Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

bridgeburner 01.07.2011 09:30

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...iveevent.shtml
Cytat:

Ruch Chorzów stara się o bezgotówkowe wypożyczenie z Wisły Kraków Rafała Boguskiego
:shock:
I Pewnie jeszcze by chcieli, żeby połowe kontraktu opłacała Wisła
Bezgotówkowo to im można wypożyczyć co najwyżej Łoba w pakiecie z Kowalskim

PANDEM0NIUM 01.07.2011 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1119522)
Jeżeli to jest żart to wyjątkowo niesmaczny...

sportowe fakty to typowy portal nastawiony na tanią sensację, taki internetowy FAKT. Policz sobie ilu zawodników Wisły było przymierzanych przez ten śmieszny portal? Ile z nich było faktami medialnymi a ile z tych informacji było coś na rzeczy ? Masz odpowiedź. Jakbym miał przejmowac się każdą taką plotą to nie dożyłbym 40.

Martinus 01.07.2011 09:33

Miejmy nadzieję, że i tym razem będzie podobnie :)

Lukasz 01.07.2011 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1119517)
Boze uchowaj:rotfl: Jesli by tak sie stalo to bylaby to transferowa porazka Stana. Okazaloby sie, ze wszystkie wczesniejsze przymiarki pod innych napastnikow nie wypalily i bierzemy na sile jakiegos Niedzielana, ktory akurat sie pojawil jako darmowa opcja.:shock: Stanowcze NIE. Mam nadzieje, ze to tylko plota.

Fantastyczne zdanie:

" Rozmowy nie są jeszcze prowadzone, bo dyrektor sportowy Białej Gwiazdy Stan Valckx negocjuje z kilkoma innymi napastnikami."

To takie zdanie z odpowiedzią zarazem, wywalasz jedno słowo i .... wiesz dlaczego nie interesujemy się tym graczem, ponieważ:

" Rozmowy nie są prowadzone, bo dyrektor sportowy Białej Gwiazdy Stan Valckx negocjuje z kilkoma innymi napastnikami."

To chyba tyle w tym temacie.

serek.c2 01.07.2011 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1119524)
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...iveevent.shtml

:shock:
I Pewnie jeszcze by chcieli, żeby połowe kontraktu opłacała Wisła
Bezgotówkowo to im można wypożyczyć co najwyżej Łoba w pakiecie z Kowalskim

Racja - wszyscy chcą tylko bezgotówkowo wypożyczać. Jak chcieliśmy Sobiecha to ....a miliony Euro im się marzyły. Spieprzać dziady chorzowskie!

Kociewiak 01.07.2011 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1119514)

Kłamstwo! Traore już go do znajomych dodał więc napewno nie przyjdzie do Wisły :foch: :rotfl:

A tak na poważnie to mam takie przeczucie, że gdyby wrócił do Wisły to znowu by nie wypalił niestety. Ale to tylko głupie gdybanie :)

arti 01.07.2011 09:52

Ruch to znane golasy - czegóż innego można się spodziewać?
Mam nadzieję, że za darmo to będziemy wypożyczać Burligę czy Kowalskiego.
A za Gargułę czy nawet Łobo parę groszy wpadnie.
Wypożyczaniu Boguskiego jestem przeciwny - chcę żeby został bo mam jeszcze nadzieję, że nawiąże jeszcze do swoich dobrych czasów u nas.

wislak68 01.07.2011 09:58

Po przeczytaniu wywiadu z Niuniusiem w dzisiejszym SE zdziwiła mnie informacja że zrezygnował on z kontraktu z Independiente po to aby przyjść do Wisły. Nie wiem co o tym myśleć.
Generalnie chłopak sprawia wrażenie jakby jego przyjście (ewentualne) do Wisły było złapaniem Pana Boga za nogi. Co pwoduje tylko że moje zdziwienie rośnie jeszcze bardziej.
Chłop w ogóle wygląda na oryginała: co miesiąc zmienia samochód, kibice z klubów w których grał wyzywają go od bandytów (to informacja zamieszczona akurat na tym forum) a on sam deklaruje się jako bardzo wierzący (czyli Rios odejdzie a Chavi będzie miał i tak nowego kumpla do wygłaszania kazań). Coś dużo sprzeczności łączy w sobie ten nasz potencjalny nabytek.

Lukasz 01.07.2011 10:02

Trochę OT - jeśli ktoś jest zainteresowany oceną wzmocnień z perspektywy naszego trenera to w sobotę będzie wywiad na głównej. Może czegoś ciekawego się dowiemy.

(wisla.krakow.pl)
"Już w sobotę specjalnie dla nas cały obóz w Doorwerth podsumuje w krótkiej rozmowie z nami trener Maaskant. Zapraszamy!"

PANDEM0NIUM 01.07.2011 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1119536)
Po przeczytaniu wywiadu z Niuniusiem w dzisiejszym SE zdziwiła mnie informacja że zrezygnował on z kontraktu z Independiente po to aby przyjść do Wisły.

Indepediente jest na ostatnim miejscu w lidze argentyńskiej czyli zajmuje jesZcze gorsze miejsce niż aktualny klub Nuneza Co w tym dziwnego że chłopak chce zagrać o LM i spróbować sił w Europie?

WislaOnly 01.07.2011 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1119538)
Indepediente jest na ostatnim miejscu w lidze argentyńskiej czyli zajmuje jesZcze gorsze miejsce niż aktualny klub Nuneza Co w tym dziwnego że chłopak chce zagrać o LM i spróbować sił w Europie?

Czyli sami widzicie ilu młodych zdolnych chłopaków czeka na odkrycie w tamtej części świta... wystarczy szukać!

krasny 01.07.2011 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1119545)
Czyli sami widzicie ilu młodych zdolnych chłopaków czeka na odkrycie w tamtej części świta... wystarczy szukać!

Nie czepiam się, po prostu ciekawi mnie po czym wnosisz ze on jest taki zdolny?

wislak68 01.07.2011 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1119538)

Nie jestem jakimś specjalistą jeśli chodzi o ligę argentyńską (choć parę meczy zdarzyło się oglądnąć) ale jak by to powiedzieć:
1. Myślę że statystyczny kibic z (powiedzmy z Chin) będzie wiedział że taki klub jak Independiente istnieje natomiast bardzo wątpię w to że bedzie wiedział o istnieniu Wisły (a więc prestiż).
2. Wydaje mi się że statystyczny piłkarz wolałby grać w ostatniej drużynie ligi (powiedzmy) niemieckiej niż w pierwszej drużynie ligi polskiej (żeby poprzeć tą tezę napisze tylko że nie słyszałem o żadnym transferze do jakiegokolwiek klubu z Polski piłkarzy z klubów zajmujących ostatnie miejsca a lidze niemieckiej). Myślę że analogia z ligą argentyńską też działa.

PANDEM0NIUM 01.07.2011 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1119550)
Nie jestem jakimś specjalistą jeśli chodzi o ligę argentyńską (choć parę meczy zdarzyło się oglądnąć) ale jak by to powiedzieć:
1. Myślę że statystyczny kibic z (powiedzmy z Chin) będzie wiedział że taki klub jak Independiente istnieje natomiast bardzo wątpię w to że bedzie wiedział o istnieniu Wisły (a więc prestiż).
2. Wydaje mi się że statystyczny piłkarz wolałby grać w ostatniej drużynie ligi (powiedzmy) niemieckiej niż w pierwszej drużynie ligi polskiej (żeby poprzeć tą tezę napisze tylko że nie słyszałem o żadnym transferze do jakiegokolwiek klubu z Polski piłkarzy z klubów zajmujących ostatnie miejsca a lidze niemieckiej). Myślę że analogia z ligą argentyńską też działa.

Wszystko pięknie i ładnie tylko co liga niemiecka ma wspólnego z argentyńską?

Tenzen 01.07.2011 10:37

Wypożyczyłbym Boguskiego do Ruchu na sezon, niech się spokojnie ogrywa i wraca do formy. Z opcją powrotu już po jednej rundzie jeśli udałoby mu się odzyskać formę szybciej.
A w tego miejsce na ten czas ściągnąłbym Niedzielana skoro może być za darmo. Liczę, że Wtorek podejdzie do tematu na zasadzie, że ma coś jeszcze do udowodnienia, że potrafiłby być przydatny dla Wisły.
Oczywiście Boguski - Niedzielan to swoją drogą, a Biton czy inny za Żurawskiego to dalej osobny temat.

wislak68 01.07.2011 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1119557)
Wszystko pięknie i ładnie tylko co liga niemiecka ma wspólnego z argentyńską?

Tyle samo co reprezentacja Argentyny z reprezentacją Niemiec??

yogul 01.07.2011 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prezes85 (Post 1119342)
Jak dla mnie to prezes pomylił Jovanovica z Bitonem i tyle z całej sensacji.

Racja ! to wyglądało mniej więcej tak :
http://www.youtube.com/watch?v=u03LcSd3j_M
:rotfl:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez trombczanin (Post 1119483)
Cikos >= Lamey
Branco << Diaz
Sivakov = Jovanovic
Łobodziński << Iliev
Boukhari < Nunez
Żurawski, Rios >= Biton, Biton wydaję się sporo lepszy od Żurawia i Riosa pojedynczo, ale jednak lepiej mieć 2 zawodników niż 1

jak wszystko wypali to jesteśmy mocniejsi niż w tamtym sezonie

uwielbiam ludzi którzy oceniają zawodników nie wiadomo po czym.
ja np widziałem 600 min Riosa na boisku i dalej nie potrafię go ocenić.
A tu widzę na forum jasnowidzowie, kilkanaście min skrótów pare fotek i już wiadomo jak będzie grał w Wiśle.
Stwierdzenia z Bitonem nawet nie skomentuje bo to absurd.

pamiętajmy że transfery to nie tylko jednorazowy wydatek przelania kasy innemu klubowi.
W naszych realiach to przede wszystkim kontrakt indywidualny, zachęcenie zawodnika.
I jeżeli można uznać że ziomowe transfery pokryły się ze sprzedaży Brożków, premie za mistrzostwo poszły na utrzymanie klubu przez wiosnę, co pewnie i tak nie wystarczyło, to teraz każdy transfer to wydatek Cupiała z własnej kieszeni.

PANDEM0NIUM 01.07.2011 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1119560)

Moment bo chyba się zagolopowałeś. Czemu rozmywasz temat? Zdawało mi się że mówimy o tym iż Gervasio woli grać jednak w drużynie która ma realne szanse na zaistnienie w Europejskich pucharach niż w potencjalnym spadkowiczu ligi argentyńskiej. Ligi o której tak naprawde mało co wiemy. Ty wyskakujesz niz tego ni z owego z ligą niemiecką (nie rozumiem tego porównania bo liga niemiecka ma tyle wspólnego z argentyńską co zakonnica z seksem), która to liga niemiecka bija pod każdym względem ligę argentyńską, ilością widzów, poziomem, infrastrukturą i płacami. Teraz wyjeżdżasz z porównaniem reprezentacji argentyńskiej z niemiecką? zachodze w głowę co wspólnego ma decyzja Nuneza o tym żeby grac w Wiśle do reprezentacji Niemiec i Argentyny?

Edson 01.07.2011 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1119560)

Masz na myśli wynik 4:0 dla szwabów z ostatniego mundialu?

WislaOnly 01.07.2011 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krasny (Post 1119547)
Nie czepiam się, po prostu ciekawi mnie po czym wnosisz ze on jest taki zdolny?

Myślę, że coś tam umie, się okaże, ale ważniejsze jest to, że jest to przykład na to, że można znaleźć piłkarzy którzy na słowo Polska dostają orgazmu i bez pytania jadą podpisać kontrakt. Pamiętajmy że Polska to też Europa- kolebka futbolu.

PANDEM0NIUM 01.07.2011 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1119572)
Polska to też Europa- kolebka futbolu.

O kur... :rotfl:

River 01.07.2011 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1119572)
Myślę, że coś tam umie, się okaże, ale ważniejsze jest to, że jest to przykład na to, że można znaleźć piłkarzy którzy na słowo Polska dostają orgazmu i bez pytania jadą podpisać kontrakt.

Oczami wyobrazni widze "pierwszy kontakt".

Stan dzwoni do managera jakiegos latynosa.

Stan
- halo, tu Stan Valckx. Jestem zainteresowany sciagnieciem do Wisly, wiesz do Polski, twojego zawodnika. Jakie bylyby wasze wstepne warunki?
Manager
- witam, ciekawa opcja, Europa, europejski klub... musze skontaktowac sie z moim zawodnikiem i dam ci wkrotce znac.

Manager dzwoni do latynosa.

Manager
- czesc, dobrze spales? Sluchaj mam dla ciebie propozycje, wlasciwie oferte. Pyta o ciebie klub z Polski, Wisla Krakow. Wygrali lige i chca walczyc o LM. Bylbys zainteresowany?

(w tel slychac trzask, grzmot i jęk, prawdopodobnie latynos spadl z lozka lub zmarl z wrazenia).

Koniec historii.

hawkins 01.07.2011 11:30

http://www.90minut.pl/news/161/news1...o-Gornika.html

Czy to ten chłopak, którego oglądał osobiście Stan?

Trochę szkoda. Jeżeli interesujemy się jakimś ulalentowanym Polakiem, trzeba szybko brać i nie zastanawiać się, czy potrzeba go nam czy nie...

1q2 01.07.2011 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1119550)
Myślę że analogia z ligą argentyńską też działa.

Nie działa - W Argentynie i w Brazylii natomiast działa magiczne słowo 'Europa'.Mimo mocnych lig, jest duże ciśnienie by się z tych krajów wyrwać bo nie żyje się tam zbyt bezpiecznie.Marcelo , grał w Santosie(i to grał) a jak pojawiła się oferta na wyjazd do Europy(to że to Polska to ma małe znaczenie) ,to z niej skorzystał.

A dla takiego Nuneza to jak prezent na gwiazdkę , gnił tam w zasadzie, bo żadnej kariery wielkiej dotychczas nie zrobił, do tego delikatnie mówiąc , kibice za nim nie przepadali - dostał telefon - -Europa , zarobki takie i takie, możliwość gry w LM - ...Polska, czekajcie , sprawdzę gdzie to jest.....aaa blisko Niemiec , za 15 minut będę na lotnisku:>

ps. dla mnie to o tyle dziwny transfer że Stan ponoć miał obserwować potencjalnych kandydatów, a jakoś nie wierzę że latał do Argentyny, Lameya to w ogóle nie było gdzie oglądać, chyba jak na rezerwy przyjechał.Diaz też nie mógł być obserwowany bo po co, zresztą nie grał przez większą część czasu - a że wiemy co Diaz potrafi - my wiemy ale nie zdziwił bym się gdyby Stan i Maaskant spodziewali się trochę innego piłkarza niż przyjdzie im zobaczyć;)

tomasz_19 01.07.2011 12:25

Poszperałem trochę w internecie i znalazłem 5 bramek z występów Bitona w Belgii

http://www.youtube.com/watch?v=pR4Dg...eature=related - 1 bramka Bitona od 3:38

http://www.youtube.com/watch?v=DWmR_LYot1U - 2 bramka Bitona od 1:20

http://www.youtube.com/watch?v=dyCuV...eature=related - 3 bramka Bitona od 6:17

http://www.youtube.com/watch?v=myKeR...eature=related - 4 bramka Bitona od 0:25

http://www.youtube.com/watch?v=ShmJn...eature=related - 5 bramka Bitona od 2:10

Jest to bez wątpienia piłkarz o podobnej charakterystyce co Genek... z pewnością byłby wzmocnieniem...

masterlag 01.07.2011 12:43

Z tego co się orientuję to sprowadzeniem Diaza zakończyliśmy szukanie lewego obrońcy. I powiem wam- strach! Ja tego nie rozumiem- Palijć na tej pozycji gra z musu i nie dziwne, że popełnia błędy nawet na poziomie naszej[!] ligi. Pracę w Wiśle dostali Holendrzy (chodzi mi o duet Maaskant&Valckx) chyba jednak nie po to żeby ściągać ludzi, którzy przed chwilą odeszli z Wisły; takie transfery to może zrobić każdy.

Oczywiście na wszelkie oceny pracy aktualnego dyr. sportowego będzie czas, ale dlaczego do ciężkiej choroby pozbyli sie do spółki z Robertem Piotrka Brożka (może i nie robił wspaniałej atmosfery, ale bez przesady, do tego "zjada" na lewej obronie Dragana i Juniora), a my mamy... dwie zapchaj dziury na tę pozycję? Chyba nie tak się walczy o wejście do europejskich pucharów...
(aczkolwiek liczę na to, że Diaz da radę i wbrew temu co można myśleć, cieszę się, że wrócił w takiej, a nie innej sytuacji)

Co do tego Nuneza czy Bitona- nie widziałam ich gry więc po prostu się powstrzymam od oceny. A stanowisko przyjmuję jak zawsze w takich wypadkach: sceptyczne. ;) Może znów się tak mile zaskoczę jak w przypadku Pareiki.
Szczerze mówiąc to myślałam, że to okienko będzie lepsze, ale... po pierwsze dopiero się zaczęło, a po drugie "nie mów hop...". Pożyjemy- zobaczymy.

EDIT: 1. nie szukam pracy x)
2. Gdyby właśnie sięgali z powrotem po Głowackiego (który ma znów kontuzje, więc trochę słabo...) i Marcelo to co innego.
3. Ja mam w pamięci za to spotkania na szczeblu Eklasy gdzie Diaz w spotkaniu z takim Lechem sobie nie radził, a Pietia tak.
4. Co do Piotrka i atmosfery- napisałam małe zdanko w nawiasie, które czytający ze zrozumieniem powinni pojąć. . .

bonawentura 01.07.2011 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 1119606)
Oczywiście na wszelkie oceny pracy aktualnego dyr. sportowego będzie czas, ale dlaczego do ciężkiej choroby pozbyli sie do spółki z Robertem Piotrka Brożka (może i nie robił wspaniałej atmosfery, ale bez przesady, do tego "zjada" na lewej obronie Dragana i Juniora), a my mamy... dwie zapchaj dziury na tę pozycję? Chyba nie tak się walczy o wejście do europejskich pucharów...

Co do tego Nuneza czy Bitona- nie widziałam ich gry więc po prostu się powstrzymam od oceny. A stanowisko przyjmuję jak zawsze w takich wypadkach: sceptyczne. ;) Może znów się tak mile zaskoczę jak w przypadku Pareiki.
Szczerze mówiąc to myślałam, że to okienko będzie lepsze, ale... po pierwsze dopiero się zaczęło, a po drugie "nie mów hop...". Pożyjemy- zobaczymy.

Piotr Brożek nie "zjada" Juniora Diaza na pozycji lewego obrońcy. Nie muszę chyba przypominać, ze w meczu wyjazdowym z Karabachem to on był głównym winowajcą przy stratach dwóch z trzech bramek. Dlatego lepiej nie wspominać o Piotrku Brożku jako o dobrym lewym obrońcy.

JarekTSW 01.07.2011 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1119523)
To raczej news kontrolowany. Niedzielan to kawał cwaniaka, chce postraszyć Filipiaka Wisłą by lepiej mu się negocjowało. A jak piałem już wcześniej Niedzielan to słaby piłkarz nadający się tylko do kontr ataku. Nie potrafi nic po za tym że wstawi czasami nogę. Nie potrafi zagrać klepy, zastawić się, zagrać prostopadłej piłki, zgrać piłki głową. Do tego według mnie frajerski charakter.

Myślę że wyporzyczenie Boguskiego to dobra decyzja. Bezgotówkowe ? To dla mnie normalne mając na uwadze jego perturbacje zdrowotne i żałosną formę przed kontuzją.

Ja tam go inaczej pamiętam z pierwszych jego meczów przed kontuzją w Wiśle :) Co nie zmienia faktu, że wolę Bittona

PANDEM0NIUM 01.07.2011 13:30

Cytat:

takie transfery to może zrobić każdy.

Napisz CV, wyślij na [email protected], Umów się na rozmowę z Bogdanem Basałejem. zostań dyrektorem sportowym i przeprowadzaj takie transfery. Kto Tobie broni?

Cytat:

Oczywiście na wszelkie oceny pracy aktualnego dyr. sportowego będzie czas, ale dlaczego do ciężkiej choroby pozbyli sie do spółki z Robertem Piotrka Brożka

Może dlatego że chcieli pozbyć się większości starej gwardii gwiazdorów którzy olewali rok w rok sprawe. A może dlatego że Piotr Brożek ma paskudny charakter i psuł atmosfere w szatni?

Żuczek 01.07.2011 13:34

Cytat:

chyba jednak nie po to żeby ściągać ludzi, którzy przed chwilą odeszli z Wisły; takie transfery to może zrobić każdy.

Aż dziw, że jeszcze nikt nie pomyślał i nie ściągnął z powrotem do Wisły Marcelo, Głowy i Brożków. W końcu to żaden problem.

leszekm_ 01.07.2011 13:37

Cytat:

Oczywiście na wszelkie oceny pracy aktualnego dyr. sportowego będzie czas, ale dlaczego do ciężkiej choroby pozbyli sie do spółki z Robertem Piotrka Brożka

Z tego co wiem to Piotrek sam chciał odejść - w Trabzonie dostaje 750 tysiecy euro rocznie. To jest kasa, która ustawi go do końca życia

rafal777 01.07.2011 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm_ (Post 1119640)
Z tego co wiem to Piotrek sam chciał odejść - w Trabzonie dostaje 750 tysiecy euro rocznie. To jest kasa, która ustawi go do końca życia

Chyba razem z Pawłem tyle mają.

leszekm_ 01.07.2011 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1119645)
Chyba razem z Pawłem tyle mają.

Razem z Pawłem to oni tyle mogli mieć w Wiśle, w Wiśle superduet Łobo-Garguła ma prawie taką kasę. Paweł ponoć też ma 750.000

tofik 01.07.2011 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1119596)

Jest to bez wątpienia piłkarz o podobnej charakterystyce co Genek... z pewnością byłby wzmocnieniem...

Dobra robota. Jeszcze Losade bym widział z tego zespołu. Szkoda, że Staszek nic nie podziałał, właśnie w lipcu Argentyńczyk zmieniał klub i przeszedł do Beerschot.
A Biton...dla mnie on może być lepszy od Genkowa. Dla mnie ważne jest jak napastnik gra nogam bo skrzydłowi grają wąsko i rzadko posyłają dobre wrzutki na głowę do Cwetana i przez to nie wykorzystujemy jego głównego atutu. Bitonowi mółby bardziej pasowac nasz styl niż Bułgarowi.

rafal777 01.07.2011 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm_ (Post 1119649)
Razem z Pawłem to oni tyle mogli mieć w Wiśle, w Wiśle superduet Łobo-Garguła ma prawie taką kasę. Paweł ponoć też ma 750.000

O czym Ty gościu piszesz????? Paweł zarabiał mniej od Boguskiego po podwyżce...Piotrek miał tak śmieszną kasę, chyba najgorszą w druzynie, więc nie kompromituj się takimi wpisami.

gris 01.07.2011 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1119596)

By nie tracić czasu i nie przewijać do danej minuty i sekundy z golem:

http://www.youtube.com/watch?v=pR4Dg...elated#t=3m38s
http://www.youtube.com/watch?v=DWmR_LYot1U#t=1m20s
http://www.youtube.com/watch?v=dyCuV...elated#t=6m17s
http://www.youtube.com/watch?v=myKeR...=related#t=25s
http://www.youtube.com/watch?v=ShmJn...elated#t=2m10s

leszekm_ 01.07.2011 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1119657)
O czym Ty gościu piszesz????? Paweł zarabiał mniej od Boguskiego po podwyżce...Piotrek miał tak śmieszną kasę, chyba najgorszą w druzynie, więc nie kompromituj się takimi wpisami.

Nie powiedziałem, że tyle zarabiali, tylko że MOGLI tyle zarabiać ( np gdyby podpisali nowe kontrakty). Nie stresuj się tak

Misha[Pl] 01.07.2011 14:28

Postaram się troszkę wyjaśnić sytuacje ligi argentyńskiej bo niektórzy piszą głupoty.
Po pierwsze liga argentyńska jest ZDECYDOWANIE lepsza niż liga polska. W ogóle nie ma porównania. Najlepszym piłkarzom płaci się również zdecydowanie większe pieniądze niż w Polsce, a kluby wydają dużo większe pieniądze na transfery. Fakt sytuacja na trybunach wygląda nieciekawie (nie przyrównywałbym tutaj Brazylii gdzie jest znacznie spokojniej) ale już frekwencja jest całkiem duża (dużo większa niż np w Brazylii nie wspominając o Polsce). Polskie kluby nie mają absolutnie rzadnych szans na kupowanie czołowych piłkarzy tej ligi. Za najlepszą ligę Ameryki łacińskiej uważam ligę brazylijską która według mnie prezentuje wyższy poziom niż np liga holenderska. Odnośnie bidy w Brazyli: najlepiej opłacanym piłkarze w lidze brazylijskiej jest Ronaldinho który zarabia rocznie 5 mln $ (netto!), a najwyższym transferem obecnego sezonu był zakup przez Sao Paulo Luisa Fabiano z Sevilli za 7,6 mln euro (i nie jest to odosobniony przypadek w Brazylii - w tym sezonie były np trzy transfery po 6 mln euro każdy). Dlatego uwieżcie nalepsi piłkarze w najlepszych klubach np w Brazylli wcale nie wariują na myśl o wyjeździe na zachód.
Jeśli chodzi o system rozgrywek w Argentynie to jest on dosyć specyficzny. Drużyny grają dwie rundy z których sporządzane są osobne tabelę. Rozgrywki w tych dwóch rundach są więc mocno rozdzielone. Natomiast jeśli chodzi o spadki to decyduje tabela uśredniona. Jest to uśredniona suma punktów zdobyta przez kluby na przestrzeni trzech lat. Dwa kluby spadają bezpośrednio i dwa grają w barażach (np. River). Natomiast Indepediente (wielki klub) zajął ostanie miejsce w tabeli jednej z rund. Więc w żadnym stopniu nie oznacza to jego spadku do drugiej ligi. Nunez miał bardzo słabą opinię w Argentynie (co nie oznacza że jest słabym piłkarzem) dlatego mógł on być kuszony przez Wisłę. Co do oferty Indepediente to nie wiemy jak poważna ona była. Może tak samo realna jak nasze zainteresowanie RVN lub Niedzielanem. Gdyby to była konkretna ofera to pomimo obecnych problemów Indepediente przyjście tego zawodnika do Wisły jest zaskakującą decyzją. Ale zaskakującą decyzją było również przyjście Marcelo do Wisły (zadecydowały pewnie kłopoty Santosu i ciśnienie piłkarza na grę na zachodzie).
Chciałbym jednak zaznaczyć iż uważam że Ameryka łacińska to bardzo ciekawy kierunek transferowy. Zapomnijmy jednak o transferach tych najlepszych bądź najzdolniejszych z topowych klubów. To jest całkowicie nierealne. I naprade nie wieżcie w takie bajki jak Aldo de Nigris w Wiśle. On może przejść do zdecydowanie wyżej notowanych klubów niż Wisła w zdecydowanie lepszych ligach.

Zienczuk8 01.07.2011 16:30

Diaz pojechał na Copa America?

szprotson 01.07.2011 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zienczuk8 (Post 1119706)
Diaz pojechał na Copa America?

nie został powołany z tego co pamietam.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl