Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

Orson 07.09.2010 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 975586)
Kuszczak nie broni tylko w Premiership.
W ostatnim sezonie jako rezerwowy zagral i tak wiecej meczow niz wiekszosc kandydatow do bramki repr.

Nie pamietam liczb ale w zeszlym sezonie Kuszczak zagral wiecej meczy niż Pawełek.
Liga Angielska, Puchar Anglii, Puchar Ligi i Liga Mistrzów - wiec zawsze mu się zbierze te 25-30 gier

nax 07.09.2010 13:39

Fabiański moim zdaniem nie ma szans na bycie nr 1. Zgadzam się z Tomo - nie ma tego bramkarskiego charakteru. Natomiast Kuszczak tak naprawdę ma w Man Utd jednego rywala - van der Sar'a (+ młodego Amosa, ale on jest nr 3) który ma już swoje lata i praktycznie kończy już kariere wiec Kuszczak ma szansę być tym pierwszym, choć nigdy nie wiadomo. Boruc to zupełnie inna bajka, nie ma już tej formy co kiedyś, ale może mu się uda. Dudek kończy już kariere i mimo że jest rezerwowym, to dalej broni dobrze. Zresztą, on osiągnął najwięcej z wszystkich polskich bramkarzy, więc nie ma porównania A Tytoń... hmm... jako jedyny w tym momencie jest tym "1" mimo że nie jest jakiś rewelacyjny. Ale ma dopiero 23 więc ma jeszcze czas.

Marszałek 07.09.2010 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nax (Post 975661)
Fabiański moim zdaniem nie ma szans na bycie nr 1. Zgadzam się z Tomo - nie ma tego bramkarskiego charakteru. Natomiast Kuszczak tak naprawdę ma w Man Utd jednego rywala - van der Sar'a (+ młodego Amosa, ale on jest nr 3) który ma już swoje lata i praktycznie kończy już kariere wiec Kuszczak ma szansę być tym pierwszym, choć nigdy nie wiadomo.s.

Van der Sar zamierza powalczyć o nowy kontrakt w tym sezonie. O końcu kariery jeszcze widać mnie myśli,przynajmniej w tym sezonie.

nax 07.09.2010 13:49

No ale ma już 40 lat więc długiego kontraktu nie podpisze ale zresztą nie wiem bo fanem Man Utd nie jestem, więc realnie szans Kuszczaka nie moge ocenić.

tofik 07.09.2010 13:51

VDS może by odpuścił, gdyby czuł oddech rezerwowego bramkarza. Ale fakty są takie, że Kuszczak to dla niego żaden konkuret. Kiedy tylko jest zdrowy będzie grał. Holender widzi, że to będzie łatwy rok, może nawet dwa, kiedy na jego konto wpływa gruba sumka.

Sartre 07.09.2010 13:56

Wiesz, u nas do tej pory, było tak, że się siedziało i łapało piłki na treningach, po czym nagle się okazywało, że z jakiegoś anonimowego ogóra z przypadku wyrasta Jano Mucha. Bramkarz to zupełnie inna bajka, niż piłkarz z pola - po roku nic nierobienia nie licząc treningów taki gość może wejść na bramkę i bronić jak natchniony przez pełne 90 minut. Tak było chociażby z Dudkiem w Realu, który jak już w końcu raz zagrał, to udowodnił, że na grę w Realu jak najbardziej zasługuje. Więc tak, uważam że akurat w przypadku bramkarzy nie jest niczym złym "siedzieć i udawać że jest się zajebistym". A Kuszczak, jak już było mówione, nie tylko łapie piłki na treningach w Manchesterze, ale ogólnie występuje w meczach i coś tam gra.

Kuszczak w ManU to w ogóle jest dosyć specyficzna sytuacja. Zawsze było oczywiste, że Van der Saara nie wygryzie, jeżeli ten będzie grał tak jak gra. Mógł co najwyżej liczyć na to, że VdS w końcu da sobie spokój i przejdzie na emeryturę. I być może wkrótce się doczeka, a jego cierpliwość popłaci - VdSowi kończy się kontrakt w tym roku, ma 40 lat, jest spora szansa, że stwierdzi że starczy tego dobrego. Prawdopodobnie Ferguson będzie się starał o nowego bramkarza i będzie mierzył wysoko - Casillas, Cesar itd. Ale może nie? Albo może nie uda wyciągnąć się kogoś odpowiedniego? Może Kuszczak dostanie szansę i ją wykorzysta? Trudno to jest ocenić, czy chłopak jest aż TAK dobry, ale że jest bardzo dobry, to nie mam żadnych wątpliwości. A jeżeli okaże się, że po odejściu VdS zimą Kuszczak nadal będzie grzał ławę, to wtedy faktycznie powinien dać już sobie spokój. Natomiast do tej pory jego cierpliwość na ławie ManUtd zwraca się tym, że jego akcje mimo wszystko rosną i z 3 bramkarza staje się realnym kandydatem na grę. Fostera już nie ma. VdS kończy karierę. Byłby idiotą gdyby teraz odszedł.

Fabiański to oczywiście zupełnie inna para butów i przy całej mojej sympatii do Fabiańskiego zgadzam się z Tobą, że na Arsenal, to on się raczej nie nadaje. On nie jest złym bramkarzem tak jak go przedstawiasz, po prostu nie jest aż tak dobry, żeby się sprawdził w jednym z najlepszych klubów świata. Co nie zmienia faktu, że również i w jego przypadku nie sprawdzają się Twoje słowa o "udawaniu fajnego na ławce" bo ma się armatki Arsenalu na klacie. Przypomnę, że z zupełnie niezrozumiałych dla świata przyczyn Wenger poważnie rozważał Fabiańskiego do bycia pierwszym bramkarzem i Fabiański o tę pozycję walczy. I chociaż na to nie zasługuje, jego szanse na wejście między słupki Arsenalu są więcej, niż tylko matematyczne. On nie siedzi w Arsenalu, bo to dla niego nobilitacja grzanie ławy w tak fajnym klubie. On siedzi w Arsenalu, bo okazuje się, że autentycznie ma szanse w nim grać.

For_FuN_ 07.09.2010 14:05

Hmm, widze jakies przeklamania...wystepy Kuszczaka(liczac wszystkie rozgrywki klubowe):
1. Sezon 2009/2010 - 14 spotkan
2. Sezon 2008/2009 - 8 spotkan
3. Sezon 2007/2008 - 15 spotkan

Po zakonczeniu kariery przez Van Der Saara przyjdzie inny, swiatowej klasy bramkarz i to jest oczywiste. Juz teraz sa przymiarki.

Roznica miedzy Borucem, a Kuszczakiem jest taka, ze ten pierwszy juz po kilku tygodniach daje sygnal kibicom, selekcjonerowi i trenerowi swojej druzyny, ze jesli sie nie przebije to odchodzi z klubu. Kuszczak od 3 lat opowiada te same brednie(bajki)... Powtorze tez poraz kolejny, ze w kadrze nie moga wystepowac pilkarze, ktorzy nie graja w klubie i mam nadzieje, ze Smuda stawia kolejnym kadrowiczom ultimatum. Wole gorszych, ale grajacych i bedacych w formie.

1q2 07.09.2010 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 975668)

Kuszczak w ManU to w ogóle jest dosyć specyficzna sytuacja. Zawsze było oczywiste, że Van der Saara nie wygryzie, jeżeli ten będzie grał tak jak gra. Mógł co najwyżej liczyć na to, że VdS w końcu da sobie spokój i przejdzie na emeryturę. I być może wkrótce się doczeka, a jego cierpliwość popłaci - VdSowi kończy się kontrakt w tym roku, ma 40 lat, jest spora szansa, że stwierdzi że starczy tego dobrego. Prawdopodobnie Ferguson będzie się starał o nowego bramkarza i będzie mierzył wysoko - Casillas, Cesar itd. Ale może nie? Albo może nie uda wyciągnąć się kogoś odpowiedniego? Może Kuszczak dostanie szansę i ją wykorzysta? Trudno to jest ocenić, czy chłopak jest aż TAK dobry, ale że jest bardzo dobry, to nie mam żadnych wątpliwości. A jeżeli okaże się, że po odejściu VdS zimą Kuszczak nadal będzie grzał ławę, to wtedy faktycznie powinien dać już sobie spokój. Natomiast do tej pory jego cierpliwość na ławie ManUtd zwraca się tym, że jego akcje mimo wszystko rosną i z 3 bramkarza staje się realnym kandydatem na grę. Fostera już nie ma. VdS kończy karierę. Byłby idiotą gdyby teraz odszedł.

Nie zapominaj że zaczyna 5! sezon grzania ławy.Oczywiście grał te kilka/kilkanaście meczów ale żeby ocenić jego prawdziwą wartość , musiałby bronić przynajmniej 1 pełny sezon ze wszystkimi plusami i minusami jakie daje bycie pierwszym bramkarzem.
Mam takie przekonanie że gość za kasę , jest na najlepszej drodze do zmarnowania sobie kariery, jeśli już tego nie zrobił.
Ogólnie na dziś w ogóle bym go ie brał pod uwagę , w kontekście reprezentacji.
Wydaje mi się że to dobry bramkarz ale ciężko to zweryfikować.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 975678)
Roznica miedzy Borucem, a Kuszczakiem jest taka, ze ten pierwszy juz po kilku tygodniach daje sygnal kibicom, selekcjonerowi i trenerowi swojej druzyny, ze jesli sie nie przebije to odchodzi z klubu.

Druga różnica jest taka że Borubar grał przez całą swoją karierę a Kuszczak zapomniał dawno, jak to jest być pierwszym bramkarzem.

tomo 07.09.2010 14:41

Kuszczak na dłużej nigdy nie był 1 bramkarzem poza sezonem w WBA. Najpierw ława w Herthcie, potem udany sezon w WBA no i teraz kolejne lata na ławie w ManU.

Wolałbym widzieć Boruca w bramce Reprezentacji Polski niż kogokolwiek innego, chyba że jakiś talent nam się objawi niesamowity - jednakże to nam nie grozi.

felipe 07.09.2010 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 975687)
Ogólnie na dziś w ogóle bym go ie brał pod uwagę , w kontekście reprezentacji.
Wydaje mi się że to dobry bramkarz ale ciężko to zweryfikować.

No niby ogólnie piszesz z sensem, ale pojawia sie pytanie - czy więcej da tej kadrze rezerwowy MU czy pierwsszy Rody Kerkrade?
Grzejący w Arsenalu ławę Fabian czy nasz pewniak Mario, czy tam inny Przyrowski z Polonii. Itd...

Marszałek 07.09.2010 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 975668)
. Przypomnę, że z zupełnie niezrozumiałych dla świata przyczyn Wenger poważnie rozważał Fabiańskiego do bycia pierwszym bramkarzem i Fabiański o tę pozycję walczy. I chociaż na to nie zasługuje, jego szanse na wejście między słupki Arsenalu są więcej, niż tylko matematyczne. On nie siedzi w Arsenalu, bo to dla niego nobilitacja grzanie ławy w tak fajnym klubie. On siedzi w Arsenalu, bo okazuje się, że autentycznie ma szanse w nim grać.

Sam napisałeś,że kiedyś.....Obecnie Wenger poza Pucharem Ligi nie da Fabiańskiemu nigdzie zagrać. Co mecz to facet notuje babola.

Piszecie,że Kuszczak za kasę marnuje sobie karierę. Nie wiem czy to jest kwestia kasy czy raczej mentalności. Podejrzewam,że jako pierwszy bramkarz podrzędnego Wigan dostawałby nie mniej niż siedząc na ławie MU.

A co do Dudka. Gość już swoje wybronił i to w porządnych klubach a to,że teraz się schyla po piłę w Realu jest bonusem od kariery. Ale najpierw musiał grać,by teraz móc siedzieć na ławie Realu.

Jaroo1 07.09.2010 15:16

Juz nie chce sie bawic w cytowanie ale Panowie na litosc boska. Kuszczak ani razu przez kilka lat nie zagral w sezonie 25 czy 30 meczow czyli nie zagral wiecej niz Mario raczej w zandym sezonie.
Ktos napisal ze teraz Kuszczak jak odejdzie to bedzie glupi bo niedlugo wreszcie VDS odejdzie na emeryture. No moze jest w tym zdaniu troche prawdy ale teraz to juz ten Kuszczak jest w sytuacji podbramkowej. Jak odejdzie to rzeczywiscie troche nierozsadnie ale jak zostanie to ile jeszcze bedzie musial czekac. Rok, dwa, a moze trzy? A latka leca i latka siedzenia na lawce tez. Chlopak ma juz 28 lat, za rok, dwa bedzie juz mial 30. I bedzie tak siedzial 6 czy 7 sezon na lawie. I co od 30 zacznie kariere? Ok jak na bramkarza to moze pociagnac i z 10 lat chociaz czy kazdy jest VDS i broni na swiatowym poziomie az tyle lat? Watpie. Powiedzmy ze nawet od 30 pogra te 7 lat w ManU ale czy oplacalo sie 7 lat grzac lawe zeby drugie tyle grac? oplacalo sie zmarnowac najlepsze lata rozwoju, oplacalo sie stracic to doswiadczenie ktore mogl zbierac w takich WBA czy innych sredniakach? Moim zdaniem nie, pilkarz powinien grac a nie pol kariery walczyc o miejsce w skladzie. Nawet jesli jest to miejsce w ManU

Vinci 07.09.2010 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 975700)

A co do Dudka. Gość już swoje wybronił i to w porządnych klubach a to,że teraz się schyla po piłę w Realu jest bonusem od kariery. Ale najpierw musiał grać,by teraz móc siedzieć na ławie Realu.

Świetnie napisane - to chyba ostatni nasz tak bardzo utytułowano zawodnik. Z klubami osiągnął wszystko, w kadrze w sumie również, bo awans do fazy grupowej mundialu to i tak szczyt ówczesnych naszych piłkarskich możliwości.

Sartre 07.09.2010 16:08

Cytat:

Powiedzmy ze nawet od 30 pogra te 7 lat w ManU ale czy oplacalo sie 7 lat grzac lawe zeby drugie tyle grac?
99,9%* bramkarzy tego globu powiedziałoby Ci, że "NO BA ŻE TAK!". 7 lat zmarnowanej kariery w imię 7 lat grania w podstawowym składzie jednego z najlepszych klubów świata? Czy to w ogóle jest pytanie? :D

A co do tego, że pisałem, że Kuszczak gdyby teraz odszedł, to zrobiłby głupio - obecnie sytuacja jest mimo wszystko minimalnie inna, bo Kuszczak nie ma konkurencji na pozycji II bramkarza, a pierwszemu kończy się kontrakt. Natomiast jeżeli faktycznie VdS by przedłużył lub gdyby ściągnęli kogoś lepszego (do czego prawdopodobnie dojdzie), to zgadzam się, że wystarczy już tego dobrego i czas rozejrzeć się za innym klubem. I, swoją drogą, on nie jest w ManU od 6 lat, tylko od 4.

*aż się prosi dodać - "a pozostali zostają bramkarzami ManU" ;)

emj10 07.09.2010 16:37

Satre, zapominasz jednak o tym, że to prawdopodobnie ostatni sezon Fergusona, a jak przyjdzie nowa miotła to wymiecie kilku zawodników w tym możliwe, że Kuszczaka. Manchester United ery Fergusona miał tylko dwóch wybitnych bramkarzy, Schmeichel i VDS, a reszta z Howardem na czele to zwykli rzemieślnicy. Nie zdziwię się jak z Fergusonem za rok wyleci Kuszczak.

nicolas 07.09.2010 17:22

Napiszę, że właśnie przez chwilę oglądałem mecz kadry u-21 Polska - Hiszpania w Grodzisku i w jednym momencie zrozumiałem jaki jest przeskok między piłką seniorską a młodzieżową. Polacy ani przez moment, w ogóle nie są przy piłce. W ogóle. Hiszpanie niemrawo próbują konstruować, wymieniają piłkę przede wszystkim między obrońcami, ale przynajmniej GRAJĄ! Są przy piłce. Nasi trzymają żelazną dyscyplinę taktyczną, to prawda, ale ani przez moment przez 15 minut drugiej połowy powiedzmy 8 piłkarzy nie dotknęło w ogóle piłki! Jak oni mają się nauczyć grać, jak trener nawet nie krzyknie do nich "odbierzcie piłkę! presing! grajcie, rozgrywajcie, próbujcie wymienić 3 podania, cokolwiek!"!?

Strasznie nudne macanko w Grodzisku. Piłkarze z obu stron prezentują podobny poziom fizyczny, motoryczny to nie wiem, ale w piłkę próbuje grać tylko Hiszpania. MASAKRA to za mało powiedziane. SKANDAL.

Filippo123321 07.09.2010 18:11

Masz racje, lepiej isc z jedna z najlepszych druzyn na swiecie na taktyke Smudy ;)

tofik 07.09.2010 18:16

To co widzieliśmy w Grodzisku to była chyba ta popularna w Polsce "gra na remis" :lol:
Ten wolny Hiszpanów, przyznam ciekawy, a przy tym prosty do wykonania. Mogłaby Wisła czymś takim zaskoczyć w Białymstoku :)

Marszałek 07.09.2010 18:19

Też oglądałem,ale końcówkę. Wolny rozegrali elegancko. Bramka zasłuzona. Piszesz,że Hiszpanie się macali,ale grali tak jak im rywal pozwalał, poza tym w sobotę,niedzielę czekają ich poważniejsze mecze. Widać było,że chcieli to wygrać jak najmniejszym nakładem sił. Polacy nic sobą nie przedstawiają,biegają,choć nawet z tym mają problem,w którym kierunku. Ale z drugiej strony kto ma ich ustawić?Trener ktory ma problemy z budową prostego zdania?Najsolidnej zaprezentował się Gliwa.

Czy Krkić w czasie wywiadu miał jakieś nieczyste myśli wobec tej kobitki z Orange sport czy mi się wydaje. Się chłop napatrzyć nie mógł.

Edit. Tofik, niby prosty ale najpierw trzeba umieć podnieść piłkę nad murem. Który z naszych wirtuozów,no poza Riosem tak umie?że wyjdzie mu na sto procent.

bridgeburner 07.09.2010 18:28

nie chodzi o frontalny atak czy granie bez def pomocnika jak u Smudy z Hiszpania
ale o to, że np dwoch srodkowych pomocników nieprzekroczyło w calym meczu lini srodkowej
Atakowalismy we 4 max 5 jak sie którys boczny obronca podlaczyl
a bylo to po razie dla kazdego na połowe
Nie wspominajac ograniu na czas w 80 minucie bezbramkowego meczu u siebie
w którym gramy o nic

witeq 07.09.2010 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 975770)
Masz racje, lepiej isc z jedna z najlepszych druzyn na swiecie na taktyke Smudy ;)

pozostaje też zadać pytanie, czy lepiej imitować grę i stracić szansę aby się czegoś nauczyć od najlepszych?

Ja rozumiem że są gorsi technicznie, nie maja takiej płynności gry, ale samym przeszkadzaniem kopać piłki się nie nauczymy. I potem gdy przyjdzie mecz w którym jednak tą piłkę trzeba kopać do przodu, to przegrywamy z Azerami.

Filippo123321 07.09.2010 18:58

Jak wy sobie to wyobrazacie, ze my gramy otwarta pilke z takimi druzynami jak Hiszpania. To jest niemozliwe, bo to po prostu nie ta liga. Pozniej przyjdzie taki mecz jak ten sprzed mundialu i Smuda ustawia naszych w ustawieniu 4-3-3, co wiemy jak sie konczy 0_o Pokopac w otwarta pile to my mozemy z Norwegia, Izraelem, Serbią albo jakas inna Słowacją.

szczebrzeszcz 07.09.2010 19:02

zobaczcie gdzie młodzieżowcy Hiszpanii grają
i jaki bagaż doświadczeń mają za sobą
np ich bramkarz
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=15752&id_sezon=75

a część z nich ma 20 lat ;)

ach gdzie ta nasza wspaniała polska myśl szkoleniowa, wg której 20 latek to jeszcze rezerwach powinien grać, znaczy się "uczyć się grać" powinien:lol: i gdzieś tak kolo 23-24 wyrasta z wioeku młodzieżowca, chociaż nie u nas nawet 25 latek jest młodzikiem z talentem jak np ten http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8429
:lol:

poza tym zapomniałem, że kluby z E-klasy zabrały już wsyztskich utalentowanych z roczników 88-91 przez co biedne kluby z II ligi (3 poziom) musiały wymusić zmianę na PZPN (który pomimo posiadania komórki do spraw szkolenia nic nie może zrobić w tej kwesti [poza zakontraktowaniem meczu z Iranem w Techeranie] bo przecież winne są tylko kluby) zmieniając wiek młodzieżowca z 21 na 23 lata:lol:

a sorry zapomniałem to nie ich wina...
....musimy czekać i czekać, aż się w końcu drugi Boniek urodzi:lol:

to jest K***a cyrk!!!

śmieje się, bo płakać już sił nie mam

Snoop1906 07.09.2010 19:03

Link do meczu, transmisja z TVP sport juz dostepna :) http://egoals.pl/videos/na-zywo:-polska---australia

tofik 07.09.2010 19:18

Ja chyba obejrzę na australijskim fox sports. Ładna pani w studio zamiast "starych ryjów".
No i pochwalili stadion po raz kolejny :) Podejrzewam, że będzie bardziej obiektywnie.

Karherop 07.09.2010 19:19

Nie ma to jak na meczu na stadionie Wisły , zaprosic w roli eksperta dyrektora sportowego Cracovii . Dali po garach .

PS. W telewizji stadion prezentuje sie naprawde fajnie , trzeba to przyznac .

Joshua TS 07.09.2010 19:21

Stadion prezentuje się kozacko... Komentator Szpakowski i Majdan:lol::lol::lol: O w morde:rotfl:

Grisza1 07.09.2010 19:36

I doping się świetnie niesie ....Miodzio :)

harthausen 07.09.2010 19:39

doping miodzio

edytka: ale orły Franza coś nie chcą nas rozpieszczać :)

brylant17 07.09.2010 19:42

Jaaaaa, jak tu zjedzie Amika i Legia czy też Craxa jak ryknie pół luda, to goście będą mieli pełne portki :D

PasiorWKS 07.09.2010 19:42

Mówcie co chcecie, ja widzę postęp, a to dlatego że już nie zbiera mi się na wymioty jak patrzę na grę naszych i nie mogę się skupić na innych zajęciach :D

W złą godzinę to napisałem

WISŁAZWE 07.09.2010 19:46

Off topowo ale nie mogę się doczekać 17 września :)

Doping dobrze słyszalny co do wyniku ocenimy po 90 minucie póki 1 w plecy choć gra całkiem całkiem do tej straconej bramki.

edit; Nie wiem czy tylko ja ale odnoszę wrażenie, że jak Majdan komentuje te akcje to czuję się jak na wykładzie o piłce nożnej, takie tylko spostrzeżenie.

szczebrzeszcz 07.09.2010 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 975792)
I doping się świetnie niesie ....Miodzio :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 975793)
doping miodzio

no, "jebać PZPN" dobrze się niesie :)

sessegnon 07.09.2010 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 975797)
edit; Nie wiem czy tylko ja ale odnoszę wrażenie, że jak Majdan komentuje te akcje to czuję się jak na wykładzie o piłce nożnej, takie tylko spostrzeżenie.

Przynajmniej jest wygadany(ważna cecha dla komentatora) i gada w miare do rzeczy.Lepszy niż Juskowiak.

Ale i tak najlepszym ekspertem jest Andrzej Iwan :)

Proximus 07.09.2010 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 975798)
no, "jebać PZPN" dobrze się niesie :)

To się zawsze dobrze niesie:D

PasiorWKS 07.09.2010 20:10

"McDonald'sa"

tofik 07.09.2010 20:14

Piłkarsko to jest skład drewna. Nie ma mowy o bardziej ofensywnej taktyce z takim potencjałem w obronie i pomocy. W ataku Błaszczykowski, Jelen, Lewandowski ujdą.
Może jednak warto zatrudnić kogos, kto ma pojęcie o ustawieniu drużyny ? Bo ten trenerski analfabeta sobie coś ubzdurał i próbuje zainteresować tym innych.

Dubi 07.09.2010 20:15

najbardziej drażnić może twarz przestraszonego Peszki i Jego połamane nogi (czyt. celność )...

ciacho 07.09.2010 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 975805)
Piłkarsko to jest skład drewna. Nie ma mowy o bardziej ofensywnej taktyce z takim potencjałem w obronie i pomocy. W ataku Błaszczykowski, Jelen, Lewandowski ujdą.

Za to Peszko w składzie to jest jakiś sabotaż

WISŁAZWE 07.09.2010 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 975801)
Przynajmniej jest wygadany(ważna cecha dla komentatora) i gada w miare do rzeczy.Lepszy niż Juskowiak.

Ale i tak najlepszym ekspertem jest Andrzej Iwan :)

Nie mówię,że źle komentuje, to taka odskocznia od tego dotychczasowego komentowania przykładowo na MŚ duet Szpakowski/ Lubański i wieczne pamiętasz Włodek jak 15 lat temu strzelałeś bramki w Lokeren blablabla albo Jasina czy inny - zapełnianie czasu przez statystyki- jak dla mnie w większości bezsens.

Do Majdana nic nie mam, jako komentator przynajmniej tak jak mówisz gada do rzeczy. :-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl