![]() |
Po prostu liga polska to trochę przypadek.
Mecz z Cracovią wybietnie się nam ułożył. |
@Czerepach
No to powodzenia. Przykład tego forum świadczy o tym, że się nigdy nie dogadacie :D A tak a propos tego mitycznego "stylu", to (jedynie słuszny) wynik derbów trochę zaciemnił obraz. Do dobrego stylu i w tym meczu nam brakowało sporo. BTW - z perspektywy czasu wydaje mi się słuszne twierdzenie, że Kiko mniej zależało na stylu, bardziej na wynikach. Dlatego miłośnicy stylu i na wiosnę, po zgraniu ze sobą drużyny, nawet w przypadku dobrych wyników, byliby niezadowoleni. |
Można też napisać, że wrócił Llonch i w końcu zadziałał środek pola. Co jak widać po Płocku i Zagłębiu mogło być również kluczowe.
|
Cytat:
NIE został zwolniony z Wisły. "- Trener Kiko Ramirez został zwolniony z obowiązków świadczenia usług trenerskich, ale jego umowa trwa nadal - powiedziała nam rzeczniczka "Białej Gwiazdy" Olga Tabor-Leszko [...]" Za; http://eurosport.interia.pl/klub-wis...mpaign=firefox |
Zwolniony z pracy czy z obowiazku swiadczenia :D :D :D co za roznica :D :D :D juz nie badz taki czepialski :D :D :D
|
Cytat:
|
Którą nową drużynę??? No właśnie. Chce wydusić jak najwięcej kasy, skoro ugoda z klubem mu się nie spodobała. Tylko tyle i aż tyle.
|
A kto go weźmie poza hiszpańskimi śmiesznymi klubami z 3 poziomu rozgrywek? :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Sandencja ma taki problem ze gra wszystko na wyjeździe tak naprawde.wiec ich pozycha w tabeli nie jest zla. Zwlaszcza ze poczatek rozgrywek mieli wyśmienity
|
Cytat:
A jeśli nawet to moim zdaniem jak nie będzie miał w tym klubie jakiegoś tamtejszego Carlosa to skończy się to szybką katastrofą. |
Cytat:
Co do reszty to nie rozumiem gównoburzy. Wiedzieli, że jeśli wywalą Kiko będą mu najprawdopodobniej musieli płacić. Zatrudniając w jego miejsce Carillo byli tego świadomi. To nie brak profesjonalizmu tylko dalece przemyślana decyzja. A to, że będziemy musieli płacić dwóm trenerom to takie dziwne? Praktycznie każdy klub, który zwalnia swojego trenera musi się liczyć z taką ewentualnością na całym świecie. A trenerzy jak nie osiągają wystarczających rezultatów lub ich zespół nie prezentuje odpowiedniego stylu wylatują WSZĘDZIE. Na pysk. Taka rzeczywistość. Kiko będzie na naszej rencie dopóki mu się nie znudzi, lub nie skończy mu się kontrakt. Widocznie nas na to stać i tyle w temacie. |
Tylko problem w tym, że chyba średnio nas stać, skoro Ramirez nie otrzymuje pieniędzy trzeci miesiąc. I chyba średnio nas stać, skoro w klubie nie ma nawet kasy na odprawę dla trenera przygotowania fizycznego,.który krocie raczej nie zarabiał.
A co do Ramireza. Mamy teraz wysyp jego żali, ale to niestety nie on zaczął. A że w klubie jest trochę syfu to nie trzeba było być Duchem świętym żeby się domyśleć, że zaatakowany Ramirez będzie chciał się bronić. Mam też wrażenie, że można było to rozstanie zrobić lepiej. Z klasą. Tutaj natomiast było zdecydowanie bliżej do tego w jaki sposób podziękowano np Urydze. |
Widocznie stać.
Brak pełnej płynności nie oznacza niewypłacalności. Niektórzy demonizują nasze problemy finansowe, wszak to nie nam ładują punkty ujemne (jak np. Lechii). |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Początkowo wywiad z P. Prezes nie zrobił na mnie wrażenia. Ale tych - w mojej opinii - mankamentów się w ostatnich dniach sporo nawarstwiło i to sprawiło, że zmieniłem perspektywę. Jednocześnie mam nadzieję, że unikniemy procesu z Ramirezem i wszystko wróci na właściwe tory. Zarząd na pewno zasłużył na wielki kredyt zaufania, dotychczas działał bardzo na plus. A jak to się w końcu skończyło z Wdowczykiem? |
Jasne. Pozostaje jednak kwestia tego, z jakiego punktu widzenia ten profesjonalizm jest rozpatrywany. Dla nas, laikow w temacie zarzadania klubem, dzialania zarzadu do tej pory wydawaly sie byc profesjonalne. W sumie ciekaw jestem jak to wyglada od strony "zawodowej".
|
Cytat:
Zwolniony to wiadomo, że ze świadczenia usług trenerskich |
Cytat:
zwolniony całkowicie-nie pracuje w klubie,od zaraz może podpisać kontrakt z nowym podmiotem chyba ,że umowa stanowiła inaczej. To tak w skrócie i uproszczonej formie. |
Cytat:
Jak widzisz, zasadnicza. I tak jak dodal sefore. Być pracownikiem Wisły lub nie być pracownikiem Wisły to diametralnie przeciwstawne sytuacje. |
Cytat:
Mialem nadrobić zaległości ale pierddole dalej nie czytam. |
Cytat:
To jakie stanowisko ma teraz u nas Ramirez? : ))) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czyli trener druzyny bez druzyny :D
|
A co za różnica jaką funkcję pełni na papierze? Liczą się dwa fakty: został odsunięty od prowadzenia pierwszego zespołu oraz że nadal pobiera pensję. Jak dla mnie może nawet podlewać kwiatki w budynku klubowym w ramach swoich nowych obowiązków.
|
On nie ma żadnych nowych obowiązków.
Kiko nadal jest zatrudniony jako trener Wisły, otrzymuje za to comiesięczne wynagrodzenie, ale nie musi pracować. Co tu więcej kombinować? |
Czyli wychodzi jednak na to, ze taktyk z niego całkiem niezły.
|
Całe szczęście, że nie uczył się od Moyesa, który dostał 10 baniek odprawy z ManU
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl