasto więc mu się dobrze skojarzyło , i tyle .
Brożek jest przykładnym Wiślakiem,takich ze świecą szukać .

Squall 06.09.2008 01:00

No i już co niektórzy sami sobie stworzyli aferę. Szczerze mówiąc to denerwuje mnie doszukiwanie się na silę drugiego dna czy jakiegoś ukrytego kontekstu w wypowiedziach zawodników. Podobne zjawisko obserwuję od dłuższego czasu na tym forum ( wypowiedzi typu: a bo TVN dyskryminuje Wisłę, a bo TVP be bo z Warszawy i za mało Wisły, a bo sędzia z Warszawy i będzie sędziował przeciwko Wiśle, a bo w PZPN siedzą sami Legioniści, a bo bednarz z Legii) - dziecinada i zaściankowość.

Jak dla mnie wypowiedź Brożka jest jak najbardziej poprawna i nawet w autoryzacji nie ma co tam usuwać. A jak ktoś przestanie Pawła lubić bo wspomniał hipotetycznie o Koronie - no to naprawdę szacunek.

Hipotetyczne pytanie do kibiców "Komu byś kibicował gdyby nie Wisła?" - odpowiedź "nikomu" oczywiście rozmijała by się z rzeczywistością bo każdy z nas komuś by kibicował. A jak ja powiem że z polskiej ligi poza Wisłą doceniam np Lecha to co? Pewnie co zagorzalsi fani teorii spiskowych odeślą mnie na drugą stronę błoń wykrzykując przy tym epitety przeplatane różnym odmianami słowa żyd.

Sorki za małego offtopa ale postawa niektórych po prostu mnie drażni.

1q2 06.09.2008 01:26

Ja sie wypowiedziami nie sugeruje bo w 90% to jest zwykle lizanie dupy kibicom ale rispekt dla Pawla.Tak jak wydawalo mi sie ze bedzie on wiecznie niespelnionym talentem, tak moglbym przpuszczac ze bedzie slodzil w stylu 'z Polski to tylko Wisla i nikt inny'.Nic mi sie jesli chodzi o jego osobe nie sprawdza;)

K_2 06.09.2008 07:39

Nie można wykluczyć, że Wisła Kraków będzie miała problem z potwierdzeniem Brazylijczyka Marcelo do gry. W Krakowie nie mog± się bowiem doczekać na certyfikat piłkarza. Powód? Dotychczasowy klub Marcelo, Santos, twierdzi, że obrońca jest nadal ich zawodnikiem!

Moze to tylko news ,a moze nie

iiYama 06.09.2008 07:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K_2 (Post 599106)
Nie można wykluczyć, że Wisła Kraków będzie miała problem z potwierdzeniem Brazylijczyka Marcelo do gry. W Krakowie nie mog± się bowiem doczekać na certyfikat piłkarza. Powód? Dotychczasowy klub Marcelo, Santos, twierdzi, że obrońca jest nadal ich zawodnikiem!

Moze to tylko news ,a moze nie

Rozwinięcie http://krakow.naszemiasto.pl/sport/8...b0c128850a01cd

Wi¶lak_358 06.09.2008 09:08

Oby certyfikat dotarł na czas.

Oldpara 08.09.2008 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 581961)
Cytat:

"weszło.pl" to gorszy bruk niz Fakt, więc wyluzujmy i nie czytajmy tego.
Tania sensacja dla gawiedzi
Nie zgadzam się. Fakt to kupa gówna, ze zmyślanymi pierdołami, a nazwiska blogerów Weszlo robią wrażenie.
Niedzielan, Szamotulski, Kowalczyk, Piekarski, Michniewicz....coś tam chyba na temat piłki do powiedzenia mają.

Niestety, muszę wypluć swoje słowa. "Weszlo" to gorsza kupa niz fakt. To co ostatnio wyprawia woła o pomste do nieba. Taplają się w kałużach chamstwa i debilizmu. Tragedia. Ci blogerzy powinni stamtąd czym prędzej zmykać, żeby im się kawałkiem kału nie oberwało...

Sorry za offtop, ale przypomniałem sobie że broniłem tego serwisu w tym temacie jakiś czas temu w jakiejś chwili totalnej zaćmy

jachting 08.09.2008 16:34

Ja właściwie przeglądam tylko blogi na weszło ,ich teksty to veritasy,zważywszy na poziom naszego dziennikarstwa . Choć może nie wszystkie,szczególnie Mr.X co rusz wali niezłe babole :),mimo wszystko czytam z ciekawości jego teksty .

Nie wiecie czy Marcelo wrócił już do Polski ?
Coś ostatnio rzadko nas uraczają relacjami z treningów ....

iiYama 08.09.2008 17:01

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=19054

Podobno już trenuje

Crusi 08.09.2008 17:01

Wrocil, ma juz zezwolenie na prace. Dzisiaj trenowal, a jutro ma ponoc certyfikat przyjsc ;]

nesta 08.09.2008 18:03

Chyba zle rozumiecie ta wypowiedz Brozka... Tak jak napisal kolega powyzej chodzi o kontekst tego rodzaju, ze gdyby nie gral w Wisle albo Wisla by nie istniala, to gdzie wtedy chcialby grac, od poczatku swojej kariery ? I naturalne, ze powiedzial Korona, bo stamtad pochodzi.

Pytanie nie brzmialo: czy przeszedlbys z Wisly do innego polskiego klubu, a jesli tak to do jakiego ?

Prawda, ze jest roznica ?

SpoXsteR 08.09.2008 18:31

Jeśli uda się panu odrodzić i nagle kibice i dziennikarze zaczną znów być mili, jaka będzie pana reakcja?

Dawidowski:
- Do kibiców w Krakowie nie mam zbyt wielkiego zaufania. Nie wspierali mnie w trudnych chwilach, więc trudno, abym ich teraz kochał. Dlatego jeśli wyjdzie mi dobry mecz i coś strzelę, to uśmiechnę się ironicznie i pójdę z podniesioną głową w swoją stronę.

Do kiedy ten Dawidowski ma kontrakt bo mam już typa serdecznie dość!

I czy my byliśmy wobec niego kiedyś niemili? wyzywaliśmy go czy coś takiego?

South 08.09.2008 18:34

szczerze to ostatnio cały czas ;)

Co by nie mówić troche został niesprawiedliwie oceniony ,bo czy na pewno jego winą są te kontuzje ? Inna sprawa z tymi kasynami...

nesta 08.09.2008 18:41

Cisnienie mi podskoczylo po tym wywiadzie Dawidowskiego !!!

Co za bezczelny typ ! Przez tyle lat bral kase z klubu, ktora dla wiekszosci ludzi jest niewyobrazalnie wielka, ZA NIC ! - nawet mu przez mysl nie przeszlo zeby rozwiazac kontrakt z Wisla, zeby zejsc troche z warunkow jak widzi jaka jest sytuacja, ani za grosz sumienie go nie ruszylo ! I teraz ten, nie powiem kto, bo dostane bana (ale uzylbym tu chetnie 4 literowego slowa), ma taki tupet i czelnosc zeby na cos narzekac ?? WSTYD, mam nadzieje, ze juz nie zagrasz w koszulce z biala gwiazda, a Skorza niech wreszcie przejrzy na oczy i przestanie sie osmieszac jak ostatnio w derbach z jego zmiana.

SpoXsteR 08.09.2008 18:43

To że na forum kogoś poniosą emocję to normalne, nawet po przegranej gdzie duża część osób najeżdza na piłkarzy. I w sumię kibic ma do tego prawo. Mamy słodzić np. grajkowi który dużo gada a nic nie gra.
Raczej mi chodziło o klimat na stadionie. Ja przynajmniej tego nie odczułem. Typ robi aferę jakby na każdym meczu były transparentu "Dawidowski WON z Wisły" itp.
nic nie gra, gołym okiem widać że nie daje z siebie wszystkiego, ale jemu tak dobrze, bo zarabia kupę kasy i w sumię za samo siedzenie na ławce uzbiera na drugi wózek i posiadłość gdzieś pod Krakowem.
Czego on oczekuje? że każdy będzie go całować po rękach. To nie jest ****a Dolcan Ząbki tylko WISŁA KRAKÓW i tu trzeba zapierdalać na pełnej pycie i w meczach z dumą reprezentować Białą Gwiazdę na piersi.

Ogryzek 08.09.2008 18:46

Mam pytanie czy Dawidowskiego trapiły poza kontuzjami ciągoty do hazardu czy to tylko plotki?
Po co udziela takich wywiadów! Coś mu doskwiera? Niech poudaje jeszcze przez rok że gra i bierze pieniądze. A potem do widzenia! (Wielki męczennik Dawidowski się odezwał)

LooNatyk 08.09.2008 18:57

Ano gra piach i jeszcze jakies waty, ze nie mial wsparcia. Pijawka i tyle.. Dobrze, ze juz mu nie duzo tego kontraktu zostalo. Niech podnosi ten swoj leb i w pole..

szprotson 08.09.2008 19:07

3 lata temu bodajże, miałem możliwośc chodzić na rehabiliatcje akurat na Wisłę, no i siedział Kuźbik, Rygielski no i Dawidowski obowiązkowo.
Takiego buraczka dawno nie widziałem.
Oczywiscie kontuzje nie z jego winy, wycieli mu z kolan wszytsko praktycznie, no ale
sa gusta i gusciki. Mi od razu ten zawodnik do gustu nie przypadł
A teraz koleś tak biega, jakby w łyżwach po lodzie śmigał, nieumiejąc jeździć.

Idzże w c..j

picasso 08.09.2008 19:10

on nigdy nie podniesie łba,nawet kiedy gra,to go spuszcza w dół i opamietuje się dopiero gdy boisko sie skończy.nigdy nie uważałem go za dobrego grajka,a teraz to mi go nawet żal nie jest.

e 08.09.2008 19:34

Lezke to on uronil jak przepierdalal nastepne tysiace w kasynach.
Smieszny chlop i tyle.

Wszystkie daty podane s± w GMT +1. Aktualna godzina to 17:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl