Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

szczebrzeszcz 12.12.2009 18:28

chciałem zauważyć, że Lech grał bardzo młodym składem...
poza Buricem, Stilicem i Lewandowskim grali młodzi Kamiński i Możdzeń bo 18 lat, poza tym Cueto, Mikołajczak a na ostatnie minuty weszli Szałek i Zapotoka...

skttrbrain 12.12.2009 18:34

Nie z tym trenerem niestety. Co prawda trenują niby jeszcze ciężej niż za Smudy, ale efekty widać tylko w liczbie kontuzji. Zieliński to jest tylko wuefista, trener z niego słaby. Zresztą do 9 kolejki punkty traciliśmy wyłącznie przez niego, bo to on wymyślił, że Stilic może grać w ustawieniu 442 na środku pomocy. Teraz jest najlepszy moment do tego, żeby zmienić trenera. W Polsce chyba tylko Janas (pomijając jego Legijną przeszłość) jest zdatny, więc musiałby być ktoś z zewnątrz. Ale wygraliśmy z Koroną i do końca sezonu pewnie będzie Zieliński. ;/

k888 12.12.2009 19:02

A z tym transparentem Lechii to nie chodzi przypadkiem o nominacje dla najlepszych kibiców do piłkarskich Oscarów w kategorii Publiczność Roku ??

Żmijka 12.12.2009 19:10

Nie chodzi, przypadkiem.

gigant 12.12.2009 19:12

Każdą transparentową akcję kibicowską powinnismy olewać ciepłym moczem. Nic nam nie daje, wieszamy cuda a i tak reszta "solidarnej" kibicowskiej Polski przypierdala nam na każdym kroku. To ogłaszaja bojkot bo nożownicy, to bez honoru, ubeki itd... . Masiota w Amice postraszył media i cisza po rozjebaniu bramy na Lechii chyba rok temu. My popieramy wszystko co wywiesi trans, nas mają w dupie.

Ssssssssssssssssss............. to nie gaz, to schodzi ciśnienie z dziewczyn Amiki i pachołków komunisty zza Błoń, bo co niektórzy już chcieli rezerwować bilety na puchary na parchatym kurniku.

7 kotów 12.12.2009 20:02

Ładne jaja. Zombie ustrzelil dzieci cyrankiewicza.

Gwiaździsty 12.12.2009 20:21

Jedyny puchar jaki mogą zdobyć parchy taplające się w kałuży to taki metalowy puchar, na którym siadają dzieci jak chcą się wypróżnic. I taki puchar-nocnik trzeba będzie wysłać Filipiakowi po następnym sezonie (pomalowany oczywiście w pasy).

KuLwIk 12.12.2009 21:14

No i pięknie zakończony rok, 3 zwycięstwa. Wisełki, Lechii i Śląska :)

Tobi1906 12.12.2009 21:19

Trzej krołowie Wielkich Miast po 1-0 ;) w tej kolejce

flamengista 12.12.2009 22:07

Fakt, że Dawidowski gra w Lechii i jeszcze strzela bramki na poziomie ekstraklasy świadczy o poziomie naszej skopanej ligi. Pomijam już fakt, jakie pozasportowe atrakcje prezentował Tomek - może jakimś cudem z tego wyrósł. Ale ten chłopak ma de facto 1 zdrową nogę! A zamiast drugiej protezę, mimo to strzelił dziś gola Pasom.

Obawiam się, że obecnie nawet reaktywacja Kowala z 20-kg nadwagą byłaby możliwa. I pewnie też by strzelił bramkę - kto wie, może nie jedną.

Vuko 12.12.2009 22:08

Parchy dostały w Gdańsku, pięknie. Mała rzecz, a cieszy.

Kris54 12.12.2009 23:08

Zydom ladnie gul skoczyl po porazce z Lechia .. i jeszcze ten tekst o tym ze my i Slask z ich potezna druzyna "padlismy".. ty takaowaka padlas z LECHIA 6:2 u siebie w wakacje, nie zapominaj o tym

Gordian 12.12.2009 23:44

Trochę luzu, ich forum przypomina kibice.net. Moderacja i netykieta tam nie istnieje a ludzi, z którymi można by rzeczowo porozmawiać da się zliczyć na palcach jednej ręki. Nie ma sensu większego wyzywanie och od kurew. My jesteśmy Wisła, a to zobowiązuję do zachowania kultury. Cracovia to klub jak każdy inny. Jak Odra Wodzisław czy Piast Gliwice.

Proud 12.12.2009 23:48

Gordian nie obrażaj Odry i Piasta!

:>

:D

Kris54 12.12.2009 23:55

No przepraszam, faktycznie nie jestem obeznany ze zwyczajami kibice.net vel forum tych, co im sie zrobil garb od smutnej, blisko stuletniej niedoli.

W ogole brawa dla Slaska za ten mecz z Polonia, nalezalo sie braciakom bo sedzia ich prawie przekrecil (zreszta tak jak nas prawie wydymal w piatek z ta bramka Rafala).

Pan Jotka 13.12.2009 00:16

Żydy o mało sie nie udławily po kilku zwyciestwach.W planach Lm i puchar wszechświata był.A tutaj wyszlo szydło z worka. Spaśc pewnie nie spadna, ale wiosna jakos do nich nie bedzie nalezeć.Zobaczycie. Tego sobie i NAM -WIŚŁAKOM życze:D

0 22 13.12.2009 00:25

Z nudów mała analiza walki o tytuł. Jest co prawda.... grudzień :) ale pobawić sie zawsze można:

Wisła 40 pkt

mecze:

(D -6) Lech, Lechia, Śląsk, Korona, Arka, Odra (moim zdaniem: 16 pkt)
(W - 7) Legia, GKS, Bytom, Cracovia, Piast, Polonia, Jaga (moim zdaniem 10 pkt)

Łącznie 66.

Legia 32 (przed meczem z Arką!)

(D - 7) Wisła, GKS, Śląsk, Piast, Arka, Jaga, Odra (moim zdaniem 17 pkt)
(W - 7) Lech, Ruch, Lechia, Bytom, Cracovia, Korona, KSP (moim zdaniem 8 pkt)

Łącznie 57 pkt

Lech 32 pkt

(D -7) Legia, Lechia, Bytom, Cracovia, Arka, Zagłębie, Jaga (moim zdaniem 14 pkt)
(W-6) Wisła, Ruch, GKS, Śląsk, KSP, Odra (moim zdaniem 8 pkt)

Łącznie 54 pkt

Ruch 32 pkt

(D - 7) Legia, Lech, GKS, Polonia, Śląsk, Zagłębie, Odra (moim zdaniem 13 pk)
(W - 6) Lechia, Cracovia, Korona, Arka, KSP, Jaga (moim zdaniem 8 pkt)

Łącznie 53

Podsumowanie:

1. Mega sensacją dla mnie będzie brak mistrza dla Wisly.
2. Dorobek punktowi Ruchu wydaje mi sie mimo wszystko nieprawdopodobny - mysle, ze zagraja runde zdecydowanie na minus i nie przekroczą 50 pkt - chyba troche ich przeceniłem wyżej).
3. Legia ma pare takich wyjazdów, ze nie wierze by nie przegrali raz, moze dwa, a nawet trzy, chociaz tyczy się to również Wisły (chociaz tutaj zdecydowanie predzej 1-2) .
4. Jeśli Lech wygra wszystko u siebie to nas przegoni.
5. Nie chciało mi sie patrzec na GKS, ale mysle, ze stac ich spokonie na awans przed Ruch.
6. Mozliwe, ze lekko niedoszacowałem Legię - bo zwyczajnie w nich nie wierzę.

Ze statystyk (czystych)

1. Wisła 66
2. Legia 57
3. Lech 54
4. Ruch 53

Rozum natomiast nieco to koryguje:

1. Wisła 62-66
2. Legia 58-62
3. Lech 54-60
4. GKS 50-56
5. Ruch 45-53

Zakładam, że np przez dwie - trzy kolejki (powiedzmy od 25 do 27) moze być ciepło, ale ostatecznie i tak Wisła wygra.

Pzdr

kosaTS 13.12.2009 00:36

O co chodziło z tym transparentem na wszystkich stadionach"... Pozdrawiamy canal +." Może ktoś wytłumaczyć??

fialo 13.12.2009 00:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kosaTS (Post 829419)
O co chodziło z tym transparentem na wszystkich stadionach"... Pozdrawiamy canal +." Może ktoś wytłumaczyć??

Przeglądnij sobie jedną stronę wstecz, to się dowiesz ;)

Wojtas 13.12.2009 01:09

Ha ha ha Cracovia niby cos grala w Gdansku a to Lechia wygrała :)

Choc ten slupek w koncowce i mogl byc remis

Brawa dla Lechii za transparenty !!

flamengista 13.12.2009 10:29

http://www.sport.pl/pilka/1,70993,73...dzo_drogi.html

Cytat:

Do tej pory nieoficjalnie mówiło się, że zamiast 12 tys. zł rocznie Lech będzie musiał zapłacić 2, może i 3 mln zł. Teraz okazuje się, że będzie znacznie drożej. - 3 mln zł rocznie? To byłoby bardzo mało - nie ukrywa prezydent Poznania Ryszard Grobelny i podaje przykład stadionu w Gdańsku. Tam tylko za prawo do nazwy inwestor płaci 7 mln zł rocznie.
Swoją drogą, niezły przeskok. Ja się nie dziwię kibicom Amiki i jej działaczom, że nie są zachwyceni. Najpierw mieli za darmo, teraz mają płacić stawkę rynkową.

Ale jakim cudem można było ustalić stawkę na poziomie 12 tys. za rok? Nawet uwzględniając w rozliczeniu promocję miasta? Przecież to są kpiny. Ciekawe, co na to mieszkańcy Poznania nie zainteresowani futbolem - a takich też jest sporo!

Peroslaw88 13.12.2009 10:38

a ile Wisła będzie płacić rocznie z nowy stadion?

flamengista 13.12.2009 10:43

To się jeszcze okaże. Ale chyba ma być 1% wartości stadionu rocznie - a więc między 2,5-3,5 mln. A Amika za swój chciała płacić 3 mln!

Przecież stadion w Poznaniu będzie 2 razy droższy od naszego.

Pan Jotka 13.12.2009 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 829455)
To się jeszcze okaże. Ale chyba ma być 1% wartości stadionu rocznie - a więc między 2,5-3,5 mln. A Amika za swój chciała płacić 3 mln!

Przecież stadion w Poznaniu będzie 2 razy droższy od naszego.

1% bierze sie z przepisów prawa. Nie jest to widzimisie UM. Jezeli stadion Wisly bedzie mial oszacown wartość na 500 mln to 1% bedzie 5mln. Jezeki oszacuja na 300 mln to bedzie 3 mln. Proste.

harthausen 13.12.2009 13:08

nie wiem w jakim wątku to umieścić, oglądajcie TVP sport, jak będą naprawiać polską piłkę opowiadają Engel, Piechniczek i Strejlau. Przepytuje Szpaku.

For_FuN_ 13.12.2009 13:15

Dzisiaj w Cafe Futbol Borek, Kolton i spolka, poraz kolejny rozjechali PZPN...a tvp sport niestety nie mam.

skttrbrain 13.12.2009 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 829451)
http://www.sport.pl/pilka/1,70993,73...dzo_drogi.html

Swoją drogą, niezły przeskok. Ja się nie dziwię kibicom Amiki i jej działaczom, że nie są zachwyceni. Najpierw mieli za darmo, teraz mają płacić stawkę rynkową.

Ale jakim cudem można było ustalić stawkę na poziomie 12 tys. za rok? Nawet uwzględniając w rozliczeniu promocję miasta? Przecież to są kpiny. Ciekawe, co na to mieszkańcy Poznania nie zainteresowani futbolem - a takich też jest sporo!

Możesz mi wierzyć lub nie, ale chyba tylko raz w debacie w Urzędzie Miasta podniesiono problem preferencyjnych warunków, na jakich Lech użytkuje stadion. Generalnie ludzie w mieście albo nie mają świadomości, że na takich warunkach klub użytkuje stadion, albo mają to gdzieś. Stawka była ustalona w czasach, kiedy Lech ledwo trzymał się na powierzchni, z zastrzeżeniem że będzie nowy stadion to stawki wrócą normalne.
Lech chce płacić te parę mln zł, kwestia tylko, czy miasto przekaże mu stadion w administrację. Jeśli tak, to klub na stadionie będzie mógł zarabiać. I to jest chyba najracjonalniejsze rozwiązanie, wszystkim związanym ze stadionem zarządzałaby spółka, której w interesie jest żeby stadion był należycie wykorzystywany. Niestety, lokalne media nakręcają klimat 'użytkowania stadionu na wszelkie możliwe sposoby' i nie wiem czy Grobelny przed wyborami zdecyduje się na oddanie stadionu Lechowi.

Peroslaw88 13.12.2009 13:40

W Cafe Futbol pokazali całą prawdę o PZPN, a w TVP Sport "Eksperci betonowi" Piechniczek, Engel i Strejlau gadają jakieś puste ogólniki i Szpakowski i przytakuję. ŻENADA.

Ps. Piechniczek ciągle gada, że kolejnych piłkarzy jak: Lato nie będzie. Jego praca w PZPN polega chyba na przypominaniu, że lato 25 lat temu był dobrym graczem. Kolejna Żenada

Natomiast w Cafe Futbol była gadka, że Wisła boi się głosować przeciwko Lacie otwarcie i zrobi to tylko w tajnym głosowaniu. Borek powiedział, że Wilczek słucha się Serwotki. Nie wiem może Wilczkowi i Cupiałowi pasuje Grzegorz Lato i jego klika?

Gin 13.12.2009 14:03

Chyba słucha sie Rogali , ja wogóle nie wiem po co Cupiał trzyma tego Rogale w strukturach klubu .

saklak1906 13.12.2009 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Peroslaw88 (Post 829499)

Natomiast w Cafe Futbol była gadka, że Wisła boi się głosować przeciwko Lacie otwarcie i zrobi to tylko w tajnym głosowaniu. Borek powiedział, że Wilczek słucha się Serwotki. Nie wiem może Wilczkowi i Cupiałowi pasuje Grzegorz Lato i jego klika?

Bo Oni wiedza najlepiej co chce zrobic Cupial i kogo sie boi. Jak by sie bal to juz dawno Wisla byla by zamieszana w afere korupcyjna, a Cupial musial by sie we Wroclawiu tlumaczyc.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl