Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Donki 08.08.2011 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1142835)
kto wie :rotfl:

Dac to my jesteśmy w stanie nawet 5 mln plus 1.5 pensji,ale w najbliższej przyszłości tyle nie damy,ponieważ : nie jest to zgodne z polityką budowy klubu Pana Bogusława C,żaden zawodnik o takiej wartości w najbliższej przyszłości do Wisły nie przejdzie .Jestęśmy blisko LM,dostaliśmy kase za Uche i za awans więc powiem szczerze,że jestem w stanie w to 1,2 mln za gracza a nawet 1,5 tyle ,że nie za Deleva,bo to jest 2x tyle ile daliśmy za Meliksona.
Była mowa o ,,znanym nazwisku'' może to byc Delev,a równie dobrze może byc przykrywką i ukaże się nam zawodnik o którym wcześniej nie było mowy,a może w ogóle nie będzie żadnego transferu :P Trzeba spokojnie czekac i nasłuchiwac nowych informacji :-)

Melikson nie jest żadnym wyznacznikiem, bo taki zawodnik za tą kase trafił nam sie raz i mysle, że przez 10 lat sie już nie trafi.

piotrek_ksk 08.08.2011 11:55

Kolego wyżej - a Błaszczykowski to się nie kwalifikuje do tego 'raz na 10 lat' ?

MłodePokolenie 08.08.2011 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1142838)
Melikson nie jest żadnym wyznacznikiem, bo taki zawodnik za tą kase trafił nam sie raz i mysle, że przez 10 lat sie już nie trafi.

Dlatego mamy Staszka by trafiali się tacy częściej niż 10 lat :) Jego w tym głowa jak i interes. Ja w niego wierzę. A znając jego oko i zdolności to nam jeszcze nie jedną taką perełkę ściągnie :)

baro1995 08.08.2011 11:58

Coraz częściej w Polsce pojawiają się perełki za stosunkowe małe pieniądze,jak Melikson,Rudnevs,Stilic,Traore czy nawet Diaz i Voskamp ze Śląska.A przy takim dyrektorze jak Stan,który gdyby miał budżet na poziomie 5 mln E sprowadzałby by nam perełki typu Farfan,wszystko jest możliwe,skoro znalazł Melexa to znajdzie i innych i trzeba liczyc,że dzięki SV do Wisły będą trafiac tylko i wyłącznie gracze o takiej klasie :)

PANDEM0NIUM 08.08.2011 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1142829)
Ale dlaczego? Skoro możemy sprzedać za 3m euro dlaczego nie możemy kupić za 1,2 m? W dodatku mamy już zapewnione wpływy z LE plus prawdopodobnie 800k za Uche. Szansa na jeden konkretny transfer w granicach 1-2 mln euro jest realna jak nigdy wcześniej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mati12101pedek (Post 1142812)
Hmmm, Wisła dostanie 800 tys. euro za transfer Kalu Uche z Almerii do Xamax FC.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1142819)
Nie lubię plotkować odnośnie transferów i raczej staram się tego nie robić, ale tym razem nie mogę się oprzeć połączeniu dwóch informacji, tj. obserwowania przez wysłanników Wisły Spasa Delewa (co może być przykrywką) i otrzymania 800 tys. Euro za Uche.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarekTSW (Post 1142830)
Już zarobiliśmy ponad 2 m euro za awans do 4 r el do LM, jak awanusjemy do LM dostaniemy kolejne 5. Jeśli nie , to i tak zgarniemy sporą sumę za bilety w grupowej LE + Kasa za Uche :)

Tylko na forum wislakrakow.com TWSD znajdziemy expertów wydających pieniadze które nie są uwzględnione w budżecie klubowym.

Marszałek 08.08.2011 12:03

Bo prawdziwą siłą Wisły nie jest z całym szacunkiem Melikson,Małecki,Wilk czy inny Kirm,ale Staszek. Jego notes i telefony w nim zawarte dokładnie. Kolejna sprawa to taka,że facet ma niesamowitą skuteczność.

JrQ- 08.08.2011 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1142846)
Bo prawdziwą siłą Wisły nie jest z całym szacunkiem Melikson,Małecki,Wilk czy inny Kirm,ale Staszek. Jego notes i telefony w nim zawarte dokładnie. Kolejna sprawa to taka,że facet ma niesamowitą skuteczność.

to tylko świadczy o nędzy polskiej ligi, oczywiście nie umniejszając nic Staszkowi, bo za taką kasę to nikt by nic lepszego nie zrobił
ale wbrew pozorom to teraz będzie miał ciężej, bo poprzeczka podnosi się
ale da radę

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1142834)
Już dopisujecie to 800K Euro za Uche na konto Wisły,ale zobaczymy czy łatwo je będzie wyrwać Hiszpanom.Nie wiem,czy sprawa nie wyląduje w jakimś trybunale arbitrażowym?

a czemu niby? skoro dostali 4 mln, to nie powinno być problemu
z Frankowskim to inna sytuacja, bo oni kasy nie mieli

R33 08.08.2011 12:09

Pamiętajcie, że to nie Staszek wynalazł Meliksona, ale mu go ktoś polecił.

Co do tych 1 na 10 lat można jeszcze wg mnie dopisać Marcelo.

PANDEM0NIUM 08.08.2011 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1142852)
to tylko świadczy o nędzy polskiej ligi,

Borussia pozyskała za 300 tysięcy rewelacyjnego Kagawe. To też świadczy o nędzy ligi niemieckiej?

arrosmay 08.08.2011 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 1142854)

No, ale:
1. Miał kogoś w swoim notesie, kto mu tego piłkarza polecił
2. Oglądał go kilkukrotnie
3. Wyłuskał kasę od Bogusia, żeby go pozyskać.

anhellic 08.08.2011 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1142762)
Piiszę co miało miejsce a nie co było w granicach rozsądku, wiec swoje filozofie zostaw dla siebie wielki kibicu z herbem spółki akcyjnej
Co ja poradzę że wam się w dupach przewraca, i wyciągacie sytuacje o których wiecie z jakiś szmatławców, nie mając pojęcia o czasach i życiu na trybunach.
Jeśli nie masz mniej niż dwadzieścia lat i chodziłeś jeszcze na Legie to powinieneś o tym wiedzieć :lol:

Musisz być niedorozwinięty, że bawi cię anonimość, jaką daje internet. Sam masz pewnie mniej niż 15 lat i myślisz, że zza monitora możesz napisać, co chcesz, bo nie musisz patrzeć mi prosto w oczy...
Nie zniżę się do twojego poziomu, bo mógłbyś pokonać mnie doświadczeniem.

Powiem natomiast, że w Warszawie mieszkam, bo za chlebem jeździ się tam, gdzie trzeba, a nie gdzie się chce. To nie ty, tylko ja krzyczałem "Jazda jazda Biała Gwiazda" w pubie pełnym kibiców Legii, za co dostałem w........ Jeśli myślisz, że mieszkanie w jakiejś wsi w województwie X, czy gdziekolwiek indziej, do czego wstyd ci się przyznać, czyni cię lepszym kibicem niż inni, to się mylisz.

Życie na trybunach? Jeśli polega ono na rzucaniu nożami i lżeniu innych, to rzeczywiście nic o tym nie wiem. Gardzę stowarzyszeniami kibiców, które przypisują sobie rolę nadkibiców, tak jak gardzę brakiem szacunku dla człowieka, który ładuje miliony w ten klub - to dlatego uznaję herb spółki akcyjnej. Masz z tym jakiś problem?

Donki 08.08.2011 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MłodePokolenie (Post 1142841)
Dlatego mamy Staszka by trafiali się tacy częściej niż 10 lat :) Jego w tym głowa jak i interes. Ja w niego wierzę. A znając jego oko i zdolności to nam jeszcze nie jedną taką perełkę ściągnie :)

Mi chodziło tylko o to, że za taką cene ciezko jest sprowadzic zawodnika klasy Meliksona.

Teraz wszyscy bedą porownywac zawodników do Meliksona.
To, że kupilibysmy Deleva za 1.5 miliona Euro nie oznacza, że bedzie on 2 razy lepszy od Meliksona.

rafal777 08.08.2011 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PotiWisla (Post 1142863)

Jeśli to prawda, jestem w szoku. Tyle kasy chcemy wydac w momencie gdy kadra już jest gotowa. Jedyne wyjasnienie to chęć sprzedaży kogoś i fakt, że ten Delew to faktycznie jakiś mega kozak...Jesli jest taki dobry to brać!

MłodePokolenie 08.08.2011 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1142864)
Mi chodziło tylko o to, że za taką cene ciezko jest sprowadzic zawodnika klasy Meliksona.

Teraz wszyscy bedą porownywac zawodników do Meliksona.
To, że kupilibysmy Deleva za 1.5 miliona Euro nie oznacza, że bedzie on 2 razy lepszy od Meliksona.

Tak, oczywiście. Umiejętności piłkarzy przekładając je na pieniądze są czasem zaniżane jak i zawyżane. W każdym przypadku jest inaczej. To już trzeba mieć oko by wypatrzyć ekstra zawodnika.

Chwalmy się umiejętnościami/jakością piłkarza którego ściągnęliśmy, a nie ile był wart, za ile go kupiliśmy i jak się szarpnęliśmy.

pikey 08.08.2011 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1142867)
Jeśli to prawda, jestem w szoku. Tyle kasy chcemy wydac w momencie gdy kadra już jest gotowa. Jedyne wyjasnienie to chęć sprzedaży kogoś i fakt, że ten Delew to faktycznie jakiś mega kozak...Jesli jest taki dobry to brać!

Podana kwota też wprawiła mnie w osłupienie. Ale moim skromnym zdaniem licytować się za tego zawodnika nie ma sensu. Cechą naszej polityki transferowej ostatnio jest sprowadzanie solidnych zawodników za małe pieniądze, nie mam nic przeciwko, żeby tak zostało.

vote-for-mikey 08.08.2011 12:47

Cytat:

sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/wisla-zaoferowala-12-mln-euro-za-napastnika
;)

Po obejrzeniu kilku akcji Delev kojarzy mi się trochę z Małym, jest w podobnym wieku i w podobnym piłkarsko kraju. I każdy powinien zapytać siebie, czy oddałby Małego za 1,2 mln?

PotiWisla 08.08.2011 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pikey (Post 1142876)
Podana kwota też wprawiła mnie w osłupienie. Ale moim skromnym zdaniem licytować się za tego zawodnika nie ma sensu. Cechą naszej polityki transferowej ostatnio jest sprowadzanie solidnych zawodników za małe pieniądze, nie mam nic przeciwko, żeby tak zostało.

Mi też się podoba nasza obecna transferowa taktyka ale myślę też że inwestycja w Deleva mogła by się dość szybko zwrócić. Biorąc pod uwagę tez kase jaką mamy do zarobienia w pucharach to uważam sie można smiało zaryzykować i zaufać Holendrom. Tylko pytanie czy pan Cupiał jest tego samego zdania ?.

gordziu5 08.08.2011 12:57

w delevie podoba mi się to że jest szybki i potrafi dobrze grać obiema nogami. takiego napastnika nie mamy, to zupełnie inny typ niż biton czy genkov

seba_109 08.08.2011 13:02

Delev to byłoby dobre wzmocnienie on może grać na skrzydle jak i w napadzie a do taktyki Maaskanta pasuje :)

-Goral- 08.08.2011 13:06

Trzeba powiedzieć, że transfer stanie się realny gdy CSKA odpadnie ze Steauą w pucharze UEFA. W tej chwili raczej są to tylko plotki.

riv 08.08.2011 13:09

Panowie ale jaką my mamy konkurencje do tego Deleva? PSV, Udinese, Chievo i w....u innych (tak przynajmniej wynika z tego artykułu na Onecie). Każdy z tych trzech wymienionych klubów finansowo zjada nas na śniadanie, dlatego lepiej nie napalajcie się specjalnie na ten transfer, bo nawet jeżeli zainteresowanie Wisły jest prawdą to prędzej świnie zaczną latać niż on do nas trafi (przy założeniu,że onet pisze prawdę).

PANDEM0NIUM 08.08.2011 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1142894)
Panowie ale jaką my mamy konkurencje do tego Deleva? PSV, Udinese, Chievo i w....u innych (tak przynajmniej wynika z tego artykułu na Onecie). Każdy z tych trzech wymienionych klubów finansowo zjada nas na śniadanie, dlatego lepiej nie napalajcie się specjalnie na ten transfer, bo nawet jeżeli zainteresowanie Wisły jest prawdą to prędzej świnie zaczną latać niż on do nas trafi (przy założeniu,że onet pisze prawdę).

1. Dalej wierz Onetowi a będziesz w zimie w sandałach chodził :rotfl:
2. Pozatym gdyby on byłby taki rewelacyjny i gdyby rzeczywiście oglądało go pół Europy to już daawno grałby na zachodzie.

mr_kwolf 08.08.2011 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1142908)
2. Pozatym gdyby on byłby taki rewelacyjny i gdyby rzeczywiście oglądało go pół Europy to już daawno grałby na zachodzie.

Maor Melikson - kojarzysz takiego gościa?

JOSE 841 08.08.2011 13:39

fcb4 Wisła właśnie złożyła drugą ofertę za Deleva więc szykują sie kolejne transfery.A Stachowiak w Wiśle to chyba tylko zmyłka i pewnie sie okaże że w miejsce Stachowiaka przyjdzie lepszy bramkarz

Semper Fidelis 1985 08.08.2011 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1142924)
fcb4 Wisła właśnie złożyła drugą ofertę za Deleva więc szykują sie kolejne transfery

Info by... onet?

Marszałek 08.08.2011 13:49

To nie Onet podał ta informacje tylko futbol.pl.

PANDEM0NIUM 08.08.2011 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1142910)
Maor Melikson - kojarzysz takiego gościa?

:-):-):-) a i owszem, kojarze...

Tylko Panie kolego między Maorem a Spasem jest jedna subtelna różnica.

Maora nie obserwowało pół Europy, nikt nie mówił jaki on to jest rewelacyjny tak jak w przypadku młodego Bułgara czyż nie?

Tutaj jest podana informacja o zainteresowaniu Wisły i zaraz obok sa podane nazwy klubów zachodnich. Bułgarski futbol klubowy przeżywa ewidentny kryzys również finansowy (vide transfer Berberovica do Cottbus za 200tysięcy euro z mistrza kraju i zespołu mającego realną szansę na awans do LM w trakcie eliminacji) i bułgarskie cwaniaczki chcą przyciąć kilkaset tysiączków więcej wypuszczając w obieg plotę o rzekomym zaintersowaniu Europy Zachodniej Spasem.
Taka moja mała hipoteza:>

Semper Fidelis 1985 08.08.2011 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1142933)
To nie Onet podał ta informacje tylko futbol.pl.

To wiarygodne zródło? pytam bo nie znam strony

Arked 08.08.2011 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 1142858)
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33

No, ale:
1. Miał kogoś w swoim notesie, kto mu tego piłkarza polecił
2. Oglądał go kilkukrotnie
3. Wyłuskał kasę od Bogusia, żeby go pozyskać.

+4. Był niesamowicie zdeterminowany żeby go pozyskać. Kilka ofert zostało odrzuconych, a negocjacje z Beer Shevą to była droga przez mękę. Mimo to udało się pozyskać Meliksona, a to świadczy o pewności jaką miał Valckx co do jego umiejętności. Nie walczy się tak o piłkarza, którego po prostu ktoś tam polecił.

Gucio25 08.08.2011 13:56

najciekawszy filmik z Delevem na jutubie!
http://www.youtube.com/watch?v=ELnDBJSBGno

:lol:

Pawlolek 08.08.2011 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 1142944)
najciekawszy filmik z Delevem na jutubie!
http://www.youtube.com/watch?v=ELnDBJSBGno

:lol:

Tylko pokazuje, że nie jest jakiś pierwszy lepszy :D

PODpalacz 08.08.2011 14:18

0;10s pokazał jej jasno ''trzeba z tobą mówić czy się rozbierasz,,

pawelo84 08.08.2011 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1142908)

Pół roku temu miał grać w FC Koeln ale nie dogadali się do do sumy transferowej. Więc widocznie jest dobry.

PANDEM0NIUM 08.08.2011 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1142962)
Pół roku temu miał grać w FC Koeln ale nie dogadali się do do sumy transferowej. Więc widocznie jest dobry.

może źle się wyraziłem w tym poście.
Nie kwestionuje tego że jest dobry bo na pewno talent ma, kwestionuje to czy rzeczywiście jest nim zainteresowane tyle klubów o których sie mówi.

cygaro 08.08.2011 15:54

PSV ma kłopoty finansowe, ostatnio wzięli 20 milionów euro nieoprocentowanej pożyczki od Philipsa ale ta kasa ma nie być przeznaczona na transfery tylko na funkcjonowanie ogólne klubu. Ogólnie cała Eredivisie przechodzi kryzys (co raz więcej piłkarzy zamiast wybierać pierwszą ligę holenderską woli przyjechać grać w Ekstraklasie czy innych ligach uważanych dotychczas za słabsze). Realne konkurowanie z PSV o zawodnika jest teraz możliwe jak nigdy wcześniej.

szprotson 08.08.2011 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cygaro (Post 1143000)
PSV ma kłopoty finansowe, ostatnio wzięli 20 milionów euro nieoprocentowanej pożyczki od Philipsa ale ta kasa ma nie być przeznaczona na transfery tylko na funkcjonowanie ogólne klubu. Ogólnie cała Eredivisie przechodzi kryzys (co raz więcej piłkarzy zamiast wybierać pierwszą ligę holenderską woli przyjechać grać w Ekstraklasie czy innych ligach uważanych dotychczas za słabsze). Realne konkurowanie z PSV o zawodnika jest teraz możliwe jak nigdy wcześniej.

konkurowanie tylko i wyłącznie pod względem miesięcznego kontraktu.
W każdym innym aspekcie PSV bije na głowę Wisłe.

JrQ- 08.08.2011 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1142855)
Borussia pozyskała za 300 tysięcy rewelacyjnego Kagawe. To też świadczy o nędzy ligi niemieckiej?

a co to ma do rzeczy?
chodzi o to, że tu każdy zawodnik Stana się sprawdza, bo prezentuje jakiś tam poziom i coś potrafi
w Niemczech z automatu nie miałby takiej skuteczności, bo trudniej się tam sprawdzić
o to mi chodziło

cygaro 08.08.2011 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1143010)
konkurowanie tylko i wyłącznie pod względem miesięcznego kontraktu.
W każdym innym aspekcie PSV bije na głowę Wisłe.

Czyli innymi słowy konkurowanie o takiego piłkarza jak Delev.

Nasza drużyna też ma wbrew pozorom swoje atuty. Łatwiej się u nas będzie przebić do składu, mamy już zagwarantowaną jesień w pucharach europejskich, jest spora szansa na LM. Do tego ładne, ciekawe miasto (co piłkarze często podkreślają że biorą pod uwagę).

szprotson 08.08.2011 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cygaro (Post 1143015)

Nasza drużyna też ma wbrew pozorom swoje atuty. Łatwiej się u nas będzie przebić do składu, mamy już zagwarantowaną jesień w pucharach europejskich, jest spora szansa na LM. Do tego ładne, ciekawe miasto (co piłkarze często podkreślają że biorą pod uwagę).

No tak,ale to jest konkurowanie tylko i wyłacznie z pensją , a dla piłkarza liczą sie też inne sprawy. Sam Marcelo mówił ze PSV pod względem infrastruktury i profesjonalizmu bije Wisłe na głowe.
Który piłkarz mając do wyboru PSV i Wisłe wybierze Wisłe? Ten słaby.
Zresztą, wystarczy spojrzeć ilu piłkarzy za granicę wysyła PSV a ile Wisła.
E: Zresztą, nie wiem gdzie sie zagapiłem, ale ...ni chuja. Nie sadze by stac było Wisłe na opłacenie młodemu piłkarzowi takiej pensji jaką da PSV. Tak jak mówisz, pozyczyli 20 baniek na funkcjonowanie klubu czyli m.in. na te płace.

Grze Gie 08.08.2011 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cygaro (Post 1143015)

No to może przyjdzie do nas Tevez :) http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...09/story.shtml w końcu Kraków to piękne miasto.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl