Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

kreseq 28.12.2010 15:13

Niby dobry, nie wiem nie uzywalem ale ludzie sobie chwala :) Lepszy podobno nowy trening Thuga dostosowany do 2011, ale tego tez nie mam bo ten trening na dluzsza mete jest meczacy dla zawodnikow.
Teraz mozna sobie zrobic szybko, latwo i przyjemnie program treningowy dla kazdej formacji.

Co do Ghost v3 to podobno najlepiej sprawuje sie na najnowszej latce ale tylko zwykly a nie Control.
Tez nie wypowiem sie konkretnie bo jak wspominalem wole sam cos stworzyc.
Moze po prostu zmodyfikuj ten trening ?

Dzisiaj zremisowalem mecz z ogorkami bo w 66 minucie zmienilem 3 zawodnikow a do konca meczu 3 doznalo kontuzji :/ Jak pech to pech ;)

szprotson 28.12.2010 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 1028973)
Właśnie mam taktykę Ghost v3 i różnie się sprawuje. Teraz w Port Vale po prostu beznadziejnie. Może, że gram na 11.1.1, ale to taksa pod 11.1 (chyba), więc powinno wszystko śmigać. A ten trening Costasa, to dobry ?

a uzywasz jej tak jak autor przykazał ?

johny96 28.12.2010 15:21

Najnowsza łatka, czyli 11.2.1 tak? Grasz na niej, bo sporo osób narzeka na nią? W zeszych FM-ach, zawsze miałem jakąś taksę, dzięki, której w 1 sezonie jakiś ogórasów wyciągałem na szczyty, a teraz bardzo ciężko mi idzie nawet w dobrych klubach.

szprotson, mam ją z angielskiej strony i nie do końca jest tam napisane.

kreseq 28.12.2010 15:29

Tak, najnowsza jest 11.2.1. Co do trudnosci to teraz wiecej trzeba ogarnac, ale dla mnie to fajne ze nie tylko ustawianie skladu i transfery :) Duzo zalezy nawet od chwilowych zawirowan w ustawieniu, zlego nastroju zawodnika itp.
Na razie tylko Legia i Atletico ale jak zdobede z Atletico wszystko co mozna zdobyc to zabieram sie za jakis zabity dechami klub z Anglii :D

szprotson 28.12.2010 15:36

taktyaka ghost v3 byla gdzies na fmbase dostepna i autor tam dokladnie wytlumaczył celowosc jej działania, nazwe i jej stosowania.

Przez 1 sezon uzywając jego zaleceń PSG zdobylem MF, PF, LEuropejska,Superpuchar
puchar interkontynentalny to jeszcze istnieje? bo wygralem z Chelsea ktora zdobyla LM i nic wiecej.A kiedys w grudni grali taki mecz, teraz niby te Klubowe MŚ ale w FM nie zauważyłem tych rozgrywek.

johny96 28.12.2010 15:36

No właśnie, ja zacząłem Port Vale i idzie mi fatalnie, nie mam pomysłu jak można to poprawić. Ściągnąłem 3 grajków, prze super jak na ligę, a idzie mi do du*y.

pelek 29.12.2010 10:54

Jak wypakuje te logopaki itp to musze od nowa gre zaczynac ??

wiślak1906forever 29.12.2010 11:02

Mam stadion na 20 tysięcy . Co zrobić aby mieć na kądy mecz komplet?

pelek 29.12.2010 11:16

Wypakowałem logo paki i rozszezenia ligi polskiej do 4 ligi ale nie moge uruchomic gry wyskakuje mi blad jakis jak to rozpakowac dobrze i do jakiego folderu

banasik 29.12.2010 13:52

Panowie sytuacja wyglada w ten sposób - letnie okno transferowe przed sezonem 12/13 i potrzebuję środkowego obrońcy (lub pary obrońców) oraz lewoskrzydłowego.

Budżet 10mln€ - jakieś propozycje?

Donki 29.12.2010 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 1029279)
Panowie sytuacja wyglada w ten sposób - letnie okno transferowe przed sezonem 12/13 i potrzebuję środkowego obrońcy (lub pary obrońców) oraz lewoskrzydłowego.

Budżet 10mln€ - jakieś propozycje?

Srodek obrony - Sebastian Toro, Damien Perquis, Andre Bikey
Lewoskrzydłowy - Diego Biseswar, Mierzejewski, Akabueze

wiślak1906forever - u mnie Mierzejewski gra zajebiscie, wiec polecam !

wiślak1906forever 29.12.2010 14:28

Mam pierwszy sezon w Wiśle.Warto zainwestować w Mierzejewskiego??

WhiteStarDvisionTheBest 29.12.2010 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak1906forever (Post 1029290)
Mam pierwszy sezon w Wiśle.Warto zainwestować w Mierzejewskiego??

Warto,Mierzejewskiego jak nie kupisz na początku okienka transferowego to potem już nie ma szans,odchodzi do SERIA A:)

kreseq 29.12.2010 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pelek (Post 1029213)
Wypakowałem logo paki i rozszezenia ligi polskiej do 4 ligi ale nie moge uruchomic gry wyskakuje mi blad jakis jak to rozpakowac dobrze i do jakiego folderu

C:\Users\user\Documents\Sports Interactive\Football Manager 2011\graphics i musi dzialac.

W ustawieniach gry mozesz sobie tez ustawic odpowiedni folder.

Mierzejewski w mojej grze siedzi u Wiesniakow na lawie, ale interesuje sie nim Kaiserslautern.
Najlepiej z bylych ligowcow radzi sobie Peszko, podstawowy zawodnik Espanyolu.

WiślakMyślenice 29.12.2010 17:11

Taktyka do Wisły na patchu 11.2.1?

Coach 29.12.2010 17:23

Skonczylem 1 sezon, mistrz i 21 punktow przewagi nad Cracovia, puchar polski, odpadlem w cwiercfinale pucharu euro (z PSV) i przygotowuje sie do walki o lige mistrzow. Problem w tym ze wlasnie otworzylo sie okno transferowe a ja nie dostalem zadnych pieniedzy na transfery, budzet na wydatki mam 94tys (po zwiekszeniu przez zarzad) i co ja mam niby z takim hajse mzrobic ? :D

WhiteStarDvisionTheBest 29.12.2010 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1029351)
Taktyka do Wisły na patchu 11.2.1?

4-1-2-2-1

4 obrońców,przed nimi defensywny pomocnik-dwóch srodkowych pomocników-2 szybkich skrzydłowych-silny i wysoki napastnik

tomB 29.12.2010 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coach (Post 1029353)
Skonczylem 1 sezon, mistrz i 21 punktow przewagi nad Cracovia, puchar polski, odpadlem w cwiercfinale pucharu euro (z PSV) i przygotowuje sie do walki o lige mistrzow. Problem w tym ze wlasnie otworzylo sie okno transferowe a ja nie dostalem zadnych pieniedzy na transfery, budzet na wydatki mam 94tys (po zwiekszeniu przez zarzad) i co ja mam niby z takim hajse mzrobic ? :D

to zależy jaka data jest,dzień u mnie było podobnie zaczął sie sezon okres transferowy i kasa pojawiła sie na koncie na koncie

krsk 29.12.2010 18:04

To i ja napiszę coś od siebie. Screenów nie ma, bo mi się nie chciało bawić z uploadowaniem itp. Pierwszy sezon skończony. Jeżeli chodzi o rodzimą ligę, to zdobyte mistrzostwo, w zasadzie podarowane w prezencie od Legii, która na 3 kolejki przed końcem miała nade mną 2 punkty przewagi, żeby skończyć sezon 4 punkty za mną. Trzeci w tabeli Śląsk, a czwarty Lech. W LE wyszedłem z trudnej grupy (Napoli, PSG, Tottenham), po czym odpadłem po dwumeczu z At. Madryt (1:1 u siebie, 0:1 na wyjeździe). PP zdobyty po zwycięstwie w finale ze Śląskiem. Jeżeli chodzi o transfery, to przede wszystkim sprzedałem Paljica za 700tys euro do Krylji Sowietow. Do klubu sprowadziłem 5 graczy za łączną kwotę 115tys euro. Nie były to jakieś znaczące wzmocnienia, ale dali rade. Piłkarzem roku wg kibiców został Sobolewski. Sezon przebiegł pod znakiem ciągłych kłopotów zdrowotnych. Na 7 miesięcy straciłem Kirma, na 5 miesięcy Małeckiego, kilka mniej poważnych kontuzji Garguły i Pawła Brożka, oraz 8 miesięcy pauzy Piotra Brożka. W nowym sezonie Kirm gra świetnie i już sodówka strzeliła mu do głowy, więc obiecałem mu, że sprzedam go po sezonie. Krótki przegląd lig zagranicznych: Anglia - wygrał Arsenal z przewagą 2 pkt nad Man Utd i 9 nad Tottenhamem; Hiszpania - deklasacja Barcelony, która wygrała z przewagą 22 pkt (!) nad Realem i 31 (!!) nad At. Madryd. Ogólnie Barca na 38 spotkań wygrała 35, a 3 przegrała; Niemcy - zaskakująca deklasacja Leverkusen, które o 21pkt wyprzedziło Bayern i o 23 Wolfsburg; Włochy - AC Milan 6 pkt przed Interem i 18 pkt przed Romą. Więcej lig nie mam. LM wygrał ponownie Inter, a LE Valencia.

W obecnym sezonie sprzedałem obrażonego Łobodzińskiego za 650tys euro do Herculesa, oraz Pawełka za 300tys euro do Torino. Jeżeli chodzi o transfery do klubu, to zakupiłem dwóch zawodników, dwóch przyszło z wolnego transferu (Mido i Wasilewski), a trzech przyszło na zasadzie dwuletniego wypożyczenia (Sanogo, Lanzini, Krychowiak). Chciałem kupić Mierzejewskiego, ale mi go podkupiono. Chciałem Jodłowca, ale Polonia rzuciła cenę 1.5mln euro czyli o 400tys więcej niż zapłaciłem za wszystkich sprowadzonych graczy. Zgodziłem się na warunki, uzgodniłem szczegóły kontraktu, po czym zerwałem negocjacje w momencie gdy transfer był już dogadany. Efekt? Miesiąc później Polonia sama zaproponowała mi Jodłowca za 900tys euro. Ale i tak go nie kupiłem :D Co do wyników czysto sportowych, miałem kupę szczęścia w losowaniu kw. LM, więc bez większego problemu awansowałem do grupy, w której moimi rywalami będą Bayern, Bordeaux i... Tottenham, który zajął czwarte miejsce w mojej grupie LE sezon wcześniej. W lidze po 4 meczach 10pkt, 9-2 w bramkach. Idę dalej ciągnąć ten sezon ;]

siekierski 29.12.2010 19:59

Dobra to ja teraz się trochę pochwale ;) Gram Wisłą od początku obecnie jestem po 4 kolejkach sezonu 2015/2016 (4 wygrane Piast 3:0, Korona 1:0, Legia 4:0, Bełchatów 3:0) w lidze jestem ogólnie od początku gry bezkonkurencyjny, b duża w tym "zasługa" kontuzji Cleber'a i końca kariery zaraz na początku gry. Gwiazdy z Brazyli mi polecił ze po 2-3 latach średnio wychodziłem na plus z każdym piłkarzem koło 10-12 mln zł. A trochę ich było ;)
Mam w dorobku wygranie LE w poprzedni sezonie (finał z Dinamo Zagrzeb 3:1) i przegrałem superpuchar z Fiorentina 0:2. Zazwyczaj w grupie LM po 4 kolejkach patrze jak ma się sytuacja w innych grupach i czasami się starać dostać do LE niż walczyć o awans z grupy LM ;D w LM największy sukces to 1/4, odpadłem bodajże z At. Madryt (zadecydowały wyjadzowe bramki)

Taka ciekawostka: Zazwyczaj o mistrza się bije z Legią, ale 3 i 4 miejsce to zazwyczaj Lechia na przemian z... Piastem!

Dla zaczynających polecam starsznie z polskich piłkarzy Budziński (Arka), Kupisz i Sandomierski (Jaga), M. Chrapek z juniorów, Mierzejewski (Polonia) i Tytonia (Roda Kerklade). Powiem wszystkim szczerze, że ten cały Parzyszek u mnie w FM11 grzeje ławę w drugim zespole Interu albo wręcz się nie łapie do zespołu.

Z zagranicznych piłkarzy, myślę że do wyłapania śmiało to (aczkolwiek nie jestem na 100% czy to orgynalni gracze:))
BR - Alphonse Areola (PSG) - bramkarz, gwiazda jakich mało. W 3 sezonach gry u mnie odpowiednio puszczonych bramke w sezonie 7,7,9.
PO - Diego Renan (Cruzeiro) - solidny prawy obrońca z aspiracjami do kadru, na celowniku B. Monachium i Interu
DP - Manuele Blasi (Wolny) - Jeżeli ktoś gra na 2 DP to z Sobolem nie do przejścia praktycznie w PL lidze
PS - Paulo Henrique (Santos) - Podstwa kadry Brazyli z czasem
PS - Javier Pastore - wczesniej byla mowa o nim.
N - Neymar - z nim jest ciekawa sprawa, gdyż dużo na jego temat w Fm słyszałem i jest do wyłapania dla Wisły w 1 sezonie, ponieważ często się zdarza, że jest niezadowolony albo rozwiązują z nim kontrakt.

pelek 29.12.2010 21:38

ok dzieki bede probowac

Św. Mikołaj 30.12.2010 11:29

Kirm u mnie kozak ;) jego cena w sez. 2012/2013 wzrosła do 6 mln funtów :D

siekierski 30.12.2010 12:10

Ogólnie z Wisły w FM11 aspiracje do bardzo dobrej gry mają w sumie tylko Bunoza, Kirm, Brozio i Rios ;)

kreseq 30.12.2010 12:47

Z naszej ligi najlepiej radza sobie :

Robak - Saragossa - podstawowy napastnik. 4 bramki w 8 meczach plus 5 bramek w 8 meczach reprezentacji.
Borysiuk - Numancja - Podstawowy def mid duzo asyst i kilka bramek tak samo w reprezentacji.
Kucharczyk - 1860 Monachium - Wchodzi z lawki ale bramek juz 7 wiec nie jest tak zle.
Rybus - Hoffenheim - Podstawowy pomocnik 4 bramki 7 asyst i wartosc 4,7m. W reprezentacji tez daje rade
Pazdan - Nacional da Madeira - Podstawowy obronca, srednia 7,30 i wartosc 3m.
Jodlowiec - Celtic - Podstawowy zawodnik, na oku ma go Inter...Ciekawe ;)

Reszta gra w slabych klubach lub po prostu nadal sie kisi w lidze polskiej.
Wszystkich ktorych wymienilem sprawdzalem na 4 roznych save'ach i zawsze grali w dobrych klubach.

Brozek nigdy sie u mnie nie wybil i nigdy nie strzelil wiecej niz 10 bramek w sezonie. Z mlodych zawodnikow Chrapek fajnie sie rozwija zawsze. Wiem ze jakbym gral Wisla to by pewnie inaczej to wygladalo, ale mowie jak wyglada ogolnie. Legia tez cieniuje jak traci Borysiuka,Rybusa i Astiza. Ogolnie po 3-4 latach wiekszosc dobrych odchodzi a komputer kupuje jakies kaleki i uzupelnia regenami z Polski, ktorzy sa zazwyczaj gorsi od sprzataczek z Mozambiku.

Wracajac do mojego Atletico :
22 mecze 16 zwyciestw 6 remisow i 0 porazek, bramki 53:11 i najmniej straconych w lidze.
Udalo mi sie zakupic 19 letniego regena ktory juz teraz jest podstawowym prawym defem reprezentacji Argentyny.

K2sprzyk 30.12.2010 13:36

Kucharczyk powiadasz daje rade ? ;) No zobaczymy bo właśnie w 2 sezonie do mnie przeszedł za 200k. Czemu akurat tak chciał do Wisły ? Ponieważ miał na pieńku z Dr. Majewskim :D który właśnie objoł Legie :) Oj biada stolicy.

kucharz_77 30.12.2010 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Św. Mikołaj (Post 1029621)
Kirm u mnie kozak ;) jego cena w sez. 2012/2013 wzrosła do 6 mln funtów :D

Ja Kirma w sezonie 2012/13 sprzedałem do Boltonu za 9,5 mln euro.:)

K2sprzyk 30.12.2010 18:02

Jak Wy potraficie wyciagnąć takie sumki ?

adikos1906 30.12.2010 19:12

Trzeba negocjować miśku, negocjować :D

K2sprzyk 30.12.2010 19:34

No rozumiem o co chodzi :) ale za najlepszego mojego napadziora ( Soukoune) wziąłem z bólami 2.5mln euro :( gdy był wyceniany na 2. W tej kwesti wydaje mi sie ze 8 była łatwiejsza. Tam potrafiłem po kilkunastu sezonach sprzedac pewnego Greckiego ofa do Arsenalu za około 50mln euro.

wajefel 30.12.2010 21:04

Zakończyłem drugi sezon moim Betisem. Media uważały, że spadnę z ligi. Udało mi się zakończyć rozgrywki na miejscu czwartym. Zostałem menadżerem roku w Hiszpanii , a Akram i Olexandr Chyzhov zostali wybrani do jedenastki roku. Moja drużyna grała widowiskowo, ale pomogło mi też szczęście. Zdobyłem 19 bramek z rzutów rożnych i 11 z wrzutek po wolnych. Zawdzięczam to najlepszemu strzelcu mojej drużyny Chyzhov`owi, który w 35 meczach ligowych zdobył 14 bramek.
Jeżeli nie strzelacie zbyt dużo bramek ze stałych fragmentów gry, to polecam na początku kupić Chyzhova, który jest na liście transferowej za 800 tysięcy zł. Polecić mu wbieganie na długi słupek,a wykonawcy rożnych nakazać wrzucać tam piłkę. W następnym sezonie walczę o ligę mistrzów, więc muszę poważnie wzmocnić skład.

pozdrawiam

WiślakMyślenice 30.12.2010 21:23

Mam paru do sprawdzenia- kopunek, brian rabello, lucas piazon, mateo kovacic. Opyla się ich brać za 4m eur?

banasik 30.12.2010 21:41

ja .......e pomocy - wciąż nie mam lewoskrzydłowego i wciąż mam 10mln€ na transfery, nikt z pożądnych zawodników za 4-6 mln nie chce nawet ze mna rozmawiac o kontrakcie, jakieś alternatywy?

przypomniam czas - początek sezonu 12/13

siekierski 31.12.2010 08:59

Spróbuj Marko Maletić - OP Lewy i napadzior ;)

maksinho 31.12.2010 09:22

Ja tam za bardzo nie wiem jak wy takie fajne sumki wyciągacie. Ja za Brożka wziąłem 3,5 mln Euro. Za Boguskiego 1,6; za Gargułę 1,5 a za Kirma 2,1. Ściągnąłem Akrama, Coelho, Chabangu (ma wartość 3,5 mln ojro) i Selima Benachoura. Wygrałem z moją ekipą 2x MP i 2x PP. W tym sezonie (11/12) wyszedłem z grupy LM i w dwu-meczu przegrałem z Valencią 3-2. Gram na niejako swojej opatentowanej taktyce 5-1-4. Później wrzucę screeny.

Żurawek 31.12.2010 10:59

U mnie z kolei Akram nie sprawdził się kompletnie. brał 750 tys euro i siedział niestety na ławie przez 2 rundy, później wypożyczenia i transfer do Panathinaikosu za 875 tys. Do ataku polecam Andrej Kerić (Slovan Liberec). Kupiłem go za 70 tys. (!) euro i uzyskał 19 goli 14 asyst w 31 meczach. Sprzedałem do później za 2.6 mln euro do PSG. No i kolejne duże wzmocnienie czyli Mikkel Thygesen (OPŚ) wolny transfer z Midtyjlland. Statystyki znakomite: 13 goli i 22 asysty w 47 meczach po półtora roku transfer do Benfici za 3.4 mln euro.

Ja jestem jednym z tych szczęśliwców (albo bardziej nie-) że pod koniec pierwszego sezonu Cupiał sprzedał klub. dostałem 60 mln euro na transfery. Na początku nie za bardzo szalałem. Z wolnego wyrwałem min. Luiza Adriano (Szachtar) czy Jonathana Woodgate'a (Tottenham). I o ile Luiz Adriano stał się mega wzmocnieniem (11 meczów i 10 goli w tym 6 w pucharach) o tyle Woodgate to to dla mnie totalna porażka.

Następne okienko i tu zaczynają się duże pieniądze:

Jesień:

Hulk (N)(FC Porto) 7.75 mln euro - I sezon: 32 mecze, 26 goli, 26 asyst, średnia 7,74 (oferta Barcelony na 10 mln euro i jakieś procenty, ale wyśmiałem)
Duda (N)(Guarani) 0.675 mln euro - 18 lat - I sezon: 22 mecze, 16 goli, 3 asysty, średnia 7,44 (zapytania i oferty najlepszych klubów, jednak zawsze odrzucam)
Artur Boruc - wolny transfer - rekomendować nie trzeba
Yurij Zhirkov (OPL) - wolny transfer - 28 meczów, 7 goli, 16 asyst, średnia 7,31
Eric Abidal (OL) - wolny transfer - 43 mecze, pewny punkt obrony, średnia 7,03
Ryan Babel (OPŚ) - wolny transfer - 40 meczów - 15 goli, 13 asyst, średnia 7,12
Hatem Ben Arfa (PP) - wolny transfer - 31 meczów - 6 goli, 6 asyst, średnia 6,99 - nie zachwyca, jednak wygrywa nieco z małeckim
Mahamodou Diarra (DPŚ)- 3 mln euro - 31 meczów, 1 gol, 6 asyst, średnia 7,00
Oven Hargreaves (PŚ) - wolny transfer - 37 meczów, 10 goli (strzele karne), 2 asysty, średnia 7,26
Zima:

Andreu Fontas
(OŚ) - 1.9 mln z Barcelony - wypożyczony do Schalke
Gianni Bruno (N) - 2.1 mln z Barcelony - 13 meczów, 7 goli, 2 asysty, średnia 7,21 - wypożyczony do San Sebastian
Johan Djourou (OŚ) - 3.8 mln z Arsenalu - 14 meczów, 2 gole, 2 asysty - najlepszy mój obrońca średnia 7,31

Aktualnie zaczynam sezon 2013/2014 i przyszli do mnie
Neymar - 11.5 mln - wygrałem z Barceloną, Palermo i Atl Madryt
Willian - wolny transfer - jeśli się nie sprawdzi to zarobić będzie się dało - ob. wartość 4.5 mln euro
Edin Dżeko - wolny transfer - 6.5 mln pensji... ale to samo co powyżej- ob. watrość 11.75 mln euro
Luis Suarez - 7 mln
Antonio Valencia - 7 mln euro

I szykuje się też sporo odejść bo po Hulka, Adriano, Babel'a, Ben Arfę, Zhirkova wciąż dostaje zapytania, ale następców mam więc to tylko kwestia czasu i ceny. A ze starej gwardii właśnie sprzedałem Pawła do Borussi za 5 mln i Riosa do Herty za 1.7 mln. Zostali Małecki, Kirm (świetny), Cikos, Chavez, Piotrek i Sobolewski (po sezonie trener u mnie jak Żurawski). Podpisuję też kontrakty z polecanymi mi młodymi zawodnikami i zasilają Wisłę U-21.

Powoli tracę motywację do dalszej pracy i może za jakiś czas poszukam nowych wyzwań.
Tyle ode mnie.

pelek 31.12.2010 12:57

Wkleiłem polskie ligi do tego pliku na C Editor Data ale mi nie chodzi wyskakuje blad i zostaje utworzony plik crash dumps i mi wylacza gre

WiślakMyślenice 31.12.2010 16:04

Pod właściwy patch wgrałeś?

WhiteStarDvisionTheBest 31.12.2010 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żurawek (Post 1030551)
U mnie z kolei Akram nie sprawdził się kompletnie. brał 750 tys euro i siedział niestety na ławie przez 2 rundy, później wypożyczenia i transfer do Panathinaikosu za 875 tys. Do ataku polecam Andrej Kerić (Slovan Liberec). Kupiłem go za 70 tys. (!) euro i uzyskał 19 goli 14 asyst w 31 meczach. Sprzedałem do później za 2.6 mln euro do PSG. No i kolejne duże wzmocnienie czyli Mikkel Thygesen (OPŚ) wolny transfer z Midtyjlland. Statystyki znakomite: 13 goli i 22 asysty w 47 meczach po półtora roku transfer do Benfici za 3.4 mln euro.

Ja jestem jednym z tych szczęśliwców (albo bardziej nie-) że pod koniec pierwszego sezonu Cupiał sprzedał klub. dostałem 60 mln euro na transfery. Na początku nie za bardzo szalałem. Z wolnego wyrwałem min. Luiza Adriano (Szachtar) czy Jonathana Woodgate'a (Tottenham). I o ile Luiz Adriano stał się mega wzmocnieniem (11 meczów i 10 goli w tym 6 w pucharach) o tyle Woodgate to to dla mnie totalna porażka.

Następne okienko i tu zaczynają się duże pieniądze:

Jesień:

Hulk (N)(FC Porto) 7.75 mln euro - I sezon: 32 mecze, 26 goli, 26 asyst, średnia 7,74 (oferta Barcelony na 10 mln euro i jakieś procenty, ale wyśmiałem)
Duda (N)(Guarani) 0.675 mln euro - 18 lat - I sezon: 22 mecze, 16 goli, 3 asysty, średnia 7,44 (zapytania i oferty najlepszych klubów, jednak zawsze odrzucam)
Artur Boruc - wolny transfer - rekomendować nie trzeba
Yurij Zhirkov (OPL) - wolny transfer - 28 meczów, 7 goli, 16 asyst, średnia 7,31
Eric Abidal (OL) - wolny transfer - 43 mecze, pewny punkt obrony, średnia 7,03
Ryan Babel (OPŚ) - wolny transfer - 40 meczów - 15 goli, 13 asyst, średnia 7,12
Hatem Ben Arfa (PP) - wolny transfer - 31 meczów - 6 goli, 6 asyst, średnia 6,99 - nie zachwyca, jednak wygrywa nieco z małeckim
Mahamodou Diarra (DPŚ)- 3 mln euro - 31 meczów, 1 gol, 6 asyst, średnia 7,00
Oven Hargreaves (PŚ) - wolny transfer - 37 meczów, 10 goli (strzele karne), 2 asysty, średnia 7,26
Zima:

Andreu Fontas
(OŚ) - 1.9 mln z Barcelony - wypożyczony do Schalke
Gianni Bruno (N) - 2.1 mln z Barcelony - 13 meczów, 7 goli, 2 asysty, średnia 7,21 - wypożyczony do San Sebastian
Johan Djourou (OŚ) - 3.8 mln z Arsenalu - 14 meczów, 2 gole, 2 asysty - najlepszy mój obrońca średnia 7,31

Aktualnie zaczynam sezon 2013/2014 i przyszli do mnie
Neymar - 11.5 mln - wygrałem z Barceloną, Palermo i Atl Madryt
Willian - wolny transfer - jeśli się nie sprawdzi to zarobić będzie się dało - ob. wartość 4.5 mln euro
Edin Dżeko - wolny transfer - 6.5 mln pensji... ale to samo co powyżej- ob. watrość 11.75 mln euro
Luis Suarez - 7 mln
Antonio Valencia - 7 mln euro

I szykuje się też sporo odejść bo po Hulka, Adriano, Babel'a, Ben Arfę, Zhirkova wciąż dostaje zapytania, ale następców mam więc to tylko kwestia czasu i ceny. A ze starej gwardii właśnie sprzedałem Pawła do Borussi za 5 mln i Riosa do Herty za 1.7 mln. Zostali Małecki, Kirm (świetny), Cikos, Chavez, Piotrek i Sobolewski (po sezonie trener u mnie jak Żurawski). Podpisuję też kontrakty z polecanymi mi młodymi zawodnikami i zasilają Wisłę U-21.

Powoli tracę motywację do dalszej pracy i może za jakiś czas poszukam nowych wyzwań.
Tyle ode mnie.

Zapomniałeś chyba dopisać''no..i po tym wszystkim się obudziłem'' ;D

Coś mi się wierzyć nie chce ,że zawodnicy z takimi nazwiskami chcą przyjść do Wisły,ja grałem 3 sezony Wisłą,w pierwszym wywalczyłem wszystko na ligowych podwórkach a w pucharach bylem w ćwierćfinale potem przez 2 sezony wychodziłem w grupy w lidze mistrzów no i w późniejszej fazie odpadałem..i przestałem grać wlaśnie dlatego,że zaden zawodnik z nazwiskiem uznanym w europie nie chciał iść do Wisły,więc wytłumacz mi jak to zrobiłeś :D

*Michael* 31.12.2010 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1030743)

Coś mi się wierzyć nie chce ,że zawodnicy z takimi nazwiskami chcą przyjść do Wisły,ja grałem 3 sezony Wisłą,w pierwszym wywalczyłem wszystko na ligowych podwórkach a w pucharach bylem w ćwierćfinale potem przez 2 sezony wychodziłem w grupy w lidze mistrzów no i w późniejszej fazie odpadałem..i przestałem grać wlaśnie dlatego,że zaden zawodnik z nazwiskiem uznanym w europie nie chciał iść do Wisły,więc wytłumacz mi jak to zrobiłeś :D

prosta sprawa jak się bawi edytorem :P ale wtedy co to za przyjemność z gry? a może wydywa wszystko bo dodaje managera przed takim dwumeczem zdobywa kilkanascie bramek gra dalej wygrywa LM no i reputacja rosnie ;)

myle się?

fialo 31.12.2010 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1030743)

A myślisz, że od czego jest edytor?

Nigdy nie ogarniałem takich gości, którzy sobie renomę i budżet zmieniali w edytorze. Cieszy Cię coś takiego? Bo mnie by nie cieszyło.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl