Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

kolarz90 31.10.2011 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sancezz (Post 1184433)
Najbardziej racjonalnym ruchem byłoby sprzedanie Diaza i Kirma i zastąpienie ich młodymi piłkarzami wyszkolonymi we Francji lub w Niemczech, bo koleś wyszkolony w PL, to nie wzmocnienie (sorry, ale taka prawda). Jak tacy zniesmaczeni są wszyscy, że Polaków nie ma w Wiśle, to jest taki jeden Kurzawa z AS Monaco grający na lewej obronie... Nie oszukujmy się, nie ma Polaków w polskiej lidze za taka cenę, z takimi umiejętnościami, alby mogli pomóc Wiśle walczyć o najwyższe cele. Polskimi piłkarzami próbowaliśmy grać o LM wielokrotnie i za każdym razem nieskutecznie. Popatrzmy na drużyny z Cypru, z jedną niedawno toczyliśmy bój... Drugi rok z rzędu grają w LM a jeszcze parę lat temu cypryjskie drużyny dostawały od Wisły nawet po 5:0... to nie Wisła się tak znacząco osłabiła, to Cypryjskie zespoły zrobiły duży krok naprzód sprowadzając Brazylijczyków. W Ukraińskich i Rosyjskich potentatach też drużynę opierają na Brazylijczykach.

Może Cleber coś na to poradzi...

Niestety zapominasz o dwóch ważnych sprawach - po pierwsze jak chcesz sprzedać Diaza który jest u nas na wypożeczeniu a po drugie Cleber jest skłócony z Valckxem? który podobno olewał piłkarzy których proponował i działa już na własny rachunek

Wsciekly Pies 31.10.2011 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1184421)
Fajne teksty ...co prawda jesteśmy aktualnymi MP i mamy niewielką stratę do lidera którą realnie można odrobić jeszcze w tym roku, ... ale lepiej wszystko profilaktycznie zaorać i zniszczyć.
A dlaczego zaorać, no bo a nuż znowu zdobędziemy MP i narzekanie trzeba będzie (oczywiście tylko na chwilę) przerwać.
Jasne powrót Meliksona w niczym nam nie pomoże, no może ...ale nie za wiele. Tylko po to aby było kolejne MP :).

Przypominam że gramy bez 5 piłkarzy (Melikson, Sobolewski, Małecki, Genkow i jeszcze Jovanović , choc ten ostatni wreszcie wraca) to tak jakbyśmy dokonali 5 transferów i to dobrych przed rundą wiosenną.

Do tej piątki dodać można 2,3 nowych piłkarzy i kadra jest mocna, reszta to praca trenera, ...ale to już inny wątek.

Do Sancezz ^^ Diaz jest jedynie (i na szczęscie) tylko wypożyczony. Kirma sprzedać, no tak ale komu.

Chciałem zaznaczyć że moja myśl przewodnia jest taka iż, dalej takim psim swędem możemy zdobyć kilka mistrzostw polski, może i uda się coś ugrać lecz nie za wiele na arenie międzynarodowej, ale jeżeli chcemy aby KLUB WISŁA KRAKÓW miał solidne podstawy trzeba go przebudować zaczynając od góry bo na dole to są tylko zgliszcza i pogorzelisko.

Natomiast uważam, iż ta przemiana nie powinna nastąpić od zaorania wszystkiego wycięcia w pień, tylko stopniowo zaczynając jak wspominałem od góry.

Nie wiem jak wy, ale moim prywatnym zdaniem z obecnych piłkarzy do mojej ukochanej Wisły Kraków to nadają się Biton, Wilk i Jovanovic (on tak trochę na kredyt), być może z rezerw lub młodych piłkarzy się ktoś nadaje lecz nie miałem okazji ich dostatecznie obserwować.

A tym że w naszej nędznej kopanej mamy jakieś tam miejsce to bym się nie podniecał bo cały szkopuł tkwi w tym, iż nie którzy wolą psim swędem poruszać się w naszej lidze i raz będzie tak, a raz będzie siak. A ja osobiście WOLĘ aby nawet przebidować kilka lat w dolnych rejonach, ale tworzyć zespół potęgę. Oczywiście dało by się budować potęgę i wygrywać co rok MP, lecz na to trzeba by środków pieniężnych mądrze wydanych, a nie wyciąganie pieniędzy z klub jak się da.

szprotson 31.10.2011 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wsciekly Pies (Post 1184516)

Natomiast uważam, iż ta przemiana nie powinna nastąpić od zaorania wszystkiego wycięcia w pień, tylko stopniowo zaczynając jak wspominałem od góry.

.

A tak sie nie stało ? Zaczęto od góry, pojawił sie Basałaj i Valckx.
Następnie pojawił sie trener.

A piłkarze? No coz, jakichs trzeba było zmontować bo przecize w rok nagle nie wyszkolimy młodych. Więc jak dziś zaczniemy szkolic młodzież ( przyszedł trener który ma pojęcie, mówie o tym Polaku z Holandii) to za jakies 7 lat mozemy mieć efekty. Tyle ze Cupiał nei wytrzyma 7 lat w środku tabeli, więc jak przegramy derby to wszystko co zostało stworzone od póltora roku moze pojsc sie JEBAĆ.

K4millo 31.10.2011 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fcb4 (Post 1184414)
Taka ciekawosta Chavez był na testach w ODENSE tylko go nie chcieli bo był za WOLNY MAŁO ZWROTNY.

jakieś źródło na potwierdzenie tych rewelacji?

Wesoły Roger 31.10.2011 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 1184584)
jakieś źródło na potwierdzenie tych rewelacji?

W sumie źródła nie trzeba, bo owszem Chaveza przepchać ciężko, ale objechać łatwo.

Wsciekly Pies 31.10.2011 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1184523)
A tak sie nie stało ? Zaczęto od góry, pojawił sie Basałaj i Valckx.
Następnie pojawił sie trener.

A piłkarze? No coz, jakichs trzeba było zmontować bo przecize w rok nagle nie wyszkolimy młodych. Więc jak dziś zaczniemy szkolic młodzież ( przyszedł trener który ma pojęcie, mówie o tym Polaku z Holandii) to za jakies 7 lat mozemy mieć efekty. Tyle ze Cupiał nei wytrzyma 7 lat w środku tabeli, więc jak przegramy derby to wszystko co zostało stworzone od póltora roku moze pojsc sie JEBAĆ.

Dlatego moja reforma zaczyna się od SAMEJ GÓRY :) a nie od pachołków :P

murray 31.10.2011 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1184523)
Tyle ze Cupiał nei wytrzyma 7 lat w środku tabeli, więc jak przegramy derby to wszystko co zostało stworzone od póltora roku moze pojsc sie JEBAĆ.

Ciekawe, czy jak będzie chciał sprzedawać klub, to czy znajdzie się jakiś chętny na klub bez bazy treningowej.

thechris 31.10.2011 22:54

I ciekawe czy znajdzie chętny na klub gdzie frekwencja wynosi jakieś 40% pojemności stadionu. Pomijam, że czołowy piłkarz tegoż klubu życzyłby sobie frekwencji na poziomie 15% pojemności...

emjot 31.10.2011 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sancezz (Post 1184433)
Najbardziej racjonalnym ruchem byłoby sprzedanie Diaza i Kirma i zastąpienie ich młodymi piłkarzami wyszkolonymi we Francji lub w Niemczech, bo koleś wyszkolony w PL, to nie wzmocnienie (sorry, ale taka prawda). Jak tacy zniesmaczeni są wszyscy, że Polaków nie ma w Wiśle, to jest taki jeden Kurzawa z AS Monaco grający na lewej obronie... Nie oszukujmy się, nie ma Polaków w polskiej lidze za taka cenę, z takimi umiejętnościami, alby mogli pomóc Wiśle walczyć o najwyższe cele. Polskimi piłkarzami próbowaliśmy grać o LM wielokrotnie i za każdym razem nieskutecznie. Popatrzmy na drużyny z Cypru, z jedną niedawno toczyliśmy bój... Drugi rok z rzędu grają w LM a jeszcze parę lat temu cypryjskie drużyny dostawały od Wisły nawet po 5:0... to nie Wisła się tak znacząco osłabiła, to Cypryjskie zespoły zrobiły duży krok naprzód sprowadzając Brazylijczyków. W Ukraińskich i Rosyjskich potentatach też drużynę opierają na Brazylijczykach.

Może Cleber coś na to poradzi...

sprzedanie wypożyczonego zawodnika (tak tak Diaz panie kolego) to byłoby MP (tak tak Mistrzostwo Polski)
Cleber?
przecież on jest tylko grajkiem oldbojów...

adam_k 31.10.2011 23:35

W kwestii Bitona polecam ten tekst - 10 powodów, dla których warto w niego zainwestować...
http://czasfutbolu.pl/index.php?opti...ktualnosciduze

Teqcontroller 31.10.2011 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mikel (Post 1184386)
Z tych co kończą się kontrakty przydaliby się tylko Sobol i Pareiko.

Ja to bym Jirsaka zostawił , dobre chłop robi zmiany :D

tomasz_19 01.11.2011 11:33

a co do tego naszego rzekomego zainteresowania węgierskim piłkarzem to nie mam nic przeciwko, żeby Stan znalazł nam nowego Balazsa Dzsudzsaka :D

milosz 01.11.2011 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1184617)
I ciekawe czy znajdzie chętny na klub gdzie frekwencja wynosi jakieś 40% pojemności stadionu. Pomijam, że czołowy piłkarz tegoż klubu życzyłby sobie frekwencji na poziomie 15% pojemności...

Dwa, trzy ładne zwycięstwa i frekwencja będzie 80% (zwłaszcza wiosną gdzie gramy z całą czołówką ligi). Frekwencja to rzecz płynna a nie stała.
_________

Co do transferów to Stan nam sprowadza co okienko jakąś gwiazdę (Melikson, Biton), ciekawe kogo sprowadzi teraz :).

westersyl 01.11.2011 11:45

http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...-wegrzech.html

Gwiazdą YT nie jest ale można przynajmniej o nim powiedzieć że posturą i sposobem poruszania przypomina skrzydłowego, nie ma nadwagi i garba na plecach, potrafi biegać i prowadzić piłkę. TO już naprawdę dużo, jak potrafi jeszcze wrzucić piłkę tak aby przeszła pierwszego obrońce to z cała pewnością można stwierdzić że się nada.
http://www.youtube.com/watch?v=zPh5CAa4z-s
http://www.youtube.com/watch?v=28T5LaqyUaY

cfa 01.11.2011 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1184728)
Dwa, trzy ładne zwycięstwa i frekwencja będzie 80% (zwłaszcza wiosną gdzie gramy z całą czołówką ligi). Frekwencja to rzecz płynna a nie stała.
_________

Co do transferów to Stan nam sprowadza co okienko jakąś gwiazdę (Melikson, Biton), ciekawe kogo sprowadzi teraz :).

Tylko z tą grą może być ciężko o trzy ładne zwycięstwa, ale jak zawsze będę trzymał kciuki o takie.

pc1988 01.11.2011 12:29

Wisła Kraków jest zainteresowana Węgrem Adamem Dudasem.
http://.................../viewtopic.php?t=9051

TRNKRN 01.11.2011 13:25

Co ciekawe, pisałem o nim jakiś czas temu, jako jednej z największej nadziei węgierskiej piłki... Nie spodziewałem się, że temat wróci...

tomasz_19 01.11.2011 14:28

Pozwoliłem sobie przygotować kompilację bramek Dudasa z tego sezonu, miłego oglądania :)

http://www.youtube.com/watch?v=368tJhrTdkk - od 3.09 1 bramka sezonu
http://www.youtube.com/watch?v=l2CXB4ylJ3Q - od 6.20 1 asysta po pięknym strzale
http://www.youtube.com/watch?v=Y5JMJxjaQV8 - od 0.50 2 bramka
http://www.youtube.com/watch?v=DvIbBIJx3cc - od 1.09 3 bramka i 3.20 - 4 bramka
http://www.youtube.com/watch?v=0eH0CDCJ1UE - 5 bramka

FraMat 01.11.2011 14:46

Nezły jest... czy jednak publikacja informacji o zainteresowaniu Wisły Dudasem o czymś świadczy? Przeciez gdybyśmy nim się interesowali to trzymalibyśmy to w tajemnicy przed polską prasą

River 01.11.2011 14:48

Troche taki wegierski Malecki:D W sumie Wegra nie mamy to mozna brac:rotfl:

syryls 01.11.2011 16:05

Nadzieja węgierskiej piłki,a wiemy doskonale że wywalczył ze swoją reprezentacją 3 miesjce na MŚ U20. Chłopak ma niezła technikę + inteligencje sportową, myślę ze szykowany za zmiennika ilieva(32 lata trochę nie mało i wszystkich meczów nie zagra). Czy to dzudzsak zobaczymy ale napewno może pomóc znacząca w zdobytych bramkach dla wisły, taki trochę schodzący napastnik( czyli kirm w dobrej formie).

Jonasz 01.11.2011 16:10

wolałbym, żeby ten Węgier przyszedł na miejsce Kirma a nie Małeckiego...

mitmichael 01.11.2011 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jonasz (Post 1184809)
wolałbym, żeby ten Węgier przyszedł na miejsce Kirma a nie Małeckiego...

Tylko i wylacznie na miejsce Kirma

syryls 01.11.2011 16:12

Kirm jest dobrym zawodnikiem kiedy ma formę bez niej jest nikim, nadaje się tylko na ławę. Może na tych węgrzech stan znajdzie obrońce dobrego.

FraMat 01.11.2011 16:15

a on nie gra przypadkiem w systemie 4-5-1 jednego z defensywnych?

River 01.11.2011 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1184812)
Kirm jest dobrym zawodnikiem kiedy ma formę

A kiedy Kirm ma forme?

JrQ- 01.11.2011 16:50

Może Staszek Kirma gdzieś opchnie...

syryls 01.11.2011 17:06

W 1 sezonie czasami pokazywał przebłyski, natomiast w poprzednim pokazywał choćby dobre dośrodkowanie(asysta z cracovią w ostatniej minucie spotkania), teraz są niecelne, również najlepszy strzelec drużyny.

Teqcontroller 01.11.2011 17:15

Kirm jest cienki jak dupa węża , z przykrością się patrzy na jego grę. Na dzień dzisiejszy jest bez użyteczny i zagraża drużynie.

pawelo84 01.11.2011 17:19

Ten Dudasz wygląda na bardzo przyzwoitego zawodnika. Na pewno by był wzmocnieniem Wisły.

szczepek19 01.11.2011 17:23

szybko się o Delevie zapomniało :)

cfa 01.11.2011 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1184835)
Kirm jest cienki jak dupa węża , z przykrością się patrzy na jego grę. Na dzień dzisiejszy jest bez użyteczny i zagraża drużynie.

W zasadzie mówi się o nim tak od kiedy jest w Wiśle, a tymczasem mimo że nie prezentuje się efektowanie to mimo wszystko gra dość efektywnie. Bo 9 bramek w tamtym sezonie do tego sporawo asyst ...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 1184840)

No wiesz o Delevie się mówiło że 2 mln jurków, a temat chyba umarł jak się zaczęła dyskusja czy zostanie wykupiony Biton.

mitmichael 01.11.2011 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 1184840)

Bo za duzo za niego chca - miał juz grac w PSV a tu klops. Najwidoczniej tez nie chcieli za niego tyle wydawac chociaz w sumie na przykładzie wczesniej sciagnietego jeszcze przez Stana Dzsudzsák-a to powinni sie na niego zdecydowac.

Teqcontroller 01.11.2011 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1184849)
W zasadzie mówi się o nim tak od kiedy jest w Wiśle, a tymczasem mimo że nie prezentuje się efektowanie to mimo wszystko gra dość efektywnie. Bo 9 bramek w tamtym sezonie do tego sporawo asyst ...

Może jego miejsce nie jest na skrzydle ? w tym sezonie prezentuje się słabo , chłop jest kompletnie bez formy.

willow 01.11.2011 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1184861)
Może jego miejsce nie jest na skrzydle ? w tym sezonie prezentuje się słabo , chłop jest kompletnie bez formy.

Trudno wyrokować, czy bez formy, bo jak jedzie na reprezentację, gra przyzwoicie. A na pewno lepiej, niż w Wiśle. Może to bardziej kwestia, czy mu się jeszcze chce dla nas grać?

Co do Dlewa, to temat zniknął jak nie awansowaliśmy do LM. Gdyby się udało, Delew najprawdopodobniej byłby już u nas. Tak więc, to nie jest kwestia braku kasy, tylko jakiegoś dziwnego podejścia Cupiała do tematu... Jak dla mnie, to jest błędne koło: Jak awansujemy do LM, kupimy lepszych zawodników, ale bez lepszych zawodników, nie awansujemy do LM. I weź tu człowieku zrozum, co naszemu bossowi po głowie chodzi...

milosz 01.11.2011 20:50

To proste, boss nie chce ryzykować. Jak będzie szansa zwrotu nakładów to wyłoży, a jak nie to nie wyłoży. Rzecz w tym że tu pewnie trzeba trochę zaryzykować, bo od samego mieszania herbata słodsza nie będzie.
I tu wraca sprawa Bitona ... Poglądy wiecznych pesymistów i tych drugich myślących pozytywnie są znane. Osobiście pisałem że nie wiem jak będzie i że sprawa jest całkiem otwarta... Jednak bardzo bym chciał aby boss w ogóle stanął przed takim dylematem, a do tego potrzebne jest MP 2012 i kontynuacja passy Dudu Bitona, noo i wtedy boss będzie miał prawdziwy dylemat.

willow 01.11.2011 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1184926)
To proste, boss nie chce ryzykować. Jak będzie szansa zwrotu nakładów to wyłoży, a jak nie to nie wyłoży. Rzecz w tym że tu pewnie trzeba trochę zaryzykować, bo od samego mieszania herbata słodsza nie będzie.
I tu wraca sprawa Bitona ... Poglądy wiecznych pesymistów i tych drugich myślących pozytywnie są znane. Osobiście pisałem że nie wiem jak będzie i że sprawa jest całkiem otwarta... Jednak bardzo bym chciał aby boss w ogóle stanął przed takim dylematem, a do tego potrzebne jest MP 2012 i kontynuacja passy Dudu Bitona, noo i wtedy boss będzie miła prawdziwy dylemat.

Tyle, że w życiu jest jedna ważna zasada: jak nie włożysz, to nie wyjmiesz.
Cupiał włożył pod koniec lat 90-tych i wyciągnął kilka MP i grę w PUEFA.
Niestety, jak chce mieć swoją upragnioną LM, to musi włożyć jeszcze raz. Inaczej nie wyjmie.

allon 01.11.2011 21:20

Tylko ,że klub już jest na finansowym + (wpływy za mecze w europejskich pucharach) więc wystarczy ,że Pan C. nie wyjmie tych pieniędzy z klubu a pozwoli klubowi nimi swobodnie obracać

TOMEK 11 02.11.2011 13:27

transfermarkt.de/en/moussa-gueye/profil/spieler_66926.html

jak dla mnie to będzie ciekawy punkt sprawy z Bitonem...

Uran235 02.11.2011 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1185138)
transfermarkt.de/en/moussa-gueye/profil/spieler_66926.html

jak dla mnie to będzie ciekawy punkt sprawy z Bitonem...

Uważasz, że jak tak dalej będzie strzelał, to Charleroi nam Bitona darmo odda? Niby dlaczego?

BTW Ten Gueye mnie zaskoczył. Po zeszłym sezonie postawiłem na nim krzyżyk, a tymczasem chłopak w końcu zaczął strzelać. Klasę niżej, bo klasę niżej, ale jednak. Warto zapamiętać to nazwisko, bo może być z niego solidny grajek. Styl gry ma taki drogbowaty i ogólnie widać, że wie, o co w piłce chodzi. Tylko bramek mu brakowało.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl