![]() |
Co niektórym to chyba płacą za pisanie tych postów .CZasem zastanawiam się czy nas prezes nie nazywa się RYSZARD OCHUCKI
|
Cytat:
Pozostaje Ci się przerzucić na Barcelone lub Manchester U lub City, tam rzadko kiedy bedziesz mieć te go typu rozterki. I nie patrz się właścicielowi do kieszeni, bo to co on robi z własnymi pieniędzmi, to tylko jego sprawa.Jeśli jesteś sympatykiem Wisły ciesz się z tego, że w przeciągu 13 lat Wisła zdobyła 8 MP i zagrała z najlepszymi drużynami na świecie.Wam to ....a dac palec to u.......ibyscie calego czlowieka , nie ręke.Cały czas wymagania, a jeśłi przychodzi co do czegoś, jakaś zrzutka, petycja, oprawa to do puszki wrzuca co 10. Co mają powiedzieć na Legii, Kuchenkorzu, Jadze etc?Tam żyją z roku na rok marząc o mistrzostwie, tutaj - czytając niektóre komentarze, one się już przejadły, a tamci kibice np na oprawę potrafią zebrać 50 tyś w ciągu jednego meczu!!!, tutaj....- lepiej nie pisać....Ale od właściciela wymaga się OGROMNYCH nakładów. |
Cytat:
Skąd sie tacy ludzie biorą :-p :shock: |
przychodzi chłop ze spadkowicza z Belgii a tutaj euforia jakby był Bogiem.
Jak okaże sie drugim Mazengą, to troszke głowek spadnie chyba Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Maor Melikson przez 3 sezony w 46 meczach strzelił 13 bramek zaliczył 8 asyst Buzaglo przez 4 sezony w 51 meczach strzelił 7 goli zaliczył 5 assyst. Przy czym Maor jest pomocnikiem... Wiem że statystyki nie grają, ale rzadko kiedy się mylą. W końcu napastników co jak co rozlicza się ze strzelania bramek czyż nie? |
Cytat:
|
Cytat:
Też nie rozumiem tej euforii. Jak dla mnie na papierze to do Genkova sporo mu brakuje, ale jest młody i podobno utalentowany - ale co z tego skoro Stan powiedział że nie ma kwoty odtępnego. |
Ja się srodze zawiodłem jak do tej pory odnośnie transferów. Liczylem na minimum 1-2 transfery gotówkowe, jednak bida jest większa niz ktokolwiek się spodziewał. I niestety, ale drżę na myśl o pucharach bo transfery bezgotówkowe mogą wypalić, lecz większa jest szansa, że stanie się inaczej. No cóż, my jak zwykle mamy swój sposób na LM. Zobaczymy co pokarzą kolejni z wolnych transferów, albo wypozyczeń, bo jeśli nie daj Boże coś by poszło nie tak, to chyba stanie się jasnym, że poważnej drużyzny z wolnych zawodników zrobić się nie da. Obym był w błędzie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Biton wygląda naprawdę dobrze, posturą wygląda jak środkowy napastnik, a to już duży sukces. Wiemy że różnie u nas z tym było (patrz Beto). Do tego strzela bramki, w Izarelu dosyć sporo w Belgi jego statystka też wygląda OK. I nie są to gole w stylu Chmiesta gdzieś na błocie na śniegu, do pustej bo piłka się zatrzymała mu pod nogami. Izarel to generalnie bardzo ciekawy rynek o czym pisałem bo po tym jak obejrzałem mecze ich kadry, dostrzegłem, że wielu technicznych piłkarzy tam gra i jak napisał nasz kolega znający się na tamtejsze piłce, ich rynek solidniej jedynie obserwują Belgowie. Nie jestem już zaskoczony tym, że Maor nie gra w kadrze. Są duże przesłanki ku temu, że Biton nie zawiedzie. Jak ktoś wyżej napisał wypożyczenie to nie najgorsze rozwiązanie z tego względu, że jak się nie sprawdzi to nie wiele tracimy a jak się sprawdzi i powiedzie się nam jeszcze w pucharach to można go szybko wykupić, zakładając że istnieje kwota odstępnego. Oczywiscie lepiej dla zawodnika i dla samego klubu kiedy ma podpisaną dłuższą umowę, wtedy zawodnik się lepiej czuję, interesy klubu są zabezpieczone itp. |
Sorry za offa, ale po co mam ignorować takiego pokemona, który nawet nie potrafi poprawnie napisać swojego nicka, skoro jego post jest cytowany przez kilkunastu użytkowników. Koleś pisze post pod postem, ortografia dno, poziom merytoryczny dno - jak się rejestrowałem na to forum kilka lat temu to dla takich typów był ban z automatu do 2015 roku...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
O rosłych napastnikach takich powyżej 185 cm mówi sie czasem "napastnik w Angielskim stylu" bo zazwyczaj dobrze gra głową z czego słyną na Wyspach |
Cytat:
Nie sądziśz, że będąc kibicem Mistrza Polski, po tylu wpadkach, mając takich specjalistów jak Valcx można było oczekiwać nieco lepszych ruchów? Nie mozna się upierać, że piłkarz sprowadzony z wolnego będzie lepszym, niż piłkarz obserwowacny, za którego się zapłaciło. |
Cytat:
Voskamp gral w Eredivisie ale szalu nie robil, w blisko 50 meczach nie przekroczyl 10 bramek. Zdecydowanie lepiej spisywal sie w II lidze. |
Cytat:
No tak, jeśli Śląsk ściąga gwiazdę z drugiej ligi Holenderskiej to piszemy na tym forum, że potrafi, ale jak Wisła ściąga zawodnika, który w spadkowiczu z najwyższej klasy rozgrywkowej Belgi potrafił strzelać bramki to już tak super nie jest??:shock: No tak chyba musimy zmienić dyrektora sportowego :P |
Cytat:
|
różnica polega na tym że Sląsk płaci kwote która Voskamp ma wpisaną w kontrakcie.i koniec gadki
Sląsk kupuje piłkarzy,a do Wisły piłkarze przechodzą. |
Jakby do nas przychodził ten Holender to był by płacz i lament, że z drugiej ligi, że za słaby itd
|
Cytat:
Co żal ci ? a może chcesz powiedzieć że Biton jest gorszy od niego ? Skoro ten cały superstrzelec jest taki dobry to czemu się inny klubu o niego nie biją ? ja .......e.... Śląsk złożył PONOĆ ofertę równą sumie odstępnego, jaka zapisana była w kontrakcie piłkarza, jednak kwota nie została jeszcze podana przez żadną ze stron. |
Cytat:
|
Skoro Biton jest taki dobry to czemu kupuje go Wisla, mógłbym też zapytać.
Może Śląsk skusił tego holendra wysokim kontraktem, pucharami i grą na nowoczesnym stadionie. Zawodnik z takimi statystykami musiał mieć inne oferty. |
OK to sprzedaj Pareike ........bo to jedyny sposub w Wisle na kupno następców ,a i nie zapominaj ze tylko 30 procent moze byc przeznaczone na kolejne zakupy piłkarzy .POWODZENIA
|
Cytat:
Wymieniłeś Pareikę - chyba jedyny z wolnego, który jest poważnym wzmocnieniem. Jaliens, Siwakov - wg mnie znacząco poziomu nie podnieśli. Kupieni Meleks i Genkov - jak najbardziej tak. Ja już nie mówię o czasach gdzie potrafiono wydać tyle pieniędzy na Jirsaka. Teraz widać zdecydowanie inną jakość w polityce transferowej i dlatego uważam, że powinno się zainwestować choćby w 2 piłkarzy. Bo wydaje mi się, że Stan przy odrobinie funduszy sprowadził by zawodników o klasę lepszych niż tych, którzy przychodzą z wolnego. Piszecie, że zawodnik za gotówkę też nie jest gwarantem odpowiedniego poziomu. W zachodnim, normalnie działającym klubie jest. Zawodnika się obserwuje przez kilka meczów, są od tego skauci i jak juz klub decyduje się na wydanie pieniędzy, wie czego może się po nim spodziewać. Oczywiście 100% pewności nie ma, ale jest ona znacząco większa niż przy sprowadzaniu zawodników wolnych lub wypożyczanych. A tak robi Wisła w obecnym okienku, pytanie tylko czy właśnie Ci zawodnicy, co do nas przychodzą za darmo, są naprawdę na takim poziomie aby w końcu powalcvzyć o LM. Szkoda tylko, że 2 transfery gotówkowe to wszystko na co nas stać w przeciągu roku. Szczególnie przed kolejnym startem w el. LM. Może faktycznie trzeba być minimalistą i cieszyć się poprostu, że nikt od nas nie odszedł jak to miało miejsce w poprzednich latach i liczyć, że tym razem darmowy zaciąg spisze się inaczej, niż w poprzednich latach. |
Cytat:
Dla mnie to Valckx moze sciagnac i 10 grajkow za darmo. Liczy sie poziom jaki prezentuja bo to on decyduje czy zawodnik jest wzmocnieniem a nie cena. Niech niektorzy to wbija sobie do makowek. Cena nie zawsze odzwierciedla klase i poziom prezentowany przez zawodnika. Przyklad. Jirsak i Melikson. Obaj kosztowali zblizone pieniadze. A zdecydowana roznice poziomow kazdy widzi. |
Cytat:
|
Wydaje mi się, że zapominacie o tym, że kasa na transfer danego zawodnika to jedno, ale pensja dla niego to drugie. Możliwe, że Wisła może sobie pozwolić na zakup piłkarza nawet do milina euro, ale jak taki zawodnik będzie żądał przykładowo 600-700 tys. euro to nie ma mowy, żeby Wisłę było na niego stać.
Nawet dziś o tym czytałem w wywiadzie ze Stanem na stronie rp.pl |
http://www.rp.pl/artykul/2,683258-Cz...m-notesem.html
Przeczytać i ruszyć głowami poniektórzy.Tyczy sie to enriko czy "wikinka" |
Własnie przeczytac najlepiej ze zrozumieniem . Jest tam fragmęt .......KLUBY MUSZĄ SIE ZE SOBĄ DOGADAC .
|
Cytat:
"Pomagają tzw. skauci, czyli trenerzy zajmujący się wyszukiwaniem talentów. W Wiśle jest ich pięciu." Chyba czterech (Zdzisław Kapka, Ryszard Czerwiec, Edward Klejndinst, Marcin Kuźba) - tego piątego skauta czyli Clebera zwolniono. P.S. Jak nie jestem w temacie i ktoś jest już na jego miejsce to proszę o sprostowanie postu. |
Powie mi ktoś jaki jest sensu wypożyczania piłkarzy bez kwoty odstępnego? Szczególnie w przypadku Bitona jest to po prostu dziwne? Nie wiem jak to nazwać... Sytuacje Diaza rozumiem. To jest raczej zapchaj dziura... Ale Biton? Nie rozumiem działania Stana w tej kwestii...
|
Też nie. Jak wejdziemy do LM to kasa by była, a jak nie, to najwyzej bysmy nie skorzystali z klauzuli. Pewnie Belgowie licza na powrót to Jupiler League i nie chcieli się zgodzić na taki układ.
Cytat:
|
Cytat:
|
O co. Dla holenderskiej prasy prawdę mówi, a dla nas ściemniają:
http://www.futbol.pl/artykul/104595.html |
Cytat:
Moim zdaniem mamy drużynę, która (przy sporej dozie szczęścia) może się wślizgnąć do LM, ale o wyrównanej rywalizacji z zespołami z grupy LM możemy zapomnieć. |
Cytat:
Bo równie dobrze może być tak, że to, czego nie chce (lub Mu nie wolno) powiedzieć w polskich mediach, mówi w holenderskich... |
Cytat:
|
Cytat:
Na pewno jednak nie mamy składu na fazę grupową Ligi Mistrzów - powiedział Maaskant w wywiadzie dla "De Telegraaf". Jako że nie wiemy jakie było pytanie, możemy założyć, że chodziło o fazę grupową. Co jest zgodne z prawdą. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl