![]() |
Cytat:
|
Burliga był widzoczny, zaliczył kilka kiepskich dośrodkowań, a w drugiej połowie przeszedł na lewą obronę i zaliczył asystę przy bramce Genkova (ładne dośrodkowanie).
|
No i bułgarski kołek skompletował dziś hattricka. Zaraz się zaczną głosy, że tylko dlatego, że graliśmy z lemingami.
|
Cytat:
|
ten napastnik z nr 54 to Kamiński. Nie jest moze skuteczny, ale fajnie sie ustawia - ile dostal pilek sam na sam przez to ze dobrze wychodzil w tempo, choc kilka spalonych bylo. Tez ma chyba 17 lat.
Kolanko dobry, ale za maly jeszcze na powazna pilke - bez masy to go nawet w pierwszej lidze zalatwia. W ogole ogladajac mlodsza Wisle to widzialem krakowska szkole - duzo podan w srodku pomocy (ale nie w obronie). Kirm sie tylko wylamywal i duzo sam biegal. Natomiast pierwsza Wisla w srodku to tak bez rewelki - zwlaszcza pamietna akcja Garguly gdzie przyspieszyl, zmeczyl sie, stanal na srodku a potem oddal przeciwnikowi bo nie wiedzial co zrobic z pilka. |
Kolanko , Kamiński to ewidentnie talenty , ale jeszcze nie na grę w ekstraklasie . Nabiorą masy , taktycznie ktoś ( ? ) ich poukłada i będą grajki na lata . Mogli się dzisiaj podobać .
Natomiast Szewczyk i Chrapek to grajki na już . Będą wchodzic z ławki , ale w trakcie sezonu sądzę że zagrają kilka razy w 1 składzie . Pokładam w nich wielkie nadzieje . A co do pytań o bocznych obrońców to dzisiaj było widać piękne zachowanie Burligi gdy Czekaj sprokurował karnego . Totalnie zgubił zawodnika niczym junior , dla mnie to on się totalnie nie nadaje na bocznego obrońcę , na pomocnika ... może . Nie ma zadnej odpowiedzialności za swoją grę . Bunoza średnio dzisiaj wypadł , gubi się na tej pozycji . Chyba rzeczywiście będziemy grali Żemło na tej pozycji i chłopak ma nawet ku temu warunki , fizycznie jest na pewno lepiej przygotowany niż Kolanko po drugiej stronie , ale talent chyba trochę mniejszy . Swoją drogą ciekaw jestem jak drużyna ME wypadnie w tym sezonie , poprzedni był fatalny , ale patrzac na starania młodych chłopaków na treningach pierwszej drużyny .. może być wyłącznei lepiej . |
Czekaj też żadnej odpowiedzialności nie ma. Albo kogoś skosi i dostanie czerwoną/sprokuruje karnego, albo sam złapie kontuzję lecąc jak kamikadze.
|
Właśnie teraz byłby dylemat co do Czekaja, swoje lata jak na młodziaka ma, natomiast warto by go ograć w najwyższej lidze czy ekstraklasie ale w 1 lidze też nabrałby doświadczenia.
|
Czekaj na boisku nie myśli tylko napier*ala. Tzw 'gorąca głowa'. Jedynym lekiem na to jest regularna gra i nabycie doświadczenia. Tyle, że będzie przy tym łapał czerwone kartki, prokurował karne i robił inne niemądre rzeczy na boisku. Wolałbym, żeby nie robił tego w Wiśle, dlatego jak dla mnie jedyną możliwością aby zrobić z Czekaja dobrego zawodnika jest natychmiastowe wypożyczenie go do klubu 1, nawet 2 ligi na 1 czy 2 sezony. Tam gra nie jest tak szybka, bardziej siłowa niż w Ekstraklasie i chłopak miałby czas zastanowić się nad swoimi boiskowymi decyzjami, wyrobić odpowiednie odruchy. Inaczej nie widzę go na ekstraklasowym poziomie.
|
skoro Czekaj zostal uznany za 4 tego kapitana to raczej nie pojdzie na wypozyczenie, a szkoda.
|
Masa musi być,kolanko takiej masy nie ma ale ma wielki talent. To samo Termanowski z Mesy-ja piernicze to jest dopiero talent ale jak chłop wygląda-165 i 55 kg coś koło tego. Jeżeli nabierze masy i przedewszystkim nie zaopiekują się nim "koledzy%" to wielką kariere mu wróżę.
|
Na szczęście jest Głowacki który będzie liderem defensywy, więc Uryga i Czekaj będą mieli się od kogo uczyć
Tak wogóle na Słoweni zagramy z: Hannover '96 (gra tam Sobiech) Hapoel Tel Aviw (wicemistrz Izraela) Fenerbahce Stambul (wicemistrz Turcji) I z jakimś zespołem z czeskiej ligi |
Cytat:
Innym polecam prześledzić logi naszego czołowego malkontenta w trakcie trwania meczów Wisły. |
Cytat:
|
Ale sparingi z lepszymi mają to do siebie że raczej oni wystawiają młodzież ze słabszymi a z mocniejszymi pierwszą jedenastkę, tak będzie z Fene... i z zespołem Sobiecha
|
syryls - w sumie to kazdy by sie z toba zgodzil, ale .. Wisla nie ma ławki rezerwowych, wiec musi postawic tez na mlodziez. Zreszta wydaje mi sie, ze po to sa plany by wziac mlodych do Slowenii by i tam pograli. To sa tylko sparingi i nie mozna wyciagac wnioskow po wynikach. Raczej wazne jest jak graja.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego jestem dość zadowolony. |
Jest jakaś szansa na transmisję dzisiejszego sparingu z Czechami?
|
"Odpowiadając jeszcze raz na zapytania mailowe, komentarze, wpisy na forum: nie przeprowadzimy transmisji z meczów na Słowenii czy w Austrii. Powody oczywiste - kosztowałoby to gdzieś 3 razy więcej niż transmisja z Wielkopolski (a żeby mieć gwarancję łącza to mniej więcej 6 razy więcej). Dajemy 10% szans (a więc niewiele...) na transmisję meczu z Fenerbahce."
Cytat z facebook`a |
No, ale telewizja rumuńska transmituje sparingi swoich najlepszych klubów. Chyba mają kiepską ramówke i zapełniają ją czym się da, na siłę. Nasze telewizje sportowe sa za to zapchane ekstra programami
|
widzę że Głowacki zaczyna już swoje kontuzjowanne przygody .... pfff
|
stłuczony mięsień, to na szczęście nic wielkiego
|
Cytat:
to maly duperel,ale co bedzie jak zacznie sie liga czyli kopanina na powaznie? Kju Żaliensa bedziemy musieli ogladac. |
Cytat:
Z tego co słyszałem, to na Jaliensa Probierz jest wkur*iony bo gra na alibi i ma on wchodzić, gdy już zupełnie nie ma kogo wpuścić. |
Cytat:
|
Skoro jesteśmy przy obrońcach - z opisu meczu wynika, że na prawej obronie Kolanko radził sobie całkiem nieźle. Cytuję:
"Cała akcja poszła prawą stroną, gdzie Kolanko zagrał do Kirma, który z kolei zagrał w pole karne, gdzie Kamiński stał na spalonym" "Z wolnego zagrywa Kirm. Czesi wybijają piłkę, ale dopada do niej Kolanko, jednak strzela niecelnie" "Loucka wpada w pole karne i gdyby nie Kolanko Kocoń mógłby mieć problemy z wybronieniem strzału" "Kolanko dobrze w defensywie. Nabił przeciwnika i dzięki temu mamy aut dla Wisły" "Ten drugi na chwilę ucieka Kolance, ale młody obrońca nieustępliwie walczy, dzięki czemu dogonił rywala, delikatnie wytrącił go z równowagi, przez co strzał Czecha był niecelny" Chłopak ma 17 lat. Moim zdaniem jako rezerwowy prawy obrońca - mógłby zagrać w paru meczach - choćby to były tylko pierwsze fazy PP, czy ew. dawać zmiany w meczach, w których wygrywamy( tak, wiem, że w przypadku Naszego Klubu nie jest to nigdy pewne ;) . Niech się przyzwyczaja, a będziemy mieli z niego pociechę :) |
niedziela, 22 lipca - Hapoel Tel-Awiw (Izrael) wie ktos gdzie odbedzie sie ten sparig???
|
Cytat:
|
Rozumiem szyderę i sarkazm. Chodziło mi jednak także o wskazanie pewnych motywacji w narodzie. Rumuni chcą oglądać mecze swoich drużyn, i jest tam parcie na ich sukces, nawet wbrew niepowodzeniom.
U nas telewizje sportowe sa bardziej zainteresowane wrestlingiem prosto z juesej czy bilardem, niż piłką nożną . Nie ze względu na poziom. Pracują tam ludzie, którzy nie myślą o sporcie ale o swoim świętym spokoju i żeby jak najdłużej utrzymac się w telewzji |
Cytat:
A tak BTW. - uważam, że im gorzej z ligą, tym lepiej. Dopóki poziom nie sięgnie dna i kasa się nie skończy, dopóty nic się nie zmieni. Budowanie popularności ligi teraz to karmienie raka. |
Cytat:
A tak do meritum ... W pewnym sensie Wisła jest warta tyle ile reklamy przed jej meczem. Może by jakoś pokazać że te reklamy będzie oglądać więcej ludzi niż przed np wrestlingiem. Przypominam że Wisła to najbardziej medialny klub Polski. Jest nas na pewno kilka tysięcy. |
Ale grę na dwa skłądy to chyba najwyższy czas skończyć. Trzeba zgrywać trzon zespołu, a ciągłe eksperymentowanie ze składem temu nie pomaga. Zgranie to nasza jedyna szansa w nadchodzącym sezonie.
|
Chrapek alternatywą dla Garguły, to kiedy on ma się ogrywać... Zagra 5 meczów w ekstraklasie co równe jest 10 w 1. lidze. Garguła ma 32 lat, pora kończyć kariere a ten wyjeżdża z alternatywą... Człowieka krew zalewa jak takie bzdury czyta
Super podanie: http://www.youtu.be/rhy-EcX2Q8c?t=2m15s (2:15) |
Probierz lubi tego Gargułe, sprzedawczyka, tak samo jak tych co sprowadzał do Jagi. Dziwne zamiłowanie.
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie będzie próbował robić tutaj drugiej Jagiellonii czy ŁKS-u, w sensie: zespołu złożonego z umoczonych piłkarzyków. Bo to jak dotąd jego znak firmowy... Może po prostu lubi piłkarzy z głową do interesów? |
ŁKS, Jaga ? Wierzę, że Cupiał nie zmienił postanowień, po prostu ciężej jest wyrzucić kogoś, kogo obowiązuje kontrakt. Łatwiej takowego w ogóle do klubu nie dopuścić blokując zawczasu transfer.
Jedna rzecz mnie dziwi, jak się korupcji nie toleruje to czemu się nie prześwietli sytuacji w prokuraturze czy "środowisku" piłkarskim zanim się kopacza sprowadzi. |
:tofik do tej pory wszyscy, którzy wylecieli z Wisły za wcześniejsze przewiny mieli obowiązujące kontrakty. Dla bossa nie było to żadną przeszkodą.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl