Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Puchar Polski 2024/25 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11045)

wolfy 04.12.2024 21:19

Jakbyśmy przewalili pierwszym składem (a mogło tak być) rozumiałbym histerię, bo ani awansu ani odpoczynku.
Ale tak sprawa jest jasna - priorytetem rzeczywiście jest liga.

Markus 04.12.2024 21:30

Boli, że ten mecz został przegrany w taki sposób, tym razem głównie za sprawą fatalnego zarządzania spotkaniem przez Jopa.

To, że zdecydował się zagrać rezerwowym składem, co przez długi czas się udawało - ok, fajnie.

To, że źle reagował po przerwie gdy część zawodników przestała dowozić i się zdekocentrowała - już fatalnie.

Plan na mecz Jop miał dobry. Ale plan trzeba korygować w zależności od rozwoju sytuacji. Należało dużo szybciej skorygować decyzję o upartym trzymaniu na boisku Szota. Potrzeba ogrywania tego zawodnika, który zawsze był, jest i będzie słabiutki oraz bez przyszłości w tym klubie i który grał beznadziejnie i miał udział przy traconych przez Wisłę bramkach, nie usprawiedliwia rozwalania wysiłku zespołu i odpadnięcia z pucharu na Konwiktorskiej. To się nie kalkuluje, nie dla Szota.

Należało również wcześniej zmienić opadającego z sił Kiakosa. Jop tego nie zrobił.

Nie należało tak długo trzymać jak zwykle marnie grającego Sukiennickiego. Niestety Jop go trzymał. Widząc, co się dzieje, należało Rodado wpuścić znacznie wcześniej.

Nie należało tak wcześnie zmieniać Alfaro, który po swojej stronie boiska bronił znacznie lepiej niż Kiss.

Nie wiem czy Duda mógł zostać na boisku dłużej, więc tu się wypowiadać nie będę.

Dokonane zmiany były nietrafione lub zbyt późne (może poza Carbo, który wniósł pozytywy do destrukcji). W taktyce też należało wprowadzić jakiekolwiek korekty mające na celu odcięcie od piłki najlepiej wyglądających zawodników w Polonii, przyspieszenie rozegrania. My niestety graliśmy ciągle to samo, bez płynności w tym względzie.

W efekcie odpadliśmy po meczu w bardzo bolesny sposób, po meczu, który był jak najbardziej do wygrania.

Szkoda, ale wierzę, że Jop wyciągnie z tego wnioski.

Jaroo1 04.12.2024 22:09

Lesiu, Duarte ogólnie jest cienki, a że wczoraj mu wyszło to inna sprawa. Ogólnie ten skład, jakby odliczyć że ....a jest nadal żółtodziobem, Alfaro i Igbekeme nie mają formy, Duda wrócił po kontuzji, jego pierwszy mecz od pierwszej minuty to był skald cyrkowy, tam nikt poważny nie zagrał kto powinien wyjść od 1 minuty w meczu ligowym.

Fugiel 04.12.2024 22:20

Nikt tego otwarcie nie powie - ale wydaje mi się, ze nie było presji na wynik - liga ma priorytet.

Fugiel 04.12.2024 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1639955)
Boli, że ten mecz został przegrany w taki sposób, tym razem głównie za sprawą fatalnego zarządzania spotkaniem przez Jopa.

To, że zdecydował się zagrać rezerwowym składem, co przez długi czas się udawało - ok, fajnie.

To, że źle reagował po przerwie gdy część zawodników przestała dowozić i się zdekocentrowała - już fatalnie.

Plan na mecz Jop miał dobry. Ale plan trzeba korygować w zależności od rozwoju sytuacji. Należało dużo szybciej skorygować decyzję o upartym trzymaniu na boisku Szota. Potrzeba ogrywania tego zawodnika, który zawsze był, jest i będzie słabiutki oraz bez przyszłości w tym klubie i który grał beznadziejnie i miał udział przy traconych przez Wisłę bramkach, nie usprawiedliwia rozwalania wysiłku zespołu i odpadnięcia z pucharu na Konwiktorskiej. To się nie kalkuluje, nie dla Szota.

Należało również wcześniej zmienić opadającego z sił Kiakosa. Jop tego nie zrobił.

Nie należało tak długo trzymać jak zwykle marnie grającego Sukiennickiego. Niestety Jop go trzymał. Widząc, co się dzieje, należało Rodado wpuścić znacznie wcześniej.

Nie należało tak wcześnie zmieniać Alfaro, który po swojej stronie boiska bronił znacznie lepiej niż Kiss.

Nie wiem czy Duda mógł zostać na boisku dłużej, więc tu się wypowiadać nie będę.

Dokonane zmiany były nietrafione lub zbyt późne (może poza Carbo, który wniósł pozytywy do destrukcji). W taktyce też należało wprowadzić jakiekolwiek korekty mające na celu odcięcie od piłki najlepiej wyglądających zawodników w Polonii, przyspieszenie rozegrania. My niestety graliśmy ciągle to samo, bez płynności w tym względzie.

W efekcie odpadliśmy po meczu w bardzo bolesny sposób, po meczu, który był jak najbardziej do wygrania.

Szkoda, ale wierzę, że Jop wyciągnie z tego wnioski.

Markus - liga ma wyższy priorytet - Ty chciałeś by zajechany Rodado grał więcej? Mecz miał dać minuty takiemu Sukiennickiemu czy Szotowi. Alfaro pewnie wyjdzie w pierwszym składzie w lidze, dlaczego miałby grać dłużej? Tu nie ma z czego wyciągać wniosków innych niż jak nam się krytykowany tu Jaroch czy Uryga posypią to mamy duży problem.

El'kabat 05.12.2024 00:22

Rodado i tak niepotrzebnie grał w tym meczu.

leszekpw 05.12.2024 01:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1639962)
Rodado i tak niepotrzebnie grał w tym meczu.

Dokładnie. Może kto inny by strzelił karnego.

krysztal 05.12.2024 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1639960)
Nikt tego otwarcie nie powie - ale wydaje mi się, ze nie było presji na wynik - liga ma priorytet.

Desygnując do gry taką wyjściową jedenastkę jaką widzieliśmy już bardziej otwarcie zakomunikować tego nie można.

Witalis 05.12.2024 07:34

Szkoda, że nie udało się, ale porażka była wkalkulowana. Niestety, kadra jest wąska, a Wy przyzwyczailiście się do zwycięstw za Jopa tak bardzo, że wpadacie w histerię/krytykę, kiedy dochodzi do porażki.

Teksty o pozorantach litościwie pominę.

Arkadiusz.Czerepach 05.12.2024 08:11

jestem załamany

FraMat 05.12.2024 08:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1639963)
Dokładnie. Może kto inny by strzelił karnego.

A kto do tego karnego doprowadził? Ktoś inny?

Patryko 05.12.2024 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1639964)
Desygnując do gry taką wyjściową jedenastkę jaką widzieliśmy już bardziej otwarcie zakomunikować tego nie można.

Dodałbym jeszcze, że taki skład nie pojawił się na boisku bez wiedzy/zgody JK.

Martinho 05.12.2024 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1639970)
Dodałbym jeszcze, że taki skład nie pojawił się na boisku bez wiedzy/zgody JK.

No już bez przesady ze JK wybiera skład..

Witalis 05.12.2024 09:00

Wybrać to on może tapetę na pulpicie laptopa. Ale że Jop czuje presję na określone kierunki, bo Królewski wchodzi do szatni i przemawia, bo wypisuje w sieci, bo ma ucho w szatni, już jestem w stanie sobie wyobrazić.

wolfy 05.12.2024 09:15

Królewski pewnie zrozumiał (albo dał sobie wytłumaczyć) że namy za wąską kadrę. Gdyby określił PP jako kluczowy cel to gralibyśmy pierwszym składem.

sandomingo 05.12.2024 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1639977)
Królewski pewnie zrozumiał (albo dał sobie wytłumaczyć) że namy za wąską kadrę. Gdyby określił PP jako kluczowy cel to gralibyśmy pierwszym składem.

Jeżeli zrozumiał albo dał sobie wytłumaczyć to musiało to nastąpić w trakcie dnia meczowego.

Bo w okolicach południa pisał jeszcze o kolejnej majówce na Narodowym:)

Karherop 05.12.2024 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinho (Post 1639971)

Myślę ze dla jakiegokolwiek presesa chyba nie ma wiekszej obrazy jak oskarzenie o to

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1639969)
A kto do tego karnego doprowadził? Ktoś inny?

A od kiedy akurat to ma jakiekolwiek znaczenie w pilce?

Do karnego podchodzi ten kto byk wyznaczony, a doprowadzic do niego mogl nawet Letkiewicz, bez różnicy.

adam_09 05.12.2024 10:08

Myślę, że większość z nas po tym jak zobaczyła wyjściowa 11-tkę to z góry była pogodzona z wynikiem w plecy ale "pech" chciał, że Duarte wyszło 45-minut życia i apetyt urósł nam w miarę jedzenia. Mieliśmy 2:0, radosny futbol a finalnie przegraliśmy wygrany mecz.

FraMat 05.12.2024 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1639979)
A od kiedy akurat to ma jakiekolwiek znaczenie w pilce?

Do karnego podchodzi ten kto byk wyznaczony, a doprowadzic do niego mogl nawet Letkiewicz, bez różnicy.

Wiesz przecież, że chodzi mi o to, że bez strzału Rodado, który w założeniu miał ominąć mur, a trafił w rękę rywala, nie byłoby nawet tego karnego.
W tym momencie kto jest wyznaczony jest rzeczą wtórną.

leszekpw 05.12.2024 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1639982)
Wiesz przecież, że chodzi mi o to, że bez strzału Rodado, który w założeniu miał ominąć mur, a trafił w rękę rywala, nie byłoby nawet tego karnego.
W tym momencie kto jest wyznaczony jest rzeczą wtórną.

Może kto inny z wolnego też nastrzeliłby rękę? Czepianie się na siłę. Weź może zjedz snickersa i przestań gwiazdorzyć ��

krysztal 05.12.2024 10:29

Baena mógłby nastrzelić z tym,że obrońca musiałby skoczyć jakieś 6 metrów w górę albo Kiss tylko chyba jak przeciwnik w murze osłania jajka to karnego nie gwizdną.

Patryko 05.12.2024 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinho (Post 1639971)

- Mariusz, dziś ma być awans bez względu na wszystko, chcę majówkę na Narodowym.
- Nie ma sprawy szefie, wystawimy pierwszy garnitur i zmieciemy Polonię z powierzchni ziemi.

<Na boisko wybiega Szot, Sukiennicki, Łasicki, Gogół i Duarte, przegrywamy>

- Nie na to się Mariusz umawialiśmy, zwalniam Cię.

Osobiście po prostu nie wierzę, że JK nie został poinformowany/nie brał udziału w podejmowaniu decyzji o składzie na mecz PP z Polonią.
Wiadomo, że Jop miał ostatnie słowo odnośnie personaliów, ale myślę, że koncepcja wystawienia składu złożonego z graczy rezerwowych była wspólną decyzją Jopa i JK, którzy w końcu wzięli pod uwagę priorytety obecnego sezonu.

leszekpw 05.12.2024 10:37

Patryko pełna zgoda

El'kabat 05.12.2024 10:40

Dobra ch.uj z tym pucharem już, niech ktos temat meczowy na ligę otworzy

Karherop 05.12.2024 11:43

Przeciez masz otwarty od wczoraj

Karherop 05.12.2024 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1639987)
Osobiście po prostu nie wierzę, że JK nie został poinformowany/nie brał udziału w podejmowaniu decyzji o składzie na mecz PP z Polonią.
Wiadomo, że Jop miał ostatnie słowo odnośnie personaliów, ale myślę, że koncepcja wystawienia składu złożonego z graczy rezerwowych była wspólną decyzją Jopa i JK, którzy w końcu wzięli pod uwagę priorytety obecnego sezonu.

Podjęcje decyzji a poinformowanie to sa dwie diametralnie różne kwestie.

Inaczej rzucamy bezzasadne oskarzenia.

Jop mial przedstawione priorytety swoich zadań, ale nie mam cienia watpliwosci ze JK nie znal skladu przed meczem. Takie rzeczy to sie odbywaja, ale na poziomie 3 ligi w dół.

Patryko 05.12.2024 12:25

To wszystko jest takie nasze kibicowskie gdybanie, ale mimo wszystko będę obstawać przy swoim, biorąc pod uwagę poziom zaangażowania JK we wszystkie procesy zachodzące w klubie.

doktor granat 05.12.2024 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1639966)
Szkoda, że nie udało się, ale porażka była wkalkulowana. Niestety, kadra jest wąska, a Wy przyzwyczailiście się do zwycięstw za Jopa tak bardzo, że wpadacie w histerię/krytykę, kiedy dochodzi do porażki.

Teksty o pozorantach litościwie pominę.

Co do tej wąskiej kadry - to otworzyłem sobie stronę oficjalną i tam w zakładce kadra są zdjęcia 30-tu grajków. W tym Fazlagica, Młyńskiego i kontuzjowanego Colleya, ale osobowo to i tak jest dosyć.
Problemem jest oczywiście wybór/dobór i rozwijanie graczy, ale tego to nawet kadra 50 sztuk może nie rozwiązać.

Karherop 05.12.2024 13:02

Nie wiem jak mozna mówić o naszej kadrze że jest "wąska". Ma swoje deficyty jakościowe, ale w przeciwienstwie do 90% druzyn 1 ligi to mamy po dwoch zawodnikow na każdą pozycje. Potrzeba natomiast wymiany kilku zawodnikow ale to już większość kibicow wie....

Witalis 05.12.2024 13:30

Macie rację, mamy dużo zawodników. Ale z drugiej strony nie mamy jakościowych zmienników, nawet na warunki pierwszoligowe.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl