Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Reserve 31.08.2011 14:07

@UP

Dokładnie, masz rację :) Mea Culpa, za dużo o jedno zero :D

delukas96 31.08.2011 14:45

W końcu jakieś wzmocnienie! :D

kolarz90 31.08.2011 14:46

Oby z opcją pierwokupu (lub obowiązkowego wykupu:)) BB to klub w sam raz na jego poziom

Piotrek.krk 31.08.2011 15:13

http://tsw.com.pl/news/Basalaj-W-zimie-transfery-1328 Wywiad z Basałajem:- Jako prezes zarządu nie przewiduję żadnej rewolucji, jeśli o to panu chodzi. Trener Maaskant nie musi się martwić o zachowanie posady, zaś dyrektor sportowy Stan Valckx może spokojnie przygotowywać kolejne transfery, bo zimą z pewnością Wisła znów dokona wzmocnień.
- Nie awansowaliśmy do Ligi Mistrzów, więc nie ma potrzeby dokonywania kolejnych transferów ze względów sportowych. A i ze względu na rachunek ekonomiczny nie mamy takich planów.

W jednej wypowiedzi mówi że zimą Wisła dokona transferów a później pisze ze nie ma potrzeby dokonywania transferów, nie wiem jak to rozumieć... czy chodzi o to, że nie ma potrzeby dokonywania transferów TERAZ ale będą one w ZIMIE ?

bloodraven 31.08.2011 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotrek.krk (Post 1158704)
http://tsw.com.pl/news/Basalaj-W-zimie-transfery-1328 Wywiad z Basałajem:- Jako prezes zarządu nie przewiduję żadnej rewolucji, jeśli o to panu chodzi. Trener Maaskant nie musi się martwić o zachowanie posady, zaś dyrektor sportowy Stan Valckx może spokojnie przygotowywać kolejne transfery, bo zimą z pewnością Wisła znów dokona wzmocnień.
- Nie awansowaliśmy do Ligi Mistrzów, więc nie ma potrzeby dokonywania kolejnych transferów ze względów sportowych. A i ze względu na rachunek ekonomiczny nie mamy takich planów.

W jednej wypowiedzi mówi że zimą Wisła dokona transferów a później pisze ze nie ma potrzeby dokonywania transferów, nie wiem jak to rozumieć... czy chodzi o to, że nie ma potrzeby dokonywania transferów TERAZ ale będą one w ZIMIE ?

Po pierwsze czytaj dobrze zredagowane artykuły, bo to co zacytowałeś ociera się o bełkot. Tak chodzi o to że do zimy nie będzie wzmocnień.

Arked 31.08.2011 15:21

Ewidentnie o to chodzi.

fcb4 31.08.2011 15:54

Tylko zimą obyśmy pozyskilwali już zawodników którzy są numer 1 lub 2 na liście a nie ostatni żeby było pokroju Diaza.

czesiu 31.08.2011 18:57

Bułgarskie media donosza, że CSKA zeszło z ceny za Deleva, ale i tak Wisła podziękowała. Ostatecznie Spas zostaje w swoim klubie... Może mimo promocji dla nas też było za drogo?

Ventigo 31.08.2011 19:20

Tak chcieli za niego 2 mln, nawet jak zeszli do 1,5 mln to nie ma szans żebyśmy tyle dali za piłkarza.

willow 31.08.2011 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ventigo (Post 1158764)
Tak chcieli za niego 2 mln, nawet jak zeszli do 1,5 mln to nie ma szans żebyśmy tyle dali za piłkarza.

Zwłaszcza, że nie awansowaliśmy do Ligi Mistrzów.
Radzę się pozbyć wszelkich złudzeń również na przyszłość. Póki nie awansujemy do LM, nie damy za piłkarza więcej , niż 700 - 800 tys. euro.
Wszelkiego rodzaju doniesienia prasowe, że Wisła złożyła ofertę opiewającą na ponad milion euro, traktuję jako niesmaczny żart.

nesta 31.08.2011 21:35

Nie rozumiem slow Basalaja: "...wiec nie musimy dokonywac teraz transferow ze wzgledow sportowych". Nie rozumiem dlaczego uwaza, ze obecna kadra jest wystarczajaco dobra na rywalizacje w LE i polskiej lidze. Nie ma lewej obrony, skrzydlowego, ataku..

Kurz 31.08.2011 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1158810)
Nie rozumiem slow Basalaja: "...wiec nie musimy dokonywac teraz transferow ze wzgledow sportowych". Nie rozumiem dlaczego uwaza, ze obecna kadra jest wystarczajaco dobra na rywalizacje w LE i polskiej lidze. Nie ma lewej obrony, skrzydlowego, ataku..

Klub stara się prowadzić rozsądną politykę. Sprowadzimy kogoś nowego, jeśli odejdzie ktoś z 22 osobowej kadry. Nie należy się spodziewać zakupu na przykład 4 nowych zawodników, w sytuacji, gdy zostaną wszyscy dotychczasowi. To chyba zrozumiałe. Nasz budżet nie jest z gumy. Prawdę mówiąc ciekawi mnie jak rozwiążemy ten problem zimą, bo Basałaj zapowiada transfery, a kontrakty wielu z naszych piłkarzy kończą się dopiero latem. Ta grupa to Sobol, Diaz, Paljić, Jirsak, Sobol, Nunez, Biton, Pareiko i ewentualnie Mały, jeśli będzie chciał pójść z klubem na noże.

Basałaj wychodzi z założenia, że skład, którym dysponujemy plus ewentualne zimowe wzmocnienia powinien wystarczyć na zdobycie MP (słusznie). Zaś LE nie jest na tyle łakomym kąskiem, żeby było warto wzmacniać się już teraz. Tym bardziej, że potrzeba więcej czasu, żeby ocenić wakacyjne zakupy plus Genkova.

nesta 01.09.2011 08:25

Tylko nie wiem co rozsadnego jest w zostawaniu z dwojka bardzo przecietnych napastnikow na gre na trzech frontach.
Do Genkova mialem jeszcze jakies nadzieje po ostatniej rundzie, ale patrzac na jego obecna forme, a przede wszystkim na poziom ligi bulgarskiej po meczach Wisly i Slaska, to juz nie mam wielkich oczekiwan co do jego osoby.
Mozna by jeszcze sie cieszyc gdyby dochodzil do sytuacji, wypracowywal je sobie, ale jego po prostu nie ma w zadnym meczu.
Chociaz tez mam tu problem z definitywna ocena, bo jak oni graliby gdyby w druzynie byl ktos kto umie zagrac prostopadla pilke jak kiedys Szymek. Albo w ogole gdyby cala druzyna stwarzala im wiecej sytuacji. Ale to znow takie gdybanie, bo moze gdyby byli lepsi napastnicy to tych sytuacji byloby tez wiecej.

Smok 01.09.2011 09:03

nesta:
W meczu z Lechia akurat Biton dostał 3 ładne prostopadłe, tylko sobie z nimi nie potrafil poradzic. :0)

Acima 01.09.2011 09:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1158872)
Tylko nie wiem co rozsadnego jest w zostawaniu z dwojka bardzo przecietnych napastnikow na gre na trzech frontach.

W kadrze Wisły jest 5 napastników: Rafał Boguski, Tsvetan Genkov, Patryk Małecki, Ivica Iliev, David Biton.

skeba 01.09.2011 09:21

Cytat:

W meczu z Lechia akurat Biton dostał 3 ładne prostopadłe, tylko sobie z nimi nie potrafil poradzic. :0)
Z tego co wiem to po podaniu Małeckiego byl bardzo bliski zdobycia bramki. Bramkarz obronil. Genkovto chyba nie oddal strzalu na bramkę w tym sezonie

Ventigo 01.09.2011 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1158880)
Z tego co wiem to po podaniu Małeckiego byl bardzo bliski zdobycia bramki. Bramkarz obronil. Genkovto chyba nie oddal strzalu na bramkę w tym sezonie

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91842,10185350,Alez_pech__Genkow_trafia_w_slupe k__Dobitka_Kirma___.html

;)

willow 01.09.2011 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1158880)

Z Lechią trafił w słupek.

emjot 01.09.2011 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1158879)
W kadrze Wisły jest 5 napastników: Rafał Boguski, Tsvetan Genkov, Patryk Małecki, Ivica Iliev, David Biton.

Małecki od dawna gra na skrzydle
Boguski nie gra w ogóle
Iliev to bardziej skrzydłowy niż napastnik
wychodzi na to że mamy dwóch napastników
cbdu

pietruch 01.09.2011 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1158890)
Z Lechią trafił w słupek.

Strzał w słupek wg statystyków jest zaliczany jako strzał niecelny :).

tomasz_19 01.09.2011 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolarz90 (Post 1158695)
Oby z opcją pierwokupu (lub obowiązkowego wykupu:)) BB to klub w sam raz na jego poziom

powiem tak, jak już go wzięli to niech oni się już martwią :D

funkykoval 01.09.2011 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pietruch (Post 1158915)
Strzał w słupek wg statystyków jest zaliczany jako strzał niecelny :).

Ale jest strzałem na bramkę, - o tym mówił Skeba - że Genkow nie oddał strzału na bramke, a nic o jego celności.....

fcb4 01.09.2011 16:08

Rozmawialiśmy z Nunezem, by był znacznie wyżej ustawiony, bliżej bramki przeciwnika. To jednak dla niego nowość, grać tyle meczów na wysokim poziomie. Nie ma aż tyle energii, by podołać temu zadaniu.

Wojtas 01.09.2011 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1158879)

Boguski- ,kontuzja za kontuzją mial zostac animatorem zespołu...................

Genkov-gra ,ale jakby nie grał

Malecki- napastnk? no prosze cie

Iliev-niby cos probuje ,ale to tez zawodnik ktory lubi miec pilke i ja pochlowac

Biton-wiecej sie po nim spodziewalem,w sumie gra jak Genkov

i tym samym z 5 napastnikow wychodzi ze nie mamy zadnego.......i my chcemy MP,PP,LE i jescze moze zagrajmy w Londynie na Olimpiadzie.

pietruch 02.09.2011 07:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1159002)
Ale jest strzałem na bramkę, - o tym mówił Skeba - że Genkow nie oddał strzału na bramke, a nic o jego celności.....

Ok, ok. Ale gdzie tu logika? Strzał na bramkę = strzał celny. :)

WislaOnly 02.09.2011 11:16

Ktoś bardzo dobrze ostatnio powiedział na antenie, że to jest cały Genkov. Zawsze miał taką parabolę, sezon świetnej gry, sezon beznadziejnej. A najwięcej nastrzelał się chłopak w sezonach 2001- 2007, a od tamtej pory to żeby nie przesadzić to bardzo średnio. 25 bramek w około 80 meczach mówi samo za siebie. Co ciekawe martwi mnie też gra Bitona, bo on jest w charakterystyce podobny do Genkova. Fakt strzelił te 3 bramki ale taka prawda że i Genkov miał ładną serię w zeszłym sezonie. Moim zdaniem powinniśmy pozbyć się któregoś (dla mnie odpada Genkov) i kupić jakiegoś zawodnika którego Bozia obdarowała szybkością i smykałką do strzelania bramek. A tak poważnie to sprzedałbym (oddał z wypożyczenia) obu i kupił bym http://www.transfermarkt.de/de/kim-o...ler_91225.html (taki off-top). Chłopak młody, wysoki, w miarę tani i brameczki ładnie sypie.

Mocny 02.09.2011 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fcb4 (Post 1159010)
Rozmawialiśmy z Nunezem, by był znacznie wyżej ustawiony, bliżej bramki przeciwnika. To jednak dla niego nowość, grać tyle meczów na wysokim poziomie. Nie ma aż tyle energii, by podołać temu zadaniu.

O.o

SKAD TEN CYTAT ??

TOMEK 11 02.09.2011 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mocny (Post 1159351)
O.o

SKAD TEN CYTAT ??

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp....html,,0:pag:2

omen69 02.09.2011 16:06

Co wy chcecie od Nuneza? Ta wypowiedź Maaskanta jest wyrwana z kontekstu. On miał na myśli to, że Nunez nie da rady grać w krótkim odstępie czasu tak dobrych meczy w których daje z siebie wszystko. Dla przypomnienia w meczu na Cyprze miał on najwięcej przebiegniętych kilometrów z naszego zespołu i ogólnie 3 z wszystkich piłkarzy na boisku!!! Oraz chyba najwięcej celnych podań w naszym zespole. Tego dotyczy przytoczony cytat, że nie ma póki co tyle energii by co 3-4 dni tyle biegać i tyle podawać.
W jakim celu kolega umieścił ten fragment wypowiedzi bez żadnego komentarza?

Acapelo 03.09.2011 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1159254)
Ktoś bardzo dobrze ostatnio powiedział na antenie, że to jest cały Genkov. Zawsze miał taką parabolę, sezon świetnej gry, sezon beznadziejnej. A najwięcej nastrzelał się chłopak w sezonach 2001- 2007, a od tamtej pory to żeby nie przesadzić to bardzo średnio. 25 bramek w około 80 meczach mówi samo za siebie. Co ciekawe martwi mnie też gra Bitona, bo on jest w charakterystyce podobny do Genkova. Fakt strzelił te 3 bramki ale taka prawda że i Genkov miał ładną serię w zeszłym sezonie. Moim zdaniem powinniśmy pozbyć się któregoś (dla mnie odpada Genkov) i kupić jakiegoś zawodnika którego Bozia obdarowała szybkością i smykałką do strzelania bramek. A tak poważnie to sprzedałbym (oddał z wypożyczenia) obu i kupił bym http://www.transfermarkt.de/de/kim-o...ler_91225.html (taki off-top). Chłopak młody, wysoki, w miarę tani i brameczki ładnie sypie.

dla mnie odpada Biton, a w jego miejsce od następnego sezonu trzeba szukać lepszego, Nunez moim zdaniem warty wykupienia jezeli będzie niedrogi, jest młody i już naprawdę sporo nam daje(więcej niż Jirsak napewno) a będzie lepszy, Diaz musi po sezonie odejść bo lewą stroną jadą z nami masakrycznie... oczywiście najlepiej by było szukać wzmocnień zimą, pytanie czy będą nasi chcieli dublować kontrakty przez pół roku...

do tego trzeba szukać na lato kogoś w miejsce Sobola
I skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia i rozgrywającego :) trochę jest tych zakupów, do tego pewnie Pareiko bo Cupi pewnie już mu nie wybaczy:) Prawa obrona jest okey, to samo stoperzy jest w czym wybierać

Czyli szukamy moim zdaniem: bramkarz, lewy obrońca, defensywny pomocnik, skrzydłowy, rozgrywający, środkowy napastnik. 6 miejsce w kadrze mamy spokojnie do uzupełnienia w najbliższych 2 okienkach... wcale nie tak dużo a kasy raczej będzie na solidnych graczy jeżeli Stan znajdzie (czasu ma dużo)
bramkarz, lewy ob

wolfy 03.09.2011 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1159002)

Ufff, czyli jednak oddał strzał na bramkę.
A już się martwiłem, że coś jest nie tak:lol:

:>

skeba 03.09.2011 15:10

No tak, Genkov strzelił na bramkę - trafił w słupek. Zwracam honor :)

funkykoval 05.09.2011 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1159542)
Ufff, czyli jednak oddał strzał na bramkę.
A już się martwiłem, że coś jest nie tak:lol:

:>

Wolfy sprostowałem nieścisłość sformułowania, cieszę się, że wprowadziłem kilka osób w dobry humor - pozdrawiam.....

bkl 14.09.2011 07:24

Wisła ma już dość "Małego"!
Patryk odejdzie zimą
http://.................../viewtopic.php?t=7683

Gwiaździsty 14.09.2011 08:31

To bylo do przewidzenia. Oby Mały na zakończenie strzelil gola na derbach a potem zrobił samolocik przed ichniejszymi trybunami.

willow 14.09.2011 08:35

Info wyszło z "Faktu", więc podchodziłbym ostrożnie do tego.
Nie mniej Basałaj wyraźnie zaznaczył, że stawia dobro klubu ponad dobro jednostki i jest w stanie odstawić zawodnika nawet kosztem mistrzostwa. Także, nie zdziwiłbym się.
Inna sprawa, że Patryk jest chyba niereformowalny i z polityką klubu ewidentnie mu nie po drodze...

Feniks1983 14.09.2011 09:58

A już miało być tak pięknie.... Jedno jest pewne, jeśli Mały nie zrozumie kilku spraw i nie podporządkuje się "wizji" klubu, to faktycznie będzie lepiej żeby się rozstali. Osobiście uważam go za dobrego grajka, ale nie będę za bardzo po Nim płakać jakby odszedł.

bukaj22 14.09.2011 10:45

Serio uważacie , ze odejście Małeckiego , to strata dla Wisły? Dla mnie Małecki jest tak przeciętnym kopaczem , ze aż zęby bolą. To niesamowite , by gość , który patrzy na buty i piłkę reprezentował ekipę Mistrza Polski. Pomijam już fakt , ze na Małeckim nie da się oprzeć taktyki , bo jak sądzę jej nie rozumie.
To , ze Małecki gra w Wiśle świadczy o poziomie naszej ligi. Co z tego , ze raz na x meczy ładnie szarpnie , skoro potrafi przeczłapać kolejne spotkania tak , ze aż strach się bać. I nie ma sensu mieszać do tego czy w sercu ma Wisłę Kraków , czy Gryf Wejcherowo , bo piłkarsko Wiśle na poziomie Europejskim jest zupełnie nie przydatny. Im szybciej Wisłe opuści , tym większa korzyść zyska klub. Ja tam jestem ciekaw , kto Patryka w ogóle zechce , bo ja tak przeciętnego kopacza a do tego chamskiego ignoranta dawno nie widziałem.

borys 14.09.2011 11:33

Z tego co sie wypowiadal Basałaj nie bedzie już nowych zawodników w ilosciach jak dotychczas( ja sie doliczylem ze od poczatku sezonu 2010/11 doszlo do nas 20 zawodników ze zmiennym szczesciem), ja bym zaproponowal:

Okienko zimowe:

1. Sprzedaz Maleckiego
2. Pozyskanie LO, SP i PP i tutaj;
- dziekujemy Diazowi(wcześniejsze zakończenie wypożyczenia), dziekujemy Jirsakowi( sprzedajemy lub puszczamy wolno)

Okienko letnie:

1. Przedluzamy, Pareike, Paljica*, Lameya**
2. Przedluzamy wypożyczenie lub wykupujemy Nuneza
3. Pozyskujemy N, DP(nastepce Sobola), LO (na lawke)

* jesli nie bedziemy w stanie znalesc lepszego uniwersalnego ale też taniego zawodnika na lawke z karta w reku.
** ale pod warunkiem, że gra z lawki i tak samo zarabia, jesli sie nie zgodzi szukamy.

tomas_n 14.09.2011 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1163871)

Okienko zimowe:

1. Sprzedaz Maleckiego
2. Pozyskanie LO, SP i PP i tutaj;
- dziekujemy Diazowi(wcześniejsze zakończenie wypożyczenia), dziekujemy Jirsakowi( sprzedajemy lub puszczamy wolno)

Okienko letnie:

1. Przedluzamy, Pareike, Paljica*, Lameya**
2. Przedluzamy wypożyczenie lub wykupujemy Nuneza
3. Pozyskujemy N, DP(nastepce Sobola), LO (na lawke)

* jesli nie bedziemy w stanie znalesc lepszego uniwersalnego ale też taniego zawodnika na lawke z karta w reku.
** ale pod warunkiem, że gra z lawki i tak samo zarabia, jesli sie nie zgodzi szukamy.

Bez przesady :) w okienku zimowym priorytetem jest LO i sprzedaż Małeckiego :) Inne wzmocnienia mogły by być jeśli trafiłaby się jakaś perełka:) Po odejściu Małeckiego przecież można wypróbować na skrzydle przez jedną rundę kogoś z ME, poza tym Małecki był wychowankiem jeśli on odejdzie to kogo zgłosimy do rozgrywek. Więc nie ma co na hop siup ściągać znowu obcokrajowców. Diaz jest typową zapchajdziura ,nie umniejszałbym tych walorów, zawsze to jakaś opcja na ławce w razie kontuzji.
Odnośnie okienka letniego to kupa czasu przed nami ,dużo może się zdarzyć:)

Tak sobie myślę ,że Maaskant w końcu postawi na Lameya po lewej stronie i nie będzie autostrady już dla naszych rywali:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl