![]() |
Jak ćwierkają wróble na krakowskim Rynku ofertę bycia lekarzem kadry otrzymał ... dr Urban.
|
Asystentami Smudy są Wałdoch i Kazimierski .
|
Kazimierski, nasz Kazimierski od Pawełka? ;]
|
Tak, widzicie. Smuda mógł wybrać każdego polskiego fachowca, a wybrał Kazimierskiego.
|
to moze teraz Pawełek do repy trafi :P
|
No i bardzo dobrze , że go wybrał ! Nie na darmo Skorża mowił , że mamy najlepszy sztab szkoleniowy w kraju bo to prawda, teraz mamy na to naoczny dowód. Ale Wałdoch to dla mnie zaskoczenie, ale nie mam nic przeciw temu
|
Wałdoch jest ikoną Schalke, klubu kojarzonego w całych Niemczech z Polakami. Trenuje tam młodych piłkarzy tak jak i inni trenerzy różnych młodzieżówek Gelsenkirchen 04 o polskich korzeniach. Wybór trafny. No i Wałdoch karierę zaczynał w Lechii Gdańsk. Ot taka ciekawostka:p
|
Może mamy najlepszy sztab w Polsce, ale nie wmówicie mi ,że nasz Kazimierski jest lepszy od np. Dowhania czy Dawidziuka.
|
Cytat:
|
No i proszę, Kazimierski nie chce pracować "na pół gwizdka" w Wiśle, więc zostawi nas dla kadry:-D
|
Szczególnie mnie to nie zmartwiło - wręcz przeciwnie .
|
Cytat:
"... a lekarzem Mariusz Urban, którego Franz zna z Wisły Kraków..." http://futbolnet.pl/wiadomosci/konfe...ow-piechniczka |
Niom :) I nie tylko jego "od nas" chciał Franz, ale jak Kazimiera bez wahania odejdzie z Wisły, tak nie wszyscy są do tego skłonni. A nasz trenejro nie zgadza się kategorycznie na łączenie funkcji w kadrze i Wiśle.
|
hmmm na konferencji prasowej Smuda miał cenzurę z jednej Piechniczek z drugiej Engle
|
Nie macie wrażenia, że Piechniczek dalej chce być w centrum uwagi. Jego czas już minął, ale on nie może się z tym pogodzić. W ogóle z niego jest niezły krętacz: pobiera pensje senatora, pensje z zarządu PZPN i jeszcze był w zarządzie Odry Wodzisław, gdzie brał kasę. Dziadek jest pazerny na kasę jak cholera:-/
|
Jest pazerny i za wszelką cenę chcę przypominać o sobie jako o wielkim trenerze z którym biało czerwoni zajęli 3 miejsce w 1982r , że za to należy mu się prawie każde stanowisko w polskiej piłce. Takie przynajmniej ja odnosze wrazenie
|
Antek Piechniczek to burak jakich mało na konferencji Smudy od.......ił one man show. Widać ,że Smuda to najwspanialszy wybór dla takich ludzi jak Engel , Piechniczek i inne diabły z muzeum PRL na miodowej. Przy "elokwencji" Smudy , już widzę kto będzie wiódł prym w mediach. Czasami można byłoby odnieść wrażenie ,że Smuda ma tylko dać twarz i sondaże. Smuda mówi nie powołam Smolarka , a Antek już ripostuje "a ja bym go powołał". Gdzie tu autorytet? Mnie bawi takie gadanie ,że wybrany zostanie trener ale całego grono dziadów będzie go "wspierać". Co to ****a ma być? Jest człowiek wybrany.. bierze odpowiedzialność i pracuje sam bez dyrektyw od Antka , Jurka, Grześka czy Adasia. Poza tym Antek Piechniczek całe życie miał wielki kompleks Górskiego ,że o Górskim się mówi a Antku nie. Że Górski był legendą , Antek gdzieś tam się plątał pod nogami. Mnie jeszcze przeraża to w jakim świecie ,żyje Antek przecież on próbuje oceniać i komentować pewne fakty bieżące używając , argumentując zdarzeniami z lat 50. XX wieku czy nawet jeszcze z przed drugiej wojny światowej. Świat s.......ił nam o lata świetlne a Antek wesoło wplata jeszcze jeremiady o tym jak to Zygryfd Sołtysik czy Lucjan Brychczy kopali się po czołach. ****a jak się oglądnie mecze Pucharu Europy z lat 50 60 i tylko nawet finały to widać ,że ta piłka była tak mizerna w odniesieniu do dzisiejszego stanu ,że taki Real Madryt z czasów generała Franco to by w dzisiejszych uwarunkowaniach przegrał pewnie z Podbeskidziem. W każdej wypowiedzi Antek musi zahaczyć ****a o Ruch Hajduki Wielkie bo się zesrał.
PS. ****a ale Smuda to jest analfabeta. Ktoś może nie mieć matury i być murarzem ale to o czym pomyśli potrafi sprawnie przekuć na zgrabną wypowiedź, tymczasem Franz buduje zdania po polsku tak jakby ****a nigdy nie chodził do szkoły, widać również w jakim środowisku przez całe życie się obracał. Językowy dramat.... Śmierć Sajgon rzeź.... http://www.antonipiechniczek.pl/galeria2.php antek w sombrero , zajebiste zdjęcie... Świetny materiał na weszło.com http://www.weszlo.com/news/3981 |
http://www.sport.pl/sport/1,65025,72...nie_Slask.html
Nie wiem czy będa wygrywać, nie wiem czy będa najlepsi, ale wiem jedno---w końcu będzie się chciało popatrzeć na mecz Reprezentacji Polski. Drużyny Smudy zawsze grały dosyć efektownie i walecznie wiec licze , że się nic nie zmieni w tej kwestii. |
To samo, czytam o tych treningach i mam nadzieję że zobaczę inną, lepszą reprezentację Polski.
|
skrzydła Kosa - Błaszczu, moje marzenie spełnione. Środek Obraniak, Dudka dla zabezpieczenia (choc wole Murawskiego). Mysle ze oprócz Dudki i Kokoszki to skład jest świetny.
|
Cytat:
Hehehe dokladnie. Peichniczek mentlanie jest umiejscowiony gdzies tak w latach 70 ,poczatek 80. On zawsze sie wywinie i wyjdzie na to ze jego uwstecznniony tok myslenia jest "dzisiejszy" Dlatego ja uwazam ze z tym panem nie ma co rozmawiac bo jemu sie nie przegada.Tkwi w swojej zatwardzialej rzeczywistossc(dla niego -dla nas przeszlosci). .Zreszta nie bez kozery lesnie dziadki pędzą go do wiekszsci wywiadow. Co do Smudy to tez sie zastanawiam jak mozna budowac tak nielogicznie brzmiące zdania i zeby to mialo jakis sens,czyli zeby ten ktory pytanie zadaje nie musial prosic o powtorzenie odpowiedzi bo on tego nie łapie..Przyznam ze czasem jak juz niechcąco natkne sie na wywiad z nim ,to niewiem czy on na jakies dane pytanie odpwoedzial twierdząco ,czy przecząco |
Przestańcie już , Smuda jaki jest , taki jest. Druga sprawa -Antoni P. - słyszeliście wypowiedź że Smuda jest najlepszy , bo jest spoza układu ? no, k***a normalnie - śmiech na sali . ...i co to miało być ?? sie pytam :) i jeszcze ten perfidny uśmieszek ..........żenada
|
Cytat:
|
skoro już tak niektórzy śmieją się ze Smudy, że nie potrafi się wypowiadać, to co powiecie o Jeleniu?
Kiedyś świetny tekst na gali powiedział Małysz- on za bardzo nie wie co by miał powiedzieć, bo on jest od skakania a nie od gadania. Smudę czy Jelenia będę rozliczał z wyników, a nie z tego, jak udziela wywiadów (mistrzem manipulacji i udzielania wywiadów był Leo). |
Od lat krąży w środowisku anegdota, jak to ekipa starego Widzewa - tego z czasów Ligi Mistrzów - schodzi po treningu do szatni. Idą sobie Maciej Szczęsny i spółka, a z tyłu Franz. "Wiesz, Maciek, zacząłem się uczyć języka" - krzyczy Smuda do Szczęsnego. Ten, odwracając się, ze znaną sobie złośliwością pyta: "Polskiego?". "Nie, k..., angielskiego" - pada odpowiedź.
|
Cytat:
A jeszcze co do Kazimierskiego, to on na kadrę jest w sam raz. Przecież tam jest kwestia tylko, żeby ich rozruszać po przyjeździe. Nic ich uczyć nie trzeba, bo rozwijają się w klubach. Dlatego styl Jacka czyli - lewa, prawa, lewa, prawa, prysznic i w miasto - będzie jak znalazł. |
Cytat:
Mysle ze jak Boruca kiedys powolaja to szybko chlopaki znajda wspolny jezyk. |
Cytat:
Tak dla żartu bo wszystkich trzech szanuje. |
Ale i tak tych wszystkich poliglotów przerasta Grzesio Lato:) Parę tygodni temu (chyba 3) był w CafeFutbol program z Bońkiem, w którym przypominali wypowiedzi Laty z kampanii wyborczej sprzed roku na prezesa. To słuchając tego co gada Lato po prostu się pokładałem ze śmiechu:) Ani ładu, ani składu, ani sensu..
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl