![]() |
Cytat:
|
Ale sądzę, że to nie problem w Totolotku jest i kasie jaką zaoferowali. W naszej sytuacji każdy przysłowiowy grosz się liczy. I każdy kibic Wisły powinien się cieszyć z tej kasy.
Chodzi tylko o to, czy przez "naszych" działaczy znów nie zostaliśmy wydymani. Jeśli UFA z tego ma dużą kasę to będzie to granda. |
Nam ( a przynajmniej mi) nie chodzi o to, że dostaliśmy tylko milion. Dla mnie jakiekolwiek pieniądze stanowiące wpływ do kasy klubu są olbrzymim plusem. Neguję tylko kwestię, że sami tzn. bez UFA nawiązaliśmy kontakt z Totolotkiem, naszym prezesem klubu jest prawnik, do tego w zarządzie są osoby, które przynajmniej teoretycznie jakieś wyższe stanowiska zajmowały a treść umowy w imieniu Wisły negocjuje jakaś firemka zatrudniona pół roku temu i bierze za to część wynagrodzenia. Jak jesteśmy biedni to nie możemy rezygnować z łatwych pieniędzy i rozdawać ich na około tylko wszystkie ręce na pokład i robimy maksimum własnymi siłami. Tylko tyle i aż tyle. No ale jak widać Wisła jest idealnym odzwierciedleniem biznesmenów z czasów komuny i nowej hipsterskiej mody, że zarząd się zawsze pożywi a szeregowi niech zapierd...ją bo jak będą fuczeć to się ich zwolni.
|
Cytat:
|
No cóż, jeśli jest to prawda, to jest to przykre, że nawet do "negocjacji" z totkiem potrzebny jest pasożyt...
|
Jaki jest potencjał marketingowy klubu z czterema tysiącami kibiców na stadionie?
Bądźmy poważni. |
Cytat:
|
Cytat:
Z jednej strony nie sposob sie z Toba nie zgodzic, z drugiej jednek nie sposob zgodzic:D Dlaczego? Dlatego, ze to co napisales to jest skrajny minimalizm. Minimalizm, ktory dla dzisiejszej Wisly jest duza potrzeba, a ktory w tym samym czasie jest jej gwozdziem do trumny. Z tak obranym kursem nie czeka nas nic innego jak stagnacja, marazm w ligowej szarzyznie. Teraz czytam, ze cale 250000 zlotych na rok dostanie klub z ogolnej puli 420000 bo 30 procent dla UFY i reszta dla posrednikow. Ciekaw jestem niezmiernie jakie bajki jutro na konferencji beda opowiadane no i czy to sie potwierdzi. Reasumujac - zle sie dzieje ale to juz od jakiegos czasu dobrze wiadomo. Poki co jedyny pozytyw jaki moze sie przydarzyc to wyjebanie lysego:) |
Nie wiem o co malkontentom chodzi. Wiele biznesow wycofuje sie ze sponsoringu, Czasy sa ciezkie pracownikow sie zwalnia albo obcina pensje a tu przychodzi firma i placi banke za logo na sciance do wywiadow.
Jest OK powiew optymizmu. Dzieki Totolotku! |
Cytat:
Jeśli totek dawałby tylko 100000 zł rocznie to byłoby super. Ale to nie o tym dyskusja jest. |
A to sprytne zagranie marketingowe.. wysłali Burligę do sts'a czy cuś innego żeby prasa zainteresowała się Wisłą . A on na konferencji zareklamuje, że najlepsze zakłady są w totolotku :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Górnik i Lechia - "Umowy zostały podpisane przy udziale agencji marketingu sportowego 4Business |
Cytat:
|
Od dzis przegrywam moje pieniadze tylko w Totolotku! Amickie stsy niech szukaja klienta w POZnaniu! Tylko teraz pozostaje pytanie czy powiedziec dobra robota Ufo czy good work znienawidzony lysy ?
|
Ja będę miał dylemat. Bo skąd pewność, że moje dwa złote trafi do nas a nie do Zabrza..?
Ale podejście. |
UFA sie juz przydaje. Zawsze lepiej miec 80% od jakiejs kwoty niz 100 % z 0 zl. Jeśli potwierdzi sie, że bedzie sponsor strategiczny przed sezonem(jesli..) to UFA robi dobra robote.
|
No kasa po h.... coś ok 250 tys. zł. Wielki sukces Bednarza. Idziemy na mistrza w przyszłym sezonie he,he,he.
|
Cytat:
My jesteśmy stratni o prowizje 30% dla UFA i 15 % dla drugiego pośrednika. życzę dobrego samopoczucia. Oczywiście lepiej mieć 100000 zł, niż tej kwoty nie mieć. Ale dyskusja toczy się o tym, czy lepiej mieć 130000 zł, czy tylko 100000 zł... |
Cytat:
|
Cytat:
Pośrednik teraz powinien na głowie stawać by zalatwić następne umowy ponieważ godnie na tym zarabia. Osobiście dałbym pośrednikowi nawet 50%pod warunkiem 2x wiekszych przychodów niz mamy obecnie. Chciwość. Fantastyczna sprawa. |
Cytat:
Zabieranie glosu w dyskusji nie majac wiedzy jest dosc kuriozalne. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast jest między nimi, a nami znacząca różnica: - Oni pewnie zapłacili tylko jednemu pośrednikowi, który załatwił sponsora - my pewnie zapłaciliśmy też temu pośrednikowi, który to załatwił oraz UFA SPORTS - która co zrobiła ? Owszem niech UFA załatwiają tych sponsorów sama i od tej kasy niech ściągają prowizję. EDIT (do maaarcin): Kwota prowizji Lechii i Górnika pojawiła się już publicznie. |
Cytat:
W jakim kierunku to wszystko (działania prezesa Cupiała oraz prezesa Bednarza) zmierza ? To tylko przedłuża agonię... |
Ja mam pytanie skąd wiadomo że UFA w ogóle maczała w tym palce.
Pomysłodawcą podpisanego dzisiaj porozumienia jest firma 4Business, która będzie odpowiadać za koordynację projektu, jego rozwój i nadzór nad realizacją świadczeń reklamowych dla nowego sponsora Wisły Kraków Z tego tekstu widać że to nie UFA załatwiła ten kontrakt a 4Business sama zaproponowała ten układ. UFA ma kasę tylko z tego co ona sama załatwi |
Brawo Jacku...
Nareszczie slowa o kłopocie bogactwa mogą się spelnic... Brawo jeszcze raz brawo... To zastapi kibicow,brawo... Taaaka kasa no brawo Jacek pompuj się dalej lysa palo... |
Bardzo fajny tekst się ukazał na stronie Stowarzyszenia.
Taki zimny kubeł wody na gorące głowy niektórych. |
Cytat:
|
Cytat:
A ten artykuł to nic jak tylko zdyskredytowanie JB,to ich wojna,a mnie to wali.... |
Cytat:
|
Cytat:
Nawet wypowiedź z dzisiaj: Jeśli chodzi o UFA, to jest ona częścią Wisły, jesteśmy jednym tworem. W ramach umowy mamy wewnętrzne rozliczenia, ale są one takie, jakbyśmy zatrudnili zespół ludzi. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeźeli informacje SKWK są prawdziwe...
Wybaczcie, ale 250 tys. zł za rok niczego nie zmieniają. Zwłaszcza przy skali zaległych zobowiązań klubu. |
Cytat:
Wiem, że prawo się zmieniło i sytuacja Wisły itp. Ale mimo wszystko spadek jest zatrważający... |
Tyle, że BAH był sponsorem na koszulce, a oni nie. Taki drobny szczegół
|
Ale po co wierzyc SKWK? Szanujmy sie. Gul im skacze ze cos sie udalo zrobic wiec pisza aby umniejszyc wage kazdej zlotowki. Zaraz sie okaze, ze WIsla do umowy miala doplacic:) Ciekawa skad oni maja takie informacje? Jakby mieli takie dobre to by podali to info przed Gazeta Krakowska. A tak podali po ale z belkotem ile oni wiedza i szczeolami ktore sie wczesniej nie pojawily. Gdyby mieli zrodle info i tak szczegolowe podali by to wszytsko wczesniej.
|
Cytat:
Niech Cię wali dalej. Czytaj artykuły interii pt. "Nadejdą dla Wisły lepsze czasy?" z dzisiejszego dnia i żyj iluzją. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl