Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

penia 17.08.2011 14:01

ktoś tu wcześniej fajnie napisał , że wpływ FM na nie których jest dość silny.Nie wiem skąd się biorą te różne dziwne propozycje taktyczne?! Przeciez sam Maaskantem ostatnio mówił , że przeczytał jakoś książkę dla trenerów i jeszcze bardziej się utwierdził w przekonaniu , że nie należy dokonywać nagłych zmian w prowadzeniu zespołu bo to może tylko zaszkodzić ( mówił to już wcześniej i to jak prowadzi Wisłę tylko to potwierdza) więc wątpię żeby przed tak ważnym meczem nagle zmienił zdanie.Maor zagra na środku bo tam jego gra daje najwięcej zespołowi, zresztą on raczej niejest przywiązany do jednego miejsca na boisku i często jest w bocznych sektorach boiska. Zamiast pisać bezsensowne ustawienia taktyczne, zaufajmy Maaskantowi ,zaufajmy piłkarza, nie próbujmy na siłę być mądrzejsi

PANDEM0NIUM 17.08.2011 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1148495)
Ależ APOEL ma stary skład (szczególnie obrona): http://www.wislaportal.pl/news.php?id=20825 ale ich doświadczenie w europejskich pucharach robi wrażenie. Po ty co przeczytałem przyszło mi na myśl, że nie możemy dostosować się do ich tępa gry. Musimy grać ze dwa tempa szybciej, żeby dziadki z Nikozji nie wiedziały co się dzieje. Boję się tego meczu jak cholera. Jak ja bym chciał być dziś na Reymonta ;(

Ośmiele sie nie zgodzić. A wiesz czemu? Pamiętasz Litex-Wisła? Jestem przekonany ze Bułgarzy mysleli o nas w ten sam sposób. A my pieknie ich wypunktowaliśmy właśnie doświadczeniem. W starciu z takimi ekipami potrzebna jest cierpliwość, dyscyplina taktyczna a nie działanie na hura.

WislaOnly 17.08.2011 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez penia (Post 1148507)
ktoś tu wcześniej fajnie napisał , że wpływ FM na nie których jest dość silny.Nie wiem skąd się biorą te różne dziwne propozycje taktyczne?! Przeciez sam Maaskantem ostatnio mówił , że przeczytał jakoś książkę dla trenerów i jeszcze bardziej się utwierdził w przekonaniu , że nie należy dokonywać nagłych zmian w prowadzeniu zespołu bo to może tylko zaszkodzić ( mówił to już wcześniej i to jak prowadzi Wisłę tylko to potwierdza) więc wątpię żeby przed tak ważnym meczem nagle zmienił zdanie.Maor zagra na środku bo tam jego gra daje najwięcej zespołowi, zresztą on raczej niejest przywiązany do jednego miejsca na boisku i często jest w bocznych sektorach boiska. Zamiast pisać bezsensowne ustawienia taktyczne, zaufajmy Maaskantowi ,zaufajmy piłkarza, nie próbujmy na siłę być mądrzejsi

Nie rozumiem Twojego oraz innych podobnych Tobie... Czepiacie się, żeby w taktykę się nie bawić, bo zaraz wychodzi FM. Nazywacie trolami, samozwańczymi trenerami, mądrzejszymi od Maaskanta. Pisze ktoś o transferach, zaraz pojazd po nim, że Stan zna się lepiej. Wytyka ktoś błędy ostatniego meczu, to zwymyślają go bo coś tam.
Ja proponuje zamknąć forum :rotfl: A tak poważnie: po to jest temat Wisły w europejskich pucharach żeby pisać tutaj wszystkie przemyślenia dotyczące pucharów. I nie ważne czy ktoś myśli tak samo jak Wy czy ma inne przemyślenia. Porównania, statystyki, ciekawe fakty, pytania, propozycje- to tu, byle na temat europejskich pucharów! A jak ktoś tego nie rozumie to jest biedny...
Moje zdanie jest takie, że albo jesteście złośliwi, albo nie macie nic sensownego do napisania i chcecie zaistnieć.
I proszę, przemyślcie następnym razem takie teksy, lepiej dać mi czy innemu użytkownikowi ignora, bo poważnie jak bym był modem to za takie teksty mocno bym karał (tekst nie na temat, nic nie wnoszący do rozmowy, obrażający innych użytkowników). Pozdro

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1148518)
Ośmiele sie nie zgodzić. A wiesz czemu? Pamiętasz Litex-Wisła? Jestem przekonany ze Bułgarzy mysleli o nas w ten sam sposób. A my pieknie ich wypunktowaliśmy właśnie doświadczeniem. W starciu z takimi ekipami potrzebna jest cierpliwość, dyscyplina taktyczna a nie działanie na hura.

Masz rację, ale przy tej cierpliwości i dyscyplinie potrzebny jest błysk i szybkie chirurgiczne akcje. Apoel będzie chciał mecz przeczekać, grać jak najbardziej defensywnie z kontrami, dlatego dyscyplina taktyczna owszem, ale przy tym walka, bieganie i nacisk na przeciwnika. Pamiętając że w mamy mecz na wyjeździe.

JrQ- 17.08.2011 14:21

Cytat:

Na jakiej podstawie twierdzisz ,że gra lepiej od Garguły skoro Łukasz za dużo nie gra ? W ostatnim meczu gdzie zagrał o 1 minuty spisał się bardzo dobrze a w tych wcześniejszych meczach gdzie wchodził na ostatnie minuty nie mógł za wiele pokazać ale z pewnością te zmiany były dobre i coś wnosiły dlatego nie wiem dlaczego wg Ciebie Mały na pewno zagrałby lepiej do Łukasza .
na takiej podstawie właśnie że nie gra
bo gdyby prezentował się dobrze, to Maaskant by go do składu upchnął

swoja drogą to strasznie obniżyliście wymagania, skoro ostatni mecz Garguły nazywacie "dobrym"

fanfan 17.08.2011 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1148522)
na takiej podstawie właśnie że nie gra
bo gdyby prezentował się dobrze, to Maaskant by go do składu upchnął

swoja drogą to strasznie obniżyliście wymagania, skoro ostatni mecz Garguły nazywacie "dobrym"

Garguła nie gra ponieważ na tej samej pozycji jest Melikson i wyraźnie trener nie widzi miejsca dla ich obu w 11 przynajmniej od pierwszej minuty. Gdyby Maor rywalizował o miejsce w składzie z Małym to Patryk też musiałby się pogodzić z ławeczkę i na zbyt częste występy 90-minutowe nie mógłby liczyć podobnie jak Łukasz obecnie .

Wojtas 17.08.2011 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1148499)
APOEL już dosyć długo gra w tym samym składzie, z tym samym trenerem. Wszystko się kiedyś wyczerpuje. Mam nadzieję, że ekipa już się wypaliła. A Wisła wróci z Cypru z tarczą i głowami pokonanych :D

PS. PAO bis może pikawa nie wytrzymać, choć młody jestem. Więc niech lepiej awansują.

Heh tez o tym pomyslalem.

Oni juz grali w LM ,znaja jej smak,wiem ze tez maja wielkie ciesnienie zeby tam zagrac ponownie,ale to nie to co ten głod na jakim my jestemy zeby zagrac w niej po raz pierwszy.

Oprocz tego zebysmy dzis zrobili zaliczke bramkową prowadze modły zeby Melikoson nie dostal dzis kartki,bo to by byl cios w plecy z tyłu.

fcb4 17.08.2011 16:06

A tutaj od jakieś godziny pusto rozumiem że wszyscy zmierzają w kierunku stadiony :D

delukas96 17.08.2011 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fcb4 (Post 1148559)
A tutaj od jakieś godziny pusto rozumiem że wszyscy zmierzają w kierunku stadiony :D

No całe tabuny ludzi właśnie idą przez błonia :P

Krav 17.08.2011 16:15

wiecie może co z Lameyem w końcu ? Bo nie znalazłem w końcu żadnego info, czy na tyle z nim źle, że nie zagra ? Czy okaże się to może dopiero tuż przed meczem ? Z góry dzięki za odp.

Mako 17.08.2011 16:22

Koszulka ubrana zabieram szalik i czas już wyjść z domu i kierowac sie pod stadion! Ehh takiego nerwa i cisnięcia w brzuchu nie czułem juz bardzo dawno przed meczem...

Jazdaaa Jazdaa Jazdaaaa!!!

fcb4 17.08.2011 16:25

Naciągnał mięsien ale na treningach ćwiczył z wszystkimi czyli powinien dzisaj zagrać.Mamy Joanovicia tylko nie wiadomo czego możemy sie po nim spodziewać.Dzisaj od kąd się obudziłęm mam jakis lekki nie pokoj w zwiazku z meczem oby poszło po naszej mysli.

Drozd 17.08.2011 16:26

Kopenhaga też wczoraj znała smak , a dzisiaj poznała nowy. Nie ma co się obawiać, tylko wyjść z wiarą i nastrzelać ile wlezie. Taki scenariusz jak niegdyś z Trabzonsporem będzie zadowalający;), czyli nie stracić bramki, a jak się już przytrafi do dostrzelać kilka.

SkMk 17.08.2011 16:45

Lamey nie zagra, za niego Jovanovic.

Podsłuchane na treningu :)

ChG 17.08.2011 16:48

Skąd info?

fcb4 17.08.2011 16:56

Okurde oby to nie było prawdą Jovanovic to dla nas narazie wielka nie wiadoma może równocześnie zagrać dobrze jak i na odwrót.Jak to nie będzie prawda proponuje BANA za podgrzewanie atmoswfery już gorącej przed meczem :D

Adenalix 17.08.2011 16:56

Szanowni,

Czuję się zdenerwowany. Ale pewnie nie jedyny. Czuję jaką mamy szansę będąc w tej fazie i nie wiem na co mam liczyć... Jak przegramy bo będziemy gorsi to trudno, ale jeśli przegramy przez brak szczęścia to nie wiem jak to przeżyję. Każdy z nas lizał rany po Panathinaikosie, Levadii i innych Karabachach. Po prostu czas żeby Absolut, los uśmiechnął się do nas... Mam nadzieję, ze tak właśnie będzie.
Myślę, że awans leży na Cyprze. Trzeba tam pojechać i zagrać rewelacyjny mecz. U nas będziemy się nawzajem badać, grać ostrożnie. Żadna ze stron nie wypracuje zaliczki, która sprawi, że rewanż będzie formalnością. Trzeba zagrać tak, aby mieć w miarę ok pozycję wyjściową do rewanżu. Czyli np. 0-0, a później rewanż identyczny jak na Litexie. Do boju Wisła Kraków!!!!

mitmichael 17.08.2011 17:01

Panowie, na Reymonta Wisla nie powinna sie bac nikogo. Tutaj kazdej druzynie ciezko sie gra i tak bedzie dzisiaj.

Krav 17.08.2011 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1148579)
Trzeba zagrać tak, aby mieć w miarę ok pozycję wyjściową do rewanżu. Czyli np. 0-0, a później rewanż identyczny jak na Litexie. Do boju Wisła Kraków!!!!

Żeby mieć w miarę ok pozycję wyjściową w rewanżu to bardzo dobre będzie 1-0, 2-0 o już w ogóle super. A co do rewanżu to zgadzam się, tylko żeby Diazem nie kręcili tak jak w meczu z Litexem ;)

Od meczu z PAO w Atenach tak się nie denerwowałem...

JarekTSW 17.08.2011 17:20

Ja się bardziej denerwowałem przed Skonto i Litexem :D

Jovanovic wiecej nam da w ofensywie zdecydowanie jeśli to prawda :)

Kołek 17.08.2011 17:20

Dzisiaj do hotelu gdzie pracuje, przyjechal Marcin Zewlakow z zona i kilku dziennikarzy (Pol, Satyra itp z TVN) pewnie transmituja spotkanie.
W ubieglym tygodniu mielismy tez zapytanie z Apoelu o noclegi na 36 pokoi ale nie bylo juz nic wolnego... Ale budzetu za duzego nie milei przeznaczonego na to...

Ooo taka ciekawostka.
JAZDA JAZDA JAZDA - ja juz wychodze na R22

Semper Fidelis 1985 17.08.2011 17:37

Też wchodziłem przed chwilą na stadion :) 2h ponad do meczu a ludu jak mrówków :) Mam nadzieję że Marko pokaże się z dobrej strony! DO BOJU WISŁO!

Junior_Battle 17.08.2011 17:48

Widziałem dziś Lameya w galerii Krakowskiej ~16. CHODZIŁ normalnie.

Reserve 17.08.2011 18:12

Oby tylko grał w 11. Nie chciałbym mieć niemiłej niespodzianki jak z Diazem w 1 meczu z Litexem.

Ogółem mam złe przeczucia co do całego meczu... Obym się mylił...

fanfan 17.08.2011 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Junior_Battle (Post 1148597)
Widziałem dziś Lameya w galerii Krakowskiej ~16. CHODZIŁ normalnie.

Jak sobie coś naciągną to nie znaczy że musi zaraz w łóżku leżeć .

atomek21 17.08.2011 19:30

Dobrze mi się wydaje, że Kopenhaga jest w 4. rundzie rozstawiona? Jeśli tak, dlaczego pierwszy mecz grała u siebie? Myślałem, że drużyna rozstawiona jest premiowana rewanżem u siebie.

Ciekawe, że Charalambides na ławie.

Zotek 17.08.2011 19:34

Pewnie było ze 100 tys razy wałkowane, ale powtórzę: to gdzie gra się pierwszy mecz jest kwestią losowania a nie rozstawienia.

Kolumbus 17.08.2011 19:34

no to sie szykuje wyborny komentarz w wykonaniu Kowalczyka

Kolumbus 17.08.2011 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolumbus (Post 1148615)
no to sie szykuje wyborny komentarz w wykonaniu Kowalczyka

no coz przychodzi mi odszczekac jednak moje slowa Kowalczyk trzyma nawet fason

Maciuś 17.08.2011 20:33

Narazie nasza gra wyglada zle, co to za murowanie bramki na wlasnym boisku?!

kha1 17.08.2011 20:33

Pierwsza połowa właściwie dramatyczna. Gdyby nie ostatnie 10 minut, to powiedziałbym, że APOEL jest o klasę lepszą formacją. Wydaje mi się, że Cypryjczycy przestraszyli nas na początku i właściwie zabrali ochoty do gry. Zapaść techniczna była ogromna. Niewidoczny Melikson bolał okropnie.

Oby trener złoił im tyłek jak należy.

bezimiennyeu 17.08.2011 20:34

wszyscy do mnie dzownia i mowia nie jest źle .... jak nie jest źle , Apoel to jednak nie ogórki i robią co chcą ... obyśmy choć jedną strzelili .... ale w dwumeczu będzie prze ciężko : /

djjamajczyk 17.08.2011 20:35

Gra na wynik 0:0 mam nadzieje ze uda nam sie strelić na 1:0 zespoły w 100% wyrównane ehh ale tama refleksja do czego to doszło . :o

szczepek19 17.08.2011 20:35

powiedzcie mi... jak można rozgrywać rzut rożny tak krótko, każdy rzut rożny tak wykonany i 0 pożytku... Maaskant musi ich porządnie przetrzepać oj musi...

For_FuN_ 17.08.2011 20:37

Przyjezdzaja Cypryjczycy i robia co chca na naszym boisku ;)... Irytuja mnie te krotkie rogi, bo kazda taka akcja jest sknocona. Juz nie mowie o tym, ze przy kazdym stalym fragmencie max. 4 graczy stoi w polu karnym przeciwnika. Genkov, Nunez do zmiany...Biton i Gargula na boisko, bo trzeba strzelic koniecznie przynajmniej 1 bramke. Brak zwyciestwa w Krakowie oznacza praktycznie brak kwalifikacji do LM.

bezimiennyeu 17.08.2011 20:39

brak strzelonej bramki nie oznacza nic , ważne żebyśmy nie stracili , tam wystarczy wbić jedną , i już inaczej będzie gra wyglądała . Co do 1 połowy w naszym wykonaniu . TRAGEDIA

Edłardo Da Sylwia 17.08.2011 20:39

Typowy mecz na 0:0 ... Apoel groźny po naszej niezdecydowanej grze w obronie.
W przodzie poza błyskiem Meliksona nic ciekawego. Jeśli skończy się bez bramek nie będę zdziwiony ... ale mając w perspektywie wyjazd do Nikozji będzie to słaby wynik.

El'kabat 17.08.2011 20:43

Mamy 45 min ,zeby zapewnisc sobie awans do LM.
Albo teraz wszyscy sie zepna,siadziemy na nich i zagramy na 300 % albo na APOELu z 0:0 bedzie ciezko cos wywalczyc..

Laszi 17.08.2011 20:43

Nie moge sluchac tych 7egionistow jeb$%$ch w n-ce

szczepek19 17.08.2011 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Laszi (Post 1148631)
Nie moge sluchac tych 7egionistow jeb$%$ch w n-ce

dam Ci darmową radę, poprostu wyłącz :) dziady jakich mało z pier**lonych poległonistów

arrosmay 17.08.2011 21:36

Powiem tak: kapitalny 60-metrowy wyrzut Pareiki, fantastyczne podanie Gervasio, genialne wykończenie Małego!
Zagrali tak, by dorównać legendzie!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl