Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Robert Maaskant byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7560)

dynek.pl 13.09.2011 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1163488)
Nie za dużo tych czatów i wywiadów?

mecz wygrany w miare dobrym stylu to sie trzeba polansowac :D

FraMat 13.09.2011 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1163493)
mecz wygrany w miare dobrym stylu to sie trzeba polansowac :D

masz na mysli, że interia musi się polansować?
:lol:

wolfy 13.09.2011 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1163496)
masz na mysli, że interia musi się polansować?
:lol:

To budowanie zainteresowania przed meczem w LE raczej. Nasi dziennikarze już dawno zrozumieli, że takie materiały lepiej robić przed meczem pucharowym. Jak wygramy, to nic nie będzie szkodziło zrobić kolejny.

Żeby nie było: wierzę w naszych, ale Odense to raczej silny przeciwnik - jakiego w lidze nie uświadczysz.

brylant17 13.09.2011 17:07

Jezu jakie pytania fana parchyów czy Robert by został ich ternem nie no ku... :lol: :lol:

dulli78 13.09.2011 19:42

Zapis rozmowy internautów z naszym trenerem:
http://czateria.interia.pl/goscie-cz...,2200,strona,1

hetzer 13.09.2011 21:05

Cytat:

w Holandii gra Wisły jest teraz monitorowana przez tamtejsze media. W przyszłym roku do Krakowa przyjedzie na Euro 2012 bazować reprezentacja Holandii, będziemy wspólnie trenować i oczywiście o Wiśle będzie głośno!
No ladne cacko.

willow 13.09.2011 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hetzer (Post 1163681)
No ladne cacko.

Marketingowo zarąbisty ruch.

JOSE 841 13.09.2011 21:39

Maaskant połączenie Petrescu(treningi) z Mourinho (cięty komentarz i zachowanie na boisku) i Guardiolą(taktyka).Tylko ciekawe jak długo jeszcze zawita na Reymonta

R33 13.09.2011 21:48

Też daje im taki wycisk jak dawał Dan?

JOSE 841 13.09.2011 22:00

Pamiętacie APOEL??Ten sam APOEL z którym zespół Maaskanta nie dał rady i dzięki któremu Wisła nie zawitała do fazy grupowej LM właśnie pokonał Zenit Sankt Petersburg 2:1

gigant 13.09.2011 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1162901)
Lech to było trochę takie jego być albo nie być bo jeszcze z dwie wpadki i chyba zaczęto by się zastanawiać nad Robertem w Wiśle. Zresztą czytając dzisiejszy wywiad z Basałajem można między wierszami wyczytać że wcale nie jest pewien że Robert zostanie dalej w Wiśle. Maaskant ma spełnić określone zadania jak ich nie wykona to by by

Powiem tak. Rozmawiałem w niedzielę z jednym z trenerów i przekaz był wyraźny. Robert,Stan i Basałaj faktycznie rozmawiali w obecności nadprezesa (nie wiem czy wirtualnej czy osobistej) i wniosek był taki że Maaskant musiał wygrać w piątek z Amiką. Porazka lub remis oznaczały staropolskie WYPIERDALAJ.

Osobiście w to nie wierzę, ale też nie mam też powodu by nie wierzyć mojemu rozmówcy.

Proud 13.09.2011 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1163705)
Pamiętacie APOEL??Ten sam APOEL z którym zespół Maaskanta nie dał rady i dzięki któremu Wisła nie zawitała do fazy grupowej LM właśnie pokonał Zenit Sankt Petersburg 2:1

Nie kur*a nie pamiętamy.

Co to jest APOEL?

Nie chce mi się wierzyć, że pozycja Maaskanta może być tak mocno zagrożona, że przed Amiką miał ultimatum...ale kto wie...

R33 13.09.2011 22:18

O ile to prawda to Cupiał musi być nieźle wkurzony na trenera. Wg mnie usłyszeć coś takiego przed takim meczem (mocny przeciwnik, wyjazd, drużyna w dołku, przerwa na repre, a po niej to nigdy nie wiadomo) to tak samo jakby ,,Tylko cud może Cię uratować.".

willow 13.09.2011 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1163711)
Nie kur*a nie pamiętamy.

Co to jest APOEL?

Nie chce mi się wierzyć, że pozycja Maaskanta może być tak mocno zagrożona, że przed Amiką miał ultimatum...ale kto wie...

Podobne ultimatum miał w zeszłym sezonie przed Lechią. Chore, ale co poradzisz. Nie Ty dajesz pieniądze, niestety

wolfy 13.09.2011 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1163707)
Osobiście w to nie wierzę, ale też nie mam też powodu by nie wierzyć mojemu rozmówcy.

Smutne, ale prawdopodobne. Jedyne co różni Cupiał od Wojciechowskiego, to większe doświadczenie i niechęć do kontaktów z mediami.
Jeżeli tak faktycznie było, to za rządów Cupiała nigdy nie zrobimy jakiegokolwiek postępu. Nie ma trenerów, którzy wygrywają zawsze, zwłaszcza z bogatszymi i silniejszymi zespołami.

Galonek 13.09.2011 22:59

Biorąc pod uwagę jak bardzo zdenerwowany był Maaskant podczas meczu z Lechem, jestem w stanie uwierzyć w takie ultimatum.

stalsanok1946 13.09.2011 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dulli78 (Post 1163640)
Zapis rozmowy internautów z naszym trenerem:
http://czateria.interia.pl/goscie-cz...,2200,strona,1

Kpina czy co? To widać, że niektóre odpowiedzi są wklejane z wypowiedzi trenera z czasów przeszłych. Odpowiedź jakiego piłkarza najlepiej lubi jest z oficjalnej strony sprzed kilku dni. Podobnie jest z nauką języka polskiego. Najlepsza gafa oczekiwanie na narodziny dziecka Maskanta. Ono się urodziło dobre kilka miesięcy temu, a czat był dziś. Spreparowanie wywiadu na chat'cie. Tak kibiców oszukiwać?

1q2 13.09.2011 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1163720)
Smutne, ale prawdopodobne. Jedyne co różni Cupiał od Wojciechowskiego, to większe doświadczenie i niechęć do kontaktów z mediami.
Jeżeli tak faktycznie było, to za rządów Cupiała nigdy nie zrobimy jakiegokolwiek postępu. Nie ma trenerów, którzy wygrywają zawsze, zwłaszcza z bogatszymi i silniejszymi zespołami.

Tak szczerze to ja myślałem że Maaskant poleci już po Apoelu a i dziś mam takie przekonanie że pozycji to on już u Cupiała nie odbuduje ,pomimo iż dziś Apoel pokazał że to był zdecydowanie za mocny dla nas przeciwnik

Oglądałem dzisiejszy mecz(nie cały niestety) i był wyrównany ale lepsze wrażenie sprawiali gospodarze - dopiero w ostatnich minutach się pogubili i mieli farta bo gola powinni stracić.
A Zenit na dziś to Ruski top - oni przez ostatnich kilka lat na transfery wydali pod 100 mln euro;)

fanTS1906 13.09.2011 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1163722)
Kpina czy co? To widać, że niektóre odpowiedzi są wklejane z wypowiedzi trenera z czasów przeszłych. Odpowiedź jakiego piłkarza najlepiej lubi jest z oficjalnej strony sprzed kilku dni. Podobnie jest z nauką języka polskiego. Najlepsza gafa oczekiwanie na narodziny dziecka Maskanta. Ono się urodziło dobre kilka miesięcy temu, a czat był dziś. Spreparowanie wywiadu na chat'cie. Tak kibiców oszukiwać?

Mowil tez o poszukiwaniu polsko-holenderskiego trenera mlodziezy a wiemy, ze ten zostal juz jakis czas temu zatrudniony w klubie.

Dzimi 13.09.2011 23:50

Czat coś wyraźnie nie teges. Jak już zauważyli piszący w tym temacie, spreparowany.

Zaciekawił mnie ten filmik
http://www.youtube.com/watch?v=1bvre...layer_embedded

Nieźle się oberwało asystentowi/sędziemu technicznemu :D

koniak 14.09.2011 05:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1163720)
Jeżeli tak faktycznie było, to za rządów Cupiała nigdy nie zrobimy jakiegokolwiek postępu.

A przypadkiem już nie zrobiliśmy ? Pamiętasz gdzie była Wisłą przed 98 rokiem ? Ja pier....

tarantulaw2 14.09.2011 06:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koniak (Post 1163750)
A przypadkiem już nie zrobiliśmy ? Pamiętasz gdzie była Wisłą przed 98 rokiem ? Ja pier....

A nie pomyślałes ze jemu chodzi o postęp w europejskich pucharach czyli o awans do LM?

fan01 14.09.2011 06:33

Nie wierze w zadne ultimatum.. ze przezywal mecz? A jak ma nie przezywac meczu na stadionie, na ktorym rok temu jego druzyna dostala 4 do 1? Zreszta Robert dosyc emocjonalnie reaguje na meczach, przypomnijscie sobie sytuacje z meczu z bodajze Bełchatowem, jak po faulu na Meleksie wyskoczyl z miejsca na 5 metrow

JarekTSW 14.09.2011 09:05

Cytat:

Ja czytałem parę msc temu, że dziecko Maaskantowi ma się w październiku urodzić, więc sam nie wiem :-D

adas123 14.09.2011 09:21

A ja go spotkalem wczoraj na błoniach jak smigał rowerkiem i mam wrażenie ze żona jego w ciąży jechała obok,a wręcz pewność mieć mogę.

willow 14.09.2011 09:29

Cytat:

O ile się orientuje, mówił też, że gdyby miał jeszcze raz grać z APOEL-em, to drużynę ustawiłby tak samo, więc chyba nie może być mowy o oszustwie...

Martinus 14.09.2011 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1163707)
Powiem tak. Rozmawiałem w niedzielę z jednym z trenerów i przekaz był wyraźny. Robert,Stan i Basałaj faktycznie rozmawiali w obecności nadprezesa (nie wiem czy wirtualnej czy osobistej) i wniosek był taki że Maaskant musiał wygrać w piątek z Amiką. Porazka lub remis oznaczały staropolskie WYPIERDALAJ.

Mam nadzieję, że to plotka.Tak jak już pisałem zwolnic Maaskanta można zawsze, mam jednak ogromne wątpliwości czy udałoby się nam znaleźc lepszego od niego trenera.Na polskim rynku na pewno takiego nie ma....

FraMat 14.09.2011 10:07

Nie wierzę za bardzo w te rewelacje, tym bardziej, ze atmosfera w drużynie jest OK i widac progres tej drużyny, oraz pewien plan budowy.
Już LE jest dla nas bonusem, więc zdziwiłbym sie gdyby boss był mocno rozczarowany tym, że nie dostaliśmy sie do LM w tym roku.
Jest to troche podobna sytuacja jak ta z Petrescu na chwile przed wylotem. Z tym, że Dan choć miał na poczatku sezonu lepszelub porównywalne wyniki w lidze niż dzisiaj Maaskant (do meczu z Amicą) to atmosfera w drużynie i wokoł niej była bardzo nieciekawa i to chyba spowodowało pożegnanie z Rumunem.
Czy ktoś da w końcu jakiemuś sensownemu trenerowi popracować z drużyną w kooperacji z dyrektorem sportowym troche dłużej niż 3 rundy?

willow 14.09.2011 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1163813)
Mam nadzieję, że to plotka.Tak jak już pisałem zwolnic Maaskanta można zawsze, mam jednak ogromne wątpliwości czy udałoby się nam znaleźc lepszego od niego trenera.Na polskim rynku na pewno takiego nie ma....

Zwolnienie teraz Maaskanta to byłaby największa bzdura.
Może nie jest on, jak wielokrotnie pisałem, jakimś nadzwyczajnym trenerem, ale trudno mi sobie wyobrazić ten burd..l jaki by powstał po przyjściu innego trenera. Nawet gdybyśmy znaleźli jakiegoś lepszego z zagranicy - zaś od nowa taktyka, zgrywanie, inna wizja, inne metody treningowe... brrrr, aż strach pomyśleć.
Jeśli już w ogóle komukolwiek z zarządu Wisły chodzi taki ruch po głowie, to na pewno nie teraz.
Uważam, że zimą powinny być kosmetyczne ruchy transferowe - rozgrywający, lewy obrońca (na więcej nie ma szans według Basałaja) i walczymy o mistrza.
A jak się nie uda - nie przedłużamy kontraktu z Maaskantem i finał.

Merkury 14.09.2011 10:23

Problem z Cupiałem polega na tym, że On usilnie wierzy, że przy tych nakładach na zespół jest on wstanie awansować do LM czy LE. Niestety ale jeżeli będziemy się obracać w orbicie zawodników tego samego typu co ostatnio tzn. szczyt formy mający dawno za sobą, wiekowych drużyny nie da się zbudować na warunki europejskie. W ten sposób awans do LM Wisły nie będzie nigdy możliwy - to że gramy w LE to już jest ponad nasz stan - z jednym zdrowym napastnikiem w kadrze dodatkowo tylko wypożyczonym. Powiedzmy sobie szczerze trener z tego materiału jakim dysponuje wycisnął praktycznie wszystko po samych zawodnikach widać w przekroju tego sezonu, że margines zapasu do lepszej gry tzw. potencjał drużyny nie jest duży. Jeżeli chcielibyśmy realnie myśleć o LM, potrzebny jest skok jakościowy na jaki przynajmniej przez pryzmat dokonywanych transferów dotychczas się nie zanosi. Trener czy to Maaskant czy jakikolwiek inny w przyszłym sezonie najprawdopodobniej będzie dysponować kompletnie inną drużyną - koniec wypożyczeń, kontraktów, spadek formy zawodników wiekowych etc.. My doszliśmy do pewnego poziomu, na którego pokonanie nie mamy na dzień dzisiejszy materiału piłkarskiego odpowiedniej klasy - dobrych spotkań na wyższym poziomie niż standard ligowy w przeciągu roku rozegranych przez Wisłę można policzyć na palcach jednej ręki a to za mało - tzn. że jesteśmy wstanie rozegrać pojedyncze dobre spotkanie na jakiś czas czego nie jesteśmy w dłuższej perspektywie czasu powtarzać systematycznie.

fcb4 14.09.2011 10:31

Gdy w tej rundzie zwolniono by Maskaanta w co wątpie jest to znak że w naszym klubie nie było i nie będzie konsekwencji działania a co zatym idzie utwierdzi mnie w 100% przekonaniu że Wisła nie będzie solidnym średniakiem Europejskim wtedy gdy włascicielem będzie Cupiał. Ale myśle że aż tak źle nie będzie i trener zostanie.

Basałaj mówił w wywiadzie dla PS że w następnym zimowym okienu transferowym nie będziemy aż tak mocno zmieniać drużyny że piłkarze którzy mają w nim przejsc są juz obserowani przez Stana i skautów. Czyli możeby spodziewać się 2-3 transferów jakosciowych a nie ilosciowych i dobrze. Ale dla na priorytet do jakiś zwinny ŚO , LO który nie będzie fajtłapą jak Diaz, dobry DP kóry będzie umiał przytyrzymać piłkę i N który strzli wystrczająca ilosc goli na sezon.

kacpaw91 14.09.2011 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1163820)
Uważam, że zimą powinny być kosmetyczne ruchy transferowe - rozgrywający, lewy obrońca (na więcej nie ma szans według Basałaja) i walczymy o mistrza.
A jak się nie uda - nie przedłużamy kontraktu z Maaskantem i finał.

Do tego jeszcze solidny środkowy obrońca grający z Chavezem. W czerwcu kontrakt kończy się Arkadiuszowi Głowackiemu, ale zawsze Stan może znaleźć kogoś lepszego.

Warto przedłużyć też kontrakt z Draganem Paljiciem (uniwersalność) i Michaelem Lameyem (solidny zmiennik na PO i LO) jeżeli będzie grał nadal dobrze. Poza tym koniecznie z Sergeiem Pareiko i Radosławem Sobolewskim. Podobno jeszcze kontrakt kończy się Czekajowi i Kurto.

Wykupić koniecznie Nuneza (o ile nadal będzie dobrze się prezentował)

Poza tym kilka transferów z klubu. Wśród nominowanych: Patryk Małecki, Junior Diaz, Tomas Jirsak, Rafał Boguski, Kew Jaliens, Gordan Bunoza, Milan Jovanić.

Obserwować wypożyczoną młodzież i tę grająca w MESA i ewentualnie zrobić dla niej kilka miejsc w szerokiej kadrze.

Gradzik 14.09.2011 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1163825)
Problem z Cupiałem polega na tym, że On usilnie wierzy, że przy tych nakładach na zespół jest on wstanie awansować do LM czy LE. Niestety ale jeżeli będziemy się obracać w orbicie zawodników tego samego typu co ostatnio tzn. szczyt formy mający dawno za sobą, wiekowych drużyny nie da się zbudować na warunki europejskie. W ten sposób awans do LM Wisły nie będzie nigdy możliwy - to że gramy w LE to już jest ponad nasz stan - z jednym zdrowym napastnikiem w kadrze dodatkowo tylko wypożyczonym. Powiedzmy sobie szczerze trener z tego materiału jakim dysponuje wycisnął praktycznie wszystko po samych zawodnikach widać w przekroju tego sezonu, że margines zapasu do lepszej gry tzw. potencjał drużyny nie jest duży. Jeżeli chcielibyśmy realnie myśleć o LM, potrzebny jest skok jakościowy na jaki przynajmniej przez pryzmat dokonywanych transferów dotychczas się nie zanosi. Trener czy to Maaskant czy jakikolwiek inny w przyszłym sezonie najprawdopodobniej będzie dysponować kompletnie inną drużyną - koniec wypożyczeń, kontraktów, spadek formy zawodników wiekowych etc.. My doszliśmy do pewnego poziomu, na którego pokonanie nie mamy na dzień dzisiejszy materiału piłkarskiego odpowiedniej klasy - dobrych spotkań na wyższym poziomie niż standard ligowy w przeciągu roku rozegranych przez Wisłę można policzyć na palcach jednej ręki a to za mało - tzn. że jesteśmy wstanie rozegrać pojedyncze dobre spotkanie na jakiś czas czego nie jesteśmy w dłuższej perspektywie czasu powtarzać systematycznie.

Podpisuję się pod tym.

Z obecnego składu tylko Chavez, Paljic, Jovanovic, Melikson, Iliev ii Biton są na niezłym poziomie.

kacpaw91 14.09.2011 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gradzik (Post 1163840)
Podpisuję się pod tym.

Z obecnego składu tylko Chavez, Paljic, Jovanovic, Melikson, Iliev ii Biton są na niezłym poziomie.

Paljić jest solidny i uniwersalny, ale na dobrym poziomie są: Pareiko, Jovanović, Chavez, Wilk, Nunez, Melikson i Iliev. Na nich powinno się oprzeć budowę drużyny. Na ławce mogą być Sobolewski, Lamey, Kirm, czy wspomniany Paljić (ważny bo mogący grać wszędzie)

Gradzik 14.09.2011 10:57

Wilk tylko gracz zadaniowy w obronie. Czyli typowy DM. Nunez nie.

Kurz 14.09.2011 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1163850)
Paljić jest solidny i uniwersalny, ale na dobrym poziomie są: Pareiko, Jovanović, Chavez, Wilk, Nunez, Melikson i Iliev. Na nich powinno się oprzeć budowę drużyny. Na ławce mogą być Sobolewski, Lamey, Kirm, czy wspomniany Paljić (ważny bo mogący grać wszędzie)

I zapewne są takie plany. Między wierszami można wyczytać, że klub ciągle poszukuje napastnika, a może dwóch, jeśli nie zostanie Biton. Można spodziewać się, że z dwójki Diaz/Paljić zostanie tylko jeden (może żaden) i na pewno sprowadzimy przynajmniej jednego lewego obrońcę. Ruchy na środku pomocy pewnie zależą od Nuneza. Jeśli zostanie, czeka nas najwyżej uzupełnienie składu o jednego zawodnika, który przyjdzie na miejsce Jirsaka/Garguły (nie ma sensu, żeby Łukasz pozostawał dalej w klubie na podobnych zasadach). Ostatnią kwestią jest sprawa grupy Kirm/Mały/Iliev, jeśli odejdzie Mały, sprowadzimy kogoś w jego miejsce (mam taką nadzieję), bo drugą opcją jest to, że w przypadku kupienia napastnika w stylu Deleva, to on będzie mógł alternatywnie grać albo z boku albo tam gdzie dzisiaj Genkov/Biton.

W obecnej sytuacji nie należy się spodziewać, że sprowadzimy kogoś na prawą lyb środek obrony, tym bardziej, że tym razem transferów będzie zdecydowanie mniej, ale za to mają być bardziej konkretne.

Podsumowując, przypuszczam, że dla klubu obecnie priorytetem jest lewy obrońca i napastnik, taki który będzie robił, taką różnicę w ataku, jaką robi Melikson w pomocy. Pozostałe ruchy będą zależały już w głównej mierze od tego, z kim zdecydujemy się rozstać.

kacpaw91 14.09.2011 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gradzik (Post 1163853)
Wilk tylko gracz zadaniowy w obronie. Czyli typowy DM. Nunez nie.

Paradoksalnie w tym sezonie bramek/asyst ma więcej od Nuneza ; )

Cezary Wilk
El. LM - 6 spotkań (399 minut), 2 gole, 2 asysty
Ekstaklasa - 5 spotkań (258 minut), -, -

Gervasio Nunez
El. LM - 5 spotkań (363 minuty), -, 1 asysta
Ekstaklasa - 5 spotkań (341 minut), -, -

Gradzik 14.09.2011 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1163896)
Paradoksalnie w tym sezonie bramek/asyst ma więcej od Nuneza ; )

Cezary Wilk
El. LM - 6 spotkań (399 minut), 2 gole, 2 asysty
Ekstaklasa - 5 spotkań (258 minut), -, -

Gervasio Nunez
El. LM - 5 spotkań (363 minuty), -, 1 asysta
Ekstaklasa - 5 spotkań (341 minut), -, -

Pisząc "Nunez nie" chciałem zaznaczyć, że nie chcę go w Wiśle. A Wilku jest ambitny i może być uzupełnieniem jedenastki w meczach walki, na II połowe

szprotson 14.09.2011 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gradzik (Post 1163923)
Pisząc "Nunez nie" chciałem zaznaczyć, że nie chcę go w Wiśle. A Wilku jest ambitny i może być uzupełnieniem jedenastki w meczach walki, na II połowe

Jakieś argumenty za tym ze kolega nie chce Nuneza w Wiśle prócz własnego widzimisię ?

Ja byłem sceptyczny co do niego ale w każdym następnym meczu mnie przykonywał do siebie jako środkowy pomocnik operujący na lewej flance.

Gradzik 14.09.2011 21:19

Wg mnie Nunez jest zbyt wolny i słaby fizycznie. Poza tym naprawdę nieźle. Ale wspomniane braki go dyskwalifikują.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl