Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

prezes85 16.10.2011 08:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1177226)
Wolę o wiele Jovanovicia.
Umie nie tylko biegać jak Cikos, ale też dobrze dośrodkować.

Nawet jakby Jovanovic grał regularnie a nie bedzie: kontuzje plus Maaskant to brakuje 3 obrońców: Lewego i dwóch środkowych. To co aktualnie prazentują Jaliens i Lamey to nie gra obronna a Chavez się zagubił.

Karherop 16.10.2011 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prezes85 (Post 1177328)
Nawet jakby Jovanovic grał regularnie a nie bedzie: kontuzje plus Maaskant to brakuje 3 obrońców: Lewego i dwóch środkowych. To co aktualnie prazentują Jaliens i Lamey to nie gra obronna a Chavez się zagubił.

do Jovanovicia przyklejono łatkę kontuzjogennego , a to de fakto jego pierwsza kontuzja w Wiśle , nie przesadzajcie ludziska ... wcześniejsze zapalenie to przeciez totalny przypadek

mówisz że brakuje Maaskantowi środkowego obrońcy to ja się zapytam , po co w takim razie kibice skandują nazwisko Czekaja skoro nie widzą go tak na prawdę w składzie ?

o Chaveza jestem jakoś spokojny . Ma problemy , ale jest to wynikiem raz że ogromnej ilości gier , a dwa że odbija się na nim fatalna gra partnerów . W poprzedniej rundzie Chavez wielokrotnie ratował nam dupę , jako jedyny w obronie grał na solidnym poziomie .

Nie spodziewam sie aby w zimie odesłano z kwitkiem Lameya i Jaliensa . Obaj zostaną do końca sezonu . Z resztą patrząc na to jak szeroką mamy w tej chwili kadrę , ciężko spodziewać się wielu ruchów transferowych w zimie . W lecie może dojść do 6-7 zmian , jednak w zimie nie spodziewam się więcej niż 1-2 zmian w obu kierunkach . Kontrakty trzymają klub... Oczywiście jest opcja że np . rozwiązą kontakt z Lameyem , wypożyczą Jovanicia , skrócą wypożyczenie Diaza , sprzedadzą Jirsaka , Kirma czy Małeckiego ( to ostatnie najbardziej prawdopodobne ) . Jednak to grybanie jak na razie bardzo surrealistyczne .

lucas8 16.10.2011 09:28

W zimię napewno priorytet to przyjście środkowego obrońcy z prawdziwego zdarzenia - partnera dla Chaveza.

Zauważacie, że Osman wtedy się gubi jak ma koło siebie Jaliensa. Wczoraj jak już pod koniec były hurra ataki to Chavez zostawał na środku obrony praktycznie sam i radził sobie z dwoma napastnikami. Z Jaliensem się męczyli z jednym.

W zimię należy również poszukać jakiegoś defensywnego pomocnika, łącznika obrony z atakiem.

2 transfery w zupełności wystarczą.

GaoFeng 16.10.2011 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1176133)
Przecież Józwiak sam o tym wspominał. Stwierdził, że nie można liczyć na lojalność skauta bo on zaproponuję piłkarza tam gdzie dostanie więcej kasy. Dlatego u nich odbywa się to na zasadzie mają wyrobione kontakty z "tubylcami" ludźmi którzy znają się na danej lidze, oni dają im np sygnał że jest ciekawy zawodnik i Jóźwiak jedzie go oglądać. - Znajdź sobie ten wywiad!!!. Zresztą branie na testy piłkarzy od Dahana tylko utwierdzam mnie w tym że mają gówno nie skauting.
Co do Lecha nie znalazłem źródła w którym wypowiadał się o tym nawet Rutkowski
Tutaj jest coś napomomnianie.
http://www.weszlo.com/news/7132-Lech...rone_Barcelony
Masz panie.

http://legionisci.com/news/41381_Dla...2_skautow.html

Nawet nie wazne jak ten caly scouting w Legii dziala, wazne ze przynosi skutek: Maciej Rybus, Ariel Borysiuk, Artur Jedrzejczyk, Michal Zyro, Rafal Wolski,...

tomasz_19 16.10.2011 09:34

nie wyobrażam sobie, żebyśmy nie pozyskali przynajmniej dwóch solidnych obrońców w zimowym okienku transferowym... bez tego nie możemy nawet marzyć o obronie tytułu z Jaliensem i Lameyem w składzie...
Dudu - lewy obrońca za pół roku kończy mu się kontrakt
Celeban - środkowy obrońca, kontrakt także za pół roku się kończy

cinekw 16.10.2011 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FearTS (Post 1177330)
W zimie musimy kupić Dudu z Widzewa ,kupić solidnego stopera i wypożyczyć Kubę z BVB

Tak, i do Kuby dołożyć Berbatowa z ManU :rotfl:

cassius31krakow 16.10.2011 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FearTS (Post 1177330)
W zimie musimy kupić Dudu z Widzewa ,kupić solidnego stopera i wypożyczyć Kubę z BVB

A po kiego mamy się ograniczać? Wykupmy Go! :rotfl:

mitmichael 16.10.2011 10:05

Kupic jakiegos prawego obronce i wtedy Jovanovicia z Chavezem do srodka i tyle. Nie wierze, ze nie bedzie wzmocnien w zimie

Karherop 16.10.2011 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1177362)
Kupic jakiegos prawego obronce i wtedy Jovanovicia z Chavezem do srodka i tyle. Nie wierze, ze nie bedzie wzmocnien w zimie

Mamy 24 zawodników w kadrze , jak dla mnie najpierw musimy kogoś sprzedać , aby dokonać nakichokolwiek wzmocnień . Budżet mamy ograniczony . Nikomu nie kończy się kontrakt w zimie . Valckx będzie się musiał nieźle nasilić , aby sprzedać kogoś spoza trzonu zespołu . Na wypożyczenie też niewielu zawodników się zgodzi , a i niewielu opłaca nam się wypożyczać . Dobry kontrakt też zawodnik sobie nie da przedwcześnie rozwiązać ( jak Lamey ) a i pytanie czy Holendrzy będą do tego dążyć ( coś w to watpię )

filemon 16.10.2011 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1177362)

Wolę Jovanovicia na prawej, jest tam naprawdę dobry.
Czekaja mamy na środek, nie bójmy się.
Aktualnie to w obronie potrzebujemy najbardziej lewego obrońcy i dalej nie rozumiem jak można mieć problem ze sprowadzeniem Dudu z Widzewa, gdy sprowadziło się Jaliensa z AZ czy Ilieva z Partizana :-)
Wyglądało by to wtedy Dudu-Chavez-Czekaj-Jovanović i jestem wielkim zwolennikiem takiego zestawienia tej formacji.

Edit: Dokładnie, cfa :-)

Acapelo 16.10.2011 11:20

Pareiko- Jovanovic (Lamey) Jaliens/Bumoza Chavez ... (Paljic) xxx (Wilk/Sobol) xxx (Nunez/Jirsak) Melikson/Garguła ... (Kirm/Iliev) ... (Małecki/Boguski) xxx/Biton (?) (Genkov)

Jak dla mnie zimą należy szukać skrzydłowego (1 bo Iliev jeszcze trochę pociągnie, docelowo 2 jak Ivica sie zestarzeje), 1-2 środkowych pomocników z dobrym odbiorem (bo Jirsak, Wilk tylko na zmianę, docelowo Nunez moim zdaniem w rotacji ale raczej nie jako dominujący pomocnik), no i lewego obrońcę.

Docelowo zimą chciałbym takie 3 transfery (skrzydłowy, środkowy pomocnik dominator środka pola, lewy obrońca) + zakonczenie wypożyczenia Diaza.

Potem w następnym okienku Biton/inny srodkowy napastnik, skrzydłowy, środkowy obrońca i kolejny dominator środka pola- tyle moim zdaniem maksymalnie potrzebujemy. Jak najbardziej realne do zrealizowania przy naszym dyr. sportowym.
Ogólnie sytuację w Wiśle uważam za ustabilizowaną (zważywszy, że nareszcie jest stadion, pewnie będzie sponsor, wyniki są niezłe, i na pucharach będzie pewnie czysty zysk z 4 miliony Euro).

cfa 16.10.2011 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 1177351)
Tak, i do Kuby dołożyć Berbatowa z ManU :rotfl:

Po co przecież mamy Genkowa i Bitona, ewentualnie może kupić Berbatowa na nowy sezon. Jeśli nie uda sie załatwić definitywnego transferu Dudu Bitona:)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1177391)
Wolę Jovanovicia na prawej, jest tam naprawdę dobry.
Czekaja mamy na środek, nie bójmy się.
Aktualnie to w obronie potrzebujemy najbardziej lewego obrońcy i dalej nie rozumiem jak można mieć problem ze sprowadzeniem Dudu z Widzewa, gdy sprowadziło się Jaliensa z AZ czy Ilieva z Partizana :-)
Wyglądało by to wtedy Dudu-Chavez-Czekaj-Jovanović i jestem wielkim zwolennikiem takiego zestawienia tej formacji.

A jakby Widzew robił problemy to można pomyśleć nad Zanevem z Litexu myślę, że drogi by nie był. Zresztą mająć na lewej obronie Diaza to większość ligowców stanowiła by wzmocnienie.

PODpalacz 16.10.2011 12:46

Dudu-Chavez-Czekaj-Jovanović jeżeli myślicie że udało by się z tym składem w obronie zrobić kokosy to chwała wam za optymizm.Jeżeli chcemy myśleć o odzyskaniu tytułu mistrzowskiego i stworzeniu przeciętnej drużyny europejskiej to musimy się pozbyć 80% składu.Potrzeba Wisły na dzisiejszą chwile to 4 szybkich solidnych obrońców potrfiąch wprowadzić piłkę!!!

mitmichael 16.10.2011 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PODpalacz (Post 1177435)
.Potrzeba Wisły na dzisiejszą chwile to 4 szybkich solidnych obrońców potrfiąch wprowadzić piłkę!!!

Trzech obroncow bo Jovanovic potrafi wyprowadzac pilki co pokazał we wszyskich meczach w jakich wystapił

marcin19876 17.10.2011 16:48

Widze ze temat zaczyna sie rozkręcać. Wy juz zaczynacie mówić o nazwiskach a ja bym poszukał młodych których nazwiska nic nie mówią. dam 2 przykłady: 1- BVB kupiło za 200 tys euro 21-letniego lewego obrońce z 3 ligi niemieckiej a chłopak gra tak jakby od kilku lat grał w bundeslidze. i powtarzam 200 tys. tylko!!!.
2 przykład to chlopak z polskiej 1 ligi. ma 19 lat i gra w poloni bytom, napastnik w 10 meczach 11 bramek! Własnie takimi zawodnikami Wisła powinna sie interesować! czyż nie mam racji??

Marszałek 17.10.2011 17:10

Żadne transfery, bo na poważne nas nie stać, tylko szkolić,szkolić i jeszcze raz szkolić.

SWEET_83 17.10.2011 17:58

a ja myślę ze znajda się pieniądze jak sprzedamy Małeckiego za 1,5 mln euro. A potem poszukać młodych zdolnych piłkarzy w Polsce i Polaków zagranicą. Bo są tylko trzeba poszukać. Koniec ze szrotem z zagranicy.

szprotson 17.10.2011 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SWEET_83 (Post 1178017)
a ja myślę ze znajda się pieniądze jak sprzedamy Małeckiego za 1,5 mln euro. A potem poszukać młodych zdolnych piłkarzy w Polsce. Bo są tylko trzeba poszukać. Koniec ze szrotem z zagranicy.

no baaaaa

Przeciez na piłkarza który pół rundy leży w szpitalu chętni wpisują sie na liste który pierwszy może złożyć ofertę.

ludzie, to nie FM
?
E: O jakiego piłkarza mi chodzi?Zapewne o tego którego wskazujesz jako nasz przyszły dochód.
A bracia Mak w Wiśle byli i ich odstrzelili,wiec zapewne juz nie wrócą.
E2; do drugiej strony :nie, temat niemiecki był po to by ktoś ich do ekstraklasy wziął, no ale sie nie udało.

SWEET_83 17.10.2011 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1178019)
no baaaaa

Przeciez na piłkarza który pół rundy leży w szpitalu chętni wpisują sie na liste który pierwszy może złożyć ofertę.

ludzie, to nie FM

O jakiego piłkarza ci chodzi?

Moja propozycja. Brać braci Mak z Ruchu Radzionków !!!!

Marcin_fan 17.10.2011 18:21

A oni czasem nie zahaczyli się gdzieś w Niemczech ?

PODpalacz 17.10.2011 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SWEET_83 (Post 1178017)
a ja myślę ze znajda się pieniądze jak sprzedamy Małeckiego za 1,5 mln euro. A potem poszukać młodych zdolnych piłkarzy w Polsce i Polaków zagranicą. Bo są tylko trzeba poszukać. Koniec ze szrotem z zagranicy.

z sumą to nieźle wyjechałeś ale kto wie czy Turasy by się nie połakomili:D akademia piłkarska celem transferowym Wisły!!!

SWEET_83 17.10.2011 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PODpalacz (Post 1178045)
z sumą to nieźle wyjechałeś ale kto wie czy Turasy by się nie połakomili:D akademia piłkarska celem transferowym Wisły!!!

A kogo możemy sprzedać żeby zarobić na nowe transfery? Jakis pomysł?

Ja dałem przykład i jest to możliwe do zrealizowania. Błaszczykowskiego dało się znależ w nizszej lidze to kolejnych tez można poszukać.Tylko trzeba chcieć a nie szukać Lameyów,Jaliensów lub Diazów :-/

SWEET_83 17.10.2011 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1178040)
A oni czasem nie zahaczyli się gdzieś w Niemczech ?

Byli na testach w Niemczech ale nadal graja w Radzionkowie.

Marcin_fan 17.10.2011 18:56

Myślę że odpowiedzialne osoby za transfery w Wiśle obserwują młodych zdolnych Polaków. Więc możliwe że też braci Mak

medyk 20.10.2011 20:45

I jak tu nie wykupić Bitona wolę ten jeden pewny transfer niż 5 innych niepewnych.

Romuald 20.10.2011 20:57

Dudu wymiata ma wszystko co powinien mieć dobry napastnik jeżeli na wiosne będzie równie skuteczny a klub wywalczy tytuł to nie ma szans ,że go nie wykupimy.Najbardziej podoba mi się dobry strzał z dystansu i dobre ustawienie w polu karnym (piłka go szuka)

grogoriogreg 20.10.2011 21:01

Strzał z dystansu a'la Maciej Żurawski, Brożkowi kilka razy też się udało, ale to co robi Izraelczyk... Miodzio, brakuje czasem tylko dojścia przy wrzutkach na krótki słupek. Wart nie 1,3, ale już grubo ponad 2mln.

whistar 20.10.2011 21:04

Niewykupienie Dudu będzie działaniem na szkodę spółki - prokurator :D

MMMMM 20.10.2011 21:42

Dudu Goal Machine.

Teqcontroller 20.10.2011 23:18

Diaz OUT , Lamey ława , Kirm ława , Chavez ława.

Bitona nie wykupią , bo za prawoe 2 mln E. można kupić 3 porządnych grajków , a szkoda.

anthony09 20.10.2011 23:26

Jak znajdziemy grajka, samograjka to Cupiał nawet 4 mln euro może wyłożyć ;) Ale tak jak kiedyś mówił, nie będzie przepłacał za niesprawdzone gwiazdy.

Z Diazem i Lameyem się zgadzam, nie mamy obrony bocznej.
Ale do tej 2 dochodzi "TRAGICZNY" bezzwodowy... KIRM.

A moja propozycja transferowa to Abdou Razack Traore !!
Kontrakt do : 31.12.2012, czyli jeszcze rok. 500 tys. euro i powinien być nasz, bo na tego Kirma to patrzeć nie mogę.
Chłopak spadnie niczym Smolarek z tronu i nikt go nie będzie chciał.

mitmichael 21.10.2011 07:38

Niech juz zbieraja pieniadze na wykupienie Bitona.

prezes21r 21.10.2011 08:06

zgodze się Bitona trzeba wykupić za wszelka cene..
Ale nie wiem po co się tak jarac bracmi M.. Michał Nalepa który jest na wypożyczeniu gra z nimi w jednym składzie i spojrzcie na jego statystyki 3 gole w 9 meczach a jest obrońcą oni tyle to razem wzieci dopiero mają i to przy 23 meczach...

SWEET_83 21.10.2011 17:25

Trzeba wykupić Drogbę Bitona. Nie ma innej opcji.

silver03 21.10.2011 17:33

Trzeba brać każdego kogo podsunie nam agent od Meliksona i Bitona :P

arrosmay 21.10.2011 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1179746)
Trzeba brać każdego kogo podsunie nam agent od Meliksona i Bitona :P

Niektórzy zarzucali Stanowi, po niezbyt udanym debiucie Bitona ze Skonto, że po sukcesie Meliksona w Polsce ściąga wszystkich piłkarzy od tego agenta, ale....
Jeśli każdy piłkarz od Dudu Dahana będzie nam tyle dawał to bierzmy każdego kogo możemy.

Sancezz 21.10.2011 18:36

Wszystko pięknie, wszystko super, ale boki obrony do d... Te luki w składzie są do poprawki. Na tych pozycjach powinny być najmocniejsze ogniwa w zespole a u nas są to najsłabsze punkty... Jak już mówicie o Dahanie, to pewnie Standard L. sprzedałby Gershona, którego ciągle wypożycza do Kortrijk.

Manhunt 25.10.2011 13:55

Dziękuje modowi , że usunął mój post ..

Cytat:

W krakowskiej Wiśle zamierzają postawić na szkolenie młodych, polskich bramkarzy. Jak informuje "Przegląd Sportowy" działacze Białej Gwiazdy dążą do stworzenie tzw. "Złotej Grupy".

W czołowych polskich klubach od dawna prym miedzy słupkami wiodą zawodnicy z zagranicy. W Wiśle obecnie broni Pareiko, w Legii Kuciak, a w Lechu Burić. Działacze Białej Gwiazdy chcą jednak by w przyszłości bramkarzem numer jeden był w ich klubie Polak, dlatego zamierzają powołać tzw. "Złotą Grupę".

- Planuję stworzyć "Złotą Grupę", w której trenowaliby najzdolniejsi młodzi bramkarze w Polsce., tak żeby interes klubu na tej pozycji był zabezpieczony na długie lata...W tej chwili robię przegląd zawodników, których już mamy, a od wiosny będziemy się rozglądać za bramkarzami w całym kraju - przekonuje na łamach "Przeglądu Sportowego" Paweł Primel, który zajmuje się trenowaniem bramkarzy w zespole Wisły.

Biała Gwiazda planuje założenie sieci skautingu w całym kraju. Zaufani ludzie mieliby informować o utalentowanych zawodnikach, a ci byliby ściągani do zespołu obecnego mistrza Polski.

Modyfikacji ulegnie również model szkolenia. Najzdolniejsi młodzi bramkarze mają raz w tygodniu uczestniczyć w zajęciach z zespołem seniorów lub mieć indywidualne treningi z Primelem. Wszystko to ma zaprocentować w przyszłości młodym polskim bramkarzem między słupkami bramki Białej Gwiazdy.
W końcu coś ruszy

pan Dudi 25.10.2011 13:58

Znowu będą budować sieć skautingu w całym kraju? A co się stało z pięcioma poprzednimi? :lol:

borys 25.10.2011 14:12

Jakieś to takie dziwne... . Czy ci najzdolniejsi niezdecyduja sie pojsc do Legii, tam sama osoba Dowhania przyciaga, Primelowi do tego daleko. Druga sprawa to czemu ta siatka i Zlota Grupa ma sie ograniczac TYLKO do bramkarzy.

Apropo transferow i szkolenia, budzet wg. slow Basalaja zostal stworzony w ujeciu negatywnym a wiec, powiedzmy np. odpadamy ze Skonto. Mysle ze okolo 4 baniek eur juz zarobilismy, te pieniadze powinny byc nadwyzka na inwestycje - calkiem spora nadwyzka. Do tego dodac nalezy kase za klauzule Uche. Ciekawe czy wyladuja w Myslenicahc czy na R22. Jesli w Myślenicach to nie ma się co więcej łudzić, że z obecnym właścicielem bedziemy sie rozwijac.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl