Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Przybyszewski 27.12.2010 12:17

O ile to oczywiscie wszystko prawda to chyba widzisz roznice pomiedzy podebraniem goscia z Ekstraklasy a wyszukanego jakiegos mlokosa z Ghany ? To tak jak byscie mieli do nas pretensje ze Gargula podpisal kontrakt z Wisla pomimo ze mial oferty z calej ligi, tez wam wtedy efekt waszego scoutingu podebralismy ?

MCX 27.12.2010 12:27

Co do tego Ghańczyka:

1. To, że teraz gra na środku obrony przecież nie oznacza, że będzie tam grał całą karierę.
Gdzie grał Paljić jak do nas przychodził? Albo z dawniejszych czasów, Cantoro?
Jest młody, sporo się jeszcze może nauczyć.

2. Nawet jeśli Maaskant będzie go wystawiał na środku defensywy to czy w polskiej lidze nasi przeciwnicy mają w ataku samych wieżowców z którymi Alhassan od razu skazany jest na porażkę? Nie wydaje mi się.

3. Facet jest kapitanem Ghany U20, więc możemy być spokojni o to, że grać potrafi. Nauczy się trochę eruopejskiej taktyki, stylu gry i możemy mieć z niego pożytek i niezły zysk w przyszłości.

kreseq 27.12.2010 12:28

Tez macie problem. Goscia moze wyszukac i Rysio z Klanu, od samego zawodnika i menago wiele zalezy. Jesli dostanie wiecej to pojdzie gdzie chce. Proste.
Dla mnie to tylko zagrywka zeby wiecej wydoic z Wisly i tak jest zapewne :)

ToTylkoJa 27.12.2010 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przybyszewski (Post 1028619)
O ile to oczywiscie wszystko prawda to chyba widzisz roznice pomiedzy podebraniem goscia z Ekstraklasy a wyszukanego jakiegos mlokosa z Ghany ? To tak jak byscie mieli do nas pretensje ze Gargula podpisal kontrakt z Wisla pomimo ze mial oferty z calej ligi, tez wam wtedy efekt waszego scoutingu podebralismy ?

A skąd wiesz jak to naprawdę jest z tym młokosem? Może to jego menago wysyła oferty? Powiedz mi jak Wisła na niego trafiła? Sama go wyszukała, czy ktoś ją mu go polecił?
Idąc tym tropem to Wisła podbiera piłkarza Olympiakosowi, który zainteresował się nim wcześniej niż Wisła.

Co do podbierania gościa z ligi, to czemu miało to miejsce wtedy kiedy już się piłkarz dogadał z Legią i miał podpisywać umowę? Mało czasu Wisła miała by załatwić to wcześniej? Tym bardziej, że Kałużny był z naszej ligi, więc dostęp Wasz klub miał do niego cały czas, ale wybraliście moment sam wiesz jaki.

To jest piłka. Nie wiem czy wiesz, ale Ronaldinho wsiadał do samolotu by lecieć podpisać kontrakt z Man Utd z którym był już umówiony. Ale zadzwonił do niego Rosell i przekonał go do przeprowadzki do Barcelony.

szczebel 27.12.2010 12:42

Panie Przybyszewski jest Pan moim idolem przez duże I . Bo dziwnie to wygląda ostatnio , że najpierw jest Wisła zainteresowana piłkarzem lub piłkarzami i składa oferty , a potem nagle Legia i Lech nimi interesują.

ToTylkoJa 27.12.2010 12:47

Kto pierwszy zainteresował się Delewem (przynajmniej informacje medialne). Legia. Potem dopiero pojawiały się Wisła i Lech. I tak prawie jest z każdym piłkarzem, by podgrzać atmosferę. To samo było swego czasu z Kislakiem. Legia mu się przyglądała i interesowała się nim, a za kilka dni można było wyczytać to samo o, jakżeby inaczej- Wiśle i Lechu.

Jest info, że Legia i Zagłębie L. kuszą Gola. Zobaczymy za ile dni będzie ta sama informacja o Wiśle i Lechu:)

edit down: Kryniu pamiętam taki news, gdzie Jóźwiak oglądał go na żywo jak grał mecz. Ale niech Ci będzie, zawsze wszystkimi piłkarzami pierwsza interesuje się Wisła. Nikt inny.

Kryniu 27.12.2010 12:50

Hm powiedz mi gdzie jest napisane że Legia pierwsza wstawiła się o Delewa? Jakoś sobie nie przypominam. Tak czy siak to wszystko wielkie spekulacje i całe te nowinki transferowe biorę do siebie na spokojnie( pożyjemy zobaczymy). Bardziej ciekawi mnie ta gwiazda którą obiecał Basałaj

KMZ 27.12.2010 12:55

Gwiazda ? : to pewnie będzie Bramkarz JERZY DUDEK:D

szczebel 27.12.2010 12:55

Właściwie to kaczki dziennikarskie i podgrzewane kotlety i na tym się kończy . Bo nasze kluby prawie za każdym razem stoją na straconej pozycji i bardzo się cieszę gdy dobry zawodnik trafia do polskiej ekstraklasy i niestety kilku piłkarzy było w kręgu zainteresowań , ale Wisła obeszła się smakiem . Dyskutujemy tutaj tylko o niedomówieniach i przeciekach , które nie mają określonego źródła.

szprotson 27.12.2010 12:57

róznica :

Rynek afrykański w rozumieniu piłkarze z rodzimych lig afrykańskich kilka lat temu dla Nas był nie do osiągnięcia.
Pamiętam rozmowe z tow. Kapką który, już nei pamiętam po kogo, ale pojechal do Afryki i nikt z nim nie chciał rozmawiać. Każdy klub, miał przypisanych kilku scoutów z ligi francuskiej i Polacy mogli robic za turystów badz podpisywac kontrakt z okolicznymi preryjskimi biegaczami którzy moze potrafili grać wpiłke.
Porównanie do Kałużnego czy tego Bułgara troche nietrafione, Tate mógł podpisac każdy polski klub posiadający pieniądze, wystarczyło szybciej niż Wisłą podjechać do Lubina z workiem pieniedzy. Do Delaewa czy jak mu tam Deawoo, wystarczyło wsiąść w samolot i polecieć do Bułgarii, bilet tani odległośc nie mega daleko.
Ale wskoczyć do samolotu i wylądować w centrum Ghany to jednak jest co innego.Wg. Mnie ten piłkarz jest wyłowiony(nie pisze ze podpisany bo wiarygodnosc mediow z kraju gdzie podbija sie date urodzenia u ślusarza etc jest mocno kontowersyjna) tylko dzięki znajomościom Stana.

Rysiu z Klanu piłkarza wyszukać nie moze, naprawde.
Jeśli byśmy sie zainteresowali Alfem z planety Melmac, na bank pojawiłą by sie informacja ze Legia się też nim ponoć interesuje, w końcu to nic ciężkiego napisać takiego newa byle by podenerwować kibiców na forum!
Ja uwierzyłbym w to że Legia sie nim interesuje, ale nie uwierze bo niby skąd ? Jak brali murzynów to dopiero jak eksplodowali w naszej lidze, a gdzie Jóźwiak by poleciał do Afryki, przeciez Święta byly.

vote-for-mikey 27.12.2010 13:14

stoperzy >180 :

Carlos Puyol
Gabriel Milito
Roberto Ayala
John Mensah
Onyekachi Apam
Gabriel Heinze
Carlos Salcido
Fabio Cannavaro
Jackie McNamara

i naprawdę wielu innych, mniej znanych, a to są ci którzy mają po kilkaset meczów w najlepszych ligach, i to szukając naprawdę pobieżnie

Ghana - Ghanijczyk.

marcin19876 27.12.2010 13:15

Jesli chodzi o Karimu Alhassan to dzisiaj na N sport pojawiła sie informacja ze Wisła dogadała sie z zawodnikiem i bedzie on juz napewno graczem naszego Klubu ale dopuki nie zobacze go w koszulce Wisły z podpisanym kontraktem to wole poczekać z radościa bo jakby nie patrzeć chlopak ma potencjał i może to być kolejny Marcelo:-)

emjot 27.12.2010 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1028630)
Kto pierwszy zainteresował się Delewem (przynajmniej informacje medialne). Legia. Potem dopiero pojawiały się Wisła i Lech. I tak prawie jest z każdym piłkarzem, by podgrzać atmosferę. To samo było swego czasu z Kislakiem. Legia mu się przyglądała i interesowała się nim, a za kilka dni można było wyczytać to samo o, jakżeby inaczej- Wiśle i Lechu.

Jest info, że Legia i Zagłębie L. kuszą Gola. Zobaczymy za ile dni będzie ta sama informacja o Wiśle i Lechu:)

edit down: Kryniu pamiętam taki news, gdzie Jóźwiak oglądał go na żywo jak grał mecz. Ale niech Ci będzie, zawsze wszystkimi piłkarzami pierwsza interesuje się Wisła. Nikt inny.

to są wszystko medialne .......ety. w dodatku z drugiej ręki.
Już dawno przestałem się tym interesować. Kolo na prezentacji w koszulce Wisły, Legii, Lecha itp.
to jest dopiero fakt transferowy.
resztą nie należy się zajmować - chyba że do celów statystycznych, że do klubu x przymierzano w okienku transferowym y 17505 kopaczy :lol:

emj10 27.12.2010 14:00

Tylko kilka dni nieobecności, a transferowa ekscytacja zaczęła sięgać zenitu.

Nic Was nie nauczyły spekulacje transferowe z poprzednich lat? Ile nazwisk z przecieków medialnych sprawdziło się w poprzednim okienku? Z tego co pamiętam to tylko Chavez był w 100% potwierdzony przez prasę w Hondurasie, a o Wilku napisał pewien portal, który był powiązany z jego menadżerem Kołakowskim i też wkrótce okazało się to faktem.

Dlatego niezależnie, czy jest to artykuł na wp.pl, czy na jakimś afrykańskim portalu, czy jeszcze gdzie indziej to trzeba to pomnożyć przez dziesięć.

Nawet tacy spece jak zbymak, czy maci0s trafiali w 10 z częstotliwością 80-latka bez viagry, a spec od transferów w Legii podał latem kilkadziesiąt nazwisk z czego trafił zaledwie 3 - Mezenga, Vrdoljak i Anolovic: http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=1539

Przybyszewski 27.12.2010 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1028626)
A skąd wiesz jak to naprawdę jest z tym młokosem? Może to jego menago wysyła oferty? Powiedz mi jak Wisła na niego trafiła? Sama go wyszukała, czy ktoś ją mu go polecił?

Czytaj uwaznie. Napisalem ze o ile to wszystko prawda to ... Dlatego tez JEZELI to wyglada tak ze pojawia sie news w prasie ze Wisla sie intersuje panem XX to wtedy Jozwiak czy inny Wojciechowski tez ogladaja tego typa to to jest dla mnie nie OK. Pytasz skad go ma Wisla, napewno nie wyszukal go Kapka czy Kuzba albo ktos go polecil. Problem w tym ze napewno nie Wisle tylko naszemu dr sportowemu bo osobiscie skads sie znaja. Oczywiscie kazde to zdanie mozna zaczynac od slowa GDYBY, spekulujemy pelna geba.

Do Ciebie nic nie mam, natomiast jezeli chcesz obalic fakt ze ta sytuacja jest troche nie halo Kaluznym ? to prosze o troche wiecej wysilku. Przyklady Rolandinnho i innych Ronaldo nie skomentuje bo to nie o to chodzi. Zeby wiedziec w tamtym czasie ze Ronaldinho jest dobry to nie trzeba bylo miec scoutow i kontaktow :)

Pyniu85 27.12.2010 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1028618)
Do wszystkich którzy psioczą na Legię, że ta chce wykorzystać sytuację z tym zawodnikiem (o ile oczywiście to prawda a nie bujda na resorach) którego wyszukała Wisła. Niejaki Radosław Kałużny był dogadany z Legią i już prawie zakładał koszulkę z eLką na piersi. Każdy chyba wie, gdzie wylądował.

Agent Kałużnego prowadził równoległe negocjacje tylko, że Legia nagłośniła sprawę jego transferu. Nie trudno jest zauważyć taktykę Legii, która obecnie"rzuca" się na każdego przymierzanego do Wisły piłakarza jakby wiedząc, że Holendrzy teraz na bubla sobie nie pozwolą, a po letniej sesji Jóźwiak jeśli chodzi o sprowadzanie piłkarzy ma nóż na gardle...a tonący chwyta się wszystkiego. Grają ostro nie Fair i poraża mnie to. Może podstawić im bubla...? rozgłośnić, że z byle grajka super talent, Legia podbije cenę, a później będziemy "podziwiać" w Warszawie nowy nabytek:D

emj10 27.12.2010 14:40

Chyba jestem ślepy, bo jakoś nie widzę tego że Legia gra nie fair na rynku transferowym... raczej ostatnio było tak że Wisła ściągała zawodników z kartami w ręku, a Legia brała zawodników za kilkaset tys. euro. Czyli kompletnie inna kategoria zawodników, ale od ostatniego okienka zaczęło to się zmieniać.

Pyniu85 27.12.2010 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1028678)
Chyba jestem ślepy, bo jakoś nie widzę tego że Legia gra nie fair na rynku transferowym... raczej ostatnio było tak że Wisła ściągała zawodników z kartami w ręku, a Legia brała zawodników za kilkaset tys. euro. Czyli kompletnie inna kategoria zawodników, ale od ostatniego okienka zaczęło to się zmieniać.

to prawda sprawa jest aktualna od jesieni, gdy Wisła obserwuje jakiegoś piłkarza natychmiast pojawia się pan J prezentując niesmaczne wypowiedzi. Może nie ufa już własnemu ponoć niezawodnemu "instynktowi" do wyławiania talentów piłkarskich...?

emj10 27.12.2010 14:46

Prosimy o konkrety, kiedy to Pan J podkradł Wiśle zawodnika, albo zaprezentował niesmaczną wypowiedź.

Poza tym skąd wiesz, którego zawodnika konkretnie obserwuje Wisła jeżeli przez ostatnie okienko transferowe przewinęło się na tym forum ze 100 domysłów na temat nowych zawodników w Wiśle i może kilka miało coś wspólnego z prawdą.

Zicoo 27.12.2010 14:49

Stoper Kornel Salata ze Slovana Bratysława nie zagra w Wiśle Kraków. Słowak wybrał ofertę Crveny Zvezdy Belgrad - podaje "Super Express".

7 kotów 27.12.2010 14:49

Kazda wypowiedz Bereta jest niesmaczna.

Pyniu85 27.12.2010 14:50

nie podkradł jeszcze... ale kilka jego wypowiedzi słyszałem w TVP Warszawa, czy to przypadek, że Legia ostatnio zawsze obserwuje tych samych piłkarzy co Wisła(?). Jóźwiak wypowiada się na różne tematy prezentując stanowisko klubu więc jego słowa należy traktować poważnie (wcześniej prowokujące wypowiedzi J o Małeckim itd), ten człowiek nie zna się zupełnie na tym co robi.

emj10 27.12.2010 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pyniu85 (Post 1028684)
nie podkradł jeszcze... ale kilka jego wypowiedzi słyszałem w TVP Warszawa, czy to przypadek, że Legia ostatnio zawsze obserwuje tych samych piłkarzy co Wisła?

Ponawiam prośbę o konkrety. Jaka wypowiedź, czego dotyczyła i najlepiej link do niej.

wislak68 27.12.2010 14:59

Żeby wrócić nieco do meritum to wskażę na post tofika numer 37945. Wynika z niego że nawet sami Ghanijczycy nie wierzą za bardzo w te 19 lat Karima. Poza tym wynika z niego że on faktycznie gra na środku obrony i jest "nieco niski" aczkolwiek podobno bardzo skoczny.

Pyniu85 27.12.2010 15:01

akurat kilka wypowiedzi dla telewizji utknęło mi w pamięci, ale może ktoś zna jakieś linki to sobie poczytasz...

emj10 27.12.2010 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pyniu85 (Post 1028689)
akurat kilka wypowiedzi dla telewizji utknęło mi w pamięci, ale może ktoś zna jakieś linki to sobie poczytasz...

Tak się składa, że większość z tych wypowiedzi też słyszałem. Jeśli utknęły Tobie w pamięci te "brudne" teksty Bereta to proszę napisz na pw, albo w temacie transfery Polska, aby nie ciągnąć tu dalej off-topa.

sevenheaven 27.12.2010 17:10

Cytat:

nie będzie, bo Gol negocjuje z Bełchatowem i na 99% przedłuży kontrakt .. a Lech już dawno był nim zainteresowany, pytał o niego - info z pierwszej ręki :D

allon 28.12.2010 00:30

co do kontroferty Legii to dajcie spokój - zwykłe podbijanie oferty prze managera albo dziennikarzyna szuka możliwości zapełnienia ramówki w tekście.

A co do tego ,że ma przekręcony licznik to powiem tyle - na tyle na ile znam mieszkańców Ghany (a znam ich dość wielu ) to wygląda na swój wiek

maciek_irla 28.12.2010 10:21

Nie kłućie się czy jego wypowiedzi były smaczne czy nie. Ale faktem jest, że nie były do końca fair. Transfery tego 20-letniego Ghańczyka potwierdzony?

nesta 28.12.2010 11:53

Jak dla mnie to gra menagera tego pilkarza na podbicie stawki od silniejszych klubów (Olympiakos). Dziwne, ze tak miesiac przed finalizacja transferu on juz oglasza gdzie sie da, ze jego pilkarz przybedzie do Polski... Troche to smierdzi. No ale coz, mam nadzieje, ze mijam sie z prawda.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl