![]() |
Ja jednak dalej nie mogę zrozumieć, jak można było doprowadzić Pasy do takiej sytuacji. Przecież personalnie wcale nie są słabi, w dodatku na transfery wydali kupę kasy. Jak można było budować drużynę bez obrony?
Wniosek jest jeden - Ulatowski to żaden trener. Dziwne, że Filipiak zwlekał z jego zwolnieniem aż tak długo. Teraz jest już chyba za późno. |
Proponuje ciekawy tekst z weszlo, mozna duzo wywnioskowac ;) Przypuszczam, ze nowym trenerem Pasow zostanie Urban :)
|
Ulatowski niewiele się różni od Skorży (mimo 2 MP z nami), Zielińskiego i.j.p. Filipiak się uniósł dumą i wylał Lenczyka, który potrafił coś wyciągnąć z tej drużyny. Filipiaka stać na dobrego trenera, tylko pytanie czy się na to zdecyduje i czy takowy będzie chciał się w ogóle bawić w takiej sytuacji. Podobnie z jest Lechem. Jak sobie zatrudnią kolejnego Czesia vel 'polska myśl szkoleniowa" to sobie nie pograją - ale to ich problem.
W tym co dziś zobaczyłem ze strony poznaniaków upatruję przy widocznym minimalnym naszym progresie szansę. |
Cytat:
Ulatowski - pamiętamy! |
Oglądając mecz dwuch drużyn o zbliżonym poziomie z których jedna wygrała tylko dzięki temu że ta druga wogóle obrony nie miała doszedłam do wniosku że obie zasługują na te miejsce w tabeli na którym są. My jadąc do POZnania wydawać by się mogło że powinniśmy ich stuknąć bez większych problemów, ale jak będzie trudno powiedzieć bo życie bywa przewrotne...
|
Cytat:
ps. co nie znaczy że nie liczę na dobry wynik;) |
Wg. Onetu Amica odzyskala swoj blask....- szybko :foch:
|
Cytat:
|
Lech gra kiche, ale na puchary się spina.
Mam wrażenie, że Wisła to dla nich będą takie puchary, i się zepną niestety. A potem znów będzie kicha. |
Wiedzieli po prostu, że przegrana z Cracovią to dla nich koniec. Przesrane u kibiców, przesrane u właściciela. Jednym zdaniem musieli wygrać, więc biegali trochę szybciej. Poza tym Cracovia gra bez obrony więc nietrudno z nimi wygrać.
Dobrze się stało, że w PP gramy dalej, będzie o co na wiosnę grać. ;) No i szczerze mówiąc tak jak nie trawię Zielińskiego, to może teraz chłopak na względnym spokoju dotrwa do zimy, a leśne dziadki będą miały czas na poszukanie KONKRETNEGO trenera. |
Cytat:
|
Czesio M., Rysiek T. także do wzięcia - same tuzy polskiej myśli szkoleniowej młodej generacji
|
Zapomniales o Janku U. :P
Osobiscie akurat w Jasiu upatruje faworyta do przejecia tego cyrku z małpami z ulicy Kałuzy :) |
My tu gadu gadu, tymczasem czytam na wp.pl, że w meczu z Wisłą Lecha poprowadzi J.M.Bakero :>
|
Z Lenczyka to jednak burak.
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,85...m_Slasku_.html |
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,85...pieniedzy.html a z józka to typowy Jarosłw Kaczyński. Po pierwsze jak podpisął kontrakt to może Smolarka pocałować w dupsko. Po drugie jego zespołowi sie polepszyło to zaczął jątrzyć chyba po to żeby znowu sie atmosfera w zespole popsuła. Po trzecie renegocjować to nie znaczy narzucać.
DYSKOPOLO ŻYCZĘ JAK NAJGORZEJ! |
Ale to pokazuje jakimi ....ami są piłkarze. Ja mając do wyboru spokojną normalną dobrze płatną pracę, a zajebiście dobrze płatną pracę ale z kretynem i raptusem za szefa, wybrałbym to pierwsze. Po co miałbym tracić nerwy i wysłuchiwać od gościa kompletnie nie znajacego się na rzeczy takie dyrdymały. Fakt Smolarek gra piach od dawna, ale takich głupot żaden prezes na zachodzie nie wygaduje. Ci kopacze z Dyskopolo wiedzą na co się decydowali. Wojciechowskiego cyrk i jego... małpy. Mam nadzieję że w końcu się gość rozmyśli i zrobi to samo co Ptak, czyli zniknie z piłki raz na zawsze.
Proste. |
Za PS:
Kapitan zespołu Marcin Cabaj też nie owijał w bawełnę. - Nie wiem po co wyszliśmy dziś na boisko. Mam nadzieję, że nowy trener coś zmieni w tej drużynie, bo jest bardzo źle. Sami strzelamy sobie bramki. Gramy beznadziejnie zarówno z przodu jak i z tyłu. To jest jakiś skandal. Sam Cabaj wlai jednego swojaka na mecz minimum hehe |
Bakero na trenera Lecha. Chyba rzeczywiście oszczędzają i na piłkarzach i na trenerze bo akurat Bakero do najlepszych daleko:)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...l?ticaid=1b242 |
Znowu będziemy grali na przełamanie nowego trenera. Najgorsze co może być. Wolałbym, żeby ich prowadził Zieliński.
|
Bakero chce 100 tyś zł na miesiąc za trenowanie drużyny.Myśle że za te pieniądze można sprowadzic kogoś lepszego, tylko trzeba poszukac.Napewno młodych utalentowanych trenerów nie brakuje (tak jak kiedyś Petrescu )
|
To o Bakero to jakaś bzdura. Jak go zatrudnią to o pucharach mogą zapomnieć, do tego przebudowa drużyny, która na tym sezonie się nie skończy. Założę się, że ten artykuł to jakiś akt desperacji Bakero, namówi znajomego dziennikarza na takie coś, żeby presję na Filipiaku wywrzeć. Ziarno prawdy pewnie jest tam takie, że Bakero składa CV w każdym klubie w Polsce i o każdym taką bzdurę możnaby napisać.
Jednak jeśli okaże się to prawdę to nie wróżę dobrze Lechowi. |
Bakero trenerem Lecha to najlepsze co może spotkać... tych, co źle życzą Lechowi :) a Cracovii nic już nie pomoże, nawet Stawowy-reaktywacja.
|
Nie chce krakac ale zebysmy sie niemilo nie rozczarowali jak sie okaze ze Amice przejmie Bakero i zbuduje tam dobra druzyne. Mysle ze w Polonii nie mial sie jak wykazac bo jak prezesem jest czubek to kazdy trener ma tam pod gorke. Uwazam ze moze zbudowac solidna ekipe jak na nasze warunki, nie mowie ze na podboj LM czy LE ale w lidze moze grac solidnie.
|
Jak dostanie czas, właśnie, jak dostanie. W Polsce prezesi trenerom nie ufają.
A tak logicznie na to patrząc, skoro prezes zatrudnia trenera, a p kilku spotkaniach chce go wyrzucić, to nie jest wina trenera, tylko prezesa. On źle wybrał. Zresztą, Petrescu dobrze mówił, że w Polsce i Rumunii jest tak samo. Albo wynik natychmiast, albo karuzela. I mamy efekty. Jedną koncepcję co rok, pół, zastępuje druga, a wyników jak nie było, tak nie ma. |
Nie wiem o co tym myśleć... W Polonii miał w ub. sezonie z pewnością pakę na dużo więcej niż rozpaczliwą obronę przed spadkiem. O co tu chodzi?? Pasy to chyba tylko Bobo ewentualnie Czesiek mogliby uratować. Wiadomo jak...
|
Dla sraczkowatych jedynym ratunkiem na dziś dzień to jest trener średnio starszego pokolenia z zeszytem. Bo jak mawia klasyk, tu nie ma co trenować tu trzeba dzwonić...
A co do Amica (nie wiem jak się to odmienia Amici? ) Poznań niech biorą Bakero. Dobry trener, przyjedize z bratem. Sprowadzi wychowanków Barcelony i Sławek Peszko będzie miał z kim pi... grać. |
Cytat:
Natomiast jestem mimo wszystko zaskoczony, bo mając Sobiecha i Smolarka powinni jednak więcej strzelać. Co do Bakero w Poznaniu. Marzenia się czasem spełniają. Nie chciałem, by zwalniali Zielińskiego, ale wielbiciel jednorękich bandytów jest wyborem znacznie lepszym. Tak trzymać. |
Cytat:
|
Zastanawia mnie czemu zatrudnia się tak pochopnie trenerów, równie pochopnie jak się ich zwalnia. Przecież jest to przyznanie się do swojego błędu. Co kierowało władzami Sląska,że zatrudnili Lenczyka, nie mam pojęcie.
Zwolnili Tarasiewicza,bo widać było,że zespół pod jego wodza osiągnął maksimum. Mentalnie,taktycznie to były szczyty zarówno zespołu jak i trenera,dalej razem nie dadzą rady. Niemniej jego zwolnienie nie było tym samym co wywalenie Ulatowskiego. Tarasiewicz zbudował sobie zespół i krok po kroku wchodził do Ekstraklasy i tutaj swego czasu troszkę pomieszał. Dano mu czas, i on wg mnie z niego skorzystał znakomicie. Dla mnie jest to trener obiecujący,choć rzecz jasna muszący się jeszcze dużo szkolić. W każdym razie przyszłość przed nim. To zwolnienie mimo słabej gry Sląska uważałem za konieczność, coś trzeba było zmienić. Facet nic z nich więcej nie wyciśnie. Zrobił robotę,odszedł. Uważałem,że Sląsk wykazujący się niezłym podejściem do pracy trenera, tzn dali dużo czasu Tarasiewiczowi, także i tym razem znajda kogoś ciekawego kto zacznie budować coś równie dobrego. Kogoś z charyzma,warsztatem, wiedza. A tymczasem zatrudniono Lenczyka. Doprawdy nie wiem czego się po nim oczekuje?Co zaważyło,że zatrudniono akurat jego? Nędzna gra Cracovii pod jego wodza w zeszłym sezonie, czy może całkowity przypadek jaki uratował ich od spadku z ligi?Lenczyk nie gwarantuje niczego. W każdym razie nic nowego czego nie byłby w stanie zaoferować Śląskowi Tarasiewicz. Wg mnie podpisano Lenczyka na alibi. A weźmy kogoś wolnego i jakoś to będzie. A niestety trener czyni różnice. Gdyby ktoś siadł rzetelnie i zastanowił się nad ostatnimi latami pracy Lenczyka nie zatrudniliby faceta. Ot zwyczajnie jest słaby. Dobry trener bez wyników. Inna sprawa ma się z Ulatowskim. Facet nigdy nie był dobrym trenerem,nawet średnim. Raczej media go forowały niż wyniki za nim przemawiały. N i rzecz jasna asystentura u Benka też zrobiła widać wrażenie.Także tutaj Filipiak wykazał się arogancją zatrudniając takiego faceta. Równie dobrze mógł zostawić Lenczyka na jedno by wyszło. Jak widać, właściciele nie kierują się niczym merytorycznym przy zatrudnianiu trenerów. Później się dziwią,że zespoły w które walą kasę nie mają wyników. Nie mają bo kogo zatrudniają,że niby nagle mają mieć?Doprawdy dziwną logika. No i co teraz Filipiak podpisze Bakero i czego oczekuje?A może cnich Ulatowski idzie do Amiki a Zieliński do Parchów. Na jedno wyjdzie. O Bakero do Poznania. Niech będzie. Co to za zmiana w ogóle. To raczej zamiana, nazwisk a nie zmiana. |
@ Marszałek
Ja mam odmienne zdanie od Twojego. W GKS miał wyniki ani dobre ani złe jak na potencjał tej drużyny i rywali. Można było uważać go za młodego-zdolnego - jak niektórzy także u nas na forum+ liźnięcie zachodnich klimatów u Leo. U Pasów chyba nagrabił sobie na wejściu wywalając lub zgadzając się na wywalenie Barana i umniejszając rolę np. Pawlusińskiego. Grajkowie mieli go w d.. i mógł sobie potem robić co chciał - i tak był skreślony. Tarasiewicz.. ja się bardzo ucieszę jak go zobaczę na ławie u naszych rywali.Śląsk - zero progresu od momentu wejścia do ligi, a dla mnie sporym szokiem (piszę to po raz któryś) było zobaczenie Go w Lidze+ extra. Facet miał kłopoty ze złożeniem ładnego zdania po polsku. To jak taki facet ma mieć wyniki. Ładnie ubrany z piłkarską przeszłością i to w zasadzie wszystkie jego atuty moim zdaniem. Lenczyk... On jest taki jakiś... ekscentryczny. No ja bym w Wiśle nie chciał tego typu faceta na trenera. |
Jak rozumiem, w niedzielę szanowni wyjazdowicze będę krzyczeć gromkie "dziękujemy" w kierunki Uli, za całą ciężką pracę jaką wykonał?
|
Cytat:
|
Bakero podpisał umowę z Lechem (chyba przedstępną - tego nie wiem). Na pewno Lech skorzysta na tym, że nie będzie miał zbyt wielu kontuzji.
|
Gdyby nie te 4 pkt to moze by Ulatowskiego zwolnili predzej a wiec musial, no musial te 4 pkt zdobyc. Chociaz moze gdyby tak przegrywal wszystkie kolejki do dzis to by go zostawili w celu srubowania rekordu. Wreszcie by Cracovia miala sie czym pochwalic
|
do Marszałek
Nie masz racji Tarasiewicz to bardzo marny trener. Jedyne co mu wyszło to wgledny sezon 08/09 w tym wiele meczów wygranych na "styku" 09/10 i początek obecnego to degrengolada. Facet nie ma pojecia o taktyce , zagłaskał grajków. Korzystał z tego że Solorz nie wymagał od niego wyników tylko sobie mieli grac spokojnie czekajac na budowę Galerii Handlowej . Doprowadziło to do tego , że Śląsk w chwili obecnej obok Cracovii jest głównym kandydatem do spadku. A co do Ulatowskiego to nie deprecjonujmy jego osiagnięc w Bełchatowie. 2x 5 miejsce to było coś. Niestety miał pecha , ze trafił do Cracovii tj czarnej dziury która nawet dobrego piłkarza czy trenera zamienia w ostatnia łajzę. Mam nadzieję , że Ulatowski jeszcze pokaże , co potrafi. Kibicuje mu zwlaszcza po tym artykule o nim z Weszło , bedacego wg mnie czymś wyjatkowo obrzydliwym |
Cytat:
|
|
Ja bym sie nie smial, to moze byc strzal w 10.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl