![]() |
Cytat:
Nie przeczę, że zespoły te były lepsze od polskich, ale nie zgodzę się ze skalą. Każda z tych drużyn ma budżet większy niż Wisła, Legia czy Lech, a jednak nawiązaliśmy WALKĘ, choć nieskuteczną, to jednak nie daliśmy się totalnie zdominować. Mucha mógł uratować kilka bramek, ale za kolegów nie strzelał. Poza tym co to za gadanie "tylko dzięki bramkarzowi". Bramkarz to jeden z zawodników, więc bardziej na miejscu jest "aż" nie "tylko". To były dwumecze, więc ciężko mówić o szczęściu. Po prostu liderzy Ekstraklasy z takimi zespołami potrafią nawiązać walkę. I taki jest właśnie poziom naszej rodzimej ligi - gdzieś pomiędzy Austrią Wiedeń a Udinese. Wcale nie 100 lat za Europą, jak niektórzy z Was sugerują. Raz zdarzy się wygrać, raz przegrać. Będzie infrastruktura, będzie silny impuls do umacniania się (oczywiście sam fakt istnienia stadionów nie poprawi naszego poziomu). Lepsze wyniki przyjdą. Europa nam odjechała, ale w innym sensie niż część z Was myśli. To nie dystans między Ekstraklasą a Bundesligą się zwiększa, to słabsze ligi równają do tych mocniejszych. Cypr, Rosja czy Ukraina są o wiele bliżej centrum piłkarsiego świata niż 15 lat temu. To sprawia, że w rankingach jesteśmy coraz dalej. To, co z pewnością możemy i powinniśmy poprawić, to profesjonalizm. Aby nie zdarzały się więcej wpadki w stylu Levadii. |
Owszem jeszcze dobre pare i parenaście lat temu poszczególni piłkarze byli wyższej klasy , a czołowe kluby potrafiły skupować najlepszych piłkarzy z rodzimej ligi , w właściwie to jeden z czołowych klubów w różnych okresach - powiedzmy Widzew, Legia pozniej Wisła .
Widzew i Legia w tamtych najlepszym dla nich czasie , te drużyny właśnie skupiały najlepszych piłkarzy ligowych , to były pełne kadry - duża rywalizacja , dobra ławka , odpowiednio obsadzone formacje . Mimo to ten czas można określić jako schyłek naszej piłki te kluby zbankrutowały , a liga do niedawna stała w miejscu , a jak stoisz to się cofasz . Infrastuktura się zapadała a zarządzanie było żadne , gdy już nawet wcześniej na świecie następował szybki rozwój piłki . Maluczcy nas dogonili bądż nawet chwilowo przegonili , ogólnie też poziom na świecie się wyrównuje . Wymieniacie Cypr,Rosje i Ukraine - Cypr jedzie tylko na kasie , zaś Rosja i Ukraine też została "zbudowana" przez oligarchów .W gruncie rzeczy naprawde uciekli tylko tam gdzie były pieniadze i budowala sie infrastuktura . Bo weżmy takich Wegrów , Białorusinów, Słowaków - owszem mieli w ostanim czasie pojedynczo zdarzały im się większe sukcesy w pucharach , ale to nie zmienia tego że mają gorszą infrastukture , mniejsze pieniadze , perspektywy i słabszą ligę . U nas jest teraz faza wzrostowa a w najbliższych latach nabierzemy dużego przyśpieszenia . A to będzie szło jak miotła ,czym większa kula śniegu tym więcej go zamiata . |
Po Jasiu Urbanie i Bartłomieju Grzelaku dziś zabłysną Rzeźniczak.
Rzecz miała miejsce na facebooku. Jeden z kibiców dowiedziawszy się o tym, że po niedzielnym spotkaniu z Odrą piłkarze Legi dostali wolne, napisał: ''Piłkarze mieli dzień wolnego po niedzielnym meczu...o mój Boże!''. Wtedy odpisał mu Jakub Rzeźniczak: ''a co w tym dziwnego, że mieli dzień wolnego??'' http://img521.imageshack.us/img521/2457/rzeznikm.jpg następnie zrodziła się mała dyskusja, ktoś zarzucił, że piłkarze obijają się na treningach itp. Odpowiedz Rzeźnika- ''zabawni jesteście!!! ja zawsze zapierdalam jak chcielibyscie wiedziec i nie jak tutaj kolega jakis sie wysilil piszac ze 4 godziny dziennie ale dla Twojej wiadomosci ja spedzam w klubie dziennie 6 do 7 godzin wiec prosze Cie daruj sobie. Bo wiem jakie mam braki co musze poprawiac by byc lepszym. A to ze przegralismy pozbawia nas mistrzostwa?? Niestety wiekszosc z was nie zdaje sobie sprawy ile wysilku kosztuje kazdego z nas mecz. wiec dzien wolnego to nic dziwnego. Bo co z tego ze bedziemy trenowac bardzo duzo a pozniej zdychac na meczu?? to nie w tym sęk. Druzyny na calym swiecie dostaja dni wolne i to niezaleznie od wyniku.I na koniec pilkarze szanuja kibicow szkoda ze w warszawie kibicie nie szanuja pilkarzy bo wiadomo zlosc po takim meczu jest w kazdym z nas!!! bo wszyscy mamy jeden cel a wzajemne obrzucanie siebie blotem napewno nas do niego nie przyblizy." Oni są chyba tacy głupi od urodzenia, dla nich nic się nie stało. Nie dziwne, że potem polskie zespoły mają takie wyniki jakie mają w pucharach. I tu nie pomogą nowe stadiony czy też bazy treningowe. |
W wypowiedzi Rzezniczaka niema niescisłosci .
Ogólnie gdybym był piłkarzem to miałbym takich kibiców w du.... Bym nie zawracał sobie nimi głowe tylko robił swoje , tylko aby to robić jak widać trzeba być jeszcze poukładanym wewnętrznie . Piłkarze są zazwyczaj dojrzalsi od kibiców , a nie na odwrót . |
Cytat:
Cytat:
P.S. A ja swoje - dziś kolejny etap odsłony 'pan Walter bardzo przejmuje sie Legią'. Spotkanie zarzadu z Walterem i Urbanem. Wydany komunikat, ze jak jeszcze jedna taka wpadka to koniec, zegnamy sie z Urbanem. Gazety w swietnym humorze - 'ostry komunikat z Legii'. Daja do zrozumienia, ze Walter sie wciekl i Urban ma ostatnia szanse. A prawda jest taka, ze nikt nawet nie myslal o zwalnianiu go. Podobny komunikat byl wydany na jesieni, tez bylo spotkanie i tez byly podobne gadki. Jakby im zalezalo to juz by Urbana wywalili, bo to przyklad skrajnego nieprofesjonalizmu, kolesiostwa i kpiny w jednym. Ale banda naiwniaków wierzy - Walter walnal piescia w stoł :) |
Cytat:
|
Z Giżycka bliżej ma na Legie:) a piłkarze spędzają 7 godzin w klubie w tym niecałe 2 godz treningu 2 godz pod prysznicem i z 3 godz w jacuzzi ewentualnie dla ambitniejszych na basenie.
Na prawdę idzie sobie tylko w łeb strzelić.. |
Jasne, pełny profesjonalizm. Spędza w klubie 6-7 godzin dziennie. Stachanowiec.
|
Cytat:
http://www.weszlo.com/news/4460 Cytat:
|
Cytat:
|
z warszawskich źródeł, chyba plotka
Cytat:
Matko jedyna, koszmary z rana. |
i schemat się powtarza... piłkarzyki odwalają maniane, więc trzeba zmienić trenera. Przyjdzie nowy laptop i po 6 miesiącach zacznie się to samo. Zastanawia mnie również, co w sobie ma Majewski? Gość, który każdym razem kończy pracę klapą zawsze jest wymieniany w gronie następców w liczących się klubach oraz do niedawna, jako potencjalny kandydat na selekcjonera... niesamowite!
|
Cytat:
|
Jak zacząłem czytać posta harthausena, to już się martwiłem tą niepowetowaną stratą dla Wisły jaką byłoby zwolnienie z Legii Urbana. Jednak tego, że dalej będzie o Majewskim, to się nie spodziewałem :D Zdrowo się uśmiałem z rana. Jakby ten koleś został trenerem Legii, to ta po raz pierwszy od dawna przestałaby być w czołówce :D
Ale to pewnie i tak tylko plotki :( |
Majewski będzie dobry na Legię: z ciotowatych charakterów tych grajków zrobi miazgę, a Giza ucieknie do Szachatara Soligorsk.
Rzeźniczak zamiast wolnego dostanie za karę do napisania 100 razy:"Jestem słabym piłkarzem, nie umiem grać piłkę, Sensei Majewski jest moim Panem" jeszcze tylko Urbana do Lecha i bez inwestowania złotówki, ze złotoustym Maciejem mamy kolejnych 15 MP z rzędu :O |
Podoba mi sie twoje podejscie premier, chyba jestes pierwszym moderatorem ktory nie boi sie napisac jak jest :D!
|
poza Majewskim wolni są jeszcze Wieczorek,Michniewicz,Bobo Kaczmarek i jak to go nazwał 7Kotów kiedyś "Elvis" Stawowy.To chyba lepiej dla Legii żeby Urban został.
|
Cytat:
Edit. Michniewicz często bywa w Anglii,pewnie tam pracy szuka:) |
http://s24.pl/ale_jaja_zobacz_jak_fr...ow-s70679.html - ciekawe czy oferował się któremuś polskiemu klubowi :D
|
to ja juz wiem skąd w Wiśle wziął się Wojtek Łobodzinski ;)
|
Cytat:
|
Okuka: Legii sie nie odmawia
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Trener, który zdobył mistrzostwo Serbii jedynie dzięki Arkanowi na Łazienkowskiej? Albo ITI jest durne albo oni serio tej Legii nie lubią.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Niech zachowa wspomnienia? |
Czyżby wraz z powrotem Okuki szykował się powrót niezatapialnego szybkościowca?
Stanko-Kocha cię cała Stolica - Svitlica? Bo rywalizacja Stanko z Grzelakiem o miejsce w pierwszej jedenastce Legii oglądałaby z zapartym tchem cała Polska. :lol: A na poważnie: to nie przypadek. Najpierw przeciek z Majewskim, teraz z Okuką. W ITI wiedzą, co robią. W sumie każdy normalny człowiek w takiej sytuacji woli, by Urban pozostał. I o to im chodziło. |
Cytat:
|
Tez pamietam te czasy ,zwlaszcza chyba mecz Legia -Widzew kiedy na wyjscie na zylcie i krytej odpalono niewiarygodną ilosc rac.Moglem cos pomylic ale tak to zapamiatalem.
stare ,fajne czasy ....,teraz za takie cos to by sie Legii z finansowych kar ciezko bylo otrzasnać |
Cytat:
Wiadomo, ze to sie nie powtorzy, bo teraz sa zupelnie inni zawodnicy, a tamci sa zdecydowanie za starzy, ale nie pisz mi, ze Urban jest lepszym trenerem, bo to smiech na sali. :) |
Owszem, za Okuki Legia miała sukcesy. Ale za to w Wiśle zupełnie zawiódł. Więc Okuka jak na polskie warunki jest dobrym trenerem w 50% przypadków. Co drugi raz mu wychodzi. Z czego wynika niezbicie że drugi raz w Legii może się nie udać. Ale róbcie, co chcecie:-D
Mnie zawsze fascynowała jego fizjonomia. Że też Francis Ford Coppola go przegapił przy organizowaniu castingu do Draculi... |
Odra znowu jak rycerze wiosny zaczyna wygrywac,juz przeskoczyli w tabeli 2 miejsca.
Odra to sól tej ligi :D |
Odra rycerze wiosny, ale Onyszko 3 mecz z czystym kontem !
|
chyba nawet najwięksi optymiści w Poznaniu nie wierzyli w to, że po 3 kolejkach na wiosnę Lech(Legia zresztą też) może dogonić Wisłę w tabeli :shock:
|
Cytat:
|
A mowilem, ze Odra sie utrzyma ;).
Najciekawsze jest to, ze po kolejnej wpadce, najprawdopodobniej dalej bedziemy liderami :). Nie wyobrazam sobie, zeby Legia w obecnej formie wywiozla 3 pkt z Bytomia i nie wyobrazam sobie, zeby Belchatow przegral. |
Cytat:
Dobrze, jeśli się utrzymają. Potrzebny jest taki zespół, który będzie nam stale przypominał jak prowincjonalna jest to liga. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl