Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

Tylko_Wisła! 15.07.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 935513)
Mam taki komunikat:
"Wisła prowadzi rozmowy w sprawie przejęcia klubu"
(...) Marek Wilczek jest gotów zapłacić 28 mln euro za pakiet kontrolny klubowych akcji"

I teraz mam pytanie.Jakby doszło to do skutku, to czy mój budżet będzie wynosił właśnie 28 mln czy tyle ile sobie uzbierałem(48 mln)?

Zarząd ustali Ci nowy budżet

janko04 15.07.2010 22:38

przy wczytywaniu pisze mi : gra nie mogla być załadowana... co mam zrobić? na savie mi zależy, a drugi z tej gry mam w połowie sezonu, wiec się nie oplaca mi grać..

xanti1906 16.07.2010 13:59

Spróbuj z backupa, a jak nie to chyba po save...następnym razem pamiętaj, żeby co 2-3 mecze zapisywać grę na 2 sposoby, żeby była zapasowa kopia.

JOSE 841 16.07.2010 17:59

mam pytanie miał ktoś w polskiej Ekstraklasie byłego zawodnika Chelsea Londyn i Sunderlandu grającego na pozycji bramkarza Jurgena Macho bo nim mowa jak tak to jak sie sprawdza w takich zespołach jak Wisła,Jaga,Lechia,Śląsk i jak z jego z transferem przechodzi do tylko Ekstraklasy czy do klubów z I ligi też???

ChG 16.07.2010 18:12

Przechodzi tylko do najlepszych polskich klubów. :)

JOSE 841 16.07.2010 18:17

jak awansuje szarakiem z I ligi do ekstraklasy albo zdobęde PP szarakiem z I ligi to przejdzi mi do mego szaraka???

KacpiTSW 16.07.2010 19:10

Jurgena Macho mam w Wiśle u siebie, bardzo dobry zawodnik.

Teraz awansowałem do II rundy LE, po dwumeczu z Genoą (1-1, 0-0) - bramka na wyjeździe przyczyniła się do awansu. Czas na At. Madyt, i MŚ z WKS. Grupy nie mam mocnej oprócz tej Brazylii.

JOSE 841 16.07.2010 22:01

orientuje sie ktoś czy do Śląska przejdzie w 1szym sezonie??

KacpiTSW 17.07.2010 14:42

Poszukuję dobrego skrzydłowego, najlepiej prawego do Wisły.

Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam.

brylant17 17.07.2010 14:47

Do ilu money? Polecam Vyacheslav Hleb powinien ci przejść do Wisełki, u mnie okazuje się zawsze wzmocnieniem.A z Polaków to Kiełb o ile grasz jeszcze na starym update i masz go jeszcze w Koronie.Czekaj, zerknę do składu i może mam jeszcze jakąś perełkę :P dawno nie grałem

edit

jednak nie mam myślałem, że kogoś jeszcze mam ale Hleba możesz brać będziesz happy

kreseq 17.07.2010 15:43

Gonzalo Zarate - ok 2M bedziesz musial wydac ( chociaz moze i mniej, nie wiem, bo mam juz 4 sezon ) , ale na nasza lige to mega gwiazda.

JOSE 841 17.07.2010 18:17

KacpiTSW Uche u mnie RB Salzburg sie idealnie sprawdza a tak na polską lige to tylko Gancarczykowie najszybsi w lidze ewentualnie Cueto lub Peszko,Krivets możesz spróbować wypożyczyć Anichebe mi za 5tym razem sie udało ale najlepsi to Gancarczykowie

KacpiTSW 17.07.2010 19:05

A ja się Wam w tym momencie mogę pochwalić, że w pierwszym sezonie jestem w półfinale LE!

W fazie grupowej miałem - Hertha Berlin, PSV, Sparta Praga

I runda - Genoa (1-1 na wyjeździe, 0-0 u siebie)
II rudna At. Madryt (0-1 na wyjeździe, 3-1 u siebie, grali w 10)
Ćwierćfinał Besiktas (3-0 u siebie, 1-2 na wyjeździe)
Półfinał Wisła - Fenerbache

Mój skład:

Macho - Betao, Marcelo, Głowacki, Faye/Helan - Kirm, Borges/Jirsak/Verratti, Sobolweski/Garguła, Piotrek Brożek/Małecki - Marquinhos, Muhammad/Paweł brożek

Rafael Sóbis właśnie wyraził chęć przejścia do mojego klubu, przejdzie pod koniec czerwca.
Nie rozumiem tylko jednej rzeczy, czemu potrafię wygrać z Atletico a w meczu z Pejsami tylko zremisować 1-1 grając tym samym składem... :-/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 936820)
KacpiTSW Uche u mnie RB Salzburg sie idealnie sprawdza a tak na polską lige to tylko Gancarczykowie najszybsi w lidze ewentualnie Cueto lub Peszko,Krivets możesz spróbować wypożyczyć Anichebe mi za 5tym razem sie udało ale najlepsi to Gancarczykowie

Uche nie chciał do mnie przejść na początku sezonu, może po tych sukcesach coś mu się w głowie odwidzi. ;-)

A co do tego Anichebe to wysunięty napastnik, a ja szukam skrzydłowych. ;-)

DarekK_11 17.07.2010 20:09

KacpiTSW: jaką taktyką grasz (screen)?

KacpiTSW 17.07.2010 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DarekK_11 (Post 936889)
KacpiTSW: jaką taktyką grasz (screen)?

http://img571.imageshack.us/img571/1150/taksa.jpg

DarekK_11 17.07.2010 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 936905)

Ciekawie to wykombinowałeś ;)
Mam tego Marquinhosa u siebie i też się świetnie spisuje ;) Stawiam go na szpicy w 4-5-1.

KacpiTSW 17.07.2010 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DarekK_11 (Post 937083)
Ciekawie to wykombinowałeś ;)
Mam tego Marquinhosa u siebie i też się świetnie spisuje ;) Stawiam go na szpicy w 4-5-1.

Ale tego samego? :)

Bo ja mam dwóch w grze. :p

Atak będę miał dość mocny na nowy sezon - Marquinhos, Rafael Sóbis, Paweł Brożek, Lewandowski, Gambo Muhammad :)

Do tego ściągam jeszcze Jeremyego Helana z MC na lewą obroną - zawodnik po jakimś czasie jest na prawdę zaje*****.

DarekK_11 18.07.2010 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 937131)
Ale tego samego? :)

Bo ja mam dwóch w grze. :p

Ile lat ma ten twój? ;)

Btw to skąd tyle kasy żeby te transfery wykonać miałeś?

KacpiTSW 18.07.2010 17:27

Większość zawodników za darmo. Następnie pieniądze z transferów, pucharów itd.

JOSE 841 18.07.2010 19:44

KacpiTSW Anichebe u mnie gra na skrzydłach jak i w ataku i na obu pozycjach sie sprawdza zresztą można zawsze wyszkolić zawodnika by uczył sie grać na nowej pozycji np Marcelo u mnie gra w obronie i jako DP w razie potrzeby i daje rady(tylko jest jedno ale zarówno Marcelo jak Anichebe u mnie wyszszkolili sie gry na nowych pozycjach po 4-5 sparingach) miał ktoś kiedyś Grafite bo nie wiem czy sie go opłaca ściągać i jak sie sprawdza w pucharach a i może ktoś zapodać dobrego skauta bo właśnie sie jednego pozbyłem Boinhof wylądował w Liverpoolu i teraz nie mam za bardzo kim ,,rozgryzać'taktyki rywali w europejskich pucharach

wajefel 18.07.2010 21:32

Kacpi: Anton Putsilo, to jest zawodnik który jest raczej rozgrywającym ale na prawo skrzydło się nadaję.Kiedy go odkryłem za pierwszym razem, to po dwóch sezonach Ciupiał sprzedał mi go za 70 mln złotówek za granicę.Teraz gram na uaktualnieniu i postanowiłem zrobić z niego skrzydłowego idzie mu naprawdę dobrze .
Pozdrawiam.

Darek:Jeżeli awansujesz do lm w pierwszym sezonie to masz na starcie 35 mln zł za awans a potem jeszcze kasa za ewentualną zdobycz punktową.Po pierwszym sezonie zazwyczaj mam 120 mln zł i wcale nie zarabiamc na transferach.Jeżeli jest przerwa między rundami albo sezonami to wchodzisz w terminarz->zaplanuj sparing i wybierasz ligowe czyli taki mini turniej 4drużynowy-> zapraszasz na ten turniej potęgi piłki nożnej i na jednym takim turnieju zarabiasz od 2 do 4 milionów.Organizując takich pare w moim przypadku 6-7 zarabiasz łącznie 20 mln.

Pozdrawiam.

DarekK_11 18.07.2010 22:42

@wajefel: dzięki za radę, nie miałem pojęcia że można tak robić --> postaram się wykorzystać ;)

orientujecie się czy da się zmienić w grze nazwy pucharów, przykładowo zamiast "puchar mistrzów" żeby było "liga mistrzów" itp. ?

wajefel 18.07.2010 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DarekK_11 (Post 938009)
@wajefel: dzięki za radę, nie miałem pojęcia że można tak robić --> postaram się wykorzystać ;)

orientujecie się czy da się zmienić w grze nazwy pucharów, przykładowo zamiast "puchar mistrzów" żeby było "liga mistrzów" itp. ?

Da się po przez Edytor FM2010.Pasek start,wszystkie programy,sport interactive i Edytor.Tam możesz to zmienić ale wtedy karierę musisz zacząć od nowa, jeżeli chcesz mieć te oryginalne nazwy w swej karierze :)

KacpiTSW 19.07.2010 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 937801)
KacpiTSW Anichebe u mnie gra na skrzydłach jak i w ataku i na obu pozycjach sie sprawdza zresztą można zawsze wyszkolić zawodnika by uczył sie grać na nowej pozycji np Marcelo u mnie gra w obronie i jako DP w razie potrzeby i daje rady(tylko jest jedno ale zarówno Marcelo jak Anichebe u mnie wyszszkolili sie gry na nowych pozycjach po 4-5 sparingach) miał ktoś kiedyś Grafite bo nie wiem czy sie go opłaca ściągać i jak sie sprawdza w pucharach a i może ktoś zapodać dobrego skauta bo właśnie sie jednego pozbyłem Boinhof wylądował w Liverpoolu i teraz nie mam za bardzo kim ,,rozgryzać'taktyki rywali w europejskich pucharach

Co do Grafite - który sezon? Powiem Ci, że u mnie w pierwszym sezonie w Wolfsburgu daje rade. Sam byłem zainteresowany jego kupnem ale w ostatnim momencie Rafael Sóbis wyraził zainteresowanie.

Obserwowałem Grafite i powiem Ci tak - skoro w Bundeslidze oraz LE potrafi strzelać bramki (średnio jedną na mecz) to w polskiej lidze tym bardziej. :-) Chyba, że nie grasz Wisłą. :-)

xanti1906 19.07.2010 14:35

Ja u siebie w drugim sezonie miałem Marka Vidukę z wolnego transferu i za grosze Mariusza Lewandowskiego, który ma całkiem niezłe atrybuty w FM, genialne jak na polską ligę :) niestety, save się zepsuł...

wajefel 19.07.2010 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 938424)
Ja u siebie w drugim sezonie miałem Marka Vidukę z wolnego transferu i za grosze Mariusza Lewandowskiego, który ma całkiem niezłe atrybuty w FM, genialne jak na polską ligę :) niestety, save się zepsuł...

Dlatego co pól sezonu zapisuje moją karierę na dwóch sejvach.
Przykładowo zawsze wczytuje save ''wisla'' ,a save ''wisla2'' ma zapobiegać zepsuciu.

KacpiTSW 19.07.2010 15:36

No... jestem już w finale LE!

W meczu z Fenerbache padł dwukrotnie remis 1-1, na SS musiały zadecydować rzuty karne. :-)
Wygrałem 5-4, Jurgen Macho jedną jedenastkę obronił!

Teraz w finale zmierzę się z CSKA Moskwa, który wyeliminowała Zenit również po karnych.

Niestety mnóstwo kontuzji mnie dopadło - Lewandowski (2m.), Brożek Paweł (3m.), Gambo Muhammad (3m.), Małecki (2m.), Marcelo (1m.)...

Na szczęście mam Łobodzińskiego, który chyba uderzył piorun - w 13 meczach 9 bramek, grał w ataku. Zobaczymy jak poradzi sobie w meczu z CSKA. :D

Do tego walczę jeszcze o MP, mam po tyle samo pkt. co Legia i o Mistrzostwie zadecydują trzy z ostatnich meczy. :-P

brylant17 19.07.2010 16:42

Mam pytanie jak kupuje piłkarza na raty załóżmy 12 rat za 10 milionów to klub spłaca 12x10 milionów? czy 10 milionów rozkłada na 12 rat? Wyjaśni ktoś? :P

Blade'S 19.07.2010 16:51

Jeżeli dajesz w ratach np. 10 mln E i zaznaczasz przy tym 12 miesięcy to te 10 mln E zostaje rozłożone na tenże okres czasu.

JOSE 841 19.07.2010 17:51

KacpiTSW 1 gram na razie RB Salzburgiem ale szukam skrzydłowego i napastnika 2a w jednym Bo Caroll strzela bramki od niechcenia (tańsza wersja Croucha chociaż wzrostem mu dorównuje ale Crouch odmówił gryw moim klubie a Zigić i Bojan mieli zaporowe ceny)a Lukaku mi co chwile wyciągają do reprezentacji a porpo Grafite to coś ma u mnie średnie statystyki jak na czołowego gracza Wolfsburga 2 udało sie komuś wyciągnąć z Szachtara Douglasa (młody talent brazylijczyk z Gremio) jak tak to za ile bo daje nawet 12mln i Szachtar mi odrzuca 3 mieliście taki numer że po kilku godzinach podczas gry pojawiał sie wam niebieski ekran z dużą ilością białych literek a wśród nich pojawiał sie biały napis crush dumps(jak ta to o co kaman??)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl