![]() |
Cytat:
Od kilku sezonów Paweł jest wiodącą postacią wislackiej ofensywy, ryzykuje zdrowie dla tego klubu. Nawet w tym słabszym sezonie spowodowanym niezbyt dobrze zaleczoną kontuzja Paweł był najlepszym strzelcem i asystentem w drużynie. Gdyby nie jego dobra postawa w tej rundzie rozmawialibyśmy na tym forum w innych nastrojach. Budowanie klubu nie polega rozp** tego co dobre bo niestety od tego zaczął prezes Basałaj. Sprzedaż Paweła Brożka za tak żałosną kwotę będzie dla mnie kolejnym skandalem po tym jak oddalismy Arka Głowackiego. |
Mysle ze sprzedaz braci to bardzo dobre posuniecie.
Wkoncu bysmy sie nie wylamywali ze standardow i jak co sezon najpierw bysmy sprzedawali zeby pozniej nic nie kupic...:foch: |
Nienawidzę okresu przerwy zimowej i tej medialnej burzy. Kto odejdzie kto przyjdzie. Staram się już nawet tego nie czytać. Ale jakby tak pozbierać kilka faktów to na wiosnę nie mamy bramkarza, i naszego najlepszego napastnika. Do tego kilku nowych graczy z zachodniego szrotu :D Gdy się to sprawdzi będzie jeszcze większa wieża Babel i kolejne pół roku na zgrywanie. W takich okolicznościach to możemy i trenera stracić za brak wyników.
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Teraz czekamy na dalsze wiadomości w sprawie Jamajczyka i Ghańczyka:-) Moim zdaniem Piotrka za 500-600 tys euro można z czystym sumieniem oddać, natomiast Paweł powinien zostać bo nikogo lepszego na ta rundę nie znajdziemy, a kasa za niego i tak nie pójdzie na wzmocnienia. |
Wygasające kontrakty:
Piotr Brożek 30.06.2011 Także ja licze że z tymi Turkami to tylko o Piotrka chodzi, który może juz teraz podpisać z kimś innym kontrakt. Pozatym nie sądze by dużo kasy było za niego 100-200tys. Maaskant go nie widzi w pierwszym składzie, a i ostatnio nie wiadomo na jakiej pozycji ma grać. Kontrakty jeszcze kończą się z końcem sezonu (mogą podpisać juz teraz z innym klubem) dla Sobolewskiego i Żurawskigo. |
Tak czytam kim się interesuje a później z kim się Wisła nie porozumiała i zastnawia mnie czyja to jest sprawka, te wszystkie szumy medialne.
Czy to dziennikarze sami sobie wymyślają cel transferowy, a później sami ten cel kasują ?(zawsze 2 artykuły można napisać)A może z klubu wychodzą te śmieszne newsy ? Chciałbym wierzyć, że to jednak ta pierwsza ewentualność i ludzie z klubu nie manipulują kbiicami. |
Cytat:
Także apelowałem tylko o zejście na ziemie, bo nikt sporą (2-3 mln euro) kasą szastać nie będzie. A podtrzymuję swoje zdanie, że takie pieniądze za obecnego Brożka to sporo, niestety. Przespaliśmy okres gdy można było na nim zarobić krocie. Zostało nam albo sprzedać go taniej, albo liczyć, że przez rok się odbuduje i pokaże coś w Europie. Bo od czasów Tottenhamu trochę czasu juz minęło. |
Cytat:
Jeśli włodarze klubu stawiają sobie za cel dobry wynik w europejskich pucharach to ich obowiązkiem jest zatrzymanie zawodnika klasy PAWŁA BROŻKA. 2 mln euro to promocja gdyż w tym przypadku nie byłoby mowy o sprzedaży zwykłego zawodnika. Tym bardziej że Paweł chce tu zostać, Jemu należy dać nowy kontrakt on na to zasłużył swoją postawą nie na przestrzeni jednej rundy a na przestrzeni ostaniach sezonów. |
Cytat:
NIe piszę by Wisła go sprzedawała na siłę i reperowała budżet. Piszę po prostu, że oczekiwanie , że wyceniając "aktualnego" Pawła na 3 mln euro włodarze Wisły przebierać będą w ofertach jest mało powazne. Bo (jak sam zauwazyłęś chcąc nie chcąc :lol:) Brożek to ma obecnie argumenty wyłącznie "historyczno - symboliczne" - że wiele znaczy dla klubu, że kiedyś tam Tottenhamowi strzelił jeszcze za czasów rozkopanego starego C, czy Feyenordoowi za czasów Błaszcza, który z Wisły dawo uciekł. Argumenty czysto piłkarskie tego pana z ostatnich nastu miesięcy już tak imponujące nie są... To jak z Boukharim - fajne cv, pograł tu i ówdzie,ale znowu magik jakiś z niego nie jest. Liczy się teraźniejszość. Choć faktem jest niestety, że mimo wszystko Paweł to chyba najbardziej wartościowy piłkarz obecnej Wisły. Ale to nie znaczy, że automatycznie warty miliony. Będziemy mieć drogich piłkarzy jak sie pokażemy w Europie coś więcej. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale z drugiej strony po ewentualnej sprzedaży Brozka zostajemy praktycznie bez napastników CZyli musimy w jego miejsce pozyskac 2, szczególnie, że ściągając z zagranicy piłkarz dochodzi ryzyko braku aklimatyzacji itp. Podsumowujac, moim zdanie sprzedaż Pawła za 2 mln E nam sie nie opłaca nawet jeśli odpowiada bądź przewyższa jego obecną wartość Szczególnie, że ostatni dobry transfer napastnika to zdaje się ...wypożyczenie Kuźby w 2002 roku |
Em... Ale o czym ta dyskusja. Paweł Brożek w Trabzonsporze? Ten temat pojawia się co pół roku od ładnych trzech lat. Jeżeli tak strzępicie języki teraz, to się boję co będzie jak Paweł naprawdę pójdzie do Turków. Wrzućcie na luz. Święta za nami, nowy rok przed nami, na pewno macie coś lepszego do roboty.
|
Właśnie nie rozumiem tych spekulacji na temat sprzedaży braci Brożków do Trabzonu...Przecież to nierealne żeby zapłacili 4 mln Eurasów. Bo przeanalizujmy Piotrkowi kończy się za pół roku kontrakt, a i ostatnio był rezerwowym to nie dałbym więcej niż 200 - 250 tys E. Wychodzi więc na to że za Pawła chcą dać niby 3,5 - 3,7, a jeszcze niby Wisła chce za obu trochę więcej niż 4 mln. Dla mnie to partodia i nabijanie biednych kibiców w butelkę przez media. Bądźmy poważni Wisła by obu sprzedała z pocałowaniem ręki za 2,5 mln, taka prawda i nikt mnie nie przekona że jest inaczej...
Co do Jamajczyka, Ghanijczyka, Serba czy Słowaka to zróbny na Boga w końcu jakiś transfer!!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak dla mnie Brożkowie do końca kariery w Wiśle. :)
|
Napewno na dzien dzisiejszy cena 4m E za Brożków to cena o wiele zawyżona, są razem warci około 1,5-2 m E.
Jednak nawet gdyby znalazł się jakiś naiwniak i zapłacił by nam owe 4M to nie jestem przekonany czy byli byśmy wstanie zastąpić Pawła. Doświadczenie uczy, że niestety po sprzedaży kluczowych zawodników za grubą kasę zawsze zapychaliśmy dziury odpadami. Pozatym moja Wisełka, to nie jest klub w którym gra 5 czarnych, czworo zawodników z bałkanów, Izraelczyk, Jamajczyk za chwile pewnie dołączy kolejny "Wiślak" z krwi i kość pochodzenia Kambodża, i Bóg wie kto jeszcze. A jedyni Polacy to my, kibice na trybunach. |
Paweł Brożek od 98 roku w Wiśle , całe dorosłe życie w naszym klubie.
86 bramek w lidze ,następny jako wiślak ma szanse wejść do klubu strzelców 100 bramek. Dla mnie to ikona klubu i najlepszy napastnik polski. Nie powinien być w tej chwili sprzedawany. |
Cytat:
Jak czytam niektóre posty to mi niedobrze... Sprzedaż Pawła Brożka to dobre posunięcie? Ciekawe kto będzie strzelał bramki. Trzeba być naprawdę naiwnym żeby myśleć, że wydamy całą sumę od turków na transfery. Poza tym nie ma szans znaleźć taniego zawodnika pokroju Pawła, a jeśli nawet to znowu będzie runda w plecy zanim zaskoczy.. |
z Tymi Brożkami myśle żę to bajka...
skad turki maja 4 mln euro?? ja bym się zastanowił czy oni Nam spłacili do konca Szymka i Głowe... |
Cały problem polega na tym, że za pół roku, lub rok (nie pamiętam dokładnie) Paweł będzie mógł odejść na zasadzie prawa Webstera, a więc za śmieszne pieniadze. Dobrze o tym wie, więc klub nie ma wyjścia, albo go sprzedać i dobrze zarobić, albo podpisać nowy, kosmicznie wysoki kontrakt - co dla rady nadzorczej i Basałaja może być nie do przeskoczenia...
|
myślisz zeby to zrobił Wiśle ??
|
Kasa Misiu, kasa. Nie jednemu zawróciła w głowie. Dorzuci jakieś brednie o sportowym rozwoju i ambicjach i po sprawie. Zwłaszcza, że to ostatni moment na wyjazd.
|
Kiedyś odchodzili od nas i Żuraw i Kuźba i Franek - ale zawsze była też jakaś alternatywa - był też młody Brożek na ławce - młody, gniewny i ambitny. Moim zdaniem Pawłow należy się już wyjazd - zrobił dla Wisełki wiele dobrego, w tej chwili jest to zawodnik wyrastający ponad wszystkich piłkarzy Wisełki. Szkoda, że w wyniku wcześniejszego balaganu nikt nie zadbał o przyszłość klubu i kolejnego młodego i gniewnego następcę. Nie mam nic przeciwko zagranicznym piłkarzom ale wolałbym widzieć kilku Polaków w składzie.
|
Cytat:
|
Jeżeli będzie dobra oferta to obydwu sprzedać i w zamian dwa silne ogniwa do gry kombinacyjnej/ataku pozycyjnego. Taki manewr wg mnie byłby z dużym pożytkiem dla całej drużyny.
Jeśli chodzi o kolejne nazwiska kandydatów, to i może niektóre ciekawe, ale ostatnie lata nakazują trochę lodu na głowę. |
Do tej pory mieliśmy już: Bułgarów, Serbów, Bośniaków, Słoweńców, Słowaków, Czechów, Białorusinów, Ghańczyka, Jamajczyka, Żyda, Argentyńczyka, Holendrów, Arabów (to tyle co przychodzi mi do głowy tak na szybko). Ciekawe jakie nacje zaserwują nam publikatory dzisiaj? Ewidentnie brakuje kogoś z Azji dlatego obstawiam jakiegoś Wietnamczyka czy innego Indonezyjczyka. Co by nie powiedzieć to ze Staszkiem jest ciekawie. :)
|
Cytat:
Odszedł Błaszczykowski, Kosowski, Zurawski (forma), Frankowski, Uche i nikogo nie sprowadzilismy klasowego na ich miejsce. Brozki zostaną sprzedane i przyjedzie taki Beto, Rios - i będzie wielkie nic |
Cytat:
|
A ja podejrzewam ze dla Brożków przystosowanie sie do życia w takim kraju jakim jest Turcja nie bedzie łatwe. Jezyk, kultura, specyfika tego miejsca jest niezwykła. Chociażby reakcje kibiców, mysle ze Brozek wolalby do Niemiec albo Francji niz panoszyć sie prawie w Azji.:-D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl