![]() |
peszko schodzi, stadion gwiżdże. iwański wchodzi, stadion gwiżdże. BYĆ MOŻE NIEKTÓRZY SIĘ NIEZORIENTOWALI ALE TO NIE BYŁ MECZ WISŁY, TO BYŁ MECZ KADRY, A NA KADRZE KAŻDY POWINIEN BYĆ WITANY I ŻEGNANY ZAJEBISTYMI OKLASKAMI, tak jak z jakiegoś powodu witany był smolarek. kibicowsko kompromitacja. na innych stadionach nie reagowali gwizdami na wiślaków, przypominam choćby mecze na łazienkowskiej gdy grał kosowski franek żuraw
|
Napiszę coś, co wielu się nie spodoba.
Potwierdziło się moje przeczucie, że Kraków przynosi pecha reprezentacji (USA, Australia). Chodzi mi o teraźniejszość, nie jakieś historie. W Krakowie jest po prostu toksyczny kimat. Stadion ładnie się prezentuje w telewizji. Jako ciekawostkę powiem, że mecz oglądałem na FOX Sports z angielskim komentarzem i panowie chwalili wszystko co polskie - od stadionów Wisły i Cracovii, przez historycznych polskich piłkarzy jak Deyna czy Tomaszewski, aż po miasto Kraków i grę Polaków na boisku. Jeśli chodzi o doping, to nie podobało mi się pozdrawianie zgód na meczu reprezentacji. Klubowe przyśpiewki a potem cisza długi długi czas. Nie podobały mi się też gwizdy na Iwańskiego. Trochę dystansu na litość boską. Dziękuję. |
Cytat:
Najgorszy imo Żewłakow, oba gole go obciążają. |
peszko iwanski dramat smolarek tez slabo, mam nadziej ze wreszcie z tym pierwszym smuda da sobie spokój
|
A najśmieszniejsze jest to, że Smuda kombinuje szuka i sprawdza, sam pewnie się zamotał, a na koniec postawi na tych, którzy już grali na euro czy elominacjach mś2010 hahahaha. Gołym okiem chyba widać, że nie mamy lepszych Smudo! Rybus, Peszko, Małecki!? Jakim cudem mają się w polskiej lidze rozwinąć w 1 (JEDEN) rok i wejść na internaszynal lewel? Gratuluje. Widzę sens ogrywania z kadrą Groskickiego, bo chłop jest inteligentny i robi bardzo szybkie postępy, ale na Boga, po co kombinacje z Małeckim, Peszką, Pietrasiakiem?!
Szczerze, chciałbym powrotu Frankowskiego do kadry, chociaż napastników nie brakuje. Brakuje kreatywnych pomocników i skrzydłowych, mądrych z chłodną głową. |
Co temu Iwańskiemu wychodzą łaty na głowie jak dalmatyńczykowi?
|
Największy dramat jest w środku pola.Murawski i Pietrasiak zagrali tragicznie jak na defensywnych pomocników.Brakuje rozgrywającego,aż się prosi o Majewskiego,bo Iwański oprócz podobno dobrego wykonywania stałych fragmentów gry nie jest żadnym playmaker'em.Peszko grał wogóle nie na swojej pozycji,był kompletnie zagubiony.Trzeba poczekać,aż wykuruje się Jodłowiec,może nasz Czarek Wilk wystrzeli z talentem i będziemy mieli dwóch dobrych DMów.
PS. Co do tego gwizdania na Peszke i Iwańskiego to żenada i buractwo. |
Cytat:
|
Może mnie wyśmiejecie, ale ja bym widział w środku boiska powrót M. Lewandowskiego bo aktualnie to my tam mamy pustkę.
|
Z tej kadry nic nie bedzie bo nie moze.
Pilkarze to drewna jakich malo,nie bez przyczyny nie graja w porzadnych klubach(nie ze nie ma ich tam,tylko ze tam nie grajaj) Smuda to zaden trener ,ktory jest tylko po to zeby jakos spokojnie opowiadac ze "jest postep" do pierwszego meczu na Euro a potem jak juz beda 3 wtopy w grupie,Grzesiu Lato z wypchanymi portakami kasą zgasi swiatło i cyrk sie skonczy. |
Pewnie, że tak. Ci "starzy" jeszcze trzymają poziom, coś sobą prezentują. Smolarek, Boruc, Żewłakow, Głowa czy Lewandowski własnie mogą jeszcze parę lat kopać na dobrym poziomie.
Smuda to zauważył - co by nie mówić już mu trochę przeszły te wynalazki pokroju Sobiechów, Glików i innych Sadloków. I Bogu dzięki! Także w powrót Mariusza można wierzyć. |
Cytat:
Powtarzam. Nie bez powodu Boenisch grzeje ławę. Obrońca z niego żaden, bez zwrotności, szybkości. Z przodu jeszcze jako tako, ale z tyłu... Nie ma zawodników nie ma trenera (chryste Pietrasiak jako DM to nawet nie jest śmieszne to tragiczne). Żenada. Leje nas kto popadnie, i to każdą reprezentację bez wyjątku... |
leci powtorka na tvp info
|
Jak na nasze warunki Boenisch ma kosmiczną wrzutę. A na ławie będzie więcej siedział odkąd gradla nas. To jest pewne.
|
Cytat:
:lol: będzie siedział jak okaże się że jest słabszy od swojego konkurenta. A poza kosmiczną wrzutką to pan Boenisch nie prezentuje nic lub prawie nic godnego uwagi. |
Przykładów takiego postępowania Niemców jest trochę. O robieniu wyrzutów i świństw młodym piłkarzom,którzy mieli wybór reprezentacji. Materiałów na ten temat w necie od metra.
A w miejsce Boenischa kogo sugerujesz skoro taki słaby,masz kogoś lepszego? |
Cytat:
Oczywiście jest też drugie dno czyli lepsi trenerzy w Manchesterze , tyle że tu nikt nie ma wątpliwości że piąty rok z rzędu na rezerwie to nie jest dobrze. A co do meczu. Powtórzę że mamy dosłownie kilku zawodników grających w pierwszych składach w 15 najlepszych ligach Europy.To jest klęska i ma ona odzwierciedlenie w reprezentacji. Mi się autentycznie dzisiejszy mecz w miarę podobał.Ok Australia to nie jest potentat.Z tego co pamiętam to mają o wiele łatwiej jeśli chodzi o awans na MS niż my, więc nie można z nich robić nie wiadomo kogo. Natomiast dobrze że nasi grają z minimum takimi przeciwnikami jak Australia czy Ukraina.Z dziadami nie ma co grac bo ich w grupie nie będzie. A co do Boenischa tez jestem zdania że to solidny grajek.Co nie zmienia faktu że nie podoba mi się to w jakim kierunku to idzie.Te wszystkie Turki,murzyny i 'Polaki są dla mnie bardziej niemieccy niż Boenisch czy Obraniak którzy oprócz jakiś tam korzeni , nie mają z Polską niczego wspólnego i nie znają żadnego słowa w naszym języku. Choć to i tak jakiś postęp po cyrkach z Olim i Perejrą. |
Nie przesadzaj z tym Boenischem i Obraniakiem w kwestii "nie znają żadnego słowa w naszym języku". Bo obaj znają, mało mówią, ale po polsku rozumieją. Ludo na pewno, bo na NSporcie kiedyś odpowiadał na pytania zadawane po polsku - po francusku (na początku spróbował coś po polsku odpowiedzieć, ale potem stwierdził, że lepiej po francusku będzie gadał). A o Boenischu gdzieś czytałem, że się uczy mówić po polsku, ale wiele rozumie.
Co do meczu: Smolarek i Peszko chyba powinni poćwiczyć strzały z pierwszej... Kuba jak zwykle ciągnął grę do przodu, ale kiepsko z celnością. |
Mi sie wydaje, ze z przebiegu gry i sytuacji to nawet zasluzylismy na zwyciestwo. Staramy sie grac po ziemii, przenosic ciezar z jednej strony na druga, stwarzamy zagrozenia z boku ale jak sie skrzydlowi nie naucza dosrodkowywac to nic z tego nie bedzie (i dotyczy to wszystkich oprocz Boenischa, Kuby rowniez) - oni nawet z rogu nie potrafia wrzucic - albo za krotko ale przerucą cale pole karne tam gdzie nikgo nie ma. Druga rzecz, ktora mnie razila to holowanie pilki zamiast wychodzic z szybkim kontratakiem (szczegolnie przez Lewandowskiego).
|
dj_ibutti -luzik.Ja pamiętam że swego czasu próbowałem bronić paszportów dla Oliego i Perejro, :lol:,jak tu była spora krytyka.Odmieniło mi się zdecydowanie.Pretensji do samego Boenischa czy Obraniaka nie mam.Po prostu jakoś mnie to drażni, szczególnie jak padł mit że 'wszyscy tak robią'.
|
Cytat:
Wałek był z Perejrą. Boenisch i Obraniak do polskiego paszportu mają jak najbardziej prawo, a czy powinno się ich powoływać - to już trochę bardziej złożona sprawa. Teraz to zresztą i tak bez znaczenia, bo z Rogerem już się ośmieszyliśmy, niżej upaść nie można. Tacy Niemcy czy Francuzi niby na pierwszy rzut oka mają internacjonalne zespoły, ale w rzeczywistości złożone przecież z gości, którzy spędzili większość życia ( jeśli nie całe ) w reprezentowanych krajach. Co do takich powołań, to szlak przetarła już Turcja, masowo powołując ze swojej niemieckiej kolonii. Jedyny i niepowtarzalny, to - jak już dwukrotnie zaznaczyłem - był Roger. |
Nastepne powroty: Kosowski - jedyny lewy pomocnik z prawdziwego zdarzenia(ktory jeszcze nie zakonczyl kariery ze starszej generacji) i Mariusz Lewandowski - prawdziwy defensywny pomocnik... Trzeba chuchac i dmuchac na tych, ktorych mamy.
Zastanawiam sie tez, czemu nie gra Matuszczyk? Smuda mowil, ze to wielki talent, a nagle wystawia Pietrasiaka? Jakies jaja ;). Tych pilkarzy z polskimi korzeniami, a wychowanymi pilkarsko gdzie indziej, jest juz troche...zapominacie wlasnie o Adamie ;). Niedlugo ma tez grac w naszej kadrze Perquis. |
Gratuluję głupoty wszystkim, którzy gwizdali na Peszkę i śpiewali o Wiśle na meczu reprezentacji. Nie cierpię Peszki i uwielbiam Wisłę, ale na takim meczu pewne sprawy idą na bok. Doping tragedia. Potem nie ma co się dziwić ludziom mówiącym, że kibice Wisły są zakompleksieni.
Gra nie była zła, ale mamy za słabych piłkarzy. Lewandowski, Peszko, Pietrasiak to nie jest international level. 1q2, Oli spisał się znakomicie, dobrze że dostał paszport. Zresztą należał mu się. Roger - gdyby grał i wrócił do dawnej formy, mielibyśmy super rozgrywającego. Co do paszportu, to rzeczywiście można to uznać za cyrk. Boenisch i Obraniak jak najbardziej mieli prawo do polskiego paszportu. |
Gwizdanie na Peszke wiocha
|
Największy pozytyw wczorajszego meczu? Komentarz Majdana :D Bije na głowę nie tylko gości z TVP ale także ekspertów z C+ w stylu Terleckiego.
Co do gry to rewelacji nie było. Australia pograła z nami jak chcała. Oddała pole, skoncentrowała się na szybkich wypadach i konsekwencji w defensywie i wygrała, choć spory w tym udział Smolarka. Niby nasi fajnie pograli, dało się na to popatrzeć, ale jak Australia pod koniec meczu zaczęła walczyć i robić pressing na naszej połowie to zaczęły się problemy z wyprowadzeniem piłki. Boenisch jakby grał w obronie tak jak gra w ofensywie, to pewnie dostawałby powołania od innego selekcjonera. Do przodu super ale w tyłach tylko dosyć poprawnie, choć jak na naszą reprę to i tak dużo. Żewłakow- dramat, chłop jest stary i wolny. pograć w piłkę profesjonalnie jeszcze może, w naszej lidze mógłby jeszcze robić za fachue, ale na poziom reprezentacyjny to już za mało. Pomysł z Pietrasiakiem to jakiś dramat. Był jak dziecko we mgle, najlepsze co był w stanie zrobić to zfaulować. Peszko... Czy tylko mnie przypomina orka z filmowego Władcy Pierścieni :D ? http://www.google.pl/images?um=1&hl=pl&client=opera&rls=pl&tbs=isch%3A1 &sa=1&q=Orc+LOTR&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai= |
PZPN powinien bezwzglednie zdymisjonowac dzis Smude. Leje nas juz kazdy, nie mamy stylu, powolania typu Pietrasiak to V kolumna i kon trojanski. Dosc!
|
Cytat:
Cytat:
|
Skrót meczu: http://egoals.pl/videos/polska-1:2-australia
|
Byłem dumny z Reprezentacji , z tych chłopaków ! Oby zawsze dawali całe swoje serce na boisku .
Wynik niekorzystny ale że to sparing , to można zdecydowanie cieszyć się z gry . Wyglądaliśmy lepiej od Australii i Ukrainy , a te są zdecydowanie wyżej w rankingach . Euro 2012 także dla Reprezentacji jest dużym bodzcem - wpływ to ma cały czas ,patrząc na to ile może się zdarzyć w tak krótkim okresie to do euro możliwy jest nawet pewien przeskok . W każdym razie to Euro ma wpływ niebagatelny - nowi zawodnicy bedą wchodzili szybciej niż kiedykolwiek , a "starzy" mają większą motywacje, można dodać do tego lige na ktorą stadiony mają ogromny wpływ a która będzie miała przełożenie na reprezentacje . --- Jak to jest z tymi sceptykami , malkotentami - że oni z jednej strony uważają że piłkarze są do niczego , reprezentacja grać nie potrafi a z drugiej oczekują żeby ona zawsze wygrywała i czarowała grając z wyżej notowanymi zespołami ? Jak się nie podoba to kto wam k..... karze oglądać ? |
Cytat:
http://i.imgur.com/LgjDi.jpg |
Cytat:
Środek pola nie istniał, gra bez piłki (było kilka chlubnych wyjątków- ładnie zagrał Smolarek) bardzo słaba. Mam się emocjonować, ze grając w 11 na 10 udało nam się przycisnąc reprezentacje Australii (sic!)? Przeciez gdyby ta druzyna miała walczyć o MŚ w naszej strefie, to byśmy ich nigdy nie widzieli na mudnialu. Nie ma sensu pompować balonika i mówić, że się coś poprawiło. Gramy archaiczną taktyką, piłkarzy mamy mocno przeciętnych. Smuda pewnie dotrwa na stołku terenerskim do 2012, przegramy wszystkie 3 mecze i będzie po zabawie. |
snyrting, bez przesady. Po eliminacjach do MŚ była tragedia, zespół się rozleciał. Od jakiegoś czasu Smuda próbuje wymyślać coś nowego. Z Hiszpanią czy Kamerunem było żenująco, z Ukrainą słabo, z Australią słabawo ale z przebłyskami. Z meczu na mecz oni nie zaczną grać dobrze, bo przede wszystkim oni nawet nie mają jakiejś ustalonej taktyki, nic wyćwiczonego. Tak jak pisałem wcześniej - czepianie się teraz Smudy, że gra wygląda jak wygląda, jest nadużyciem. Powiedzmy, że to jest jak z remontem. Załóżmy, że masz zapuszczone mieszkanie i remont rozpisany na 2 tygodnie. Jak po 3 dniach od początku remontu przyjdziesz, to zobaczysz, że mieszkanie w zasadzie nadal jest bardzo zapuszczone, ale jeszcze na dodatek jest straszny bałagan i syf, czyli jeszcze gorzej. Będziesz rozliczał ekipę remontową za te 3 dni? :)
|
Cytat:
Ad. 1 Smuda próbował wymyślić coś nowego, dał temu dowód w początkowych meczach z Finlandią, Serbią, także z Hiszpanią i Kamerunem. Dwa ostatnie mecze, przegrane przez Polskę i krytka jaka za nie spadła na Franza (w tym wypadku zasłużona) spowodowały, że nasz selekcjoner zarzucił projekt budowy tej drużyny. Z Australią zagraliśmy tak jak graliśmy przez ostatnie dekady, czyli jak już pisałem- piła na skyrzdło i wrzutka. Atak pozycyjny nie istnieje, doszlismy do sytuacji, ze w miejsce srodkowego pomocnika gra skyrzdłowy! Z Australia to się w miarę udawało, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że choćby średnia drużyna europejska pozwoli nam z taka swoboda rozgrywac pilke w bocznych sektorach boiska. Ad. 2 Masz racje, ocenianie remontu w jego trakcie nie ma sensu. Ale jeżeli robotnicy przedstawią mi beznadziejny projekt budowy, to już mam prawo powiedzieć, że on mi się nie podoba. W wypadku kadry mamy własnie taką sytuacje. |
Cytat:
Skoro tak to oceniasz , to w takim razie czego ty oczekiwałeś i oczekujesz od tej drużyny ? Mnie cieszy to co jest , a od pompowania to jesteśmy daleko , raczej z tego co ja obserwuje to się dociska flaka zamiast spokonie pozwolić aby sytuacja mogła się rozwinąć , żeby tam wleciało troche powietrza . Cytat:
Grają teraz w strefie azjatyckiej . Mistrzostwa Świata - 2006 : 1/8 finału 2010 faza grupowa ; remis i zwyciestwo to jak to się ma do Polski w ostatnich latach ? Ukraina to też dobra drużyna , która tak jak my gra tylko sparingi a więc jeśli ktoś by chciał ich usprawiedliwiać to nie może . Cytat:
A to że teraz gramy po staremu , że smuda jakoś zasadniczo zmienił taktyke czy do czegoś się dopasowuje , to raczej ci się tylko wydaje .... nawet jeśli ci się dobrze wydaje to nie za szybko ? |
a ja mam małe pytanie dotyczące flagi wywieszonej na meczu z Australią, niestety nie widziałem jej jeszcze na zdjęciach...czarna z herbami Wisły, Śląska i Lechii...co na niej pisało ?
aaa i jeszcze jedno co się stało z flagą "Wisła-Polska" ? już dawno jej nie widziałem na żadnym meczu zresztą tak samo jak z flagą "Opętani"! |
Cytat:
Ad 1. Oczekuje zmiany nie tyle od drużyny co od selekcjonera. Smuda musi zrozumieć, że nowoczesna piłka opiera się w dużej mierze na taktyce. Minęły lata 90 i sama umięjętność motywacji zawodników (która Franz bezsprzecznie posiada) nie wystarczy do tego aby odnosić sukcesy. Przypomnij sobie jak skonczyła Argentyna w RPA. Przejrzyj sobie podsumowanie taktyczne tegorocznych MŚ (http://www.zonalmarking.net/2010/09/...eport-summary/) i porównaj to z naszą grą. Dziennikarze przekonują nas, że można optymistycznie patrzeć na grę Polaków, ale wynika to wyłącznie z ich dyletantyzmu i znajmości footballu na poziomie przeciętnego, niedzielnego kibica. Ad.2 A myśmy od początku przeważali? Ad.3 Tak i w el. do MŚ w RPA grali z: Japonią (remis i wygrana), Katarem, Bahrajnem i Uzbekistanem. Cytat:
Co do taktyki- nie smarowałbym posta za postem gdyby mi się tylko "wydawało". Oglądałem mecz i wiem o czym pisze. |
Cytat:
A co do stylu...prosze mi nie obrazac druzyn Engela, Janasa czy Beenhakkera(za czasow el. do EURO), bo kazda z tych druzyn miala swoj styl. Kadra Smudy(mimo, ze prowadzi ja juz tyle miesiecy) nie ma zadnego konceptu. |
Cytat:
Cytat:
Po co ich powoływać? Grać mają młodzi, ale Smuda boi się nimi grać, bo a nuż przegra mecz i go dziennikarze zjedzą. |
Cytat:
Mialem na mysli eliminacje... Ale ok, ty jestes ekspertem, ktory moze sobie drwic z sukcesow(bo to byly sukcesy, tj. zakwalifikowanie sie do wielkiej imprezy, kiedy przez tyle lat i to z lepszymi pilkarzami sie nie udawalo, ale pewnie tego nie pamietasz, bo miales malo lat) Polski ;). W jakim kraju patrza sie na wiek przy powoloniach :D(moze w Hiszpanii, gdzie maja kilkudziesieciu pilkarzy klasy swiatowej)?? Kolejna "zlota" mysl. Nikt nigdzie nie patrzy na wiek, ale na forme, wystepy w klubie i umiejetnosci, to ma byc podstawa do powolania, a nie rocznik. Smuda na poczatku gral mlodymi i jak to sie konczylo wszyscy wiedza...stad kolejne powroty do kadry, pilkarzy ktorzy potrafia grac w pilke. |
Ja ufam jak narazie umiejetnościom Smudy .
jego "filozofia" i podejście też mnie przekonuje - proste i trafne . On mówi że drużyna ma wszystko grać, jak trzeba to kontratak , atak , presing itd. nie nastawia się na jedno . Smuda się ogólnie nie ogranicza jakimiś sztucznymi ramami a to co ma wie jak wykorzystać tyle tylko że on murować bramki nie chce . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak już pisałem Smuda się niczym nie ogranicza , próbuje wszystkiego , nabierząco koryguje , dopasowuje się sam i to czym dysponuje do drużyny . Tytoń i Boenish to jedyni młodzi ? Kadra jest inna niż za Bena.. ? Cytat:
--- |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl