Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

bouli76 16.12.2010 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kucharz_77 (Post 1025458)
Mam problem. Gra uaktualniła mi się dzisiaj, wgrała mi się przez Steam łatka 11.2.0 i poprzednio zapisana gra nie da się otworzyć. W poprzednich wersjach nie było problemu z łatkami a teraz nie da się otworzyć... :(

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rudi5555 (Post 1025601)
Nie tylko tobie. Ostrzegam przed instalacją aktualnej wersji patcha 11.2.0 gdyż 90% po zainstalowaniu nie moze wczytać gry. Trzeba poczekać na Fixa.

Patch 11.2.0 wgrany bez problemow przez Steam'a.
Save z poprzedniej wersji (11.1.1) wczytuje sie bez problemow i gra dziala :)

Niby jakies problemy byly z wgraniem save jesli sie mialo grywalne nizsze ligi polskie ale ja je mam i u mnie problem nie wystepuje.

A zainstalowane (wrzucone ) mam:
- plik odblokowujacy dostep do "ogromnej bazy danych"
- plik ktory daje dostep do "nizszych lig"
- plik poprawiający bazę danych FM-a - polskie znaki (CFM_Polish_Fix_Name_1.36)
- facepacki sedziow i zawodnikow
- Kitspacki kilku lig (polska,niemiecka, hiszpanska, angielska)
- logopacki wszystkich polskich lig
- CM Revolution Polish Media Pack.

http://img208.imageshack.us/img208/5677/beztytuuxv.jpg

Update zrobiony dzis rano (przed chwila) wiec mozliwe ze :
- albo problem nie wystepuje u wszystkich
- albo dzis SI naprawilo patcha ( nie wydajac fixa a podmieniajac na serwerach plik do pobrania na "dobry")
- albo moze na pirackich wersjach gry uszkadza save - koledzy nie napisali czy graja na oryginalach czy nie wiec dlatego zasugerowalem takie rozwiazanie :)

A na koniec cytat ze strony Si:
Cytat:

We're aware of an issue with attempting to load up older save games with the Polish leagues loaded - your save game will not load in 11.2.

This is something as said we're aware of and are looking into. If you wish to continue your game and have this league in your save, please do not patch up at this stage.

Thanks.

Kamson 16.12.2010 12:30

Gdzie jest napisane, jaką moge mieć maksymalną ilość trenerów, scoutów etc?
Doszukać się tego nie moge...

szprotson 16.12.2010 13:03

siedziba zarządu --> lewy dolny róg

scofield 16.12.2010 16:35

Witam wszystkich. Mam taki problem: gdy chcę wczytać grę to pokazuje mi się taki coś: http://jpghost.pl/Inne-bez tytułu1_1292509428/
a gdy wyłączam gre, to pokazuję się takie coś http://jpghost.pl/Inne-bez tytułu2_1292509641/ i gra się wyłącza.
Proszę o pomoć, gdyż ten save poprostu mam fantastyczny :):)

michu-k 16.12.2010 16:49

Cierpliwosci. Problem spowodowany nowym uaktualnieniem.

scofield 16.12.2010 16:58

@michu-k: tylko, że ja nie instalowałem żadnej łatki 11.2 Mam tylko zainstalowaną łatkę 11.1 i do tej pory gra działała super. http://www.cmrev.com/newsroom/wiadom...atka-11_2.html tu coś jest i chyba sprobuję wykonać reinstalacje.

zidanemarcin 16.12.2010 22:24

witam, bardzo proosze o pomoc. mam 92 min i bunoza dostal kontuzji, lecz ja nie mam juz mozliwosci zmiany (zreszta zuzylem ja na kontuzjowanego branco i czerwona kartke chaveza). Co moge zrobic zeby kontynuowac gre ? bo wyskakuje mi ze nie moge jej kontynuowac z kontuzjowanym zawodnikiem na boisku.

Tylko_Wisła! 16.12.2010 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zidanemarcin (Post 1025840)
witam, bardzo proosze o pomoc. mam 92 min i bunoza dostal kontuzji, lecz ja nie mam juz mozliwosci zmiany (zreszta zuzylem ja na kontuzjowanego branco i czerwona kartke chaveza). Co moge zrobic zeby kontynuowac gre ? bo wyskakuje mi ze nie moge jej kontynuowac z kontuzjowanym zawodnikiem na boisku.

Najprościej będzie dać urlop :)

Kluvi 16.12.2010 23:18

jaki urlop zaznacz go ze zdejmujesz i powinno pójść po prostu będziesz grał w 10 nie miałem z tym problemu nigdy

zidanemarcin 16.12.2010 23:34

ok dzieki ;)

Św. Mikołaj 17.12.2010 22:53

U mnie w FM'ie w rep. Polski gra Vuk Sotirovic :p

nbp 18.12.2010 02:45

mam wersję Football Managera 2011 taką:

Football.Manager.2011.PROPER-RELOADED (PL/ENG)

jakie spolszczenie mi polecacie ? Bo jest tyle opcji, ja mam grę w postaci obrazu .iso i nie wiem który plik ze spolszczeniem ściągnąć, żeby wszystko działało.

Co polecicie ? Wdzięczny będą za linka !!

fialo 18.12.2010 10:34

Rozwiązał się mój odwieczny problem z bramkarzem, Wojtek Szczęsny po pierwszym sezonie został zwolniony z kontraktu przez Arsenal i chętnie ze mna podpisał ;)) Także teraz Milan ława, Kurto wypożyczenie ;)

No i jest upragniona LM! 1:1 z Celtikiem u siebie i magiczne 2:2 na wyjeździe, wszystko dzięki magicznemu czworokątowi Małecki-Kupisz-Simone Guerra-Brożek.

Szczególnie polecam Kupisza, kupujcie go od razu z Jagielonii, facet jest niesamowity, robi mi całą grę, niesamowity drybler, w dodatku skuteczny.

Na koniec jeszcze jedna sprawa - macie gdzieś link do łatki zmieniającej nazwy rozgrywek - tj. np Puchar Mistrzów na Ligę Mistrzów itd. ?

jcts 18.12.2010 10:44

Cytat:

Na koniec jeszcze jedna sprawa - macie gdzieś link do łatki zmieniającej nazwy rozgrywek - tj. np Puchar Mistrzów na Ligę Mistrzów itd. ?
Tutaj:
http://www.centrumfm.org/plik-481,Fake_by_Axa_v30.html

siekierski 18.12.2010 10:54

Miał ktoś z Was może problem podwójnych raportów?
Jak wypożyczam piłkarzy i każe robić raporty scoutowi to zawsze mi dwa przysyła, mimo, że w poleceniach ma go tylko raz obserwować

zidanemarcin 18.12.2010 12:42

Niedawno zakończyłem runde jesienną naszą Wisełką. Jest to moj pierwszy sezon w FM (jakimkolwiek). Do klubu ściągnąłem w letnik okienku Kalobous'a (ŚP) i Dino Drpic'a (OŚ)- obydwaj za darmo. JUz w zimowym okienku postawiłem na Renan'a z brazylijskiego Avai (br) za 1,2 mln. Podpisalem zarowno kontrakt z Kupiszem, ,ale przyjdzie po zakonczeniu kotraktu w Jazde w czerwcu.
Co do wynikow to narazie jest srednio. W LE doszedlem do IV rundy eliminacyjnej, gdzie trafilem na . . . Borussie i dostalem 1:6 w dwumeczu. Niestety odpadlem rowniez z PP, po slabym meczu rezerwami z Dyskopolo. W ogole sobie z nimi nie radzem gdyz jak dotad na 3 mecze - 2 przegralem i 1 zremisowalem.
Najlepszym moim wynikiem było 6:1 z ickami.

Tabela przedstawia sie nastepujaco:
1.Cracovia 34 pkt
2.Legia 34
3.Wisła 33 pkt
4.Ruch 28 pkt

Jak widać walka rozegra sie m-dzy 3 zespolami, z ktorych mam nadzieje wyjde zwyciesk :)

bouli76 18.12.2010 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nbp (Post 1026160)
mam wersję Football Managera 2011 taką:
Football.Manager.2011.PROPER-RELOADED (PL/ENG)
jakie spolszczenie mi polecacie ? Bo jest tyle opcji, ja mam grę w postaci obrazu .iso i nie wiem który plik ze spolszczeniem ściągnąć, żeby wszystko działało.

Co polecicie ? Wdzięczny będą za linka !!

Sciagnij sobie wersje:

Football Manager 2011 MULTi3-PROPHET

Football Manager 2011 (c) SEGA
release date ...: November 2763
protection .....: DVD-Check
# of discs .....: 1
languages ......: EN/PL/CZ

a jak chcesz samo spolszczenie to jest tylko jedno w sieci (25mb)
zobacz tu: http://peb.pl/3889663-post6.html

albo tu: http://www.gram.pl/sk3_8gPiGOy3_Foot...ager_2011.html

Św. Mikołaj 18.12.2010 15:11

ahhh ale miałem niefarta.
Ostatni mecz LM w tabeli trace 2 pkt do 2 arsenalu. ostatni mecz własnie z Arsenalem. doliczony czas gry, doliczone 4 min. Wygrywam 2-1. Ostatnia akcja meczu mój obronca rozpoczyna atak niestety fatalnym podaniem poszla kontra arsenalu i 2-2 i zostaje wyeliminowany ;/

WiślakMyślenice 18.12.2010 16:57

Może ktoś podać nazwisko dobrego bramkarza do 3 mln euro, który zasiliłby szeregi mojej Białej Gwiazdy? :)

Rudi5555 18.12.2010 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1026289)
Może ktoś podać nazwisko dobrego bramkarza do 3 mln euro, który zasiliłby szeregi mojej Białej Gwiazdy? :)

np. Mateusz Prus

WiślakMyślenice 18.12.2010 17:04

Aha, pobrałem ten dodatek ze zmianami nazw lig- gdzie go wrzucić?

szprotson 18.12.2010 17:51

a pobrales go z tego linku co jcts wrzucił ?

Cytat:

Instalacja:

1) Wchodzimy do katalogu
C:/Program Files/Sports Interactive/FootballManager2011/data/updates/update-1110/db/1110/lnc/all*
2) Podmieniamy pliki "fake".
3) Uruchamiamy grę. Jeżeli FM jest włączony to należy go wyłączyć
i włączyć jeszcze raz.

WiślakMyślenice 18.12.2010 19:31

Ok, zainstalowałem.

Teraz pytanie- link do no dvd crack dla nowego patcha ktoś ma? ^^

PS: Wiem, że to nieładnie :)

zidanemarcin 19.12.2010 00:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1026289)

Renan z brazylijskiego Avai. Do kupienia za ok 1 mln.

KacpiTSW 19.12.2010 10:24

Grzegorz Sandomierski oraz Renan z Avai tak jak Ci podpowiedział zidanemarcin, mam oby dwóch w Burnely. Ten pierwszy broni w pierwszej 11-stce, o Grześka walczyły już ManCity oraz Arsenal.

Ma ktoś może z Was na prawdę dobrego lewego obrońcę do mojego klubu? (Burnely) Awansowałem do angielskiej ekstraklasy i Fox na lewej obronie to już trochę za mało.

Moja obrona wygląda następująco:

Fox(chce zakupić nowego obrońcę) - Bikey, Upson - Sebastien Corchia

wajefel 19.12.2010 15:14

Kacpi możesz mi pokazać scren Twoich transferów w Burnley? Tych do klubu i z klubu.
Z góry dziękuję.

WiślakMyślenice 19.12.2010 16:05

Co poradzicie na skuteczność i przeciętną kondycję?

Chodzi mi o to, że dałbym na maksa taktykę, aerobik i siłę, ale potem 50-60% kondycji tuż przed meczem.

Poza tym, szlak mnie trafia jak oni pudłują nawet na pustą bramkę albo z kilku metrów strzelą Panu Bogu w okno. Max atak i strzały nie pomagają, kogo polecacie na trenera ofensywnego w zasięgu Wisły? Czy już mogę tylko to bazą podwyższyć?

Tylko żeby ją rozbudować, muszę awansować do LM. Czyli błędne koło ;/

EDIT: Coś chyba z tym rankingiem jest nie tak. Lech doszedł do półfinału, ja do drugiej rundy eliminacjynej, a Ekstraklasa w prestiżu spadła o 31 pozycji i jest na 52.

*Michael* 19.12.2010 16:08

panowie co ustawić Pawłowi Brożkowi za zadania żeby wkoncu zaczął seriami zdobywać bramki??

WiślakMyślenice 19.12.2010 16:14

moje ustawienia

Cytat:

Pierwotnie napisane przez *Michael* (Post 1026534)
panowie co ustawić Pawłowi Brożkowi za zadania żeby wkoncu zaczął seriami zdobywać bramki??

Ja mu dałem: lis pola karnego.

Ma niski współczynnik błyskotliwości i decyzji, co go ulaszcza jako środkowego napastnika.

A i Żuraw i Rios u mnie śmigali... teraz się coś popsuło, może dlatego, że 3 zawodników w podstawowej 11-tce zmieniłem...

Rudi5555 19.12.2010 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 1026459)
Ma ktoś może z Was na prawdę dobrego lewego obrońcę do mojego klubu? (Burnely) Awansowałem do angielskiej ekstraklasy i Fox na lewej obronie to już trochę za mało.

Saliou Ciss- w pierwszym sezonie do wyjecia za ok. 20 tyś euro. Nasz Bunoza też nieźle sobie radzi.

Jaroo1 19.12.2010 17:08

Cytat:

Co poradzicie na skuteczność i przeciętną kondycję?

Chodzi mi o to, że dałbym na maksa taktykę, aerobik i siłę, ale potem 50-60% kondycji tuż przed meczem.
Z tego co pamietam to niezalecane jest ustawiaie treningow na maksa. Lepiej rozlozyc ten trening na inne partie. Inaczej jak im dasz aerobik i sile i do tego dojda mecze to sie jedynie zajada.

Cytat:

EDIT: Coś chyba z tym rankingiem jest nie tak. Lech doszedł do półfinału, ja do drugiej rundy eliminacjynej, a Ekstraklasa w prestiżu spadła o 31 pozycji i jest na 52.
Ranking jest aktualizowany sezon wstecz. 2 razy juz zaczynalem rozgrywke i tez w 1 seoznie spadali mi z 31 na 52 miejsce wiec za rok mozesz sie spodziewac sporego skoku- ale z tego co zauwazylem to ten ranking rozgrywek jest porownywalny z rankingiem wspolczynnikow krajowych

WiślakMyślenice 19.12.2010 17:27

To na współczynnikach krajowych, Polska obecnie po wojażach Wisło-Lechowych jest na 19 miejscu. Dzięki za info.

A co poradzisz na skuteczność?

bouli76 19.12.2010 18:45

Wlasnie wygralem dwumecz z Atletico Madryt (w 1/2 finalu LE) pierwszy mec zna wyjezdzie przegralem 4:3 ale u siebie wygralem 2:0 a teraz finał z Bayerem Leverkusen.
W pucharze polski meczylem sie ze Ślaskiem (połfinał) , przegralem 3:1 we Wroclawiu i wygralem 3:0 u siebie i jeszcze przede mna final z Zaglebiem Lubin.
Do konca ligi 3 kolejki - jestem pierwszy mam 2 pkt przewagi nad druga Legia i 10 pkt nad trzecim Lechem.
Ostatnie mecze gram z Lech (W), Zaglebie (D) , Widzew (W) i final LE i final PP.
5 waznych meczy :) a sklad wymeczony strasznie - nie wiem jak to bedzie.

albert02 19.12.2010 18:52

Ja zaczalem od nowa na nowym patchu. W pierwszym sezonie zdobylem MP, PP praktycznie bez transferow. W grupie LE pierwsze miejsce przed Zenitem. W drugim sezonie udalo mi sie wyciagnac perelke - Hugo Almeida z wolnego transferu ; d Teraz gram w LM z Bayernem, Atletico Madryt i Spartakiem.

WiślakMyślenice 19.12.2010 19:01

Będę męczył do końca- jak poprawić skuteczność?

Św. Mikołaj 19.12.2010 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1026570)
Będę męczył do końca- jak poprawić skuteczność?

Ja mam Brożka ustawionego jako "kompletnego napastnika" i w 17 ligowych meczach strzelił 12 bramek ;)

bouli76 19.12.2010 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bouli76 (Post 1026562)
Ostatnie mecze gram z Lech (W)

Wygralem z Lechem 2:1 strzelajac wszystkie bramki w meczu (Garguła swojaka walnał , Żurawski pierwsza bramke w sezonie hehehe a Rios 16-ta w sezonie :)
Jestem prawie mistrzem bo Legia zremisowala w Lubinie 0:0 i juz mam 4 ptk przewagi i dwie kolejki do konca :D

*Michael* 19.12.2010 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Św. Mikołaj (Post 1026572)
Ja mam Brożka ustawionego jako "kompletnego napastnika" i w 17 ligowych meczach strzelił 12 bramek ;)

a nastawienie dla Brożka oczywiście atak?

bo mam z nim problem straszny niby ma forme... ale nie strzela.. ;/ nie wiem co jest grane ;/ Boguskiego Którego mam ustawionego na Odgrywającego z funkcją ataku strzela wiecej niż Brożek...

A tak poza tym to co z obroną zrobić bo w obronie mam od prawej: Czekaj (wyrósł na gwiazde), Chavez, Sadlok, M.Dabo (z Sevilli)

Gram 3 sezon.

Bramkarzy mam nastepujących: Sandomierski, Pawełek, Silviu Lung Jr. No i niby każdy podobny poziom prezenuje a trace duzo bramek ;/

proszę o pomoc ;)

fialo 19.12.2010 21:29

Właśnie jak rozwijają się u was talenty Chrapka, Czekaja, Nalepy? U mnie cała trójka, a w szczególności dwóch pierwszych w miarę regularnie gra w podstawowym i nie zawodzi. Chrapkiem interesuje się nawet PSV, ale dałem mu trening pozycji i zrobiłem z niego ofensywnego pomocnika ;)

Orson 19.12.2010 21:47

Chrapek beznadzieja, Czekaj w Borussi za 1,5 mln euro a Nalepa jest u mnie 4 obrońcą po Bunozie, Boulahrozie i M. Sissoko
Aktualnie mam pazdziernik 2014

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl