Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kiko Ramirez były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9750)

JrQ- 17.12.2017 17:30

Po prostu liga polska to trochę przypadek.
Mecz z Cracovią wybietnie się nam ułożył.

MaLk 17.12.2017 17:43

@Czerepach

No to powodzenia. Przykład tego forum świadczy o tym, że się nigdy nie dogadacie :D

A tak a propos tego mitycznego "stylu", to (jedynie słuszny) wynik derbów trochę zaciemnił obraz. Do dobrego stylu i w tym meczu nam brakowało sporo.

BTW - z perspektywy czasu wydaje mi się słuszne twierdzenie, że Kiko mniej zależało na stylu, bardziej na wynikach. Dlatego miłośnicy stylu i na wiosnę, po zgraniu ze sobą drużyny, nawet w przypadku dobrych wyników, byliby niezadowoleni.

pepe72 18.12.2017 00:13

Można też napisać, że wrócił Llonch i w końcu zadziałał środek pola. Co jak widać po Płocku i Zagłębiu mogło być również kluczowe.

yarow 21.12.2017 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1489848)
zwolnionooooo

... czyli tak jak przypuszczałem, stąd moje pytania.
NIE został zwolniony z Wisły.

"- Trener Kiko Ramirez został zwolniony z obowiązków świadczenia usług trenerskich, ale jego umowa trwa nadal - powiedziała nam rzeczniczka "Białej Gwiazdy" Olga Tabor-Leszko [...]"

Za; http://eurosport.interia.pl/klub-wis...mpaign=firefox

teo 21.12.2017 23:47

Zwolniony z pracy czy z obowiazku swiadczenia :D :D :D co za roznica :D :D :D juz nie badz taki czepialski :D :D :D

pepe72 22.12.2017 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1490633)
Zwolniony z pracy czy z obowiazku swiadczenia :D :D :D co za roznica :D :D :D juz nie badz taki czepialski :D :D :D

Dla nas to bez różnicy. Dla niego kwestia czy może trenować nową drużynę czy nie.

wiesniak842 22.12.2017 03:02

Którą nową drużynę??? No właśnie. Chce wydusić jak najwięcej kasy, skoro ugoda z klubem mu się nie spodobała. Tylko tyle i aż tyle.

TIR_DO_SŁUBIC 22.12.2017 08:52

A kto go weźmie poza hiszpańskimi śmiesznymi klubami z 3 poziomu rozgrywek? :D

TSWojtas 22.12.2017 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1490637)
A kto go weźmie poza hiszpańskimi śmiesznymi klubami z 3 poziomu rozgrywek? :D

Kto? Polskie kluby - wpadł na karuzele - kilka klubów potrenuje dopóki nie spadnie

TIR_DO_SŁUBIC 22.12.2017 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1490638)
Kto? Polskie kluby - wpadł na karuzele - kilka klubów potrenuje dopóki nie spadnie

Stracił wielką szansę, bo Sandecja biorąca ligowe ochłapy wzięła Moskala. Nie widzę w naszej Ekstraklasie klubu który chciałby dać mu szansę. Więc biedak posiedzi tutaj do końca kontraktu trzepiąc hajsy od nas albo wróci wcześniej na hiszpańskie pastwiska.

jendrus 22.12.2017 09:55

Sandencja ma taki problem ze gra wszystko na wyjeździe tak naprawde.wiec ich pozycha w tabeli nie jest zla. Zwlaszcza ze poczatek rozgrywek mieli wyśmienity

arti 22.12.2017 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1490638)

Wątpię czy jeszcze kiedykolwiek kogokolwiek w PL potrenuje.
A jeśli nawet to moim zdaniem jak nie będzie miał w tym klubie jakiegoś tamtejszego Carlosa to skończy się to szybką katastrofą.

s1mone 22.12.2017 19:07

Cytat:

A tak na poważnie - spowiadanie się z posunięć na twitterze, ostatnie wywiady i niemoc władcza pachną totalną amatorką. Jestem zaskoczony, dotychczas miałem zarząd za profesjonalistów - nie przez doświadczenie, ale przez wielką staranność, rozwagę i wolę uczenia się dobrego zarządzania klubem.
To co ty nazywasz brakiem profesjonalizmu ja nazywam transparentnością i byciem szczerym ze swoimi kibicami.

Co do reszty to nie rozumiem gównoburzy. Wiedzieli, że jeśli wywalą Kiko będą mu najprawdopodobniej musieli płacić. Zatrudniając w jego miejsce Carillo byli tego świadomi. To nie brak profesjonalizmu tylko dalece przemyślana decyzja.

A to, że będziemy musieli płacić dwóm trenerom to takie dziwne? Praktycznie każdy klub, który zwalnia swojego trenera musi się liczyć z taką ewentualnością na całym świecie. A trenerzy jak nie osiągają wystarczających rezultatów lub ich zespół nie prezentuje odpowiedniego stylu wylatują WSZĘDZIE. Na pysk. Taka rzeczywistość. Kiko będzie na naszej rencie dopóki mu się nie znudzi, lub nie skończy mu się kontrakt. Widocznie nas na to stać i tyle w temacie.

Martinus 22.12.2017 19:47

Tylko problem w tym, że chyba średnio nas stać, skoro Ramirez nie otrzymuje pieniędzy trzeci miesiąc. I chyba średnio nas stać, skoro w klubie nie ma nawet kasy na odprawę dla trenera przygotowania fizycznego,.który krocie raczej nie zarabiał.
A co do Ramireza. Mamy teraz wysyp jego żali, ale to niestety nie on zaczął. A że w klubie jest trochę syfu to nie trzeba było być Duchem świętym żeby się domyśleć, że zaatakowany Ramirez będzie chciał się bronić.
Mam też wrażenie, że można było to rozstanie zrobić lepiej. Z klasą. Tutaj natomiast było zdecydowanie bliżej do tego w jaki sposób podziękowano np Urydze.

s1mone 22.12.2017 20:31

Widocznie stać.

Brak pełnej płynności nie oznacza niewypłacalności.

Niektórzy demonizują nasze problemy finansowe, wszak to nie nam ładują punkty ujemne (jak np. Lechii).

Ogryzek 22.12.2017 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1490659)
A tak na poważnie - spowiadanie się z posunięć na twitterze, ostatnie wywiady i niemoc władcza pachną totalną amatorką. Jestem zaskoczony, dotychczas miałem zarząd za profesjonalistów - nie przez doświadczenie, ale przez wielką staranność, rozwagę i wolę uczenia się dobrego zarządzania klubem.

A to poczucie "amatorskości" zarządu nie jest spowodowane że zwolniono trenera którego lubisz? Ja mam odwrotne przekonanie - trzeba było ratować sytuacje i to zrobiono. A jakieś "dodatki" medialne to zbyt mały procent tej decyzji żeby o tym dyskutować. + za dobrą racjonalną decyzje dla Zarządu. Mały mały mały minusik za dyskusje z "płaczącym" Kiko.

czaro 23.12.2017 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1490668)
A to poczucie "amatorskości" zarządu nie jest spowodowane że zwolniono trenera którego lubisz? Ja mam odwrotne przekonanie - trzeba było ratować sytuacje i to zrobiono. A jakieś "dodatki" medialne to zbyt mały procent tej decyzji żeby o tym dyskutować. + za dobrą racjonalną decyzje dla Zarządu. Mały mały mały minusik za dyskusje z "płaczącym" Kiko.

Nie, przeciwnie - ja Ramireza nigdy "nie lubiłem", chociaż sceptycznie podchodziłem do jego wyrzucania. Oceniam organizację i postępowanie, a nie samą decyzję.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1490660)
Jak mozna miec kogos, kto zarzadza klubem od roku, za profesjonaliste???

Tak, jak napisałem - można rozróżniać pomiędzy profesjonalizmem polegającym na podchodzeniu do swoich obowiązków a profesjonalizmem polegającym na fachu, doświadczeniu. Wydaje mi się, że w obu znaczeniach termin ten funkcjonuje w języku polskim.

Początkowo wywiad z P. Prezes nie zrobił na mnie wrażenia. Ale tych - w mojej opinii - mankamentów się w ostatnich dniach sporo nawarstwiło i to sprawiło, że zmieniłem perspektywę. Jednocześnie mam nadzieję, że unikniemy procesu z Ramirezem i wszystko wróci na właściwe tory. Zarząd na pewno zasłużył na wielki kredyt zaufania, dotychczas działał bardzo na plus. A jak to się w końcu skończyło z Wdowczykiem?

wiesniak842 23.12.2017 00:52

Jasne. Pozostaje jednak kwestia tego, z jakiego punktu widzenia ten profesjonalizm jest rozpatrywany. Dla nas, laikow w temacie zarzadania klubem, dzialania zarzadu do tej pory wydawaly sie byc profesjonalne. W sumie ciekaw jestem jak to wyglada od strony "zawodowej".

JrQ- 26.12.2017 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1490632)
... czyli tak jak przypuszczałem, stąd moje pytania.
NIE został zwolniony z Wisły.

"- Trener Kiko Ramirez został zwolniony z obowiązków świadczenia usług trenerskich, ale jego umowa trwa nadal - powiedziała nam rzeczniczka "Białej Gwiazdy" Olga Tabor-Leszko [...]"

Za; http://eurosport.interia.pl/klub-wis...mpaign=firefox

A co to za różnica?
Zwolniony to wiadomo, że ze świadczenia usług trenerskich

sefore 26.12.2017 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1490772)
A co to za różnica?

Zwolniony ze świadczenia usług trenerskich-nie jest trenerem ale nadal pracuje w klubie na stanowisku x.
zwolniony całkowicie-nie pracuje w klubie,od zaraz może podpisać kontrakt z nowym podmiotem chyba ,że umowa stanowiła inaczej.
To tak w skrócie i uproszczonej formie.

yarow 27.12.2017 03:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1490772)
A co to za różnica?

Jak widzisz, zasadnicza. I tak jak dodal sefore.

Być pracownikiem Wisły lub nie być pracownikiem Wisły to diametralnie przeciwstawne sytuacje.

Dariook 27.12.2017 04:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wyar (Post 1490052)
...

Ciekawe,co bedzie,jak Manuel przestanie trafiac (co zdarza sie kazdemu w tej branzy),ciekawe kogo przyglupy wtedy obwinia. Pewnie Junco,bo Sarapata ma przeciez taka fajna czapke i takie fajne tweety produkuje...

Niech wiec polscy amatorzy rzadza i w szatni i w gabinetach - zobaczymy,jak daleko na tym zajedziemy...

P.S.Niech zakompleksione przyglupy nie traca czasu na pisanie o inteligencji,interpunkcjach,spacjach i temu podobnych "argumentach" - ani mnie to ziebi ani grzeje,jedyne co robie,to ignor - i po sprawie. :p

....

Albo cos mnie omineło albo ja głupi czekam jak dopiero zacznie trafiać.

Mialem nadrobić zaległości ale pierddole dalej nie czytam.

JrQ- 27.12.2017 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sefore (Post 1490774)
Zwolniony ze świadczenia usług trenerskich-nie jest trenerem ale nadal pracuje w klubie na stanowisku x.
zwolniony całkowicie-nie pracuje w klubie,od zaraz może podpisać kontrakt z nowym podmiotem chyba ,że umowa stanowiła inaczej.
To tak w skrócie i uproszczonej formie.

Przecież opcja nr 2 praktycznie nie występuje w futbolu.
To jakie stanowisko ma teraz u nas Ramirez? : )))

TIR_DO_SŁUBIC 27.12.2017 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1490813)

Woźny. Na tyle go stać.

szprotson 27.12.2017 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1490813)

Trener pierwszej druzyny - tyle ze zostal zwolniony z wykonywania tego obowiązku.

teo 27.12.2017 18:43

Czyli trener druzyny bez druzyny :D

Patryko 27.12.2017 18:47

A co za różnica jaką funkcję pełni na papierze? Liczą się dwa fakty: został odsunięty od prowadzenia pierwszego zespołu oraz że nadal pobiera pensję. Jak dla mnie może nawet podlewać kwiatki w budynku klubowym w ramach swoich nowych obowiązków.

FraMat 27.12.2017 19:27

On nie ma żadnych nowych obowiązków.
Kiko nadal jest zatrudniony jako trener Wisły, otrzymuje za to comiesięczne wynagrodzenie, ale nie musi pracować.
Co tu więcej kombinować?

Dariook 27.12.2017 20:11

Czyli wychodzi jednak na to, ze taktyk z niego całkiem niezły.

ashkeczup 28.12.2017 12:59

Całe szczęście, że nie uczył się od Moyesa, który dostał 10 baniek odprawy z ManU

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl