![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Co ty wogóle podajesz za źródło? Kto to jest Smok Wawelski? |
|
Cytat:
|
To nie jest Wiślacki smok nawet Ci pisze na tym koncie, że nie jest meczowym smokiem... Pewnie jedno z wielu kont Massuda
|
cytuję Maci0sa:
Jezu ale czytacie to co pisałem... Cztery koszulki były przygotowane do sesji zdjęciowej dla zawodników, ale nie nowych tylko już obecnych, co miał Wam zasugerować wpis, że nazwisko na koszulce to JOVANIC, nasz bramkarz... Co do reszty to Jovanovic podpisał kontrakt z klubem, wchodzi on w życie kiedy Wisła dostanie na piśmie stanowisko serbskiego związku piłkarskiego co do warunków zawieszenia tego piłkarza. Tak Ramboo... kluby się nie dogadały, a piłkarz nic nie podpisał, ćwiczy sobie i gra mecze w Wiśle tak w ramach wakacji.... Dudu Biton i Junior Diaz są w Krakowie, obaj zostali przedstawieni drużynie. Kiedy podpiszą, a tym bardziej kiedy klub to ogłosi... nie wiem. |
Prawda jest taka, że my II i III rundę z takim składem powinniśmy z palcem w nosie przejść. Oczywiście jak przyjdzie jeszcze ten Diaz i Biton. Gorzej będzie jak trafimy w IV rundzie np. na Glasgow Rangers, wówczas może nie być tak miło. Myślę jednak że tej drużynie już niewiele brakuje - jak dla mnie nie ma dalej środkowego pomocnika do gry obok Meliksona - to jest główna bolączka Wisły - brakuje zawodnika szybkiego, silnego, ale jednocześnie dość zwrotnego i myślącego. Szkoda, że podczas tego okienka takiego transferu nie ma, a przydałby się Wiśle bardzo.
|
Ciekawe, ciekawe. Widać jakąś myśl w budowaniu drużyny. Biton do pary dla Meliksona, Jovanovic do pary dla Iliewa (Genkov-Pareiko, Chavez-Nunez, Lamey-Jaliens to inne). Wielce naiwne porównanie do FMa, ale tak to chyba ma działać - oby zaskoczyło :)
Oglądnąłem kompilację Bitona - bez nadmiernego podniecania się: dla mnie oczywiste podobieństwo do Brożka: uniwersalny napastnik, dobrze ustawiający się, dobry strzał z obu nóg, lepsze, niż Paweł panowanie nad piłką, ale wolniejszy (sporo wolniejszy...). Ewidentnie "ma papiery", choć mam wątpliwości, czy jest w stanie zagrać jako jeden wysunięty (trochę wzrostu i wyskoku brakuje). |
Cytat:
Dlatego największą różnicę zrobią nie transfery ale mam nadzieję dobrze przepracowany okres przygotowawczy i bardzo krótka przerwa wakacyjna. W footballu 50% gry to przygotowanie fizyczne psychika i zgranie - 20 % to szczęście i tylko 30% to umiejętności Transfery się przydadzą ale wzmocnieniami to mogą dopiero być na fazę grupową - eliminacje musimy przejść tym co mamy teraz ( z niewielką pomocą nowych) |
Angmir i dodałbym do tego, by kluczowi zawodnicy nie opuszczali zespołów, wtedy nie trzeba za wiele zmieniać.
|
Cytat:
|
"W footballu 50% gry to przygotowanie fizyczne psychika i zgranie - 20 % to szczęście i tylko 30% to umiejętności"
Dawno takiego kwiatka nie widziałem |
Cytat:
75% umiejetnosci 25 % przygotowanie |
Cytat:
50 % umiejetności 40% przygotowanie, mentalność, psychika 10% szczęscie |
Zdaniem GK "tylko" na wypożyczenie, wiadomo, że zawodnik lepiej się moim zdaniem czuję kiedy ma podpisany dłuższy kontrakt, również interesy klubu są bardziej zabezpieczone. Nie znam warunków umowy być może wszystko mamy pod kontrolą a wypożyczenie tylko dlatego że nie jesteśmy do końca przekonani czy wydawać na niego dużą kasę. Media informują że ten klub Belgijski zapłacił za niego około 500 k euro i zarabia tam około 250 k euro za sezon. To duże pieniądze i pewnie na transfer definitywny trzeba by było wyłożyć znacznie więcej.
Biton to ewidentnie klasyczna "9" jak Genkov. Z dobrym strzałem, gra inteligentnie nie lutuje na siłę co widać po jego bramkach. Podkreślam jeszcze raz, że bardzo dobrze grę głową. Zostałem poproszony przez YT o wklejenie gdzieś kompilacji o nim : http://www.youtube.com/watch?v=lkJU2...&feature=email Jak widać te same gole można przedstawić w inny sposób. Tutaj wygląda efektowniej :) |
Jak ktoś jeszcze nie widział, poniżej bramki Bitona w belgijskiej ekstraklasie:
http://www.youtube.com/watch?v=pR4Dg...eature=related - 1 bramka Bitona od 3:38 http://www.youtube.com/watch?v=DWmR_LYot1U - 2 bramka Bitona od 1:20 http://www.youtube.com/watch?v=dyCuV...eature=related - 3 bramka Bitona od 6:17 http://www.youtube.com/watch?v=myKeR...eature=related - 4 bramka Bitona od 0:25 http://www.youtube.com/watch?v=ShmJn...eature=related - 5 bramka Bitona od 2:10 |
|
Cytat:
Ciekawy jestem czy jego pewność siebie dotyczy tylko Rygi czy całych eliminacji :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mówię wam popatrzcie na Juve z Lechem na Levadię z Wisłą, o Karabachu nie wspomnę. Wszystko siedzi w głowie !! No i żeby zaprezentować umiejętności trzeba też mieć paliwo do zapie&&&nia przez cały mecz. Mądralków którzy nic nie wnoszą do dyskusji tylko skupiają się na mojej osobie nie komentuje. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.transfermarkt.de/de/lech-...t_1050290.html http://www.transfermarkt.de/de/juven...t_1050288.html http://www.transfermarkt.de/de/lech-...t_1050291.html Oczywiście fajnie to brzmi ze się pokonało Manchester City i się nie przegrało z Juve, ale te druzyny sa znane z innych zawodników niż z tych którzy w tych meczach występowali. Tak samo to nie ma sensu cieszyć się zbytnio z wygranej naszej Kadry z Argentyna, bo Alejandro Cabral to nie to samo co Lionel Messi czy Sergio Agüero. Do dziś podtrzymuje zdanie ze Amica by dostała straszne baty od Juve i City gdyby te drużyny nie zlekceważyły sobie Lige Europejska. PS: Sorry za mój Polski, cale życie spędzam na emigracji :) i sorry za Off-topic |
Cytat:
Stevanovic Grnčarov Kowalczyk Wasilewski Vukovic Ghadir Trifonov faajnie by było, gdyby wszystkich trafili ;) |
co za duzo to nie zdrowo. pewnie rozmawiali, ale nie trafili... jeszcze.
|
Diaz i Biton wg gówna wypranego wypożyczeni na rok
|
Cytat:
Wracając natomiast do transferów. Nawet jeżeli transfery kolejne będą w tym tygodniu to i tak prawdopodobnie żaden z tych piłkarzy nie zagra ze Skonto, bo nie będą ani zgrani, ani przygotowani pod kątem tego przeciwnika, dlatego dziś, jutro czy za kilka dni to już mało ważne, bo każde wzmocnienie i tak już będzie na III rundę kwalifikacji Ligi Mistrzów do której najpierw Wisła musi dojść. |
Witam ! Jeśli potwierdzi się wypożyczenie Bitona to wskazana by była opcja pierwokupu, bo zawodnik jest młody, rozwojowy i mógłby zostać w Wiśle na stałe. Ciekawiły by mnie sumy, aby były one w granicach rozsądku, nie tak jak w przypadku Riosa którego ewentualne wykupienie kosztowałoby majątek.
|
Cytat:
Możliwe, iż to wszystko jest spowodowane problemami ze stadionem. Martwi to, że wypożyczając, a nie wykupując, niedługo nie będziemy mieli kogo sprzedawać. Jednak ważne jest to, że drużyna po raz pierwszy od dawna jest przed batalią o LM wzmocniona, a nie osłabiona. Szkoda tylko, że aspekt perspektywiczności rozwoju drużyny nie idzie z tym w parze. Dlatego tak ważny jest teraz sukces w pucharach. |
Cytat:
A tak już na poważnie to ciężko się do czegokolwiek przyczepić w tym okienku, poza kilkoma detalami. Drugie takie okienko pod rząd. Nie patrzę tutaj na zawodników tylko sposób w jaki załatwiamy transfery. Łaaaadne to wygląda. Spokojnie i rzeczowo. Dla kontrastu, przypominają się mi czasy jak nasz dyrektor twierdził ze jest zmuszony czekać do zamknięcia okienka na zachodzie ponieważ nikt kto reprezentuje dobry poziom nie chce do nas przyjść póki ma opcję pracy w lepszej lidze. Pamiętam, siedziałem potem ostatniego dnia okienka transferowego na tej stronie i liczyłem po cichu na jakiś transfer co chwila wciskając F5.... |
a ja mam pytanie. Wszyscy mowia ze Genkov to klasyczna 9, a co to znaczy? Jest klasyczna 10,11 i co to za pozycje na boisku? W Jadze Franek gra srodkowego napastnika a jest niski, co to za pozycja, jaka klasyczna x ?
|
Cytat:
A co do reszty to pełna zgoda. Najpierw musi być sukces sportowy (choćby doraźny). Po takim sukcesie można sprowadzać "gwiazdy". W tym i Polaków. Tak to jest z polityką oszczędnościową. |
Paljić, Lamey, Sobol, Nunez, Jirsak - kto jeszcze ma umowy tylko do końca tego sezonu z Wisłą?
|
Cytat:
Napiszę to po raz kolejny. Śmiem twierdzić, że gdyby były rezerwy to doczekalibyśmy się teraz kogoś kto już mógłby pukać do pierwszej jedenastki (z naszej młodzieży). Młoda Ekstraklasa jest na słabym poziomie. Gdzieś tak na poziomie 3-4 ligi. Rezerwy mogłyby chyba grać maksymalnie dwie klasy niżej. Do takiej drugiej ligi wypożyczamy zawodników. Sądzę, że przy tak wyrównanej kadrze jak teraz mamy możnaby było śmiało powrócić do tego pomysłu. Wtedy w MESA graliby zawodnicy 16,17 i 18 letni. Ci najzdolniejsi z MESY i trochę starsi, a także ci co nie mieszczą się w kadrze meczowej graliby co tydzień w 2. lidze. Zawodnicy z szerokiej kadry muszą być w rytmie meczowym. Tak samo te "młode talenty" się zmarnują w MESIE. Oni muszą grać na wyższym poziomie, mecze w dorosłej piłce. Tak nie znajdziemy kolejnego Błaszcza, Brożków, Małeckich. Jak nie ma rezerw to trzeba jak największą liczbę tych młodych zdolnych wypożyczyć. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl