Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

maaarcin 21.05.2014 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1361804)
Nie no spoko- mam podskakiwac pod sufit ze szczescia ze przez tak dlugi okres ktos wkoncu rzucil WISLE KRAKOW i jej mega zarzadowi ochlap w wysokosci 500 tys zl rocznie .....

A co Ci w tym sponsorze nie pasuje? Normalny sponsor, normalna kasa. Ile chciałbyś dostać za reklamę na stronie i ściankach sponsorskich?

domin_czyzyny 21.05.2014 22:59

Ale sądzę, że to nie problem w Totolotku jest i kasie jaką zaoferowali. W naszej sytuacji każdy przysłowiowy grosz się liczy. I każdy kibic Wisły powinien się cieszyć z tej kasy.

Chodzi tylko o to, czy przez "naszych" działaczy znów nie zostaliśmy wydymani. Jeśli UFA z tego ma dużą kasę to będzie to granda.

adam_09 21.05.2014 23:01

Nam ( a przynajmniej mi) nie chodzi o to, że dostaliśmy tylko milion. Dla mnie jakiekolwiek pieniądze stanowiące wpływ do kasy klubu są olbrzymim plusem. Neguję tylko kwestię, że sami tzn. bez UFA nawiązaliśmy kontakt z Totolotkiem, naszym prezesem klubu jest prawnik, do tego w zarządzie są osoby, które przynajmniej teoretycznie jakieś wyższe stanowiska zajmowały a treść umowy w imieniu Wisły negocjuje jakaś firemka zatrudniona pół roku temu i bierze za to część wynagrodzenia. Jak jesteśmy biedni to nie możemy rezygnować z łatwych pieniędzy i rozdawać ich na około tylko wszystkie ręce na pokład i robimy maksimum własnymi siłami. Tylko tyle i aż tyle. No ale jak widać Wisła jest idealnym odzwierciedleniem biznesmenów z czasów komuny i nowej hipsterskiej mody, że zarząd się zawsze pożywi a szeregowi niech zapierd...ją bo jak będą fuczeć to się ich zwolni.

maaarcin 21.05.2014 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1361787)
Górnik i Lechia zarobi kase na czysto, a my, jak jakas sierotka , będziemy musieli się podzielic.

Górnik i Lechia - "Umowy zostały podpisane przy udziale agencji marketingu sportowego 4Business."

domin_czyzyny 21.05.2014 23:27

No cóż, jeśli jest to prawda, to jest to przykre, że nawet do "negocjacji" z totkiem potrzebny jest pasożyt...

fialo 21.05.2014 23:28

Jaki jest potencjał marketingowy klubu z czterema tysiącami kibiców na stadionie?

Bądźmy poważni.

domin_czyzyny 21.05.2014 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1361813)
Jaki jest potencjał marketingowy klubu z czterema tysiącami kibiców na stadionie?

Bądźmy poważni.

A jaki jest potencjał klubu z 4 tysiącami widzów na stadionie i pasożytem w tzw. marketingu ?

wiesniak84 22.05.2014 03:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1361797)
K...rwa wam to się w głowach poprzewracało. Nigdy wam nikt nie dogodzi. Weźcie się jeden z drugim za robotę w marketingu i prowadźcie rozmowy. Źle wam? Milion za mało? No tak, bo teraz to śpimy na kasie tak, że milion w tą czy w tamtą nie robi nam różnicy przecież my jesteśmy WISŁA KRAKÓW, dawać 5 mln euro za rundę a nie jakiś milion.

Spodziewaliście się szejków z Arabii, no do uja bo naprawdę nie rozumiem! Cieszcie się z tego co jest, bo póki co to nie było nas stać, żeby opłacić IMPEL na meczach, no ale przecież..

Narzekacze.

Drogi czerwony:D

Z jednej strony nie sposob sie z Toba nie zgodzic, z drugiej jednek nie sposob zgodzic:D Dlaczego? Dlatego, ze to co napisales to jest skrajny minimalizm. Minimalizm, ktory dla dzisiejszej Wisly jest duza potrzeba, a ktory w tym samym czasie jest jej gwozdziem do trumny. Z tak obranym kursem nie czeka nas nic innego jak stagnacja, marazm w ligowej szarzyznie.
Teraz czytam, ze cale 250000 zlotych na rok dostanie klub z ogolnej puli 420000 bo 30 procent dla UFY i reszta dla posrednikow. Ciekaw jestem niezmiernie jakie bajki jutro na konferencji beda opowiadane no i czy to sie potwierdzi.

Reasumujac - zle sie dzieje ale to juz od jakiegos czasu dobrze wiadomo. Poki co jedyny pozytyw jaki moze sie przydarzyc to wyjebanie lysego:)

As 22.05.2014 03:17

Nie wiem o co malkontentom chodzi. Wiele biznesow wycofuje sie ze sponsoringu, Czasy sa ciezkie pracownikow sie zwalnia albo obcina pensje a tu przychodzi firma i placi banke za logo na sciance do wywiadow.

Jest OK powiew optymizmu.

Dzieki Totolotku!

domin_czyzyny 22.05.2014 06:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1361816)
Nie wiem o co malkontentom chodzi. Wiele biznesow wycofuje sie ze sponsoringu, Czasy sa ciezkie pracownikow sie zwalnia albo obcina pensje a tu przychodzi firma i placi banke za logo na sciance do wywiadow.

Jest OK powiew optymizmu.

Dzieki Totolotku!

Jeśli potrafisz czytać, to powinieneś wiedzieć o co chodzi. Oczywiście, jeśli chce Ci się poświęcić trochę czasu.

Jeśli totek dawałby tylko 100000 zł rocznie to byłoby super. Ale to nie o tym dyskusja jest.

jaszczur90 22.05.2014 06:15

A to sprytne zagranie marketingowe.. wysłali Burligę do sts'a czy cuś innego żeby prasa zainteresowała się Wisłą . A on na konferencji zareklamuje, że najlepsze zakłady są w totolotku :D

bódyń 22.05.2014 06:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1361787)
Jesli bedzie to totolotek i kase zgarnie UFA, to Bednarz znów zrobił nas w wuja. Górnik i Lechia zarobi kase na czysto, a my, jak jakas sierotka , będziemy musieli się podzielic.

A skad wiesz, ze Gornik i Lechia zarobily na czysto? Musisz miec dobre wtyki aby znac warunki umowy i czy wzieli posrednicy.

Fugiel 22.05.2014 07:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1361822)
A skad wiesz, ze Gornik i Lechia zarobily na czysto? Musisz miec dobre wtyki aby znac warunki umowy i czy wzieli posrednicy.

Bylo juz napisane :

Górnik i Lechia - "Umowy zostały podpisane przy udziale agencji marketingu sportowego 4Business

bódyń 22.05.2014 07:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fugiel (Post 1361825)
Bylo juz napisane :

Górnik i Lechia - "Umowy zostały podpisane przy udziale agencji marketingu sportowego 4Business

a czyli kolega domin_czyzyny klamie.

Lechista69 22.05.2014 08:59

Od dzis przegrywam moje pieniadze tylko w Totolotku! Amickie stsy niech szukaja klienta w POZnaniu! Tylko teraz pozostaje pytanie czy powiedziec dobra robota Ufo czy good work znienawidzony lysy ?

WISŁAZWE 22.05.2014 09:04

Ja będę miał dylemat. Bo skąd pewność, że moje dwa złote trafi do nas a nie do Zabrza..?

Ale podejście.

bódyń 22.05.2014 09:19

UFA sie juz przydaje. Zawsze lepiej miec 80% od jakiejs kwoty niz 100 % z 0 zl. Jeśli potwierdzi sie, że bedzie sponsor strategiczny przed sezonem(jesli..) to UFA robi dobra robote.

Gwiaździsty 22.05.2014 09:43

No kasa po h.... coś ok 250 tys. zł. Wielki sukces Bednarza. Idziemy na mistrza w przyszłym sezonie he,he,he.

domin_czyzyny 22.05.2014 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1361829)
a czyli kolega domin_czyzyny klamie.

nie miałem takiej wiedzy i tyle. Jednak teraz pojawia się dodatkowa informacja. Mianowicie, Lechia i Górnik zapłaciły tylko pośrednikowi, a my zapłaciliśmy UFA (jednemu pośrednikowi) i jeszcze jednej firmie, pewnie tej samej co płacił Górnik i Lechia.

My jesteśmy stratni o prowizje 30% dla UFA i 15 % dla drugiego pośrednika.

życzę dobrego samopoczucia.

Oczywiście lepiej mieć 100000 zł, niż tej kwoty nie mieć. Ale dyskusja toczy się o tym, czy lepiej mieć 130000 zł, czy tylko 100000 zł...

Lechista69 22.05.2014 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1361840)
Ja będę miał dylemat. Bo skąd pewność, że moje dwa złote trafi do nas a nie do Zabrza..?

Ale podejście.

Lub Lechii. Natomiast stawiając te 2 zł w punktach Sts możesz być pewny że trafią do Amici.

Lukasz 22.05.2014 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1361850)

No i ślicznie.
Pośrednik teraz powinien na głowie stawać by zalatwić następne umowy ponieważ godnie na tym zarabia.
Osobiście dałbym pośrednikowi nawet 50%pod warunkiem 2x wiekszych przychodów niz mamy obecnie.

Chciwość. Fantastyczna sprawa.

bódyń 22.05.2014 10:19

Cytat:

nie miałem takiej wiedzy i tyle. Jednak teraz pojawia się dodatkowa informacja. Mianowicie, Lechia i Górnik zapłaciły tylko pośrednikowi, a my zapłaciliśmy UFA (jednemu pośrednikowi) i jeszcze jednej firmie, pewnie tej samej co płacił Górnik i Lechia.

Oczywiście lepiej mieć 100000 zł, niż tej kwoty nie mieć. Ale dyskusja toczy się o tym, czy lepiej mieć 130000 zł, czy tylko 100000 zł...

Nie miales takiej wiedzy ale napisales w trybie oznajmujacym, ze tamci nie zaplacili nic. Nie pisales 'sadze, ze...', 'moim zdaniem...'.

Zabieranie glosu w dyskusji nie majac wiedzy jest dosc kuriozalne.

Marcin_fan 22.05.2014 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1361852)
Lub Lechii. Natomiast stawiając te 2 zł w punktach Sts możesz być pewny że trafią do Amici.

Zawsze można stawiać w STS i wygrywać czym "ograbiamy" z kasy Lecha

maaarcin 22.05.2014 10:45

Cytat:

Dobra. To kolejne pytanie, skąd wiesz jaka była prowizja w przypadku Górnika i Lechii? :)

domin_czyzyny 22.05.2014 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1361857)
Nie miales takiej wiedzy ale napisales w trybie oznajmujacym, ze tamci nie zaplacili nic. Nie pisales 'sadze, ze...', 'moim zdaniem...'.

Zabieranie glosu w dyskusji nie majac wiedzy jest dosc kuriozalne.

nie znalazłem informacji na ten temat - to raz. Nie myli się ten, co nic nie robi.
Natomiast jest między nimi, a nami znacząca różnica:

- Oni pewnie zapłacili tylko jednemu pośrednikowi, który załatwił sponsora
- my pewnie zapłaciliśmy też temu pośrednikowi, który to załatwił oraz UFA SPORTS - która co zrobiła ?

Owszem niech UFA załatwiają tych sponsorów sama i od tej kasy niech ściągają prowizję.

EDIT (do maaarcin): Kwota prowizji Lechii i Górnika pojawiła się już publicznie.

domin_czyzyny 22.05.2014 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1361872)
Weźcie pod uwagę, że UFA już co nieco na nasze konta przelała. Z tego co pamiętam, bez tego nie dostalibyśmy licencji.

i to jest efekt pracy łysego, bez kasy z UFA, którą dostaliśmy nie otrzymalibyśmy licencji na grę w TME. To przypomina chwilówkę, bierzesz kasę, a spłacasz dużo dużo więcej. 10 lat ma trwać ta umowa. To szybciej założymy klub i awansujemy z nim do TME.

W jakim kierunku to wszystko (działania prezesa Cupiała oraz prezesa Bednarza) zmierza ? To tylko przedłuża agonię...

KOMINEK 22.05.2014 11:23

Ja mam pytanie skąd wiadomo że UFA w ogóle maczała w tym palce.
Pomysłodawcą podpisanego dzisiaj porozumienia jest firma 4Business, która będzie odpowiadać za koordynację projektu, jego rozwój i nadzór nad realizacją świadczeń reklamowych dla nowego sponsora Wisły Kraków

Z tego tekstu widać że to nie UFA załatwiła ten kontrakt a 4Business sama zaproponowała ten układ. UFA ma kasę tylko z tego co ona sama załatwi

63.5 Kg 22.05.2014 11:29

Brawo Jacku...
Nareszczie slowa o kłopocie bogactwa mogą się spelnic...
Brawo jeszcze raz brawo...
To zastapi kibicow,brawo...
Taaaka kasa no brawo Jacek pompuj się dalej lysa palo...

Mario Nh 22.05.2014 11:29

Bardzo fajny tekst się ukazał na stronie Stowarzyszenia.

Taki zimny kubeł wody na gorące głowy niektórych.

63.5 Kg 22.05.2014 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1361880)

Toz to bandyci...

Griszka30KR 22.05.2014 11:42

Cytat:

Bardzo fajnie ,że jest jakis nastepny sponsor.I jak jest jakas dodtakowa kasa to czemy sie nie cieszyć?
A ten artykuł to nic jak tylko zdyskredytowanie JB,to ich wojna,a mnie to wali....

bódyń 22.05.2014 12:11

Cytat:

Ciekawe skad to wiedza o tych precentach. Pewnie jak zgaduje poinformowani jak wszyscy tutaj lub 'nie maja wiedzy' jakby zapytac

RAFi89 22.05.2014 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1361876)
Ja mam pytanie skąd wiadomo że UFA w ogóle maczała w tym palce.
Pomysłodawcą podpisanego dzisiaj porozumienia jest firma 4Business, która będzie odpowiadać za koordynację projektu, jego rozwój i nadzór nad realizacją świadczeń reklamowych dla nowego sponsora Wisły Kraków

Z tego tekstu widać że to nie UFA załatwiła ten kontrakt a 4Business sama zaproponowała ten układ. UFA ma kasę tylko z tego co ona sama załatwi

Goście od momentu podpisania umowy z Wisłą są jej częścią. Nasz prezes nawet wspominał że nawet jeśli to Wisła sama znajdzie jakiegoś sponsora lub takowy zgłosi się sam do Wisły to panowie z UFA i tak otrzymają z tego procent.
Nawet wypowiedź z dzisiaj:
Jeśli chodzi o UFA, to jest ona częścią Wisły, jesteśmy jednym tworem. W ramach umowy mamy wewnętrzne rozliczenia, ale są one takie, jakbyśmy zatrudnili zespół ludzi.

Gwiaździsty 22.05.2014 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1361883)
Nie widzę, by napisali coś o tym, że dzięki pożyczce od UFA będziemy grali kolejny sezon w ekstraklasie.

Zyskaliśmy równowartość 2500 karnetów na rundę wiosenną na C.

No właśnie, niech łysy jeszcze wyszarpie gdzieś te kilkaset tysięcy zł. to będzie mógł juz całkiem w spokoju oglądać mecze na pustym stadionie w przyszłym sezonie (oczywiście wraz z garstką klientów i przyjezdnych) .

KOMINEK 22.05.2014 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAFi89 (Post 1361892)
Goście od momentu podpisania umowy z Wisłą są jej częścią. Nasz prezes nawet wspominał że nawet jeśli to Wisła sama znajdzie jakiegoś sponsora lub takowy zgłosi się sam do Wisły to panowie z UFA i tak otrzymają z tego procent.
Nawet wypowiedź z dzisiaj:
Jeśli chodzi o UFA, to jest ona częścią Wisły, jesteśmy jednym tworem. W ramach umowy mamy wewnętrzne rozliczenia, ale są one takie, jakbyśmy zatrudnili zespół ludzi.

Macie rację. Nie czytałem tego wcześniej

wolfy 22.05.2014 12:34

Jeźeli informacje SKWK są prawdziwe...
Wybaczcie, ale 250 tys. zł za rok niczego nie zmieniają. Zwłaszcza przy skali zaległych zobowiązań klubu.

domin_czyzyny 22.05.2014 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1361898)
Macie rację. Nie czytałem tego wcześniej

to mamy jasność. Zresztą BAH nam płaciła ok. 3 - 5 mln rocznie, a totolotek nam płaci 250 zł rocznie...
Wiem, że prawo się zmieniło i sytuacja Wisły itp. Ale mimo wszystko spadek jest zatrważający...

rafalek 22.05.2014 13:44

Tyle, że BAH był sponsorem na koszulce, a oni nie. Taki drobny szczegół

bódyń 22.05.2014 13:48

Ale po co wierzyc SKWK? Szanujmy sie. Gul im skacze ze cos sie udalo zrobic wiec pisza aby umniejszyc wage kazdej zlotowki. Zaraz sie okaze, ze WIsla do umowy miala doplacic:) Ciekawa skad oni maja takie informacje? Jakby mieli takie dobre to by podali to info przed Gazeta Krakowska. A tak podali po ale z belkotem ile oni wiedza i szczeolami ktore sie wczesniej nie pojawily. Gdyby mieli zrodle info i tak szczegolowe podali by to wszytsko wczesniej.

Mario Nh 22.05.2014 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1361884)
Bardzo fajnie ,że jest jakis nastepny sponsor.I jak jest jakas dodtakowa kasa to czemy sie nie cieszyć?
A ten artykuł to nic jak tylko zdyskredytowanie JB,to ich wojna,a mnie to wali....

Dobrze, że są ludzie dzięki którym mamy wgląd na pewne sprawy z innej perspektywy.
Niech Cię wali dalej. Czytaj artykuły interii pt. "Nadejdą dla Wisły lepsze czasy?" z dzisiejszego dnia i żyj iluzją.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl