![]() |
Cytat:
|
Podsumowując że ten nowy inwestor to jeden krok który jest jak tysiąc kroków...to jaki jest drugi skoro chwalono się że zrobiono dwa?
Poza tym ten inwestor nie jest jeszcze zaklepany tak? Tak więc czy to niestety nie jest przedwczesna podjarka? Ps. J*bać tvn |
siłownia jet obciązeniem. Cieżko jest ją bronic. TVN przygotuje zmanipulowany materiał wiec bedzie ostro,
Domyślam się że odmowa spotkania z TVN jest też po to aby móc się potem bronić.. J^^^ć TVN |
Zarząd czyści przedpole przed transakcją. Czy puszczenie informacji o sprzedaży teraz było dobre ? Obawiam się że niektórzy pójdą jeszcze mocniej w zwarcie żeby temu przeszkodzić
|
@szczepans21 co Ty ....a wymyślasz? dlaczego siłownia jest obciążeniem? pokaż mi przepis, który zabrania tego co robi Wisła czy to w zakresie prowadzenia siłki czy nawet TSW.
|
Jak jest umowa wstępna podpisana, to przypuszczam, że tylko w określonych warunkach może nie dojść do skutku.
Wierzę w działania zarządu i w to, że nic się nie posypie. |
Silownia ze wzgledu na osbe nia zarzadzajaca zawsze bedzie miala pod gorke w mediach. Niestety bledy mlodosci i w rezultacie spowodowanie wurzucenia Wisly z pucharow bedzie sie kladlo cieniem na jakiejkolwiek wspolpracy klubu z silownia.
Nic na to nie poradzimy, ze dopoki sklad osobowy jest jaki jest to TVN´y i inne media beda ten temat walkowac. |
Cytat:
Gdzie oglądaliście tą "konfe"? |
Nie demonizujmy. Nikt nie będzie rozstrzygał dużej inwestycji w oparciu o nic nie znaczące newsy mediów, o których za miesiąc nikt nie pamięta. W tej sytuacji żadne inwestycje w futbolu nie dochodziłyby do skutku, bo na każdy klub można coś znaleźć w temacie zachowania ich kibiców. Tej skali transakcje mogłyby udupić jakieś grube kwestie typu kara z uefy, wykluczenie z pucharów itp.
Co do meritum, miejmy nadzieję, że będzie można wreszcie powiedzieć do 3 razy sztuka! Ulga, że temat wreszcie wyszedł z samej Wisły, a nie od dziennikarzy czy informatorów więc mamy pewność, że został sprawdzony na 10-tą stronę. PS. @Griszka30Kr - jak nic nowego? Wreszcie jakieś konrety. Umowa przedwstępna, finalizacja do 2 miesięcy, właściciel 100 rozpoznawalnych marek. |
Cytat:
|
Cytat:
W każdym razie muszą być bardzo pewni tego dealu, skoro o nim mówią. Teraz się zacznie: analiza lokalizacji hoteli, w których byli itd itp. Mimo wszystko nie chce mi się wierzyć, że celowo ujawnili informację o inwestorze TYLKO po to, żeby przykryć sprawę siłowni. Siłownia to temat wałkowany od lat i w razie potrzeby odgrzewany - tutaj akurat pełna zgoda z Panią Prezes. Co nowego mogło się w tej sprawie wydarzyć? |
Cytat:
Ja konferencji nie oglądałem,wiec tylko "żeruje" na tym co tu napiszecie. |
Wszystko wskazuje na to, ze konferencja byla ruchem wyprzedzajacym "sensacyjny" material ktory dopiero ma zostac wyemitowany (Superwizjer?). Nie dziwi "bul dupy" Jadczaka, gdyz w tej chwili jego material traci na sile.
Piekny "damage control" w wykonaniu zarzadu. :) |
Pewnie niedługo pooglądamy program red. Jadczaka o zarządzających lub bywalcach siłowni plus jakieś powiązania. Musi to być coś nowego bo zadałby pytanie, a tak nie chce spalić tematu.
Rozumiem Panią Prezes lepiej znać wszystkie karty przeciwnika i atakować. |
Ciekawi mnie reportaż Jadczaka, w którym zamaskowani ludzie na pewno będą .......ić, że znają sie z Miśkiem od lat i że to kawał chuja i na pewno będzie chciał finalnie zniszczyć Wisłę. :D
|
na siłowni może być każdy, to nie jest prawem zakazane, a te ....y dziennikarskie niech stulą pyski, bo łamią etykę dziennikarską i to już jest karane.
|
TVN tak dużo czasu poświęca "problemowi" łamania zasad demokracji i praworządności w Polsce....
Jeżeli będzie wyrok dotyczący nielegalnej działalności prowadzonej na terenie wynajmowanych pomieszczeń wtedy TS wypowie umowę - tak jak to było z firmą, która "składowała" w starej hali papierosy bez banderoli. Póki nie ma takiego wyroku to jest to zwykłe szukanie taniej sensacji. Równie dobrze można zrobić materiał o sklepie z odżywkami, w którym zaopatruje się członek "bojówki"...litości. |
Ok, moze macie racje ale wiecie że to jest taki łatwy element do bicia.
|
nic nie zmienia faktu ze temu kto wypuścił materiał z siłowni, należy sie soczysty liść.
|
TVN- Nie oglądam
Gazeta Wyborcza- Nie czytam https://twitter.com/SzJadczak/status/958604247897124869 Wam też radzę ;) |
Powtarzam jeszcze raz. Materiał z siłowni wyszedł z prokuratury, najpierw do rady miasta KRK, dokładniej PIS'owskich radnych z RM. A później cudownie znalazł się w posiadaniu gazety krakowskiej i dziennika.
|
Na razie artykuły PS, Interii głównie o nowym inwestorze.
|
a Radny Olszówka dalej działa, bo jemu ostatnio coś się w głowę działo, to może on ma jakieś jazdy na tym tle. poza tym, dzienni....iarze będą szukać haków i sensacji na Wiśle to pewniak. lać na nich ciepłym moczem...
|
Cytat:
Ja bym pospekulował o nowym inwestotrze. Może Maspex? To, że spotkali się w Hiszpanii nie musi o niczym świadczyć. Z drugiej strony była mowa o wyjściu do światowego biznesu więc może kierunek jednak zagraniczny? Też taka poszlaka... umowa przyszła ok. 4:20. Może to w ogóle nie Europa...? |
No to wraca pytanie, kto kręcił Stechera w Krakowie.
Oprócz tego idioty z forum, ponoć byli jacyś biznesmeni wokół tego więc pytanie kto! |
ja idę za wnioskiem kogoś tam że cytowali konfucjusza, może to rzeczywiście jacyś Chińczycy.
|
Cytat:
Mniejszy czy większy jak to jest bo chyba Pani prezes powiedziała,że większy ? |
Godzina wpłynięcia umowy do klubu zwiastuje wg mnie, że to kierunek azjatycki. ;) od 4:20 + 7 godzin dobrze składa się z Pekinem.
|
Oby nadeszły lepsze czasy! Inwestor to nadzieja i tyle!
|
Cytat:
To dużo wyjaśnia... Podejrzewam, że gdyby miasto mogło wypowiedzieć umowę dawno by to zrobiło:) |
Ej, ale wiecie, że jak się przejrzy wiadomości w internecie to na KAŻDYM portalu jest informacja o nowym inwestorze w Wiśle Kraków? Jedynym miejscem gdzie się mówi więcej o reportażu tvn niż inwestorze jest TO forum. Moderatorom proponuję wyczyszczenie tego tematu z wątku tvn, a użytkownikom skupienie się na dyskusji o inwestorze.
---- Pojawiły się argumenty za tym, że inwestor jest z Azji. Mam jeszcze jeden trop. Prezes: Cytat:
|
Wg Krzyśka Kiewicza (tt) inwestor to dopiero pierwszy krok a będzie jeszcze drugi. Podobno wchodzimy na dużo wyższy poziom!
|
Inwestor wygląda na petrodolary, azje albo np red bulla choć ci ostatni tak nie działają, jednak biorąc pod uwagę że PL to chyba jedyny rynek gdzie nie są liderem rynku... I tak pięknie utrzeć nosa Włodarskiemu, no mogło by być coś.
Cieszy spokojne podejście do tematu z ich strony, mniejszościowy pakiet na początek, sprawdzenie jak to chodzi, tarcia itp a później ewentualne wykupienie. Junco w tego Real FM jakieś kody wpisał. |
Cytat:
|
Cytat:
Szkoda że żaden dziennikarz na konfie nie zadał jednego ważnego wg mnie pytania: Czy to jest ten sam inwestor o którym Prezes wspominała parę miesięcy temu w pamiętnym wywiadzie. |
Takich korporacji, posiadających w portfolio ~100 rozpoznawalnych marek raczej nie ma na świecie setek. Więc można by się przez nie przekopać :)
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...raz_na_zawsze/
"Aby zapobiec temu, co działo się w przeszłości, zbadaliśmy potencjalnego inwestora, a on nas. Taka była wola inwestora, a nam również to odpowiada, gdyż będziemy mieć pewność w czyje ręce i jak bardzo zaangażowanej osobie oddajemy część Klubu" Czyli inwestor to pojedyncza postać? Bo chyba nie za każdą firmą stoi konkretna osoba? |
Dobrze, że czyny poszły za słowami i to o czym mówiła prezes Sarapata miesiące temu jest bliskie realizacji, a sobotnie "ćwierkanie" o czymś naprawdę dużym nie okazało propagandowym bełkotem.
Gdy po raz pierwszy prezes wspomniała o znacznym zwiększeniu budżetu, to zaraz pojawiły się tutaj głosy, które z prezes jakąś niepełnosprawną umysłowo. A to, że się przejęzyczyła, albo może po prostu jest przysłowiową blondynką itp.żenujące wywody. Prezes Wisły (oraz cały zarząd), to musi być poważny człowiek, a nie ktoś opowiadający kocopały. Co jakiś czas przypominałem słowa pani prezes. Oczywiście sprawa mogła się gdzieś po drodze "wysypać", ale nie mogła być to sprawa byle jakiego formatu. Sobotnio-niedzielne głupoty o bracie Carlitosa, o e-sportach i socios, oraz tp.pierdoły :rotfl: |
Nie inwestorze tylko nowym właścicielu. Chcą odkupić akcje spółki.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl