![]() |
Już wolałbym żeby ta Legia zdobyła majstra aniżeli Amika.
****a! A z drugiej strony wynik cieszy bo jest szansa na puchary. |
Górnik urwał punkty i Lechowi i Legii, ale co z tego jak my możemy tego nie wykorzystać. Remis w Bełchatowie, a jak będzie w niedziele? Bez Brożka wkopanie 1 bramki to mega wyczyn dla naszych kopaczy....
Ale mimo wszystko trzeba być optymistą:D PS Dziękuje Heniu za 0-0:) |
Cytat:
|
Mam te same obawy co element...
Mecze w Bytomiu i Bełchatowie kolejny raz pokazały gdzie zdobywa się mistrzostwo. Niedziela i kraina kwitnącej bulwy mogą okazać się kluczowe. |
Gra zabrzan bardzo ciekawa do..25 metra a potem jest pustynia . Nie ma kim i czym. Tej drużynie do zwycięstw potrzeba asów, w ataku ma ...walety. Pracę Henia widać , ale cóż czasu mało i jak widać spadać nikt nie chce. Ciężko im będzie się utrzymać.
Legia ,no cóż piłkarsko bardzo przypomina mi... Wisełkę , "nie żre im", mistrzem na pewno nie będą. Oby Wisełka się przebudziła. Jak na razie przynajmniej "buki" mi wchodzą. :D |
w sumie w tej kolejce najbardziej interesujący będzie aspekt gry Wisły bez Brożka. Ciekawi mnie czy wasz Beto odwróci się przodem do bramki i czy coś ustrzeli... Jeśli Wisła będzie miała zero strzelonych bramek w meczu z Cracovia to może to podziałać deprymująco...
Ale w sumie macie Boguskiego... |
Cytat:
ponieważ kolega nie odpisuję, pozwolę sobie to zrobić za niego. 40 zł to dla mnie już górna granica - ale czasem są takie mecze jak Tottenham(170?), kiedy zapożyczam się u wielu znajomych, żeby tylko wejść na ten mecz. |
Cytat:
Wszystkie poprzednie trzy mecze w jego wykonaniu to sam piach. Ale dalej wierzę, że się teraz obudzi :D PS. Rozwalił mnie tłum na Legii skandujący po meczu: DZIĘKI, K***A, DZIĘKI ! ! :lol: |
Cytat:
|
Cytat:
edit: ultr4 I know:D |
Żeby znowu nie było tak jak w poprzedniej kolejce. Wszyscy zagrali dla Wisły tylko Wisła nie zagrała dla Wisły...
|
Cytat:
|
W Wiśle ustawienie się zmieni ,gra być może nie będzie tak bardzo schematyczna z przodu ,na pewno mniej przewidywalna a i więcej piłkarzy będzie musiało się angażować z przodu . Może coś z tego będzie ....
Oby tak jeszcze trochę kreatywności,odrobina szczęścia i nie zaliczyć "falstartu" w niedziele bo może to skomplikować sytuacje,atmosfera by się na pewno popsuła .... |
Cytat:
------------------------- Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tez sie zgodze ze jakos wszytsko w tym sezonie uklada sie pod Amike. Z sadzeniem kto mistrzem bym sie jednak wstrzymał,bo ta liga jest poprostu nieobliczalna.... Rzeczywiscie Gornik potrzebuje wiecej klasowych pilkarzy,Heniek widac kombinuje ale golym okiem widac ze ci co tam teraz graja to zwykli przecietniacy i nic wiecej. jakos moge wyobrazic sobie lige bez LKS-su ,Odry Piasta czy Arki ale bez Gornika jakos niezbyt. |
Nie przesądzałbym jeszcze sprawy mistrzostwa. Łącznie z tą zostało jeszcze 10 kolejek.
Lecha czekają jeszcze bardzo ciężkie wyjazdy na dwa mecze do Warszawy i jeden do Wrocławia. Wisła najtrudniejszy mecz będzie mieć w Poznaniu, choć wcale nie musi on się skończyć porażką, bo chęć rewanżu za blamaż z jesieni będzie zdwojona. Legia zagra z Wisłą i Śląskiem na obcym terenie. Zakładając (dość optymistycznie) zwycięstwa gospodarzy w tych meczach (łącznie z naszym pojedynkiem w Wielkopolsce) i zdobycie takiej samej liczby punktów przez trzy czołowe ekipy w spotkaniach z resztą drużyn (zakładam, że wygramy w derbach, a Lech pokona Arkę w tej kolejce) sytuacja na koniec sezonu będzie wyglądać tak, że Wisła zdobędzie mistrzostwo z przewagą 1 pkt nad Lechem i 3 nad Legią. Przy jeszcze bardziej optymistycznym wariancie (nasz remis z Lechem) przewaga ta wzrośnie do 4 punktów nad Lechem). Ewentualne nasze zwycięstwo w Poznaniu odwróci całą sytuację o 180 stopni i wtedy Wisła stanie się głównym faworytem do tytułu. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę takie czynniki jak obniżka lub wzrost formy, kontuzje (tymczasowy brak Brożka choć przygnębiający to jednak może pozornie obudzić nowe pokłady zaangażowania w naszych piłkarzach a dodatkowy szybki mam nadzieję powrót Pawła dodatkowo uskrzydli drużynę), tzw. szczęście, w tym pomyłki arbitrów i inne. W każdym razie wszystko jest w nogach i głowach naszych piłkarzy. Jeśli będą grać na miarę swojego potencjału to tytuł pozostanie w Krakowie. |
Cytat:
ledwo chłopak grać zaczął, a już ma sie przodem do bramki obracać? moze jeszcze ma zacząć biegaci strzelac głową? My w Krkaowie mamy czas, siedzimy... |
Cos czuje ze dzis sledzie zrobia walka pyrom i mecz skonczy sie remisem ;)!
|
W związku z licznymi na stadionie Legii wulgarnymi okrzykami oczekuję, że znane z nieustępliwej walki ze stadionowymi bluzgami ITI i tym razem znajdzie prowodyrów i wlepi im kolejne zakazy stadionowe.
P.S. ;) |
Raphael, tylko żeby Twojej teorii nie wzięli diabli po meczu z Wisły z Cracovią. Jak dla mnie ten sezon układa się w całości po myśli Amici.
Legia ma duże problemy wewnętrzne, zawodnicy są kompletnie bez formy, co widać dobrze po grze Iwańskiego, który swoją drogą błyszczał w sparingach. Motywacja piłkarzy jest praktycznie żadna, brak presji mistrzostwa, brak presji pucharów (toć to jedynie kłopot dla klubu, który będzie musiał szukać stadionu zastępczego), a obecnie wygląda to jak dogorywanie i wyczekiwanie na nowy stadion, dodatkową kasę dla klubu i nowe możliwości dla ITI. Co do Urbana to szczęscie go opuściło i z mojej perspektywy jedyną rzeczą, która go ratuje jest wprowadzanie młodych zawodników do pierwszej drużyny. Poza tym tworzy się obecnie kolejny front konfliktu, po wstępnej fazie kibice-ITI przyszła pora na kibice-Urban i S-ka. W Wiśle jest również nie wesoło. Cupiał zakręcił kurek z kasą już jakiś czas temu i obecnie polityka transferowa praktycznie nie istnieje. Transfery Beto i Garguły w chwili obecnej to uzupełnienie ławki, gdyż pierwszy nie okazał się tym kim miał być, a drugi (obym się mylił) może podzielić losy Dawidowskiego, czy Niedzielana. Do tego dochodzi kontuzja Brożka, która jednak może okazać się zbawienna, gdyż pozwoli ona zatrzymać w Krakowie najlepszego napastnika ligi na następny sezon. Co do gry to jest ona bardzo podobna do tego co robią u nas w Warszawie - walenie głową o mur bez żadnego ładu i składu. Najpoważniejszym problemem Wisły jest brak zmienników wobec starzejących się: Sobolewskiego, Zieńczuka, Baszczyńskiego, Cantoro, czy Głowackiego. Amicę musiałby dopaść jakiś armagedon, żeby przy tak słabych rywalach nie utrzymali pierwszego miejsca w tabeli. |
kibice Ruchu mają po dzisiejszej wpadce z Odrą ambiwalentne uczucia: z jednej strony wnerwieni, że porażka, z drugiej strony satysfakcja, że Odra Górnikowi odskakuje.
Ciekawe, że sam też mam nieraz takie uczucia (wiem, że to nieładnie :) ), tylko nazwy klubów inne ;) edytka: Stilic metr przed bramką przepięknie bije w poprzeczkę. A ja myślałem, że tylko nasi najładniej setki marnują, a tu proszę, są lepsi |
Orientuje się ktoś , czy któryś z zawodników Lecha jest zagrożony kartkami przed meczem z nami?
|
Cytat:
|
ile do końca w meczu Pyr? na justinie jest 63 minuta, na livescore 83, LOL
|
65, na C+ ;)
|
Slask przegrywa z Polonia. Może to i dobrze. Źle Śląskowi nie zycze, ale dobrze by było gdyby Polonia do końca liczyła się w walce o europejskie puchary i nie odpuszczała. Amica ma z nimi jeszcze mecz na wyjeździe i może zgubi tam ze 2 pkt.
|
"Miejmy nadzieję, że goście zostaną ukarani za swoje granie na czas od 60 minuty..." z oficjalnej strony Amiki z live.... A ja liczę, że Amica zostanie ukarana za dwa fuksy... w Bełchatowie i Zabrzu.
|
Ja bym jednak wolał ,żeby w meczu Śląsk-Polonia padł remisik.......Polonia ma do nas tylko 2 punkty i nic nie można jeszce przesądzać. Po tym co wczoraj zobaczyłem,jakoś dziwnie jestem spokojny o to ,że ukończymy ten sezon przed Legią. Szczególnie biorąc pod uwagę ich siłe ataku:D W tym miejscu napomknę ,że testowany przez nich estończyk ( który okazał sie" za słaby" )dzisiaj walnął sobie hattrica w swojej lidze..... Ogólnie strzela bramki jak na zawołanie , ale to już nie nasz problem...........
Oby tylko Arka wytrzymała do OSTATNIEJ MINUTY i aby Pan sędzia nie doliczał więcej niż minutkę...... |
O to chodzi, że go dopiero teraz powołał. a pokrzyczec dzis mozna, zeby przed jutrem gardło rozgrzac;)
|
Rangifo zderzył się z Witkowskim w polu karnym Lecha. Sędzia nie odgwizdał faulu.
taki śmieszny cytacik z relacji...czyżby Arka grała tak ofensywnie, że już nawet ich bramkarz jest w polu karnym Lecha?? |
Powiedzmy jeszcze słowo o sędziu dzisiejszego meczu. Jest skandaliczny!
Kolejna ciekawostka z live ze strony Amiki....Haha Amica już szuka winowajcy ;D |
O której zaczął się mecz Lecha z Arą? Planowo pierwszy gwizdek miał zabrzmieć o 18.20, mecz zaczął się z poślizgiem?
|
A według futbol.pl Bandrowski dostał krwotoku
|
tak, 15-minutowym
NIe no limit szczęścia dla amici musi się wyczerpać, najlepiej teraz. Zawsze to -2 pkt |
No i jest!! Remis....WYGRAĆ DERBY, BĘDZIE TYLKO 3 PUNKTY!
|
Cytat:
|
Elegancko, Amica zremisowała.
Wniosek bardzo prosty: jutro wygrywamy i wracamy na poważnie do gry o mistrza. |
Koniec meczu. Lech zremisował z Arką 0-0.
Teraz nie pozostaje nam nic, tylko wygrać derby i zniwelować stratę punktową do Lecha. Miejmy nadzieję, że tym razem wykorzystamy szansę podarowaną przez przeciwników... |
To ze doping słabszy bo wynik nie po myśli "najlepszych kibicow w Polsce" mozna zrozumiec, ale wygwizdywac swoją zgode?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl