![]() |
Dramat.Poziom ligi jest straszny. Rzeźniczak mói , że CHYBA WYSTRASZYŁA ICH ŚWIADOMOŚĆ ZOSTANIA LIDEREM hehehehe. Urban to numer 2 do wylotu po Macieju Skorży. Nota bene przegrana Legii utrzyma posade Skorży conajmniej do meczu z Jagą. Ale jeżeli przegramy i ten mecz to Maciej poleci z hukiem. A co do Onyszki.Dla mnie naporawde dobry bramkarz. Nawet piłki po koźle łapał w zęby. Wyjścia do piłki także udane. Jednak Juszczyk to nie to samo ;-)
|
Kibice Legi są mistrzami szydery, naprawdę co by nie mówić to Lubu dubu niech nam żyje prezes naszego klubu było mega... I jeszcze to dziecko co krzyczało że chce gola :)
|
No i wrocilismy do normalnosci!! W piatek załamka i lzenie na Wisłe za przegrana a dzisiaj zwała bo Legia robi to samo. Lech cos tam gra ale jakos lidera nadal nie ma. Smutne twarze pilkarzy Legii po meczu i smutne wypowiedzi a pewnie po 20 ruszaja gdzies sie pobawic i beda w dupie miec ze dzis przegrli. Nic tylko smiac sie przez łzy z tej naszej ligi. Czlowiek chcialby w tej ekstraklasie cos ciekawego zobaczyc, jakies przezyc emocje ale nie da sie, to jest istny cyrk. Zapewne w piatek Legionisci smiali sie z Wisły, dzis zrobili to samo, 0:1 z outsiderem. Dzieki temu przejrzalem na oczy co do postawy naszych pilkarzy. Moze oni sie staraja, moze probuja ale to sa takie lamagi ze nic im w tej pilce nie wychodzi hehe
Nie pozostaje nic innego jak pluc na ta lige i robic swoje zajebista robote na trybunach bo tam prezentujemy poziom swiatowy i to kufa jest w naszym sporcie narodowym najpiekniejsze!!! |
Wszyscy podzielili juz skore na niedzwiedziu, a tu zonk!
Albo boiska i warunki pogodowe robia swoje, albo ktos to ustawil, zeby liga byla ciekawsza. |
Za tydzien Belchatow gra z Lechem
|
"Więcej szczęścia niż rozumu" mamy...
|
Cytat:
|
Jak chujowo zaczął się weekend, tak pięknie się skończył.
Obstawiając u buka dwa konkretne mecze, można było zarobić na niezły samochód. |
Lidera mamy! :lol:
|
Wie ktoś do kiedy Jasiu Urban ma kontrakt w Legii? ciekawe czy go wypełni do końca czy szefowie podziękują mu wkrótce za współpracę:)
|
Legia Warszawa 6 pkt stracila na Odrze, kiedyś Odra nam nie lezala, teraz Janek Urban na 6 meczy z Odrą 4 przegral;]
Onyszko jaki jest poza boiskiem taki jest, ale pewniejszy napewno od Pawelka, stary wyga z niego, Jasiu jak sie nie myle ma kontrakt do konca tego sezonu, dobrze ze my nie wzielismy swego czasu Jasia ;D |
nie ma jak poprawa nastroju przegraną legi :D
|
Cytat:
A myślisz, że nasze grajki były szczególnie załamane? Kasa poszła na konto i dawaj... Lech coś tam gra?Przynajmniej mają pomysł co zrobić z piłką, a nie długa piłka i zobaczymy co się stanie. Po trzecie o jakiej normalności mówisz?Tutaj trzeba płakać, a nie cieszyć się z takiego poziomu. Dno to za mało powiedziane. |
Janek Urban, najlepszy trener jakiego Wisła miała w Legii :D . Najśmieszniejsze jest to, że Kuchenkorz też pewnie zacznie gubić punkty( jesień też super zaczęli, wszyscy się nad nimi rozpływali, a potem było kiepsko). Pewnie zbierzemy jeszcze jakiś oklep w Białymstoku za tydzień, z Legią i Lechem też przewiduję wtopy, ale mistrz Burak Ekstraklasy i tak będzie nasz. No i ważne, że Odra znowu się utrzyma, bez nich Burak byłby w połowie zjedzony.
|
Co tu sie wyprawia wracam, czytam, że Cantoro musiał odejść do Odry, żeby pokonać Legie. Myśle WTF, odpalam livescora a tu takie jaja :D
No ładnie ładnie. Sam nie wiem co o tym myśleć. Chyba najlepiej olać. Bo cieszyć się nie ma z czego. Levadia ostrzy sobie zeby na kolejnego mistrza jak to na weszlo napisali :) |
Ciekawie co wyjdzie ze słów Onyszki że żadnej bramki nie wpuści jak narazie się wywiązuje.
|
Moim zdaniem Legia nie ma szans na mistrza i to nie tyle chodzi o dzisiejszą przegraną, co o ich mentalność, w której kształtowaniu duży udział ma Urban. Jak słyszę np. po meczu wypowiedź Wawrzyniaka, który stwierdza, że niekorzystny wpływ na wynik z pewnością miała świadomość Legionistów, że wygrana spowoduje, iż będą liderem, to wyjaśnia wszystko... :lol:
Zagrozić nam na drodze do mistrzostwa może Lech i przede wszystkim my sami |
Odkrycie :)
Oczywiscie nie moge nie pozdrowić użytkownika "Legia sie wzmacnia, Walter proponuje wielka kase Musze' :) |
może ktoś podać jaka była stawka na obstawienie w kombinacyjnym 2 w mechach Wisły i Legii?
|
Tośmy się dobrali :lol: - dla jednych niemożliwością jest strzelić choćby gola przez 3 godziny biegania , drugich zeżarła trema :lol:
MatMario - współczynnik musiał być ponad 100;) |
Dobra panowie, proponuję zaparzyć sobie ziółka i skończyć z wyzwiskami. Albo się pożegnamy...
|
I z czego Wy się cieszycie ,że Legia zgodnie powtórzyła nasz "wyczyn" z piątku. Dajmy sobie spokój. To tak jakby głuchy śmiał się z kalectwa ślepego i na odwrót (oczywiście przepraszam za porównanie niepełnosprawnych ale nie miałem nic lepszego na myśli tak na podorędziu). Liga polska i ludzie którzy ją tworzą swoim codziennym mozołem w pracy do WIELKIE DNO i nic więcej.
"przestraszyła nas świadomość ,że będziemy liderem" nie ma co ..... PS. No to pewnie Urban i spółka niezłą kasę u buków odbiorą... |
Cytat:
Teraz trzeba liczyć na naszych zawodowców, żeby w końcu przełamali niemoc strzelecką, bo jak na razie Legia nam pomaga :-P |
Cytat:
To moim zdaniem bardzo dobre i kluczowe dla wydarzeń obecnej kolejki pytanie... Nie zdziwię się jak kiedyś, może za parę lat, dowiemy się coś więcej na ten temat...:evil: |
Kibice Legii na ich forum pisali,że Mariusz załatwił im lidera a my możemy pisać,że to legia załatwiła nam lidera
|
Cytat:
Sory stary, sporo obelg mi się ciśnie na język wobec naszych orłów ale by nazywać ich sprzedawczykami, nie mam podstaw. Jak coś wiesz to pisz, jak nie to nie pisz, szczególnie że nasza gra tak wygląda od dawna.Rozumiem że Levadie i derby tez obstawili , bo współczynniki były podobne?? |
Dać Markusowi bana za te oszczerstwa!!Ja jak kiedyś nazwałem Małego sprzedawczykiem dostałem miesiąc
|
A pomyśleć, że kiedyś to nas Odra prześladowała:lol:
Cytat:
|
Cytat:
Nie zaryzykowałbym twierdzenia, że nasza liga była i jest całkiem czysta, a wszystkie "kuriozalne" wyniki wyłącznie dziełem przypadku. Nie żyjemy bowiem w normalnym kraju, a nasz futbol nie jest naprawdę profesjonalny i nie rządzi się profesjonalnymi prawami.Wiele razy różni piłkarze świadomie "zwalniali trenerów", sędziowie gwizdali "odpowiednio" itd - trudno o tym wszystkim nagle zapominać i przyjmować naiwną pozę ufnego polskim "profesjonalistom" kibica. |
masakra, przez pare miesiecy mialem tylko lige angielska do ogladania, teraz dzieki sopcastowi obejrzalem pare meczy (nasz z GKS i piatkowy, teraz Legii z Odra) - i jest to niesamowite jak ten poziom sie rozni :(
zaprawde marne to pocieszenie ze Legia przegrala, gdzie dwoch sie bije (na przegrane...) tam trzeci korzysta, zeby nas Lech nie zrobil na szaro.. pozostaje wiara, ze te wyniki to naprawde efekt slabej gry pilkarzy a nie cos ukartowanego pod katem bukmacherki.. znajomi nie chca wierzyc, ze sie tym syfem interesuje. no ale liga byle jaka ale nasza, Polska.. my tacy slabi, a nie skorumpowani, prawda? ... prawda? |
Polska liga to jest jednak parodia. Nie wiem jak to jest, przed kazda rundą człowiek sie łudzi ze bedzie jakos lepiej, potem bach bach, dwa mecze i gleba , wraca sie do rzeczywistosci. Lech mistrza nie zdobędzie, nie jestem w stanie w to uwierzyc. Grać owszem, narazie grają , ale Wisła zaskoczy w pewnym momencie, a tam balonik peknie z hukiem jak to juz nieraz bywało. Bo o Legii w perspektywie mistrzostwa pisac nie moge, bo tego to w ogole nie jestem sobie w stanie wyobrazic. Tyle, ze przegranej z Arką tez nie byłem...
|
Proszę bardzo co za bukmacherska kolejka. Mocarze extraklasy licytują się kto jest większym nieudacznikiem. Gdyby to było w Angli wszyscy mówiliby :ależ wyrównany poziom , co za emocje , mega sensacja , a u nas trzeba przed meczem żubrówkę obalić żeby się dało to coś oglądać.
Nasi polscy kopacze nie ułatwiają Smudzie selekcji..:D , co drugi mecz to "istna wirtuozeria futbolu" Umiecie kibiców zachęcić do chodzenia na stadiony , bez dwóch zdań. Warszawiaki plus za "Łubu-dubu.." |
Cytat:
tutaj możemy się podniecać tym jak komuś wyjdzie podanie , przyjęcie lub przypadkowa kiwka. kiedyś Wisła prezentowała poziom wyróżniający ten zespół z tej miernoty , teraz wszystkie drużyny są na tym samym dnie. |
Poziom tej ligi to dno dna. Gorzej już chyba być nie może. Tu każdy może przegrać z każdym...
Ostatnie dwie kolejki: Arka Gdynia 0:3 Ruch Chorzów Wisła Kraków 0:1 Arka Gdynia Ruch Chorzów 0:2 Zagłębie Lubin Legia Warszawa 0:1 Odra Wodzisław |
Na ten moment z czołówki najlepiej prezentuje się Lech. I patrząc przez pryzmat występów polskich zespołów w europejskich pucharach przez ostatnie dwa lata to ta drużyna ma największe szanse coś zdziałać w lecie. Niestety, pomimo miłości i sympatii klubowych, trzeba przyznać, że obiektywny obserwator naszej ligi wyciągnie taki logiczny wniosek...
|
Cytat:
To, że Lech nie zdobył mistrzostwa sezon temu to był raczej efekt własnego frajerstwa niż jakiejś potęgi Wisły... Bo przecież bilans z nami ma ostatnimi czasy dość korzystny. W Europie się nie błaźnił - bo odpadniecie z Udinese czy nawet FC Brugge mimo wszytsko dramatem nie jest - liga belgijska wszak stoi "ciut" wyżej od naszej rodzimej. Czy innej estońskiej... . |
Tabela 2010 :-/
---- Kod:
1. Lech Poznań 2 6 2 0 0 6-1 |
W 2001 roku tak zaczelismy sezon i wygralismy na koniec :)
|
Cytat:
Gdyby tak nie było, to bylibyśmy najlepsi na świecie i LM należała by się od razu, bo pokonaliśmy Barcelone:rotfl: . Mistrzostwo zdobywa się przez 30 kolejek a nie w pojedynczych meczach |
Cytat:
... jak ja nienawidzę rozmów opartych na sprowadzaniu tematu do absurdu. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl