![]() |
Cytat:
Zakladajac wariant pesymistyczny Stana i Roberta moze juz nie byc w Wisle. Wtedy wszystko moze wrocic do "normy" czyli "sciagamy szrot prosze panstwa". W wersji optymistycznej, Stan i Robert zostaja na dluzej (po dobrym sezonie 11/12) dostajac wieksza swobode i mozliwosci dzialania na rynku transferowym. Dzieki czemu sprawdzeni wypozyczeni zostaja wykupieni a kolejne slabsze ogniwa zostaja wymienione na solidniejsze podzespoly:D Tak wiem, rozmarzylem sie:rotfl: |
no i gdzie są te 4 koszulki przygotowane na dzisiaj...???takie wielkie zapowiedzi ze cos bedzie i nic nie ma...
|
Cytat:
|
Spokojnie Staszek potwierdza mamy nowych grajków
|
|
Jedyne co może martwić to nazwiska nowych nabytków. Wszyscy to obcokrajowcy!! Ale w porządku, nie czepiam sie... byle by to były transfery podnoszące jakość zespołu
|
Cytat:
Nawet jeśli Stan odejdzie, to obecny skauting ma pewien fundament w funkcjonowaniu klubu - poszukiwania, kontraktowania, sprzedawania dobrych piłkarzy za niezłe pieniądze - cóż piłka nożna to wielki biznes i choć pojawią się tacy piłkarze, którzy będą mieć przywiązanie do barw klubowych, to celem właściciela, dyrektora sportowego jest sprzedawanie dobrych zawodników, a kupowanie innych o podobnych umiejętnościach. My nie możemy pozwolić sobie na to, że będziemy szukać tylko w kilku krajach - musimy otwierać się na nowe kraje, poszukiwać zdolnych a potem za 1-2 lata ich sprzedawać. Tak ta "maszynka" powinna prawidłowo funkcjonować. |
Cytat:
|
Cytat:
:-P |
Cytat:
|
Cytat:
za duzo rzeczy, moze sie wydarzyć albo jakaś niepowatrzalna okazja trafic by zamykac sklad gdy przez ponad 1,5 miesiaca jeszcze mozna nowych graczy kontraktowac |
Cytat:
|
Ktoś wie dokładnie o której nasi piłkarze jutro wylatują do Estonii ??
|
Cytat:
My póki co (do czasu powstania profesjonalnej bazy treningowej) nie mamy co podejmować tematu szkolenia młodzieży. |
Cytat:
Wszystko w linku. |
o 6 rano
10 znaków |
Jesli chodzi o Davida to juz wielkim plusem jest wiek miejmy nadzieje ze ten transfer dojdzie do skutku.Co do reszty jestem realisto mysle ze to były okazie bądz koniecznosci albo jak wolicie mniejsze zło.Te opowiesci o doswiarczeniu i t.d to w wolnym tłumaczeniu goło i nie wesoło.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
no to jak Valcx już mówi o Jovanovicu,Diazie i Bitonie to nic już nie powinno stanąć na przeszkodzie ;)
|
Z Jovanoviciem to wciaz jest dziwna sprawa, tzn chodzi o to zawieszenie. Wciaz pojawiaja sie informacje, ze nie wiadomo czy kara obowiazuje tylko w Serbii czy tez poza Serbia. Dlatego tez Wisla wciaz zwleka z oficjalnym ogloszeniem, ze Jovanovic jest naszym pilkarzem.
Dla mnie sprawa jest jasna. Jovanovic jest zawieszony tylko w Serbii bo po prostu serbski zwiazek pilki noznej nie ma takich mozliwosci prawnych by zawieszac pilkarza na rozgrywki jej nie podlegajace. To tak jakby Malecki dostal kare zawieszenia za rzekome obrazenie Saidiego, nastepnie zmienil klub na zagraniczny i nie mogl w nim grac przez okres trwania zawieszenia. Absurd. Wg mnie Wisla tak dlugo zwleka bo chce miec 100% pewnosci, jasne na bialym, ze Jovanovic jest zawieszony tylko w Serbii (co wg mnie jest oczywiste). |
Cytat:
Spokojnie, jeszcze nie wiemy ile te transfery są warte... Edit:Btw. Ile płacimy za Jovanovicia? |
Cytat:
|
pamietam sytuacje gdy my zawiesiliśmy Uche , to mogl grac w reprezentacji Nigerii.
dla mnia sprawa jest jednoznaczna co innego gdyby np krajowy związek nie chciał wydac jego dokumentow , ale nie widzę powodu aby miało dochodzic do tak drakońskich scen |
Coś była mowa o kwocie 400 tyś Euro lub 500 tyś. Ale moge sie mylić..
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Domknięte transfery przed decydującymi meczami w europejskich pucharach są sprawą ważną. Jednak mnie interesuje na ile one zwiększą rywalizację w zespole (to akurat jest pewne), a na ile zmienią wyjściową jedenastkę. Przed rundą wiosenną pojawiło się 5 nowych piłkarzy i WSZYSCY zagrali w pierwszym meczu w wyjściowej jedenastce. Siwakow później okazał się słabszy od Wilka, a Jaliens nieco rozczarował, pozostała trójka utrzymała miejsce w wyjściowym składzie. A teraz ... ciężko powiedzieć.
|
Pamiętajcie o tym, że okno dopiero co się otworzyło.
Nie można wykluczyć przecież takiej sytuacji, że jeśli dojdziemy do IV rundy, a gdzieś na jakichś pozycjach będziemy mieli słabsze ogniwa, to Valckx kogoś dokupi za gotówkę. A jak uda nam się wejść do LM, to taki scenariusz uważam nawet za bardzo prawdopodobny. |
Cytat:
Nie ma się co oszukiwać drugiego tak dobrego okienka raczej mieć nie będziemy. Stan nie jest Bogiem.:) |
Cytat:
Genkov Pareiko mieli 0 konkurencji Melikson to człowiek z innej bajki Tegoroczne transfery oceniam pozytywnie z wyjątkiem Prawej Obrony. Ale nie spodziewam sie żeby ktokolwiek z nowych z miiejsca wskoczył do pierwszej 11stki Biton - rywalizacja z Genkovem - nie wyobrażam sobie żeby z miejsca dostał pierwsy skład Diaz - pierwsza jedenastka z braku alternatywy, ew zmiennik Pajicia i ogólnie od łatania dziur Lamey - niestety chyba 1szy skład z konieczności - transfer rozpaczy żeby był jakikolwiek PO w kadrze. Szczerze mówiąc może być tak że na prawej będzie grał Jova albo Kew Jovanic - perspektywiczny obrońca o przyzwoitych umiejętnościach będzie rywalizował z Bunozą i Chavezem - kupiony z okazji Iliev - raczej alternatywa dla Kirma albo Małego na wypadek kontuzji czy słabszej formy, poszerzenie składu - choć pewnie będą mecze gdzie zacznie w wyjściowej 11stce Nunez - człowiek zagadka - sprowadzony na zasadzie - albo będzie gwiazdą ligi albo nic nie stracimy na wypożyczeniu - więc ciężko pisać o jego wpływie na naszą grę - raczej nie szykowany na 1szy skład ale jak mówiłem może się okazać 2gim Meliksonem. Słowem uzupełniono luki w kadrze tam gdzie były problemy. Najsłabiej wygląda PO ale nie ma drużyny bez słabych punktów. |
Cytat:
|
Cytat:
Dla mnie słowa Maskanta o próbowanie Jovanovicia na prawej obronie sa pierwszym sygnałem że bedzie starał się nie wstawiać Lameya do składu. |
Według Masskanta to Lamey jest lepszy od Cikosa ... więc nie ma czego żałować że nie wykupili Cikosa
|
A co miał Maaskant mówić? Że jest gorszy i psuć morale zawodnika, atmosferę w klubie, podważać kompetencje Valckxa oraz wkurzać kibiców? Są takie sytuacje kiedy jest oczywiste co trzeba powiedzieć nawet jeżeli to nie jest prawda. Lameya zweryfikuje boisko ale jak narazie pozwólcie mi być sceptycznym co do jego przydatności w drużynie.
|
Cytat:
|
na treningach to i Branco był nie do przejścia :rotfl:
ja raczej nie jestem przekonany do Lameya , nawet w tych krótkich skrótach widać było multum sytuacji gdzie odpuszczał walke z przeciwnikiem.... a że po tej akcji nie padła żadna bramka to tylko jego szczęście. Jovanoviciowi zdarzył sie jeden bład w komunikacji i już jego pukty u userów spadły . nie chce krakać ale najdalej końcem sierpnia Jovanovic będzie grał na prawej obronie , a Lamey będzie grać tylko na treningu |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl