Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

dynek.pl 03.04.2009 18:43

no to Gornik leci, cudow nie ma, Fryzjer juz w pierdlu
dziwna to bedzie liga bez Zabrzan
Gornik bez pomyslu ale przegrali ambicja, Piast waleczniejszy

emjot 03.04.2009 18:45

nie sądzę żeby Górnik zleciał
choćby dlatego że zdegradowana jest Jaga
słychać głosy że Polonia B. i ŁKS nie dostaną licencji na grę w Ekstrkl. i
w związku z tym nikt nie spadnie

choć prawdę mówiąc chętnie ich i Odrę W. oraz oczywiście tych z drugiej strony Błoń posłałbym do I ligi
jakoś ich kurna nie lubię :rotfl:

1q2 03.04.2009 18:46

flamengista - akurat Ciebie nie miałem na myśli....Sam się dziwie że Górnik gra aż tak słabo/tak słabe wyniki osiąga.W ogóle to niewielu jest trenerów którzy przez dłuzszy okres czasu robią coś z niczego, tyle że właśnie tak niektórzy myśleli - przyszedł Kasper - będzie nie wiadomo co a Kasper tym bardziej takim trenerem nie jest.

wolfy 03.04.2009 18:46

Kasperczakowi zabrakło Smudy, żeby ten mu wcześniej skład zbudował.
Chociaż porównując ze składami rywali w walce o spadek - tak naprawdę nic go nie tłumaczy.
Markus mu rywali rozpracowywał, czy co?
<żart>

ja_ka_ 03.04.2009 18:54

Przy jutrzejszej (bardzo prawdopodobnej) wygranej icków jeśli Lechia nie wygra z Odrą to jest w ciężkiej sytuacji.
Wracając do Górnika. Jaka ta nasz liga dziwna: im lepiej tym gorzej (Górnik), im gorzej tym lepiej (Piast, Polonia B.)...

wolfy 03.04.2009 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 703042)
Wracając do Górnika. Jaka ta nasz liga dziwna: im lepiej tym gorzej (Górnik), im gorzej tym lepiej (Piast, Polonia B.)...

E tam - dziwna. W Górniku podpisane kontrakty już mają, wysokie, długie, regularnie wypłacane. Po co się nadwyrężać? Pewnie po spadku część będzie mogła je rozwiązać, już tam Leo zadba o swoją prowizję.
Co innego w Piaście, Polonii B. cz ŁKS-ie. Tam walczą przede wszystkim o to, aby się wypromować, nowego pracodawcę znaleźć. Wiadomo, że po sezonie będzie wyprzedaż, tylko muszą się chętni znaleźć...

szczebrzeszcz 03.04.2009 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 703042)
Jaka ta nasz liga dziwna: im lepiej tym gorzej (Górnik), im gorzej tym lepiej (Piast, Polonia B.)...

raz: co poniektórzy jak kasę dostaną to nie wiedzą co z nią zrobić(Zagłebie L. spadek w sezonie w którym mieli walczyć o czołowe lokaty)
dwa: to siedzi w głowach "kopaczy"

ja_ka_ 03.04.2009 19:09

Już trochę "śledzę" tą ligę. Pamiętam w niej takie "firmy" jak Szombierki, Stal Mielec... Nie mówcie już, że co sezon jest taka reguła. Przeważnie to jakiś faworyt zajmował miejsce w środku tabeli lub najwyżej w pucharach a kto miał spaść spadał. Lubin jest tu jednym z nielicznych wyjątków.

szczebrzeszcz 03.04.2009 19:22

OK,
ale można jeszcze wrzucić:
kasiasty Płock
czy początki Dyskobolii
a Górnik na początrku kupił dobre ostatki z ligi... i mu nie wychodzi jak na razie,
podobnie zrobiła Arka(resztki z Lecha).... i jest jako tako

PS. nie, co sezon takiej reguły nie ma, bo i nie zawsze pojawia się klub z kasą i aspiracjami, ale to pokazuje, że kasa nie gra,
jak dla mnie to Górnik walnął się z systemem motywacyjnym, w zeszłym seoznie pierwsza połówka miała być, w tym bodaj 1-5, na początku nie wyszło... i frustracja

mr_seol 03.04.2009 19:23

Cholernie mi żal Górnika, naprawdę. Taki klub, z takim sponsorem i ztakim trenerem na ławcę powinien spokojnie usadowić sie w górnej połówce tabeli. Ostatnia taka sytuacja, gdzie spadał klub z kasą i wielkimi aspiracjami,to jak juz ktoś był zauważył Zagłębie Lubin w 2003 roku ( z znajomym nam trenerem na ławce zresztą:D). Ostatnio raczej spadały kluby słabe finansowo i organizacyjnie , a także , a może i przede wszystkim ukarane za korupcję. Poprzednicy mówią ,że kasa poprzewracała piłkarzom Górnika w głowie. To zbyt proste tłumaczenie. Nie sądze aby chłopakom takim jak Szczot, Bonin czy Danch nie zależało na dobrej grze i promocji do lepszego klubu za granicą czy w Polsce.

Niestety wygląda na to że Górnik spadnie, chociaz do końca nie wiadomo, bo liga w tym sezonie, a szczególnie w tej rundzie często nas potrafi zaskoczyć. Wystarczy, że padnnie kilka kolejnych remisów w dole tabeli i sytuacja Górnika znacznie sie nie pogorszy. Ostatnio zresztą drużyny zarówno z dołu jak i z góry tabeli upodobały sobie takie wyniki...

Teraz Bełchatów gra ze Śląskiem...dla nas w sumie nie ma to już znaczenia, bo już na kilka punktów udało sie od nich odskoczyć. Osobiście oczywiście trzymam kciuki za wrocławian.

szczebrzeszcz 03.04.2009 19:39

to nie musiałabyć koniecznie kasa...
po remisach z Lechem czy Legią, myśleli że punkty "same się zdobędą", rolą Heńka i ich samych było takie poukładanie rzeczy w głowie zeby motywacja na mecz była (umiejętności kilku z nich ma)

ja_ka_ 03.04.2009 19:46

A w Bełchatowie obie ekipy już praktycznie o nic nie graja. Remis bardzo prawdopodobny bo i dotychczas oba kluby maja tyle samo pkt.
Od początku meczu słychać tylko kibiców WKS, a i flaga Wisły dobrze widoczna.

AS82 03.04.2009 19:57

Juz nie piszcie o pewnym spadku Gornika Zabrze ,bo jeszcze jest troche kolejek (bodaj Gornik ma 8 meczy ,wiec teoretycznie 24 punkty do zdobycia).

Krissu 03.04.2009 20:08

Teoretycznie to może nawet na puchary się załapać...
:D

AS82 03.04.2009 20:13

Takiej tabeli dawno nie bylo . 6 pierwszych druzyn ,przepasc , i reszta bije sie o utrzymanie

martin_6 03.04.2009 22:32

Heh nieźle. Przez tyle lat Górnik, ledwie wiążący koniec z końcem, bez pieniędzy na kontrakty, bieżącą działalność, etc., ze słabiutkim składem jakoś się cudem w tej lidze utrzymywał.

A teraz, jak mają bogatego sponsora, świetnego trenera i najsilniejszy chyba od upadku komuny skład, szykuje się spadek :D. Co za ironia losu :)

AS82 03.04.2009 22:41

To tak troche optymistycznie. Gdyby udało sie w niedziele zremisować ,dystans do Lecha pozostałby na granicy 3 punktów.Biorąc pod uwage to ze LEch pozniej ma jeszcze wyjazdy: na Legie,na Polonie W. i Slaska W. a my poza wyjazdem do Gdyni i meczem u siebie z Legia mamy praktycznie szanse na komplet punktów ,daje calkiem niezle szanse na sukces koncowy.

1q2 03.04.2009 22:58

Najgorsze w tym wszystkim jest że po pierwsze Górnik stać na dobry mecz,a po drugie będzie grał z nami jak ciężko ranny zwierz a mając jakieś tam pojęcie jak to jest, to może nie często ale też nie czasami:) - drużyna walcząca o utrzymanie ,jest w stanie więcej z siebie wykrzesać niż zespół grający o wysokie lokaty, a ostatnie co bym chciał widzieć to wygraną Kaspra na Reymonta.

-Goral- 04.04.2009 07:43

Mimo wszystko lepiej grać z ciężko rannym zwierzem na Reymonta i go dobić niż grać w Gliwicach na terenie zwierza walczącego o życie.

hunter TSW 04.04.2009 08:03

No po wczorajszym wyniku to Górnik ma bardzo cieplutko już ...

szprotson 04.04.2009 11:38

Góniczek nigdy nie spadnie...

Kowalski sobie radzi w tym Piaście.

Gwiaździsty 04.04.2009 12:07

Górnik nie spadnie bo.................. w dole tabeli jest 6 śląskich druzyn zagrożonych spadkiem. Jestem pewien,że między nimi działa bezgotówkowa spółdzielnia. Ja ci daje dzisiaj 3 pkt., a jutro ty mi je oddasz. Najwieksze problemy w związku z tym będą miały parchy i niestety Lechia jak nie zacznie wygrywać.

WILU TS 04.04.2009 16:47

"Doping" najbardziej zakompleksionych dam z drugiej strony błoń jak zwykle żenujący :lol:

Nitrox 04.04.2009 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 703300)
"Doping" najbardziej zakompleksionych dam z drugiej strony błoń jak zwykle żenujący :lol:

Dokładnie!! !! Mieszkam, 100 metrów od ich stadionu i wogole ich nie słysze....
Dobrze, że maja szczekaczke, to w tv jakos ich słychac....

AS82 04.04.2009 16:54

Około 30 minuty doping na dwie strony: Kto wygra mecz?...i z drugiej strony cisza :D . Pozatym co chwile bluzgi i w tle flaga JP2 :D

Wojtas 04.04.2009 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 703302)
Dokładnie!! !! Mieszkam, 100 metrów od ich stadionu i wogole ich nie słysze....
Dobrze, że maja szczekaczke, to w tv jakos ich słychac....

Slychac ich "doping" w Tv bo komentatorzy siedza nad ich głowami.

Jakby jak u nas siedzieli w normalnych warunkach ,czyt .w zamknietym pomieszczeniu gdzies na trybunie głownej to by ich doping byl tylko jak jakies mrukniecia.

A co do Gornika--to owszem sytuacja jest zła,ale nie beznadziejna.Jak beda walczyc to wsyztko sie moze zdarzyc.Za dlugo ogladam nasza cudowną Ekstraklase zeby nie móc sadzic ze z sytuacji Gornika nie da sie wyjsc.

magowski 04.04.2009 17:56

Pasy w 12 Ruch w 9. Wynik 0-0. Świetny mecz bramkarza Ruchu.

Witoldon 04.04.2009 18:09

Legia bez szału, ale bramkę fartem wymęczyli.

gigant 04.04.2009 18:12

Jest pięknie. Za tydzień parchy grają z Legią, gdzie o punkty będzie im cięzko. Wrota drugiej ligi, durnie nazywanej pierwszą, szeroko się przed ickami otwarły.

Ogryzek 04.04.2009 18:14

Legia raczej punktów nie zgubi w Gdyni, Arka jest zbyt słaba. Szkoda, remis 1-1 byłby dla nas dobry:)

kreseq 04.04.2009 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witoldon (Post 703312)
Legia bez szału, ale bramkę fartem wymęczyli.

Cud nie cud, obrona Arki dala totalnie ciala i tak to trzeba rozpatrywac. Pilka poleciala, Czini zrobil swoje i tyle. Arka sie odkryje i albo dostana srogo w dupe albo padna z sil pod koniec meczu. Trudno mi uwierzyc ze oni cokolwiek ugraja SAMI Z SIEBIE, po bledach jedynie. Astiz dzisiaj daje ciala, ale coz, nie zawsze gra sie na nawet 90 procent.Nawet na slabo lub bardzo slaba Legie Arka jest dzisiaj za cienka. Mnie to nie smuci.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 703316)
Jest pięknie. Za tydzień parchy grają z Legią, gdzie o punkty będzie im cięzko. Wrota drugiej ligi, durnie nazywanej pierwszą, szeroko się przed ickami otwarły.

Ja pamietam jeden mecz Pasow i mi starczy.... Oni swoje robia, ale nie wierze ze z Nami cokolwiek ugraja. Przeplataja slabe mecze z meczami dobrymi, ale ich problem tkwi w tym ze slaba gra Legii, Lecha czy Wisly nie rowna sie tak samo slabej grze Craxy.

PS: W tym sezonie zaliczylem tylko jeden wyjazd, i ogladajac to co dzieje sie na trybunach bardzo sie z tego ciesze.

AS82 04.04.2009 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 703316)

Za tydzien im bede raz w sezonie kibicowal :D Tak na remis by mogli zagrac

spidey 04.04.2009 18:19

Komentarz w relacji live strony arkowcy.pl:
W dobrej sytuacji Wachowicz ale zabiera mu piłkę obrońca Legii...ręką! Sędzia nie reaguje, kontratak Legii i bramkę strzelą Chinyama, będąc na ewidentnym spalonym. Co robi sędzia!?

Jak widać wszystko jest względne :lol:

mr_seol 04.04.2009 18:42

Spieszę tylko donieść, że Legia nie wygrała w Gdynii od 1981 roku jak gdzieś dziś czytałem...zostało jescze prawie pół godziny do końca meczu, mogą coś chłopcy z wybrzeża jeszcze wcisnąć.

Tradycja rzecz święta:D

tofik 04.04.2009 18:52

Legia w pierwszej połowie zagrała bardzo dobrze. Po przerwie, nie wiedzieć czemu, oddali pole Arkowcom. Kto wie, może zdołają wcisnąć wyrównującą bramkę.

spidey 04.04.2009 19:13

Legia czerstwa jak kisiel w sierpniu, ale punkty są.

harthausen 04.04.2009 19:16

no, trochę mnie Areczka zawiodła, będę musiał kolegom z pracy nawrzucać, że nie chcieli pod nas zagrać :D

Ciekawie będzie jutro, jeśli (powtarzam: JEŚLI) wygramy w Poznaniu. No, remis na upartego, ale lepiej wygrać :)

unpredictable_wislaczka 04.04.2009 19:20

No i Takesure zrównał się golami z Pawłem...:/

kucharz_77 04.04.2009 19:34

nie było spalonego czarnego...

Gordian 04.04.2009 19:37

Sędzia dał ciała w meczu Cracovia - Ruch. Ze skrótu ewidentnie widać, że należała się czerwień dla pasiastego grajka za cios a'la Bruce Lee na bramkarzu Ruchu. Bramka dla pasów prawidłowo zdobyta. Tak czy inaczej nie zmienia to faktu, że już za tydzień Cracovia czerwoną latarnią.

Oglądałem mecz Arki z Legią. Legioniści mają indywidualnie bardzo duże umiejętności. Prowadzenie gry, lekkość prowadzenia akcji też bardzo dobre. Może tak mi się tylko wydawało na tle mizernej Arki. Nie wiem. Brakuje ambicji, zaciętości, "pazura". Iwański to tragedia. Pierwszy raz pokazał się w 43 minucie meczu. Czinjama (wybaczcie ale nie wiem jak to się pisze) jak zwykle strzela z każdej pozycji jak tylko dostanie piłkę. Aż dziw bierze, że gra w Legii. W Ekstraklasie jest dużo więcej lepszych napastników którzy grają w słabych klubach (np. Franek, czy Nowak). Rybus fajnie się pokazał kilka razy w pierwszej połowie.

Arka natomiast brak umiejętności nadrabiała walecznością. Jak Michniewicza nie toleruje, tak trzeba mu przyznać, że umie taktycznie ustawić drużynę. W pierwszej połowie gdynianie zagrali tak jak z Lechem, natomiast od straty bramki przycisnęli Legię mocno.

Większość się zachwyca poziomem transmisji na C+. Transmisja fajnie zrealizowana, ale komentarz mi się nie podobał. Dało się wyczuć stronniczość np. w momencie w którym któryś z zawodników Arki zmaścił strzał z trudnej sytuacji, komentator oświadczył, że gdyby to akcja była pod drugą bramką to bramkarz miałby pełne ręce roboty. Druga rzecz to częste rozmowy o "dupie marynie" dwóch komentatorów. Zdecydowanie wole Borka i Polsatowskie transmisje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl