![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Ten apel to do kogo? Profil na fejsbuku gwarancją sukcesu! To odróżnia właśnie dwie grupy, z którymi mamy do czynienia na Wiśle w obecnej sytuacji. Jedni biorą się za jaja, organizują i działają konkretnie. Drudzy, tacy jak bonawentura, piszą o fejsbukach, tematach na forum itp. a przede wszystkim "niech ktoś", byle tylko nie ja sam. |
Cytat:
Ja widziałem tylko opinie, że jeżeli mamy konać powoli jak Widzew czy ŁKS, bez szans na wyjście na prostą (bo nikt nie przejmie klubu wraz z zadłużeniem), to lepiej skrócić sobie męki. Sam się pod tym podpisuję. Powody podałem wyżej. Będzie to optymalne? Nie, oczywiście że nie. Ale musimy być przygotowanym na wszystkie warianty. Trzeba to wprost napisać - w klubie pracują ludzie o bardzo znaczącym deficycie intelektualnym. Akcja z zakazami nie pozwala tego inaczej określić. Szanse, że zrobią coś sensownego co postawi klub na nogi? Bliskie zeru. Nie ma już z czego ciąć. Planu na funkcjonowanie w ekstraklasie z mniejszym budżetem nigdy nie było. Jakaś propozycja, jak pogodzić SKWK z Bednarzem? Jakaś propozycja, jak zmusić tych z zakazami żeby przyszli płaszczyć się przed Łysym Legionistą? Bo oczywiście ich odwołanie byłoby poniżej godności jaśnie oświeconego... Cytat:
Mam dla Ciebie taką propozycję - rusz dupę i to zrób. Nie żadne nieokreślone "my", tylko Ty. Rusz dupę i zmobilizuj takich jak Ty do działania. A potem wróć i opowiedz jak było. Cytat:
TRNKRN - :lol: Kamieniołomy to trochę mało. Ja bym od razu dał czapę. Cytat:
Google, wpisujemy "SKWK statut" i naciskamy ENTER. |
Ja nie popieram ani stanowiska Bednarza, ani SKWK. Protestu sam bym nie poparł, ale z innych powodów. SKWK mieniąc się organizatorem życia kibicowskiego na Wiśle jest także strasznym manipulatorem - nie wyszły jej rozmowy z Bednarzem, zamknięto C za race (zupełnie zasadnie - przecież nikt się nie poczuwa do odpowiedzialności - najlepiej zakryć gębę i rzucać racą w boisko swego kochanego klubu, wiedząc co mu za to grozi.) Dziwimy się, że Bednarz wprowadził policję na trybuny? Bo ja nie. Skoro zasłaniasz twarz, nie da się ciebie zidentyfikować, to musi być inny sposób możliwości kontroli tego co się dzieje. Zbyt dużo było już przypadków w historii tego klubu, że jakiś kretyn pokroju Miśka (do dziś się dziwię, jak się udało go złapać...) rzuci coś na boisko i przyniesie klubowi olbrzymie straty. Taki Misiek powinien odrobić karę i ewentualne straty w kamieniołomie, a potem mieć zakaz zbliżania się na tereny Wisły. Jakkolwiek karę odpokutował, zmienił się - to nigdy nie odpłaci strat materialnych - a przykład musi być surowy, żeby ktoś w końcu się opamiętał. Poza tym, czy ci, którzy siedzieli w TS Wisła nie mogli zatrzymać debili którzy wrzucali race zza stadionu? Mogli, lub też mogli opuścić teren, tylko najwyraźniej im jaj brakowało, a przecież wiadomo, że bierne przyglądanie się przestępstwu to jak współudział. Później się dziwią, że dostają zakazy. Inna rzecz to sama osoba Bednarza - nieudolnego, niekompetentnego, nie potrafiącego załatwić sponsora od X lat. Mógł w ogóle nie podejmować rozmów z SKWK. Nie znam treści ustaleń, ale mam wrażenie, że SKWK chciało mieć ciastko i zjeść ciastko. A oni do k... nędzy są od organizowania dopingu i niczego innego. I jeśli sami nie mogą u siebie zrobić porządku (z rzucającymi race - a przecież dyscyplina w zarządzonym przez nich bojkocie jest wielka - co raz mniej łamistrajków) - to dlaczego żąają czegokolwiek od innych. Widać, że jakby chcieli, to daliby radę spacyfikować rzucających race. Ale najwyraźniej nie chcą. Z nieznanego mi powodu.
Sam jestem za granicą i patrzę na to wszystko z dystansem. Nie życzę sobie Bednarza w Wiśle, pokazał co potrafi przed paroma laty, i pokazuje teraz. Ale nie życzę sobie (jako kibic) również tego, by SKWK mówiło mi co mam robić i wykraczało poza to, czym powinno się zajmować. No i skoro potrafili utrzymać dyscyplinę przez pół rundy (bo potrafili - jak świadome to było, widać teraz) to niech poczują się do odpowiedzialności chociażby za te race i też posypią głowę popiołem i poniosą konsekwencje. A co do reszty, jeśli każdy zabierze się za swoją działkę, to jakoś z tego wyjdziemy. Z Cupiałem lub bez niego. Cytat:
|
Cytat:
Porównanie z Polonią zupełnie nie trafne. Czy oni się gdzieś wyprowadzili czy grają na Konwiktorskiej ? Sytuacja w Krakowie jest taka, że wojna futbolowa ogarnia wszystkich. Od gimnazjum do prezydenta miasta. Złe wybory i możemy mieć ostro pod górkę ze wszystkim. Ale zmartwię Cię. Jak dla mnie Cupiał to przetrzyma. Wisła na pograniczu spadku może jeszcze długo się bujać. A głosy o A klasie to głosy ludzi zmęczonych dobrobytem ery Cupiała. Mniej więcej taka sama zasada jak popularność obozów survival w społeczeństwie zachodnim. Tyle, że z obozów wraca się po 14 dniach. Z A klasy niekoniecznie po 14 latach. |
Cytat:
To naprawdę uwłaczające, że trzeba dyskutować z takimi "tezami"... |
Cytat:
|
Cytat:
Działaj zakładaj nakłaniaj kto ci zabrania ? Ja cały czas czekam na to nowe stowarzyszenie prawdziwych kibiców, które miało powstawać na dniach i jakoś nie mogę się doczekać... |
Cytat:
Żaden nie potrafił założyć profilu na facebooku, więc inicjatywa upadła. EDIT: Jacuś, łysa pało Ty nasza - mam dla Ciebie podpowiedź. Gratis. Publiczne przeprosiny i zdjęcie zakazów to byłby dobry początek. Miałeś czelność pajacować przed kamerami, to teraz miej honor posypać głowę popiołem. Nie bój nic, przetrzesz później ściereczką i śladu nie będzie. |
Cytat:
Budżety Klubów A-klasy to rząd 20 000 - 40 000 - wiem co piszę, sam działam w takim Klubie Tam zawodnicy sami dopłacają do gry, są oczywiście wyjątki. A spać można nawet do Klasy C Prowadzenie drużyny w A-klasie nie jest też super łatwe. Sponsorów brak, ciężko o działalność gospodarczą ( opłaty częstokroć mogą nie pokrywać wpływów ). Nie wspominając już np. o ochronie - bo mecze A-klasowej ( nie daj Boże ) Wisły, bez takowej nie mają racji bytu. Płacisz kary za wszystko, jeśli obserwator jest upierdliwy. Rozegranie meczu w A-klasie, to koszt ok. 1000 zł. Wliczam w to wynajem boiska- jeśli klub nie posiada swojego. Sędziowanie to ok. 240 - 250 zl, dolicz wodę mineralną, zużywający się sprzęt. Nie mówię już o dojazdach, itp. Nie daj Boże odpalenie piro, itp... Więc startować z niskiej klasy rozgrywkowej, nie jest wcale proste. jak wcześniej napisałem, jestem w 100% za racami, ale i za odpowiedzialnością za ich używanie. Nie popieram a wręcz przeciwnie - polityki Łysego. Jednakowoż. trzeba patrzeć na sprawę z wielu stron. Każde nasze działanie ma swoje reperkusje. W mojej 10-letniej przygodzie, kilka razy płaciliśmy kary za zachowanie naszych kibiców. Jednak. co m.in. sprawiło, że nie pieprznąłem tym ( robię to społecznie ), to fakt, że winni potrafili zapłacić kary za swe zachowanie. I to dobrowolnie, bez ingerencji "czynników zewnętrznych" . I tak się m.in objawia miłość czy też szacunek dla Klubu. By było jasne, cytuję Twoją wypowiedź, ale nie odnoszę się całkowicie do niej, lecz do dyskusji na ogólnym forum. |
Cytat:
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Ty jesteś debilem czy Ci za to zapłacili? Ja nie wiem skąd się takie wynalazki biorą. To idź na stadion siedź koło pana policjanta, zbij piątkę z Jackiem Bednarzem i będzie git. P.S Załóż taki temat to przynajmniej Cię dyscyplinarnie wyp.. zbanuje. P.S 2 Jak założysz już stronę na FB to wrzuć link. Czekamy! Pamiętaj im więcej lajków tym więcej wody mineralnej trafia do dzieci z Afryki nie mówiąc już o tym, że jak będzie dużo lajków to Jacek się poda do dymisji, dług Wisły się zmniejszy i w ogóle będzie super! Czas się zwijać bo nie nadążam za dzisiejszym trendem kibicowania. |
Cytat:
"No i fajnie. Jakbyśmy tam trafili, to trzeba będzie uważać." |
Cytat:
|
Cytat:
Chociaż dla mnie optimum byłoby nie odpalanie rac, ale to swoją drogą. Jeżeli liczyłeś, że znam jakieś genialne rozwiązanie, to niestety muszę Cię rozczarować. Dla mnie konflikt zaczął się nie o race, ale po akcji Bednarza z wprowadzeniem policji i zakazami. Tak swoją drogą - jaki jest mniej więcej cennik? Ile za race, burdy etc.? Cytat:
Nikt nie twierdzi, że w A-klasie będzie super. Może jaśniej - kogo i do czego próbujesz przekonać? Bo jeżeli nas tu obecnych do tego, że degradacja będzie bardzo bolesna, to chyba tracisz czas. Wszyscy raczej zdają sobie z tego sprawę. I nikt raczej tego nie chce. Może Jacka poinformuj? Ale podejrzewam, że on ma na to wywalone. |
"Brak zapewnienie bezpieczeństwa ekipie gości", czyli np. popchnięcie przez kibica zawodnika rywali, to jakieś 500 zl,
recydywa może już 2000 zł kosztować. Przy budżecie 20 000 to bardzo dużo, zwlaszcza, że nie ma źródeł dochodu. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Tym niemniej, o wiele większe straty wynikną z działań Jacka niż kar za piro. Nie tylko finansowe. |
Cytat:
Czyli 200 tysięcy starczy nam na półkę wyżej. Czad. :-) |
Cytat:
A tak z ciekawości, jako to drużyna ? ( może być priv ) Co do budżetów. Nie ma ŻADNEGO finansowania na szczeblu seniorów ze strony miasta, więc pieniędzy masz tyle, ile sam uzbierasz. A sponsorzy się nie garną. W 90% reklama na koszulkach to nie "usługa" a dowód wdzięczności za ufundowanie kompletu strojów. |
Pamiętajmy też, że jeśli nie Daj Boże trafilibyśmy do A- klasy to jednak te 5-6 tysiecy kibiców zawsze tą kasę zostawi, więc zakładając, że kluby miałyby w a klasie po 50 tyś zł, my mielibyśmy jakieś 150 tyś może max. 200 przy jakimś małym sponsoringu.
Jestem ciekawy co zrobi w najbliższym czasie Cupiał. Aktualnie z tego co pisze, TF nie może przelewać kasy Wiśle, ale problemy kiedyś muszą minąć i co dalej ? Da jakąś większą kwotę czy dalej będzie dusił Wisłę i będziemy drugim Widzewem :/ . Są 2 optymistyczne (?) opcje, najlepsze wyjścia(?) 1. Cupiał daje większy zastrzyk gotówki -- 3 % szans 2. Szuka nowego kupca np. pokroju Kity, a nie Wojciechowskiego - tu szanse są dużo większe. 10 mln zł długu - ech.. ciekawie nie jest.. Trza w totka grać |
Cytat:
---- Tak z innej beczki, to zastanawia mnie ten dług u Adidasa. Na oficjalnej widnieją jako "sponsor techniczny" to z jakiej paki my wisimy im jakieś pieniądze? Co to ....a za sponsoring? Ja wiem że u nas wszystko jest zjebane i każdy nas na kasę nabiera, ale wybierać z kilku firm dostarczających sprzęt i wybrać taką której musimy płacić to czysty debilizm. Ogólnie to wychodzi że tam tylko idioci pracują. Jeden rezygnuje z jedynego wpływu czyli kibiców a drugi goni VW bo mu brak 200tys do banki euro brzydko wyglądało...Przecież to się w głowie nie mieści jak w tak dramatycznej sytuacji można w ogóle podjąć takie decyzje. |
Cytat:
Odpowiadając huberix na Twoje wielce inteligentne pytanie śpieszę poinformować, że niezwłocznie po "odblokowaniu" kont TF przez banki Cupiał zainwestuje 100 mln euro w Wisłę a Tobie opłaci dożywotni abonament na kompleks dziwek żebyś mógł się poczuć jak Charlie Sheen. Ja .......ę. |
Ja brak reklamy na koszulkach do tej pory rozumialem tak ze dostajemy od TF taki hajs ze nikt wiecej nie zaplaci.
Dzis czytam ze skasowali od nich 200 tys... To sorry ale sklad wegla i papy wiecej by zaplacil za reklame na kosszulce niz te 200 tys |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wierny - jesteś tego tak pewien?
Bo z tego co ja wiem to właśnie firma dostarcza ciuchy za free w zamian za możliwość reklamy. Vide żydownia: Cytat:
edit: widzę że jest kolega specjalista od praw własności do nazwy, loga i historii klubowej, czekamy na odpowiedź. |
Cytat:
|
Cytat:
Polecam opracowanie na temat sponsoringu technicznego. Nie porównywałbym tutaj Włoskiej marki, która nie jest tak znana jak Adidas. Nie ma jasnych i z góry ustalonych zasad sponsoringu technicznego. Najczęściej klub w zamian za reklamę dostaje sprzęt do ustalonej kwoty, za resztę musi zapłacić zazwyczaj cenę ze sporym rabatem ale zawsze. Tekst jest sprzed kilku lat, ale zasady pozostają takie same. W tekście jest opisane jak to działa w Juventusie. :) Adidas jest na tyle wielką firmą, że nie dostarczy Wiśle nieograniczonej liczby sprzętu gratis. Nie mają w tym żadnego interesu. Cytat:
O Historii klubowej nic nie pisałem i nic ona ma do tego, że skoro Wisła Kraków S.A. korzysta z loga to jest równoznaczne z tym, że ma do niego jakieś prawa. Jakie? nie wiem. Jednak zanim ktoś zechce zakładać Wisłę od nowa to warto takie rzeczy zbadać i sprawdzić a nie na "wydaje mi się" |
Cytat:
|
Cytat:
Poprzednia umowa z Adidasem gwarantowała Wiśle stroje i sprzęt dla pierwszej drużyny, ME oraz dla juniorów. Nie pamiętam jak to jest z obecną umową - być może jest bardzo podobnie, czyli sprzęt otrzymuje pierwsza drużyna, rezerwy i zespoły juniorskie. Nie ma więc dopłat za sprzęt dla drużyn juniorskich i rezerw (oczywiście do pewnego ustalonego limitu). Z tego co wiem, piłkarze z własnej kieszeni płacą za każdą koszulkę, przekazaną na przykład kibicom - klub więc na takie "nadprogramowe zamówienia" ma pieniądze od zawodników (bardzo możliwe, że przejada je w całości na bieżące wydatki). Może dług wynika w dużej mierze z zamówionej partii oryginalnych koszulek przeznaczonych na sprzedaż dla kibiców? |
^^ Nie twierdzę, że to jest super hiper opracowanie. Tylko, żeby pokazać jak to z grubsza wygląda. Na pewno to nie jest tak, że Adidas daje Wiśle dowolną liczbę strojów praktycznie gratis. Może to być kwestia koszulek lub jeszcze coś innego. Każda umowa na taki sponsoring jest inna. Odniosłem się głównie do kolejnego wpisu "jakich to mamy debili w klubie"
|
Na pewno nie jest tak, że Adidas daje nam za free nieograniczoną ilość sprzętu - to oczywiste. Tak samo jak to, że do pewnego limitu Adidas dostarcza nam stroje gratis. I to nie tylko dla pierwszej drużyny.
Nawet w Wiśle - mimo wielu dyletantów na stanowiskach - nie podpisano by umowy, która zakłada, że płacimy sponsorowi technicznemu za każdy dostarczony komplet strojów. Dług zapewne wynika z innych zapisów w umowie albo z jakiegoś nadprogramowego zamówienia (i może to być własnie zamówienie na koszulki przeznaczone na sprzedaż - możliwe, że nie zeszły w liczbie której się spodziewano...). |
dorzuce się :
Z tym adasiem moze byc cos na rzeczy, gdyz jak trenerem byl Maskant to pilkarze mieli bodaje 10 koszulek na sezon, a za reszte (np jak dadza kibicom) to musieli płacić z własnej kieszeni.Po sezonie w ktorym zdobylisy MP w edycji koszulek z kolnierzykiem darmowych mieli jeszcze mniej. Na bank nie jest tak ze mamy w adasiu wszystko za friko bo to jest Polska a nie elegancja Francja :) |
Cytat:
Jeśli musiał bym płacić za stroje które będę firmować a przecież wcale tego nie muszę robić to byłby debilizm. To bym sobie do Polsporta poszedł i od nich wzioł za darmo. Chyba że z góry zakładamy że będziemy oddychać rękawami, to niestety bez technologi NASA w materiale się nie obędzie. Za ten dług w wysokości 300tyś to można 3 tyś koszulek z katalogu Adasia wybrac.... |
^^ a co jak Polsport powiedziałby, że Ci nie da? :)
|
Jeżeli chodzi o kwestie sponsora technicznego to niestety w Polsce wygląda to różnie... W Polsce raczej nie ma klubu, który cały sprzęt otrzymałby za free, tylko dlatego, że by w nim występował.
Takie sytuacje są w przypadku wielkich klubów, gdzie poszczególne firmy wręcz biją się o to, aby taki Real czy Manchester United grał w ich strojach. W Polsce niestety to tak nie wygląda. A są różne opcje: - firma przekazuje klubowi sprzęt za darmo do pewnej wartości, a za resztę płaci klub - firma nic nie przekazuje, ale klub może liczyć na duże rabaty przy zakupie - firma przekazuje np. część sprzętu dla pierwszej drużyny, ale klub zobowiązuję się do zakupu sprzętu dla grup młodzieżowych (oczywiście w niższych cenach). Jeżeli ktoś myślał, że w Polsce kluby od sponsora techniczne dostają cały sprzęt za darmo lub jeszcze dodatkowo kasę, to raczej jest w błędzie. Przypominam również, że sprzęt to nie tylko komplet meczowych koszulek, ale również sprzęt treningowy, bluzy, kurtki itd. |
Cytat:
Ostrzegam. Przestań mnie nachodzić bo cię pod.......ę anonimowo, że dzieciakom na placyku zabaw parówki rozdajesz. |
Cytat:
Jeśli chodzi dodatkowo o wsparcie finansowe klubu, to nie zdziwiłbym się, gdyby takie od Adidasa otrzymywała Legia. |
Cytat:
|
http://fbgagency.com/publikacje/Powi...techniczni.pdf
polecam, w ramach ciekawostki aktualnie na temat :) E:aaa no tak :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl