Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Św. Mikołaj 19.07.2011 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryk_185 (Post 1129376)
Moim zdaniem Kowalskiego powinni sprzedać, Czekaj na wypożyczenie i Boguski też przynajmniej na pół roku do jakiegoś słabszego klubu np. do Ruchu co ponoć się nim interesował bo teraz raczej nie ma szans rywalizować:
w ataku: 1. Genkov 2. Biton 3. Boguski 3. Może grać jeszcze Małecki i Iliev
na skrzydłach: na prawym pewne miejsce ma Małecki 2. Mogą grać jeszcze Kirm, Iliev, Melikson, Garguła, a na lewym dwóch zawodników będzie walczyć Kirm i Iliev więc chyba najlepszym rozwiązaniem jest wypożyczenie Boguskiego

To idz sprzedaj Kowala :rotfl:, będziesz mistrzem mydlenia oczu :D

Patryk_185 19.07.2011 13:16

Wiem że nie łatwo go będzie sprzedać ale wiecznie go w tej Wiśle nie wolno trzymać. Przynajmniej niech będzie wypożyczany do końca kontraktu :) W piaście na wypożyczeniu nie grał najgorzej

crux.a 19.07.2011 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1129004)
(...) co do Jaliensa - mam mieszane uczucie co do niego (...) mam nadzieje, że Jovanovic wypali i to on będzie grał z Chavezem. Tylko jeden problem - kto będzie piłke wyprowadzał...

Może właśnie Jovanović?

Co do sprzedaży Kowalskiego - to chyba nie jest dobry pomysł. Wydaje mi się, że zarabia bardzo niewiele, więc nie obciąża specjalnie kasy klubu, a pełni w zespole ogromnie ważną rolę: jest wychowankiem.

silver03 19.07.2011 13:33

Mi tam Jovanovic po rajdzie jaki odstawił jednym ze sparingów bardziej pasuje na OP :D

Patryk_185 19.07.2011 13:35

"Co do sprzedaży Kowalskiego - to chyba nie jest dobry pomysł. Wydaje mi się, że zarabia bardzo niewiele, więc nie obciąża specjalnie kasy klubu, a pełni w zespole ogromnie ważną rolę: jest wychowankiem."

Rozumiem że jest wychowankiem ale nie lepiej zamiast jego postawić na młodych rozwijających się zawodników takich jak np. Michał Czekaj który także jest wychowankiem. Popatrz się Kowalski który jest w I drużynie Wisły dwóch i chyba pół sezonu zagrał 5 meczy !!! Więc według mnie po co trzymać takiego zawodnika:-D Pozdrawiam

filemon 19.07.2011 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1129390)
Co do sprzedaży Kowalskiego - to chyba nie jest dobry pomysł. Wydaje mi się, że zarabia bardzo niewiele, więc nie obciąża specjalnie kasy klubu, a pełni w zespole ogromnie ważną rolę: jest wychowankiem.

Chetnie podejme sie tego wyzwania, poniosę brzemię odpowiedzialności i go zastąpię. A serio mówiąc: jakikolwiek inny obrońca będący naszym wychowankiem lepiej lub równie "dobrze" wywiązywałby się z tej roli ;)

nesta 19.07.2011 13:49

1) Na czym ta rola "bycia wychowankiem" polega ?
2) Jakim jest wychowankiem skoro przyszedl z Kolejarza Stroze gdzie juz tam byl mocno przecietnym zawodnikiem ?

milosz 19.07.2011 13:52

Imć Kowalski obrońców tu nie znajdzie. Sprzedać, wypożyczyć, oddać darmo ... i wszystkiego dobrego.
Za Jaliensa może grać przecież Bunoza.

Co do ofensywy.
Mały nigdy nie sprawdził sie jako środkowy więc włóżmy między bajki że może grać zamiast Genkowa. W ataku mamy więc Genkowa., Bitona i Iliewa i ... tyle.
Na skrzydłach zaś Mały, Iliew, Kirm i Boguski. ... Garguła jest wolny jak żółw, więc nie nadaje się na skrzydło tylko na środek gdzie jednak dużo lepszy jest Melikson.

Co do Boguskiego, to doprawdy nie rozumiem niechęci do niego co poniektórych, że co ? że Polak to co ? Do piachu, bo na 100% nic z niego nie będzie. Niech pogra 1/2 roku i zobaczymy czy jest dość szybki , czy już nie ma siły przebicia.

PS. Jakie to szczęście że Nasi netowi facho(f)cy nie prowadzą polityki transferowej, bo pewnie przy ataku Kuźba, Żurawski to Tomka Frankowskiego (wówczas kontuzjowanego) oddali by darmo do innego klubu, jakie to szczęście że decyzje należą do innych.
I jeszcze jedno, ważna jest konkurencja i powinien o tym pamiętać Maaskant i dawać realne szanse zmiennikom. I tak w meczu ze Skonto Małecki i Wilk nie powinni grać tyle na boisku, bo kilku fajnych zmienników mamy i swoje szanse dostać powinni.

crux.a 19.07.2011 13:52

Kurczę, może i macie rację. Jakoś do obrońców z ME mam instynktownie jeszcze mniej zaufania niż do Kowalskiego - a to uprzedzenie, grze żadnego z nich się uważniej nie przyglądałem. Kowal ma już swoje lata i może faktycznie czas na tranfer. Życzę mu zresztą jak najlepiej.

e: Filemon, nie da rady. Nie byłbyś wychowankiem:)

vodzu91 19.07.2011 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1129390)
Może właśnie Jovanović?

Przy okazji 1szego meczu ze Skonto były naświetlony temat rozbieżności w zarobkach między Wisłą, a jej rywalem.

Dla przykładu został wywołany właśnie Kowalski, który jest jednym z gorzej zarabiających piłkarzy Białej Gwiazdy.

Mimo wszystko.. 25 tysięcy miesięcznie jak na piłkarza jego "klasy" to sporo sporo za dużo..

FraMat 19.07.2011 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1129411)

na tym, że takie są wymogi licencyjne PZPN, że w klubie ekstraklasy w kadrze 25 zawodników musi być 8 piłkarzy z Polski oraz/w tym 4 wychowanków ( piłkarzy którzy przyszli do klubu w wieku 15-21 lat. Inaczej nie dostalibysmy licencji

milosz 19.07.2011 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1129416)
na tym, że takie są wymogi licencyjne PZPN, że w klubie ekstraklasy w kadrze 25 zawodników musi być 8 piłkarzy z Polski oraz/w tym 4 wychowanków ( piłkarzy którzy przyszli do klubu w wieku 15-21 lat. Inaczej nie dostalibysmy licencji

A czy Kowlski jest rozwojowy, myślę że pytanie retoryczne.
Co do wychowanków to np. czeka ...Czekaj.

serek.c2 19.07.2011 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vodzu91 (Post 1129414)
Mimo wszystko.. 25 tysięcy miesięcznie jak na piłkarza jego "klasy" to sporo sporo za dużo..

Kompletna bzdura, Kowalski nie zarabia takich pieniędzy.

kacpaw91 19.07.2011 14:35

Cytat:

2) Jakim jest wychowankiem skoro przyszedl z Kolejarza Stroze gdzie juz tam byl mocno przecietnym zawodnikiem ?

Nie, on tam był tylko wypożyczony.

Angmir 19.07.2011 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1129429)

Ja za to słyszałem w miarę wiarygodne info o 20 tyś miesiecznie.

rafal777 19.07.2011 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1129446)
Ja za to słyszałem w miarę wiarygodne info o 20 tyś miesiecznie.

Czyli Twoje źródło nie jest wiarygodne. Uwierz mi wiem ile zarabia i nie ma 20tys.

milosz 19.07.2011 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1129429)

A że wścibsko zapytam, to ile według. Sz. Pana zarabia Imć Kowalski ?

Hmm, taka tabelka zarobkowa to też byłby niezły asumpt do oddzielnej oceny przydatności co poniektórych grajków do naszej ekipy. No weźmy na ten przykład takiego Jaliensa, zarabia chyba b. dużo a daje cóś raczej ...mało. Same z nim kłopoty. Piłkę wyprowadzić umie ale zatrzymać rywala w pojedynku jeden na jeden to już nie . No to ile zarabia taki Jaliens bo tak sobie myśę że zarobki powinny być ściśle powiązane z pożytecznością dla drużyny i klubu. W sferze sportowej, mentalnej i marketingowej. Hmm tabela zarobkowa to byłoby coś, tyle że to raczej tajemnica, …a może nie.

serek.c2 19.07.2011 14:43

W związku z wykonywanym zawodem czasami zdarza mi się mieć wgląd w kontrakty zawodników - nie tylko Wisły. Kwot zawartych w kontraktach podać Wam nie mogę - napiszę jedynie, że w przypadku Kowalskiego 25 tys zł miesięcznie to olbrzymia przesada.

Patryk_185 19.07.2011 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1129412)
Imć Kowalski obrońców tu nie znajdzie. Sprzedać, wypożyczyć, oddać darmo ... i wszystkiego dobrego.
Za Jaliensa może grać przecież Bunoza.

Co do ofensywy.
Mały nigdy nie sprawdził sie jako środkowy więc włóżmy między bajki że może grać zamiast Genkowa. W ataku mamy więc Genkowa., Bitona i Iliewa i ... tyle.
Na skrzydłach zaś Mały, Iliew, Kirm i Boguski. ... Garguła jest wolny jak żółw, więc nie nadaje się na skrzydło tylko na środek gdzie jednak dużo lepszy jest Melikson.

Co do Boguskiego, to doprawdy nie rozumiem niechęci do niego co poniektórych, że co ? że Polak to co ? Do piachu, bo na 100% nic z niego nie będzie. Niech pogra 1/2 roku i zobaczymy czy jest dość szybki , czy już nie ma siły przebicia.

PS. Jakie to szczęście że Nasi netowi facho(f)cy nie prowadzą polityki transferowej, bo pewnie przy ataku Kuźba, Żurawski to Tomka Frankowskiego (wówczas kontuzjowanego) oddali by darmo do innego klubu, jakie to szczęście że decyzje należą do innych.
I jeszcze jedno, ważna jest konkurencja i powinien o tym pamiętać Maaskant i dawać realne szanse zmiennikom. I tak w meczu ze Skonto Małecki i Wilk nie powinni grać tyle na boisku, bo kilku fajnych zmienników mamy i swoje szanse dostać powinni.

Ja szanuje Boguskiego ale po takiej kontuzji lepiej gdyby się odbudował w jakimś trochę słabszym klubie (na zasadzie wypożyczenia) bo na razie w podstawowej "11" i jako wchodzącego w trójce (Iliev/Kirm, Garguła lub Nunez, Biton) nie widzę dla niego miejsca. Wydaje mi się że było by to lepsze rozwiązanie:-D Pozdrawiam

Patryk_185 19.07.2011 14:51

No tak 25 tys. dla Kowala to za dużo szczególnie że w Wiśle w pierwszej "11" w ogóle rozegrał 5 spotkań !!!

bridgeburner 19.07.2011 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1129416)

Jak nie ma wychowanków mozna zostawić puste miejsce
Teoretycznie kadra moze być 17 osobowa bez żadnego Polaka i licencje dostaniemy

Patryk_185 19.07.2011 14:53

Dla porównania Kosowski w Bełchatowie ma zarabiać między 30-40 tys. złotych miesięcznie

Info: Przegląd Sportowy

milosz 19.07.2011 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryk_185 (Post 1129455)
Ja szanuje Boguskiego ale po takiej kontuzji lepiej gdyby się odbudował w jakimś trochę słabszym klubie (na zasadzie wypożyczenia) bo na razie w podstawowej "11" i jako wchodzącego w trójce (Iliev/Kirm, Garguła lub Nunez, Biton) nie widzę dla niego miejsca. Wydaje mi się że było by to lepsze rozwiązanie:-D Pozdrawiam

No to mamy tzw. różnicę zdań. Ja osobiście ( jeśli nie zaskoczy) wypożyczyłbym go po rundzie jesiennej.
Co do trójki wchodzącej to jest doby temat, tyle że zależny wyłącznie od Maaskanta. Jeśli trener będzie postępował wybitnie asekuracyjnie, to szans (z jednym może wyjątkiem …Iliew !) l żaden zmiennik nie ma.
To nie tak że tylko Kirm/Iliew, Garguła/Nunez i Biton. Bo w tym układzie reszta mogłaby pojechać na wakacje. Bunoza, Boguski czy Jovanović zasługują na szansę i jest jeszcze np. Jirsak. Kadra jest szeroka, ale nie wolno jej sztucznie zawężać.
Mówiąc w dużym uproszczeniu, raz Garguła a raz Jirsak, raz Biton (za Genkowa) a raz ...Boguski za Małeckiego. Ja mam taką koncepcję. Zaś oceny po występach na boisku a nie przed.
Pozdrawiam :) .

Angmir 19.07.2011 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1129453)
W związku z wykonywanym zawodem czasami zdarza mi się mieć wgląd w kontrakty zawodników - nie tylko Wisły. Kwot zawartych w kontraktach podać Wam nie mogę - napiszę jedynie, że w przypadku Kowalskiego 25 tys zł miesięcznie to olbrzymia przesada.

A zdradzisz jaki to super tajny zawód wykonujesz ze masz wgląd akurat w kontrakty piłkarzy Wisły ?? Czy też pracujesz incognito ... ?

AOT 19.07.2011 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1129496)
A zdradzisz jaki to super tajny zawód wykonujesz ze masz wgląd akurat w kontrakty piłkarzy Wisły ?? Czy też pracujesz incognito ... ?

o jaaa, może gość pracuje w urzędzie skarbowym i PITa widział? co to w ogóle za rozkmina jest tutaj... ;)

Lechista69 19.07.2011 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1129496)

ahah komornik ^^

filemon 19.07.2011 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1129413)
Kurczę, może i macie rację. Jakoś do obrońców z ME mam instynktownie jeszcze mniej zaufania niż do Kowalskiego - a to uprzedzenie, grze żadnego z nich się uważniej nie przyglądałem. Kowal ma już swoje lata i może faktycznie czas na tranfer. Życzę mu zresztą jak najlepiej.

e: Filemon, nie da rady. Nie byłbyś wychowankiem:)

Ja dokladnie na odwrot, wierze potrafia duzo, ale nie ma okazji/czasu/odwagi/etc by na nich postawic. Kto nie wolalby Czekaja zamiast Kowalskiego? (retoryka)

Ps: bylbym :)

Adasss 19.07.2011 23:18

Cytat:

A Małecki pewnie przyszedł do nas z Zagłębia?
Sprawdzajcie, zanim coś takiego napiszecie.

suikoden 20.07.2011 11:56

KURTO-Wyporzyczyć do ogrania
Boguski-Wyporzyczyć do ogrania
Łukasz Burliga-Wyporzyczyć do ogrania
Mateusz Kowalski-sprzedać
Daniel Brud-Wyporzyczyć do ogrania
Łukasz Garguła-Wyporzyczyć
Rafał Boguski-Wyporzyczyć

Semper Fidelis 1985 20.07.2011 11:58

Następny naćpany , co Ty chcesz Boguskiego dwa razy wypoRZyczyć? Dwóch to było killerów, nawet dwie Siary Stefany były :D

Fiti 20.07.2011 12:10

Nie ma sensu wypożyczać Garguły i Boguskiego... Zawsze mogą wejść z ławki i coś wnieść. Co do reszty się zgodzę niech młodzi na wypożyczeniu się ogrywają. Ale Guła i Boguś powinni być z zespołem.

TymonPRO 20.07.2011 12:13

Garguła kolejny raz potwierdza że jego forma jest coraz lepsza,dziś gol i asysta
W poprzednich sparingach także asystował wiele razy
W Ekstraklasie powinien dostać szansę

Fiti 20.07.2011 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1129974)
Garguła kolejny raz potwierdza że jego forma jest coraz lepsza,dziś gol i asysta
W poprzednich sparingach także asystował wiele razy
W Ekstraklasie powinien dostać szansę

Dokładnie, może jeszcze coś być z tego chłopa.
Więc po co wypożyczać?

suikoden 20.07.2011 13:04

po to by odzyskal rytm meczowy bo w Wiśle dużo szans nie dostanie przy meliksonie

Markus 20.07.2011 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1130016)
po to by odzyskal rytm meczowy bo w Wiśle dużo szans nie dostanie przy meliksonie

I to jest właśnie modelowy przykład krótkowzroczności i niestety bezmyślnej oceny rzeczywistości.

Bo Melikson nie będzie grał zawsze i wszędzie, on i Wisła potrzebują wartościowego zmiennika na pozycji ofensywnego pomocnika. Obserwując postawę i dokonania na treningach oraz w sparingach Garguły, ów w obecnej formie takim zawodnikiem wreszcie jest. Czyli jest Wiśle potrzebny. Podobnie zresztą jak Boguski w innej roli.

qqq_b 20.07.2011 14:04

Małeckiego powinno się sprzedać w ziemie albo za rok na lato póki jeszcze można za niego wziąc dobre pieniądze ( 2 mln € ? ).

TommyTSW 20.07.2011 14:08

Małecki to najpierw się musi nauczyć języka żeby gdzieś poszedł
poza tym ile on ma? 22 lata? nigdzie nie musi iść

milosz 20.07.2011 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1129961)
KURTO-Wyporzyczyć do ogrania
Boguski-Wyporzyczyć do ogrania
Łukasz Burliga-Wyporzyczyć do ogrania
Mateusz Kowalski-sprzedać
Daniel Brud-Wyporzyczyć do ogrania
Łukasz Garguła-Wyporzyczyć
Rafał Boguski-Wyporzyczyć

:evil: Człowieku edytuj ten tekst bo razi po oczach.

A co do meritum to widać że niektórzy nie wiedzą co to szeroka kadra. Guła i Boguski potrzebni jak najbardziej tylko Maaskant musi stosować w meczach ligowych właściwą rotację.

willow 20.07.2011 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suikoden (Post 1130016)

A jak Melikson złapie jakiś uraz albo będzie pauzował za kartki to kto będzie grał? Miś Yogi?
Puknij się w czoło z taka teorią...

najm 20.07.2011 16:09

po to Maskaant chciał mieć po 2 zawodnikach na 1 pozycje by ich zaraz potem wypożyczyć by się ogrywali?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl