![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Marko Jovanoviuc zagrał w 4 spotkaniach ligi mistrzów ( + 6 w eliminacjach) w sezonie 2010/2011 dla przypomienia
podstawowy obrońca Partizana to dla nas ogromny transfer , podobnie zresztą jak Iliva Iliev, naprawde brawa dla naszego klubu jeśli wyciagacie wnioski ze sparingow ( albo tylko ich skrótów ) co do błedów Jovanovicia i jego ewentualnej przydatności to tylko świadczy że za dużo czasu spędzacie w FM |
Cytat:
|
Nie nazywajcie tak zakup tego Jovanovica "ogromnym transferem" ,Knezevic z Legii też był podstawowym zawodnikiem Partizana a w Warszawie grał kaszane.Jovanic był najlepszym bramkarzem w Serbii,a u nas,jeżeli już grał to co najwyżej przeciętnie. Zależy jak się chłopak zaaklimatuzuje i zgra z drużyną,poczekajmy z ocenami do meczów ze Skonto.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ma się on do Jovanovicia tak jak gówno do czekolady:-P |
Cytat:
|
Bogdan Basałaj dla OSI:
"Marko Jovanovic jest ostatnim transferem Wisły. Nie interesujemy się Ebim Smolarkiem" |
Dla narzekających na grę w sparingach Jovanovicia polecam wam popytać ludzi którzy widzieli mecz Wisła - Widzew z jesieni tego roku (ME) co sądzą o grze niejakiego Osmana C.
|
a ile kosztował Serb ?
|
Cytat:
|
Nie wiem czy wiecie, ale podobno w zeszłym roku Cracovia była zainteresowana Marko Jovanoviciem, ale jednak zdecydowała się kupić Jarabice.
Tutaj news: http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ii-w-cracovii/ |
Na mecz ze Skonto nie w Rydze a tylko w Krakowie zameldują się (obok kontuzjowanego Kirma i ... Mateusza Kowalskiego) następujący piłkarze Daniel Brud, Łukasz Burliga, Filip Kurto... No to apropos młodych zdolnych których według niektórych mamy pod dostatkiem. Sorry, ale chyba jednak nie mamy... przynajmniej polskiej narodowości. Na 18-tkę za słabi a Ja bym chciał takich widzieć w 11-tce, tyle że Ci w istocie ... są za słabi.
|
Odnośnie transferów, to wydaje się, że p.Cupiał postanowił się zaasekurować na wypadek blamażu w pucharach. Stąd te roczne wypożyczenia, długo trwające negocjacje. Mam nadzieję, że gdy Wiśle uda się awansować do IV rundy, to sypnie troszkę groszem i spróbujemy sprowadzić kogoś klasowego.
|
Cytat:
:rotfl::rotfl::rotfl: Ręce opadają. Jakieś za co do tego transferu (oprócz tego ze ew transfer za free)? Bo ja argumenty "przeciw" mogę wymieniać i wymieniać. |
Cytat:
oczywiście, że byłby wzmocnieniem |
Trochę ogłady JrQ ,
a Smolarek pasuje do Wisły jak świnia do siodła. |
Zauwazylem sobie ot taka ciekawa rzecz;) To okienko transferowe wyglada wrecz oszolamiajaco jesli sie spojrzy na wartosc pilkarzy jakich udalo sie zakontraktowac...
Chávez, Osmán 1.800.000 € Jovanovic, Marko 1.250.000 € Díaz, Júnior *1.300.000 € Lamey, Michael 700.000 € Gervasio Núñez 1.000.000 € Iliev, Ivica 1.600.000 € Biton, David *750.000 € łacznie 8,400,000 € Wiem ze czesc pilkarzy jest na wypozyczeniu, czesc zyskalismy za darmo teoretycznie - ale to tylko pokazuje klase naszego dyrektora sportowego. Nawet jesli przyjac ze te kwoty sa zawyzone przez transfermarkt.de to nawet polowa tej sumy robi wrazenie. Na papierze wydaje sie ze nie mozna bylo zrobic wiecej zeby zrealizowac cele w tym sezonie;) a jak wyjdzie w praktyce czas pokaze. Ale chyba wreszcie doczekalismy okna transferowego na jakie czekalismy - przynajmniej ja tak mysle. Zawodnicy Wisly sa w tej chwili wyceniani na 26.850.000 €, wiec po tym okienku transferowym wartosc druzyny wzrosla o 45,52% - milo;) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
transfermarkt podaje szacunkową wartość zawodników na podstawie nieznanych mi kryteriów :D. prawo ekonomiczne mówi jednak że coś jest tyle warte ile ktoś za to zapłaci. Jeśli kryteria są w miarę ścisłe to wydaję mi się że można się tym sugerować ponieważ jeśli już przeszacowują to raczej równo i wszystkich :D
|
Cytat:
Ale czy to jest polowa tej sumy jest prawdziwa? Niesadze i upieral bym sie ze tylko 1/4. Pilkarz jest tyle wart ile ktos za niego wylozy, sam transfer do Wisly chyba tak ceny niepodnosi :) Mierzejewski jest wart 5,5 ... Nieprawdopodobne ale prawdziwe. A wracajac do naszych wzmocnien musze przyznac ze Marko Jovanović to jest moj faworyt. Wlasnie takich pilkarzy powinnismy szukac i kupowac. Juz myslalem ze znowu cos zjebano i obejdziemy sie smakiem. A ja zalicze znowu bana ze nie klaskam Stanowi... :) Widac prawdziwe wzmocnienia rodza sie w bolach. Meliksonem tez sie ciaglo i tutaj tez bylo podobnie. Ta dwojka i Chavez to prawdzowe wzmocnienia, reszta nijaka i pilkarska masowka przed wiekiem emerytalnym. Biton i Nunez sa ciekawe ruchy ale sskoda bo ich niewykupimy, bo i po co? Skoro przez pol roku kogos wynajda i ponownie za nich kolejne brylanty wypozycza. |
Cytat:
|
Nie ma co kruszyć kopii, na teraz to koniec transferów do Wisły, ale ... sam Stan mówił że jak będzie jakaś okazja to z niej skorzystamy (bo przecież jej świadomie je nie przepuścimy).
Jeśli będą kolejne rundy w pucharach i kolejne sukcesy to pozycja Holendrów a w tym zwłaszcza Stana będzie rosła, a apetyt rośnie w miarę jedzenia. Wniosek: kadra jest ale tuż przed ... np. LM jakieś wzmocnienie za niemałą kasę zawsze pojawić się może. Ktoś kto to wyklucza z założenia, oględnie mówiąc nie grzeszy inteligencją. Zwłaszcza że wspomniany Stan parokrotnie w różnych wywiadach wspominał że jak będzie okazja to ... wiadomo. Zaś co do kasy na takie "ekstra" wzmocnienie to zależy ona od wyniku sportowego i tu kółko się zamyka, czyli czekamy choćby na dzisiejszy wynik ze Skonto i kolejne. |
podstawową zaleta Stana i jego teamu jest elastyczność :D co mnie cieszy. nie napinają się tylko szukają okazji. niektórzy tutaj po świętej dacie 10 czerwca ubraliby kapcie i poszli na urlop :D
|
Cytat:
Ile by zarabiał? Ebi łasy na kasę, IMO mniej niż 300tys by nie wziął. Płaczecie o zarobki Guły a Ebi już nie przeszkadza? Co do reszty to się nie odniosę bo poniżej pewnego poziomu kultury nie schodzę czego i Tobie życzę:) |
Żeby myśleć o kolejnych transferach, w pierwszej kolejności trzeba przejść Skonto i III rundę kwalifikacji. Także teoretyczne rozważania na temat niepotwierdzonych plotek nie powinny mieć miejsca. A dwa nie ma co podchodzić poważnie do każdej informacji od tzw. "informatorów" bo nietrudno zauważyć, że ilość przecieków z klubu została bardzo ograniczona, co rodzi podejrzenie że owe newsy są wytworem zakompleksionych umysłów niektórych osób - choćby przykład RVN w Wiśle.
|
Cytat:
|
Pomijając ze jest to OT tego tematu (bardziej pasuje temat o pracownikach Wisły), to zwróciłbym uwagę rzeczy niezwiązane a pominięte, mianowicie:
- nie słyszę od Stana narzekania na to ze jesteśmy 3cim światem piłkarskim - nie słyszę iż praca dyrektora sportowego jest trudna - nie czytam informacji o urlopie dyrektora sportowego i o nurkowaniu podczas okresu transferowego - widzę transfery do klubu na początek okienka transferowego a nie na jego koniec - kultura pracy Stana jest wysoka i widać iż jest profesjonalistą w tym co robi Stan godnie reprezentuje nasz Klub i nie jest od nikogo gorszy ani nikt nie jest od niego lepszy. Osobiście jego prace oceniam bardzo, bardzo pozytywnie stąd ten post. Koniec OT. |
JEEEEEEEEEEEEEST!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.90minut.pl/news/162/news1...odzinskim.html oby to była prawda! |
Cytat:
Kto by się spodziewał zimą 2007/2008, że aż tak słabo to się potoczy i zakończy. 2 pamiętne gole z Lechią, asysta-przewrotka z kimś tam i to w zasadzie na tyle przez 3,5 roku:( W zestawieniu transferów koszty-oczekiwania/stan faktyczny to był chyba klops nr 2 po Dawidzie... |
Cytat:
Nalepa i Skołorzyński w Radzionkowie: http://www.90minut.pl/news/162/news1...awodnikow.html |
Napisze tylko tyle że po pierwszym meczu ze Skonto widać ze Lamey to dobry zakup, oceniam go równie pozytywnie co Ilieva. IMHO czarny koń okienka.
Zatrudnianie ogranych zawodników wydaje się być dobrym pomysłem. Moje wątpliwości co do tego kierunku naszej polityki transferowej zostały rozwiane - jest to dobre, solidne rozwiązanie i 'jestem za'. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Burliga przejdzie testy medyczne w Ruchu
http://.................../viewtopic.php?t=5868 |
Niektórzy chcą tutaj popularne 1-4-4-2, ale... mam wrażenie, że aktualnie nie mamy piłkarzy pod ten system. Czy są w naszej kadrze typowi boczni pomocnicy? Moim zdaniem to są typowi skrzydłowi, półnapastnicy (Małecki, Iliev). Kirm i Małecki chyba lepiej grają jako "pół-napastnicy" niż boczni pomocnicy (sezon 2009/2010). Dlatego uważam, że wszyscy, którzy grają na boku pasują bardziej do systemu 1-4-3-3.
Do którego systemu bardziej pasuje Małecki (i jego dośrodkowania)? Do którego systemu pasuje bardziej Kirm? Do którego systemu pasuje bardziej Iliev? Zresztą Maaskant kiedyś powiedział, że piłkarzy będą sprowadzali pod 1-4-3-3. Mogę się mylić, ale takie odnoszę wrażenie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl