![]() |
Cytat:
Zaskroniec to akurat zawsze tak dane dobierze, żeby wyszło na jego :D Już się ośmieszył jak liczył dzien meczowy. Przynajmniej mam jasność że jesteś jego ślepym wyznawcą i nie należy cię traktować poważnie. Jeszcze do niedawna myślałem, że jesteś delikatnie oczarowany ale szybko rozwiałeś wątpliwości :D A ten raport to się ukaże przed tym dlaczego Sobolewski został czy po? |
Ja tylko nie do końca zrozumiałem, co Karcz mówił o tym długu: że z jednej strony klub wynajął jakąś kancelarię ze Szwajcarii, która ma jeszcze o tą sprawę powalczyć, a jednocześnie na jednym wdechu dokończył, że głosy z klubu są takie, że nie ma żadnych szans na sukces i tą kasę i tak trzeba będzie ostatecznie zapłacić. No to po co tej kancelarii płacić? :D
(słuchałem jednym uchem, a nie chce mi się odwijać, jeśli coś pokręciłem, to proszę o poprawienie) Cytat:
https://przegladsportowy.onet.pl/pil...sadzie/3r5ly5b |
Cytat:
|
Cytat:
Możesz wyjaśnić na co wydamy ten milion Euro z biletów, że wyjdziemy na minus? Czartery to 300 000. Zostaje 700 000 euro :). Dajesz :) A jak się doliczysz to wydaj jeszcze kasę za prawa TV od Polsatu... Widziałem słowackie reklamy na bandach obok murawy, zapłacili za nie? Czy za darmo dostali :). |
Nie wiem skąd ten milion euro :D
A czy ty słyszałeś o organizacji dnia meczowego i kosztach z tym związanych? |
Cytat:
A skąd milion euro? Z kieszeni 80 000 kibiców ;) |
Cytat:
Jak przychodzi do konkretów to się tu robi dokładnie takie samo pieprzenie jak tamtego na TT. Milion minus trzysta bo stadion na te mecze pewnie był za darmo, ochrona i stewardzi stali za darmo, światło też za darmo itd. itp. |
Kary - na ten moment 110k euro.
Hotele i cała obsługa pobytu podczas wyjazdów. Dzien meczowy i cała jego obsługa - czynsz, ochrona, katering |
Cytat:
A jak uzbierasz to pogadamy o kasie z Polsatu, za reklamę i od sponsorów. :) Jedziesz... Cytat:
|
Droździk ale ja naprawdę nie muszę Ci nic udowadniać - to co podałem wystarczy. Resztę możesz sobie klasycznie dopowiedzieć sam jak masz to w zwyczaju.
Danych dokładnych nie znam gdyż nastąpiło zderzenie głowami. Pomijam już że nie zrozumiałeś sensu mojego pierwszego wpisu - co czyni z ciebie głupca. Nawet jak wyjdziemy na śmieszne 100k euro na plusie to twój guru dalej mijał się z prawdą i opowiadał bajki. |
Drozd, skoro wszystko wiesz to nie pastw się nad nami, tylko sam wypisz wszystkie koszty te z wydatkami jak i przychodami.
Jedziesz! |
a może ten "minus" to była przenośnia ?
|
Cytat:
|
Może będę jak zdarta płyta, ale czy ktoś w końcu naciśnie na naszego właściciela, aby wywiązał się z tego co powiedział i przedstawił dokument w którym zrzeka się swojego długu, czy jakby udajemy, że tematu nie ma?
|
Ale spokojnie, co się tak denerwujesz? Może po kolei Szef niech podaje tematy a nie od końca. Jaka była pierwsza obiecanka? :D
|
W sumie po takim czasie moglby ktos zrobic zestawienie zaskroncowych obietnic. Pomijam .......olo o koncu bylejakosci, a poczatku profesjonalizmu, klasy i godnosci. Chodzi bardziej o raporty ktore obiecywal, umarzania dlugow itp
|
My jesteśmy w tym schemacie od kupowania biletów, gadżetów i kiełbasy, a nie od wymagania czegokolwiek. Socios tego nie zrobią, a bezimienny tłum się nie liczy.
|
Cytat:
A z raportów to na pewno: - raport dot. Wisła Alert - raport dot. pracy sztabu medycznego - raport tłumaczący dlaczego Sobolewski zostaje w klubie :D I pewnie tuzin innych, o których już zdążyłem zapomnieć. Od tego sezonu na pełnej miało ruszać też słynne AI (przypominam że ktoś miał na tym docelowo zarabiać - wątpie że Wisła :D) i też cisza w temacie. |
Cytat:
Czarter był potrzebny bo trzeba było zabrać całą świtę ze sobą. |
Jakie piękne biadolenie :).
Natomiast w temacie długów i ich umorzenia obiecanego przed pożyczką od Socios wypadało by przycisnąć Królewskiego. Tym powinien się zająć Karcz, a nie "podpytywaniem w klubie". A co do czarteru. Też uważam, że do Wiednia i Trnawy wszyscy powinni jechać na rowerach. ;) |
Wiadomo - pytać można o tematy, które ewentualnie mogą podkreślić jakim świetnym prezesem jest Zaskroniec.
Te tematy, które mogą mu zaszkodzić należy omijać szerokim łukiem :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Serio do Wiednia i Trnavy lecieliśmy czarterem? Wow, może nie jest u nas tak źle z finansami, jak się może przeciętnemu kibicowi wydawać.
Jeszcze odnośnie kar za racowiska - z wypiekami na twarzy czekam na wynik zrzutki na nie w środowisku ultrasów. |
Cytat:
|
serek,
oswiec nas. Co Socios zrobilo z deklaracja/obietnica padalca o umorzeniu pozyczek? Pytacie? Moze trzeba publicznie, zeby te kilkadziesiat tysiecy kibicow zainteresowanych Wisla otrzymalo wiedze? Czy tamci kibice sa gorszego sortu, bo skladek nie oplacaja na podtrzymywania padalcowe wybryki finansowe i nie zasluguja na ta tajemna wiedze? |
https://www.google.com/url?sa=t&sour..._I8YJ5mA0PlnsC
Tutaj szczegóły podróży |
W dniu dzisiejszym zawodniczki akademii Wisły Kraków zostały wyrzucone z treningu na terenie AWF - powód "Wisła nie płaci za wynajem". Może warto zadać pytanie, jak długo mamy się jeszcze wstydzić za takie traktowanie rodziców, trenerów i zawodników/zawodniczek Wisły?
|
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście brak opłaty za wynajem to skandal, biorąc pod uwagę choćby ostatnie wojaże czarterami na mecze pucharowe. |
Cytat:
|
Cytat:
A co do meritum to jest chyba oczywiste, że to był kolejny kit dla naiwnych socio-szarych-członków i żadnego umorzenia długów nie było w obiecanym terminie. I nie będzie. Wiedział to obiecujący, wiedzieli przyjmujący obietnicę i wiedzieli wszyscy obdarzeni zdrowym rozsądkiem obserwatorzy. |
Cytat:
Ale ta niepewna mina przy „50 milionów” jasno wskazuje, że to jest maks. Czyli dostaniemy piąty i szósty rok z stałym przyrostem przychodu o 6-8 milionów rocznie. Jak na „dynamiczny” startup w 11 i 12 roku istnienia to jest piękna katastrofa. |
Cytat:
Kanclerz AWF widać że nieogarnięty - wystarczyło na twitterze napisać i kasa by się od razu znalazła. |
Cytat:
|
Cytat:
Ogólnie gdyby oceniać tylko przez pryzmat "naszej obecnej sytuacji finansowej", to nie stać nas praktycznie na nic, co utrzymujemy w obecnym wymiarze, w tym na kadrę pierwszej drużyny za milion złotych miesięcznie. |
Dlatego z rozbawieniem czytam czasem na Twiterku wpisy, że na spokojnie awans za rok jak coś i niech sobie Moskal buduje. Otóż za rok to może nie być co zbierać, teraz klub jeszcze jedzie na oparach i kasie za PP czy frekwencje w pucharach.
Ratuje go awans w tym roku (choć patrząc na transzę, że wypłacane jest 3-4 mln w sierpniu dopiero to wiele to nie zmienia) lub inwestor. W obie rzeczy trudno na razie niestety uwierzyć. |
Cytat:
Oczywiście pod warunkiem, że będzie wiedział, że tę kasę dostanie, a nie, że w międzyczasie klub ją wyda na bieżące sprawy, jak ma to w zwyczaju. |
Jak mi się firma wali, to nie biorę dodatkowego Porsche w leasing, tylko optymalizuję wydatki.
Ja wszystko rozumiem - sekcja CSa, blind football'u, piłka żeńska, to wszystko jest potrzebne, żeby krzewić wśród młodzieży zamiłowanie do Wisły, ale nie w sytuacji, kiedy są problemy z płatnością za boisko treningowe. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl