Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

JrQ- 09.08.2011 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1143296)
Nunez ma chyb najlepszy strzał z dystansu w drużynie, że mu to nie wpadło w końcówce z Litexem

przecież raz tylko strzelał z dystansu w meczu :>
Melikson, Sobolewski, Lamey, Iliev, Małecki, Biton, Jirsak - myślę, że jednak Biton ma najlepszy

co do Deleva, to pamiętam jak kupowaliśmy Meliksona, to też mieliśmy tłok na środku, jak dla mnie to by się przydał, bo dobry gracz z niego

PANDEM0NIUM 09.08.2011 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bloodraven (Post 1143289)
Na czym opierasz tę swoją jakże rozbudowaną tezę? Stworzyłeś bilans dochodów i rozchodów, czy opierasz się na analogiach z kieszonkowym otrzymanym przez rodziców?
Klub sportowy to nie tylko budżet płacowy z FM'a, tylko masa wydatków pozornie bzdurnych, które w ogólnym bilansie są naprawdę niezwykle wysokie. I jasną sprawą jest, że wpływy z dnia meczowego oraz marne nagrody, które składały się na nasz dochód, były zbyt niskie by klub był dochodowy.

Nie jestem absolwentem ekonomi ani zarządzania przedsiębiorstwem i absolutnie nie kreuje się na experta w tych zagadnieniach. Kieszonkowego od rodziców nie dostaje ponieważ sam je daje mojemu synowi a w FM nie grałem już chyba z 8 lat.
Moge sobie wyobrazić jakie koszty potrafi generować klub piłkarski ale także moge sobie wyobrazić jakie zyski może taki klub przynieść.
Zastanawiam sie głośno dlaczego Basałaj powiedział ze nie jest różowo skoro wg mnie (a moge się mylić) nie jest tak źle jak powiedział prezes.
A tak na marginesie co miał powiedzieć że jest dobrze? fantastycznie? mamy dużo pieniedzy?
Przeciez takie gadanie byłoby na szkode klubu, prezesi innych klubów też śledzą prasę i po przeczytaniu takich deklaracji cena za piłkarzy polskich które i tak są zawyżane w momencie zgłoszenia się po nich przez Wisła idzie dwa trzy razy w góre.
Który przedsiębiorca (mały, średni czy duży) powie że jest ok? Który właściciel firmy oficjalnie pochwali swój biznes? Wiesz z czym to się wiąże?

Grantar 09.08.2011 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1143312)
co do Deleva, to pamiętam jak kupowaliśmy Meliksona, to też mieliśmy tłok na środku, jak dla mnie to by się przydał, bo dobry gracz z niego

Za późno .... gdybyśmy go wypatrzyli trochę przed mocarnymi klubami zachodnimi to może by się dało go wyciągnąć ... teraz ponoć 1,2 mln € to za mało ... pisze się o 2 mln ... nie przebijemy PSV Eindhoven czy Włochów.

wikink1 09.08.2011 10:37

fanfan ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ CAŁKOWICIE i dawno na tym forum nie było tak trafnej opini.

Grantar 09.08.2011 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1143253)
Po to przyszedł Nunez. Jeżeli tylko gośc się nauczy europejskiej dyscypliny i tempa gry, to będzie to zawodnik na swojej pozycji może i lepszy od Meliksona. Dawno nie widziałem gościa z takim potencjałem w naszej lidze. Możliwe, że nawet takiego gościa nigdy w naszej lidze nie było. Siła, zastawianie się, młotek w nodze, kapitalny przegląd pola, wyczucie tempa, precyzja w długich piłkach a do tego co najmniej przyzwoity drybling i szybkość.

Rany Julek ... to o Nunezie ??
co do kapitalnego przeglądu pola, dokładności podań i szybkości to ... chyba widzisz to bo chcesz ...
Oby się rozwijał w kierunku, który wyznaczyłeś tą laurką
Ja go nie skreślam.

Edson 09.08.2011 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1143097)
To ja Ci to wyjaśnię na prostym przykładzie: gdyby ktoś zgłosił się po Jirsaka, to pewnie puścilibyśmy go za grosze, bo wiadomo że prochu nie wymyśli. Kiedy jednak ktoś zgłosi się po Meliskona...

Nie porównywałbym Jirsaka do Tonewa z prostego powodu. Jirsak jest obcokrajowcem, ma 27 lat i za rok kończy mu się kontrakt. Tonew w CSKA był tutejszy, ma 21 lat i rozegrał 23 mecze w zeszłym sezonie z czego 75% w podstawowym składzie, dodatkowo 5 meczy w LE. Innymi słowy, gdybyśmy mieli 21-letniego Polaka, który już w takim wieku gra jak Jirsak teraz to gwarantuje Ci, że za mniej niż 0,5mln euro by od nas nie odszedł.

kacpaw91 09.08.2011 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pawlolek (Post 1143292)
Ale bardzo wysoka kwota wykupu straszy. Powołując się na jego wywiad z Weszło - 1,2 MLN Euro.

@Down
Co do tego nie ma wątpliwości. Widać to po meczach oficjalnych jak i sparingowych w których grał.

Biton też pewnie podobną ma kwotę wykupu. Jeżeli będą dobrze grali to myślę, że kasa się znajdzie. Ktoś odejdzie być może, być może zarobimy na pucharach, być może BVB sprzeda Błaszczykowskiego, być może znajdzie się sponsor. Być może... Sądzę, że jak będzie okazja to nie przepuścimy kogoś dobrego. Na razie zanosi się na to, że Biton będzie lepszy od Genkova. Jest tylko jeden gracz, którego Wisła nie powinna sprzedawać za mniej niż 6-7 mln. Chyba każdy wie kogo mam na myśli.

sofristo 09.08.2011 11:18

Edson
Tylko że wolfy podał tylko przykład obrazujący dlaczego Tonev poszedł tak łatwo do wronieckiej Amiki a o Deleva tak walczą

wujekWojtek 09.08.2011 11:32

A to za sprzedaż Błaszcza mamy jakieś procenty?

CH. 09.08.2011 11:42

Jakby Delevem interesowalo sie PSV i inne wielkie kluby którę sa w stanie wyłozyć więcej od Wisły to by juz dawno sprzedali a nie czekali aż łaskawie Wisła podniesie cenę którą i tak mogłby inny klub przebić.
To tylko zagrywka i próba wyciągnięcia z Wisły jak najwięcej bo chętnych w rzeczywistości tak dużo nie ma. Dziś się urodziliście czy jak.. od tego są kluby, od tego są agenci żeby robić w chuja i wyciągać jak najwięcej. Mam nadzieje że klub nie popełni błędu i nie zapłaci za zawodnika 2 mln czy nawet 1 mln euro. Stanowczo za dużo. Tym bardziej za takiego. Fajnie, młody i cos tam gra. Ale nie dajmy się zwariować. Tego się właśnie boję po awansie do LM że Wisła będzie wydawać takie kwoty na zawodników i cała kasa pójdzie się j.. . Po co na co, za duże ryzyko. Robić swoje jak dotychczas czyli wyciągać takich Ilievów, Pareików, Meliksonów, Genkowów, Chavezów, Bitonów za półdarmo albo darmo. Nie trzeba płacić chorych pieniędzy za Delevów i innych bo za taką kasę to my kupiliśmy Ilieva, Pareike,Meliksona, Genkowa, Chaveza, Bitona, Nuneza i Lameya. Różnica jest i to kolosalna. Nie dać się zwariować w przypadku awansu do LM bo skończymy jak Pietrzałki Artmedie i inne którym się po.......iło od nadmiaru pieniędzy,zaczęli walić slepakami, zarządzanie klubem wydawało im się prosciejsze z powodu przypływu gotówki, mieli gorące głowy , hura bura co to my nie jesteśmy, "kupimy sobie kozaka za 2 mln, kozak przyjdzie, strzeli 4 bramki, kozak odejdzie za darmo i po 2 mln euro" i skończyli na dnie.
Albo dają Delewa za góra 500 tyś euro albo koniec tematu. Łachy nie robią, niech sobie idzie do tych PSVów i innych gigantów którzy się nim interesują, włącznie z Realem i Juventusem. Zresztą sprawa Deleva to raczej zamknięty temat i dobrze. Takich Delevów to będzie mieć jeszcze wielu i nie trzeba za nich będzie wykładać chorych pieniędzy. Mi ta sprawa z Delevem przypomina sprawę z Mierzejewskim, do teraz pukam się w łeb co za chory człowiek dał za niego tyle pieniędzy. W Turcji są frajerzy i to w przypadku transferów do nich z naszego klubu należy wykorzystywać, ale nie oznacza to że my mamy postępować podobnie.

PANDEM0NIUM 09.08.2011 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1143376)
Jakby Delevem interesowalo sie PSV i inne wielkie kluby którę sa w stanie wyłozyć więcej od Wisły to by juz dawno sprzedali a nie czekali aż łaskawie Wisła podniesie cenę którą i tak mogłby inny klub przebić.
To tylko zagrywka i próba wyciągnięcia z Wisły jak najwięcej bo chętnych w rzeczywistości tak dużo nie ma.

Tak jest. Pisałem to już wczoraj ale widać większość uzytkowników tego forum nie widzi albo nie chce tego widzieć. Menadżerowie to są lepsze cwaniaki którzy wiedzą jak podbić cene.

Ja jeszcze chce zwrócić uwagę na coś innego. Od jakiegoś czasu rzuca się tu na forum jakimiś wyimaginowanymi kwotami, dopisuje sie wirtualnie pieniędzy których jeszcze nie ma (kasa za awans do LE, kasa za awans do LM, kasa za transfer Uche). Ja byłbym za tym aby Ci domorośli experci w zarzadzaniu lepiej przeczytali to co mają zamiar napisać zanim klikną wyślij.

Wisoman 09.08.2011 12:06

Rozmowa z Bogdanem Basałajem, artykuł na onecie:
"Czyli o dziurze w budżecie, jak to miało miejsce po klęsce z Levadią, nie ma już mowy?
- Budżet przygotowuje się, zakładając wariant negatywny. Awans wpłynął pozytywnie na nasze finanse, ale jeśli pytanie ma zmierzać do tego, czy jeszcze pozyskamy nowych zawodników, to muszę odpowiedzieć, że w tym okienku transferowym już nie. Mamy stabilną i szeroką kadrę"

Czyli wychodzi na to że żadnych transferów już nie będzie.

Acima 09.08.2011 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisoman (Post 1143382)
Rozmowa z Bogdanem Basałajem, artykuł na onecie:
"Czyli o dziurze w budżecie, jak to miało miejsce po klęsce z Levadią, nie ma już mowy?
- Budżet przygotowuje się, zakładając wariant negatywny. Awans wpłynął pozytywnie na nasze finanse, ale jeśli pytanie ma zmierzać do tego, czy jeszcze pozyskamy nowych zawodników, to muszę odpowiedzieć, że w tym okienku transferowym już nie. Mamy stabilną i szeroką kadrę"

Czyli wychodzi na to że żadnych transferów już nie będzie.

Tylko, że wiarantu negatywnego już nie będzie (brak LE), więc można chyba nadwyżkę budżetową przeznaczyć na 1 transfer. Po za tym lepiej powiedzieć, że nie będzie transferów i zrobić kibicom niespodziankę niż na odwrót :)

riv 09.08.2011 12:14

Ja bym tam tą nadwyżkę budżetową przeznaczył na bazę treningową a nie na kolejnego grajka, który na dodatek nie jest nam w obecnej sytuacji niezbędny.

BlurgH 09.08.2011 12:18

Optowałbym jednak za tym, żeby w przypadku jakiegokolwiek awansu nie nastawiać się na transfery, tylko na to, że od przyszłego roku Wisła będzie miała porządne boisko treningowe z infrastrukturą.

Kociewiak 09.08.2011 12:19

i tak od nastepnego sezonu wymagane chyba będą trzy boiska w tym jedno ze sztuczną trawą, jak się myle niech mnie ktoś poprawi

kacpaw91 09.08.2011 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1143372)

Swego czasu jak mówiło się o zainteresowaniu Liverpoolu media pisały o 20%.

Kasa za LE/LM powinna iść w Akademie i bazę treningową. Można też przyjąć na przyszłość, że X% budżetu jest przeznaczone na szkolenie młodzieży - tak jak to ma miejsce w Feyenordzie, czy PSV.

Następne okienko transferowe, albo koniec tego bym widział tak, że ściągamy graczy młodych, perspektywicznych. Dwa ostatnie to byli gracze doświadczeni.

Ciekawe jak wygląda sprawa z tym, czy nasza młodzież mogłaby być wzmocnieniem pierwszego zespołu. Wypożyczeni od nas jak dotąd nie zadebiutowali w swoich nowych klubach.

mitmichael 09.08.2011 12:38

Najbardziej podobala mi sie ta wypowiedz Basalaja - to tylko pokazuje roznice miedzy nasza polityka transferowa a polityka transferowa innych zespołow (na przykladzie Lecha):

Stan przy tym ma jeszcze jedną zaletę – oko do piłkarzy. Co prawda czasami do pasji doprowadzało mnie to jego "not good enough", czyli że dany zawodnik nie prezentuje poziomu Wisły. A on miał rację. W zimie równocześnie interesowaliśmy się Vojo Ubiparipem i Cwetanem Genkowem. Stan stwierdził, że bierzemy Genkowa. I teraz widać, gdzie jest jeden, a gdzie drugi

karas1983 09.08.2011 20:31

http://www.sport.pl/sport-krakow/56,...Cupiala__.html

Jestem ciekaw, jak Waszym zdaniem wygląda top 3? Niezwykle ciężki wybór...

1. Frankowski
2. Żurawski
3. Melikson
...
4. Marcelo
5. Uche
6. Kuba

vote-for-mikey 09.08.2011 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1143372)

20%

10 znaków.

Antystenes 09.08.2011 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1143673)

1. Frankowski
2. Żurawski
3. Melikson
...
4. Marcelo
5. Uche
6. Kuba

Wg mnie Melikson, Uche i Kuba. Ciężki wybór.
Myślę, że trzeba by to rozbić:
1. Najlepszy transfer pod względem finansowym
2. sportowym

felipe 09.08.2011 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1143679)
20%

10 znaków.

Żeby to nie było na tej samej zasadzie jak z tym legendarnym meczem z Borussią w ramach rozliczenia... ;)

Także bez hurra optymizmu, nic z tym Błaszczem pewnego.

Uran235 10.08.2011 05:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1143349)
Rany Julek ... to o Nunezie ??
co do kapitalnego przeglądu pola, dokładności podań i szybkości to ... chyba widzisz to bo chcesz ...
Oby się rozwijał w kierunku, który wyznaczyłeś tą laurką
Ja go nie skreślam.

Np. w pierwszym kwadransie meczu z Widzewem, kiedy zawodnikom z przodu jeszcze w miarę chciało się biegać, Nunez rzucił 5 czy 6 prostopadłych podań na 30 metrów, każde celne. I to nie były piłki na zasadzie każdy by to kopnął. Świetnie spadały za plecy obrońców. Do tego jako jedyny wykorzystywał wejścia Paljicia w puste sektory. Serb w większości akcji był wysoko ustawiony i niekryty, ale np. Melikson wolał zwiesić głowę w dół i jechać środkiem.

Problemem Nuneza jest dyscyplina taktyczna. Już ze Skonto było to widać. Chłopak zamiast pomyśleć próbował za wszelką cenę kopnąć piłkę. A że robił to wracając się na własną połowę, więc jego zagrania szły w kierunku naszej bramki. W Europie takich rzeczy nie robi nawet 20-sto latek. Podobne sytuacje potem powtarzały się w pierwszym meczu z Liteksem. Na Widzewie wyszło jego przyzwyczajenie do braku pressingu, w tyłach podawał na odwal się i nawet taki-sobie pressing Widzewa potrafił z tego skorzystać. Ale już widzę, że zarówno jednych jak i drugich sytuacji jest mniej. Widać, że chłopak już się rozwinął.

Oczywiście jeszcze ma spore pole do popisu, musi się nauczyć zakładać zorganizowany pressing, żeby nie biegać na żywioł i nie zostawiać wyrw. Musi nauczyć się grać szybciej krótkimi podaniami pod bramką rywala, bo tam się potrafi pogubić i zwolnić akcję. No i musi te wszystkie swoje atuty nauczyć się sprzedawać. Ale od tego liga i puchary, żeby się nauczył, bo trening nie da mu tego, co mecze z prawdziwym przeciwnikiem.

funkykoval 10.08.2011 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1143673)

1. Frankowski
2. Żurawski
3. Melikson
...
4. Marcelo
5. Uche
6. Kuba

Jeżeli Wisła w bieżących rozgrywkach zakwalifikuje się do Ligi Mistrzów to Melikson awansuje u wszystkich na 1 miejsce.

Lechista69 10.08.2011 08:47

Jesli Wisla awansuje do CL to Melikson osiagnie wiecej od reszty stawki, zrealizowal glowny cel Wisly od poczatku kadencji Cupiala i byl glownym tworca tego sukcesu, ale zeby tak mowic jeszcze 2 kluczowe mecze musi zagrac na swoim genialnym poziomie :P

zmięty 10.08.2011 08:54

Tak to ocenialiśmy na czerwiec 2009:

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21180

dynek.pl 10.08.2011 09:11

Szkoda tego Stachowiaka - mogl byc przyzwoity i w miare tani drugi bramkarz ciagle z perspektywami rozwoju. No i zawsze to jakis kolejny Polak :)

kacpaw91 10.08.2011 09:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1143704)
Żeby to nie było na tej samej zasadzie jak z tym legendarnym meczem z Borussią w ramach rozliczenia... ;)

Także bez hurra optymizmu, nic z tym Błaszczem pewnego.

Z Uche mimo wszystko też, nie wiadomo jak ma się do tego fakt, że przedłużał kontrakt.

Chrisman 10.08.2011 11:49

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

C o Wisła to zaraz Legia ,Beret pewnie nic nie robi tylko śledzi i obserwuje Stana

HEDu 10.08.2011 12:46

Zuraw moze i byl bardziej efektowny ale Frankowski byl bardziej efektywny, więc on raczej na 1 miejscu. Rozumiem że Melikson grająć pół roku już zaskarbił sobie taką sympatię, a np Frankowski odjął wiele od niej dzięki swojemu odejściu, no ale ile lat grał u nas ten, a ile ten... niech Melikson utrzyma forme przez, ile to było? 7 lat? Nie możliwe ; ) Z resztą nie wierze, by tyle u nas został.

JOSE 841 10.08.2011 16:16

karas1983 1 Sobolewski 2 Marcelo 3 Uche dynek.pl Stachowiak miałby bardzo ciężko może nie tyle co na treningach ale na boisku miałby "gorące "przywitanie przez kibiców .Więc nawet lepiej że nie zawitał do Wisły

JrQ- 10.08.2011 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1143900)
Z Uche mimo wszystko też, nie wiadomo jak ma się do tego fakt, że przedłużał kontrakt.

nijak to się ma
sam piszesz, że PRZEDŁUŻAŁ

szprotson 10.08.2011 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1143894)
Szkoda tego Stachowiaka - mogl byc przyzwoity i w miare tani drugi bramkarz ciagle z perspektywami rozwoju. No i zawsze to jakis kolejny Polak :)

Adaś przypomniał sobie ze niestety został konfidentem i juz w trakcie rozmów sie zorientował ze chyba lipa.
Gdyby nie ten argument, byłby w Wiśle.

JarekTSW 11.08.2011 08:58

http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...transferu.html

Basałaj swoje , Media Bułgarskie swoje :)

pawelo84 11.08.2011 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarekTSW (Post 1144653)
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...transferu.html

Basałaj swoje , Media Bułgarskie swoje :)

Delewa zaciekawiła Wisła, bo stadion ładny, miasto ciekawe a do tego bez większych problemów ograła mistrza Bułgarii.

PANDEM0NIUM 11.08.2011 12:06

I dobrze że zaciekawiła. Kraków to obok Wrocławia najładniejsze miasto w Polsce tylko szkoda że troche za mało rozreklamowane na świecie. To samo można powiedzieć o naszym klubie piłkarskim, wiekszośc piłkarzy słysząc nazwe Wisła myśli sobie gdzie to jest? z czym to sie je?
Stan podczas negocjacji z piłkarzami powinien zabierać ich na lody na Rynek, na spacer po Wawelu, pokazać ładne krakowskie dziewudzki i obejrzeć stadion. Wtedy większość poczułaby co znaczy klimat Krakowa.

yogul 11.08.2011 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1144787)
Stan podczas negocjacji z piłkarzami powinien zabierać ich na lody na Rynek, na spacer po Wawelu, pokazać ładne krakowskie dziewudzki i obejrzeć stadion. Wtedy większość poczułaby co znaczy klimat Krakowa.

jestem niemal pewny że nasz dyrektor sportowy Stan Valckx ma swoje sposoby na negocjacje z zawodnikami i obędzie się bez lodów na rynku
:lol:

bonzaj 11.08.2011 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1144787)
I dobrze że zaciekawiła. Kraków to obok Wrocławia najładniejsze miasto w Polsce tylko szkoda że troche za mało rozreklamowane na świecie. To samo można powiedzieć o naszym klubie piłkarskim, wiekszośc piłkarzy słysząc nazwe Wisła myśli sobie gdzie to jest? z czym to sie je?

Trochę OT ale akurat Kraków ma najsilniejszą markę na świecie z Polskich miast i zdecydowanie jest najpopularniejszym turystycznie. Wrocław uważam za drugie po Krakowie najpiękniejsze miasto w Polsce aczkolweik są to tylko subiektywne oceny. A co do Wisły i jej znajomości w świecie piłkarskim nie jest z nią tak źle...Markę swoją Ma. Dyskutować można czy nie mogła by mieć lepszej ale za sukcesami przyjdzie rozpoznawalność. Pamiętam jak po sukcesach w PUEFA Wisła była wybierana bodajże drużyną tygodnia przez UEFA więc jeśli daj Boże Wisła awansuje do LM do media będą o tym huczały bo chwytliwe jest hasło że oto w Polsce pierwszy raz od 15 lat drużyna się zakwalifikowała do elity czyli że osiągnęła coś wyjątkowego i się wybiła.

CH. 11.08.2011 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonzaj (Post 1144836)
Trochę OT ale akurat Kraków ma najsilniejszą markę na świecie z Polskich miast i zdecydowanie jest najpopularniejszym turystycznie. Wrocław uważam za drugie po Krakowie najpiękniejsze miasto w Polsce aczkolweik są to tylko subiektywne oceny. A co do Wisły i jej znajomości w świecie piłkarskim nie jest z nią tak źle...Markę swoją Ma. Dyskutować można czy nie mogła by mieć lepszej ale za sukcesami przyjdzie rozpoznawalność. Pamiętam jak po sukcesach w PUEFA Wisła była wybierana bodajże drużyną tygodnia przez UEFA więc jeśli daj Boże Wisła awansuje do LM do media będą o tym huczały bo chwytliwe jest hasło że oto w Polsce pierwszy raz od 15 lat drużyna się zakwalifikowała do elity czyli że osiągnęła coś wyjątkowego i się wybiła.

Dwukrotnie
W 2002 i 2005.
Ponadto w 2003 roku Wisłę skwalifikowano na 34 miejscu w europie.

Mnie ogólnie śmieszy jak ktoś pisze że ktoś tam nie wie gdzie nawet Polska leży..(jak chodzi o jakiegoś lepszego zawodnika którego przymierzamy do drużyny) że nie wspomnę o Krakowie, który jest rozchwytywany przez ludzi z całego świata. Takie Polskie maruderstwo. A jak ktoś zagląda do Krakowa to od razu wie o Wiśle, sportowa potęga spod Wawelu.

dzollo 11.08.2011 13:03

Ciężko mi uwierzyć, że Wisła oferuje 1,2 mln E za jakiegokolwiek grajka. A tym bardziej, że jesteśmy w stanie zapłacić 2 mln E. wg. mnie to raczej wymysł Bułgarskich mediów.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl