![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Pozatym mnie tam nie zależy na MP. Zawsze chciałem by Wisła była polską Borussią Dortmund! Nie ważny mistrz, ważny pełny stadion i klimat na meczach! Poprzedni sezon był dla mnie stracony nie z uwagi na remis w derbach i sukces Lecha, ale z racji tego, że mecze w Hucie czy w Sosnowcu to była żenada! |
Ale rozpaczacie....... chcieli to odeszli, Marcelo, Głowa reszta też chciała i odeszła.. nad czym tu się rozpisywać? to ich osobista decyzja.. taka kolej rzeczy.. i mnie to nie dziwi, Paweł swoje lata ma.. chce jak Głowacki jeszcze trochę dorobić, a brat wiadomo, muszą i najwidoczniej chcą się trzymać razem, pewnie że jest pewien żal bo jednak trochę tu grali.. ale jak chcecie to wyrzucić z siebie idzcie do Pawła i powiedzcie mu że Wam żal że odchodzi..przeciez nie Basałaj wybierał mu klub i kazał tam grać, no chyba że Wam partnerki życowie wybierają rodzice, pracę, wysokość pensji czy wystrój mieszkania.. dzięki za wszystko i wstąpcie kiedyś na derby przy Reymonta..
|
Wchodziłem teraz na oficjalną stronę Trabzonsporu i nic tam nie pisze o przejściu Brożków. Poczekajmy na potwierdzenie tej informacji, bo mogą to być medialne spekulacje.
|
Założę się, że co najmniej połowa forumowiczów, którzy w chwili obecnej rozdzierają szaty i nazywają Brożka ikoną klubu, po dwumeczach z Levadią i Karabachem z pianą na ustach nawoływała do rozpędzania tego folwarku. Tak prześcigacie się w peanach na cześć Brożka, że za chwilę dowiem się o tym, że klub opuszcza "legenda", "ikona", "niesamowicie utalentowany snajper", "ostoja wiślackiej ofensywy", "ostatni relikt pucharowych wiktorii". Śmiechu warte. Czy wy czytacie czasem sami siebie?
Dziękuję westersylu za epitet (co prawda nie bezpośredni, ale poczuwam się do tego), możesz napisać nawet że jestem schizofrenikiem, ale ja swojego zdania nie zmienię. Na profilaktyczną konsultację psychologiczną zapraszam osoby rozpaczające w tym temacie i wypisujące apokaliptyczne wizje przyszłości klubu, nie mówiąc już o oszczerstwach wobec zarządu i właściciela. Pomijam już fakt, że Turasy specjalizują się w konfabulacji i jeszcze nikt nikogo nigdzie nie sprzedał, a wy już oskarżacie Basałaja o sabotaż. |
Cytat:
|
pewnie wielu z nas nie wyobrażało sobie Wisły bez Żurawskiego, Frankowskiego itd , kiedy odchodzili .. mam teraz takie same odczucie kiedy bracia odchodzą, nawet większe ..
ps. zawsze w naszym napadzie był polak, w dodatku wiodącą postacią drużyny.. w tej chwili nie ma kim zastąpić nawet :( czuje, że kończy się pewien etap w naszym Wiślackim życiu ! tak jak ktoś napisał nie mam nic do obcokrajowców, ale może być tak, że 1 czy 2 piłkarzy z polski będzie grało w wyjściowym składzie .. |
Cytat:
|
Cytat:
|
super... rok konczymy utrata trzech Polaków, z czego dwóch to gracze podstawowi... co w zamian? pewnie gracz pokroju Paljicia czy Cikosa czyli raczej słabo-średni... nie rozumiem tych, którzy cieszą się, że te 2,5mln to dużo.. co wam z tego? tak czy owak na transfery do klubu nie przeznaczą nawet 1/4 tego... jak zawsze. Myślę, że gdyby tylko była wola klubu to Pawła można było zatrzymać. Na dzień dzisiejszy zostajemy bez nawet średniego bramkarza i bez jakiegokolwiek napastnika. Niektorym dalej to nie przeszkadza, bo w końcu przyjdą przecież następni... pewnie na jakieś roczne wypożyczenie goście z 2 czy 3 ligi brazylijskiej. Do boju.
|
Te informacje o Brożkach to już raczej pewność Przed chwilą w sport telegramie powiedzieli, że podpiszą oni kontrakty do 2013 roku i że zjawią się oni w klubie tureckim we wtorek.
|
Cytat:
Lech stuknął Man City i kopnął Juventus. Kto wie gdzie wylądowaliby gdyby nie sprzedali Lewndowskiego. Gdyby nie to że klubie sprzedają najlepszych zawodników pewnie byśmy i my ten awans też zrobili. Droga do LM dla nas jest żałośnie prosta.... w klubie jedną wolą jednak pewną kasę z transferów niż sukcesy sportowe. Basałaj może się faktycznie poszczyć się transferami na LM. Głowacki, Brożkowie, Marcelo, być może Diaz, prawdopodobnie w niej zagrają. |
Cytat:
Po drugie Sylwek1906, czy jak Ci tam - jak mówisz do Cupiała, żeby sprzedał Wisłę, to wskaż mi takiego "multimilionera" polskiego, który by w nią zainwestował i był stabilny w tym, co robi. Dziwi mnie wybredność polskich kibiców, którzy nie mają zielonego pojęcia o rynku. Wisła ma za sobą już ciężkie czasy. Ale jeżeli Turcy dają za Brożków 4 miliony euro, to jak są takimi frajerami, niech ich biorą. Z całym szacunkiem dla braci Brożków, ale ich wartość to maksimum 2,5 mln euro, nic więcej. Razem wziętych. Za taką sumę, przy dobrym skautingu można znaleźć porównywalnej jakości piłkarzy, młodszych, bardziej perspektywicznych. I jeśli kogoś uraziłem, to napisałem ten akapit tylko z persektywy czystego, bezwzględnego i brutalnego zarazem rynku . Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Brożki odchodzą, no trudno... Oczywiście Paweł jest świetnym napastnikiem jak na polskie warunki, tyle że można się było tego spodziewać. Co do Piotrka to tym bardziej wiadomo było, że odejdzie.
Nie to jest w tej chwili naistotniejsze, liczy się fakt że jeszcze moment i Polaków w składzie to my będziemy szukać z lupą w dłoni...oczywiście Polacy są słabi, leniwi i co tam jeszcze niektórzy o nich piszą. Ale jaką macie gwarancję, że zagraniczny napastnik za milion Euro będzie lepszy niż dajmy na to taki Sobiech...? Bo np. taki Bunoza raczej nie jest lepszy od Sadloka, a kosztował podobne pieniądze. Drugą sprawą jest fakt, że zespołowi brak stabilizacji i zgrania co nie wróży najlepiej na przyszłość. Moim zdaniem skład powinien zostać uzupełniony 2-3 Polakami w stylu Wróbla, Gola czy Buzały, a do tego wzmocniony 2-3 wyselekcjonowanymi gwiazdorami z zagranicy. Nie widzę sytuacji, w której Wisła złożona będzie z samych obcokrajowców. |
Cytat:
Pod koniec rundy jesiennej, przy pierwszych przymiarkach transferowych pojawiły się plotki, że Cupiał chce pozyskać jakiegoś zawodnika z "nazwiskiem", potencjalną gwiazdę, która na wiosnę przyciągnie kibiców na Reymonta. No więc jak w radzieckim kawale, prawie wszystko się zgadza: nie gwiazda, ale czołowy napastnik ligi Paweł Brożek. Nie kupujemy, a sprzedajemy. Nie przyciągamy kibiców, tylko zniechęcamy. Odnoszę wrażenie, że wszystko idzie w....u. Taki gwałt na Wiśle nie można przedstawić jako "okazja". Sprzedaż napastnika, który strzelił dla Wisły 110 goli w oficjalnych spotkaniach za czapkę gruszek w sytuacji, gdy w lecie wyprzedano całą obronę - to czysta kpina, ewidentny sygnał że projekt pod nazwą "Wielka Wisła" właśnie się zakończył. Dziwne tylko, że Legionista widzi to bez problemu, a tabuny Wiślaków przyglądające się swojemu klubowi na co dzień dalej woli się oszukiwać. |
Cytat:
|
Pamiętacie słowa Smudy o transferowej ofensywie w zimie?:-)
Doczekaliśmy się:rotfl: Szkoda nerwów. |
Cytat:
|
Cytat:
Osobiście najbardziej zawiodłem się na Basałaju gdyż zaczynałem wierzyć w jak się okazuje teraz mity o budowaniu klubu. |
Mam mieszane uczucia co do tego transferu - z jednej strony odchodzą od nas gracze "przegrani", gdyz za ich czasu gry w Wisle nie osiagnelismy zadnych sukcesów w Europie a to był główny cel, z drugiej coraz mniej u nas Polaków majacych realne szanse na 11 (zostanie ich 3: Mały, Sobol i Gargulec) i pewnie nie dojdzie zaden, który by do tej 11 sie załapał. Chwała szczególnie Pawłowi za to co zrobił dla Wisły ale może czas na kogoś nowego.
|
Cytat:
|
Cytat:
Podpowiem tylko tyle że Brożek strzelał bramki Panathinakosowi, Tottenhamowi, Beitarowi, Nancy, Feyenordowi, Karabahowi, Basel, grał bardzo dobrze przeciwko Barcelonie. Niejednokrotność robił to w sytuacjach kiedy nasza pomoc miała problemy z wymienieniem 5 podań. |
Cytat:
Widac natomiast jak na dloni, iz klub obral strategie tylko i wylacznie na uzyskiwanie dochodu, natomiast cele sportowe zeszly na dalszy plan. |
szukaliśmy napastnika który mógłby grać w parze z Brożkiem, a teraz wygląda na to, że będzie trzeba kupić dwóch równorzędnych napastników w co wątpię szczerze.... masakra xD
|
Cytat:
|
Witani są jak Bogowie :shock: :D
Blogi, wpisy, nawet własny profil na facebooku, w przeciągu 3 godzin uzbierało się ponad pół tysiąca fanów http://www.facebook.com/PawelPiotrBr...rBrozek?v=wall : )) |
No może i klub obrał strategie tylko i wyłacznie na uzyskiwanie dochodu a cele sportowe zeszly na dalszy plan, ale w takim razie co dalej ?? Bo po sprzedaniu Brożków kogo sprzedadzą? A w takim wypadku zdarzeń ze stadionu dochód bedzie słabiutki z tego względu że stadion na 34 tys, a na mecze na poziomie Ruchu Chorzów, bedzie chodzić 10 tys ludzi. I utrzymaj stadion + zarób coś żeby wpadło do kieszeni.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl