Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

KOMINEK 31.01.2018 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1493012)
Dramatyczny przebieg ma ta konferencja.... Trenuj Sporty Walki spychają w cień niusa o nowym inwestorze...

No tak to miało być zaryzykowali wielkiego newsa żeby przykrył sprawę siłowni czy się udało ? - końcówka była ostra.

Mixu 31.01.2018 11:52

Podsumowując że ten nowy inwestor to jeden krok który jest jak tysiąc kroków...to jaki jest drugi skoro chwalono się że zrobiono dwa?
Poza tym ten inwestor nie jest jeszcze zaklepany tak? Tak więc czy to niestety nie jest przedwczesna podjarka?

Ps. J*bać tvn

szczepans21 31.01.2018 11:53

siłownia jet obciązeniem. Cieżko jest ją bronic. TVN przygotuje zmanipulowany materiał wiec bedzie ostro,

Domyślam się że odmowa spotkania z TVN jest też po to aby móc się potem bronić..

J^^^ć TVN

KOMINEK 31.01.2018 11:55

Zarząd czyści przedpole przed transakcją. Czy puszczenie informacji o sprzedaży teraz było dobre ? Obawiam się że niektórzy pójdą jeszcze mocniej w zwarcie żeby temu przeszkodzić

PSYCHOLTSW 31.01.2018 11:56

@szczepans21 co Ty ....a wymyślasz? dlaczego siłownia jest obciążeniem? pokaż mi przepis, który zabrania tego co robi Wisła czy to w zakresie prowadzenia siłki czy nawet TSW.

swiety37 31.01.2018 11:59

Jak jest umowa wstępna podpisana, to przypuszczam, że tylko w określonych warunkach może nie dojść do skutku.
Wierzę w działania zarządu i w to, że nic się nie posypie.

As 31.01.2018 11:59

Silownia ze wzgledu na osbe nia zarzadzajaca zawsze bedzie miala pod gorke w mediach. Niestety bledy mlodosci i w rezultacie spowodowanie wurzucenia Wisly z pucharow bedzie sie kladlo cieniem na jakiejkolwiek wspolpracy klubu z silownia.
Nic na to nie poradzimy, ze dopoki sklad osobowy jest jaki jest to TVN´y i inne media beda ten temat walkowac.

Griszka30KR 31.01.2018 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1493016)
Wg tego co prezes mówiła w jakiejś tam przyszłości istnieje możliwość sprzedaży większościowego udziału w Wiśle nowemu inwestorowi. Dobrze zrozumiałem?

To nic nowego nie powiedziała...
Gdzie oglądaliście tą "konfe"?

nesta 31.01.2018 12:01

Nie demonizujmy. Nikt nie będzie rozstrzygał dużej inwestycji w oparciu o nic nie znaczące newsy mediów, o których za miesiąc nikt nie pamięta. W tej sytuacji żadne inwestycje w futbolu nie dochodziłyby do skutku, bo na każdy klub można coś znaleźć w temacie zachowania ich kibiców. Tej skali transakcje mogłyby udupić jakieś grube kwestie typu kara z uefy, wykluczenie z pucharów itp.

Co do meritum, miejmy nadzieję, że będzie można wreszcie powiedzieć do 3 razy sztuka! Ulga, że temat wreszcie wyszedł z samej Wisły, a nie od dziennikarzy czy informatorów więc mamy pewność, że został sprawdzony na 10-tą stronę.

PS. @Griszka30Kr - jak nic nowego? Wreszcie jakieś konrety. Umowa przedwstępna, finalizacja do 2 miesięcy, właściciel 100 rozpoznawalnych marek.

szprotson 31.01.2018 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1493019)
No tak to miało być zaryzykowali wielkiego newsa żeby przykrył sprawę siłowni czy się udało ? - końcówka była ostra.

przybliż coś wiecej bo nie każdy mógł ogladać/słuchać

sandomingo 31.01.2018 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1493022)
Zarząd czyści przedpole przed transakcją. Czy puszczenie informacji o sprzedaży teraz było dobre ? Obawiam się że niektórzy pójdą jeszcze mocniej w zwarcie żeby temu przeszkodzić

Masz rację, ale być może zarząd miał sygnały, że dłużej nie da się tego utrzymać w tajemnicy?
W każdym razie muszą być bardzo pewni tego dealu, skoro o nim mówią. Teraz się zacznie: analiza lokalizacji hoteli, w których byli itd itp.

Mimo wszystko nie chce mi się wierzyć, że celowo ujawnili informację o inwestorze TYLKO po to, żeby przykryć sprawę siłowni. Siłownia to temat wałkowany od lat i w razie potrzeby odgrzewany - tutaj akurat pełna zgoda z Panią Prezes. Co nowego mogło się w tej sprawie wydarzyć?

Griszka30KR 31.01.2018 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1493027)

PS. @Griszka30Kr - jak nic nowego? Wreszcie jakieś konrety. Umowa przedwstępna, finalizacja do 2 miesięcy, właściciel 100 rozpoznawalnych marek.

No tak to są konkrety,ale to co podał kolega którego cytowałem to żadne.
Ja konferencji nie oglądałem,wiec tylko "żeruje" na tym co tu napiszecie.

Snow 31.01.2018 12:11

Wszystko wskazuje na to, ze konferencja byla ruchem wyprzedzajacym "sensacyjny" material ktory dopiero ma zostac wyemitowany (Superwizjer?). Nie dziwi "bul dupy" Jadczaka, gdyz w tej chwili jego material traci na sile.
Piekny "damage control" w wykonaniu zarzadu.

:)

pozowski 31.01.2018 12:12

Pewnie niedługo pooglądamy program red. Jadczaka o zarządzających lub bywalcach siłowni plus jakieś powiązania. Musi to być coś nowego bo zadałby pytanie, a tak nie chce spalić tematu.
Rozumiem Panią Prezes lepiej znać wszystkie karty przeciwnika i atakować.

!!IRIVER!! 31.01.2018 12:13

Ciekawi mnie reportaż Jadczaka, w którym zamaskowani ludzie na pewno będą .......ić, że znają sie z Miśkiem od lat i że to kawał chuja i na pewno będzie chciał finalnie zniszczyć Wisłę. :D

PSYCHOLTSW 31.01.2018 12:16

na siłowni może być każdy, to nie jest prawem zakazane, a te ....y dziennikarskie niech stulą pyski, bo łamią etykę dziennikarską i to już jest karane.

sandomingo 31.01.2018 12:20

TVN tak dużo czasu poświęca "problemowi" łamania zasad demokracji i praworządności w Polsce....

Jeżeli będzie wyrok dotyczący nielegalnej działalności prowadzonej na terenie wynajmowanych pomieszczeń wtedy TS wypowie umowę - tak jak to było z firmą, która "składowała" w starej hali papierosy bez banderoli.

Póki nie ma takiego wyroku to jest to zwykłe szukanie taniej sensacji. Równie dobrze można zrobić materiał o sklepie z odżywkami, w którym zaopatruje się członek "bojówki"...litości.

szczepans21 31.01.2018 12:21

Ok, moze macie racje ale wiecie że to jest taki łatwy element do bicia.

tommiyacht 31.01.2018 12:22

nic nie zmienia faktu ze temu kto wypuścił materiał z siłowni, należy sie soczysty liść.

heoij 31.01.2018 12:29

TVN- Nie oglądam

Gazeta Wyborcza- Nie czytam

https://twitter.com/SzJadczak/status/958604247897124869

Wam też radzę ;)

MatMario 31.01.2018 12:29

Powtarzam jeszcze raz. Materiał z siłowni wyszedł z prokuratury, najpierw do rady miasta KRK, dokładniej PIS'owskich radnych z RM. A później cudownie znalazł się w posiadaniu gazety krakowskiej i dziennika.

KOMINEK 31.01.2018 12:31

Na razie artykuły PS, Interii głównie o nowym inwestorze.

PSYCHOLTSW 31.01.2018 12:32

a Radny Olszówka dalej działa, bo jemu ostatnio coś się w głowę działo, to może on ma jakieś jazdy na tym tle. poza tym, dzienni....iarze będą szukać haków i sensacji na Wiśle to pewniak. lać na nich ciepłym moczem...

nesta 31.01.2018 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1493040)
Na razie artykuły PS, Interii głównie o nowym inwestorze.

Bo temat siłowni to nic nowego. Był już w mediach i umówmy się, pokazywał ludzi ćwiczących sporty walki, więc nie przebiłby się nigdzie dalej. Media funkcjonują informacją tu i teraz, gorącym newsem, w dobie online jak nie jesteś pierwszy z czymś oryginalnym to Cię nie ma.

Ja bym pospekulował o nowym inwestotrze. Może Maspex? To, że spotkali się w Hiszpanii nie musi o niczym świadczyć. Z drugiej strony była mowa o wyjściu do światowego biznesu więc może kierunek jednak zagraniczny?
Też taka poszlaka... umowa przyszła ok. 4:20. Może to w ogóle nie Europa...?

MatMario 31.01.2018 12:37

No to wraca pytanie, kto kręcił Stechera w Krakowie.

Oprócz tego idioty z forum, ponoć byli jacyś biznesmeni wokół tego więc pytanie kto!

PSYCHOLTSW 31.01.2018 12:38

ja idę za wnioskiem kogoś tam że cytowali konfucjusza, może to rzeczywiście jacyś Chińczycy.

brylant17 31.01.2018 12:43

Cytat:

Inwestor miałby kupić mniejszościowy pakiet akcji, ale to mógłby być dopiero początek.
Zarząd Wisły nie zamierza bowiem blokować ewentualnej sprzedaży klubu, jeśli firma okaże się dobrym partnerem.

Mniejszy czy większy jak to jest bo chyba Pani prezes powiedziała,że większy ?

!!IRIVER!! 31.01.2018 12:44

Godzina wpłynięcia umowy do klubu zwiastuje wg mnie, że to kierunek azjatycki. ;) od 4:20 + 7 godzin dobrze składa się z Pekinem.

Marcinnno 31.01.2018 12:47

Oby nadeszły lepsze czasy! Inwestor to nadzieja i tyle!

sandomingo 31.01.2018 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1493055)
Już raz to opisałem :

Dodam do tego z dzisiejszej konferencji MS zwraca uwagę na problem "chętnych na tereny". No to tutaj otwiera się kolejny ciekawy punkt. Może rok wyborczy ma stwarzać kolejne pole nacisku na prezydenta ku np wypowiedzeniu umowy wieczystego użytkowania...

To dużo wyjaśnia...

Podejrzewam, że gdyby miasto mogło wypowiedzieć umowę dawno by to zrobiło:)

Hives4 31.01.2018 13:36

Ej, ale wiecie, że jak się przejrzy wiadomości w internecie to na KAŻDYM portalu jest informacja o nowym inwestorze w Wiśle Kraków? Jedynym miejscem gdzie się mówi więcej o reportażu tvn niż inwestorze jest TO forum. Moderatorom proponuję wyczyszczenie tego tematu z wątku tvn, a użytkownikom skupienie się na dyskusji o inwestorze.

----

Pojawiły się argumenty za tym, że inwestor jest z Azji. Mam jeszcze jeden trop. Prezes:
Cytat:

To będzie wieloobszarowa współpraca. Nie tylko, jeśli chodzi o reklamę na stadionie czy koszulce przedsiębiorstw, z którymi inwestor jest związany. To dotyczy też współpracy na obszarach, których w klubie teraz jeszcze nie ma - wyjaśniła Sarapata.
Czyżby chodziło o często ostatnio wspominany na forum esport? Esport, który jest bardzo popularny właśnie w... Azji ;)

Jam55 31.01.2018 13:48

Wg Krzyśka Kiewicza (tt) inwestor to dopiero pierwszy krok a będzie jeszcze drugi. Podobno wchodzimy na dużo wyższy poziom!

MatMario 31.01.2018 13:48

Inwestor wygląda na petrodolary, azje albo np red bulla choć ci ostatni tak nie działają, jednak biorąc pod uwagę że PL to chyba jedyny rynek gdzie nie są liderem rynku... I tak pięknie utrzeć nosa Włodarskiemu, no mogło by być coś.

Cieszy spokojne podejście do tematu z ich strony, mniejszościowy pakiet na początek, sprawdzenie jak to chodzi, tarcia itp a później ewentualne wykupienie.

Junco w tego Real FM jakieś kody wpisał.

Hives4 31.01.2018 13:55

Cytat:

Wg Krzyśka Kiewicza (tt) inwestor to dopiero pierwszy krok a będzie jeszcze drugi. Podobno wchodzimy na dużo wyższy poziom!
Bez przesady, koleś nadinterpretuje. Ten inwestor to krok dla klubu tak duży, że należy go traktować jako dwa kroki do przodu ;) Nie podniecać się tym twittem o jeszcze wyższym poziomie, bo zaraz pojawią się plotki, że wykupują nas Marsjanie i będziemy grać w lidze międzygalaktycznej :D

Jam55 31.01.2018 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 1493072)
Bez przesady, koleś nadinterpretuje. Ten inwestor to krok dla klubu tak duży, że należy go traktować jako dwa kroki do przodu ;) Nie podniecać się tym twittem o jeszcze wyższym poziomie, bo zaraz pojawią się plotki, że wykupują nas Marsjanie i będziemy grać w lidze międzygalaktycznej :D

Nie wiem czy to nadinterpretacje jak sam twierdzisz ale jedno jest pewne że ma dużo wiedzę odnośnie Wisły. Często śledzę jego Twitty I bardZo często się sprawdzają. Ja nie chcę w żaden sposób robić zbędnego szumu poprostu podałem wiadomość z twitta.

Szkoda że żaden dziennikarz na konfie nie zadał jednego ważnego wg mnie pytania:
Czy to jest ten sam inwestor o którym Prezes wspominała parę miesięcy temu w pamiętnym wywiadzie.

nesta 31.01.2018 14:02

Takich korporacji, posiadających w portfolio ~100 rozpoznawalnych marek raczej nie ma na świecie setek. Więc można by się przez nie przekopać :)

swiety37 31.01.2018 14:50

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...raz_na_zawsze/

"Aby zapobiec temu, co działo się w przeszłości, zbadaliśmy potencjalnego inwestora, a on nas. Taka była wola inwestora, a nam również to odpowiada, gdyż będziemy mieć pewność w czyje ręce i jak bardzo zaangażowanej osobie oddajemy część Klubu"

Czyli inwestor to pojedyncza postać? Bo chyba nie za każdą firmą stoi konkretna osoba?

rozarian 31.01.2018 14:56

Dobrze, że czyny poszły za słowami i to o czym mówiła prezes Sarapata miesiące temu jest bliskie realizacji, a sobotnie "ćwierkanie" o czymś naprawdę dużym nie okazało propagandowym bełkotem.
Gdy po raz pierwszy prezes wspomniała o znacznym zwiększeniu budżetu, to zaraz pojawiły się tutaj głosy, które z prezes jakąś niepełnosprawną umysłowo. A to, że się przejęzyczyła, albo może po prostu jest przysłowiową blondynką itp.żenujące wywody. Prezes Wisły (oraz cały zarząd), to musi być poważny człowiek, a nie ktoś opowiadający kocopały.
Co jakiś czas przypominałem słowa pani prezes. Oczywiście sprawa mogła się gdzieś po drodze "wysypać", ale nie mogła być to sprawa byle jakiego formatu.
Sobotnio-niedzielne głupoty o bracie Carlitosa, o e-sportach i socios, oraz tp.pierdoły :rotfl:

Saturas 31.01.2018 15:06

Nie inwestorze tylko nowym właścicielu. Chcą odkupić akcje spółki.

rozarian 31.01.2018 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Saturas (Post 1493090)
Nie inwestorze tylko nowym właścicielu. Chcą odkupić akcje spółki.

To jest to samo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl