![]() |
Cytat:
|
Kolego wyżej - a Błaszczykowski to się nie kwalifikuje do tego 'raz na 10 lat' ?
|
Cytat:
|
Coraz częściej w Polsce pojawiają się perełki za stosunkowe małe pieniądze,jak Melikson,Rudnevs,Stilic,Traore czy nawet Diaz i Voskamp ze Śląska.A przy takim dyrektorze jak Stan,który gdyby miał budżet na poziomie 5 mln E sprowadzałby by nam perełki typu Farfan,wszystko jest możliwe,skoro znalazł Melexa to znajdzie i innych i trzeba liczyc,że dzięki SV do Wisły będą trafiac tylko i wyłącznie gracze o takiej klasie :)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Bo prawdziwą siłą Wisły nie jest z całym szacunkiem Melikson,Małecki,Wilk czy inny Kirm,ale Staszek. Jego notes i telefony w nim zawarte dokładnie. Kolejna sprawa to taka,że facet ma niesamowitą skuteczność.
|
Cytat:
ale wbrew pozorom to teraz będzie miał ciężej, bo poprzeczka podnosi się ale da radę Cytat:
z Frankowskim to inna sytuacja, bo oni kasy nie mieli |
Pamiętajcie, że to nie Staszek wynalazł Meliksona, ale mu go ktoś polecił.
Co do tych 1 na 10 lat można jeszcze wg mnie dopisać Marcelo. |
Cytat:
|
Cytat:
1. Miał kogoś w swoim notesie, kto mu tego piłkarza polecił 2. Oglądał go kilkukrotnie 3. Wyłuskał kasę od Bogusia, żeby go pozyskać. |
Cytat:
Nie zniżę się do twojego poziomu, bo mógłbyś pokonać mnie doświadczeniem. Powiem natomiast, że w Warszawie mieszkam, bo za chlebem jeździ się tam, gdzie trzeba, a nie gdzie się chce. To nie ty, tylko ja krzyczałem "Jazda jazda Biała Gwiazda" w pubie pełnym kibiców Legii, za co dostałem w........ Jeśli myślisz, że mieszkanie w jakiejś wsi w województwie X, czy gdziekolwiek indziej, do czego wstyd ci się przyznać, czyni cię lepszym kibicem niż inni, to się mylisz. Życie na trybunach? Jeśli polega ono na rzucaniu nożami i lżeniu innych, to rzeczywiście nic o tym nie wiem. Gardzę stowarzyszeniami kibiców, które przypisują sobie rolę nadkibiców, tak jak gardzę brakiem szacunku dla człowieka, który ładuje miliony w ten klub - to dlatego uznaję herb spółki akcyjnej. Masz z tym jakiś problem? |
Cytat:
Teraz wszyscy bedą porownywac zawodników do Meliksona. To, że kupilibysmy Deleva za 1.5 miliona Euro nie oznacza, że bedzie on 2 razy lepszy od Meliksona. |
Cytat:
|
Cytat:
Chwalmy się umiejętnościami/jakością piłkarza którego ściągnęliśmy, a nie ile był wart, za ile go kupiliśmy i jak się szarpnęliśmy. |
Cytat:
|
Cytat:
Po obejrzeniu kilku akcji Delev kojarzy mi się trochę z Małym, jest w podobnym wieku i w podobnym piłkarsko kraju. I każdy powinien zapytać siebie, czy oddałby Małego za 1,2 mln? |
Cytat:
|
w delevie podoba mi się to że jest szybki i potrafi dobrze grać obiema nogami. takiego napastnika nie mamy, to zupełnie inny typ niż biton czy genkov
|
Delev to byłoby dobre wzmocnienie on może grać na skrzydle jak i w napadzie a do taktyki Maaskanta pasuje :)
|
Trzeba powiedzieć, że transfer stanie się realny gdy CSKA odpadnie ze Steauą w pucharze UEFA. W tej chwili raczej są to tylko plotki.
|
Panowie ale jaką my mamy konkurencje do tego Deleva? PSV, Udinese, Chievo i w....u innych (tak przynajmniej wynika z tego artykułu na Onecie). Każdy z tych trzech wymienionych klubów finansowo zjada nas na śniadanie, dlatego lepiej nie napalajcie się specjalnie na ten transfer, bo nawet jeżeli zainteresowanie Wisły jest prawdą to prędzej świnie zaczną latać niż on do nas trafi (przy założeniu,że onet pisze prawdę).
|
Cytat:
2. Pozatym gdyby on byłby taki rewelacyjny i gdyby rzeczywiście oglądało go pół Europy to już daawno grałby na zachodzie. |
Cytat:
|
fcb4 Wisła właśnie złożyła drugą ofertę za Deleva więc szykują sie kolejne transfery.A Stachowiak w Wiśle to chyba tylko zmyłka i pewnie sie okaże że w miejsce Stachowiaka przyjdzie lepszy bramkarz
|
Cytat:
|
To nie Onet podał ta informacje tylko futbol.pl.
|
Cytat:
Tylko Panie kolego między Maorem a Spasem jest jedna subtelna różnica. Maora nie obserwowało pół Europy, nikt nie mówił jaki on to jest rewelacyjny tak jak w przypadku młodego Bułgara czyż nie? Tutaj jest podana informacja o zainteresowaniu Wisły i zaraz obok sa podane nazwy klubów zachodnich. Bułgarski futbol klubowy przeżywa ewidentny kryzys również finansowy (vide transfer Berberovica do Cottbus za 200tysięcy euro z mistrza kraju i zespołu mającego realną szansę na awans do LM w trakcie eliminacji) i bułgarskie cwaniaczki chcą przyciąć kilkaset tysiączków więcej wypuszczając w obieg plotę o rzekomym zaintersowaniu Europy Zachodniej Spasem. Taka moja mała hipoteza:> |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
0;10s pokazał jej jasno ''trzeba z tobą mówić czy się rozbierasz,,
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie kwestionuje tego że jest dobry bo na pewno talent ma, kwestionuje to czy rzeczywiście jest nim zainteresowane tyle klubów o których sie mówi. |
PSV ma kłopoty finansowe, ostatnio wzięli 20 milionów euro nieoprocentowanej pożyczki od Philipsa ale ta kasa ma nie być przeznaczona na transfery tylko na funkcjonowanie ogólne klubu. Ogólnie cała Eredivisie przechodzi kryzys (co raz więcej piłkarzy zamiast wybierać pierwszą ligę holenderską woli przyjechać grać w Ekstraklasie czy innych ligach uważanych dotychczas za słabsze). Realne konkurowanie z PSV o zawodnika jest teraz możliwe jak nigdy wcześniej.
|
Cytat:
W każdym innym aspekcie PSV bije na głowę Wisłe. |
Cytat:
chodzi o to, że tu każdy zawodnik Stana się sprawdza, bo prezentuje jakiś tam poziom i coś potrafi w Niemczech z automatu nie miałby takiej skuteczności, bo trudniej się tam sprawdzić o to mi chodziło |
Cytat:
Nasza drużyna też ma wbrew pozorom swoje atuty. Łatwiej się u nas będzie przebić do składu, mamy już zagwarantowaną jesień w pucharach europejskich, jest spora szansa na LM. Do tego ładne, ciekawe miasto (co piłkarze często podkreślają że biorą pod uwagę). |
Cytat:
Który piłkarz mając do wyboru PSV i Wisłe wybierze Wisłe? Ten słaby. Zresztą, wystarczy spojrzeć ilu piłkarzy za granicę wysyła PSV a ile Wisła. E: Zresztą, nie wiem gdzie sie zagapiłem, ale ...ni chuja. Nie sadze by stac było Wisłe na opłacenie młodemu piłkarzowi takiej pensji jaką da PSV. Tak jak mówisz, pozyczyli 20 baniek na funkcjonowanie klubu czyli m.in. na te płace. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl