Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Wesoły Roger 10.11.2011 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1190052)
Ciekawe jak zostanie rozwiazana kwestia 2 nastepnych okienek transferowych. Do czerwca skoncza sie kontrakty/wypozyczenia:

Biton, Jirsak, Nunez, Sobolewski, Diaz, Paljic, Czekaj, Lamey, Pareiko

Do tego mimo kontuzji moga sie pojawic oferty na Malego i Meliksona juz w zimie a napewno na ktoregos w lecie.

Czyli mamy do zalatania dziure na 9-12 graczy.... (ten jeden dodatkowy to miejmy nadzieje wczesniejsze zakonczenie wspolpracy z Jaliensem).

Dodajac do tego czarny scenariusz ze Stan odchodzi, i mamy pol druzyny z youtuba.

Biton - brać, problemem jest cena
Jirsak - podziękować
Nunez - podziękować
Sobolewski - podpisać kontrakt
Diaz - podziękować
Paljić - w zależności od kontraktu (niski - podpisać, wysoki - podziękować)
Lamey - podziękować
Pareiko - podpisać kontrakt

Tylko Sobolewski i Pareiko to pewniacy. Szykuje się mała rewolucja w lecie. Z ewentualnych strat to szkoda tylko Bitona.

borys 10.11.2011 13:44

Komu podziekowac, kogo zostawic to oczywiste wlasciwie tylko, jak/czym/za co zalatac dziury? Traktujac pilkarzy jako majatek klubu to my jedziemy mocno na leasingu....

vote-for-mikey 10.11.2011 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Roger (Post 1190068)
Biton - brać, problemem jest cena
Jirsak - podziękować
Nunez - podziękować
Sobolewski - podpisać kontrakt
Diaz - podziękować
Paljić - w zależności od kontraktu (niski - podpisać, wysoki - podziękować)
Lamey - podziękować
Pareiko - podpisać kontrakt

Tylko Sobolewski i Pareiko to pewniacy. Szykuje się mała rewolucja w lecie. Z ewentualnych strat to szkoda tylko Bitona.

Teraz na Jirsaka należy inaczej patrzeć, już nie przez pryzmat pieniędzy za jakie go kupiliśmy. Teraz trzeba się zastanowić, czy znajdziemy lepszego, za darmo, na takim kontrakcie na jakim gra Tomek? Albo czy mamy piłkarza w ME który mógłby go zastąpić? Szczerze mówiąc patrząc na Bruda, który rzekomo jest najlepszy, to wątpię.

Co do reszty racja, poza Sobolem. Trzeba będzie uważnie patrzeć jak się trzyma jego organizm na wiosnę i wtedy podjąć decyzję.

allon 10.11.2011 18:01

szykuje się rewolucja? No i dobrze bo jest to koniecznie w tej sytuacji gdy ponad połowa zawodników nie wnosi nic do zespołu
Gdyby w ostatnich latach klub prowadził długofalową politykę transferową to nie byłaby potrzebna a tak to ja widzę raptem jedno okienko w którym transfery zostały sensownie przeprowadzone

jendrus 10.11.2011 18:15

Mówicie żeby ściągali z mlodej ekstraklasy a kto tak naprawde się z tamtąd nadaje do gry... Bo ja po za Czekajem na lawkę nikogo nie widzę. Może jeszcze Brud i tyle. Więcej się raczej nikt swoją grą nie wyróżnia. A rewolty nie można robić w takim klubie. To jest nie poważne jak się myśli o europejskich pucharach już nie mówię o MP. Na pewno trzeba wymienić Jaliensa i Lameya oraz podpisać Bitona sprawa priorytet .Dobrze by bylo tez znaleźć kogoś za kirma.. i podziękować temu panu.. Bo ego gra to katastrofa...

neq. 10.11.2011 18:40

BRUD MA 23 LATA ! Żaden z niego zawodnik z młodej ekstraklasy ;) wirzyłem w niego, ale czar prysł jest za słaby na Wisłe i trzeba to jasno powiedzieć, jego poziom jest nie wiele większy niż Kowalskiego moim zdaniem

arti 10.11.2011 18:48

Zakładając, że zdobędziemy MP i znowu będziemy chcieli naprawdę wejść do LM (a nie jak zwykle) to potrzeba nam graczy będących wzmocnieniem na minimum 5 pozycjach. Bardzo optymistycznie zakładam, że wiodący gracze zostaną do wtedy. A więc: 1-2 stoperów, LO, 1-2 skrzydłowych, DP, jeden szybki może niewysoki skuteczny napastnik do gry z Genkovem albo Bitonem.
Wygląda na to, że znów będziemy potrzebować tony szczęścia żeby wejść do tej mitycznej LM.
Nie mówiąc już o kwestii MP. Co na ten temat sądzą/będą sądzili wiosną: Śląsk, Legia, Amica i Dyskopolo?

szprotson 10.11.2011 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez neq. (Post 1190146)
BRUD MA 23 LATA ! Żaden z niego zawodnik z młodej ekstraklasy ;) wirzyłem w niego, ale czar prysł jest za słaby na Wisłe i trzeba to jasno powiedzieć, jego poziom jest nie wiele większy niż Kowalskiego moim zdaniem

własnie w takim wieku czy nawet chwil później błysnął Radek Matusiak.
Wiec moze inny trener inne prowadzenie Bruda przyniesie jakies efekty - a może nie, ale wierzyć można.

szczebrzeszcz 10.11.2011 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1190152)
własnie w takim wieku czy nawet chwil później błysnął Radek Matusiak.
Wiec moze inny trener inne prowadzenie Bruda przyniesie jakies efekty - a może nie, ale wierzyć można.

wierzyć można we WSZYSTKO!

Matusiak?

nie dziękuję

jak przechodził do Palermo, stwierdziłem: że chyba jeszcze nigdy się tak w ocenie piłkarza nie pomyliłem

jak wrócił do Polski... to cofnąłem te słowa

syryls 10.11.2011 19:20

Matusiak był słaby, miał formę i tyle, zagrał rok dobrze a później to już tylko gorzej.:)

Arronax 10.11.2011 19:24

Bruda, Czekaja idp można by sensownie ocenić gdyby była drużyna rezerw a nie ME. Mają już sporo lat a doświadczenia dorosłego nie-wiele.

Jirsaka można zostawić jeżeli by nie żądał dużego kontraktu. Zawsze ktoś na rezerwę, który jest zaaklimatyzowany. Nie można wymienić pół składu.

Przecież są w Polsce gracze w miarę tani, których można próbować wyrwać. Nie jako gwiazdy ale jako wyrobnicy. A jak się wybiją to lepiej dla nas.

Korona : Lisowski, Jovanovic. Takie dwa walczaki.
Widzew : Dudu. Całkiem niezły lewy obrońca.
PDB: Patejuk. Może będzie z niego dobry piłkarz na dłużej .

No to 4 ... Wsiąść pod lupę, ocenić i ewentualnie jeżeli ktoś by się nadawał próbować kupić/wypożyczyć. Kokosów nie powinien kosztować.

arti 10.11.2011 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1190164)
Matusiak był słaby, miał formę i tyle, zagrał rok dobrze a później to już tylko gorzej.:)

Moim zdaniem to jak na nasze warunki był więcej niż dobry tylko leń i balangowicz. Orest mu w jakiś sposób przemówił do jego pustego nocnika i zaczął się chyba dobrze prowadzić i grać tak jak powinien. Ale potem byl skok na kasę - Włochy zamiast jakiejś luźniejszej ligi, ponadto jakieś kłopoty osobiste (coś z żoną) no i po grajku.
Z tym że w przypadku Bruda to ja niestety nie powiedziałbym, że glowny problem polega na tym, że jest leniem i balangowiczem...

skeba 10.11.2011 19:59

Brud co wejdzie na boisku to panikę ma - zero gry do przodu, tylko asekuracja. Niestety, ale Zyro, Wolski to jest nieosiagalna pilka dla Bruda.

Marcin_fan 10.11.2011 20:01

Arronax: Patejuk ? Ha ha. Prosze Cię. Gośc prawie 30letni ma nas zbawić..?

rps16 10.11.2011 20:20

Hmm, mam pytanie do forumowiczów

Co wy widzicie w tym Genkovie ? Jak widze to wiekszosc go wymienia wśród tych którzy "coś" wnoszą do drużyny i powinni zostać. A dla mnie ten gość jest na równi z Jaliensem, Lameyem, Paljicem itp.

To jest napastnik, Wisła zaczeła oficjalne mecze w lipcu, dziś mamy prawie połowe listopada, a ten facet ma na koncie jedną bramkę - dobitke z metra do pustej bramki. Rozegrał kilkanaście meczy i zdobył w nich jednego gola, którego każdy by na jego miejscu zdobył. Asyst też niewiele albo i wcale. Od napastnika wymaga sie bramek , Cwetan tego wymagania nie spełnia, nie pokazał do tej pory nic. Biton to zawodnik o klase, jak nie o dwie lepszy.

Romuald 10.11.2011 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rps16 (Post 1190205)
Hmm, mam pytanie do forumowiczów

Co wy widzicie w tym Genkovie ? Jak widze to wiekszosc go wymienia wśród tych którzy "coś" wnoszą do drużyny i powinni zostać. A dla mnie ten gość jest na równi z Jaliensem, Lameyem, Paljicem itp.

To jest napastnik, Wisła zaczeła oficjalne mecze w lipcu, dziś mamy prawie połowe listopada, a ten facet ma na koncie jedną bramkę - dobitke z metra do pustej bramki. Rozegrał kilkanaście meczy i zdobył w nich jednego gola, którego każdy by na jego miejscu zdobył. Asyst też niewiele albo i wcale. Od napastnika wymaga sie bramek , Cwetan tego wymagania nie spełnia, nie pokazał do tej pory nic. Biton to zawodnik o klase, jak nie o dwie lepszy.

W lidze rozegrał bodajże 187 minut więc nie ma co się czepiać ,w pucharach często miał zadania defensywne szczególnie z APOELEM.Genkow to dobry napastnik zmiennik Bitona ,w premierowym sezonie grał bardzo dobrze,teraz potrzeba mu regularności grania.

PS;Stawiasz go obok Jaliensa Lameya Paljicia..... tylko zapomniałaś o bramkach Genkowa na wage mistrzostwa z poprzedniego sezonu...

Blaszczu16 10.11.2011 20:47

Lamey nie jest taki zły. Kilka goli nam zdobył, które zadecydowały o losach spotkania, więc bardziej bym się czepiał Jaliensa i Paljicia. Szczególnie na tego drugiego nie mogę patrzeć. Niech mi ktoś wymieni jedną mocną stronę Serba?

Arronax 10.11.2011 20:48

Marcin_fan - Patejuk nie miałby zbawiać. Tak jak napisałem wcześniej gra całkiem nieźle. Widać, że jest raczej pracowity, późno wszedł do extraklasowej piłki więc ma sporo do udowodnienia.

Jakby jego koszta pensji i transferu nie były wysokie to mógłby zasilić ( po akceptacji góry) np. osiemnastkę meczową. A już od jego gry zależałoby czy stałby się graczem 11 czy dublerem.

Tzw transfer na uzupełnienie składu. Ściąganie samych graczy z zagranicy, przy naszych możliwościach $$ może skończyć się podobnie jak teraz. A chodzi również o koszta pensji.

wikink1 10.11.2011 20:50

A nie tak dawno połowa tego forum chciał wypieprzyć Małeckiego I JEDEN Z POWODÓW BYŁ TAKI ŻE NIE CHCE TU GRAĆ ZA DROBNE A TU TAKA ZMIANA .......I JESZCZE JEDNO ODNOŚNIE BITONA NA BEZRYBIU RAK TEŻ RYBA .Facet gra sępa .....

gypsy 10.11.2011 21:01

Patejuk wcale nie gra dobrze... Może na tle takiego Podbeskidzia coś pokazuje, ale są to raczej przebłyski i naprawdę nie sądzę, że by nam się przydał. To już lepiej wziąć jakiegoś młodego chłopaka od nas, a nie 30-letniego średniaka, których w lidze jest na pęczki.

Arronax 10.11.2011 21:10

Być może jest słaby. Tylko właśnie o to chodzi, że my też zapewne będziemy potrzebować 1-2 ligowych wyrobników. Dlatego jeden taki Patejuk/Lisowski/V.Jovanovic do uzupełnienia kadry nie byłby zły.

Próbuje szukać po prostu kogoś sensowego z T-Mobile E. Znowu mielibyśmy ściągnąć 5-6 graczy z wolnych kontraktów z zagranicy?

Jeżeli nastąpi jakiś duży transfer (via Biton) to pewnie to będzie jeden a reszta to właśnie takie "łatanie".
Wszystko zależy oczywiście od środków finansowych jakie zostaną przeznaczone na t.

syryls 10.11.2011 21:46

Usuńcie this post....

River 10.11.2011 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arronax (Post 1190166)
Jirsaka można zostawić jeżeli by nie żądał dużego kontraktu. Zawsze ktoś na rezerwę, który jest zaaklimatyzowany. Nie można wymienić pół składu.

Szrotu to my sie mamy pozbywac a nie przedluzac z takimi pilkarzami kontrakt, bo "zawsze bedzie ktos na rezerwie, kto jest zaaklimatyzowany".
Co Jirsak dal Wisle przez te kilka lat? KILKA dobrych spotkan. KILKA! Tyle. Jaki nowy kontrakt?

Cytat:

Przecież są w Polsce gracze w miarę tani, których można próbować wyrwać. Nie jako gwiazdy ale jako wyrobnicy. A jak się wybiją to lepiej dla nas.

Korona : Lisowski, Jovanovic. Takie dwa walczaki.
Widzew : Dudu. Całkiem niezły lewy obrońca.
PDB: Patejuk. Może będzie z niego dobry piłkarz na dłużej .

Jak czytam o takich propozycjach to mnie sciska.:shock:
Sciagnac jako wyrobnikow? Co my ....a za malo ich mamy?

Cytat:

Patejuk nie miałby zbawiać. Tak jak napisałem wcześniej gra całkiem nieźle. Widać, że jest raczej pracowity, późno wszedł do extraklasowej piłki więc ma sporo do udowodnienia.

Wiec niech udowadnia to w Wisle tak? Niezly skok, jeszcze niedawno jakas okregowka czy czwarta liga, pozniej I liga w Podbeskidziu i teraz Ekstraklasa a za chwile Wisla - jeden z topowych klubow w Polsce. I to gosc prawie 30-letni.

Czy naprawde niektorzy po derbach sa tak zdesperowani, ze zamienialiby nasz obecny zagraniczny szrot, szrotem chyba gorszej jakosci ale made in Poland?:shock:

Cytat:

Próbuje szukać po prostu kogoś sensowego z T-Mobile E. Znowu mielibyśmy ściągnąć 5-6 graczy z wolnych kontraktów z zagranicy?

Racja. Lepiej sciagnac z Polski ogorasow za ktorych by trzeba jeszcze zaplacic.

Tak jak napisalem wyzej. Przecietniakow i wyrobnikow to my juz teraz mamy pod dostatkiem.

Uran235 11.11.2011 00:47

Wg czwatkowego "Expressu Ilustrowanego" Dudu ma oferty z Jagiellonii Białystok i Wisły Kraków.

Arronax 11.11.2011 12:03

Podałem 4 piłkarzy. Jednym z nich jest właśnie Dudu.

Niektórzy chcieli by żeby cała 11 była złożona z samych gwiazd. A tak niestety się nie da.

Patejuk ok tak jak napisałem żeby byli ocenieni przez tych co się zajmują transferami. Nie upieram się przy swoim zdaniu po prostu rzucam wolną kandydaturę.

Ale tacy - Lisowski (LO), V.Jovanovic (DP) . - To są walczaki, którzy prawdopodobnie nie pokazali wszystkiego na co ich stać.

Kadra to nie tylko pierwsza 11. Nie da się mieć samych "gwiazd" musi być też przeciwwaga.

Jovanovic był ściągnięty na miejsce Wilka. Wilk piłkarsko nie imponuje, jest walczakiem a widać jego ocena na forum jest w miarę pozytywna. Jovanovic rozwinął się całkiem ładnie przez ten czas.

jason wiślak 11.11.2011 12:42

Sprowadzenie Dudu Paraiby byłoby jednym z lepszych transferów w ostatnich latach. Po pierwsze nie mamy lewego obrońcy, a po drugie to naprawde byłoby ogromne wzmocnienie w naszej sytuacji. Ale jak zwykle bywa przy takich "podjarkach" transferowych....nic z tego nie będzie. Byłoby za pięknie, bo biorąc pod uwage naszą nieudolności transferową i skąpstwo klubu to Dudu skorzysta z innej oferty.

arti 11.11.2011 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jason wiślak (Post 1190379)
Sprowadzenie Dudu Paraiby byłoby jednym z lepszych transferów w ostatnich latach. Po pierwsze nie mamy lewego obrońcy, a po drugie to naprawde byłoby ogromne wzmocnienie w naszej sytuacji. Ale jak zwykle bywa przy takich "podjarkach" transferowych....nic z tego nie będzie. Byłoby za pięknie, bo biorąc pod uwage naszą nieudolności transferową i skąpstwo klubu to Dudu skorzysta z innej oferty.

Jeśli na placu boju rzeczywiście jesteśmy my i Jaga i Jaga nas ubiegnie to naprawdę nie jest dobrze...
No chyba, że zamiast Dudu sprowadzimy LO o klasę-dwie lepszego to OK>

Snoopy5 11.11.2011 13:10

Dudu owszem , na nasze warunki jest wzmocnieniem . Ofensywny , dobrze dośrodkujący i grający nieźle w destrukcji. Może jeszcze zainteresować się Thiago Cionkiem i Kupiszem z Jagi , Traore z Lechii i Jankowskim z Ruchu. Myślę , że to piłkarze mogący nas wzmocnić , problemem jest cena . Wszyscy to jakieś 3-3.5 mln euro.

BlurgH 11.11.2011 13:26

Nawiązując do posta jasona wiślaka - chciałbym troszeczkę uspokoić "gorące głowy". Też jestem zwolennikiem DUDU w Wiśle, ale - szanowni forumowicze - zastanówcie się, skąd klub ma mieć pieniądze na obrońcę, za którego trzeba będzie płacić ?

Kamil_mchw 11.11.2011 13:33

a ja mam raczej pytanie...
Czy Jovanovic grał po pozycji stopera czy prawego obrońcy w LM m.in. przeciwko Arsenalowi?

bo tak właśnie mi się wydaje... Jeśli to prawda to nie potrzebujemy nowych środkowych obrońców... Chavez, Czekaj, Nalepa, Jovanovic, Bunoza

Karherop 11.11.2011 13:35

Traore , Cionek ? z czym do ludzi

jedyna pozycja na którą trzeba szukać koniecznie zawodnika z zagranicy to lewa obrona , na tej pozycji kogos dobrego w Polsce ze świecą szukać

z resztą w kadrze mamy 16 zawodników z zagranicy , 17 to jest ilość mozliwa do zgłoszenia w rozgrywkach . Zapowiada się też że dopiero latem większa ilość zawodników zostanie odstrzelona . W zimie ambicjonalnie może odejść tylko Jovanic . Nie chce mi się wierzyc ze Lamey czy Jaliens zrezygnują z lukratywnych kontraktów . Za granicę będziemy mieli również ciężko kogokolwiek wytransferować . Po cichu liczę że ktoś się połasi na Kirma - marzenia . Nie ma też co ukrywać że bez chociaz jednego transferu gotówkowego z Wisły , ciężko sobie wyobrażać wzmocnienia drużyny ( nie licząc zawodników z karta w ręku ) .

Natomiast problemem dla Wisły , w ściąganiu dobrych zawodników z Polski jest nie tylko cena za nich , ale i ogromna konkurencja . Wisła już od dawna nie ma monopolu na polskim rynku , a co więcej , wyższe kontrakty proponują w Polonii , Legii pewnie i Lechu . Śląsk już jest na tym samym poziomie , a jest i kilku innych kklubów z aspiracjami .

kacpaw91 11.11.2011 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1190401)
Nawiązując do posta jasona wiślaka - chciałbym troszeczkę uspokoić "gorące głowy". Też jestem zwolennikiem DUDU w Wiśle, ale - szanowni forumowicze - zastanówcie się, skąd klub ma mieć pieniądze na obrońcę, za którego trzeba będzie płacić ?

Sprawa jest chyba troszkę prostsza. Z tego co się mówiło Dudu kończy się kontrakt wraz z końcem sezonu. Można od stycznia go podpisać. Wtedy w najgorszym wypadku będzie naszym zawodnikiem od lipca. Widzew jednak miał problemy z wykupieniem Dżalamidże. Możliwe, że są jakieś kłopoty z pieniędzmi na transfery. Wtedy nie powinni robić problemów i sprzedać go za ~200 tysięcy euro. Cena adekwatna do czasu obowiązywania kontraktu. Tak wracając do Dżalamidze za 300 tysięcy to mogłaby być niezła inwestycja. Z jednej strony optowałbym za nim, z drugiej ufam, że Stan wie co robi.

W tym okienku przydałyby się wreszcie transfery zawodników w wieku młodzieżowca. Chociaż nie wiem, czy w ocenie polityki transferowej nie pominąłem transferów Karłowicza, Zająca, Czapy i kilku innych. Gdybyśmy posiadali rezerwy łatwiej byłoby o ocenę ich poziomu. Chrapek daje radę w 1. lidze, Nalepa też. Podstawowi zawodnicy MESA. Jednak przekonaliśmy się o tym dopiero wypożyczając ich. Mając rezerwy w 2. lidze mielibyśmy lepszy przegląd zawodników. Poza tym odnoszę wrażenie, że MESA wyszła nam na niekorzyść. Powinniśmy posiadać rezerwy, choćby dlatego, aby Jirsak, Boguski, czy Garguła byli w rytmie meczowym. MESA byłaby dobrym pomysłem, gdyby była do 18. roku życia i nie mogli tam grać 30-latkowie.

River 11.11.2011 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1190403)
a ja mam raczej pytanie...
Czy Jovanovic grał po pozycji stopera czy prawego obrońcy w LM m.in. przeciwko Arsenalowi?

bo tak właśnie mi się wydaje... Jeśli to prawda to nie potrzebujemy nowych środkowych obrońców... Chavez, Czekaj, Nalepa, Jovanovic, Bunoza

Nasza gra obronna to tragedia ale... nie potrzebujemy srodkowych obroncow bo Jovanovic moze grac na srodku? Kilka faktow:
1. Jovanovic poki co u nas na srodku nie gra, gral na srodku tylko w sparingach i wygladal tam bardzo zle. Zdecydowanie lepiej wyglada na PO i tam bym go widzial. Juz po tych paru meczach na PO widac, ze on ma swietnie warunki by grac z boku.
2. Skoro Jovanovic juz mialby grac na srodku to kto na prawej? Dalej Lamey?:shock: Jak nie to trzeba by szukac PO.
3. zalozmy srodek obrony Chavez-Jovanovic. Jakie sa alternatywy dla nich? Niepewny Bunoza oraz kompletnie zieloni Czekaj i Nalepa.

My na gwalt potrzebujemy srodkowego obroncy i to takiego co jak wejdzie do 11 to bedzie wzmocnieniem defensywy.

KamAr 11.11.2011 13:48

Dokładnie - problem jest w tym, że polscy zawodnicy, którzy reprezentują wyższy poziom najczęściej bardzo się cenią. Nic dziwnego, że w takich sytuacjach trudno znaleźć w jedenastce Wisły więcej niż dwóch/trzech zawodników z naszego kraju. Ciekaw jestem co w przyszłej rundzie pokaże Czekaj i Brud. Dobrze byłoby, aby łapali doświadczenie. Dla nich derby byłyby czymś więcej niż krótki wyjazd kilkaset metrow o swojego stadionu...

RYBA 11.11.2011 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1190407)
Nasza gra obronna to tragedia ale... nie potrzebujemy srodkowych obroncow bo Jovanovic moze grac na srodku? Kilka faktow:
1. Jovanovic poki co u nas na srodku nie gra, gral na srodku tylko w sparingach i wygladal tam bardzo zle. Zdecydowanie lepiej wyglada na PO i tam bym go widzial. Juz po tych paru meczach na PO widac, ze on ma swietnie warunki by grac z boku.
2. Skoro Jovanovic juz mialby grac na srodku to kto na prawej? Dalej Lamey?:shock: Jak nie to trzeba by szukac PO.
3. zalozmy srodek obrony Chavez-Jovanovic. Jakie sa alternatywy dla nich? Niepewny Bunoza oraz kompletnie zieloni Czekaj i Nalepa.

My na gwalt potrzebujemy srodkowego obroncy i to takiego co jak wejdzie do 11 to bedzie wzmocnieniem defensywy.

Zdecydowanie popieram, To okno transferowe powinno by c poświęcone na zbudowanie monolitu w obronie. Bo jedynym kompetentnym zawodnikiem w tej chwili do grania w obronie jest jak słusznie to zauwżyłeś Jovanovic. Chaveza tez bym jeszcze nie skreślał. Ale drugi SO i LO obaj klasy lepszej niz dobra potrzebni na GWAŁT. I jeśli żadnego obrońcy nie uda się zakontraktować będe bardzo zawiedziony.

rps16 11.11.2011 23:50

Możecie sie pośmiać panowie :) Ale właśnie sobie gram w Footbal Managera, sprzedałem Kirmów, Jaliensów i Gargułe, reszta poszła na wolny i do obrony Dudu Paraiba, Głowacki i Wasilewski ;] Wiem, wiem, nierealne. Jednak fajnie by było jakby chociaż Dudu sie udało sciagnac, to akurat dosc realne marzenie, ale i na środek obrony można spokojnie znalezc kogos, kogo mozna by zatrudnić nie tylko w FM'ie ale i w rzeczywistości. Z Polaków grających w TME pomyślałbym nad nastepujacymi graczami do obrony:
- Sebastian Madera (Widzew Łódź) - 26 lat, a chyba jeden z najpewniejszych stoperów w TME, których można by było kupić
- Igor Lewczuk (Ruch Chorzów/Jagiellonia Białystok) - po sezonie będzie dostępny za darmo, a zbiera bardzo dobre noty za gre na prawej obronie, więc mógłby byc alternatywą na tej pozycji, kokosów na pewno w Jadze nie zarabia, a kończy mu sie kontrakt
- Paweł Olkowski (Górnik Zabrze) - to jako przyszłościowy transfer, jeszcze niekoniecznie na teraz, ale bardzo zdolny

Natomiast jeśli chodzi o Polaków grających za granicą:
- Marcin Wasilewski - wspomniany wcześniej, był jego temat latem chyba, na pewno byłoby to wzmocnienie
- Marcin Kuś - może wracając do Polski dałby o sobie przypomniec Dyzmie, który do Turcji sie nie wybiera, a Kuś jest od wielu lat podstawowym graczem w klubie z tureckiej Superligi

Na pewno żaden z nich nie byłby gorszy od Jaliensa, Lameya, Paljica i Diaza, zaryzykuje stwierdzenie ze na 95% kazdy z nich, nawet ci młodzi byli by znacznie lepsi od wspomnianej czwórki, a raczej nie jakoś niesamowicie drodzy i mysle ze dałoby sie ich skusić do gry pod Wawelem, tym bardziej z darem przekonywania Staszka

Patryk_185 12.11.2011 10:58

Podobno Wisła jest zainteresowana bramkarzem Górnika Łukaszem Skorupskim (20 l.) i napastnik Polonii Jakubem Świerczok (19 l.)

wg. Faktu http://www.fakt.pl/Napastnik-Polonii...,136481,1.html

Acapelo 12.11.2011 11:27

Osobiście mam nadzieję, że nowy trener postawi w obronie na 3 Jovanovic Chavez Bunoza - Jaliens na rezerwie. A lewego obrońcę trzeba szukać.
Natomiast jeżeli chodzi o bramkarzy to nie podoba mi się pomysł sprowadzania jakiś wynalazków- lepiej brać starszych graczy typu Pareiko a swoich wychowywać typu Kurto...

fialo 12.11.2011 11:33

Mam nadzieję, że ze Świerczokiem to jakaś bzdura, obyśmy go nie zobaczyli nigdy w koszulce z Białą Gwiazdą.

I bynajmniej nie chodzi mi o kwestie sportowe....

Marcin_fan 12.11.2011 11:33

Nie tylko wg Faktu
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...970,1,727.html
E: Możesz jaśniej Fialo ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl