Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Boruc 30.05.2012 15:21

Quioto to naprawdę ciekawy piłkarz, biorąc pod uwagę to, że ma 21 lat - perspektywiczny, a zarazem już przynajmniej solidny rezerwowy. Chociaż coś czuję, że Melikson odejdzie i Probierz postawi na 4-4-2. Z szybkim Kupiszem na skrzydle i atakiem Quioto-Genkov naprawdę nasza siła ofensywna by wzrosła mimo braku Maora.
Co do Miśkiewicza, to myślę że przyjdzie, jeśli nie potwierdzą się doniesienia o testach tego bramkarza z Bałkanów (Blażevicia?). Jako nr 2 Miśkiewicz byłby idealny - wciąż młody wiek, Polak, w dodatku z Krakowa. Ale to nie miałoby znaczenia, gdyby nie niezłe umiejętności które prezentuje. Widać, że może zastąpić Pareikę za 1-2 sezony.

seba_109 30.05.2012 16:08

cały mecz Wisła z Unią http://www.youtube.com/watch?v=Jki1j...layer_embedded

brylant17 04.06.2012 21:09

AÉL Limassol zagra z Wisłą i Koroną

Cytat:

Mistrz Cypru AÉL (Limassol) zagra mecze sparingowe z Wisłą Kraków oraz Koroną Kielce. Spotkanie z krakowianami odbędzie się 4 lipca w Grodzisku Wielkopolskim, a z kielczanami trzy dni później w Kielcach.

Ponadto Wisła Kraków zagra sparingi z Miedzią Legnica oraz TSG 1899 Hoffenheim.

90minut.pl

BlurgH 06.06.2012 06:30

Na oficjalnej podano, że tylko na pierwszym obozie będzie 5 sparingów, w tym 2 z zespołami z Cypru.
Patrząc na terminarz zadaję sobie pytanie czy mamy na tyle liczną kadrę, żeby grać sparingi co 2 - 3 dni, czy może znowu będziemy testować dziesiątki noname-ów ?

pr2emek 06.06.2012 07:32

Czy na mecz we Wronkach będzie mógł wejść każdy? Bardzo chciałbym wybrać się na ten sparing ponieważ to tylko 100 km od mojej miejscowości.

kornd 15.06.2012 08:14

Może w końcu rozegramy ten sparing z Borussią Dortmund, który miał być rozegrany już kilka lat temu, po transferze Błaszczykowskiego:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

szprotson 29.06.2012 11:24

Nie wiem czy było podawane, ale 4 sierpnia gramy sparing z Piastem Gliwice

White Star86 29.06.2012 12:43

Zanim rozpocznie się ekstraklasa 11 sierpnia gramy w Pucharze Polski, dobre przetarcie przed ligą.

gypsy 30.06.2012 16:01

Wywiad z Probierzem ze strony skwk...

Cytat:

Po treningu zamieniliśmy kilka zdań z trenerem Probierzem:

Dziś znów brakowało kilku zawodników na treningu, na przykład Daniela Sikorskiego.
Sikorski miał indywidualny trening, a reszta zawodników ciągle leczy urazy. Na obóz zabieramy 27 piłkarzy, a zostaje Daniel Brud i Alan Uryga. Wszyscy inni, którzy mieli urazy czyli Chavez, Jovanović, Genkow jadą z nami.

Możemy się spodziewać że ktoś nowy dołączy do drużyny podczas obozu?
- Spodziewać się zawsze można, ale zobaczymy jak będzie. Narazie z tą grupą będziemy trenować i grać sparingi. Na pewno z prezesem Bednarzem omówimy jeszcze parę spraw.

Jakie są założenia przed obozem?
-Dla mnie najważniejsze jest, aby kontuzjowani się odbudowali i żeby nikt nie nabawił się urazu. Ten pierwszy okres przygotowań musimy sumiennie przepracować, żeby na drugi obóz wyjść spokojnie grając sparingi z bardzo dobrymi zespołami.

Zgranie drużyny chyba też będzie ważne?
- Oczywiście, że tak. Z tym wiąże się granie sparingów, które w większości zagramy na dwa składy więc będzie duża rotacja bo dużo tych meczów mamy.

emailowiec 02.07.2012 11:48

Ktoś wie czemu na zgrupowanie nie pojechali Stolarski (który miał trenować z pierwszym zespołem) i Uryga?

Patryk_185 02.07.2012 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emailowiec (Post 1261166)
Ktoś wie czemu na zgrupowanie nie pojechali Stolarski (który miał trenować z pierwszym zespołem) i Uryga?

Uryga wraca do zdrowia po kontuzji a Stolarski został powołany do kadry Małopolski na obóz do Makowa Podhalańskiego i na turniej o Puchar Kazimierza Deyny. Tutaj potwierdzenie na oficjalnej: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_kadrze_mzpn/

Karherop 02.07.2012 15:58

Dziwna sytuacja bo jeszcze rano był Lucas Guedes w kadrze podawanej na zgrupowanie w wielkopolsce ( i tak jest dalej na white star , skwk , wislaportal czy wislalive ) a teraz na głównej stronie brak juz jego nazwiska wsród " powołanych " .

vote-for-mikey 02.07.2012 21:56

Pewnie kontuzja. Trzeba zauważyć, że chłopak naprawdę sporo grał, i nie miał żadnej przerwy, a w jego wieku kontuzje to tak naprawdę codzienność.

Faitmen 02.07.2012 22:06

Czyżby jednak PSV?? Tatuś załatwił???

fialo 02.07.2012 22:15

Może pojechał na kadrę, bo Stolarski też trenował z pierwszą drużyną, a nie ma go w skladzie na obóz, bo (chyba - nie ukrywam pewien nie jestem) dostał powołanie.

Karherop 02.07.2012 23:10

pytanie czemu lista się zmieniła w ciągu kilku godzin ? w autokarze doznał kontuzji ;P czy z jakis powodów jeszcze dzień wczesniej miał jechac a na miejscu okazało się co innego , wypada wyjasnić redakcjo wisla.krakow.pl

Matejas_ 03.07.2012 06:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Faitmen (Post 1261260)
Czyżby jednak PSV?? Tatuś załatwił???

Chyba jednak tak... ponoć decyzję w tej sprawie podjęła rodzina zawodnika

Faitmen 03.07.2012 06:57

Szkoda chłopaka, bo talent ma, ale na miejscu rodziców też bym tak postąpił... Tutaj warunki do rozwoju ma nijakie, nawet na obozach z pierwszą drużyną, a tam, mimo iż do składu PSV sie nie załapie, to jednak pobyt w tamtejszej szkółce da mu wiele więcej niż trenowanie z pierwszym zespołem Wisły...

QBAS 03.07.2012 08:30

Na wislakrakow.com pojawiła się informacja, że Cleberowie zdecydowali się na powrocie do Brazylii. Ciekawe ile w tym prawdy. Mam nadzieję, że sprawa szybko się wyjaśni. Choć szczerze mówiąc wszystkie znaki na niebie wskazują, że Lucas w Wiśle jednak nie zagra.

Proszę Was tylko o jedno. Przestańcie pisać z zawiścią "pewnie tatuś mu PSV załatwił".. Czytając recenzje jego występów widać, że gość jest całkiem dobry. Nie zachowujmy się więc jak buraki ostatnie i nie srajmy do własnego gniazda. Cleberowi się szacunek należy, a mały z tego co wiem też niczego złego Wiśle nie zrobił. A to, że mamy w Krakowie warunki do szkolenia młodzieży jakie mamy.. no cóż...

Gwiaździsty 03.07.2012 09:17

Dokładnie tak jak napisał QBAS, każdy normalny ojciec chce jak najlepiej dla swojego dziecka. Warunki rozwoju i zetknięcie się z profesjonalnym futbolem są dużo większe w Holandii i w takim klubie jak PSV niż w jakimkolwiek klubie w Polsce, gdzie trenowałby go np. Smuda czy inny magik.
Cleberowi (tacie) należy się szacunek za pot i pełny profesjonalizm na boisku w barwach Wisły gdzie był bardzo silnym punktem zespołu i za cudowną zwycięską bramkę z...Barceloną. Oby taki podobny Cleber trafił jeszcze kiedyś do Wisły
A rodzinie Cleberów można tylko życzyć aby wiodło się im jak najlepiej tam gdzie zaprowadzi ich los.

domin_czyzyny 03.07.2012 09:32

z jednej strony szkoda, że Wisła nie ma warunków do szkolenia młodzieży...ukłony w stronę P. Bogusłąwa...
a z drugiej, jeśli się jest wychowankiem i kibicem Wisły Kraków - a Lucas takim był to trochę żal, że rzuca to wszystko i wyjeżdża do ... PSV czy gdziekolwiek indziej...

niedługo będzie tak, że młodzi nie tylko będą na zachód wyjeżdżać, ale także do Legii czy innych klubów w Polsce, które mają bazy szkoleniowe z prawdziwego zdarzenia. Kolejny ukłon w stronę Pana Bogusława...

QBAS 03.07.2012 09:35

domin_czyzyny, tak to niestety wygląda jeśli u nas nic się w temacie szkolenia młodzieży nie poprawi (program, trenerzy doświadczeni, boiska etc).

mitmichael 03.07.2012 12:19

Nie wiem czy Cleber zrobił to specjalnie (dziwne, ze zdecydowali sie na wyjazd do Brazylii na stałe akurat w momencie gdy Lucas mial wyjechac z Wisla na zgrupowanie przedsezonowe) czy od dawna planowali ten wyjazd. Wielka szkoda, ze nie bedziemy go mogli zobaczyc.

syryls 03.07.2012 12:21

Miejmy na uwadze to że młody Cleber raczej wróci do Polski, on sam chce grać w reprezentacji Polski.

comek 03.07.2012 12:38

może i chce grać dla Polski, ale po roku spędzonym w Brazylii jestem pewien, że to się zmieni.
Szkoda, mógł zaistnieć w bardzo młodym wieku na boiskach ekstraklasy i np. w wieku 19 lat wyjechać do dobrego zagranicznego klubu.

A tak, jeśli trafi do PSV, będzie miał wielu rywali w tak młodym wieku do miejsca w składzie i nie uda mu się przebić...

Moim zdaniem, bardzo zła decyzja Ojca- Clebera.
Ale nie wiemy z jakiego powodu wyjeżdżają, może tragiczne rozmowy z naszym klubem do tego doprowadziły, a może sprawy rodzinne.

syryls 03.07.2012 12:45

Lucas Guedes to naprawdę jeden z największych talentów którzy stąpali po ziemiach Polskich... Myślę że jakby się dostał do PSV to miałby szansę.

Ajax 03.07.2012 13:39

A czy ktokolwiek z Was widział tego Lucasa żeby takie opinie wydawać?

Jeśli naprawdę jest taki dobry to pójdzie do PSV i żadne pieniądze go przy R22 nie zatrzymają.

RYBA 03.07.2012 20:38

Abstrachując od tego czy udało by się zatrzymać młodego Clebera czy nie, fakt faktem szkółka z prawdziwego zdarzenia by się przydała. Przecież gdyby Cupiał zainwestował w nią odrazu jak tylko zawitał w naszym klubie to już mielibyśmy tego efekty. A mając na uwadze efekty pracy szkółki Legii nie wiem na co jeszcze czeka przez tyle lat.....

najm 03.07.2012 21:10

ktoś wczoraj rzucił info, ze młoda warszawska Barca wygrała 5-0 z młodą Legią (nie wiem jakie to były roczniki) - co świadczy, ze szkołka legii przegra ze szkolka Barcy w niedalekiej przyszlosci.

Swoja droga, w Krakowie nie otwarto ostatnio szkolki holenderskiej im. Cruyffa?

TymonPRO 03.07.2012 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1261486)
ktoś wczoraj rzucił info, ze młoda warszawska Barca wygrała 5-0 z młodą Legią (nie wiem jakie to były roczniki) - co świadczy, ze szkołka legii przegra ze szkolka Barcy w niedalekiej przyszlosci.

Swoja droga, w Krakowie nie otwarto ostatnio szkolki holenderskiej im. Cruyffa?

Nie ma szkółki,jest tylko boisko z tego co wiem

kubad99 04.07.2012 12:39

Beda jacys Wiślaccy kibice w grodzisku ? Bo wybieram sie ze znajomymi i moznaby sie spiknać wspólnie i ogarnąc jakiś doping.

gypsy 04.07.2012 13:08

Być na pewno jacyś będą ;) Wszystko wyjdzie w praniu na miejscu, na pewno ich rozpoznasz :D

A co do naszego dzisiejszego sparing-partnera, to jak na razie w Polsce wygrał z Piastem 3:1 a z Ruchem zremisował 1:1. Ciekawa jestem, czy nasza drużyna będzie bardzo odstawać od Cypryjczyków.

4FunNow 04.07.2012 16:44

skład Wisły na pierwsza połowę

Wisła Kraków

Pareiko
Burliga
Piwowarczyk
Jaliens
Bunoza
Szewczyk
Wilk
Garguła
Kirm
Boguski
Kamiński

Boguski zdrowy :D Oby tylko jak najdłużej.

CelticusABG 04.07.2012 16:49

Jakby nie było, pierwszą połowę gramy rezerwowym :)

jacekbum 05.07.2012 07:10

Szkoda,że na takiego mistrza Cypru nie trafiliśmy w zeszłym sezonie ,jestem mega zaskoczony my zaczynamy przygotowania a Limassol je kończy. W meczu podobno nie było dużej róznicy(z relacji wynika,ze minimalnie przeważał Limassol)

atomek21 05.07.2012 07:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacekbum (Post 1261666)
Szkoda,że na takiego mistrza Cypru nie trafiliśmy w zeszłym sezonie ,jestem mega zaskoczony my zaczynamy przygotowania a Limassol je kończy. W meczu podobno nie było dużej róznicy(z relacji wynika,ze minimalnie przeważał Limassol)

to był SPARING. czołowa drużyna z Cypru zje nas na śniadanie, jeśli będzie tego potrzebować.

jacekbum 05.07.2012 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez atomek21 (Post 1261667)
to był SPARING. czołowa drużyna z Cypru zje nas na śniadanie, jeśli będzie tego potrzebować.

Sparta jakoś w sparingu potrafiła ograć Legie 4-0... chyba nie myślisz,że Cypryjczycy grali specjalnie żeby nie wygrać z nami.Prawda jest taka,że tylko APOEL na Cyprze jest poza zasięgiem naszych klubów a reszta Cypryjskich klubów absolutnie w zasięgu naszych drużyn,takie jest moje zdanie.

muerte 05.07.2012 09:10

Co tam wczorajszy sparing, kiedyś ograliśmy Barcelonę czyli 3/4 ligi hiszpańskiej zjadamy na śniadanie. :help:

tofik 05.07.2012 09:51

Nadal istnieją ludzie, którzy wyciągają wnioski po sparingach ?

Karherop 07.07.2012 23:33

Nie miałem okazji ogladac spotkania z Lechią , czy którys z zawodników ( szczególnyc młodych ) zrobił zdecydowanei dobre lub złe wrażenie ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl