Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wikink1 05.07.2011 12:05

Co niektórym to chyba płacą za pisanie tych postów .CZasem zastanawiam się czy nas prezes nie nazywa się RYSZARD OCHUCKI

Pablo84 05.07.2011 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wikink1 (Post 1121365)
Ja nie jestem jasnowidzem ,ale Wy wierzycie w to ze w tych warunkach holendzy pozostaną w WISLE . Sprzdaż klubu jestem ZA. Chodz bardziej prawdopodobna jest sprzedaz MAŁECKIEGO MELIKSONA I TYCH CO SĄ COS JESZCZE WARCI

Hahaha.Oszczędzie ci pózniejszych rozczarowań.Melkinson i inni coś warci zawodnicy pograją jeszcze u nas Max rok i to nie ważne czy awansujemy do grupy czy nie.Jest tak, ponieważ nie jesteśmy klubem pokroju Barcelony, Chelsea, Realu czy Manchesteru- czyli klubów szczytowych w futbolowej hierarchii- ba nawet nie jesteśmy słabszymi średniakami i by funkcjonować musimy sprzedawać najlepszych graczy do silniejszych klubów.
Pozostaje Ci się przerzucić na Barcelone lub Manchester U lub City, tam rzadko kiedy bedziesz mieć te
go typu rozterki.

I nie patrz się właścicielowi do kieszeni, bo to co on robi z własnymi pieniędzmi, to tylko jego sprawa.Jeśli jesteś sympatykiem Wisły ciesz się z tego, że w przeciągu 13 lat Wisła zdobyła 8 MP i zagrała z najlepszymi drużynami na świecie.Wam to ....a dac palec to u.......ibyscie calego czlowieka , nie ręke.Cały czas wymagania, a jeśłi przychodzi co do czegoś, jakaś zrzutka, petycja, oprawa to do puszki wrzuca co 10.
Co mają powiedzieć na Legii, Kuchenkorzu, Jadze etc?Tam żyją z roku na rok marząc o mistrzostwie, tutaj - czytając niektóre komentarze, one się już przejadły, a tamci kibice np na oprawę potrafią zebrać 50 tyś w ciągu jednego meczu!!!, tutaj....- lepiej nie pisać....Ale od właściciela wymaga się OGROMNYCH nakładów.

Kociewiak 05.07.2011 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wikink1 (Post 1121421)
Co niektórym to chyba płacą za pisanie tych postów .CZasem zastanawiam się czy nas prezes nie nazywa się RYSZARD OCHUCKI

No 20 zł za post płaci, a Cupiał sprzedał Wisłe i klub zmieni nazwe na Tęcza :rotfl:
Skąd sie tacy ludzie biorą :-p :shock:

szprotson 05.07.2011 12:13

przychodzi chłop ze spadkowicza z Belgii a tutaj euforia jakby był Bogiem.

Jak okaże sie drugim Mazengą, to troszke głowek spadnie chyba

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wikink1 (Post 1121420)
TA wersja jest powtarzana od co najmniej 7 lat . Jesli BYŁA BY PRAWDZIWA to teraz mielibyśmy skład tak silny jak 2002/2004 .PATRZCIE NATO CO ONI ROBIĄ A NIE MÓWIĄ .Ile procent pieniędzy ze sprzedarzy jest przeznaczane na wzmocnienia .Ja słysząc ze co okienko przyjdze 2/3 dobrych graczy zaczynałem w to wierzyc ,tylko do tego sa potrzebne pieniądze ......własnie te ze sprzdarz z poprzdniego lata ,ale ich niema AMEN

NO i co? Komu czemu kibicujesz ?

Mixu 05.07.2011 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River
I z tego powodu gul CI skacze?

Co tu dużo mówić, nienawidzę tego klubu, irytuje mnie cała otoczka wokół Legii, ich forowanie w mediach między innymi, o reszcie się nie będę rozpisywał bo nie ten temat.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River
Bede w szoku jak pilkarz tej klasy trafi do Legii

No właśnie jakiej klasy?

Maor Melikson przez 3 sezony w 46 meczach strzelił 13 bramek zaliczył 8 asyst

Buzaglo przez 4 sezony w 51 meczach strzelił 7 goli zaliczył 5 assyst.

Przy czym Maor jest pomocnikiem...

Wiem że statystyki nie grają, ale rzadko kiedy się mylą. W końcu napastników co jak co rozlicza się ze strzelania bramek czyż nie?

dj_ibutti 05.07.2011 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wikink1 (Post 1121420)
TA wersja jest powtarzana od co najmniej 7 lat . Jesli BYŁA BY PRAWDZIWA to teraz mielibyśmy skład tak silny jak 2002/2004 .PATRZCIE NATO CO ONI ROBIĄ A NIE MÓWIĄ .Ile procent pieniędzy ze sprzedarzy jest przeznaczane na wzmocnienia .Ja słysząc ze co okienko przyjdze 2/3 dobrych graczy zaczynałem w to wierzyc ,tylko do tego sa potrzebne pieniądze ......własnie te ze sprzdarz z poprzdniego lata ,ale ich niema AMEN

Poczytaj słownik w ramach wakacji, a nie produkuj się na forum.

Angmir 05.07.2011 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1121428)
przychodzi chłop ze spadkowicza z Belgii a tutaj euforia jakby był Bogiem.

Jak okaże sie drugim Mazengą, to troszke głowek spadnie chyba

Też nie rozumiem tej euforii. Jak dla mnie na papierze to do Genkova sporo mu brakuje, ale jest młody i podobno utalentowany - ale co z tego skoro Stan powiedział że nie ma kwoty odtępnego.

Enrico2000 05.07.2011 12:32

Ja się srodze zawiodłem jak do tej pory odnośnie transferów. Liczylem na minimum 1-2 transfery gotówkowe, jednak bida jest większa niz ktokolwiek się spodziewał. I niestety, ale drżę na myśl o pucharach bo transfery bezgotówkowe mogą wypalić, lecz większa jest szansa, że stanie się inaczej. No cóż, my jak zwykle mamy swój sposób na LM. Zobaczymy co pokarzą kolejni z wolnych transferów, albo wypozyczeń, bo jeśli nie daj Boże coś by poszło nie tak, to chyba stanie się jasnym, że poważnej drużyzny z wolnych zawodników zrobić się nie da. Obym był w błędzie.

Pablo84 05.07.2011 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Enrico2000 (Post 1121438)
Ja się srodze zawiodłem jak do tej pory odnośnie transferów. Liczylem na minimum 1-2 transfery gotówkowe, jednak bida jest większa niz ktokolwiek się spodziewał. I niestety, ale drżę na myśl o pucharach bo transfery bezgotówkowe mogą wypalić, lecz większa jest szansa, że stanie się inaczej. No cóż, my jak zwykle mamy swój sposób na LM. Zobaczymy co pokarzą kolejni z wolnych transferów, albo wypozyczeń, bo jeśli nie daj Boże coś by poszło nie tak, to chyba stanie się jasnym, że poważnej drużyzny z wolnych zawodników zrobić się nie da. Obym był w błędzie.

Ten post uświadczył mnie w przekonaniu, że nawet nie ma po co wchodzić do tego pokoju i tracić czas na dyskusję :)

westersyl 05.07.2011 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1121435)
Też nie rozumiem tej euforii. Jak dla mnie na papierze to do Genkova sporo mu brakuje, ale jest młody i podobno utalentowany - ale co z tego skoro Stan powiedział że nie ma kwoty odtępnego.

Nie sądzę by coś takiego padło z jego ust. Wszystko wyjaśnij się w dniu ogłoszenia transferu. Moim zdaniem to Diaz jest wypożyczony bez opcji pierwokupu a Dudu sobie przegląd sportowy dopisał.
Biton wygląda naprawdę dobrze, posturą wygląda jak środkowy napastnik, a to już duży sukces. Wiemy że różnie u nas z tym było (patrz Beto). Do tego strzela bramki, w Izarelu dosyć sporo w Belgi jego statystka też wygląda OK. I nie są to gole w stylu Chmiesta gdzieś na błocie na śniegu, do pustej bo piłka się zatrzymała mu pod nogami.
Izarel to generalnie bardzo ciekawy rynek o czym pisałem bo po tym jak obejrzałem mecze ich kadry, dostrzegłem, że wielu technicznych piłkarzy tam gra i jak napisał nasz kolega znający się na tamtejsze piłce, ich rynek solidniej jedynie obserwują Belgowie. Nie jestem już zaskoczony tym, że Maor nie gra w kadrze.

Są duże przesłanki ku temu, że Biton nie zawiedzie.
Jak ktoś wyżej napisał wypożyczenie to nie najgorsze rozwiązanie z tego względu, że jak się nie sprawdzi to nie wiele tracimy a jak się sprawdzi i powiedzie się nam jeszcze w pucharach to można go szybko wykupić, zakładając że istnieje kwota odstępnego. Oczywiscie lepiej dla zawodnika i dla samego klubu kiedy ma podpisaną dłuższą umowę, wtedy zawodnik się lepiej czuję, interesy klubu są zabezpieczone itp.

wisl@k_TS 05.07.2011 12:42

Sorry za offa, ale po co mam ignorować takiego pokemona, który nawet nie potrafi poprawnie napisać swojego nicka, skoro jego post jest cytowany przez kilkunastu użytkowników. Koleś pisze post pod postem, ortografia dno, poziom merytoryczny dno - jak się rejestrowałem na to forum kilka lat temu to dla takich typów był ban z automatu do 2015 roku...

Angmir 05.07.2011 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1121443)
Są duże przesłanki ku temu, że Biton nie zawiedzie.

Też tak myślę tylko że wcale nie musi być u nas gwiazdą żeby "nie zawodzić". Rola zmiennika Genkova o ile będzie na niej przydatny mi wystarczy.

Misha[Pl] 05.07.2011 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Enrico2000 (Post 1121438)

Przypomnę że w najnowszej historii Wisły (odkąd Cupiał przestał szastać kasą) naszym najdroższym transferem był Jirsak (750 tyś euro), natomiast nasz najlepszy transfer - Marcelo - przyszedł za darmo.

Zieniu1906 05.07.2011 13:06

http://www.sport.pl/pilka/1,92310,98...rstrzelca.html

Śląsk potrafi..

AYALA 05.07.2011 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1121044)
a ja mam pytanie. Wszyscy mowia ze Genkov to klasyczna 9, a co to znaczy? Jest klasyczna 10,11 i co to za pozycje na boisku? W Jadze Franek gra srodkowego napastnika a jest niski, co to za pozycja, jaka klasyczna x ?

klasyczna 9-tka to powiedzenie pochodzi z czasów gdy numery na koszulkach były od 1 do 11.Teraz sobie można wybrac dowolny numer np. 22 i grac w ataku.W dawnych czasach z 9-tka grał zazwyczaj najbardziej bramkostrzelny napastnik (zazwyczaj rosły) taki od wykańczania akcji i przeciwnika.
O rosłych napastnikach takich powyżej 185 cm mówi sie czasem "napastnik w Angielskim stylu" bo zazwyczaj dobrze gra głową z czego słyną na Wyspach

Enrico2000 05.07.2011 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 1121445)
Naprawdę dla mnie takie podejście to komedia. Takie opinię najlepiej obrazują jakimi hipokrytami i malkontentami jest spora część kibiców. Po za Diazem nie widzieliście na oczy żadnego z graczy, których kupiliśmy/mamy zamiar kupić, więc można oceniać jedynie po CV. Ja nie wiem kogo wy się spodziewacie w Wiśle, wszyscy to no-name'y, ogórki etc. Tak ciężko zrozumieć, że skoro wiedza większości z nas kończy się na Premiership, La Lidze, Buli i zapewne w mniejszym stopniu Ligue 1 to nie będą przychodzili do nas gracze, których kojarzymy. Oczywistym jest, że nie ma to nic wspólnego z tym czy wniosą coś dobrego do zespołu. Najlepiej obrazuje to fakt, że 90 %, gdyby w zimie pojawił się wybór Kosowski - Melikson zdecydowanie wybrałaby tego pierwszego, bo go kojarzymy, bo pamiętamy jego piękne akcje, bo jest swojski, a o Meliksonie nie słyszał nikt, oczywiście wyszło na Stana. To samo teraz, usilne promowanie przez fanów Kosy czy Baszcza i stawianie zdecydowanego plusa przy ich nazwiskach wobec zapewne nie gorszych graczy, których ściąga Valckx.

Na papierze kupiliśmy króla strzelców ligi serbskiej, który będzie świetnym uzupełnieniem formacji ofensywnej, a istnieje duża szansa, że wygra rywalizację z Kirmem, oprócz tego mamy w posiadaniu zdolnego Argentyńczyka, który regularnie grał w swojej lidze, doświadczonego Lameya, a blisko jest regularnie strzelający, młody napastnik, który grał w lidze lepszej niż nasza, młody, acz doświadczony serbski obrońca i ktoś kto będzie użyteczną zapchajdziurą, czyli Diaz. Za to z klubu nie odszedł nikt wartościowy. Rzeczywiście polityka transferowa jest tragiczna, idzie sobie .......nąć w łeb. Widać wyraźnie lepszy kierunek w pozyskiwaniu graczy to i tak się nie podoba, pewnie według was w poprzednich latach było lepiej...

Jasne, mamy w drużynie jeszcze braki (choćby lewa obrona i w zależności od formy Holendra prawa), nie mamy pojęcia czy nowi gracze sprostają zadaniu, ale dla mnie absurdalnym jest krytykowanie przed jakimikolwiek poważniejszymi meczami naszej polityki transferowej. Według mnie jest to wyraz jeśli nie kretynizmu to przynajmniej głęboko zakorzenionego malkontenctwa domagającego się krytyki wszystkiego i wszystkich niezależnie od sytuacji.

Panowie i panie my poważnie nie kibicujemy FC Barcelonie, a Wiśle Kraków i tak jak widzę sporo mankamentów w naszym zespole, tak nie mogę się zgodzić z taką krytyką jak ta w poscie, który cytuje.

Nie pomyślałeś, że może jest sporo takich opinii jak moja, bo wielu z nas nie chce kolejnych kompromitacji? Juz zapomniałeś ile to razy dostawaliśmy w dupę od jakiś ogórków? I dobrze, że wymieniłeś Meliksona, bo właśnie o to mi się rozchodzi. On został kupiony za spore pieniądze i widać jakim jest ważnym elementem naszego zespołu. Czy zawodnicy z wolnego transferu, albo wypożyczenia gwarantują taki poziom? W tym momencie gościem, który realnie może stać się wzmocnieniem jest Iliev. Natomiast taki Lamey co rozegrał 4 mecze w ostatnim roku raczej jest jedynie wielką niewiadomą.
Nie sądziśz, że będąc kibicem Mistrza Polski, po tylu wpadkach, mając takich specjalistów jak Valcx można było oczekiwać nieco lepszych ruchów? Nie mozna się upierać, że piłkarz sprowadzony z wolnego będzie lepszym, niż piłkarz obserwowacny, za którego się zapłaciło.

River 05.07.2011 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu1906 (Post 1121455)

Chcialem tylko uswiadomic, ze na drugoligowych boiskach w Holandii padaja nieraz kuriozalne wyniki jak 12-1 Sparty z Almere. Druzyny duzo strzelaja ale tez duzo traca. W obronie jest totalny kryminal.
Voskamp gral w Eredivisie ale szalu nie robil, w blisko 50 meczach nie przekroczyl 10 bramek. Zdecydowanie lepiej spisywal sie w II lidze.

Feniks1983 05.07.2011 13:30

Cytat:

No tak, jeśli Śląsk ściąga gwiazdę z drugiej ligi Holenderskiej to piszemy na tym forum, że potrafi, ale jak Wisła ściąga zawodnika, który w spadkowiczu z najwyższej klasy rozgrywkowej Belgi potrafił strzelać bramki to już tak super nie jest??:shock:

No tak chyba musimy zmienić dyrektora sportowego :P

Zieniu1906 05.07.2011 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1121476)
No tak, jeśli Śląsk ściąga gwiazdę z drugiej ligi Holenderskiej to piszemy na tym forum, że potrafi, ale jak Wisła ściąga zawodnika, który w spadkowiczu z najwyższej klasy rozgrywkowej Belgi potrafił strzelać bramki to już tak super nie jest??:shock:

No tak chyba musimy zmienić dyrektora sportowego :P

Niee , ja jestem zadowolony z Bitona , bardziej chodzi mi o załatwianie sprawy , raczej jest ono szybsze niż w naszym klubie . Ale jednak statystki ta gwiazda drugiej ligi ma lepsze od Bitona .

szprotson 05.07.2011 13:48

różnica polega na tym że Sląsk płaci kwote która Voskamp ma wpisaną w kontrakcie.i koniec gadki

Sląsk kupuje piłkarzy,a do Wisły piłkarze przechodzą.

xdarek 05.07.2011 13:50

Jakby do nas przychodził ten Holender to był by płacz i lament, że z drugiej ligi, że za słaby itd

Teqcontroller 05.07.2011 14:00

Cytat:

Co żal ci ? a może chcesz powiedzieć że Biton jest gorszy od niego ?

Skoro ten cały superstrzelec jest taki dobry to czemu się inny klubu o niego nie biją ?

ja .......e....

Śląsk złożył PONOĆ ofertę równą sumie odstępnego, jaka zapisana była w kontrakcie piłkarza, jednak kwota nie została jeszcze podana przez żadną ze stron.

jova 05.07.2011 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu1906 (Post 1121480)
Niee , ja jestem zadowolony z Bitona , bardziej chodzi mi o załatwianie sprawy , raczej jest ono szybsze niż w naszym klubie . Ale jednak statystki ta gwiazda drugiej ligi ma lepsze od Bitona .

Lepsze statystyki? No nie wiem... Na poziomie najwyższej ligi Voskamp ma 49 spotkań i 11 goli. Jak na 27letniego grajka szału nie ma.

_gilardino_ 05.07.2011 14:02

Skoro Biton jest taki dobry to czemu kupuje go Wisla, mógłbym też zapytać.
Może Śląsk skusił tego holendra wysokim kontraktem, pucharami i grą na nowoczesnym stadionie. Zawodnik z takimi statystykami musiał mieć inne oferty.

wikink1 05.07.2011 14:04

OK to sprzedaj Pareike ........bo to jedyny sposub w Wisle na kupno następców ,a i nie zapominaj ze tylko 30 procent moze byc przeznaczone na kolejne zakupy piłkarzy .POWODZENIA

Enrico2000 05.07.2011 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 1121495)
To dla przykładu Pareiko przyszedł za darmo i jest dość wiekowy, wedle Twojej skali powinien być ogórkiem, okazał się gwiazdą. Genkov ile kosztował? No i stał się pewnym punktem zespołu. Na Tobie wrażenie zrobiłby kwoty, tylko że one niekoniecznie obrazują poziom zawodnika (vide Jirsak). Oczywiście nie można mówić o żadnym gwarancie, zwłaszcza że nie widzieliśmy tych graczy na oczy, ale można snuć przypuszczenia, a już na pewno absurdalnym wydaje mi się takie podejście jakie zaprezentowałeś.

Ja również nie chce kolejnych kompromitacji, dlatego nie szaleje też z huraoptymizmem. Jednak już na pierwszy rzut oka widać o ile lepsza jest polityka transferowa klubu niż przed Levadią bądź Karabachem.

Nie mogę się zgodzić z tak defetystycznym podejściem. Skoro Valckx uznał, że Nunez czy Jovanovic są najlepszymi zawodnikami jakich mógł sprowadzić to mi pozostaje mu przytaknąć, to że są darmowi/tani nie znaczy, iż są słabi. Jakie ruchy byłby według Ciebie lepsze? Skąd wiesz jaki piłkarz byłby lepszy od Nuneza, Jovanovicia czy Bitona skoro żadnego nie widziałeś, a CV mają dość mocne? Jednym punktem zapalnym wydaje się Lamey, bo to jest rzeczywiście kot w worku, jednak patrząc z perspektywy Stana/Roberta to posiada on spore doświadczenie i można mieć co do niego sporą dozę pewności, że nie popełni gówniarskiego błędu, a taki gracz może się bardzo przydać we wczesnych rundach eliminacyjnych, gdzie bramki dla rywali mogą być spowodowane głównie przez katastrofalne błędy obrony (chyba nikt nie uważa, że taki Skonto będzie prowadziło grę?). Jak wspomniałem pozostaje jeszcze spora wyrwa na lewej obronie, lecz na pewno nie jest to tak poważna kwestia by torpedować politykę transferową.

Ja wnioskuje o umiar, póki co lekki optymizm jest odczuciem jakim można się odnieść do dotychczasowych zakupów. Jak będzie dokładnie przekonamy się po meczach, lecz póki co tak ostra krytyka jest zwyczajnie głupia.

Tu nie chodzi o ostrą krytykę.
Wymieniłeś Pareikę - chyba jedyny z wolnego, który jest poważnym wzmocnieniem. Jaliens, Siwakov - wg mnie znacząco poziomu nie podnieśli. Kupieni Meleks i Genkov - jak najbardziej tak.
Ja już nie mówię o czasach gdzie potrafiono wydać tyle pieniędzy na Jirsaka. Teraz widać zdecydowanie inną jakość w polityce transferowej i dlatego uważam, że powinno się zainwestować choćby w 2 piłkarzy. Bo wydaje mi się, że Stan przy odrobinie funduszy sprowadził by zawodników o klasę lepszych niż tych, którzy przychodzą z wolnego.

Piszecie, że zawodnik za gotówkę też nie jest gwarantem odpowiedniego poziomu. W zachodnim, normalnie działającym klubie jest. Zawodnika się obserwuje przez kilka meczów, są od tego skauci i jak juz klub decyduje się na wydanie pieniędzy, wie czego może się po nim spodziewać. Oczywiście 100% pewności nie ma, ale jest ona znacząco większa niż przy sprowadzaniu zawodników wolnych lub wypożyczanych. A tak robi Wisła w obecnym okienku, pytanie tylko czy właśnie Ci zawodnicy, co do nas przychodzą za darmo, są naprawdę na takim poziomie aby w końcu powalcvzyć o LM.

Szkoda tylko, że 2 transfery gotówkowe to wszystko na co nas stać w przeciągu roku. Szczególnie przed kolejnym startem w el. LM. Może faktycznie trzeba być minimalistą i cieszyć się poprostu, że nikt od nas nie odszedł jak to miało miejsce w poprzednich latach i liczyć, że tym razem darmowy zaciąg spisze się inaczej, niż w poprzednich latach.

River 05.07.2011 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Enrico2000 (Post 1121514)
Szkoda tylko, że 2 transfery gotówkowe to wszystko na co nas stać w przeciągu roku..

Gdyby Messi z Ronaldo przyszli do nas za darmo to rozumiem, ze byloby zle?

Dla mnie to Valckx moze sciagnac i 10 grajkow za darmo. Liczy sie poziom jaki prezentuja bo to on decyduje czy zawodnik jest wzmocnieniem a nie cena.

Niech niektorzy to wbija sobie do makowek. Cena nie zawsze odzwierciedla klase i poziom prezentowany przez zawodnika. Przyklad. Jirsak i Melikson. Obaj kosztowali zblizone pieniadze. A zdecydowana roznice poziomow kazdy widzi.

WislaOnly 05.07.2011 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 1121529)
Tylko ile ten Genkov kosztował? Grosze. To i za Jovanovicia coś płacimy. Najwyraźniej nie ma kasy by kupować kilku piłkarzy po 0,5 mln euro.

Jaki gwarant? Nawet w Manchestrze United kupili Obertana, czy Bebe, o żadnej gwarancji nie może być mowy. Skoro Valckx stwierdził, że Nunez podniesie poziom to istnieje duże prawdopodobieństwo, że tak będzie i według mnie opinia Holendra powinna już być dla Ciebie sygnałem, że to PRAWDOPODOBNIE będzie ktoś kto wniesie coś ciekawego do drużyny.

Pewnie, ja też bym wolał by Wisła miała mnóstwo kasy i kupowała markowych graczy, tyle że tych pieniędzy nie ma! Dlatego czepianie się polityki transferowej uważam za absurd.

Pieniędzy ile jest, każdy wie. Wisła to nie machina pchana przez dzieci szejków, którzy srają złotem, gazem i ropą (przepraszam za dosadność). Żeby była kasa na transfery musi być sukces, bez niego będzie jak jest. A i tak jest nieźle!!!

Zwitter 05.07.2011 14:50

Wydaje mi się, że zapominacie o tym, że kasa na transfer danego zawodnika to jedno, ale pensja dla niego to drugie. Możliwe, że Wisła może sobie pozwolić na zakup piłkarza nawet do milina euro, ale jak taki zawodnik będzie żądał przykładowo 600-700 tys. euro to nie ma mowy, żeby Wisłę było na niego stać.
Nawet dziś o tym czytałem w wywiadzie ze Stanem na stronie rp.pl

Pablo84 05.07.2011 15:36

http://www.rp.pl/artykul/2,683258-Cz...m-notesem.html

Przeczytać i ruszyć głowami poniektórzy.Tyczy sie to enriko czy "wikinka"

wikink1 05.07.2011 15:59

Własnie przeczytac najlepiej ze zrozumieniem . Jest tam fragmęt .......KLUBY MUSZĄ SIE ZE SOBĄ DOGADAC .

Lukasz 05.07.2011 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1121554)

Wyprostować wypada tam zadnie:
"Pomagają tzw. skauci, czyli trenerzy zajmujący się wyszukiwaniem talentów. W Wiśle jest ich pięciu."

Chyba czterech (Zdzisław Kapka, Ryszard Czerwiec, Edward Klejndinst, Marcin Kuźba) - tego piątego skauta czyli Clebera zwolniono.

P.S.
Jak nie jestem w temacie i ktoś jest już na jego miejsce to proszę o sprostowanie postu.

WiernyWiśle 05.07.2011 16:08

Powie mi ktoś jaki jest sensu wypożyczania piłkarzy bez kwoty odstępnego? Szczególnie w przypadku Bitona jest to po prostu dziwne? Nie wiem jak to nazwać... Sytuacje Diaza rozumiem. To jest raczej zapchaj dziura... Ale Biton? Nie rozumiem działania Stana w tej kwestii...

tofik 05.07.2011 16:09

Też nie. Jak wejdziemy do LM to kasa by była, a jak nie, to najwyzej bysmy nie skorzystali z klauzuli. Pewnie Belgowie licza na powrót to Jupiler League i nie chcieli się zgodzić na taki układ.

Cytat:

OK to sprzedaj Pareike ........bo to jedyny sposub w Wisle na kupno następców ,a i nie zapominaj ze tylko 30 procent moze byc przeznaczone na kolejne zakupy piłkarzy .POWODZENIA
Utrzymanie klubu kosztuje. Skąd brać kasę ? Cupiała w to nie mieszajmy. To, że przyjdzie okienko, a właściciel sypnie kasą to są mrzonki powtarzane co pół roku. Klub ma sobie radzić i radzi sobie w jedyny dostepny sposób,

Numark 05.07.2011 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1121570)
Wyprostować wypada tam zadnie:
"Pomagają tzw. skauci, czyli trenerzy zajmujący się wyszukiwaniem talentów. W Wiśle jest ich pięciu."

Chyba czterech (Zdzisław Kapka, Ryszard Czerwiec, Edward Klejndinst, Marcin Kuźba) - tego piątego skauta czyli Clebera zwolniono.

P.S.
Jak nie jestem w temacie i ktoś jest już na jego miejsce to proszę o sprostowanie postu.

chyba Ryszarda C. tez juz nie ma.

willow 05.07.2011 16:38

O co. Dla holenderskiej prasy prawdę mówi, a dla nas ściemniają:

http://www.futbol.pl/artykul/104595.html

jova 05.07.2011 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1121600)
O co. Dla holenderskiej prasy prawdę mówi, a dla nas ściemniają:

http://www.futbol.pl/artykul/104595.html

Niekoniecznie ściemnia. Zależy jak zinterpretujesz jego słowa. "Skład na grupę LM" może oznaczać zespół, który będzie sobie w grupie jakoś radził albo taki, który po prostu do tej grupy wejdzie.
Moim zdaniem mamy drużynę, która (przy sporej dozie szczęścia) może się wślizgnąć do LM, ale o wyrównanej rywalizacji z zespołami z grupy LM możemy zapomnieć.

willow 05.07.2011 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1121611)
Niekoniecznie ściemnia. Zależy jak zinterpretujesz jego słowa. "Skład na grupę LM" może oznaczać zespół, który będzie sobie w grupie jakoś radził albo taki, który po prostu do tej grupy wejdzie.
Moim zdaniem mamy drużynę, która (przy sporej dozie szczęścia) może się wślizgnąć do LM, ale o wyrównanej rywalizacji z zespołami z grupy LM możemy zapomnieć.

W duchu tak to właśnie interpretuję, ale co On miał na myśli, Bóg jeden raczy wiedzieć. Oby to samo, co my...
Bo równie dobrze może być tak, że to, czego nie chce (lub Mu nie wolno) powiedzieć w polskich mediach, mówi w holenderskich...

filip123 05.07.2011 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1121611)

To jest taka sama sytuacja co z AJ Auxerre ktore jakos sie wślizgnelo w tamtym sezonie do LM i tam dostalo sromotne lanie .

Kurz 05.07.2011 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1121616)
W duchu tak to właśnie interpretuję, ale co On miał na myśli, Bóg jeden raczy wiedzieć. Oby to samo, co my...
Bo równie dobrze może być tak, że to, czego nie chce (lub Mu nie wolno) powiedzieć w polskich mediach, mówi w holenderskich...

Wystarczy spojrzeć na zdanie w treści artykułu, a nie tytuł.

Na pewno jednak nie mamy składu na fazę grupową Ligi Mistrzów - powiedział Maaskant w wywiadzie dla "De Telegraaf".

Jako że nie wiemy jakie było pytanie, możemy założyć, że chodziło o fazę grupową. Co jest zgodne z prawdą.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl