Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

brylant17 29.01.2018 14:46

Jak będzie mała rzecz i tak się będę cieszył....Niektórym i tak nie dogodzi

FraMat 29.01.2018 14:52

Ojtam... Sarapata ponoć powiedziała, że coś nam wiezie i że po przyjeździe to rozpakuje.

Pewnie butelka Sangrii

tomasz_19 29.01.2018 14:54

Wszystko ok, ale kto jest odpowiedzialny za rozbudzanie nadziei kibiców jak nie ci tzw Twitterowi informatorzy ? Czy nie lepiej siedzieć cicho i nie puszczać jakiś niesprawdzonych informacji w eter, niż potem wychodzić na nie powiem kogo ? Wiadomo każdy chce jak najlepiej dla klubu, każdy chce się pochwalić jakimś fajnym newsem, ale czy nie lepiej by było gdyby ci którzy coś wiedzą nie puszczali pary z pyska dla dobra klubu ?

Jakub92 29.01.2018 15:00

tomasz_19 Przecież to Damian i Pani prezes wywolali ta dyskusje a nie żaden informator..

Jam55 29.01.2018 15:02

Nie możecie mieć pretensji do kibiców że zaczynaja pisać o domysłach. Jeśli macie mieć do kogoś pretensje to do zarządu. To oni zaczęli ta spirale domysłów wysyłając swoje Twitty. Ludzie zawsze będą marzyć o wielkiej Wiśle i nikt nie może im tego zabronić. Jeśli nagle się okaże że z dużej chmury będzie mały deszcz to zarząd dostanie rykoszetem od kibiców i będzie to całkowicie zasłużone. Nie piszę się takich rzeczy jeśli nie ma się czegoś dużego i na 100%. Jeśli się okaże że to będzie bzdura to poprostu po takich wpisach zarządu stracą zaufanie wielu ludzi.

wiesniak842 29.01.2018 15:03

Nie lepiej, fajnie jest czytac te smieszne domysly i oczekiwania. Jeszcze smieszniej bedzie czytac narzekania, zale i frustracje zwiazana z niespelnionymi oczekiwaniami.
Ja na przyklad rzadam dobrego zimnego piwka i dobrej, cieplej kielby z frytkami!!!
Michal, lat 33.

MB1906 29.01.2018 15:26

@wiertar tak to świetna wiadomość. Poprostu jedno wyklucza drugie. A że z piatku, nie sądzę że taka diametralnia zmiana.

marian82 29.01.2018 15:26

Przecież to Dukat i Sarapata wywołali tę burzę swomi wpisami na Twitterze - moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie, generalnie jak dla mnie bez sensu są takie wrzutki - albo ma się do ogłoszenia coś konkretnego od A do Z, albo nie puszcza się pary z ust i czeka, aż taki moment nadejdzie... A tak rodzą się tylko plotki i głupie domysły, a później najpewniej przyjdzie jeszcze dla wielu rozczarowanie...

MB1906 29.01.2018 16:40

Kolega wyzej wyczerpal temat.

Coglin 29.01.2018 17:31

Zamiast zajmować się wróżeniem z fusów, wyślijcie lepiej SMSy na P. Prezes:
Cytat:

SMS-a o treści OS.59 pod numer 72355. Głosowanie trwa do piątku 2 lutego do godziny 22.00.
Wstyd żeby zagrażała nam jakaś łajza z kodu

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wosc_roku_2017

GBO 29.01.2018 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marian82 (Post 1492840)
Przecież to Dukat i Sarapata wywołali tę burzę swomi wpisami na Twitterze - moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie, generalnie jak dla mnie bez sensu są takie wrzutki - albo ma się do ogłoszenia coś konkretnego od A do Z, albo nie puszcza się pary z ust i czeka, aż taki moment nadejdzie... A tak rodzą się tylko plotki i głupie domysły, a później najpewniej przyjdzie jeszcze dla wielu rozczarowanie...

p. Dukat pisał że karnety się nie sprzedają zbyt dobrze.

A jak nakręcić sprzedaż jak nie masz do pokazania piłkarzy, dla których dodatkowe osoby przyjdą na stadion?

Jam55 29.01.2018 17:46

Myślisz że jak by wyszło że ściemniali na Twitterze to ludzie tłumem rzuciliby się do kas? Wątpię aby to było powodem twórczości zarządu na Twitterze.Na pewno coś mają albo będą mieć ale co to się okaże. Mam tylko nadzieję że się nie wygłupia z tymi twittami.

Karherop 29.01.2018 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GBO (Post 1492845)
p. Dukat pisał że karnety się nie sprzedają zbyt dobrze.

A jak nakręcić sprzedaż jak nie masz do pokazania piłkarzy, dla których dodatkowe osoby przyjdą na stadion?

A ileż to kibiców Wisły przeżywa i ma czas analizowac każde slowona prezesa na tt? 100? Z tych 100 to karnet ma 3, 5 siedzi za granica 10, kupuje bilety a reszta to Janusze lub dzieci ktorych takie rzeczy nie przyciągają na stadion.

To nie jest zabieg majacy na celu podnieść sprzedaż karnetów.

FraMat 29.01.2018 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1492849)
A ileż to kibiców Wisły przeżywa i ma czas analizowac każde slowona prezesa na tt? 100? Z tych 100 to karnet ma 3, 5 siedzi za granica 10, kupuje bilety a reszta to Janusze lub dzieci ktorych takie rzeczy nie przyciągają na stadion.

To nie jest zabieg majacy na celu podnieść sprzedaż karnetów.

Gdyby to był zabieg mający na celu podniesienie sprzedaży karnetów to sadzisz, że członkowie zarządu w ogóle by analizowali opłacalność takiej zagrywki w taki sam sposób jak ty to robisz?

R33 29.01.2018 19:59

Tak jeszcze kończąc wątek e-sportowy bo już widzę rozmywamy temat. No chyba, że to posty zostaną do odpowiedniego tematu przeniesione (ale na razie chyba takiego nie ma).
Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1492767)
Touche!

Jedyne wytłumaczenie, jakie przychodzi mi do głowy, to że oglądam Wisłę, bo jestem z nią emocjonalnie związany (innych meczów praktycznie nie oglądam) i trochę to przypomina sytuację, w której zaglądam do dziecka do pokoju i przez chwilę obserwuję, jak gra na komputerze. Albo siedzę ze znajomym przed PS i wymieniamy się padem.

Ale tak, z grubsza rzecz biorąc - też jest bez sensu : )

Pierwszy raz spotykam się z takim podejściem osoby co w jakiś sposób interesuje się piłką bo raczej każdy ogląda inne mecze, nawet jak to mają być tylko wielkie imprezy typu Mistrzostwa Świata, Mistrzostwa Europy czy np. bardziej codzienna Liga Mistrzów.

Napisze więcej. Dużo osób interesuje się sportami (już nie wspominając o ich oglądaniu) których pewnie nigdy w życiu nie uprawiała typu hokej na lodzie, Formuła 1, skoki narciarskie itp.

buczo1985 29.01.2018 21:11

A tą bombą to nie będzie informacja o nowym sklepie Wisły? Może mają już dogadane finansowanie i projekt bo zgoda miasta ponoć jest na budowę?

Patryko 29.01.2018 21:20

O sklepie już mówili w którymś wywiadzie.

krzaq12 29.01.2018 21:24

Cytat:

A tą bombą to nie będzie informacja o nowym sklepie Wisły? Może mają już dogadane finansowanie i projekt bo zgoda miasta ponoć jest na budowę?
Wiesz, myślę że najdziwniejsze w tym wszystkim jest to iż zaczęli o tym głośno wspominać podczas swojej wizyty w Hiszpanii, a nasza Pani prezes jasno dawała do zrozumienia-trzymajcie kciuki, bo chcemy Wam coś przywieźć z Hiszpanii, jesteśmy tu przecież w pracy.

I tak naprawdę, fakt że przebywali wówczas w delegacji na Półwyspie Iberyjskim daje najmocniej do myślenia.....

Grucha 29.01.2018 21:36

Tak sobie pomyślałem... Pani Marzena napisała na twitterze #wislakrakowmorethanfootball. Może po prostu chodzi o koszykówkę lub o to, że coś więcej ujawnią na środowym meczu koszykówki?

wojti11795 29.01.2018 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1492866)
Wiesz, myślę że najdziwniejsze w tym wszystkim jest to iż zaczęli o tym głośno wspominać podczas swojej wizyty w Hiszpanii, a nasza Pani prezes jasno dawała do zrozumienia-trzymajcie kciuki, bo chcemy Wam coś przywieźć z Hiszpanii, jesteśmy tu przecież w pracy.

I tak naprawdę, fakt że przebywali wówczas w delegacji na Półwyspie Iberyjskim daje najmocniej do myślenia.....

"Czasami jeden krok jest jak tysiąc"-kontrakt dla Carlitosa
"Dobrze zrobić takie dwa"- zakontraktowanie brata Carlitosa

Moja rozkmina :D:D:D

MB1906 29.01.2018 21:48

Parafrazując, "podróż 1000 mil zaczyna się od jednego kroku" Konfucjusz - czyli jednak Chińczycy:))))

TIR_DO_SŁUBIC 29.01.2018 21:49

Zobaczycie Chińczyków jak se w Google wpiszecie :lol:

https://upload.wikimedia.org/wikiped...ergern.svg.png
Bardzo proszę. Sekcja e-sport w chińczyka.

Karherop 29.01.2018 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1492860)
Gdyby to był zabieg mający na celu podniesienie sprzedaży karnetów to sadzisz, że członkowie zarządu w ogóle by analizowali opłacalność takiej zagrywki w taki sam sposób jak ty to robisz?

Faktycznie, pewnie nie.
Natomiast sadzę, że piszac te tweety nawet przez mysl Dukatowi czy Sarapacie nie przeszło, żeby spowodować tym rzucenie się do kas. Myslenie w ten sposób uwłacza inteligencji odbiorców.

To sa naprawde rozsdni ludzie i dobrze wiedza, ze trzeba się bardziej 'wysilić' by skłonic kibica do przyjścia na stadion.

Dużo lepsza 'metoda' był zakład o zakontraktowaniu Kostala, jak 100 osob wrzuci skan karnetu. A jeśli mieliby na celu stworzyć w okół Wisły atmosferę 'tajemnicy' i stopniowego ogłaszania sukcesu to 'coś' by rzucili do mediów. Kliknięcia gwarantowane.

Reasumujac, sadzę, że tematy jakie negocjowali nie sa dopiete na ostatni guzik, by je publicznie ogłaszać. Tylko tyle i aż tyle.

heoij 29.01.2018 21:52

Przypominam o głosowaniu na Panią Prezes:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wosc_roku_2017

Należy się jej ;)

W zamian dostajecie kod do e-wydania Gazety Krakowskiej.

PSYCHOLTSW 30.01.2018 07:45

zastanawia mnie jedno, czy będziecie mieć tyle odwagi żeby odszczekać swoje głupie komentarze, jak się wydarzy naprawdę coś mocnego (od kontraktu dla 2-3 zawodników, może jakiś nowy duży sponsor, ewentualnie jakaś inwestycja). to narzekanie mnie po prostu wkur...irytuje i to mocno!

wiesniak842 30.01.2018 07:54

Taaaa... Najlepsze, ze jeszcze przeciez nie wiadomo w ogole o czym mowa a juz "to nie bedzie bomba", "to slabe", "tamto do bani", a kupowac karnetow nie ma komu.

swiety37 30.01.2018 08:41

To ja też się pobawię w typowanie:
"Czasami jeden krok jest jak tysiąc"- umowa z LV BET
"Dobrze zrobić takie dwa"- nowy, w miarę kasiasty sponsor :)

MatMario 30.01.2018 08:46

No to teraz ja:
"Czasami jeden krok jest jak tysiąc"- nowy partner/inwestor z budżetem 1000-krotnie większym niż obecnie podpisywane.
"Dobrze zrobić takie dwa"- a są tacy DWAJ partnerzy/inwestorzy

:D

Karherop 30.01.2018 09:00

Jeden: jedna flaszka
Dwa: druga flaszka

funkykoval 30.01.2018 09:18

jeszcze trzecia kurde bele leci a stadion zupełnie pusty - kurzą się dookoła rupiecie ....

PvD 30.01.2018 09:52

To skoro wszyscy typują to i ja ;)

Telefonica, nie mylić z Tele-Foniką ;) :D

domin_czyzyny 30.01.2018 10:22

Ja jednak nie wierze w takie akcje. Zawsze w okresie świateczno-noworocznym wychodziły akcje z nowymi inwestorami/sponsorami. A co z tego wyszło? Ano wyszło przejęcie przez Meresińskiego, a pozniej ratowanie przez TS. Wiadomo, ze zarzadzanie klubem przez TS jest o kilka klas wyzej, niz przez TF Kable, ale mimo wszystko jest to trochę dziwne zachowanie zarządu.

Jam55 30.01.2018 11:21

Jak się powiedziało a to powinno się powiedzieć b. Nie wiem co miało na celu w sobotę wieczorem pisanie twittow przez zarząd skoro teraz cisza.

nesta 30.01.2018 11:25

Ciekawe to wszystko strasznie i ta cisza teraz.. A najbardziej chyba ten tweet DD, że dużo się od piątku w dwa dni wydarzyło..
I zastanawia bierność krakowskich dziennikarzy. Mają pod nosem coś tak intrygującego i nikt nie próbuje dowiedzieć się w czym rzecz. Przecież na tym właśnie rola lokalnych dziennikarzy powinna polegać. Drążyć, dopytywać.

wiertar 30.01.2018 11:26

Nie próbuje czy poprostu nie mają możliwości się dowiedzieć? Czyli bardzo dobrze. Dowiedzą się jak będzie już 100%pewne

s1mone 30.01.2018 11:27

Mnie dziwi, że taka cisza w eterze. Rozumiałem jak była niedziela, ale po co takie posty na TT, żeby teraz nabrać wody w usta?

Dla mnie to jest niezrozumiałe takie pompowanie balonika. Byłem przekonany, że w poniedziałek rano od razu pójdzie jakieś info, a tak to tylko człowiek się niepotrzebnie napalił.

sandomingo 30.01.2018 11:36

Sprawa z pewnością bardzo, bardzo poważna - bo inaczej do Hiszpanii nie leciałyby całe władze.

Inna sprawa, że wcale bym się nie zdziwił, gdyby ostatecznie okazało się, że sprawa się gdzieś wyłożyła - na ostatniej lub przedostatniej prostej. Choć w tym przypadku tweety zarządu byłyby dziecinadą. Nie robi się takich rzeczy nie mając podpisanych dokumentów. A jeśli dokumenty są podpisane - to tak jak napisał jeden z Was powyżej, co robią lokalni dziennikarze typu Karcz, Knura, Jawor, Miga. Czy dzisiejsze dziennikarstwo sprowadza się do pobierania "newsów" z internetu?

Jam55 30.01.2018 11:51

Właśnie nie jestem pewny czy to wszystko jest związane z wyjazdem do Hiszpanii. Jak sam Dukat przyznał od piątku od momentu wywiadu do soboty wieczorem bardzo dużo się wydarzyło. Wyjazd do Hiszpanii był pewnie wcześniej zaplanowany a coś co się wydarzyło było raczej niespodziewane.

Stelio 30.01.2018 13:39

To ja też stawiam: zarząd po prostu na koniec obozu chlupnął trochę za dużo w ostatnią noc, być może podczas meczu z Chińczykami obecny był przedstawiciel włodarzy tamtejszej drużyny. Gadka się kleiła, okazało się, że planują inwestycje w europejską piłkę a Wisła wydaje się super opcją. Zaczęli się dogadywać a z każdym wypitym kieliszkiem były snute coraz bardziej dalekosiężne plany. Koło 3 w nocy mieli dogadaną ogromną inwestycję, budowę sklepu, pomników, muzeów, 10 nowych boisk dla akademii Wisły która również otworzyłaby filię w Szanghaju, budżet w okolicach 40mln euro na sezon i LM conajwyżej za 2 lata. Odprowadzili chwiejnym krokiem nowo poznanego przyjaciela rodem z dalekiej Azji do swojego pokoju, po czym w przypływie euforii zaczęli wypisywać tweety. Rano zdali sobie sprawę z tego co się wydarzyło, ale przecież nie mogą teraz usunąć owych TT bo wyszłoby mało profesjonalne podejście. Dlatego też teraz na rozwój sprawy poczekamy sobie kolejne pół roku, bądź na szybko zostanie znaleziony jakiś nowy partner pokroju "Zakładów mięsnych Sosnowiec" i wtedy zaczną chóralnie twierdzić "TAK TAK TO O TYM PISALIŚMY".

mr_kwolf 30.01.2018 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1492905)
Ciekawe to wszystko strasznie i ta cisza teraz.. A najbardziej chyba ten tweet DD, że dużo się od piątku w dwa dni wydarzyło..
I zastanawia bierność krakowskich dziennikarzy. Mają pod nosem coś tak intrygującego i nikt nie próbuje dowiedzieć się w czym rzecz. Przecież na tym właśnie rola lokalnych dziennikarzy powinna polegać. Drążyć, dopytywać.

Akurat Stanowski to kiedyś fajnie opisał, że dla dziennikarza najgorsze to mieć super info, ale nie móc się z nim podzielić. To, że dziennikarze nic nie piszą to nie znaczy, że nic nie wiedzą, ani tym bardziej, że nie ma nic na rzeczy. Po prostu dla dobrej współpracy czasami trzeba poczekać z wypuszczeniem artykułu krótszą lub dłuższą chwile.

Oczywiście może się też okazać, że po prostu nie ma o czym pisać i dlatego nic nie piszą. ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl