![]() |
I kolejne bezjajowe zapowiedzi że będzie walka, wiedząc że jego los jest przesądzony powinien powiedzieć że zawodnicy będą zajadać trawę i że zobaczymy odmienioną Wisłę, takie wypowiedzi Maćka pokazują tylko to że on sam w to nie wierzy ;ssssssss!
|
Chcecie trenera z jajami i do tego choleryka? Chyba wiem kto to taki. Augenthaler. I tego pana z pocalowaniem reki bym powital po zakonczeniu sezonu na stanowisku trenera Wisly.
P.S. Panowie powyzej. Przestancie .......ic glupoty. |
Poruszyłem temat Granta i co się dowiedziałem o tym chłopcu pijąc popołudniową kawę.
1)Słabszy do Skorży,bo ten zdobył dwa MP:) 2) Grant to Żyd. Nie wiem,który argument jest bardziej dyskredytujący dla wypowiadającego te słowa. Niestety dla Was dogmatowcy ale Wasz trener,bardzo średni trener dodajmy tylko jeszcze kilka godzin będzie miał wpływ na nasz zespół,czyli kilka godzin będzie go psuł. Mam nadzieje,że ten co przyjdzie nie będzie w niczym podobny do Geniusza Z Tallinu. Jeśli będzie spełniał ten warunek to już będzie lepszy. Wobec tego należy napisać co jest ważne aby miał ten nowy. Na pewno warsztat,żeby umiał ustawić zawodników do jakiejkolwiek taktyki poza "dzida i do przodu". Dobrze by było aby miał bardzo dobrych współpracowników, albo zwyczajnie,takich którzy znają się na tym co robią. W sumie to tak mało,ale jakże dużo. Przez ostatni czas tego nie mieliśmy i zamiast solidnej gry na tle ligowego szrotu mieliśmy porażki i głupkowate tłumaczenia i obiecanie poprawy. Nie wiem co było bardziej żenujące. Chyba tylko bronienie swoich kumpli może z tym się równać. Reasumując, potrzeba nam minimum rzetelności trenerskiej. Nazwisko nie gra roli. Już nic gorszego nas spotkać nie może od porażek z Cracovią,Levadią,Amiką,Legią,Bełchatowem,Arką. Tylko godziny nas dzielą od pożegnania się z Znajomym Janasa. |
A jakie to głupoty tutaj piszemy ?? @up dobra wypowiedz.
http://www.youtube.com/watch?v=nfKdNdN47Sk&NR=1 Na rozluźnienie ;) |
Sami sobie przeczycie...bo mowicie, ze zaden szanujacy sie trener zagraniczny tu nie przyjdzie(bo bedzie oczekiwal wysokiej pensji, funduszy na transfery, dobrej bazy treningowej, itd) ze wzgledu na sytuacje panujaca w klubie...czyli Skorza jest mega-geniuszem, skoro w takich warunkach(w jakich niezgodzilby sie pracowac zaden w miare znany szkoleniowac) idzie po 3 MP z rzedu ;)...
|
Masz racje jest geniuszem:)nawet z Tallina ale już swój geniusz niech sprzedaje komu innemu. Najlepiej w Liverpoolu,albo niech zostanie następcą Fergusona od razu.
|
czy Ulatowski albo Probierz to mają lepsze warsztaty trenerskie od Skorży ? Hmm... nie sądze.Po prostu znacznie słabszych mamy zawodników niż 5-8 lat temu to i o sukcescy w pucharach znacznie trudniej a i konkurencja w kraju rośnie w walce o tytuł.Do tego te kontuzje......Jak już nowy trener to z zagranicy i dac mu czas, powiedzmy dwa lata.Skoro ten Scheafer taki drogi to poszukac na Białorusi,pewien klub z tego kraju z powodzeniem gra w pucharach
|
Cytat:
|
Naprawdę to jest śmieszne by cały czas pisać że należy zostawić Maćka bo przecież on zdobył 2 mistrzostwa, zaraz pyknie 3 do kompletu i to wszytko bez transferów! Gra Wisły nie jest piękna dla oka, pierwszy sezon za Maćka jeszcze jakoś wyglądała (ale czy to nie była aby zasługa poprzedniego szkoleniowca?). Pomijanie juniorów, stawianie na pupili którzy nie zasługują nawet na ławkę, (nie grają = nikt nie kupi = klub straci)
Konflikty w zespole (kolesiostwo, brak monolitu), wieczne kontuzje (Maciek tutaj jest winien jak mało kto... chyba on dobierał swój sztab... ??), przykro to jest powiedzieć ale mistrzostwo z Maćkiem jest już praktycznie przegrane, ile on meczy wygrał z Legią lub Amicą? Jestem zdania że to są ostatnie dni Maćka w Wiśle, dziękuje mu za 2 mistrzostwa ale on stracił kontakt z rzeczywistością, jego gra na aferę, zero schematów to nie przystoi Wiśle! |
Cytat:
Ale tak naprawdę Grant mógłby być opcją, tyle, że bardziej bolą inne wiadomości dotyczące tego Pana. Mianowicie takie, że to zawodnicy trzęśli szatnią w Chelsea, głośne pogłoski o tym, że Terry z Lampardem wybierali skład itd. Grant przecież doszedł do finału LM - to sukces jak na Londyn, więc pozostaje opcja, że poleciał nie za brak wyników jak oficjalnie ogłoszono, lecz za burdel w szatni. Druga sprawa - brak wyników z Portsmouth - choć tutaj można się bronić tym, że oni są bankrutami, nie płacili (w Premiership!) zawodnikom przez kilka dobrych tygodni, a i nie wszystko jest jeszcze zapłacone. Wiadomo jak wtedy piłkarzyki... Ale przed skandalem z Terrym była jeszcze na Wyspach głośna akcja z Grantem, podobno witał w burdelu w pobliżu Fratton Park. Ogółem trener dość spalony przez opinię publiczną, a do tego mimo wszystko żyjemy w Polsce - Żyd. Zaraz znajdą się idioci w mediach, którzy zaatakują go z rozmaitych stron za przeszłość i pewnie w ukryty sposób za pochodzenie. Trener dobry jak na nas, ale wątpię, żeby miał tutaj szanse powodzenia - podejrzewam, że prasa by go zjadła. Natomiast on sam deklarował polskie korzenie (czyt. jego rodzina pochodziła z polskich terenów podobno) - stąd do pracy może i by się nakłonić go dało. |
Skorzomaniacy obudzcie sie, Wisla ma bardzo mocny sklad i swietnych zawodnikow!!! Jest w stanie grac ladna pilke. Ale pod reka innego trenera, ktory wie na czym polega gra w pilke. Podziwiam Skorze jedynie za to jak kurczowo trzyma sie stolka. Przeciez ten gosc musi widziec, ze jest bezradny, ze od ponad roku gramy totalny piach, ze nie udaje mu sie kompletnie nic - porachy z Levadia, Lechem, Legia, Cracovia, teraz juz nawet Arka i BOTem.
Od roku Wisla nie zagrala dobrych 90min, po kazdym meczu Maciek ma za to coraz to nowsze alibi, to sie zrobilo chore. Nie wiem skad w was taka milosc do porazek i poklepywania "biednego" Maciusia po plecach, ale 87% poparcia dla pana "liga bedzie ciekawsza" to jest parodia. Ciekaw jestem czy sie obudzicie jak Wisla bedzie na 4. miejscu? |
Cytat:
Ludzie, litości. Jeśli się na czymś nie znacie i nie macie ŻADNYCH argumentów to nie zaśmiecajcie forum... |
Ciekaw jestem co byscie powiedzieli, gdyby Skorża w rundzie wiosennej zanotował zwycięstwa z Lechem, Legią i Cracovią, a w meczach z Piastami, Odrami czy innymi Bytomiami przegrywał tak jak z Arką i GKS ???? Czy wówczas, gdyby Wisła z 49 pkt zajęła 4 miejsce w lidze bez prawa gry w pucharach, wznosilibyście ręce do góry bo przecież ograł wszystkich najsilniejszych rywali w lidze !!!!!!!!!
Powtarzam, można być przeciwnikiem trenera, ale odrobina szacunku za to co zrobił mu się należy. Umieszczanie w podpisie hasła pt. X won z wisły - dla mnie jest równoznaczne, że ten kto je zamieścił powinien mieć urlop od forum - ot tak dla ochłonięcia od emocji - może za 2 tygodnie inaczej będzie patrzeć na świat..... Najgorsi są neofici !!!!!!!! |
Ja bym jeszcze Skorży zaufał jak by nie patrzeć wciąż jesteśmy liderami w słabej i tak lidze więc to teraz przyszła pora na ostatni dzwonek.Jeśli skompromitujemy się w Białymstoku czy później w Gdańsku przyszłość Pana Skorży z Wisełką powinna być rozstrzygnięta.Jestem pewien że potrafimy mobilizować w najważniejszym momencie i już z niecierpliwością czekam na piątkowy wieczór!Co ma być to będzie !
|
Haha <- tak mozna skomentowac nazwiska ewentualnych nastepcow, ktore sie tutaj pojawiaja. Czysta fikcja i pobozne zyczenia, a zyjemy niestety w szarej rzeczywistosci i jesli Skorza zostanie zwolniony przyjdzie ktos pokroju Liczki.
P.S - Rzucanie nazwiskiem Granta(ktory kosil olbrzymia kase w Anglii) juz nawet nie jest zartem(podobno jako trener reprezentacji Polski chcial zarabiac 1 mln euro)... |
Cytat:
Levadia... no i Cracovia (choć tu piłkarze dodali swoje 3 grosze..) nikt po mięsiącu nie pamieta o przegranej z Lechem czy Legią.. ja nawet nie wiem w jakich składach nasza druzyna wystąpiła w tych meczach.. ja tak to odczuwam jakby tych meczów w ogóle nie było.. a MP zapisane będzie w kartach historii na zawsze.. i tu jest ta zasadnicza róznica.. jedni wolą ładną piłkę dla oka i 8 miejsce.. drudzy MP i taki sobie styl.... ja też wybieram to drugie, bo za styl/ ładną grę nikt pkt nie przyznaje.. zresztą zwycięzców się nie sądzi... Chelsea, Barcelona czy Manchester też przegrywają/remisują w lidze spadkowiczami.. i nikt z tego powodu afery nie robi... bo liczy się to co jest na koniec.. |
Cytat:
jedynie w Amice jest może lepszy klimat do sukcesów w Legii jest cały czas dno i żadnych zmian od 3 lat Wiec przestań pier.. smutki jedynym trenerem który może jakąs łaskie zrobił Wiśle i mógł znalesc sobie lepsza prace był Kasperczak i w mniejszym stopniu Petrescu a reszta to totalne no' name trenerskie dla których szczytem jest praca w Wiśle Amice i Legii i wśród nich jest Skorża |
Jako, ze mieszkalem pare lat w Londku to zabiore glos w sprawie Granta. Kolega powyzej ma racje, bo w Chelsea rzadzili pilkarze, a Avram nie mial takiego autorytetu, z kolei Scolari polecial za zbyt twarda reke. A teraz troche s-f, najlepszym trenerem bylby Roy Keane, zadna gwiazdeczka by mu nie podskoczyla, bo Roy by ja za j**a powiesil na drzwiach w szatni. Tyle w temacie, zaden z wymienionych przez media trenerow nas nie zbawi, bo tu trzeba duzo cierpliwosci i checi wlasciciela, rozbudowa struktur, poprawienie infrastruktury i umiejetne zarzadzanie.
|
Probierz faworytem bukmacherów do objęcia schedy po Skorży
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...9c88&_ticrsn=3 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Avram póki co to był wezwany jako świadek pewnych zdarzeń w burdelu,nikt mu nic nie zarzucił. I tak naprawdę nikt nikogo za...rękę nie złapał. Wszytko jest w sferze domysłów. Niemniej poruszyłeś ważną kwestę, zauważcie,że piłkarze w Anglii dość często chadzają do takich miejsc. Cole choćby ostatnio:). Ale do czego to piszę. Goście zapieprzają 90 kilka minut w meczu a później idą do burdelu. U nas po spacerku z Odrą kopacze z Legii dostali dzień wolnego,aby nie padli. Podobnie u nas,rozruch delikatny po meczu,ale tylko tych co nie grali:). Oczywiście przymiarki Granta, jego kandydatura jest tylko teorią. Nie grozi nam to,tak samo jak finał LM. Ojciec Granta grał w piłkę w Mławie chyba. Korzenie ma i to dość spore:). Poza tym zarzut,że dostał pracę za to że jest Żydem jest żałosne. Już widzę jak Żyd, (Abramowicz) zatrudnia Granta po znajomości, aby ten prowadził jego klub gdy ten nie ma wystarczających kompetencji ale prace dostaje tylko dlatego,ze jest Żydem. Pokrętna i nie zgodną z teorią logika. Ludzie, weźcie obudźcie się a nie tkwicie w jakimś zabobonie. |
Cytat:
no fakt nie złapałem o co Ci chodziło, sorry :) a w temacie wiadomo że nie przyjdzie nikt z pierwszej ligi trenerskiej trzeba po prostu szukać niżej ale kto ma to zrobić? |
Cytat:
|
Według mnie zwolnienie teraz Skorży to będzie piramidalna głupota.Jak mówi przysłowie :"Nie zmienia się koni podczas przeprawy"Tak jak zawsze uważałem , żeby nie płakać przed końcem okienka transferowego , ale oceniać zarząd po jego zakończeniu , tak też uważam , że trenera rozlicza się na koniec sezonu , a nie w jego trakcie.Nier chodzi o to , by wygrywać bitwy , ale by wygrać wojnę. I nie przekonują mnie argumenty , że można zająć 8 miejsce , byleby tylko wygrać z Cracovią , Legią i Lechem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
NIe powiem, że się rozwija w sposób pożądany, nie powiem, że Skorża nie popełnia błędów, ale należy wziąć poprawkę na stan drużyny - ten jest opłakany - nie wiem kto jest winny takiej ilości kontuzji, ale nie uwierzę, że to jedynie wina sztabu Skorży.... |
Cytat:
|
wierzysz w to co piszesz? Od czasów Kasperczaka Cupiał już nawet nie pożycza. A każdą "zainwestowaną" złotówkę spłacamy, więc dziękuję za taka szczodrość. Żaden trener nic Wisle nie dokona jeśli mentalnośc właściciela, albo sam właściciel się nie zmieni. Wisła od kilku lat się osłabia i to wcale nie wina Skorży, trenerzy się zmieniają, a bagno pozostaje.
|
Aha i nie piszę tego by bronić Skorży, powinien odejść, ale trenerzy w Wisle pracują w mało komfortowych warunkach, co widać było choćby po Petrescu.
|
A ja chciałbym zadać 2 pytania wszystkim ślepo zapatrzonym w Skorżę i proszę o szczerą odpowiedź:
1. Ile czasy średnio potrzebuje trener, aby poznać drużynę, wyrobić w niej styl, zaszczepić swoją filozofię? Ile czasu potrzeba na ocenę wartości trenera? 2. Powiedzcie mi, kiedy ostatni raz widzieliście Wisłę grającą skutecznie, z polotem, ładnie dla oka, w meczu w którym jej zwycięstwo nie podlegało żadnej dyskusji? Odpowiedzi na te pytania będą równocześnie odpowiedziami na pytanie, czy Skorża powinien dalej trenować Wisłę. |
Cytat:
Ponadto ja tego mitu o tym ciągłym osłabianiu się Wisły nie kupuję. Bo jakby tak porównać ostatnie 3 lata i zawodników którzy odeszli i przyszli to wydaje mi się że większa jakość piłkarska jednak do nas przyszła. Nie mówiąc już że paru zawodników znacznie się rozwinęło i są dużo lepszymi zawodnikami niż jakieś parę lat temu. |
Cytat:
P.s. Love ya all. |
To właśnie najbardziej mnie boli. Jaki styl ma Wisła??? Jeszcze 2 lata temu roznosiliśmy wszystkich skrzydłami(Kosa, Zieńczuk), w zeszłym sezonie było z tym gorzej, ale pod koniec wiosny też graliśmy bardzo dobrze, 100% ambicji, rzucenie się na przeciwnika i umiejętność przejmowania inicjatywy, mecz z Lechią(4:2 na wyjeździe) a mieliśmy momentami bardzo uszczuploną kadrę. W tym widziałem jeden mecz z naszym naprawdę dobrym poziomem, znaczy 30 minut z Ruchem(od 0:1 do 3:1 dla nas), pisałem że w tym sezonie Skorża ma czas na wypracowanie stylu i jak widać dalej ciężko napisać co gra Wisła. Smuda ma styl, Zieliński ma styl, Probierz(Jaga czy wygrywa czy nie stara się grać kombinacyjnie i prowadzić grę), Kasperczak z Wisłą miał(czy szło źle czy dobrze to graliśmy wypracowanym systemem) a Maciej??? Przecież jak drużyna ma jakiś wypracowany system prze ponad 2 lata, to jak przychodzi taki Kirm to wie co ma grać, a ja widzę że po pół roku on dalej nie wie co grać i jak biegać i nie jest wstanie się dostosować.
|
Mysle ze szacunek i uznanie dla Skorzy za poprzednie dwa mistrzostwa jest powszechny i niezaprzeczalny. Tym bardziej, ze oba tytuly zostaly zdobyte w nadzwyczajnych okolicznosciach. Pierwszy zdobyty w sposob przysparzajacy dume kazdemu kibicowi, nacechowany absolutna bezkonkurencyjnoscia do tego stopnia, ze az wywolal hormon stresu u konkurentow :)
Drugi zdobyty mimo, wydawaloby sie, beznadziejnej w pewnym momencie sytuacji. Ale to jest wszystko historia, na przestrzeni ktorej druzyna ulegala stopniowej degrengoladzie, az dotarlismy do momentu, kiedy po raz pierwszy w historii mistrz Polski odpadl z przeciwnikiem z polamatorskiej ligi, niestrzlajac mu de facto w obu meczach gola (to co wpadlo w Sosnowcu mozna uznac bardziej za samoboja estonskiego obroncai). Jesli ktos nie stracil wiary w sens pracy Skorzy po tym wydarzeniu, to po ostatnich wyczynach w zakresie antyfutbolu ligowego, juz raczej tak, lub przynajmniej musi byc tego bardzo bliski. W tej chwili juz nie tylko ogranie kogos z wyzszej jak na nasze warunki polki wykracza poza granice mozliwosci, ale nawet strzelenie gola chwilowo pozostaje nieosiagalne. I choc nadal pozostaje sporo czynnikow mogacych posluzyc za usprawiedliwienie dla MS, to jakos nie jestem sobie w stanie wyobrazic, aby BC odwazyl sie zaryzykowac przystapienie z nim do kolejnych kwalifikacji w europucharach. Nie w sytuacji kiedy zespol po tallinskiej kompromitacji gra coraz gorzej i w zasadzie juz teraz gwarantuje kolejna skutkujaca dziura budzetowa szybka wtope. Tylko jezeli BC ma zamiar przystapic do kolejnego sezonu z Michalem Probierzem w roli odnowiciela, to niech nie spodziewa wiecej niz ma obecnie, moze poza tesknota za Skorza (mimo wszystko). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Widzę, że w niektórych przypadkach dyskusja przypomina kopanie się z koniem. Jeżeli macie nadmiar energii i pragniecie ekspresji swoich emocji to polecam karaoke wieczorem ze znajomymi zamiast prowokowania idiotycznych dyskusji o pochodzeniu Avrama Granta, stawianiu pomników Maciejowi Skorży za całokształt pracy, itp.
Uświadamianie jak należy korzystać z forum to nie moja rola, ale widzę, że niektórzy stosują następującą metodę: 1. Napisz pierwszą myśl, która przyjdzie ci do głowy. 2. Wyślij. 3. Czekaj na odpowiedzi i broń swojego stanowiska niezależnie od sensowności argumentacji. 4. W przypadku zakończenia dyskusji o danym wątku przejdź do pkt 1. A powinno być tak: 1. Zapoznaj się z faktami. 2. Poznaj wartościowe opinie innych i interpretacje. 3. Pomyśl. 4. Pomyśl jeszcze raz. 5. Jeśli masz coś sensownego do przekazania innym to: 5.1. Napisz. 5.2. Pomyśl nad tym, co napisałeś. 5.3. Wyślij. 6. Jeśli nie masz nic sensownego do przekazania innym to wróć do pkt 1 lub 2. |
Cytat:
SKWK / Marian Machowski |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl