![]() |
Dopóki nie zobaczę go w koszulce Wisły nie uwierzę. Ciekawe czy Wojciechowski już zaczyna niuchać okazję dla siebie
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Charakterystyka Wojciechowskiego jest taka : furiat , Doda polskiej piłki nożnej , facet który nie wie co robić z pieniędzmi , nie zna się na piłce i związanych z nią sprawami , psuje rynek transferowy , pokazał szczyt głupoty gdy Polonia W. była na 1. miejscu w tabeli bez przegranego spotkania. To jest dopiero reklama , która trafia za pośrednictwem mediów do Ghany...
|
Panowie, w pilce jak i w zyciu licza sie uklady: kto kogo zna. Najlepszy transfer jakiego poki co dokonal Basalaj to jest jednak Valckx. Facet ma pojecie o tym biznesie i sciagniecie Go do Wisly (nie mam watpliwosci ze przyszedl po to aby sie odbudowac) to majstersztyk. Czysto na papierze ten transfer wyglada podobnie jak transfer Marcelo. Mlody, zdolny, powolywany do dosyc moznej pierwszej kadry Ghany.... za 200,000-300,000 tys. Jaja. A Glik poszedl za 1.000.000 :D
|
Cytat:
|
Skoro już jesteśmy przy tym Ghańczyku (Karim Alhassan), to ja ze swej strony też zrobiłem mały "wywiad".
1) Włosi na calciomercato - i na tuttumercatoweb - piszą tak (wiadomość z 17 grudnia): Cytat:
2) Natomiast serwis modernghana podaje jako wiadomość z wczoraj, czyli z 24 grudnia: Cytat:
Tak sobie tłumaczyłem na szybko i zastanawiałem się, co z tego wynika. O ile rzeczywiście ten gracz przyjdzie do nas, powstaje pytanie, dlatego jego klub odrzucił np. ofertę Olimpiakosu? O rozwój piłkarza może dbać jego agent (pobierając przy okazji prowizje), powinien dbać sam piłkarz, ale dlaczego odrzucono ofertę na większą sumę? Zobaczmy: - Olimpiakos oferuje 300 tys. euro (za serwisem modernghana); - Cesena miała zaoferować 350 tys. funtów brytyjskich (to za serwisem calciomercato.com) - Wisła oferuje 200 tys. euro (o czym trąbią polskie serwisy) i wygrywa. Co jest grane??? Czyżby Stan Valckx uruchomił "swoje kontakty", aby solidnie wzmocnić Wisłę zimą i przywrócić jej dawny blask? |
Sprawa między klubami może się obijać o niuanse w umowie transferowej. Wystarczy ,że Hearts of Oak jest na tyle pewne ,że jej zawodnik w przyszłości się wybije do dużo lepszego klubu niż Wisła a Wisła np zaoferowała dodatkowe kwoty (np 50 tys euro za min 10 występów w pierwszej "11" , większy % od następnego transferu dla Hearts itp) i już oferta początkowa Wisły w postaci 200tys euro jest lepszą ofertą od 300tys Greków
|
Tylko czemu jeśli podpiszemy z tym Ghanijczykiem umowę , to na 2 lata? To bardzo krótki okres, w praktyce za rok będziemy musieli go sprzedać żeby na nim coś zarobić (najpóźniej). Czyli długo sobie u nas nie pogra. Rzecz jasna jeśli ma talent i będą nim zainteresowane bogatsze kluby. Marcelo miał umowę chyba na 3 lata? (Jeśli dobrze pamiętam).
|
Dobrze myślisz ale jesli ten zawodnik do Nas ma naprawdę przyjść i podpisać tą umowe na 2 lata to nic nie stoi na przeszkodzie zeby ja przedłużyć podejrzewam ze też bedzie taki zapis w kontrakcie:)
|
Cytat:
|
Póki co to najpierw musi podpisać
|
Cytat:
|
Myślę, że Stan wie co robi. Nawet jeśli umowa jest na 2 lata, to może warto zaryzykować, by za rok dostać się do europejskich pucharów. Za puchary Wisła zarobi wielkroć więcej niż za jakikolwiek trasfer. A najwyżej za rok gościa sprzeda. I trudno. Piłka nożna to teraz biznes. Trzeba się z tym pogodzić.
|
Cytat:
Wisła zaproponowała 200 tysięcy euro nie dość, że netto, to jeszcze w jednym przelewie. A to wbrew pozorom ważna sprawa, przecież Sobolewski nie poszedł do Trabzonu przez to, że Turcy nie chcieli (mogli) zapłacić całej kwoty w jednej transzy. albo też tak jak ktoś tu pisał. 200 tysięcy na transfer, drugie tyle na łapówki. Kto jak kto, ale Zdzichu Kapka na łapówkach to się zna ;) |
Cytat:
Myślę sobie że z punktu widzenia kariery młodego chłopaka z Afryki Wisła nie jest najgorszym rozwiązaniem jak na pierwszy krok w Europie (oczywiście jeśli założymy że mówimy o karierze w kontekście powiedzmy 10 lat a nie o szybkim nachapaniu się). Klub w miarę ogarnięty, konkurencja w drużynie mniejsza niż w czołówce europejskiej, trener który może nauczyć europejskiego sposobu gry. Jak na okres aklimatyzacji w Europie wydaje się że wariant Wisła ma sens. Zresztą casus Marcelo zdaje się to potwierdzać. Niepokoi mnie co innego. Bez wzbudzanie zbędnej nieufności powiedziałbym że na tyle na ile znam Holendrów (a pracowałem z nimi parę lat) to w interesach są oni absolutnie bezwzględni (ktoś może powiedzieć pragmatyczni do bólu). W tym kontekście zwracam uwagę że okres umowy Karima będzie się w praktyce pokrywał z kresem kontraktu Maskanta. A on sam nie ukrywa że w przyszłości ma ambicję pracować w bardziej ambitnej lidze. I teraz zadanie dla prezesa Basałaja: nie dopuścić do tego aby Wisła nie skorzystała na ewentualnym późniejszym transferze Afrykanina. Jest zrozumiałe że RM (a sądze że również i Stan) będą w swojej pracy koncentrować się głównie na okresie swojego kontraktu. Nie można jednak dopuścić do tego aby pozostawili po sobie "spaloną ziemię". I żeby nie było: gdyby udało się sprowadzić do Polski obiecjącego obrońcę z Ghanny za 200k Euro, przy konkurencji ze strony Olympiakosu czy Lyonu to bez wątpienia był by to sukces Stana. Myślę jednak że do tego droga cały czas jest jeszcze daleka. |
Chciałbym tylko nieśmiale zwrócić uwagę,że ta rzekoma przeprowadzka do Wisły może być grą menadżerską by wymusić na grekach lepszy kontrakt.
Proponowałbym się za bardzo nie podpalać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam nadzieję, że ten transfer dojdzie do skutku. Takich młodych, zdolnych Wisła potrzebuje, więc z tym wiąże się moja nadzieja. Co nie znaczy, że Pablo84 nie ma racji, bo niestety tak może być również. Jednak moja nadzieja jest większa, a ta wiadomość bardziej wiarygodna, bo Stan ma z pewnością o wiele lepsze kontakty z menadżerami na całym świecie niźli jakikolwiek polski dyrektor sportowy, więc jestem w stanie uwierzyć, że ta informacja jest prawdziwa i nie kryje się za nią jakakolwiek gra menedżerska.
|
Tak apropo tego Makinwy- nie pozyskaliśmy go i co z tego? Słyszał ktoś coś o nim, dobrze mu idzie? No chyba nie... Od aktualnego Żurawskiego pewnie gorszy by nie był, ale na "super star" też by nie awansował. Nie ma co płakać.
Lepiej zebyśmy znów nie przepuścili takiego Kriwca (czy jak tam się pisze)- miał być u nas, ale poszedł do Lecha i resztę bajki znamy. Z Olympiakosem i Ceseną możemy wygrać jedynie tym, że gościu będzie pewnie więcej grał... Zobaczymy. |
masterlag - proszę bardzo: http://www.soccerway.com/players/ste...-makinwa/4073/
Dokonania Makinwy jakoś nie powalają na kolana. |
http://www.ghanaweb.com/GhanaHomePag....php?ID=200134
Wczorajszy news, według którego Ghańczyk ma przejść badania medyczne i podpisać z nami kontrakt. |
Jeszcze co do tego reprezentanta Ghany to na N Sport mówili, że już na 99% piłkarz podpisze z Wisłą kontrakt, jednak wiadomo jak to czasem bywa - czekamy na oficjalne potwierdzenie.
Tak czy siak okno transferowe może się dla nas rozpocząć z kopyta. |
Larissa ma prze skład, jak tak teraz przeglądnałęm ten link od christofa
Dokonania Makinwy owszem słabe, za to w Pro Evo 2006 był prze kotem :) nSport jest chuja wart, tak na przyszłosc. |
Jak nauczony doświadczeniem wiem że jak nie ma potwierdzenia na oficjalnej w sprawie transferu kogokolwiek to nie ma się czym podniecać bo może wyjść kupa a to że gdzieś tam piszą że na 100 , 200 czy milion procent przejdzie do Wisły to mogą sobie pisać a prawda i tak jest tylko na oficjalnej.
|
tak tylko napisałem, żeby zobaczyć wasze reakcje:) jak troll
|
Za propozycje transferu kiepskiego kopacza i człowieka bez honoru nagroda może być tylko jedna. Szczególnie, że nigdzie nie piszą o tym, że Wisła jest tym graczem zainteresowana.
Dla mnie Kokoszka jest zerem - nie jest godzien nawet czyścić kibli na naszym stadionie własną szczoteczką do zębów. EOT PS. wszystkie posty na ten temat wykasowałem, bo ciśnienie tylko podnoszą. Acapelo - jako, że są święta kara jest na 24 godziny. Ale nie testuj mojego poczucia humoru, mam dość specyficzne. |
http://www.mtnfootball.com/live/cont...?Item_ID=37666
Sprzed 10 godzin, dużo więcej mówią o szczegółach transferu Alhassana. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl