![]() |
Mnie sie wydaje ze skoro do dzis nie bylo informacji ze Maaskant sklada dymisje to znaczy to ze on dobrze wiedzial bo jest grane i ze wydal zgode. A jezeli wydal zgode to dlatego ze jego rodak Stan Valckx powiedzial mu ze jest w stanie ta luke zapelnic (Piotrka nie licze). Wiec powinno byc dobrze. Dla mnie Holendrzy to jedyny gwarant normalnosci w tym klubie. Znajac charakter Maaskanta na pewno bylaby jakas informacja gdyby cos bylo nie po jego mysli. To nie jest Kasperczak...
|
Szkoda tylko że Sobiech z Sadlokiem poszli do Polonii, teraz byłby idealny moment żeby ich sciągnąć do Wisły.
Nie będzie żle Żurawski, Rios, Boguski przepracują obozy zmimowe, sparingi i na pewno któryś będzie dobrze grał. Można też przesunąc Małeckiego. W przodzie będzie trochę więcej ruchu, bo Brożek tylko stał jak kołek w polu karnym i czekał aż mu ktoś poda do nogi. Na pewno też kupią jakiegoś wysokiego napastnika , coś w stylu Kużby. Więc ja nie widzę problemów. Maaskant trochę zmieni taktykę i będziemy grać, strzelać i wygrywać. Trzeba patrzyć optymistycznie w przyszłość. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
No to teraz kolego ostro pojechałeś po bandzie. Obejrzyj kilka meczy uważnie to może zauważysz, że ten kołek często schodził po piłki do środka za co niejednokrotnie chwalili go nawet komentatorzy w C+ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przypominam, że nie ma ludzi nie zastąpionych, gdy odchodził Żurawski i Frankowski też na forum było wielkie poruszenie, a z czasem wszystko wróciło do normy...
|
A czy nie jest Nam wstyd gdy ktoś czerwony pisze, że teraz nie kupi karnetu bo "produkt" jest wybrakowany?
|
Cytat:
|
Cytat:
Piłka to jego profesja, z której oprócz przyjemności ma czerpać profity finansowe - by kupić sobie dobrą furę, a dzieciak nie chodził głodny. Normalne zatem że chce zarabiać więcej. Fajnie, że najpierw negocjował z nami i dopiero jak tu nie wyszło poszedł gdzie indziej - widać, że chciał zostać, ale mimo wszystko Wisła to tylko przystanek w jego życiu, a priorytetem jest rodzina i jej byt. Odłożył swoje ambicje, zrobił sportowy krok w tył (choć możnaby się spierać, ale ok), ale zarobi więcej. Dla mnie rozsądne. I na pewno nie bezczelne - Pawełek przedstawił swoje oczekiwania, Wisła ich nie przyjęła, poszedł gdzie indziej - prawidłowo. Bez kombinacji, ucieczek, machlojek, w przerwie miedzy rozgrywkami. Mariuszowi życzę powodzenia i bardziej opanowanej głowy - u nas jak pokazał fakersa kibicom to "kumaci" mu jeszcze przyklasnęli. W Turcji spalą mu za to chałupę i zgwałcą żonę... |
Cytat:
|
Ciekawe jestem czy jest juz jakas lista pikarzy majacych zastapic i tu podkreslam ZASTAPIC Brozkow ,czy Pawelka bo do Jovanica wogoe nie jestem przekonany.
Jesli tak no to ma pan Basalaj 2 tyg,bo mowiono ze kadra Wisly bedzie gotowa na pierwsze zgrupowanie. W sumie kub ppozbyl sie juz wszystkich wartosciowych pilkarzy(w sensie mozlwiowsci wiekszego zarobku) moze poza Maleckim,ale jak ten sie nie utemperuje to dalsza kariere spedzi w Dolcanie Zabki . w sumie co pol roku to samo,w tym wiec tez nic nowego.... .. sprzedajemy ,a byc moze przed runda dolaczy do nas jakis "snajper" z Youtuba , ktorego poleciił sam towarzysz Zdzich ogladajac caly 5 minutowy montaz jego najpszych zagran typu Hirstov czy Beto ..... |
Osobiście liczę na to, że prawdziwa jest wersja lekko optymistyczna. Mianowicie, że owszem, Cupiał chce teraz odzyskać większość z tego, co w klub włożył, że Cupiał uznał, iż teraz jest ostatni dzwonek na odrobienie w jakimś stopniu "strat" finansowych, wyczyszczenie gruntu po "starej" Wiśle i rozpoczęcie nowej polityki klubu. Bardziej oszczędnej polityki (z jego punktu widzenia), takiej, która oprze finansowanie klubu głównie na nowych możliwościach nowego stadionu, a Wisła postawi na politykę ściągania zawodników raczej młodych, relatywnie niedrogich, głównie z zagranicy, a Polaków takich, którzy są warci zachodu, a kończą im się kontrakty, mają niskie klauzule itd.
W ten sposób sukcesywnie, krok po kroku wzmacniając skład, nawet kosztem najbliższego sezonu, dwóch - bo gdyby wysokie ambicje sięgały najbliższych miesięcy, to wiązałoby się z BARDZO dużymi nakładami finansowymi już teraz. A w sumie przy odrobinie szczęścia i uzupełnieniu kluczowych braków w składzie ligę można wygrać już w tym sezonie, grając nawet tylko przyzwoity futbol - co pokazuje ta runda. Osobiście liczę na to, że szkolenie nie przestało być oczkiem w głowie Basałaja (z czasów jego pracy w spółce Ekstraklasy) i w Krakowie coś w tym względzie ruszy do przodu i to mocno. Dla mnie byłby to nonsens, gdyby Cupiał ściągnął Holendrów nie mając żadnej sensownej wizji na dalszy los klubu, byłoby to z jego strony po prostu wyrzucenie kasy w błoto, a płaci im przecież niemało. Ale na ile to są to tylko moje przypuszczenia, a na ile prawda to kiedyś w bliżej nieokreślonej przyszłości się okaże. |
Cytat:
Ja się cieszę Wisła na to się nie zgodziła bo było by to zaprzeczeniem normalności.Normalnie podwyżki dostaje się za bardzo dobrą pracę.Pawełek grał bardzo nierówno i moim zdaniem na podwyżkę nie zasłużył a tym bardziej tak wysoką. |
Cytat:
|
Cytat:
Nasi bracia, mimo niewątpliwych zasług, są kojarzeni także z najbardziej kompromitującymi w/w wpadkami. Jeżeli byli aż tacy dobrzy to z takimi bananami powinni wygrywać "sami" mecze. Byli też uważani za "wywrotowców" psujących atmosferę w szatni... Wzmocnienia w obecnej sytuacji są niezbędne, ale dla mnie kluczową będzie rola trenera Maaskanta. Jak przygotuje drużynę, jaki styl wypracuje itd. Nie czekam aż tak bardzo na nazwiska, a na kolektyw grający ładnie piłką. Nie będę się nadto powtarzał, ale co znaczy trener pokazuje np od 2 lat dobitnie Barca ( porównywalny Real Mourinho jest deklasowany, czy grający rezerwami Katalończycy mają posiadanie 80-20 z silnym Zenitem). Marcus, skąd to info o dymisji holendrów? Na jesieni po słabych wynikach już się szykowali na Maaskanta, ale teraz...? |
Cytat:
Cytat:
|
Myślicie, że gdyby Pawełek został w Wiśle jego rodzina mieszkałaby w kawalerce? Kawioru ze złotych misek jeść nie trzeba, a dobro rodziny, to nie finanse. Moim zdaniem krzywdzi swoich bliskich wyjeżdżając do Turcji. Pomyśleć, że kiedyś go bardzo lubiałem. Przechodząc do tureckiej Odry Wodzisław udowodnił tylko, że ma nas w głębokim poważaniu.
|
Cytat:
|
jaki by nie był, ale kraj obcy i daleki. Żonę i dzieci może i ze sobą weźmie, ale znajomych i dalszą rodzinę już nie. A aż taki bezpieczny teź nie jest, bynajmniej nie był za czasów Szymkowiaka.
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Póki zarobki w Turcji, Grecji, czy na Cyprze będą kilkukrotnie przekraczały to co mogą zaoferować rodzime kluby to zawodnicy będą masowo wybierać tamte ligi i nie piszmy o żadnych obcych krajach, gdzie cały rok jest ciepełko, ani o ludziach biegających z kałaszami, bo to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Wystarczy spojrzeć jakie pensje mieli/mają mieć piłkarze odchodzący w to ciepełko. Głowacki - Wisła 250 tys. euro / Trabzonspor - 800 tys. euro Paweł Brożek - Wisła 180 tys. euro / Transonspor - 750 tys. euro |
Z niewolnika nie ma pracownika... Jakby Brozki nie chcialy to by nie poszly.
|
Równie dobrze mogę napisać, że jakbym nie chciał to bym nie wziął roboty za 12 tys. zł miesięcznie, gdy mam obecnie 4 tys. na miesiąc.
Ile było w ostatnich latach przypadków, że któryś z zawodników odmówił transferu za lepsze pieniądze? Obawiam się, że były to przypadki jednostkowe. Nie ma sensu relatywizować kwestii zarobków w stosunku do przywiązania do klubu. Różnica w zarobkach jest namacalna i dziecko w podstawówce potrafi policzyć, że 250 to jest mniej niż 800. Natomiast kwestia przywiązania do klubu jest bardzo subiektywną sprawę i nam kibicom, a dokładniej Wam kibicom Wisły ciężko jest określić który z zawodników jest bardziej przywiązany do klubu. Czy Brożkowie byli tak przywiązani do Wisły że powiedzieli, że nigdy nie zmienią klubu? Ja takiego faktu nie pamiętam. Tak samo nie słyszałem, żeby Małecki stwierdził kiedykolwiek coś podobnego, a tylko powiedział w wywiadzie, że nigdy nie pójdzie do Legii. |
Cytat:
Nie wiem co z Tobą robić.A kysz idź w cholerę, jedyne co mi przychodzi do łba:> |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl